הליגה הספרדית
נכתב ב- 03/12/2011, 22:38
כמובן שזו עדיין ליגה של 2 קבוצות ואין מה להשוות לפריימרליג, אבל זה לא קל להן כמו בעונות האחרונות.
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 03/12/2011, 23:04
התווכחתי על זה של-2 הקבוצות יהיה יותר קשה לנצח משחקים...
והאליפות לווא דווקא תוכרע בקלאסיקו.
נכתב ב- 04/12/2011, 01:17
הרי אף אחד לא באמת חשב שארסנל או טוטנהאם יכולות לאיים על התואר, היה ברור מההתחלה שהיונייטד או סיטי יקחו וזה מה שקורה.
ואז יש את הטענה שאומרת שריאל וברצלונה קבוצות טובות, אבל כל השאר קבוצות פח כי כל שבוע הם מקבלות 5 או 6..
אז נכון, קורה שברצלונה וריאל מפרקות אבל אני חושב על הדבר הבא:
האם יש קבוצה אחת בליגה האנגלית שיכולה לתת פייט לקבוצות כמו ריאל וברצלונה למשך 90 דקות?
ראינו כבר מה קורה ש"קבוצות הפאר" של הכדורגל אנגלי נפגשות עם קבוצה מספרד,
ברצלונה נפגשה עם היונייטד בגמר הצ'מפיונס פעמיים ובשתיהם היא ניצחה, היא הביסה והעיפה את ארסנל פעמיים בשנתיים האחרונות, לא נשכח גם את צ'לסי, ואת העובדה שסיטי,
שמפרקת באנגלית כל מה שזז, חילצה תיקו בבית מול ויאריאל בדקה ה90. ( מי שלא יודע, ויאריאל קבוצת תחתית בליגה הספרדית ).
לעומת זאת, אפשר לראות קבוצות מספרד, בלי שם עולמי נותנות פייט:
סנטאנדר הוציאה תיקו מריאל מדריד שהפסידה גם ללבאנטה!
ברצלונה, "הקבוצה הטובה בעולם" לדעת רבים, לא הצליחה לנצח את: סוסיאדד, בילבאו, סביליה, ולנסיה וחטאפה.
וגם יש קבוצות שאמנם לא הצליחו להוציא נקודות מול הגדולות אבל יצאו עם הפסד קטן ומכובד או עם הפסד שהם כבשו בו:
גרנאדה וגיחון הפסידו רק 1-0 לברצלונה, סוסיאדד הפסידה לריאל רק 1-0 ( לשם השוואה טוטנהאם שנה שעברה חטפה 4 ), חטאפה וראיו ואייקנו כבשו צמד לשער של קסיאס כל אחת.
אני לא רואה אף קבוצה בליגה האנגלית מוציאה נקודות מריאל וברצלונה, אולי רק סיטי..
בכל מקרה, האנגלים פשוט לא טובים בכדורגל חחח, מישהו זוכר באיזה מקום סיימה אנגליה את היורו הקודם? ומישהו אמר פה 4 חתיכות מגרמניה??

נכתב ב- 04/12/2011, 07:39
לא בארסה (צ'לסי, ארסנל) לא ריאל (ליברפול, יונייטד וארסנל). הן ניצחו בבית שלהן, אבל באנגליה האנגליות אכלו אותן..
רק תראה לאיזה שוק הכניסה ארסנל את ברסה שנה שעברה עם המהפך, דברים שברסה לא הכירה בכלל שאפשר לעשות.
וומבלי לא מגרש בית אז לא התייחסתי לזה..
נכתב ב- 04/12/2011, 10:54
על השנתיים האחרונות. ולא נראה לי שיתקיימו מפגשים באנגליה חוץ מטוטנהאם-ריאל (1-0) וארסנל-בארסה (2-2)...
אני לא אומר שהליגה הספרדית חזקה ותר מהאנגלית אבל אני גם לא אומר את ההפך כי אי אפשר לדעת...
אבל אם אתם רוצים עובדות אז אפשר להיעזר בעובדה שקבוצה אנגלית לא זכתה בצ'מפיונס כבר המון זמן.
והכדורגל האנגלי הבחלט בדעיכה נוראית, אין הרבה שחקי בית, ואני אומר שעוד 5 שנים אנגליה בכלל לא תהיה נבחרת שצריך לחשוש ממנה.
בספרד לעומת זאת (ואולי זו עוד סיבה שהכדורגל האנגלי נחשב לחזק יותר) יש יותר שחקני בית, הרבה הרבה יותר!
ואני מדבר כאחד שמת על הכדורגל האנגלי ואוהב אותו הכי הרבה.
נכתב ב- 04/12/2011, 16:31
סיטי ניצחה בדקה ה90 את ויאריאל לא סחטה תיקו, לפחות תדייק בעובדות. ומוזר ששכחת את הניצחון הקליל בספרד על ויאריאל 3-0, ושויאריל עם 0 מ15 בבית הזה. ולמה לא הזכרת שולנסיה הודחה ע"י קבוצת מרכז טבלה מגרמניה שנה שעברה? או שאפילו ריאל הגדולה הצליחה לעבור רק שנה שעברה את שמינית הגמר מזה 6 שנים, בעוד אנגלית תמיד מגיעות לשלבים הגבוהים.ברצלונה נפגשה עם היונייטד בגמר הצ'מפיונס פעמיים ובשתיהם היא ניצחה, היא הביסה והעיפה את ארסנל פעמיים בשנתיים האחרונות, לא נשכח גם את צ'לסי, ואת העובדה שסיטי,
שמפרקת באנגלית כל מה שזז, חילצה תיקו בבית מול ויאריאל בדקה ה90. ( מי שלא יודע, ויאריאל קבוצת תחתית בליגה הספרדית ).
צא מהסרט שלך, פרט לבארסה וריאל שעולות על כולם, הקבוצות הספרדיות פחות טובות מהאנגליות וכך גם הליגה. טוטנהאם, צ'לסי, יונייטד, סיטי, ואפילו ארסנל וליברפול עולות על כל קבוצה ספרדית שהיא לא בארסה או ריאל, ולדעתי גם הקבוצות מרכז הטבלה והתחתית באנגליה טובות יותר.
ובנוגע לעניין שהנבחרת האנגלית חרא. אני שונא את נבחרת אנגליה והשחקנים האנגלים, אבל מה לעשות שהליגה האנגלית הטובה בעולם? נכון שהסיבה העיקרית היא הכסף והשחקנים הזרים הם הכוכבים העיקריים שם, אבל כך גם היה בניינטיז בסיירה א', הכסף מדבר, זה לא סותר את העובדה שמדובר בליגה החזקה בעולם.
אפילו ריאל מדריד היא קבוצה שלאורך השנים הייתה מורכבת ברובה משחקנים לא ספרדים. (בגלל הדור הנוכחי של ספרד יש יותר שחקנים ספרדים משמעותיים בריאל אבל עדיין יותר זרים).
2008 מנצ'סטר זכתה, מאז זכו כולה בארסה ואינטר, זה נקרא המון זמן?אני עם RSP... והעובדה שקבוצה ספרדית לא ניצחה על אדמת אנגליה היא לא עובדה כי אנחנו מדברים על השנה או
על השנתיים האחרונות. ולא נראה לי שיתקיימו מפגשים באנגליה חוץ מטוטנהאם-ריאל (1-0) וארסנל-בארסה (2-2)...
אני לא אומר שהליגה הספרדית חזקה ותר מהאנגלית אבל אני גם לא אומר את ההפך כי אי אפשר לדעת...
אבל אם אתם רוצים עובדות אז אפשר להיעזר בעובדה שקבוצה אנגלית לא זכתה בצ'מפיונס כבר המון זמן.
והכדורגל האנגלי הבחלט בדעיכה נוראית, אין הרבה שחקי בית, ואני אומר שעוד 5 שנים אנגליה בכלל לא תהיה נבחרת שצריך לחשוש ממנה.
בספרד לעומת זאת (ואולי זו עוד סיבה שהכדורגל האנגלי נחשב לחזק יותר) יש יותר שחקני בית, הרבה הרבה יותר!
מנצ'סטר הגיעו לגמר ב3 מ4 הגמרים האחרונים (ונפגשו עם צ'לסי 2008, עוד קבוצה אנגלית), ריאל מדריד הגיעה שנה שעברה לחצי גמר אחרי ש6 שנים לא עברה את השמינית! אז מה אתה מזיין את השכל?
נכתב ב- 04/12/2011, 17:50
צודק, סיטי ניצחה באותו משחק ובקשר לגומלין בספרד, סיטי אמנם ניצחה 3-0, אבל מי שראה את המשחק יודע שויאריאל שיחקה בלי המון שחקנים מובילים בקבוצה:סיטי ניצחה בדקה ה90 את ויאריאל לא סחטה תיקו, לפחות תדייק בעובדות. ומוזר ששכחת את הניצחון הקליל בספרד על ויאריאל 3-0, ושויאריל עם 0 מ15 בבית הזה. ולמה לא הזכרת שולנסיה הודחה ע"י קבוצת מרכז טבלה מגרמניה שנה שעברה? או שאפילו ריאל הגדולה הצליחה לעבור רק שנה שעברה את שמינית הגמר מזה 6 שנים, בעוד אנגלית תמיד מגיעות לשלבים הגבוהים.
ברצלונה נפגשה עם היונייטד בגמר הצ'מפיונס פעמיים ובשתיהם היא ניצחה, היא הביסה והעיפה את ארסנל פעמיים בשנתיים האחרונות, לא נשכח גם את צ'לסי, ואת העובדה שסיטי,
צא מהסרט שלך, פרט לבארסה וריאל שעולות על כולם, הקבוצות הספרדיות פחות טובות מהאנגליות וכך גם הליגה. טוטנהאם, צ'לסי, יונייטד, סיטי, ואפילו ארסנל וליברפול עולות על כל קבוצה ספרדית שהיא לא בארסה או ריאל, ולדעתי גם הקבוצות מרכז הטבלה והתחתית באנגליה טובות יותר.
ובנוגע לעניין שהנבחרת האנגלית חרא. אני שונא את נבחרת אנגליה והשחקנים האנגלים, אבל מה לעשות שהליגה האנגלית הטובה בעולם? נכון שהסיבה העיקרית היא הכסף והשחקנים הזרים הם הכוכבים העיקריים שם, אבל כך גם היה בניינטיז בסיירה א', הכסף מדבר, זה לא סותר את העובדה שמדובר בליגה החזקה בעולם.
אפילו ריאל מדריד היא קבוצה שלאורך השנים הייתה מורכבת ברובה משחקנים לא ספרדים. (בגלל הדור הנוכחי של ספרד יש יותר שחקנים ספרדים משמעותיים בריאל אבל עדיין יותר זרים).
2008 מנצ'סטר זכתה, מאז זכו כולה בארסה ואינטר, זה נקרא המון זמן?אני עם RSP... והעובדה שקבוצה ספרדית לא ניצחה על אדמת אנגליה היא לא עובדה כי אנחנו מדברים על השנה או
מנצ'סטר הגיעו לגמר ב3 מ4 הגמרים האחרונים (ונפגשו עם צ'לסי 2008, עוד קבוצה אנגלית), ריאל מדריד הגיעה שנה שעברה לחצי גמר אחרי ש6 שנים לא עברה את השמינית! אז מה אתה מזיין את השכל?
מרכוס סנה, קאני, זפאטה, קמוניאס, מרקו רובן, נילמאר ורוסי.
בקשר לולנסיה שהודחה נגד שאלקה, שכחת כבר שאותה שאלקה נתנה לאינטר חמישיה באיטליה אחרי שהייתה בפיגור 1-0 כבר אחרי דקה??
ונכון, קרה שריאל לא עברה את השמינית 6 שנים וזו באמת הייתה תקופה רעה, אבל אסור לשכוח שהיא הקבוצה הכי מעוטרת בכדורגל האירופי!
אתלטיקו מדריד זכתה בליגה האירופית לפני שנתיים אחרי שהיא מעיפה את פולהאם וליברפול, לפני 4 שנים אם אני לא טועה, ארסנל שובצה באותו בית עם סביליה בליגת האלופות, הגיעה לספרד וקיבלה 3.
תסתכל על הנציגות הספרדיות במפעלים האירופאים, ברצלונה וריאל בראשות הבית, ולנסיה תשחק בסטמפורד ברידג' כאשר ניצחון שלה/תיקו עם שערים מעלה אותה על חשבון צ'לסי.
לעומת זאת, צ'לסי כאמור במצב שהיא לא עוברת את שלב הבתים, מנצ'סטר גם לא תעלה אם היא תפסיד בבאזל ורק ארסנאל הבטיחה את העליה אחרי שקיבלה בית מצחיק.
בליגה האירופית, אפשר לראות את אתלטיקו מדריד ובילבאו בראשות הבית בעוד שטוטנהאם וברמינגהאם עם רגל וחצי בחוץ, סטוק הבטיחה עליה בבית עם מכבי ת"א ופולהאם צריכה לנצח במחזור האחרון כדי לעלות..

נכתב ב- 04/12/2011, 17:57
הליגה האירופית היא לא מדד כי האנגליות לא שמות זין על המפעל הקיקיוני הזה, בשבילן זה עונש משמיים.צודק, סיטי ניצחה באותו משחק ובקשר לגומלין בספרד, סיטי אמנם ניצחה 3-0, אבל מי שראה את המשחק יודע שויאריאל שיחקה בלי המון שחקנים מובילים בקבוצה:
סיטי ניצחה בדקה ה90 את ויאריאל לא סחטה תיקו, לפחות תדייק בעובדות. ומוזר ששכחת את הניצחון הקליל בספרד על ויאריאל 3-0, ושויאריל עם 0 מ15 בבית הזה. ולמה לא הזכרת שולנסיה הודחה ע"י קבוצת מרכז טבלה מגרמניה שנה שעברה? או שאפילו ריאל הגדולה הצליחה לעבור רק שנה שעברה את שמינית הגמר מזה 6 שנים, בעוד אנגלית תמיד מגיעות לשלבים הגבוהים.
מרכוס סנה, קאני, זפאטה, קמוניאס, מרקו רובן, נילמאר ורוסי.
בקשר לולנסיה שהודחה נגד שאלקה, שכחת כבר שאותה שאלקה נתנה לאינטר חמישיה באיטליה אחרי שהייתה בפיגור 1-0 כבר אחרי דקה??
ונכון, קרה שריאל לא עברה את השמינית 6 שנים וזו באמת הייתה תקופה רעה, אבל אסור לשכוח שהיא הקבוצה הכי מעוטרת בכדורגל האירופי!
אתלטיקו מדריד זכתה בליגה האירופית לפני שנתיים אחרי שהיא מעיפה את פולהאם וליברפול, לפני 4 שנים אם אני לא טועה, ארסנל שובצה באותו בית עם סביליה בליגת האלופות, הגיעה לספרד וקיבלה 3.
תסתכל על הנציגות הספרדיות במפעלים האירופאים, ברצלונה וריאל בראשות הבית, ולנסיה תשחק בסטמפורד ברידג' כאשר ניצחון שלה/תיקו עם שערים מעלה אותה על חשבון צ'לסי.
לעומת זאת, צ'לסי כאמור במצב שהיא לא עוברת את שלב הבתים, מנצ'סטר גם לא תעלה אם היא תפסיד בבאזל ורק ארסנאל הבטיחה את העליה אחרי שקיבלה בית מצחיק.
בליגה האירופית, אפשר לראות את אתלטיקו מדריד ובילבאו בראשות הבית בעוד שטוטנהאם וברמינגהאם עם רגל וחצי בחוץ, סטוק הבטיחה עליה בבית עם מכבי ת"א ופולהאם צריכה לנצח במחזור האחרון כדי לעלות..
גם בספרד לא מייחסים חשיבות יתרה למפעל הזה, אבל הם כן צמאים לתארים אחרי שריאל ובארסה לוקחות כל תואר אפשרי.
- dorel310 אוהב את זה
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 04/12/2011, 18:05
שוב, אתה מביא לי את זה ריאל וברצלונה בראשות הבית שלהם (ואחרי שאני נותן נתונים לגבי הכשלונות של ריאל בשנים האחרונות במפעל אתה פתאום מציין את העבר שלה), אין ויכוח שהן הקבוצות הטובות בעולם כיום, אבל גם אין ויכוח שהליגה האנגלית כבר שנים רבות היא הטובה בעולם.
הויכוח הזה היה רלוונטי אולי בתחילת העשור, אז גם ולנסיה ולה קורוניה נתנו פייט בצמרת, היום זה ליגה רק של שתי קבוצות, לא יעזור לאף אחד כלום.
סביר להניח שריאל וברצלונה היו שולטות גם בליגה האנגלית, אבל לא כמו שהן שולטות בספרד, באנגליה הכדורגל הרבה יותר פיזי וקשה יותר להתמודד שם.
נכתב ב- 04/12/2011, 18:21
אז לפי מה שאתה אומר גם נוטינגהאם פורסט קבוצה גדולה כי היא זכתה לפני 50 שנה בליגת האלופותונכון, קרה שריאל לא עברה את השמינית 6 שנים וזו באמת הייתה תקופה רעה, אבל אסור לשכוח שהיא הקבוצה הכי מעוטרת בכדורגל האירופי!
או לחילופין שמכבי ת"א בכדורגל קבוצה מעולה רק בגלל שהיא זכתה ב-20 אליפיות לפני קום המדינה.
נכתב ב- 04/12/2011, 18:46
זה 14 מקום המדינה.אז לפי מה שאתה אומר גם נוטינגהאם פורסט קבוצה גדולה כי היא זכתה לפני 50 שנה בליגת האלופותונכון, קרה שריאל לא עברה את השמינית 6 שנים וזו באמת הייתה תקופה רעה, אבל אסור לשכוח שהיא הקבוצה הכי מעוטרת בכדורגל האירופי!
או לחילופין שמכבי ת"א בכדורגל קבוצה מעולה רק בגלל שהיא זכתה ב-20 אליפיות לפני קום המדינה.
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 04/12/2011, 19:12
נכתב ב- 04/12/2011, 19:54
לעומת זאת, כמעט כל אחד ( שמבין, כן.. ) יודע מי היו די סטפנו, פושקאש, בוטרגניו, רוברטו קרלוס, ראול, פיגו, בקהאם, רונאלדו ( השמן ), סיידורף, מקאללה, היירו וזידאן.
אז מה אם זה היה מזמן? חוץ מזה, גם אם נספור את התארים שריאל לקחה בעשור האחרון, נגלה שזה יותר ממספר התארים שלקחו צ'לסי וארסנל ביחד מאז ומעולם.
ואתה לא באמת מנסה להשוות בין ריאל מדריד וזכיה בליגת האלופות למכבי ת"א והזבל הזה שנקרא "כדורגל ישראלי"

נכתב ב- 04/12/2011, 19:58
הויכוח היה על איזה ליגה יותר טובה, לא לאיזה קבוצה יש עבר יותר מפואר, את זה אתה העלית.נוטינגהאם פורסט אמנם זכתה לפני 50 שנה, אבל אני בטוח שאף אחד לא זוכר אותה/שחקן אחד ששיחק שם.
לעומת זאת, כמעט כל אחד ( שמבין, כן.. ) יודע מי היו די סטפנו, פושקאש, בוטרגניו, רוברטו קרלוס, ראול, פיגו, בקהאם, רונאלדו ( השמן ), סיידורף, מקאללה, היירו וזידאן.
אז מה אם זה היה מזמן? חוץ מזה, גם אם נספור את התארים שריאל לקחה בעשור האחרון, נגלה שזה יותר ממספר התארים שלקחו צ'לסי וארסנל ביחד מאז ומעולם.
ואתה לא באמת מנסה להשוות בין ריאל מדריד וזכיה בליגת האלופות למכבי ת"א והזבל הזה שנקרא "כדורגל ישראלי"
- rotembal אוהב את זה
נכתב ב- 04/12/2011, 20:00
נכתב ב- 04/12/2011, 20:53
יש הבדל בין הכי טובה להכי אטרקטיבית.אני רק אציין שאני בכלל בדעה שהליגה הגרמנית היא כרגע הכי טובה באירופה.
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 04/12/2011, 21:00
מספיק אטרקטיבי בעיניי.
נכתב ב- 04/12/2011, 21:04
אני חושב שהוא התכוון להגיד (תקן אותי אם אני טועה ספארקלס) שהליגה הגרמנית הכי אטרקטיבית, אבל לא הכי טובה.בליגה הגרמנית ממוצע השערים הוא הכי גבוה אם אני לא טועה.
מספיק אטרקטיבי בעיניי.
נכתב ב- 04/12/2011, 21:09
איך אתה מגדיר טובה? כמות שערים, קהל וכו' או לפי הישגים של הקבוצות באירופה?
נכתב ב- 04/12/2011, 21:53
כמובן שאני קובע לפי המשחקים באירופה - משחקי נוקאאוט וכו'.
הקהל וכמות השערים זה אטרקטיביות.
אני לא חושב שיש מישהו שמערער על כך שהליגה הגרמנית הכי מותחת והתקפית, אבל היא לא הכי טובה כי מלבד באיירן, אין עוד קבוצה איכותית שאפשר להגיד שהיא בטופ של הכדורגל העולמי.
אגב, אל תשכח שההגנות בליגה הגרמנית הפכו להיות בדיחה.
- סטיבן רייט.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים