NBA
נכתב ב- 10/05/2011, 15:09
לא רואה מצב שמיאמי לא זוכה באליפות, העונה כל הקבוצות חלשות, אבל התחרותיות בליגה מסתירה את זה.
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 10/05/2011, 15:31
אמנם לייקרס ובוסטן נחלשו, אבל אוקלוהומה, מיאמי, ממפיס, שיקגו ודאלאס השתפרו מאוד. שנה שעברה חוץ מבוסטון ולייקרס כולן היו חלשות להפליא, זה היה ברור מלכתחילה שזה יהיה הגמר, כי לא הייתה אף אחת שיכולה לתת להן פייט.
תראה גם את ההתקדמות של הרבה שחקנים השנה כמו דריק רוז ווסטברוק. אני חושב שמשנה לשנה הליגה משתפרת. בלייק גריפין באחת מעונות הרוקי המרשימות שנראו.
גם בשנים הבאות ניקס עם סטודמאייר ואנתוני ואולי גם פול שכנראה יגיע עשויה להיות קבוצה אדירה, וכבר השנה סטודמאייר הוכיח שהוא יכול להיות אולסטאר גם בלי נאש לידו. וניו ג'רזי נטס עם דרון וויליאמס עשויים להתחזק בעוד שחקנים. לדעתי הרמה של הNBA עשויה להפוך לגבוהה מאי פעם.
דוויט הווארד פעם שלישית שחקן ההגנה של הליגה וכבר מבסס את מעמדו כאחד משחקני ההגנה הגדולים בתולדות המשחק.
לא סתם השנה הרבה פרשנים אומרים שזה אחד מהפלייאופים הגדולים שנראו,ולא רק מבחינת ההפתעות אלא גם מבחינת הרמה.
רק אתמול המשחק של ממפיס אוקלוהמה היה ענק. לא ראיתי אותו, אבל הבנתי שהוא היה ברמה גבוהה מאוד, כולל 3 הארכות.
נכתב ב- 10/05/2011, 16:19
ברור שיש כמה קבוצות שהתחזקו, אפילו מאוד, אבל הן לא מתקרבות לרמה של הלייקרס והסלטיקס מלפני שנתיים - שלוש.
כמובן שמבחינה אישית, זו אחת העונות הטובות ביותר שהיו.
יש גם הרבה צעירים שפרצו ופורצים השנה כמו רוז, דוראנט וגריפין כמו שאמרת.
הליגה הרבה יותר תחרותית, וזה טוב מאוד.
אבל אין את הקבוצה הזאת שנותנת את הערך המוסף, היחוד לליגה, משהו חסר לי וקשה להסביר את זה.
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 10/05/2011, 17:39
מה שאתה אומר רק מחזק את זה שהליגה בשנתיים שלוש האחרונות הייתה חלשה מאוד, הרמה של הלייקרס ובוסטון לפני שנתיים ושלוש היתה מעל כולם ולא היה להם תחרויות ב3 שנים האחרונות.אממ... קשה להסביר את מה שאני חושב, אני אנסה..
ברור שיש כמה קבוצות שהתחזקו, אפילו מאוד, אבל הן לא מתקרבות לרמה של הלייקרס והסלטיקס מלפני שנתיים - שלוש.
אבל אין את הקבוצה הזאת שנותנת את הערך המוסף, היחוד לליגה, משהו חסר לי וקשה להסביר את זה.
בשנה האחרונה הליגה התחזקה מאוד והרמה של שאר הקבוצות עלו בצורה מטורפת ואפילו עקפו את הרמה של בוסטון ולייקרס, הרי אלו אותם קבוצות...
לא אמרתי שלברון שחקן קלאץ' כי לא היו לא יותר מידי משחקים כדי להוכיח את זה.
מה שאני אוהב בלברון זה שהוא לא מחכה לשניות האחרונות בשביל לשים את הסל האחרון ולגמור את המשחק, הוא מנסה לעשות את זה הרבה הרבה קודם...
אם תשים לב לסטטיסטיקה שלו ב4 דקות האחרונות של הרבע הרביעי, הוא כמעט תמיד משתלט על המשחק וקולע את רוב הנקודות שלו בדקות האלה, בשניות האחרונות אם הוא לא סגר את המשחק לפני אז לא תמיד הולך לו כי הוא לא קלעי מדופלם שקולע בכל מצב, זה לפעמים הולך לו ולפעמים לא..
ה10 השניות האחרונות של המשחק לא משקפות את השחקן עצמו, לברון לא יעדיף לזרוק שלשה על הבאזר כי הוא כל כך חכם ויש לו אינטליגנציית כדורסל מטורפת שהוא מעדיף למסור למישהו כמו אדי האוס או ג'יימס ג'ונס שיש לו הרבה יותר סיכוי לקלוע שלשה ממנו.
ברור שאם אין לו ברירה הוא יקח אותם ומשם לפעמים זה יכנס ולפעמים לא.
שאמרתי שחקן מאני טיים לא התכוונתי לקלאץ', אלא לדקות האחרונות שהוא קלע ועשה הגנה כמו מכונה.
בסוף הזמן החוקי זה לא הספיק, אבל בהארכה זה בהחלט הספיק וראו איזה שחקן אדיר הוא.

נכתב ב- 10/05/2011, 17:56
קודם כל אני מאמין שקבוצות כמו אוקלוהומה ת'אנדר, מיאמי היט, ניו יורק ניקס, שיקגו בולס וממפיס יהיו טובות יותר עם מרוצת השנים, וחלקן יהיו ברמה גבוהה יותר ממה שהיו הלייקרס ובוסטון.אממ... קשה להסביר את מה שאני חושב, אני אנסה..
עם כל הכבוד אני ממש לא הרגשתי שלייקרס או בוסטון נותנות את הערך המוסף שאתה מדבר עליו, ואני חושב שהסיבה להתחשותם של הלייקרס ובוסטון השנה היא לא רק מהבחינה הקבוצתית (ארטסט וגאסול בעונה חלשה) וטריידים גרועים (פה הכוונה לבוסטון שויתרו על פרקינס), אלא בגלל שגם יש קבוצות טובות יותר. עם היכולת שדאלאס הפגינה בסדרה נגד הלייקרס השנה היא הייתה יכולה להדיח אותה גם שנה שעברה לדעתי. עם כל הקבוצות של השנה החיים של בוסטון ולייקרס בשנים קודמות היו קשים יותר ולא בטוח בכלל שהן היו זוכות.
אני בכלל למרות שלייקרס הייתה מצוינת בשנתיים האחרונות לא הכי נהנתי לראות אותם, יש הרבה קבוצות שנהנתי לראות יותר. בוסטון לעומת זאת קבוצה שכיף לראות, אבל השנה היא פחות טובה.
חוץ מזה ספארקלס, תראה את הליגה הספרדית בכדורגל שהיו בה רק שתי קבוצות ותבין שליגה של שתי קבוצות זה חרא ולא משנה כמה שהן טובות.
עריכה: לגבי לברון ג'יימס, הוא לא שחקן בסגנון של קובי וג'ורדן. הוא שחקן קבוצתי יותר, אחד מאול אראונדרים הטובים בתולדות המשחק, אפקטיבי מאוד במשחק שלו ועם נתונים פיזיים שלא נראו בליגה. אז הגדול מכולם הוא לא יהיה, אבל הוא יכנס לדעתי לטופ 10 בסופו של דבר.
ד"א גם קובי בגילו של לברון לא היה שחקן הקלאץ' של השנתיים האחרונות, ולראיה סדרת הגמר ב-2004 נגד דטרויט.
נכתב ב- 10/05/2011, 18:58
דרך אגב, ראיתי היום תגובה מעניינת:
אני לא יכול להתייחס ברצינות לזה, כי לא ראיתי את מייקל בשיאו, אבל מעניין אותי מה אתם, שראיתם גם את קובי וגם את מייקל משחקים, אומרים על זה (במיוחד דוראל).כי שאקיל(שהיה אדיר ב-3 האליפויות) היה זוכה לולא אותו "שחקן משנה" ששם 24 נק' למשחק פלוס אסיסטים ריבאונדים והכי חשוב-סגירת משחקים ברבע האחרון?!! איפה שאקיל היה לולא השתלטות של קובי במשחק 4 נגד אינדיאנה(שאקיל יצא ב-6 עבירות) משחק 7 נגד פורטלנד? ועוד משחקים ששחקן עם 40 אחוז מהעונשין לא יכל לנצח לבד...
הם היו צמד! האחד לא יכל לבד בלעדי השני(כנ"ל מייקל וסקוטי).
אתה מקשקש על קובי כאדם בעל אגו ענק שלילכך(זה האמת נכון)ומייקל?
אדם צנוע נכון?
אנשים שוכחים שהוא העיף את דאג קולינס משיקגו,נקם באייזה תומאס ולא נתן לו להיות בנבחרת החלומות ,דרש באגריסיביות יתר מחבריו לקבוצה,ועוד דברים ומקרים שכולנו שכחנו- אבל פעם לא היה אינטרנט, ולא ידעו ושמעו הכל, ג'ורדן זכור כאיש נחמד ובראיינט כמגעיל
אתה מקשקש על פציעות ש"גרמו" כביכול לקובי לקחת עוד 2 טבעות...
הלייקרס של 91 היו בריאים ושלמים? ביירון סקוט וג'יימס וורתי היו בשיא כושרם...הא?
מישהו בכלל מדבר על הדרך שעשו הבולס באליפויות של 96-98.. על הקבוצות העלובות שהם עברו-וושינגטון,מיאמי,אטלנטה(עם ה"כוכב" כריסטיאן לייטנר) סיאטל... ועל העובדה שבכל האליפויות שלה היא לא נפגשה עם סנטר משמעותי(בגלל זה הסדרות הכי קשות שלה היו מול הניקס של יואינג ואורלנדו של שאק הצעיר)ורק עם פורוורדים שאיתם יכלה להסתדר(מאלון,פייטון,בארקלי).
בקיצור-הלוואי והיה לי את הזיכרון הסלקטיבי שלך...ילד.
נכתב ב- 10/05/2011, 20:05
אני לא ראיתי את NBA בתקופה של מייקל הייתי צעיר, ואחרי הפרישה הוא לא היה בדיוק מרכז העניינים בתקשורת כך שקשה לי לשנוא אותו.
ברור שהיה לו אגו ענק, כמו לכל אולסטאר.
אבל קובי רק לאחרונה כשהקבוצה שלו הפסידה לא לקח אחריות ובאשמתו האשים את חבריו לקבוצה, מותר לו לטעות, מצידי שלא היה לוקח אחריות, אבל שלא יאשים את חבריו. לא זכור לי שמייקל אי פעם האשים את חבריו ולא לקח אחריות. לדעתי זה גם גרם להתפרקות המנטלית של הלייקרס בסוויפ של דאלאס עליהם.
כמו כן, פיל ג'קסון ידע לרסן את האגו של מייקל כדי להביא אליפויות, קובי לעומת זאת דאג כדי להעיף אותו ואחרי שנה הבין איזה טעות הוא עשה וניסה להחזיר אותו חזרה. תראה מה כתב עליו פיל ג'קסון בספר שלו.
ועל הדוגמא של חברך בתגובה אני יכול להביא את משחק מספר 7 שנה שעברה בפיינלס נגד בוסטון, שבו גאסול ניצח ללייקרס את המשחק. האם זה אומר שגאסול היה הדומיננטי? לא, אבל היה לו חלק בלתי נפרד בשתי האליפויות.
נכתב ב- 10/05/2011, 21:33
למייקל גם היה אגו לא קטן אבל בניגוד לקובי הוא השתדל שזה לא יפריע לו במשחק
זה אחד המהלכים הכי גדולים של מייקל, יותר מכל מני זריקות קלאץ' שהיו לו. זה לדעתי מה שמפריד בין קובי לבין מייקל
אתם מדמיינים את קובי עושה את זה?
ואני פאן של קובי
אגב, גם אני זכיתי לראות רק את סוף הקריירה של מייקל
אבל לפני כמה שנים ראיתי באחד מאתרי הטורנט אוסף של כל מיני משחקים גדולים מהקריירה של ג'ורדן (היו שם גם כמה הפסדים ויכולת לא משהו שלו, כנראה להראות גם את הצד השני של המטבע) וראיונות שלו לפני ואחרי משחקים וכו'
כל זה שקל בערך 40 ג'יגה אם אני לא טועה, אבל אם אתם משועממים וחובבי כדורסל כמוני אני מציע לכם לחפש ולהוריד

נכתב ב- 10/05/2011, 21:55
מסכים עם כל מילה (חוץ מזה שאני לא פאן של קובי). תגובה מצוינתלהשוות את האופי של מייקל לשל קובי זה דבילי
למייקל גם היה אגו לא קטן אבל בניגוד לקובי הוא השתדל שזה לא יפריע לו במשחק
זה אחד המהלכים הכי גדולים של מייקל, יותר מכל מני זריקות קלאץ' שהיו לו. זה לדעתי מה שמפריד בין קובי לבין מייקל
אתם מדמיינים את קובי עושה את זה?
ואני פאן של קובי
אגב, גם אני זכיתי לראות רק את סוף הקריירה של מייקל
אבל לפני כמה שנים ראיתי באחד מאתרי הטורנט אוסף של כל מיני משחקים גדולים מהקריירה של ג'ורדן (היו שם גם כמה הפסדים ויכולת לא משהו שלו, כנראה להראות גם את הצד השני של המטבע) וראיונות שלו לפני ואחרי משחקים וכו'
כל זה שקל בערך 40 ג'יגה אם אני לא טועה, אבל אם אתם משועממים וחובבי כדורסל כמוני אני מציע לכם לחפש ולהוריד
יצא לי לראות משחקים של מייקל ששידרו בערוצי הספורט מאותה תקופה. הוא פשוט היה מדהים, לא היה שוטר כמותו באנ בי איי ואני גם לא מאמין שיהיה, והוא גם היה שחקן הגנה יוצא מן הכלל.
נכתב ב- 11/05/2011, 04:35
דיווח: עימות בין הספרדי לבראיינט ואשתו הוביל לקרע הגדול בקבוצה שהודחה הבוקר מהפלייאוף אחרי 4:0 משפיל לדאלאס
האם הבלאגן שהוביל ליכולת הגרועה של הלייקרס בתקופה האחרונה ולהדחה המשפילה מהפלייאוף בסוויפ 0:4 לדאלאס בחצי גמר המערב קשור ישירות לנשות השחקנים? בארה"ב מדווחים היום, שעות אחרי התבוסה 86:122 למאבס במשחק 4, כי ייתכן מאוד והתשובה חיובית.
לפי דיווח, יכולתו הרעה של פאו גאסול בחודשים האחרונים החלה לאחר שמערכת יחסיו של ארוסתו, סילביה לופס, עלתה על שרטון. לפי הפרסום, גאסול זעם על קשר הדוק מאוד שפיתחה לופס עם ונסה וקובי בראיינט, וכי הדבר גרם לזוג להיפרד. בנוסף דווח על עימות מילולי חריף שפרץ בין קובי לגאסול בנושא. גאסול, כך נטען, חשד כי ונסה בראיינט, אישתו של קובי, מנסה להסית את לופס נגדו.
כמו כן דווח כי ונסה בראיינט לא קיבלה בעין יפה את הבאזז התקשורתי סביב אישתו של למאר אודום, קלואי קרדישיאן ואת העובדה שאור הזרקורים הופנה בעיקר לתכנית הריאליטי של הזוג, מאחר ולא הצליחה לאחרונה לקבל תכנית משלה.
למי ששכח, בימים האחרונים טען אנדרו ביינום, סנטר הקבוצה, כי "שחקנים איבדו אמון אחד בשני". מספר משחקני הקבוצה שנשאלו למה התכוון הסנטר הצעיר סירבו להגיב בעניין. אז מה באמת קרה בחודשים האחרונים מאחורי הקלעים? כנראה שדי הרבה, ואת התשובות המלאות והנכונות נמשיך לקבל טיפין-טיפין.
ועוד כתבת טור דעה שאני מסכים איתה מאוד לגבי קובי, כדאי לקרוא, במיוחד דוראל..
http://www.sport5.co...D...607&lang=he

נכתב ב- 11/05/2011, 06:59
נכתב ב- 11/05/2011, 11:39
מצפייה בסרטונים, לדעתי ג'ורדן הוא הגדול מכולם, ויש תחרות קשה מאוד על מקום 2 בין קובי, מג'יק ולארי בירד. לדעתי בסיום הקריירה של קובי הוא ייחשב כמספר 2.
נכתב ב- 11/05/2011, 15:41
איפה בדיוק קארים עבדול ג'אבר? מבחינתי גם מג'יק, בירד וג'אבר לפני קובי וכמו שהכתב ציין, כמות הכשלונות שהוא חווה בקריירה שלו גם צריכה להיספר פה.הוא אומר שווילט צ'מברליין, ששיחק נגד בובות, יש לו קייס יותר רציני מקובי על השחקן הכי טוב בכל הזמנים? בדיחה טובה.
מצפייה בסרטונים, לדעתי ג'ורדן הוא הגדול מכולם, ויש תחרות קשה מאוד על מקום 2 בין קובי, מג'יק ולארי בירד. לדעתי בסיום הקריירה של קובי הוא ייחשב כמספר 2.
חוץ מזה שאני לא רואה את קובי זוכה באליפויות נוספות, לייקרס קבוצה גמורה, השנים הבאות שייכות לקבוצות ולשחקנים הצעירים של הליגה.
נכתב ב- 12/05/2011, 03:45
נכתב ב- 12/05/2011, 04:03
אני חסר מילים, פשוט לא יודע מה להגיד עוד על הפלא הזה שנקרא לברון ג'יימס..
מי אמר שהוא לוזר? LECHOKE? לא שחקן קלאץ'?
היום הוא השתיק את כל המבקרים לשנים רבות.
מי שלא ראה את המשחק, היה 5 הפרש לבוסטון פחות מ4 דקות לסוף, מיאמי צימקו ו-וויד שם 2 כדי להשוות, פה לברון נכנס לעניינים ועד סוף המשחק רק לברון היה על המגרש..
שלשה ראשונה הביאה 3 הפרש למיאמי, בוסטון עם החטאה ושוב לברון בום על הראש של פירס עוד שלשה (!) וזה כבר 6 הפרש...
בוסטון תוקפים ומה? לברון חוטף בדרך להטבעה כשאין אף אחד מולו ומפה זה כבר היה גמור...
אחרי זה הוא קלע עוד סל וסיים את המשחק כזה שקלע את ה-10 הנקודות של מיאמי במשחק ושל המשחק בכללי, כי נגמר 87-97 למיאמי.
פשוט פנומנלי, שחקן ענקקקקקקקקקקק, לא סופר היום אף אחד...

נכתב ב- 12/05/2011, 09:26
+1.משחק מספר 5:
אני חסר מילים, פשוט לא יודע מה להגיד עוד על הפלא הזה שנקרא לברון ג'יימס..
מי אמר שהוא לוזר? LECHOKE? לא שחקן קלאץ'?
היום הוא השתיק את כל המבקרים לשנים רבות.
מי שלא ראה את המשחק, היה 5 הפרש לבוסטון פחות מ4 דקות לסוף, מיאמי צימקו ו-וויד שם 2 כדי להשוות, פה לברון נכנס לעניינים ועד סוף המשחק רק לברון היה על המגרש..
שלשה ראשונה הביאה 3 הפרש למיאמי, בוסטון עם החטאה ושוב לברון בום על הראש של פירס עוד שלשה (!) וזה כבר 6 הפרש...
בוסטון תוקפים ומה? לברון חוטף בדרך להטבעה כשאין אף אחד מולו ומפה זה כבר היה גמור...
אחרי זה הוא קלע עוד סל וסיים את המשחק כזה שקלע את ה-10 הנקודות של מיאמי במשחק ושל המשחק בכללי, כי נגמר 87-97 למיאמי.
פשוט פנומנלי, שחקן ענקקקקקקקקקקק, לא סופר היום אף אחד...
שחקן גדול, בטופ 5 שלי.
נכתב ב- 12/05/2011, 14:24
לא האמנתי שמיאמי תעבור את בוסטון, ועוד כל כך בקלות, מדהים.
אני מקווה ששיקאגו תעלה לגמר המזרח, ותהיה לנו סדרה מעולה, רק כמה חבל שבמערב אין קבוצות ברמה הזאת...
נכתב ב- 12/05/2011, 15:11
על מה אתה מדבר? שיקגו ומיאמי לא מדגדגות את הספסל של דאלאס, מהקבוצות שנשארו יש להם את הרוסטר הכי עמוק, תראה מה ג'ייסון טרי ודז'אן סטויבקיץ תרמו מהספסל נגד הלייקרס. אצל אוקלוהומה דוראנט ווסטברוק הם אולסטארים מובהקים והם בכושר שיא, פרקינס שעזיבתו בטרייד את בוסטון באמצע השנה גרם להתחלשותה הוא אחד משחקני ההגנה הטובים בפלייאוף. יש גם יש קבוצות ברמה במערב, למעשה הסדרה של ממפיס-אוקלוהומה הייתה אחת הטובות עד כה בפלייאוף, ואף קבוצה לא הרשימה בסדרה אחת כמו דאלאס נגד הלייקרס.ראיתי את המחצית השנייה במשחק, לברון היה מדהים (למרות שהיו רגעים במשחק שהוא פשוט ברח מהכדור ונתן לוויד לשחק לבד).
לא האמנתי שמיאמי תעבור את בוסטון, ועוד כל כך בקלות, מדהים.
אני מקווה ששיקאגו תעלה לגמר המזרח, ותהיה לנו סדרה מעולה, רק כמה חבל שבמערב אין קבוצות ברמה הזאת...
מיאמי אמנם בכושר מצוין והם אולי פייבורטים לאליפות, אבל שיקגו עם כל הכבוד על עונה הנפלאה שלה וליתרון הבתיות שיהיה לה נגד מיאמי לדעתי לא יקשו על מיאמי יותר מדי בדרך לגמר.
ולמה שאמרת לגבי ווייד ולברון. אתה צריך להבין, בקבוצה הזאת אין כוכב אחד, יש שני כוכבים. אם היית רואה משחקים של מיאמי השנה היית מבין שכשלברון בפורם טוב ווייד מפנה לו את הבמה ולהפך, סה"כ ההבדלים בין לברון לווייד לא כאלו ענקיים. ווייד לא פחות חשוב מלברון לקבוצה ולפעמים אפילו יותר.
חוץ מזה שבמחצית הראשונה בוסטון שיתקו את לברון לגמרי, כל פעם שהכדור הגיעו אלי שני שחקנים היו שם כדי ללחוץ אותו, במיוחד פירס ששמר מצוין במחצית הראשונה. הם כמובן שילמו את המחיר כי ווייד קיבל במחצית הראשונה יותר מרחב פעולה והיה פשוט בלתי ניתן לעצירה.
מחצית שנייה כשפירס נכנס לבעיית עבירות ובוסטון החלו ללחוץ קצת גם את ווייד לברון השתחרר והחל להיות אפקטיבי יותר במשחק שלו.
נכתב ב- 12/05/2011, 17:11
מישהו זוכר תוכנית בשם NBA אקשן בערוץ הספורט? כל שישי בערב, תענוג אמיתי, הימים היפים של הכדורסל.
נכתב ב- 13/05/2011, 13:48
בינתיים חמישיות העונה נבחרו: http://sports.walla....?w=/175/1822918
חמישייה ראשונה: רוז, לברון, קובי, דוראנט והווארד.
חמישייה שנייה: ראסל ווסטברוק, דירק נוביצקי, אמארה סטודמאייר ופאו גאסול.
חמישייה שלישית: כריס פול, מאנו ג'ינובילי, למרכוס אולדריג', זאק רנדולף ואל הורפורד.
לברון הוא היחיד אגב שנבחר פה אחד לחמישיית העונה.
מוקדם יותר השבוע נבחרו חמישיות העונה בהגנה: http://sports.walla....?w=/175/1822094
חמישייה ההגנה הראשונה: רונדו, קובי, לברון, גארנט והווארד.
חמישיית ההגנה השנייה: כריס פול, טוני אלן, אנדרה איגודלה, טייסון צ'נלדר וג'ואקים נואה.
איך קובי נבחר לחמישיות הההגנה של העונה? ווייד לדעתי עדיף עליו בהגנה, ולדעתי גם בחמישייה הראשונה.
ומה גאסול עושה בחמישייה השנייה? הייתה לא עונה לא משהו בכלל.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים