עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

משחקי הכס [ספויילרים!] - עונה 2!

Game of Thrones

• אנא התחבר בכדי להגיב
492 תגובות לנושא זה

#201 מנדליקו

מנדליקו

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,415 הודעות

נכתב ב- ‎11/05/2012‏, ‎11:39

מושפע חח

#202 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎11/05/2012‏, ‎18:02

לא בטוח אם פורסם כבר, אבל כמה עובדות מעניינות:
Spoiler

#203 Bigdragon

Bigdragon

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 621 הודעות

נכתב ב- ‎11/05/2012‏, ‎18:31

פשוט הרבה דברים נחתכים מהספר, וכשיש לך 20 דמויות וקווי עלילה שגם ככה בקושי נדחסים יחד בכל פרק, אפשר להרחיב כל סיפור קצת יותר.
לדוגמה, הבנתי שבספר לתיאון היה וואחד מסע עד לווינטרפל (שאגב היא מרחק מטורף מאיי הברזל),
ושהיו לו כמה סיפורים עד שהגיע לשם.
בסדרה הוא הגיע ישר לווינטרפל בפרק שאחרי, ודילגו על כל הסיפור שהיה במסעו.

יש עוד מלא דוגמאות בטח, פשוט לא קראתי את הספרים..

עדיין לא ראיתי את הפרק אבל המסע של תיאון היה יחסית קצר ונמשך על גבי 2 פרקים לערך. הפלגה קצרה מאיי הברזל ליבשת הקרובה. כיבוש של טירה הצמודה לחוף ומשם צעדה רגלית ( שלא זכור לי פירוט רב עליה ) לכיוון. לאחר הגיעו לשם יש פירוט רב, אבל זה להמשך...
ואגב הסידרה כוללת כ 700 דמויות סך הכל ומן הסתם מרביתן לא מוזכרות כלל בסידרה באופן טבעי.
הבעיה העיקרית בסידרה לעומת הספרים היא המוטיב החוזר בספרים של חזיונות ורמיזות, שגורמות לקורא לחשוב שהוא מבין את המשך העלילה ואז הסופר מכניס את הטוויסט בעלילה ששובר לכיוון לגמרי אחר. השימוש הספרותי הזה ברמזים וחזיונות, הוא שיוצר את מומנט ההפתעה התמידי בקריאה והופך את הספר לדבר מרתק לעומת הסידרה.
בסידרה באופן טבעי לא נכנסים לפרטים מטעמי מיגבלות הזמן - וציינת נכון שסידרה כמוה שווה לפחות 13 פרקים לעונה אם לא 20 אפילו - אבל הבעיה העיקרית היא שמומנט ההפתעה מוחמץ בה לחלוטין. הסידרה לא עושה שימוש בחזיונות וברמזים ולמעשה הצופה מקבל את מה שהוא רואה. כל מומנט המתח, השינוי הלא צפוי וההפתעה, שזה סוד כוחה האמיתי של סידרת הספרים, פשוט נעלם ומוחמץ.
לכן למרות שהסידרה הטלווזיונית מאוד טובה בסך הכל היא מפספסת את העיקר. מבחינת הצופה זו עוד סידרה טובה ואיכותית וזהו
זאת בניגוד למי שקרא את סידרת "שיר של אש ושל קרח" . לקורא זו חוויה מהממת, מותחת ומפתיעה בעוצמתה ולא עוד ספר איכותי שהוא קרא.

זה עיקר ההבדל בין הסידרה לספרים.

בתור אחד שקרא את הספרים וצופה בסדרה, אתה חושב שכשיגיע הזמן שבו יהיה לי את הזמן והרצון לקרוא את הספרים, הצפייה בסדרה תפגום לי מההנאה שבספרים?

בתור אחד שקודם ראה את העונה הראשונה של הסדרה, ורק אח"כ קרא את הספר הראשון, אני אישית חושב שהיא לא תפגע בהנאה, אלא תעזור.
למה? כי הסדרה הזאת היא כבדה מאוד מבחינת עלילה, כמות דמויות והמורכבות שלהן.
כשקראתי את הספר הרגשתי ללא ספק שהיה לי הרבה יותר קשה לקרוא את הספר אם לא הייתי רואה את הסדרה, כי פשוט הייתי מתקשה לעקוב אחרי כל הדמויות.
ונכון שידעתי מראש את הטוויסטים כי ראיתי את הסדרה, אבל זה לא גרם לדעתי לפחות הנאה או לפחות מתח בזמן קריאת הספר.
  • mad_clown ו Geralt of Rivia אוהבים את זה

#204 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎11/05/2012‏, ‎21:17

ונכון שידעתי מראש את הטוויסטים כי ראיתי את הסדרה, אבל זה לא גרם לדעתי לפחות הנאה או לפחות מתח בזמן קריאת הספר.

מאחר ולא הייתי במצב שלך מאוד מעניין לשמוע איך הדברים נראים מהזווית ההפוכה.
שמח שלא נפגעה לך חווית הקריאה.

אגב, בדיעבד ולאור נסיונך, אם הדבר היה נתון לבחירתך מראש, במה היית בוחר?
קריאה ואח"כ צפיה או להיפך.
לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#205 Ornitr

Ornitr

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 376 הודעות

נכתב ב- ‎12/05/2012‏, ‎01:49

וואי אדיר (השלושה חלקים!)

#206 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎12/05/2012‏, ‎15:56

אני אישית הלכתי לאיבוד עם כל הדמויות האלה, לא יודע מה אתכם...מבאס.
העונה הראשונה היתה לי מצוינת וזורמת, השניה בלאגן אחד גדול.

#207 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,905 הודעות

נכתב ב- ‎12/05/2012‏, ‎20:33

טם טם טם טם
http://mlkshk.com/r/2CTS
http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/season2/#!/guide/houses/

עזר לי נורא.

חוץ מזה אם אתה ממש מרוכז אפשר לעקוב אחרי הכל.
  • CLIPSE ו mad_clown אוהבים את זה

-

תמונה שפורסמה

#208 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎12/05/2012‏, ‎23:28

לא ממש אהבתי את הפרק האחרון...
מעבר לקיצורים בעלילה, שאני יכול להבינם מטעמי זמן שידור, עד עכשיו יוצרי הסידרה עקבו בדייקנות אחר הספרים,
בפרק הזה הם שינו כמה דברים (השמיטו דמויות וארועים חשובים מאחורי החומה ) ועיוותו כמה ארועים שקרו בוינטרפל ( לא אוסיף יותר ).
לטעמי החופש הזה בתסריט פוגם בגורם ההפתעה והשינוי הצפוי בבריתות בהמשך. מעניין איך הם יצאו מזה, בלי לפגוע בהפתעות הצפויות...

דבר שמפריע לי בעין הוא, שכל האזור מעבר לחומה אמור להיות אפוף ביער ולדבר יש משמעות
(אם מישהו זוכר את תחילת הפרק הראשון בעונה ה-1 ... הכל קורה שם ביער). בעונה ה-2 של הסידרה מדובר במישור קרח שומם והכל גלוי מדי.

#209 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎13/05/2012‏, ‎00:35

מעבר לקיצורים בעלילה, שאני יכול להבינם מטעמי זמן שידור, עד עכשיו יוצרי הסידרה עקבו בדייקנות אחר הספרים,
בפרק הזה הם שינו כמה דברים (השמיטו דמויות וארועים חשובים מאחורי החומה ) ועיוותו כמה ארועים שקרו בוינטרפל ( לא אוסיף יותר ).
לטעמי החופש הזה בתסריט פוגם בגורם ההפתעה והשינוי הצפוי בבריתות בהמשך. מעניין איך הם יצאו מזה, בלי לפגוע בהפתעות הצפויות...

דבר שמפריע לי בעין הוא, שכל האזור מעבר לחומה אמור להיות אפוף ביער ולדבר יש משמעות
(אם מישהו זוכר את תחילת הפרק הראשון בעונה ה-1 ... הכל קורה שם ביער). בעונה ה-2 של הסידרה מדובר במישור קרח שומם והכל גלוי מדי.

גם אתה וגם עוד מישהו (אולי אתה אין לי כוח לחזור בתגובות ולחפש את זה) אמרתם שיש שוני בין הסיפור בסדרה עם לבין הספר בקטע של ההשתלטות על ווינטרפל גם בדמויות וזה, אני אשמח אם תוכל להגיד (בתגיד ספויילר כמובן) מה השוני. אל תדאג, אני לא פוחד מדברים כאלה של ספויילרים קטנים (אלא אם כן מישהו מת או אירוע ממש משמעותי קרה ואז אל תגיד כלום). תודה :)

#210 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎13/05/2012‏, ‎10:59

גם אתה וגם עוד מישהו (אולי אתה אין לי כוח לחזור בתגובות ולחפש את זה) אמרתם שיש שוני בין הסיפור בסדרה עם לבין הספר בקטע של ההשתלטות על ווינטרפל גם בדמויות וזה, אני אשמח אם תוכל להגיד (בתגיד ספויילר כמובן) מה השוני. אל תדאג, אני לא פוחד מדברים כאלה של ספויילרים קטנים (אלא אם כן מישהו מת או אירוע ממש משמעותי קרה ואז אל תגיד כלום). תודה :)

אני אשים הכל בספויילר וגם שם לא אגלה דבר שלא שודר עדיין (שיהיה ליתר ביטחון )
Spoiler

#211 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎13/05/2012‏, ‎12:04

תודה רבה על ההסבר המפורט, עכשיו הבנתי למה התכוונתם ובאמת מעניין איך הכותבים יפתרו את זה.
רק אל תשכח שג'ורג' מרטין שותף פעיל מאוד להפקה ממה שהבנתי ולכן זה כנראה היה בשיתוף פעולה מלא איתו, אולי כדי להביא לשינוי קטן מהספרים, שהרי לקוראי הספרים לראות על המסך בדיוק מה שהם קרו זה קצת צפוי מדיי.

#212 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎13/05/2012‏, ‎12:34

תודה רבה על ההסבר המפורט, עכשיו הבנתי למה התכוונתם ובאמת מעניין איך הכותבים יפתרו את זה.
רק אל תשכח שג'ורג' מרטין שותף פעיל מאוד להפקה ממה שהבנתי ולכן זה כנראה היה בשיתוף פעולה מלא איתו, אולי כדי להביא לשינוי קטן מהספרים, שהרי לקוראי הספרים לראות על המסך בדיוק מה שהם קרו זה קצת צפוי מדיי.

אתה צודק ולכן אני מאוכזב יותר. כאשר לא מתארים את המעשים הללו, אז אפילו כל הערמומיות (של תיאון לדוגמא ) הולכת לאיבוד במקרה האחרון...
בכלל בסידרה הטלווזיונית כל הדמויות מאבדות את העומק המחשבתי שלהן, מלבד אולי טיריון וקצת פיטר באיליש. אפשר לומר שזו בעייה של המדיום ( טלוויזיה לעומת הספר ) אבל זה בפירוש לא נכון. סדרות כמו "הסופרנוס" הוכיחו שניתן ליצור עומק בדמויות, גם אם מדובר בסידרת טלוויזיה. אני חושב שעיקר הבעיה היא, כפי שמישהו ציין כבר פה, שהעונה קצרה מדי (10 פרקים ). לכו מעצם העובדה שהם צריכים לדחוס הרבה ארועים, הדמויות מאבדות מהעומק שלהם והדבר יוצר תחושת פיספוס גדולה. עובדה היא שלאורך זמן, רק סדרות שיצרו דמויות עומק בעלות אופי הצליחו לשרוד שידורים חוזרים.

#213 CHiPoPo

CHiPoPo

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 955 הודעות

נכתב ב- ‎13/05/2012‏, ‎17:31

אני אשים הכל בספויילר וגם שם לא אגלה דבר שלא שודר עדיין (שיהיה ליתר ביטחון )
Spoiler

מי שלא קרא את הספרים שלא יקרא
Spoiler

#214 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎13/05/2012‏, ‎18:05

צ'יפופו אני שולח לך הודעה בפרטי... זה כבר יותר מדי למי שלא ראה.

#215 Shai10

Shai10

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• Q-Fame
  • 1,477 הודעות

נכתב ב- ‎14/05/2012‏, ‎14:46

הפרק הכי חלש בעונה לדעתי... הפרק הבא כבר חייב להיות מעניין.

Yarden אומר/ת:
שי
Yarden אומר/ת:
אתה המלך החדש שלי

#216 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎14/05/2012‏, ‎17:49

אכן, לא קרה הרבה.
אבל לא הייתי מתיימר לקרוא לשום דבר בסדרה הזאת "חלש". חלש זה ממנה והלאה.
סדרות בכלל לא מיועדות שיצפו אותן פרק בשבוע, הדרך האולטימטיבית היא לחסל עונה ביום.
אם היה לי את כוח הרצון והסבלנות הדרושה, הייתי גם אוגר את הפרקים ליום בודד בלתי נשכח ומת מאושר.

עריכה: מעניין... כבר שוחרר תרגום של שלושת השמעונים בסאבסנטר, זה היה מהר.

#217 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎14/05/2012‏, ‎20:50

הולייייייייייייייייייי שיטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט
אני פאקינג לא מאמין שזה קרההההההההההה
תמונה שפורסמה

#218 Heisenberg

Heisenberg

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 646 הודעות

נכתב ב- ‎14/05/2012‏, ‎20:59

הולייייייייייייייייייי שיטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט
אני פאקינג לא מאמין שזה קרההההההההההה

איזה ביץ' סלאפ מצלצלת חחח

#219 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,905 הודעות

נכתב ב- ‎14/05/2012‏, ‎22:42

אכן, לא קרה הרבה.
אבל לא הייתי מתיימר לקרוא לשום דבר בסדרה הזאת "חלש". חלש זה ממנה והלאה.
סדרות בכלל לא מיועדות שיצפו אותן פרק בשבוע, הדרך האולטימטיבית היא לחסל עונה ביום.
אם היה לי את כוח הרצון והסבלנות הדרושה, הייתי גם אוגר את הפרקים ליום בודד בלתי נשכח ומת מאושר.

עריכה: מעניין... כבר שוחרר תרגום של שלושת השמעונים בסאבסנטר, זה היה מהר.

מתנצלים על התרגום הלוקה בחסר שעולה קודם, דבר כזה לא יקרה בשנית.

-

תמונה שפורסמה

#220 Shai10

Shai10

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• Q-Fame
  • 1,477 הודעות

נכתב ב- ‎14/05/2012‏, ‎22:56

@הייזנברג - הגזמת, זו לא סדרה שתיכנס לרפרטואר של הסדרות הגדולות ביותר שהיו...
ואני הרשתי לעצמי לחכות עד פרק 12 (2x02) לפני שהתחלתי לצפות, ועכשיו די מתבאס שלא אהיה בארץ כשייצא הפרק האחרון לעונה הקרובה ואצטרך לחכות 3 חודשים כדי לצפות בו :\

Yarden אומר/ת:
שי
Yarden אומר/ת:
אתה המלך החדש שלי

תויגו גם עם אחת או יותר ממילות המפתח הללו: Game of Thrones

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים