עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

משחקי הכס [ספויילרים!] - עונה 2!

Game of Thrones

• אנא התחבר בכדי להגיב
492 תגובות לנושא זה

#181 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,905 הודעות

נכתב ב- ‎04/05/2012‏, ‎20:16

אבל כולם פה אומרים שבכל הספרים שיצאו בינתיים (5?) עדיין לא הגיעו לחורף..

ועוד משהו, לא הבנתי בדיוק מה בכלל החבר'ה של משמר הלילה מחפשים מצפון לחומה..
וכשהם ימצאו את מה שהם מחפשים, איך לעזאזל חבורה כל כך קטנה תוכל בכלל להתמודד עם מה שזה לא יהיה?
[כמובן שאני צריך לחכות ולראות, אבל זה קצת מטומטם שהם חוששים מהיצורים הנוראיים שיש שם, ובכל זאת ממשיכים]

מנוע מלהגיב, כי זה באמת יהיה ספויילר ויהרוס לך את הסידרה!
רק אומר שאני מאמין שתגלה זאת עוד בעונה זו...
עכשיו אתה מבין את ההבדל Sephiroth ?

סבבה,
ובקשר לשאלה הראשונה?
למה בכלל הם ממשיכים קדימה? אני חושב שזה פרט שאני אמור לדעת אבל פספסתי\שכחתי אותו.

-

תמונה שפורסמה

#182 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎08:11

ובקשר לשאלה הראשונה?
למה בכלל הם ממשיכים קדימה? אני חושב שזה פרט שאני אמור לדעת אבל פספסתי\שכחתי אותו.

מאחר ואני לא בטוח אם זה נאמר בסידרה (לזכרוני כן ) אתייג זאת ליתר ביטחון כספויילר
Spoiler

• ThUnDeR, Geralt of Rivia, smooki ו-1 אחר אוהבים את זה
לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#183 מנדליקו

מנדליקו

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,415 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎21:26

יש אפשרות בפורומים פה לסנן הודעות שנכתבו על ידי יוזר מסויים? כאילו שפשוט אני לא אראה אותם באשכול..

#184 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎05/05/2012‏, ‎23:14

יש אפשרות בפורומים פה לסנן הודעות שנכתבו על ידי יוזר מסויים? כאילו שפשוט אני לא אראה אותם באשכול..

קןראים לזה "עפעפיים" אתה יכול לפתוח או לסגור אותם.
והנה הטריק הכי יפה: לא תאמין, אבל זה לגמרי בשליטתך!
ויותר מזה, זה גם עובד מחוץ לפורום הזה.
  • ThUnDeR, smooki ו Heisenberg אוהבים את זה

#185 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎06/05/2012‏, ‎11:37

איזה תינוקות אם מפריעים לכם הספויילרים או שאל תיכנסו לאשכול או שפשוט כשאתם רואים הודעה של mad אל תקראו.
לי אישית לא מפריע איזה רמז פה ושם למה שהולך לקרות, להפך, זה רק מגביר אצלי את המתח והתעניינות.

#186 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎07/05/2012‏, ‎13:44

פרק מושלם!

כמה שאני אוהב את הסדרה הזאת :).

#187 Shai10

Shai10

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• Q-Fame
  • 1,477 הודעות

נכתב ב- ‎07/05/2012‏, ‎16:38

אחחח איזה סוף.....

Yarden אומר/ת:
שי
Yarden אומר/ת:
אתה המלך החדש שלי

#188 Goldenfish

Goldenfish

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 411 הודעות

נכתב ב- ‎07/05/2012‏, ‎20:17

איזה סדרה אדירה

#189 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎07/05/2012‏, ‎22:46

פשוט אדיר, הסדרה הזאת נוטפת אפיות (EPIC)
תמונה שפורסמה

#190 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎08/05/2012‏, ‎10:35

עדכון קל למתעניינים גם בסידרת הספרים של ששאו"ק ( שיר של אש ושל קרח ):
התרגום של "ריקוד עם דרקונים", הספר ה-5 בסידרה, הסתיים אתמול.
הספר יוצג למכירה בשבוע הספר הקרוב. ממה שקראתי בפורומים בנושא, מארגני שבוע הספר הולכים למתג את הספר כשובר קופות מבחינתם- משמע, לדפוק עלינו קופה!.
בכלל מאז תחילת הסידרה בטלווזיה, מחירי הספרים של "שיר של אש ושל קרח" האמירו ב 40% יותר.
לפופולאריות יש מחיר ואנו הצרכנים כמובן נאלצים לספוג זאת.

#191 bergereyal

bergereyal

fsc.co.il

• רשומים
  • 289 הודעות

נכתב ב- ‎08/05/2012‏, ‎12:51

עדכון קל למתעניינים גם בסידרת הספרים של ששאו"ק ( שיר של אש ושל קרח ):
התרגום של "ריקוד עם דרקונים", הספר ה-5 בסידרה, הסתיים אתמול.
הספר יוצג למכירה בשבוע הספר הקרוב. ממה שקראתי בפורומים בנושא, מארגני שבוע הספר הולכים למתג את הספר כשובר קופות מבחינתם- משמע, לדפוק עלינו קופה!.
בכלל מאז תחילת הסידרה בטלווזיה, מחירי הספרים של "שיר של אש ושל קרח" האמירו ב 40% יותר.
לפופולאריות יש מחיר ואנו הצרכנים כמובן נאלצים לספוג זאת.

תקנה ישירות מאופוס וזה אמור לצאת יותר זול אלא אם כן יהיה מבצע בחנויות.

#192 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎08/05/2012‏, ‎17:41

תודה. זה מה שעשיתי בעבר, רק לא ראיתי שאופוס מפרסמים את הספר החדש... אני מקווה שהוא לא יצא בהוצאה אחרת.

#193 Sephiroth

Sephiroth

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 997 הודעות

נכתב ב- ‎08/05/2012‏, ‎22:44

פרק 6 חזק ביותר!!

תיאון ללא ספק מתחרה בג'ופרי בתפקיד החרא הראשי בסדרה.
חתיכת בוגד מניאק, מקווה שיהרגו אותו בהקדם.

מה שכן, ג'ופרי עדיין מנצח.
הסצנה של המרד הייתה ענקית, וכל כך שמחתי לראות איך העם מבזה את מלכם.

אבל אין ספק שטיריון המתיק את הסצנה הזאת פי אלף.
"היו לנו מלכים אכזריים, היו לנו מלכים אידיוטים, אבל מעולם לא קוללנו במלך אכזרי ואידיוט!"
שורה ענקית שמלווה בכאפה מצלצלת ישר ללחי המלכותי (מתעלה על הכאפה בעונה 1!).

מה שכן, יש לי תלונה אחת לגבי הסדרה.
העונות קצרות מדי והספרים ארוכים מדי.
10 פרקים לעונה זה מעט מאוד, ובייחוד למשחקי הכס.
אני מאמין שHBO יממנו בשמחה עונה ארוכה יותר של 16 אם לא לפחות 13 פרקים, שזה פחות או יותר הסטנדרט בכבלים.

פשוט הרבה דברים נחתכים מהספר, וכשיש לך 20 דמויות וקווי עלילה שגם ככה בקושי נדחסים יחד בכל פרק, אפשר להרחיב כל סיפור קצת יותר.
לדוגמה, הבנתי שבספר לתיאון היה וואחד מסע עד לווינטרפל (שאגב היא מרחק מטורף מאיי הברזל),
ושהיו לו כמה סיפורים עד שהגיע לשם.
בסדרה הוא הגיע ישר לווינטרפל בפרק שאחרי, ודילגו על כל הסיפור שהיה במסעו.

יש עוד מלא דוגמאות בטח, פשוט לא קראתי את הספרים..

תמונה שפורסמה

#194 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎09/05/2012‏, ‎10:42

פשוט הרבה דברים נחתכים מהספר, וכשיש לך 20 דמויות וקווי עלילה שגם ככה בקושי נדחסים יחד בכל פרק, אפשר להרחיב כל סיפור קצת יותר.
לדוגמה, הבנתי שבספר לתיאון היה וואחד מסע עד לווינטרפל (שאגב היא מרחק מטורף מאיי הברזל),

עדיין לא ראיתי את הפרק אבל המסע של תיאון היה יחסית קצר ונמשך על גבי 2 פרקים לערך. הפלגה קצרה מאיי הברזל ליבשת הקרובה. כיבוש של טירה הצמודה לחוף ומשם צעדה רגלית ( שלא זכור לי פירוט רב עליה ) לכיוון. לאחר הגיעו לשם יש פירוט רב, אבל זה להמשך...
ואגב הסידרה כוללת כ 700 דמויות סך הכל ומן הסתם מרביתן לא מוזכרות כלל בסידרה באופן טבעי.
הבעיה העיקרית בסידרה לעומת הספרים היא המוטיב החוזר בספרים של חזיונות ורמיזות, שגורמות לקורא לחשוב שהוא מבין את המשך העלילה ואז הסופר מכניס את הטוויסט בעלילה ששובר לכיוון לגמרי אחר. השימוש הספרותי הזה ברמזים וחזיונות, הוא שיוצר את מומנט ההפתעה התמידי בקריאה והופך את הספר לדבר מרתק לעומת הסידרה.
בסידרה באופן טבעי לא נכנסים לפרטים מטעמי מיגבלות הזמן - וציינת נכון שסידרה כמוה שווה לפחות 13 פרקים לעונה אם לא 20 אפילו - אבל הבעיה העיקרית היא שמומנט ההפתעה מוחמץ בה לחלוטין. הסידרה לא עושה שימוש בחזיונות וברמזים ולמעשה הצופה מקבל את מה שהוא רואה. כל מומנט המתח, השינוי הלא צפוי וההפתעה, שזה סוד כוחה האמיתי של סידרת הספרים, פשוט נעלם ומוחמץ.
לכן למרות שהסידרה הטלווזיונית מאוד טובה בסך הכל היא מפספסת את העיקר. מבחינת הצופה זו עוד סידרה טובה ואיכותית וזהו
זאת בניגוד למי שקרא את סידרת "שיר של אש ושל קרח" . לקורא זו חוויה מהממת, מותחת ומפתיעה בעוצמתה ולא עוד ספר איכותי שהוא קרא.

