הפתרון שלכם הוא יצירת חוסר איזון במערכת ולמנוע חופש ממתרגמים שונים שרוצים להתנדב ולתרגם סדרות, בטענה שאתם מקדשים את האמצעים בשביל המטרה- שהיא גלובאלית וכך מחייבים את הקהילה במאבק-
ובאותו זמן יורקים לאותו הבאר שאתם שותים ממנו וזה לא משנה אם הוא היה פה לפני או שאתם הקמתם אותו במו ידיכם...
אתה יכול להמשיך להתווכח איתי שזה זכותכם המלאה לא לתרום לקהילה- אבל ליצור קהילה מסוימת תלויה בכם ע"י השתלטות איטית אך אפקטיבית - ואחר כך לעשות "השבתה כוללת"
זה פשוט לא מוסרי כלפי הקהילה עצמה,
אתם רוצים לנהל מאבק ? תנהלו אותו תחת כנפיים אחרות,
אתם רוצים להפסיק לפגוע בקהילה ? תנו חופש לכל מתרגם באשר הוא ואל תנסו לטעון שאתם בונים סדר במערכת שאתם בעצמכם יוצרים את הבלאגן
הטענה שלך היא אבסורדית מיסודה. אתה בעצם מתלונן על עוול ספקולטיבי, שלא היה, ואני מהמר שגם לא יקרה, ועל פיו שופט אותנו לחומרה! תגיד, אתה לא חושב שזה קצת מגוחך?
כדי לפרש מה שאני אומר-
ישראל מאשימה את ארצות הברית שאם איראן תפתח נשק גרעיני, אז ישראל תפסיק להיות ארץ כל כך חמה.
הסצנה פתוחה לכל. יש מיליון פרוייקטים שאינם מתורגמים, החל מהסידרה הנצפית ביותר באמריקה ואינה מתורגמת, ועד פנינות לא מוכרות בערוצי הכבלים. הבכי הזה כאילו אנחנו חוסמים כניסה של כוחות חדשים לסצנה הוא לא פחות ממיתוס מרושע. העניין נובע מכך שהסדרות שכל מיני אנשים רוצים לתרגם הם דווקא הסדרות המבוססות, אשר האהדה אליהן נוצרה בזכות אותם מתרגמים קבועים, שמשקיעים את הנשמה באופן סדיר.
מדי פעם צצים פה אנשים שמתבאסים כי הם רוצים לתרגם באופן חד פעמי איזה פרק של סידרה שהם אוהבים. מה, נראה לך סביר שיוותרו להם? שימצאו לעצמם פרוייקט במקום לנסות לגזול משהו שאחר כבר מושקע בו. עובדה היא שאתה בעצמך התייאשת מלתרגם, ובמקום יצרן חזרת להיות צרכן (למרות שאם ישאלו אותי, מי שמניח ש"באר" זה זכר, מוטב שאכן לא יתרגם). מיותר לציין שכל מתרגם שיוכיח עצמו כאיכותי, מוזמן לנסות מזלו בצוות האיכותי ברשת, שזה כמובן אנחנו.
מה שאתה קורא "קהילה" זה בולשיט, הקהילה שלי היא לא הצופים, אלא העוסקים במלאכת התרגום. אני לא מרגיש שיש כאן "קהילה" במובן שקהילה תומכת בחבריה. האשמותיך המצחיקות מעידות על כך, כמו עוד כמה תגובות מכוערות בשרשור הזה. הקהילה האמיתית שלי, שהיא צוות קיו, החליטה באופן דמוקרטי על יציאה לקרב על זכויותינו להגינות בסיסית, בידיעה שלא יהיה קל, ואפילו עלול להיות מלוכלך. אם נראה לך שטענותיך ושל דומיך מרפות את ידינו, אתה טועה. הן רק מקדמות מסקנה הפוכה.