בסדר בסדר חח שכנעת אותי..
ואוו, התחלתי לקרוא כמה שורות, וזה פשוט מעלה לי את הסעיף..
יש גם הטיות שמקורן ברובד היהודי-הרבני של העברית, אשר עיצב את הלשון במשך כאלפיים שנה. כזאת היא למשל המלה המכוערת "גוי" (בנקבה "שיקסה", מלשון שיקוץ; בריבוי "גויים", במלעיל דווקא). בעברית הבתר-מקראית, מלה זו אין פירושה "נוכרי" בעלמא: האנגלי הוא נוכרי בצרפת כשם שהצרפתי נוכרי באנגליה. המלה "גוי" מכוננת יחס לא סימטרי, מתנשא, בין היהודי לבין מי שאינו יהודי: הלא-יהודי הוא "גוי" בעיני היהודי, אבל היהודי אינו "גוי" בעיני הלא-יהודי. אדרבה, "גוי" הוא המקבילה המדויקת של מלות גנאי כגון "יהודון", "ז'יד" וכדומה, שהמשתמש בהן יואשם באנטישמיות.
המילה "גוי" אינה מונח מזלזל ל-"לא יהודי". "גוי" פירושו עם.
כשיהודי אומר "גוי" הוא מתכוון ל-"עם שאינו יהודי".
אם נוצרי יגיד "גוי" הכוונה תיהיה "עם שאינו נוצרי".
ראיה נורא פשוטה לדבריי..
"ומי כעמך ישראל גוי אחד בארץ" - אני מניח שהיהודים לא יקראו לעצמם בשמות גנאי..
קראתי עוד קצת והחלטתי להפסיק.
כותב הכתבה הוא בור, ואין שום סיבה שאבזבז את זמני לריק בקריאת גחמותיו.
בשבת אני אברר טיפה בקשר לנושא של "מת/נפטר", ואחזור עם ממצאים (אם יהיו) במוצ"ש.
ידוע שפירוש המילה גוי הוא עם.
אני משער שהכוונה שלו היא שהיום גוי היא בגדר מילת גנאי, בתור הוכחה הוא הביא את "שיקסע" מלשון שיקוץ.
אני חייב להסכים איתו, אני שומע היום מטבעות לשון כמו "יותר גרוע מגוי". אם מישהו אומר שמשהו יותר גרוע מX, הוא יוצא מנקודת הנחה שX גרוע.
המילה הזאת מזמן הפכה למילת גנאי לאנשים לא יהודים, זה ממש לא משנה מה מקור המילה.
האם היתה אי פעם בעברית הבחנה בין פטירתם של יהודים למותם של לא-יהודים? לא ולא. בתנ"ך, הפועל "נפטר" אינו מופיע כלל. על גדול הצדיקים אומר הקדוש ברוך הוא בכבודו ובעצמו (יהושע א 2): "משה עבדי מת". מת - כמו כלב, כמו גוי - ולא "נפטר". גם בעברית הבתר-מקראית, יהודים ולא-יהודים המשיכו למות בלא כל אפליה: "מת, בין גוי בין ישראל, ותכריכיו, אסורין בהנאה" (קיצור שולחן ערוך סימן קצ"ז).
הפועל "נפטר" מופיע לראשונה בלשון חז"ל, ופירושו "נפרד". משמעותו כמלה נרדפת למיתה היא אכן קיצור, אבל לא של "נפטר מן המצוות" כטענת המתחכמים והמיתממים, אלא של "נפטר מן העולם": "אין צדיק נפטר מן העולם עד שנברא צדיק כמותו" (יומא לח ע"ב). אין בביטוי כל זכר למצוות או לדת, ועל כן אין כל סיבה להניח ששימש ליהודים בלבד. ההפך הוא הנכון.
אברהם, גם הדוגמאות שלך לא טובות, הכותב רשם שבתנ"ך מופיעה רק המילה מת.
ההפרדה הזאת נוצרה בימי חז"ל.