זה עיקר ההבדל בין הסידרה לספרים.

#195 kob317

kob317

• רשומים
  • 2,008 הודעות

נכתב ב- ‎09/05/2012‏, ‎12:08

הפרק הכי טוב העונה ללא תחרות!
היה נהדר.

#196 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎09/05/2012‏, ‎12:12

עדיין לא ראיתי את הפרק אבל המסע של תיאון היה יחסית קצר ונמשך על גבי 2 פרקים לערך. הפלגה קצרה מאיי הברזל ליבשת הקרובה. כיבוש של טירה הצמודה לחוף ומשם צעדה רגלית ( שלא זכור לי פירוט רב עליה ) לכיוון. לאחר הגיעו לשם יש פירוט רב, אבל זה להמשך...
ואגב הסידרה כוללת כ 700 דמויות סך הכל ומן הסתם מרביתן לא מוזכרות כלל בסידרה באופן טבעי.
הבעיה העיקרית בסידרה לעומת הספרים היא המוטיב החוזר בספרים של חזיונות ורמיזות, שגורמות לקורא לחשוב שהוא מבין את המשך העלילה ואז הסופר מכניס את הטוויסט בעלילה ששובר לכיוון לגמרי אחר. השימוש הספרותי הזה ברמזים וחזיונות, הוא שיוצר את מומנט ההפתעה התמידי בקריאה והופך את הספר לדבר מרתק לעומת הסידרה.
בסידרה באופן טבעי לא נכנסים לפרטים מטעמי מיגבלות הזמן - וציינת נכון שסידרה כמוה שווה לפחות 13 פרקים לעונה אם לא 20 אפילו - אבל הבעיה העיקרית היא שמומנט ההפתעה מוחמץ בה לחלוטין. הסידרה לא עושה שימוש בחזיונות וברמזים ולמעשה הצופה מקבל את מה שהוא רואה. כל מומנט המתח, השינוי הלא צפוי וההפתעה, שזה סוד כוחה האמיתי של סידרת הספרים, פשוט נעלם ומוחמץ.
לכן למרות שהסידרה הטלווזיונית מאוד טובה בסך הכל היא מפספסת את העיקר. מבחינת הצופה זו עוד סידרה טובה ואיכותית וזהו
זאת בניגוד למי שקרא את סידרת "שיר של אש ושל קרח" . לקורא זו חוויה מהממת, מותחת ומפתיעה בעוצמתה ולא עוד ספר איכותי שהוא קרא.

בתור אחד שקרא את הספרים וצופה בסדרה, אתה חושב שכשיגיע הזמן שבו יהיה לי את הזמן והרצון לקרוא את הספרים, הצפייה בסדרה תפגום לי מההנאה שבספרים?
תמונה שפורסמה

#197 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎09/05/2012‏, ‎12:41

בתור אחד שקרא את הספרים וצופה בסדרה, אתה חושב שכשיגיע הזמן שבו יהיה לי את הזמן והרצון לקרוא את הספרים, הצפייה בסדרה תפגום לי מההנאה שבספרים?

בפירוש כן. אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינתך אבל הייתי עובר לספרים ושומר לי את הסידרה לאח"כ.

#198 Ornitr

Ornitr

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 376 הודעות

נכתב ב- ‎09/05/2012‏, ‎21:06

וואי איזה פרק שאין דברים כאלה. עונג צרוף!

#199 CHiPoPo

CHiPoPo

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 955 הודעות

נכתב ב- ‎11/05/2012‏, ‎00:16

בפירוש כן. אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינתך אבל הייתי עובר לספרים ושומר לי את הסידרה לאח"כ.

בגלל שהסדרה מחסירה דברים (והעונה הזאת הרבה דברים) אז אני לא חושב שזה יפריע
זה יתן נקודות מבט שונות לאותו סיפור לפי דעתי

בחזרה לפרק:
פרק מצוין! אחד הטובים העונה ובסדרה בכלל

מה שהכי הפריע לי זה שהם אשכרה מחקו 2 דמויות מפתח מהסיפור של בראן וריקון

הסוף של הפרק לא היה בספרים ככה שזה השאיר אותי במתח

#200 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎11/05/2012‏, ‎10:21

שוב - למי שמתעניין בספרים. האיש מימין הוא כמובן ג'ורג' מרטין מחבר הסידרה ומשמאלו... המתרגם הישראלי של הספר ה-5 "ריקוד עם דרקונים", צפריר גרוסמן. מפגש של מתרגמים עם הסופר בפאב בפאתי לונדון.
צפריר מעיד, שהיה זה אחד מהערבים המעניינים והמענגים בחייו.

guys, this is real, no photoshop included. One of the best nights of my life.

תמונה שפורסמה

תויגו גם עם אחת או יותר ממילות המפתח הללו: Game of Thrones

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים