עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

שובר שורות - עונה 4

Breaking Bad

• אנא התחבר בכדי להגיב
306 תגובות לנושא זה

#221 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎05/10/2011‏, ‎17:04

זהו ? הפכתי לעיוור ? קליפס אמר אש ?

חחחח פרקים אדירים, הגיע הזמן לעזאזל! 3 עונות אני מחכה שיהיה שם משהו מעניין! :)

#222 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/10/2011‏, ‎05:08

הפרק האחרון הותיר אותי עם הרבה בעיות (קצת חפרתי)

זה שג'סי בכלל יכול לחשוב שוולט הרעיל ילד קטן, זו נקודה בעייתית מאוד ובעיניי לא אמינה. על אף השינוי המוסרי שוולט עבר, שכלל אפילו הפקרה למוות של החברה של ג'סי (שאת זה כמובן ג'סי עדיין לא יודע), אני לא חושב שיש סיכוי שהוא היה מרעיל ילד קטן וחף מפשע. על אחת כמה וכמה כשמדובר בבן של מישהי שאיבדה את אחיה הילד לא מזמן. ובשביל מה? לעצבן את ג'סי? לא קונה את זה. מדובר במישהו שהיה דמות אב שלו מזה זמן רב. הוא מכיר את וולט יותר מכולם, ויודע שוולט נכנס מלכתחילה לכל הבלגן הזה בגלל הדאגה למשפחה ולילדים שלו. אז הוא ילך וירצח ילד? לא אמין בעיניי שיקרה ולא אמין בעיניי שג'סי יחשוב ככה.

גם התיאוריה לפיה גאס הרעיל בתקווה שוולט יישא באשם היא לא אמינה בדיוק מאותה סיבה - לא אמין שג'סי יחשוד בוולט על דבר שכזה. זו רחוקה מלהיות מזימה "מבריקה" (כפי שוולט כינה אותה) כדי להטות את ג'סי נגד וולט. אני בטוח שגאס, המסטרמיינד, יכול לחשוב על מוצא טוב ומבוסס יותר כדי להיפטר מוולט. אני בכלל לא חושב שגאס יכול היה להשיג את החומר. מאיפה הוא יודע על קיומו? מצלמות מצלמות, אבל בואו לא נגזים. מאיפה הוא יודע על מיקומו בחפיסת הסיגריות? הרי וולט נתן אותה לג'סי לא בתוך המעבדה.
גם בכלל כל הספקוליזציה הזאת סביב מי יכול היה לסחוב לו את הרעל ואיך. גם וולט וגם גאס הם אנשים שיכולים לארגן רעל בעצמם, הם ממש לא צריכים את הרעל שאצל ג'סי.

אז מה קרה באמת? יש לי שתי תיאוריות וחצי, כולן לא טובות ו\או לא אמינות:
1. וולט הרעיל את הילד. הדיאלוג האמוציונלי (המשוחק לעילא, מיותר לציין) בין וולט וג'סי בדירה של וולט היה מלא ביותר מדי האשמות כלפי גאס מצד וולט. התכנית שוולט מייחס לגאס, לא רק שאיננה מבריקה אלא אף טיפשית להחריד. שגאס יצפה שג'סי יסיק מיידית שוולט הוא האשם, מבלי לוודא איתו אפילו ולנסות להבין למה וולט "עשה" את זה? לא מתאים לגאס לחשוב על מזימות כאלה דביליות. אז למה וולט טוען שהמזימה מבריקה ושגאס כזה חכם ותמיד מקדים אותו, אם לא כדי להסיט את האש אליו? תוך שנייה פתאום לוולט נופל האסימון שהמצלמות של גאס נמצאות בכל מקום והוא ידע על הרעל כל הזמן. לא רק שנופל לו האסימון (כביכול), הוא גם מדבר כאילו זה כבר ברור לו שגאס ידע על הרעל. כשג'סי אומר שרק הם ידעו, וולט מיד טוען ש"אפילו אתה לא מאמין לזה". מה קרה שוולט כ"כ משוכנע שגאס היה מודע לרעל, ואיך זה שהוא לא הגיב או פעל בהתאם לידיעה הזאת קודם? אם גאס ידע על הרעל, איך הוא הזמין את ג'סי לארוחה אצלו באופן שחושף אותו לאוכל? איך הוא נתן לו להכין עבורו קפה? לשמור עליו במקסיקו? גאס לא היה מעמיד את עצמו ביודעין בסכנה כזאת.

כך שהעובדות היבשות עשויות להצביע על כך שוולט אכן עומד מאחורי ההרעלה, אבל חוששני שזה פשוט יהיה לא אמין עבור הדמות ועבור הסדרה. כאמור, ראינו את ההידרדרות המוסרית שלו אבל לא עד כדי רצח ילד קטן וחף מפשע, שאולי אולי אולי ההרעלה שלו תכוון את ג'סי בכיוון שוולט מקווה ושאכן הם יצליחו במזימתם לחסל את גאס. Long shot מדי, הייתי אומר. אם יתברר שזה אכן מה שקרה, זה יפחית רבות מערך הסדרה בעיניי.

2. הילד הרעיל את עצמו. לא מן הנמנע שהילד פשוט סחב לג'סי סיגריה ואיכשהו נחשף לחומר. בין אם הוא פשוט הדליק אותה ואיכשהו החומר נכנס יחד עם הסיגריה, ובין אם הוא פשוט ראה את זה וחשב שזה איזה חומר מגניב ששווה לנסות.
התיאוריה הזאת מסתדרת גם היא מבחינת העובדות, והיא הכי אמינה מבחינת הדמויות. עם זאת, אם זו התיאוריה הנכונה, זה אומר שסתם דחפו לנו קונפליקט מצוץ מהאצבע וצירוף מקרים מוגזם, וזה לא משהו שהייתי מצפה מהסדרה האדירה הזאת, אלא מהרפתקה שבועית של מייקל סקופילד וחבריו.

אופציות נוספות: אף אחד לא הרעיל את הילד, הוא פשוט חולה במחלה כלשהי. גם זה יכול להיות, שפעת העופות או משהו. או סתם התפרצות של משהו שלא היה ידוע להם עד עכשיו, הרי לא פעם אנשים מתנהלים כרגיל ומרגישים בסדר, ומהר מאוד מצבם מידרדר בעקבות בעיה שהייתה לא ידועה. התיאוריה הזאת, כמו הקודמת, גם היא משהו שלא הייתי מצפה מהסדרה הזו.
האופציה האחרונה והכי פחות סבירה היא שההרעלה נעשתה ממקור ממש לא צפוי, כמו מישהו שקשור לרוצחי דודו של הילד (האח הקטן של אמא שלו) ומעוניין בנקמה, או בכלל מישהו מהקרטל שבא לעשות בלגן בבית של גאס.

לאור התיאוריות הבעייתיות, כל אחת בדרכה, הייתי מעדיף שהסדרה תעשה עם עצמה חסד ולא תבחר באף אחת מהן, ותשאיר את זה לספקולציות שלנו. או שהם ימצאו איזו דרך גאונית להסביר את הכל בצורה שתתאים להכל. אוריד את הכובע אם זה יקרה. בכל אופן, מחכה לפרק הבא...

"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#223 Dolevv

Dolevv

Shut up and sit down, you big, bald fuck

• ותיקים
  • 10,353 הודעות

נכתב ב- ‎06/10/2011‏, ‎13:25

פווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו אני עם צמרמורות רצוף מאמצע הפרק.
סדרת מופת. לא פחות ולא יותר. באסה שרק עוד פרק אחד נשאר. איזו עונה.

#224 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎06/10/2011‏, ‎14:40

Godfather
באותו רגע היה הגיוני שג'סי יחשוד בוולט. הוא היה מלא אמוציות בעקבות מה שקרה לילד במיוחד לאחר שגילה שהסיגריה נעלמה, שלמיטב ידיעתו רק הוא וולט ידעו עליה. אל תשכח גם שג'סי הוא די קל-דעת, ובאותו זמן לחוץ ועצבני, אז יש לו רק בנאדם אחד להאשים, את היחיד שידע על הסיגריה, לפעמים מרוב שאתה לחוץ מתוח ועצבני אתה לא חושב על מה הגיוני ומה לו.
וולט הצליח נפלא בסיטואציה הזאת, הצליח להסית את האש לכיוון גאס, זה שלא אכפת שילדים ימותו, הכל כדי להסית נגדו את ג'סי, מה אכפת לו אם יש לו קשר למה שקרה לילד או לא.

ד"א האפשרות שהילד לקח את הסיגריה היא הגיונית, והייץה לה השפעה על העלילה כי היא גרמה להסתה של ג'סי כנגד גאס לפני הפרק האחרון. אני לא מבין למה שזה יפחית מהערך של הסדרה, מדובר במשהו הגיוני לגמרי, וולט ידוע כאדם שיודע לתמרן וג'סי ידוע כאדם קל לתמרון.

#225 Lamia

Lamia

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,723 הודעות

נכתב ב- ‎06/10/2011‏, ‎17:42

אני מסכים איתך ב-100 אחוז דוראל. משום מה אני רואה הרבה תגובות ברשת שהתגובה של ג'סי מטופשת ולא הגיונית, אבל זה דיי מתבקש שהוא יחשוד בו
לפי מה שקרה בעונה.

#226 Sephiroth

Sephiroth

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 997 הודעות

נכתב ב- ‎07/10/2011‏, ‎02:50

בעיקרון אני גם מסכים שבאותו הרגע, זה יכול להסתדר בראש לג'סי שוולט, שבנקודה הזאת הוא שונא, והוא היחיד שידע על הסיגריה, הרעיל את הילד כדי להתנקם בו,
אבל כמו שאמרו, זו באמת מסקנה לא הגיונית וממש לא מתאימה לוולט, ובטח שלא לג'סי שיחשוב כך.

תמונה שפורסמה

#227 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎07/10/2011‏, ‎04:15

וולט אמר הרבה פעמים אם זה המשפחה שלו או מישהו, המישהו הולך.
יכול להיות שוולט עשה תוכנית על ג'סי,
הוא ידע שג'סי יאשים אותו ואז הוא זרק את הכל על גאס.
למרות שהוא בעצם זה שהרעיל...
אם זה בשביל המשפחה שלו (כי בדיוק איימו עליהם) לא רק שהוא ירעיל את הילד, הוא גם יהרוג את ג'סי.(לא יקרה מצב כזה, אבל הוא מסוגל)

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#228 NightDesign

NightDesign

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,030 הודעות

נכתב ב- ‎07/10/2011‏, ‎04:35

בהתחלה חשבתי שההרעלה זה ניסיון כושל להרעיל את ג'סי (שמו לו באוכל או משהו והילד אכל במקום).
אבל עכשיו זה לא כל-כך הגיוני.

. מה קרה שוולט כ"כ משוכנע שגאס היה מודע לרעל, ואיך זה שהוא לא הגיב או פעל בהתאם לידיעה הזאת קודם? אם גאס ידע על הרעל, איך הוא הזמין את ג'סי לארוחה אצלו באופן שחושף אותו לאוכל? איך הוא נתן לו להכין עבורו קפה? לשמור עליו במקסיקו? גאס לא היה מעמיד את עצמו ביודעין בסכנה כזאת.

זוכר תקטע שמייק אמר לג'סי שגאס רואה בו משהו ואז הוא אמר לו "נאמנות".
איך הוא ידע שהוא נאמן לו? אולי הוא ידע על הרעל וכשהוא ראה שהוא לא מנסה להרעיל אותו גם כשיש לו הזדמנות הוא הסיק את זה.

אם ג'סי ראה את הסיגריה באותו בוקר נראה לי לא הגיוני שוולטר לקח אותה (כי הם לא נפגשו?) זה משאיר רק את גאס או מישהו שבא במגע עם ג'סי (זה משאיר פתח גדול לטיירוס או לסול) וזה כנראה אחד מהם (שגנב את הסיגריה, לא בהכרח הרעיל.)
תמונה שפורסמה

גם אני סוגד לQ הזהב

#229 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,905 הודעות

נכתב ב- ‎07/10/2011‏, ‎08:30

אולי די לחפור על הקטע של מי הרעיל את הילד?
חכו לפרק הבא כנראה שהכל יתברר.

וסנדקנו, עד סין הגעת. אבל אני מסכים איתך.

