אני מתחיל להרגיש שאתה עושה צחוק מהאינטיליגנציה שלי.
ראשית, אני אישית לא מכיר אוהד ש"בוכה" על זה שצ'לסי לקחה את ליגת האלופות.. ומנצ'סטר מאז ומתמיד לא הייתה קבוצה צבעונית.. זה לא חדש..
גם בתקופות הכי גדולות של היונייטד משנות ה-90 מה שאיפיין את היונייטד, לא היכולת האישית של כל שחקן ושחקן אלא היכולת הקבוצתית, הם כקבוצה והמנטליות הקבוצתית גמרה כל קבוצה באירופה..
בהמשך הקריאה להודעה שלך, אני די בטוח שאתה מזלזל באינטיליגנציה שלי, ההתייחסות שלי למסע רכישות של צ'לסי היא לא רק לעונה הקודמת אלא מתחילת התקופה של אברמוביץ'..
תכנס לאתר הזה:
http://www.transferl...-transfers.htmlמשנת 03/04 והלאה תראה את הסכומים ותראה את השחקנים הנהדרים, כל קבוצה בזמנו הייתה מתחננת וגומרת בתחתונים (סליחה על הביטויים) אם היו משחקים אצלהם בקבוצה, אתה אומר שחקנים אפורים? אריין רובן שחקן אפור? אתה אישית אולי לא הכרת אבל הייתה מודעות מאוד גדולה לשחקן והתחננתי שיגיע ליונייטד והתלהבתי גם שהוא אמר בזמנו שהוא אוהד של היונייטד, ג'ו קול שחקן שנחשב בזמנו לשחקן מבטיח (בדיוק כמו עדן האזרד כיום) חואן ורון לא הפגין את מה שהיה מצופה ממנו ביוניטד אבל היה שחקן מדהים, דמיאן דאפ היה שחקן אגף מפחיד בעבר ומהיר מאוד. הרנאן קרספו חלוץ מדהים שאני אישית נורא אהבתי,אדריאן מוטו היה לו כשרון אבל היו איתו הרבה בעיות שחקן מבוזבז ושחקן מאוד צבעוני מבחינת יכולת אישית, ווין ברידג' המגן השמאלי המצויין (לתקופה ההיא) פאולו פריירה המגן הימני של פורטו ונבחרת פורטוגל המצויינת, ואתה תראה עוד שלא הזכרתי, כל אלו בעונה הראשונה של אברמוביץ'.. 155 מיליון בעונה הראשונה שהיא עונת הבנייה של צ'לסי. זה בערך מה שקבוצות פאר רוכשות במשך שתי עונות +- (כשנותנים להם מקסימום תקציב)
בעונה שלאחר מכן 04/05 הייתה קצת ירידה בהוצאות, וכשאני אומר ירידה קח את זה בערבון מוגבל שילמו 60 מיליון בעונה..
דרוגבה אולי אתה לא הכרת כי אתה לא צופה בכדורגל צרפתי', אבל זה שאתה לא מכיר לא אומר שאף אחד לא מכיר, סיים את העונה האחרונה שלו במרסיי עם 19 שערים בעונה עד היום אני זוכר את זה, זה היה מטורף הוא פשוט עשה בית ספר בליגה הצרפתית חלוץ בליגה הצרפתית שמסיים עם כמות כזו של שערים האמן לי שיש מודעות גדולה בקרב קבוצות כדורגל הנחשבו במיוחד, אז מה זאת אומרת קנייה מבחוץ? לא הבנתי את הטיעון. דרוגבה הגיע כי צ'לסי היה לה את האמצעים לשלם לו הכי הרבה מבין כל הקבוצות שרצו אותו..
לגבי קראבליו הבלם המצויין שהיה מוכר דרך נבחרת פורטוגל, מוריניו הכיר אותו את היכולות האישיות ובאופן אישי והביא אותו..
שנה לאחר מכן שבשנקו שכחתי שהוא לא שחקן צבעוני, מלך השערים של מילאן בשנים האחרונות (ואולי אפילו הוא בכל הזמנים של מילאן).. צודק מסכים איתך, הוא לא צבעוני בכלל.. (ציניות)
מיכאל בלאק, שחקן ענק, בטוח אף קבוצה בזמנו לא התעניינה בו אחרי שנים כ"כ טובות בבאיירן ומונדיאל הכי טוב שלו ועוד הביאו אותו בחינם, גם הוא לא צבעוני נכון.
זה שאתה לא מכיר שחקנים זה לא אומר שלקבוצות בעולם אין סקאוטים, אסיין, ג'ון אובי מיקל, אלו שחקנים שעד לא מזמן למעט האחרון שעד היום, היו מאיישים את העמדות בצ'לסי.
בעונות אחר כך חלה ירידה ניכרת ברכישות של צ'לסי, קודם כל עם הבאת כ"כ הרבה שחקנים ובסיס כ"כ מצויין אין להם גם ככה עוד מה להביא.. אבל בכל מקרה אני זוכר שלאברמוביץ' התחילו קצת בעיות עם עסקיו ובפן הזוגי.. לא זוכר איך זה נגמר אז לא רוצה לומר סתם.. ואז הייתה ירידה בהשקעתו בקבוצה מבחינה כלכלית גם דובר על כך שאולי הוא יעזוב.. אבל לא ברור מה היה אם כי זה הכל מהתקשורת ויכול להיות וכל זה לא נכון שהוא רצה לעזוב אבל לגבי הירידה ברכישת שחקנים היה אפשר לראות זאת בהתחשב בשנים קודמות.
אני חוזר בי כי זה לא פייר מבחינתי לומר שאתה לא אוהד של צ'לסי הרבה זמן, אבל מודעות בכדורגל העולמי אין לך כ"כ הרבה.
אתה אומר שהשחקנים ששילמו עליהם הם אפורים, ועובדה שהם נתנו המון תארים לצ'לסי במשך השנים הללו שנרכשו כל השחקנים הללו, אם אני לא טועה לא היה היסטוריה כזו לצ'לסי כמו השנים הללו שהם זכו בכ"כ הרבה תארים יחד עם מוריניו ואנצ'לוטי וחוס הידינק שהגיע באמצע עונה במקום סקולארי.
כל השחקנים שצ'לסי קנו בזמנים ההם היו השחקנים בטופ העולמי, ושחקנים בטופ העולמי הם לא שחקנים אפורים, גם אם מבחינת היכולות הם שחקנים מוגבלים ולא כמו שיש כיום טכניים יותר, מבחינה קבוצתית הם היו נהדרים טקטית וקבוצה בונים עפ"י היכולת מנטלית,חברתית, פיזית של שחקנים ולא רק מבחינת יכולת אישית.
אותי באופן אישי עצבן העובדה שזורקים סיפורים לא נכונים ומעוותים את המציאות.