תראה, בוביקו. אתה יודע כמה פעמים דיבר כל אחד או לפחות פעם אחת מישהו מהצוות שלנו עם בילד בנסיון לפתור את המשבר? אני אישית שלחתי לו הודעה מנוסחת ומרוהטת היטב מבחינת כתב שלא הייתה בא כל קללה או מילה גסה, אך בילד המשיך בשלו והתעלם ממנה. פנינו מועדות לשלום, אתה יודע את זה. אני יודע שאתה בא גם בגישה זו, אבל תנסה להגיד לבילד שגם אנחנו באים בגישה כזאת ולא באים כל הזמן בגישה "אנטית" כמו שבילד חושב. הנקודה היא: פנינו לשלום. תגיד לבילד.בוביקו,פיספסת נקודה חשובה:
אתם מוחקים בטורק כל דבר שאפילו מתקרב לביקורת , מרחיקים ודופקים באנים על ימין ועל שמאל. זה שאתם מוחקים את זה,אין משמע שזה לא קיים.
אתה יודע איזה סוג של אנשים אני לא אוהב? אלו שעוצמים עין ולא מזיז להם כלום.
אולי תצא כבר מפוזת הצדיק והתמים,משכין השלום?
אתה צבוע.איך יכולת להגיד שבטורק אין מריבות? שוב,אתם מוחקים הודעות כל שנייה,אז איך יכולת להגיד דבר כ''כ צבוע ומתנשא?
שוב,מוכח,לצערי,שלמרות שחשבתי שאם בנאדם יושב ומתרגמם אז אופיו הוא טוב ונדיב,מסתבר שבהרבה מקרים תרגומים טובים=אנשים קטנים.(אני מקווה מאוד שאתה לא)
ועוד אני יושב פה ומנסה להבין אותך ואת הצוות שלך,ובאמת שהייתה לי הערכה עצומה לחלק מכם,וגם אליך. הכי קל לבוא ולהגיד,חג שמח לכולם,שלא יהיו עוד מלחמות.
אתה יודע מה קשה? להיות בן אדם אמיתי וכן, אדם שלא מטיף לאחרים אלא מנסה באמת להגיע לפשרה ע''י דיון רציני,בלי לזרוק ססמאות מטופשות.
ידידי,(ואני מרשה לעצמי לקרוא לך ידידי, מכיוון שאני באמת מאמין שאנשים לא באמת משתנים כ''כ מהר ומשנים את אופיים,אלא מאמין שאם מסירים את הקליפה מגלים את הטוב),
אני מציע ללכת ולשבת טוב טוב,ולעשות חושבים. הרי לא יכול להיות שכולכם שם התחלקתם על השכל. אתה ,דוק,מי עוד? עוד מעט שלומיצור ואבי דניאלי יהפכו גם כן את עורם?
אני מקוה מאוד שלא,כי באמת יש לי הערכה אליכם.
אז רק כדי לראות שהבנתי,אתה באמת מאמין במה שאתה אומר?שבטורק הכל נקי ורק פה יש מריבות?
לא יודע מי אתה, אבל אתה לא נקי בכלל, והענן השחור של שלוגי יעשה עימך צדק.
כמובן שאין הכול טוב ויפה, לי כבר אין כוחות לשטויות הללו.
מי שמכיר אותי, מכיר אותי. ויודע שאני עומד מאחורי דבריי.
מעולם לא הכפשתי בנאדם על לא עוול בכפו, ותאמין לי שאני לא
מושלם או מנסה להיות, יש לי תפאקים שלי בחיי האישיים.
אך כאן בעולם התרגומים מעולם לא שקרתי או הוניתי אנשים, הקארמה
תעשה את שלה, מי שעשה טוב ימצא את הטוב, ומי שעושה רע
הרע ימצא אותו במקרה שלך ענן שחור.
אין צדק פואטי בשום אתר, אף-אחד לא נקי, שלום יכונן רק עם אנשים
היכולים לשנות, קרי ההנהגה בקיו ואצלנו יתעלו מעל עצמם "ישפילו"
מכבודם, יכבדו האחד את השני, ויראו את טובת הכלל.
כל המתרגמים כאן מכיוון שבמקור, בראשית דרכם הם רצו לתרום מעצמם
למען האחר, סוג של יצירה התורם לעצמך ולאחרים שבצידו סיפוק-עצמי.
חלק בשמם המקורי, חלקם אנונימיים, שרוצים לתת מעצמם.
כולה 5 אחוז מכלל הגולשים מגיבים או מוקירים תודה, שיקוף של הפנים
הישראליות, איננו עושים זאת למען התגובות כמובן, אך זה לא מזיק לקבל פידבק.
בקיצור הקהילה איבדה את דרכה, אנשים שכחו למה הם פה, ואני מכליל את כולם,
ללא הבדלה, אין מנצחים בכל הסיפור הזה. רק מפסידים.
אפשר לתרום במישורים אחרים ויותר יצירתיים ומניבים.
ושהקארמה תעשה את שלה.
אני לא דואג.