-

תמונה שפורסמה

#230 Dolevv

Dolevv

• ותיקים
  • 10,353 הודעות

נכתב ב- ‎09/10/2011‏, ‎20:11

היום הפינאלה !!! תענוג.

#231 Lightning

Lightning

In Relation to Animals, all Humans Are Nazis

• חבר של כבוד
  • 7,623 הודעות

נכתב ב- ‎10/10/2011‏, ‎12:32

יוווואאאאווווווווווווו איזה פרק:o
תמונה שפורסמה

#232 Yari

Yari

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 855 הודעות

נכתב ב- ‎10/10/2011‏, ‎13:11

לא יאמן.
פשוט לא יאמן איזה סדרה מופתית!!!

פרק א-ד-י-ר, פשוט ענק!!!

מתח בלי סוף, אקשן, ביחד עם המוזיקה האדירה זה נתן פשוט תחושה מדהימה לכל אורך הפרק.
אתה רואה את השינוי האדיר בדמויות (במיוחד בסוף) וזה פשוט מדהים.

סדרה גדולה.

#233 katanov

katanov

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎00:17

בסוף וולט הבן זונה כן הרעיל את הילד אבל עשה מעשה חכם. הוא ידע שהילד לא ימות מזה והוא עשה את זה כדי שג'סי יעזור לו להרוג את גאס.

#234 Dolevv

Dolevv

• ותיקים
  • 10,353 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎00:35

וואי קטאנוב אני לא מאמין שרשמת את זה עכשיו מה נסגר איתך ?

#235 Yari

Yari

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 855 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎00:43

שמע דולב אני מבין ת'כעס, גם אני היתי מתחרפן רצח, אבל אתה לא יכול כ"כ להאשים אותו...
זה אשכול על הסדרה, ומן הסתם שירשמו פה ספויילרים. (כי הרי אם פה לא, אז איפה כן?)

אני במקומך, שאני יודע שייצא פרק אבל עוד לא ראיתי - לא נכנס לפה עד שאני רואה אותו... (וככה אני באמת עושה בכל האשכולות על הסדרות שאני רואה, בדיוק בגלל מה שקרה לך עכשיו.)

#236 Dolevv

Dolevv

• ותיקים
  • 10,353 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎00:46

אם היה יוצא תרגום לא הייתי אומר מילה, החוק פה אומר שעד שלא יוצא תרגום אסור לשים ספויילרים!!

אני נכנס בגלל שאני יודע שלא יצא ואנשים מכירים את החוקים, בטח ותיק כמוהו.

#237 Yari

Yari

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 855 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎01:00

האמת אני לא הייתי מודע לחוק הזה.
אני דווקא רציתי לרשום ספויילר בתגובה של היום, אבל בכוונה לא רשמתי כי ידעתי שבכל זאת נכנסים כאלה שעוד לא ראו את הפרק.

#238 Dolevv

Dolevv

• ותיקים
  • 10,353 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎01:14

טוב עשית.
סעמק עכשיו אני לא יכול להוציא את זה מהראש נלך לראות עכשיו וזהו נראה לי..פאק

#239 Yari

Yari

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 855 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎01:17

שמע, עד לפני חודש בערך, לא הייתי יכול לחשוב אפילו על לראות בלי תרגום.
הייתי מחכה כמו לא יודע מה עד שייצא התרגום, ורואה איתו.

ואז התחילה התקופה שלא היה לי כוח לחכות (וגם לא היה לי למה, ה-IDX לא עובד אצלי), אז התחלתי לראות בלי תרגום - ואני מבין הכל, וכמו שצריך.

אני בטוח ב-95% שאת הפרק הזה תוכל לראות ולהבין הכל כמו שצריך.
תנסה, מקס' תתחיל ותעצור.

*וזה לא שאני איזה גאון אנגלית, כן?

#240 Dolevv

Dolevv

• ותיקים
  • 10,353 הודעות

נכתב ב- ‎11/10/2011‏, ‎01:22

אני לא רואה עם תרגום..תכננתי פשוט לראות מחר סתם ככה..
בכללי האוס זה הדבר היחיד שאני רואה עם, וזה בגלל המושגים ברפואה..

העניין שאמרתי על התרגום הוא בגלל החוק לא כי הייתי תלוי בזה כדי לראות..
קיצר זזתי לראות =\

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים