בחירות 2013
נכתב ב- 24/01/2013, 20:11
ומרצ, יותר מכל מפלגה אחרת, דואגת הכי הרבה גם לזכויות היהודים (בעיקר העניים בינהם). זה לא סותר את זה שהם רוצים להפסיק את הכיבוש. מה שקורה בגדה המערבית הוא לא ציוני ולא דמוקרטי.
- liverpool אוהב את זה
נכתב ב- 24/01/2013, 20:29
- King James, SnirJa ו charge אוהבים את זה
נכתב ב- 24/01/2013, 20:34
נכתב ב- 24/01/2013, 20:50
צודק, אזרחות זה סתם שטות!! מה שחשוב זה אם הם יהודים מאמינים!!!אילן, תרשה לי לתקן אותך: הערבים הם לא ישראלים לכל דבר.
נכתב ב- 24/01/2013, 21:01
נראה לי שבאשכול הזה השאיפה היא לפתח דיון בוגר ולא ילדותי ומפגר כמו שעכשיו ניסיתי שיהיה....
בכל אופן, אילן לשאלתך:
בו רגע נצא מההגדרות "ערבים", "יהודים" וכו'......אזרח במדינה, כל מדינה, אמור להיות נאמן לאותה מדינה ולשרת אותה ברגע האמת. ושאני אומר נאמנות אז אני מתכוון נאמנות למדינה, לאנשים, להיסטוריה ולחוקים שלה.
עכשיו נחזור ליהודים-ערבים: בוא נצא מנקודת הנחה שהערבים לא רוצים לחסל כל יהודי באשר הוא, ואני באמת מאמין שיש כאלה (היו לי 2 חברים ערבים בתיכון), אבל מה אתה חושב יקרה בשניה שתהיה הזדמנות לאותם "ערבים-ישראלים" בעלי אזרחות י-ש-ר-א-ל-י-ת, להעיף מפה כל יהודי ולא משנה באיזו צורה, אתה חושב שהם היו יושבים בשקט ונותנים למדינה שלנו להישאר? קשה לי להאמין....
עכשיו אתה לא יכול להשוות ערבי-ישראלי ליהודי-ישראלי, מבחינת נאמנות למדינה. כל ערבי היה רוצה שהמדינה שלנו תהיה מדינת פלסטין או איזה שקר כלשהו שהם ימציעו לעצמם. יהודי-ישראלי, זו המדינה שלו ואין לו מדינה אחרת.
בקיצור הבנת את הכוונה שלי....
- d1f2 ו King James אוהבים את זה
נכתב ב- 24/01/2013, 21:18
אגב, זה גם מה שאני חושב שצריך לעשות עם החרדים. צריך לקדם שילוב שלהם בחברה שלא דרך הצבא עם שיתוף פעולה איתם, עידוד כניסה שלהם לשוק העבודה ומימון המוסדות החרדיים רק בתנאי שמלמדים בהם לימודי ליב"ה.
נכתב ב- 24/01/2013, 21:46
מה שאני הולך להגיד עכשיו כנראה ישמע לך מעט (אם לא הרבה) גזעני, אבל לצערי אין ברירה אחרת, אני לא מעוניין במדינה דמוקרטית לכלל אזרחיה, לנו היהודים אין מדינה אחרת שנוכל להיות בה ולהרגיש בטוחים (גם לא ארה"ב), המדינה הזאת צריכה להיות 100 אחוז יהודית. לא 70 ולא 80 אחוז יהודים. אך ורק יהודים, מעבר לתיירים שהם לא יהודים לא צריך להכניס לפה ולתת אזרחות לשום אדם אחר. והסיבה היא לא כי אני דתי (אני הכי רחוק מזה) אלא כי אין לנו ברירה אחרת, אם אנחנו לא רוצים שהשואה תחזור, או משהו בסגנון אנחנו חייבים להיות מדינה גדולה וחזקה עם רוב יהודי מוחלט.
ולכן אני לא חושב שצריך להתאמץ ולמצוא פתרון עם הערבים-"ישראלים", אלא פשוט אם תקום מדינה פלסטינית שהם כל כך מזדהים איתה, אז שיעברו לגור שם.
עכשיו מצטער אבל הנאמנות של האזרחים למדינה היא חובה ולא "זכות שעדיף שתהיה להם", ושאני אומר נאמנות למדינה אני לא מתכוון לנאמנות לממשל או לצבא או כל גוף אחר, אלא נאמנות לעשות הכל על מנת שהמדינה הזאת תשאר קיימת ולא משנה מה. לא הגיוני שלא תוכל לגייס לצבא (שאמור להגן על מהדינה שלנו) קבוצה שלמה של אזרחים כי אי אפשר לסמוך עליהם, זה מצב אבסורד שלא צריך להיות קיים בשום מדינה.
לדוגמא עם החרדים, כמה שאני לא מחבב אותם (בלשון המעטה), אני יכול להגיד לך בוודאות שאם הם יקבלו נשק לידיים הם בחיים לא יפנו אותו אחורה ויתחילו לרסס, מה שאני לא יכול להגיד על הערבים הישראלים במדינה.
- d1f2 אוהב את זה
נכתב ב- 24/01/2013, 22:05
לפי דעתי אדם שאומר כל הכבוד לאנשים שמפחדים לשמוע נשים שרות הוא משוגע, למה בדיוק האנשים של מרצ משוגעים?איזה באסה שנכנסו לנו 6 משוגעים בשם מרצ.
אני שמח שקולות החיילים לא הוסיפו לנו עוד משוגע בכנסת (עוצמה לישראל לא נכנסו ומספר 13 בבית היהודי לא נכנס).
פשוט תסתום את הפה.
נכתב ב- 24/01/2013, 22:08
ואחי, קצת פרופרציות. אזרחי ישראל הערבים הם סך הכל 17 אחוז מהאזרחים. לא תהיה כאן שואה אם ניתן להם שיוויון זכויות מלא. אנחנו הרוב, אין סכנה שנמצא את עצמנו פתאום חיים במדינה ערבית (אלא אם כן כמובן לא נאמץ את פתרון שתי המדינות בהקדם). אנחנו גם לא צריכים לקבל פחות כדי שיהיה להם יותר. מה שסביר שיקרה זה שהם ירגישו חלק מהמדינה ויזדהו איתה יותר. כרגע הם מפרשים את המונח "מדינה יהודית" ככזה שיש בו אפליה מובנית על הלא-יהודים, והאמת - אי אפשר להאשים אותם, שכן גם כשהשמאל היה בשלטון וגם כשהימין היה בשלטון הערבים הופלו.
הנאמנות שלהם למדינה צריכה להתבטא לא בשבועה שלהם למדינה יהודית דמוקרטית, אלא בקיום חוקים ובשמירה על שלטון החוק, ובמקביל המדינה צריכה לדאוג שהחוק יהיה שיוויוני וצודק ככל האפשר, ואת החוק המדינה צריכה לאכוף בכל הישובים שבתחומה. המצב הנוכחי הוא שהחוק מפלה את הערבים, ולא מאפשר לחלק מהערבים לבנות דירות בישובים שלהם, אפילו אם מדובר באדמה פרטית שלהם. בישובים הערביים הפשע חוגג, והמשטרה לא נכנסת לישובים שלהם כדי לשמור על ביטחונם של האזרחים. אתה חושב שזה צודק? אתה לא רואה את האחריות המסוימת שלנו לכך שהערבים לא מרגישים חלק מהמדינה? שהם מזהים ציונות עם לאומנות ואפליה? אתה לא רואה איך נוכל להרוויח אחרי שנפעל לדו-קיום עם האוכלוסיה הערבית? אני לא אומר שרק אנחנו אשמים, גם הערבים פונים ללאומנות ולהתבדלות, אבל בידינו הכח לשלב את הערבים בחברה בשיתוף המפלגות הערביות, ולגרום לכך שהערבים ירגישו חלק מהמדינה הזאת. אחד הגורמים להתבדלות והפנייה ללאומנות ולדת של הציבור הערבי הוא היחס של הציבור היהודי כלפיהם, שאותו אתה מציג כאן, שאנחנו במקרה הטוב סובלים אותם פה.
- liverpool אוהב את זה
נכתב ב- 24/01/2013, 22:39
מצחיק שאתה קורא למרצ משוגעים אבל אתה הצבעת לבית היהודי. הצבעת לבנאדם דתי "BABY FACE" שמאחורי פנים מחייכות ותמימות מסתתרות דתיים קיצונים ומפגרים, שהמצביעים שלו הם המתנחלים ואנשי הגבעות שעושים את כל תגי המחיר, או תומכי ברוך גולדשטיין ודומיהם. אפילו יותר גרועים מהחרדים. לראות חילוני שמצביע הבית היהודי זה יותר אווילי מלראות ערבי מצביע לליברמן.איזה באסה שנכנסו לנו 6 משוגעים בשם מרצ.
אני שמח שקולות החיילים לא הוסיפו לנו עוד משוגע בכנסת (עוצמה לישראל לא נכנסו ומספר 13 בבית היהודי לא נכנס).
פשוט תסתום את הפה.
מרצ שפויה למרות שאני 100% אנטי סוציאליזם, יאיר לפיד זה קדימה לשעבר שההבדל היחידי הוא שיאיר ריאלי. אם יאיר יאכזב הוא יפול כמו אביו.
- Sparkles אוהב את זה
נכתב ב- 25/01/2013, 00:46
איך אפשר לתת זכויות מלאות לאזרחים שבעד ההשמדה של המדינה שהם נמצאים בה?
ובנושא אחר: שתבינו כמה האנשים במדינה הזאת מטומטים, ולמה כל פעם מחדש רואים את החרדים הלא רצויים בקואליציה עם המון מנדטים והמון כוח (יותר ממה שהם בתכלס במדינה).
http://www.ynet.co.i...4336868,00.html
אני באמת שלא מבין למה האנשים המטומטמים של המדינה זאת, כל היום מזיינים את השכל שכמה קשה להם וכמה רע פה, ושיוויון בנטל, ומיסים, וביבי, וחרא.....אבל בשורה התחתונה שסוף סוף יש להם כוח להשפיע, הם פשוט לא יוצאים מהבית....כנראה שזה מה שמגיע לעם שלנו, לאכול חרא מכל הכיוונים ולשתוק.
נכתב ב- 25/01/2013, 01:03
אני כן רוצה מדינה דמוקרטית, רק ליהודים בלבד (אני יודע שזה סותר, אבל אתה מבין למה אני מתכוון)...אם אתה חושב שאין אפשרות לשיח אמיתי ומשותף, אז כנראה שאתה הבעיה מבין שנינו, כי אני קראתי והקשבתי לדעות שלך למרות שאני לא מסכים איתן. אבל ברגע שאמרתי לך דעה שמנוגדת לשלך וגם נתתי לך סיבה, מלבד להגיד את אותו דבר שאמרת מקודם, לא התייחסת בכלל למה שאמרתי.
איך אפשר לתת זכויות מלאות לאזרחים שבעד ההשמדה של המדינה שהם נמצאים בה?
