אני לא מביע דעתי על החוק, אני אומר עובדות.
מה שהצבא צריך, זה להרחיב את התשתית וליישם אותה בכל מקום שבו רוצים חרדים עם מדים.
וכמו שאמרתי. זה נעשה בכמה מקומות. ואכן יש בהם חרדים.
התשתית נמצאת בקרבי, אני יכול להבטיח לך את זה. הבעיה האמיתית אינה התשתית, אלא החוק המתיר לא להתגייס. השאלה האמיתית היא מה בא קודם: "ביטול החוק וגיוס" או "גיוס וביטול החוק". מניסיון חיי הדל, אני פשוט יודע שהשני לעולם לא יקרה.
יש מספיק מקומות פנויים בצבא המתאימים לשומרי הדת והמצוות. אני לא מצפה שחרדים יבואו ויתחילו להתגייס לקרקל (גדוד קרבי מעורב נשים-גברים).
וכמו עם אותם חילונים שלא מתגייסים, גם חרדים לא יתגייסו כולם גם כשתהיה מסגרת מתאימה.
בוא לא נערבב בשר עם חלב. תמיד יהיו אלה שישתמטו מבחירה גם אם הצבא יהיה תפור לאורח חייהם.
התשתית בקרבי היא ב"יהודה משהו...". וכמו שמראות העובדות, יש שם חרדים.
"גיוס וביטול החוק" לא יקרה כמו שאתה רוצה, אבל הוא קורה ברגעים אלה. החלק של הגיוס, בכל אופן.
אבל "ביטול החוק וגיוס" בכלל לא יקרה.
אתה רואה את היום שבו באים שוטרים צבאיים לישיבה ומוציאים בכוח בחורים?
אם אתה רואה את זה, כדאי שתראה את הלהבות שיהיו בכל רחבי המדינה.
כל קהילה חרדית תקום ותמחה, בהרבה מקומות בארץ, סרט אפוקליפטי אפשר לעשות (אני נסחף קצת כמובן).
בכוח פשוט לא יילך. המערכת יכולה להרחיב תשתית וככה להתקדם עוד קצת ועוד קצת.
מעבר לזה ייצא רק רע.
עופר, לדברים האלה אין סוף.
בינתיים החוק הזה רק פוגע במדינה.
הרי ידוע שאחוז המשתמטים רק עולה ועולה. אני מדבר על כלל המגזרים.
אנשים מרגישים פרייארים. יותר מידי קל להצביע ולומר "זה לא מתגייס וההוא לא מתגייס, אז למה שאני אתגייס?"
אזרח שמקבל זימון לצבא ואינו מגיע (עובר על החוק; עריק) דינו להשפט. דתי או לא. חרדי או לא.
אין שום סיבה שאנשים ירגישו שיש להם פתור מהצבא רק בשל השתייכותם לאוכלוסייה מסויימת (במידה ויבוטל החוק, לדוגמא).
אני גם לא מבין איזה "להבות" צריכות להיות בכל הארץ מביטול חוק של "פתור גיוס".
צה"ל הוא צבא הגנה לישראל. חרדים, חילונים, דתיים, הומואים, דרוזים ובדואים כולם אזרחי מדינת ישראל וצריכים לשרתה עפ"י חוקייה.
כל פתור שניתן למגזר מסויים, אם זה מתוך הפלייה מתקנת או כל סיבה אחרת צריך להשקל הרבה יותר בכובד ראש.
אני כנראה פתטי. אני מדמיין עולם בו החוק מבוטל וישר כל הרבנים, ראשי הישיבות ומה לא קוראים לגיוס של כל הקהילה החרדית. אני לא רואה סיבה
מוצדקת שדבר כזה לא יקרה. המדינה הזו של כולנו.