נכתב ב- 06/10/2011, 05:08
הפרק האחרון הותיר אותי עם הרבה בעיות (קצת חפרתי)
זה שג'סי בכלל יכול לחשוב שוולט הרעיל ילד קטן, זו נקודה בעייתית מאוד ובעיניי לא אמינה. על אף השינוי המוסרי שוולט עבר, שכלל אפילו הפקרה למוות של החברה של ג'סי (שאת זה כמובן ג'סי עדיין לא יודע), אני לא חושב שיש סיכוי שהוא היה מרעיל ילד קטן וחף מפשע. על אחת כמה וכמה כשמדובר בבן של מישהי שאיבדה את אחיה הילד לא מזמן. ובשביל מה? לעצבן את ג'סי? לא קונה את זה. מדובר במישהו שהיה דמות אב שלו מזה זמן רב. הוא מכיר את וולט יותר מכולם, ויודע שוולט נכנס מלכתחילה לכל הבלגן הזה בגלל הדאגה למשפחה ולילדים שלו. אז הוא ילך וירצח ילד? לא אמין בעיניי שיקרה ולא אמין בעיניי שג'סי יחשוב ככה.
גם התיאוריה לפיה גאס הרעיל בתקווה שוולט יישא באשם היא לא אמינה בדיוק מאותה סיבה - לא אמין שג'סי יחשוד בוולט על דבר שכזה. זו רחוקה מלהיות מזימה "מבריקה" (כפי שוולט כינה אותה) כדי להטות את ג'סי נגד וולט. אני בטוח שגאס, המסטרמיינד, יכול לחשוב על מוצא טוב ומבוסס יותר כדי להיפטר מוולט. אני בכלל לא חושב שגאס יכול היה להשיג את החומר. מאיפה הוא יודע על קיומו? מצלמות מצלמות, אבל בואו לא נגזים. מאיפה הוא יודע על מיקומו בחפיסת הסיגריות? הרי וולט נתן אותה לג'סי לא בתוך המעבדה.
גם בכלל כל הספקוליזציה הזאת סביב מי יכול היה לסחוב לו את הרעל ואיך. גם וולט וגם גאס הם אנשים שיכולים לארגן רעל בעצמם, הם ממש לא צריכים את הרעל שאצל ג'סי.
אז מה קרה באמת? יש לי שתי תיאוריות וחצי, כולן לא טובות ו\או לא אמינות:
1. וולט הרעיל את הילד. הדיאלוג האמוציונלי (המשוחק לעילא, מיותר לציין) בין וולט וג'סי בדירה של וולט היה מלא ביותר מדי האשמות כלפי גאס מצד וולט. התכנית שוולט מייחס לגאס, לא רק שאיננה מבריקה אלא אף טיפשית להחריד. שגאס יצפה שג'סי יסיק מיידית שוולט הוא האשם, מבלי לוודא איתו אפילו ולנסות להבין למה וולט "עשה" את זה? לא מתאים לגאס לחשוב על מזימות כאלה דביליות. אז למה וולט טוען שהמזימה מבריקה ושגאס כזה חכם ותמיד מקדים אותו, אם לא כדי להסיט את האש אליו? תוך שנייה פתאום לוולט נופל האסימון שהמצלמות של גאס נמצאות בכל מקום והוא ידע על הרעל כל הזמן. לא רק שנופל לו האסימון (כביכול), הוא גם מדבר כאילו זה כבר ברור לו שגאס ידע על הרעל. כשג'סי אומר שרק הם ידעו, וולט מיד טוען ש"אפילו אתה לא מאמין לזה". מה קרה שוולט כ"כ משוכנע שגאס היה מודע לרעל, ואיך זה שהוא לא הגיב או פעל בהתאם לידיעה הזאת קודם? אם גאס ידע על הרעל, איך הוא הזמין את ג'סי לארוחה אצלו באופן שחושף אותו לאוכל? איך הוא נתן לו להכין עבורו קפה? לשמור עליו במקסיקו? גאס לא היה מעמיד את עצמו ביודעין בסכנה כזאת.
כך שהעובדות היבשות עשויות להצביע על כך שוולט אכן עומד מאחורי ההרעלה, אבל חוששני שזה פשוט יהיה לא אמין עבור הדמות ועבור הסדרה. כאמור, ראינו את ההידרדרות המוסרית שלו אבל לא עד כדי רצח ילד קטן וחף מפשע, שאולי אולי אולי ההרעלה שלו תכוון את ג'סי בכיוון שוולט מקווה ושאכן הם יצליחו במזימתם לחסל את גאס. Long shot מדי, הייתי אומר. אם יתברר שזה אכן מה שקרה, זה יפחית רבות מערך הסדרה בעיניי.
2. הילד הרעיל את עצמו. לא מן הנמנע שהילד פשוט סחב לג'סי סיגריה ואיכשהו נחשף לחומר. בין אם הוא פשוט הדליק אותה ואיכשהו החומר נכנס יחד עם הסיגריה, ובין אם הוא פשוט ראה את זה וחשב שזה איזה חומר מגניב ששווה לנסות.
התיאוריה הזאת מסתדרת גם היא מבחינת העובדות, והיא הכי אמינה מבחינת הדמויות. עם זאת, אם זו התיאוריה הנכונה, זה אומר שסתם דחפו לנו קונפליקט מצוץ מהאצבע וצירוף מקרים מוגזם, וזה לא משהו שהייתי מצפה מהסדרה האדירה הזאת, אלא מהרפתקה שבועית של מייקל סקופילד וחבריו.
אופציות נוספות: אף אחד לא הרעיל את הילד, הוא פשוט חולה במחלה כלשהי. גם זה יכול להיות, שפעת העופות או משהו. או סתם התפרצות של משהו שלא היה ידוע להם עד עכשיו, הרי לא פעם אנשים מתנהלים כרגיל ומרגישים בסדר, ומהר מאוד מצבם מידרדר בעקבות בעיה שהייתה לא ידועה. התיאוריה הזאת, כמו הקודמת, גם היא משהו שלא הייתי מצפה מהסדרה הזו.
האופציה האחרונה והכי פחות סבירה היא שההרעלה נעשתה ממקור ממש לא צפוי, כמו מישהו שקשור לרוצחי דודו של הילד (האח הקטן של אמא שלו) ומעוניין בנקמה, או בכלל מישהו מהקרטל שבא לעשות בלגן בבית של גאס.
לאור התיאוריות הבעייתיות, כל אחת בדרכה, הייתי מעדיף שהסדרה תעשה עם עצמה חסד ולא תבחר באף אחת מהן, ותשאיר את זה לספקולציות שלנו. או שהם ימצאו איזו דרך גאונית להסביר את הכל בצורה שתתאים להכל. אוריד את הכובע אם זה יקרה. בכל אופן, מחכה לפרק הבא...
"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק