נכתב ב- 15/05/2012, 11:14
מי היו שני הגופות השרופות בסוף הפרק?

נכתב ב- 15/05/2012, 11:29

ג'ון וויין מלך המערבונים של כל הזמנים!!!

נכתב ב- 15/05/2012, 11:56

נכתב ב- 15/05/2012, 13:51
נכתב ב- 15/05/2012, 15:30
נכתב ב- 15/05/2012, 16:39
נכתב ב- 15/05/2012, 16:48
גם בחו"ל יש אינטרנט@הייזנברג - הגזמת, זו לא סדרה שתיכנס לרפרטואר של הסדרות הגדולות ביותר שהיו...
ואני הרשתי לעצמי לחכות עד פרק 12 (2x02) לפני שהתחלתי לצפות, ועכשיו די מתבאס שלא אהיה בארץ כשייצא הפרק האחרון לעונה הקרובה ואצטרך לחכות 3 חודשים כדי לצפות בו :\

-
נכתב ב- 15/05/2012, 16:51
גם בחו"ל יש אינטרנט
@הייזנברג - הגזמת, זו לא סדרה שתיכנס לרפרטואר של הסדרות הגדולות ביותר שהיו...
ואני הרשתי לעצמי לחכות עד פרק 12 (2x02) לפני שהתחלתי לצפות, ועכשיו די מתבאס שלא אהיה בארץ כשייצא הפרק האחרון לעונה הקרובה ואצטרך לחכות 3 חודשים כדי לצפות בו :\
לך אתה תחפש בצפון הודו מקום להוריד את זה ואז עוד לשבת לראות........
Yarden אומר/ת:
שי
Yarden אומר/ת:
אתה המלך החדש שלי
נכתב ב- 15/05/2012, 17:09
אם אתה שם עם לפטופ זה לא בעיה..
גם בחו"ל יש אינטרנט
@הייזנברג - הגזמת, זו לא סדרה שתיכנס לרפרטואר של הסדרות הגדולות ביותר שהיו...
לך אתה תחפש בצפון הודו מקום להוריד את זה ואז עוד לשבת לראות........
-
נכתב ב- 15/05/2012, 17:50
אבל מצד שני לא היה שום רמז לזה שהילדים היתומים הם אלה שמתו, אני אישית תפסתי את הראש כי חשבתי שאלו בראן וריקון סטארק אבל עכשיו אני מתחיל לפקפק בזה...

נכתב ב- 15/05/2012, 17:54

נכתב ב- 15/05/2012, 18:05
נכתב ב- 15/05/2012, 18:06

גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 15/05/2012, 20:25
זה מה שהחלטתי בסופו של דבר לעשות, ואני חושב שהעונה וחצי שראיתי עד עכשיו תעזור לי להתחבר לסיפור בקלות.בפירוש כן. אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינתך אבל הייתי עובר לספרים ושומר לי את הסידרה לאח"כ.
בתור אחד שקרא את הספרים וצופה בסדרה, אתה חושב שכשיגיע הזמן שבו יהיה לי את הזמן והרצון לקרוא את הספרים, הצפייה בסדרה תפגום לי מההנאה שבספרים?
עדיין לא ראיתי את הפרק אבל המסע של תיאון היה יחסית קצר ונמשך על גבי 2 פרקים לערך. הפלגה קצרה מאיי הברזל ליבשת הקרובה. כיבוש של טירה הצמודה לחוף ומשם צעדה רגלית ( שלא זכור לי פירוט רב עליה ) לכיוון. לאחר הגיעו לשם יש פירוט רב, אבל זה להמשך...
פשוט הרבה דברים נחתכים מהספר, וכשיש לך 20 דמויות וקווי עלילה שגם ככה בקושי נדחסים יחד בכל פרק, אפשר להרחיב כל סיפור קצת יותר.
לדוגמה, הבנתי שבספר לתיאון היה וואחד מסע עד לווינטרפל (שאגב היא מרחק מטורף מאיי הברזל),
ושהיו לו כמה סיפורים עד שהגיע לשם.
בסדרה הוא הגיע ישר לווינטרפל בפרק שאחרי, ודילגו על כל הסיפור שהיה במסעו.
יש עוד מלא דוגמאות בטח, פשוט לא קראתי את הספרים..
ואגב הסידרה כוללת כ 700 דמויות סך הכל ומן הסתם מרביתן לא מוזכרות כלל בסידרה באופן טבעי.
הבעיה העיקרית בסידרה לעומת הספרים היא המוטיב החוזר בספרים של חזיונות ורמיזות, שגורמות לקורא לחשוב שהוא מבין את המשך העלילה ואז הסופר מכניס את הטוויסט בעלילה ששובר לכיוון לגמרי אחר. השימוש הספרותי הזה ברמזים וחזיונות, הוא שיוצר את מומנט ההפתעה התמידי בקריאה והופך את הספר לדבר מרתק לעומת הסידרה.
בסידרה באופן טבעי לא נכנסים לפרטים מטעמי מיגבלות הזמן - וציינת נכון שסידרה כמוה שווה לפחות 13 פרקים לעונה אם לא 20 אפילו - אבל הבעיה העיקרית היא שמומנט ההפתעה מוחמץ בה לחלוטין. הסידרה לא עושה שימוש בחזיונות וברמזים ולמעשה הצופה מקבל את מה שהוא רואה. כל מומנט המתח, השינוי הלא צפוי וההפתעה, שזה סוד כוחה האמיתי של סידרת הספרים, פשוט נעלם ומוחמץ.
לכן למרות שהסידרה הטלווזיונית מאוד טובה בסך הכל היא מפספסת את העיקר. מבחינת הצופה זו עוד סידרה טובה ואיכותית וזהו
זאת בניגוד למי שקרא את סידרת "שיר של אש ושל קרח" . לקורא זו חוויה מהממת, מותחת ומפתיעה בעוצמתה ולא עוד ספר איכותי שהוא קרא.
זה עיקר ההבדל בין הסידרה לספרים.
תודה על התשובה

נכתב ב- 15/05/2012, 21:06
Spoiler
וואלה ממש לא התכוונתי לחלק הזה :S

נכתב ב- 15/05/2012, 21:55
אז למה התכוונת?
Spoiler
וואלה ממש לא התכוונתי לחלק הזה :S
כי בחלק הזה רואים את התאומים רצים והוא מסתכל עליהם במבט של "יש לי רעיון" (דקה 32 בערך אם אני לא טועה)

גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 15/05/2012, 23:07
נכון, הסדרה הזאת רוצחת דמויות בלי חשבון, אבל פה זה ברור שזה לא הם.
אפרופו, באמת שמאז נד סטארק לא היו רציחות מפתיעות של דמויות חשובות...
מה שכן, הסיפור של דנייריז בהחלט לקח פנייה מפתיעה.
המזימה של זארו להפוך למלך קארת' הייתה בהחלט משהו שלא ציפיתי לו.
מה גם שכל התקוות שהיו לי שבעונה הזאת דני סוף סוף תחצה את הים לווסטרוז התפוגגו.
היא בפיגור מטורף ואני לא אוהב את זה.
די ברור שאולי רק בפרק האחרון של העונה היא תצא סוף סוף לווסטרוז
הסצנה בין סרסיי לטיריון הייתה נפלאה.
אהבתי שסרסיי בעצמה כבר מודה בנקודה הזאת שג'ופרי הוא מפלצת שלא ניתן לרסן, ושהיא מאשימה את עצמה שהולידה אותו משוגע בגלל גילוי העריות, כמו שקרה להרבה מבית טארגריין.
לדעתי הסיפור של ג'ון שלג נהיה מעניין רק עכשיו תכלס, כשהוא הולך להגיע למאנס ריידר.
אני נורא מקווה שהוא יעזוב את משמר הלילה ויעבור אליו רק בשביל שיהיה מעניין.
- Zolten253, eladfo, charge ו-1 אחר אוהבים את זה
נכתב ב- 16/05/2012, 00:30
ולגבי הזמן שבו היא תפליג ( לפי הספרים ) :
(הרב אלחנן ווסרמן מסביר למה "פני הדור - כפני הכלב")
בסופו של דבר; עדיף דיקטטור הגון מאשר דמוקרטיה כזאת
(יהודי ששלושה משטרים מאחוריו)
נכתב ב- 16/05/2012, 00:43
נו זה ברור שאלו לא ריקון ובראן חלאס אנשים.
נכון, הסדרה הזאת רוצחת דמויות בלי חשבון, אבל פה זה ברור שזה לא הם.
אפרופו, באמת שמאז נד סטארק לא היו רציחות מפתיעות של דמויות חשובות...
מה שכן, הסיפור של דנייריז בהחלט לקח פנייה מפתיעה.
המזימה של זארו להפוך למלך קארת' הייתה בהחלט משהו שלא ציפיתי לו.
מה גם שכל התקוות שהיו לי שבעונה הזאת דני סוף סוף תחצה את הים לווסטרוז התפוגגו.
היא בפיגור מטורף ואני לא אוהב את זה.
די ברור שאולי רק בפרק האחרון של העונה היא תצא סוף סוף לווסטרוז
הסצנה בין סרסיי לטיריון הייתה נפלאה.
אהבתי שסרסיי בעצמה כבר מודה בנקודה הזאת שג'ופרי הוא מפלצת שלא ניתן לרסן, ושהיא מאשימה את עצמה שהולידה אותו משוגע בגלל גילוי העריות, כמו שקרה להרבה מבית טארגריין.
לדעתי הסיפור של ג'ון שלג נהיה מעניין רק עכשיו תכלס, כשהוא הולך להגיע למאנס ריידר.
אני נורא מקווה שהוא יעזוב את משמר הלילה ויעבור אליו רק בשביל שיהיה מעניין.
לגמריי... והקטע שהמכשף הקירח והכפילים שלו משספים למועצה של קארת' את הגרון היה אדיר ולגמרי הפתיע אותי...
בקיצור עונה מדהימה פרק אדיר!!!
נכתב ב- 16/05/2012, 19:42
עדיין אחלה פרק.
- novo00 אוהב את זה
תויגו גם עם אחת או יותר ממילות המפתח הללו: Game of Thrones
פנאי וכאלה →
על המרקע →
משחקי הכס - עונה 4 - ספויילרים!נפתח על-ידי Insane , 13/01/2014 ![]() |
|
![]()
|
0 משתמשים קוראים נושא זה