אלוהים אדירים, כל כך הרבה לעשות והזמן קצר, אז ניגש למלאכה:
למרות שאני די משוכנע שמבלפים אותך, לא נראה לי שזה כל כך חשוב מי מחק.
אני חושב שהמסקנה שלך צריכה להיות השקעת מאמצים ניכרים יותר לשיפור איכויות התרגומים שלך. הרי הם הוסרו כי היו טובים מהם משמעותית, ולכן הדרך להימנע מזה היא להימנע מתרגומים כאלו במקום לבוא ליילל כאן.
אי לכך כנראה שדינו של כל מתלמד בכל דבר באשר הוא, הינו לא לקבל תשלום על מאמצו, שכן אם כמלצר אתה עדיין לא עובד בתפוקה של 100% כנראה שאתה פשוט לא טוב מספיק, תשלום? חלילה וחס שמה תחשוב שאתה ברמה אחת עם שאר המלצרים.
או שאתה רומז שהדרך היחידה להשתפר היא לבוא וללחך פנכה כתלמיד לרבו לכל "מתרגמי העל" שכמותך על מנת להרגיש שיפור. מצטער, חיי רוב המתרגמים טובים מבלי צורך להעכיר את עצמם בגאווה שכמותה כדור פורח.
אם לפי קונטרול איי (משמע בדיקת שגיאות) אתה מעיד על איכות התרגום וחושב שזה מה שנותן לכם את הזכות למחוק בלחיצת כפתור אחת תרגום שעמלו עליו שעות, אז באמת המצב קטסטרופלי. למה לא מגיע במה לכל המתרגמים? למה אפליות?
סליחה, לא התייחסתי עניינית לדבריך.
קודם כל, כמו שאמרו לך כאן, לא מחקנו את התרגום שלך, ולו רק מהסיבה הפשוטה שאפילו אין לנו תרגום מתחרה, והאינטרס היחיד שיכול להיות לנו במעשה כזה הוא אפס. גם אם שלגיה תתעקש לומר עוד חמישים פעם שאנחנו מתנכלים לך, זה לא נכון.
שנית, ופה אני נכנס לצד העקרוני,
אני באמת לא מאמין שכל מתרגם צריך לקבל במה שווה. אני חושב שעליו להוכיח את עצמו בתרגומים ראויים, ואז יקבל במה ראויה, כבוד ויקר.
באותו אופן אני לא חושב שכל מי שחושב שהוא יודע לשיר צריך להישמע ברדיו, לא כל מי שחושב שהוא שחקן צריך להופיע בטלויזיה, ולא כל מי שאמא שלה טוענת שהיא יפה צריכה להופיע על שלטי חוצות.
לסיכום אני אשאל באופן יותר מפורש אותך: למה באתר שלך אין קרדיט לשום דבר שאנחנו מפרסמים?
מסכים איתך בהחלט, אבל גם אייל גולן, שקבל עם ועדה הינו זמר, עקב התנהגותו - לא אמור לקבל עכשיו במה יותר מאשר עילי בוטנר וילדי החוץ, והפלא ופלא, הוא מקבל גם מקבל. עכשיו לך תשווה את ההתנהגות הבריונית כי אתה יכול... גם רני רהב צעק הרבה פעמים שיוכיחו לפני שמאשימים, בסופו של דבר כל כלב ביג'י יומו. רק תמשיך עם ההתנהגות הטובה.
הסיבה שמגיעות לכאן האשמות כאלו שוב ושוב היא כי גברת שלגיה מוצאת שוב ושוב פתיים רכים שאפשר למכור להם סיפורי בדייה והאשמות שוא כלפינו.
הסיבה השנייה היא שיש בלגן באתרים, יש שם מיליון בעלי הרשאות ואפס פיקוח מרכזי. או שהם לא רוצים להתעמת איתך בעצמם, ומעדיפים להסיט את האש אלינו, או שהם פשוט לא ערניים למה שקורה אצלם.
ושוב תשאל את עצמך: מה האינטרס שלנו להתנכל לתרגום שלך בדיוק? העלינו תרגום מתחרה? לא. אנחנו מרגישים מאויימים ממך? ממש לא. יש לנו משהו אישי נגדך? עדיין לא.
שקלתי בדעתי והתשובות הן כדלקמן: 1. כי אתה יכול. 2. זה לא משנה את העובדה שאתה יכול. 3. גם אני לא מאוים מיתוש, אבל בגלל שאני זה שבעל כפות הידיים כאן אני אצוד אותו ללא רחם. 4. עם כל הכבוד, כמוני כמוך יודע שיש לך משהו אישי לכל אדם אשר מחזיק בידיו פחות ותק ממך, מזכיר במידת מה רס"ר צבאי שאינו בר דעת ונותן לאותו "פז"מ" לעלות לו לראש... בסופו של דבר גדלנו ועברנו אותו ומצאנו חיים מאושרים, בעוד הוא עדיין סונט בילדים בני 18 על מנת לתת משמעות לחייו. שוב, תמשיך עם העבודה הטובה.