ובנושא אחר: שתבינו כמה האנשים במדינה הזאת מטומטים, ולמה כל פעם מחדש רואים את החרדים הלא רצויים בקואליציה עם המון מנדטים והמון כוח (יותר ממה שהם בתכלס במדינה).
http://www.ynet.co.i...4336868,00.html
אני באמת שלא מבין למה האנשים המטומטמים של המדינה זאת, כל היום מזיינים את השכל שכמה קשה להם וכמה רע פה, ושיוויון בנטל, ומיסים, וביבי, וחרא.....אבל בשורה התחתונה שסוף סוף יש להם כוח להשפיע, הם פשוט לא יוצאים מהבית....כנראה שזה מה שמגיע לעם שלנו, לאכול חרא מכל הכיוונים ולשתוק.
הרבה אנשים הצביעו אבל למפלגות שלא עברו את אחוז החסימה
43,725 הצביעו עלה ירוק
28,048 כוח השפיע בדיחה
והאחוז אצל הישובים החרדים גבוה מן הסתם בגלל כמות קטנה של תושבים
נכתב ב- 25/01/2013, 01:06
חוץ מזה, איך אתה יודע שהם רוצים להשמיד אותנו? וגם אם אתה חושב שרובם רוצים לזרוק אותנו לים (מה שמופרך לגמרי) - אז אתה לא יכול להעניש אותם על מה שאתה חושב שהם חושבים. אני חושב שבמדינה שלנו צריך להיות חוק ששווה לכל האזרחים, בין אם הם יהודים או לא-יהודים, ומי שעובר על החוק צריך לקבל עונש. המדינה צריכה לאכוף את החוק גם בישובים היהודים וגם בישובים הערביים. מי שנפגע מאי-אכיפת חוק הם קודם כל האזרחים הפשוטים. המוצא (או הלאום) בכלל לא אמור להיות פקטור. ואני לא מבין איך אפשר להאשים את הערבים ב"חוסר נאמנות" אחרי שהמדינה בקושי משקיעה באזרחים הערבים והם סובלים מקיפוח מתמשך.
אגב, עם חוק השבות אין לי בעיה. המדינה מחויבת לשיוויון זכויות לאזרחיה, אבל היא יכולה לקבוע את מדיניות ההגירה שלה איך שהיא רוצה. היא יכולה לקבוע קריטריונים אתניים, דתיים או כספיים.
נכתב ב- 25/01/2013, 02:06
נכתב ב- 25/01/2013, 08:45
עוד תגובה ילדותית ומפגרת, ודווקא באזרחות קיבלתי 95.......רק שזה היה לפני 8-9 שנים, אז אני לא ממש זוכר את כל המושגיםקריזי-בוי, אני מבין שהברזת מהרבה שיעורי אזרחות.

זה מאוד שונה, אני לא מעוניין שהערבים יהיו העבדים שלי. אני פשוט לא רוצה אותם פה בתור אזרחים.אם אתה רוצה דמוקרטיה ליהודים בלבד אז אתה לא רוצה דמוקרטיה, אלא אתה רוצה אתנוקרטיה. זה לא שונה מהדמוקרטיה ללבנים בלבד שהייתה בדרום אפריקה. יש לזה שם מכובס הרבה פחות - אפרטהייד. בדיוק בגלל הדעות האלה אני חושב שהערבים לא מרגישים חלק מהמדינה הזאת. כשהם שומעים את הביטוי "מדינה יהודית" אז בשבילם זה לא ההגדרה העצמית ליהודים (שאני מניח שהערבים לגמרי בעד זה), אלא מדינה דמוקרטית ליהודים שמפלה ערבים, ושיש בה אפליה מובנית כלפיהם. אני הקשבתי לדעות שלך ואפילו הגבתי אליהם, אבל אני חושב שאם אתה לא רוצה מדינה דמוקרטית אמיתית אלא מדינה טהורה אתנית שבה הלא-יהודים משוללי זכויות אז הפער בינינו אסטרונומי והדיון הזה די מיותר.
חוץ מזה, איך אתה יודע שהם רוצים להשמיד אותנו? וגם אם אתה חושב שרובם רוצים לזרוק אותנו לים (מה שמופרך לגמרי) - אז אתה לא יכול להעניש אותם על מה שאתה חושב שהם חושבים. אני חושב שבמדינה שלנו צריך להיות חוק ששווה לכל האזרחים, בין אם הם יהודים או לא-יהודים, ומי שעובר על החוק צריך לקבל עונש. המדינה צריכה לאכוף את החוק גם בישובים היהודים וגם בישובים הערביים. מי שנפגע מאי-אכיפת חוק הם קודם כל האזרחים הפשוטים. המוצא (או הלאום) בכלל לא אמור להיות פקטור. ואני לא מבין איך אפשר להאשים את הערבים ב"חוסר נאמנות" אחרי שהמדינה בקושי משקיעה באזרחים הערבים והם סובלים מקיפוח מתמשך.
אגב, עם חוק השבות אין לי בעיה. המדינה מחויבת לשיוויון זכויות לאזרחיה, אבל היא יכולה לקבוע את מדיניות ההגירה שלה איך שהיא רוצה. היא יכולה לקבוע קריטריונים אתניים, דתיים או כספיים.
אילן אתה אוהב לכתוב הרבה, והרבה עובדות והכל טוב ויפה, אבל הבעיה היא הבסיס לחשיבה שלך, אתה מתייחס לערבים כאילו הם סתם אנשים שפשוט רוצים שוויון זכויות במדינה ואז הכל יהיה טוב ויפה. זה מאוד ילדותי ותמים מצידך לחשוב ככה....לא מעניין אותם הזכויות במדינה היהודית שלנו, מעניין אותם שתהיה להם מדינה משלהם (על חשבון שלנו).
אתה שוב לא יורד לסוף דעתי, אני אמרתי משוללי זכויות? אמרתי שיהיו חלק מהמדינה הפלסטינית כשתקום. אני לא חושב שיש להם מקום כאן. אני אמרתי ים? אמרתי להשמיד? אני פשוט חושב שבשניה שתהיה להם ההזדמנות אנחנו פשוט לא נהיה פה (היופי הוא שלעולם לא תהיה להם הזדמנות). מישהו אמר להעניש אותם? הם מלחתחילה לא היו אמורים לקבל אזרחות.
תענה על זה: אם המצב היה הפוך והיינו יהודים שחיים במדינה פלסטינית, מה אתה חושב שהיה פה?
ואילן, במדינה רגילה, נכון לא אמור להיות פקטור הלאום או מה שזה לא יהיה, אבל במדינה יהודית, אחרי העבר ה"מפואר" שלנו, שאנחנו יודעים כמה אנשים בעולם הזה רוצה שלא נהיה קיימים (ולזה אתה לא יכול להתכחש), אז אין לנו ברירה אלא להיות גזענים ולרצות שרק יהודים יהיו חלק מהמדינה הזאת.
- King James אוהב את זה
נכתב ב- 25/01/2013, 11:23
אתה לא יכול לעשות סוג של טרנספר למס' כזה גדול של אזרחים.
זה לא משנה אם אתה אוהב אותם או לא, התאוריה הזו של לשים את כל הערבים במקום אחד מגוחכת ולא ריאלית בעליל. לא מתאימה למאה הזאת, בוא נגיד כך.
- Sparkles ו Cokegod אוהבים את זה
נכתב ב- 25/01/2013, 11:39
אולי התגובות שלי ילדתיות ומפגרות, אבל באורך של שורה. אתה מזיין את השכל באורך כמה פסקאות, מה כל כך קשה להבין לך שאנחנו חיים בדמוקרטיה? אנשים מצפים לקיים דיון שהם אפילו לא יודעים מה זה (כנראה ששחכת המון משיעורי אזרחות, וגם משיעורי היסטוריה).עוד תגובה ילדותית ומפגרת, ודווקא באזרחות קיבלתי 95.......רק שזה היה לפני 8-9 שנים, אז אני לא ממש זוכר את כל המושגים
קריזי-בוי, אני מבין שהברזת מהרבה שיעורי אזרחות.זה מאוד שונה, אני לא מעוניין שהערבים יהיו העבדים שלי. אני פשוט לא רוצה אותם פה בתור אזרחים.אם אתה רוצה דמוקרטיה ליהודים בלבד אז אתה לא רוצה דמוקרטיה, אלא אתה רוצה אתנוקרטיה. זה לא שונה מהדמוקרטיה ללבנים בלבד שהייתה בדרום אפריקה. יש לזה שם מכובס הרבה פחות - אפרטהייד. בדיוק בגלל הדעות האלה אני חושב שהערבים לא מרגישים חלק מהמדינה הזאת. כשהם שומעים את הביטוי "מדינה יהודית" אז בשבילם זה לא ההגדרה העצמית ליהודים (שאני מניח שהערבים לגמרי בעד זה), אלא מדינה דמוקרטית ליהודים שמפלה ערבים, ושיש בה אפליה מובנית כלפיהם. אני הקשבתי לדעות שלך ואפילו הגבתי אליהם, אבל אני חושב שאם אתה לא רוצה מדינה דמוקרטית אמיתית אלא מדינה טהורה אתנית שבה הלא-יהודים משוללי זכויות אז הפער בינינו אסטרונומי והדיון הזה די מיותר.
אילן אתה אוהב לכתוב הרבה, והרבה עובדות והכל טוב ויפה, אבל הבעיה היא הבסיס לחשיבה שלך, אתה מתייחס לערבים כאילו הם סתם אנשים שפשוט רוצים שוויון זכויות במדינה ואז הכל יהיה טוב ויפה. זה מאוד ילדותי ותמים מצידך לחשוב ככה....לא מעניין אותם הזכויות במדינה היהודית שלנו, מעניין אותם שתהיה להם מדינה משלהם (על חשבון שלנו).
אתה שוב לא יורד לסוף דעתי, אני אמרתי משוללי זכויות? אמרתי שיהיו חלק מהמדינה הפלסטינית כשתקום. אני לא חושב שיש להם מקום כאן. אני אמרתי ים? אמרתי להשמיד? אני פשוט חושב שבשניה שתהיה להם ההזדמנות אנחנו פשוט לא נהיה פה (היופי הוא שלעולם לא תהיה להם הזדמנות). מישהו אמר להעניש אותם? הם מלחתחילה לא היו אמורים לקבל אזרחות.
תענה על זה: אם המצב היה הפוך והיינו יהודים שחיים במדינה פלסטינית, מה אתה חושב שהיה פה?
ואילן, במדינה רגילה, נכון לא אמור להיות פקטור הלאום או מה שזה לא יהיה, אבל במדינה יהודית, אחרי העבר ה"מפואר" שלנו, שאנחנו יודעים כמה אנשים בעולם הזה רוצה שלא נהיה קיימים (ולזה אתה לא יכול להתכחש), אז אין לנו ברירה אלא להיות גזענים ולרצות שרק יהודים יהיו חלק מהמדינה הזאת.
נכתב ב- 25/01/2013, 11:59
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 25/01/2013, 12:01
ונסיך, אני יודע בדיוק מה זה דמוקרטיה, זה שאני לא מסכים עם הדמוקרטיה שאילן חושב שתהיה פה, לא אומר שאני לא יודע מה זה. אני סך הכל אמרתי מה אני רוצה שיהיה פה.
והבעיה שלך ידידי, שגם אם אתה חושב שאני לא יודע מה זה, אז במקום לתת הערות מפגרות, תענה בצורה בוגרת ולעניין. ואל תנסה לצאת מזה שיצאת ילד עם פיגור עם התגובות שלך בטענה שהסיבה היא שאני "מזיין את השכל" או לא יודע מה זה דמוקרטיה.
ובלי קשר, בן כמה אתה?
נכתב ב- 25/01/2013, 13:25

0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים