ביקורת:
אווטאר / Avatar
רק לפני שאני מתחיל, בפיסקה הבאה מסופר טיפה על ההתחלה של העלילה, זה לא הורס אבל לאנשים שממש רוצים להגיע לקולנוע בלי כלום אני ממליץ לדלג על הפיסקה הזו.
הסרט מספר על ג'ייק סאלי, חייל מהנחתים לשעבר, שאחיו עבד בפרויקט "אווטאר" על הכוכב פנדורה. בדיוק אח שלו נרצח ומבקשים ממנו להחליף אותו בפרויקט. בכוכב פנדורה נמצא חומר מיוחד שעולה מיליארדים. אז למה לא לוקחים אותו פשוט? כי יש בכוכב אוכלוסיית ילידים שנקראת "נאבי" שבמקרה גרה על המצבור הכי גדול שלו. המטרה שלהם היא להעביר את הילידים למקום אחר בכל דרך שהיא. הגנרל שנמצא שם, כמובן, רוצה להעביר אותם בכך שיפציץ אותם, אבל יש גם כאלו שלא מסכימים איתו. ד"ר גרייס פיתחה כמו רובוט שנראה כמו אחד מהילידים, שכל המחשבות שלך עוברות אליו ובכך אתה שולט בו. ג'ייק סאלי הצטרף לתוכנית הזו במקום אחיו, והמטרה שלהם היא להעביר אותם בצורה ידידותית. לא אכתוב עוד על העלילה, כדי לא להרוס לכם.
ועכשיו, אחרי שסיימנו עם העלילה, נעבור לדבר הלא פחות חשוב בסרט הזה, האפקטים. אפשר לסכם אותם במילה אחת – מדהימים. העיצוב של היערות הוא אחד היפים שראיתי. זה נראה כל כך אמיתי, הצבעים, העומק של התמונה. זה פשוט היה מדהים. אני לא זוכר שראיתי סרט עם אפקטים כל כך טובים ויפים. גם ה-3D היה מעולה. אם אתם תראו את זה באולם עם מסך גדול שכמעט יכסה את כל שדה הראייה שלכם, אתם פשוט תיכנסו לתוך הסרט. גם לא סתם הוציאו דברים לא קשורים מהמסך בלי סיבה (כמו שעושים הרבה ב-3D), רוב ה-3D בסרט הזה היה עומק, כמו שאני אוהב. רק הבעיה היחידה היא שכשיש תנועות ממש מהירות (כמו בקטעי האקשן), יש קטעים שהתמונה ב-3D קצת נמרחת, אני לא יודע אם זה רק בשיטה שבה משתמשים בישראל (שהיא Dolby 3D) או בכל השיטות (יש עוד שיטות שנמצאות בשימוש בעולם). אני חייב להגיד, למרות שה-3D תרם מאוד, אם הוא היה בלי 3D אבל באיכות טובה – היה אפשר ליהנות כמעט באותה מידה.
אני לא יודע למה כתבו בעיתן שהמשחק של השחקנים בסרט לא טוב. נכון, הוא לא היה מדהים, אבל כולם שיחקו בסדר גמור. עוד דבר שאני לא מבין זה איך אומרים שהוא יחליף את הקלאסיקות, כשהסרט הזה בכלל לא מכוון לילדים קטנים. גם כי יש בו כמה קטעי אקשן (זה לא שהראו שם דברים זוועתיים, פשוט זה לא לקטנים מדי) וגם טיפה קללות (מישל רודריגז). לדעתי לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 8 בערך.
הסרט עבר לי ממש מהר, פעם אחת הסתכלתי על השעון ופתאום אני רואה שכבר עברו שעתיים וזה הרגיש לי כמו חצי שעה. הדבר היחידי שהיה חסר לי בסרט היה הומור. הבדיחה היחידה בסרט הייתה כשאמרו "נינט זמרת טובה" וגם את זה יבינו רק בישראל. אפשר היה להכניס קצת ציניות או אפילו בדיחות במהלך הסרט, זה היה הופך אותו ליותר מהנה.
ועכשיו, כמובן, לקולנוע. הפעם, לא תאמינו, אבל אין לי כמעט דברים רעים להגיד. הווליום היה בדיוק כמו שאני אוהב (לא ווליום מטורף וגם לא חלש מדי), התמונה הייתה באיכות מעולה והמסך היה ענק. ואפילו אני חייב לתת מחמאות על התרגום. מכירים את תרגומי הפנסאב לאנימות (כמו של KAT וכאלה)? הם עשו משהו דומה. כשיש תרגום רגיל על סרט 3D, התרגום "חוסם" את ה-3D של מה שנמצא עליו ולידו. אז מה שהם עשו היה לשחק עם מיקום התרגום והבולטות של התרגום (כמה שהוא יצא מהמסך) כך שדבר כזה לא יקרה והתוצאה הייתה מעולה. אפילו התרגום עצמו היה בסדר יחסית. רק חבל שהם לא עשו הפסקה. אפשר כבר לחשוב שזה עולה להם כסף לתת לאנשים להשתין. וזה נותן מנוחה לעיניים קצת, לראות סרט ב-3D זה מעייף את העיניים פי 3 מסרט רגיל.
לסיכום, סרט מעולה ומדהים. לא לילדים ממש קטנים. אפקטים מדהימים ואחלה עלילה.
רוצו לראות בקולנוע במיוחד בתלת מימד.
9 מתוך 10 בסולם ZIPC.