עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דובר צה"ל: מתקפה נרחבת נגד הטרור בעזה

עופרת יצוקה 2

• אנא התחבר בכדי להגיב
718 תגובות לנושא זה

#241 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎21:50

מעתיק? יוסי גורביץ צודק בחלק גדול מהפוסט שכתב.
תתן לי מספיק כבוד שגיבשתי עמדה על כל המהלך לפני שגורביץ כתב את הפוסט המצוין הזה (ממליץ לכל אחד לקרוא), והרבה לפני שקראתי אותו.

#242 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎21:56

אני בכל מקרה פה ויתרתי.
אני רק מציע לך אילן, לחשוב טוב טוב עם מי אתה חושב שיש לנו לדבר.
מצריים כיום היא אינה ידידה שלנו. הסכם השלום הוא אך ורק על הנייר ותו לא, הממשל שם שונא אותנו שנאה עזה, העם שם שונא אותנו, זו לא הידידה שהיה אפשר לסמוך עליה.
תיראה טוב מסביב המדינה שלך מה קורה, ותחשוב טוב טוב מה אתה מעדיף - את האינטרסים שלך או אינטרסים של כל שונאינו?
אני יודע שאני לא אצליח להזיז אותך מעמדתך, בדיוק כמו שאתה לא תצליח להזיז אותי. אבל

לילה טוב ובתקווה שיהיה סוף שבוע שקט.

#243 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎21:57

אילן, מכיוון שאתה עדיין לא התגייסת ו"רק" בן 18 אתה לא ממש מבין(גם אנחנו לא ממש, אבל יותר ממך בוודאות) איך זה בצבא לצאת למבצע כזה.
הדעות שלך לבטח ישתנו כאשר תתגייס. מה שכן, אני לא מאמין שאתה מתגייס לקרבי, ובכלל קשה לי להאמין שאתה מתגייס. אולי היית פוטר את עצמך על צוו מצפון או משהו כזה?

dLORI9W.png  

#244 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:01

יניב51, יש לנו יחסים דיפלומטים עם מצרים, ולמצרים יש יחסים דיפלומטים על החמאס. אפשר בקלות להשיג הפסקת אש בינינו לבין החמאס באמצעות המצרים. הפסקת אש כזו הושגה כבר כמה וכמה פעמים, והיא הדבר היחיד שיכול לעצור את הירי לדרום.
תמים מי שחושב שמבצע צבאי יעצור את הירי אחרי שהאופציה הזאת נכשלה יותר מדי פעמים.

RuinSuin, רוב החברים שלי התגייסו, ובוודאי שאני מבין מה זה לצאת למבצע כזה, וברור לי לגמרי שרוב עמישראל תומך בו.
זה לא הופך את המבצע למוצדק. כמעט כל עמישראל (כולל אותי) תמך בעופרת יצוקה, נכנסנו חזק בחמאס וגבינו מהם מחיר כבד, והראינו לו שלנו יש גדול יותר. האם ירי הרקטות פסק? כמובן שלא. אם היה פוסק, לא היינו היום יוצאים למבצע המיותר הזה.
אני מאמין שהצבא צריך לתת לאנשים פטור מצפוני לאנשים שהמצפון שלהם לא מאפשר שירות בצבא, אבל אני לא אחד מהם. אני מתנגד לכיבוש, אבל ממש לא חושב שזה פשע לשרת בצבא.

#245 as2330

as2330

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:10

היוסי גורביץ הזה סתם שמולאני מסריח שגר בתל-אביב נראה מענין למה הוא לא כותב פוסט חדש

MV5BNDcwOTkyODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA5

#246 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:12

כיבוש? אנחנו כובשים את עזה? הרי יצאנו ונסוגנו מעזה בהתנתקות.
אם כך, מדוע הם עושים זאת? מטרה פשוטה. רצח ישראלים(או שתקרא להם "ציונים"?!) וגרימת כאוס בישראל.

dLORI9W.png  

#247 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:15

יצאנו מעזה, אבל עדיין אנחנו שולטים על חלק נכבד מהחיים שלהם.
כך למשל אנחנו לא מאפשרים להם לבנות נמל, ועוצרים אניות שבדרכם לעזה. אנחנו קובעים מה ייכנס ומה לא ייכנס לעזה. עד לא מזמן אסרנו להכניס ממתקים לעזה.
ההתנתקות גרמה לכאוס ורק חיזקה את הגורמים הקיצוניים.
היום נפתלי בנט, שלא למד שום לקח מההתנתקות, רוצה לעשות בדיוק אותו דבר בגדה המערבית: הוא רוצה לספח את שטחי C לישראל, ולצאת חד-צדדית משטחי A ו-B. מה שיקרה בשטחים האלה הוא בדיוק מה שקורה היום בעזה: הקיצוניים יעלו, הטרור יגבר, ארגוני הטרור יירו טילים לעבר ישראל והתושבים שם יחיו בפחד גם מישראל וגם מארגוני הטרור.

אף אחד לא מצדיק את החמאס. החמאס הוא ארגון טרור נפשע שעדיף שיעלם, אלא שאין שום דרך צבאית לכך מלבד כיבוש עזה.

#248 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:37

יצאנו מעזה, אבל עדיין אנחנו שולטים על חלק נכבד מהחיים שלהם.
כך למשל אנחנו לא מאפשרים להם לבנות נמל, ועוצרים אניות שבדרכם לעזה. אנחנו קובעים מה ייכנס ומה לא ייכנס לעזה. עד לא מזמן אסרנו להכניס ממתקים לעזה.
ההתנתקות גרמה לכאוס ורק חיזקה את הגורמים הקיצוניים.
היום נפתלי בנט, שלא למד שום לקח מההתנתקות, רוצה לעשות בדיוק אותו דבר בגדה המערבית: הוא רוצה לספח את שטחי C לישראל, ולצאת חד-צדדית משטחי A ו-B. מה שיקרה בשטחים האלה הוא בדיוק מה שקורה היום בעזה: הקיצוניים יעלו, הטרור יגבר, ארגוני הטרור יירו טילים לעבר ישראל והתושבים שם יחיו בפחד גם מישראל וגם מארגוני הטרור.

אף אחד לא מצדיק את החמאס. החמאס הוא ארגון טרור נפשע שעדיף שיעלם, אלא שאין שום דרך צבאית לכך מלבד כיבוש עזה.

אמרתי שאני לא אגיב אבל אתה לא משאיר לי ברירה.
למה אנחנו עושים עוצר על עזה? כי אם מהקרקע הם מצליחים להכניס כמות כזאת גדולה של אמצעי לחימה, מה יקרה ביום שלא יהיה פיקוח על זה? במקרה ושכחת, דבר כזה גם יכול לקרות.
ולגבי האיסור להכניס ממתקים, אין לי כוח לנסות לחפור בגוגל על זה, אבל הם לא היו מסכנים אף פעם. הם מבריחים יותר ממה שאתה יכול לדמיין מתחת לאדמה.
הפלסטינים ברחו בחמאס בזמן כזה או אחר שיעלה לשלטון.
בדקת כבר את הכתבה שהבאתי לך על הבחור שהגיע לישראל והתגייר?
  • CLIPSE, dorel310 ו orelzor אוהבים את זה

#249 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:37

כמובן שנעצור "ספינות הומנטריות" לעזה. מן הסתם שנעצור גם ספינות אחרות.
אתה לא יודע מה ייכנס לשם. עדיף כבר שתביא להם את הנשק בפומבי.

אתה סותר את עצמך. אתה אומר שעדיף שיעלם, אך אתה נגד המבצע הזה. וזה עדיין לא כיבוש. מה יהיה שבאמת ניכנס? תעמוד מול החיילים ותעצור אותם בכוח?
מה יקרה, אני תוהה, כאשר תיהיה אתה על מדים?
  • CLIPSE, dorel310 ו orelzor אוהבים את זה

dLORI9W.png  

#250 מישמיש

מישמיש

• רשומים
  • 2,332 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:39

אילן תהיה בריא אתה לא נח לרגע, אתה לא מודע לכלום ממה שהולך בעולם, ונתתי עובדות לטענות שהצגת כמופרכות בתגובות פה.
אם ארה"ב לא תומכת במצרים כלכלית תהיה בטוח שהם לא היו מנסים להשיג הפסקת אש אם מצרים תכנס איתנו למלחמה ארה"ב תפסיק את תמיכתה הכלכלית במצרים,ומצרים שגם ככה מצבה קשה מבחינה כלכלית תקרוס טוטאלית.
זה שרוב החברים שלך התגייסו זה לא אומר שהם מבינים משהו בחיים שלהם הם עדיין בני נוער צעירים שרק התגייסו וגם אם יש כאלה שלקראת שחרור זה לא אומר שהם מבינים יותר מידי לנעשה במזה"ת גם אם בטוחים שהם כן יודעים.
אתה לפחות לא מודע, אתה לא הזכרת איפה היה אבו מאזן בימים האחרונים?
זה שבהפסקות אש שישראל וחמאס הכריזו והיו שיגורים למועצה אזורית אשכול ואשקלון ולא מדווחים על כך בערוץ 2 או 10 השמאלנים, זה לא אומר שחמאס או פלגים אחרים ברצועה נצרו את האש.
מבחינת ישראל חמאס שולט ברצועה כל עוד הוא לא מונע את הירי הוא יחטוף..
כך דוגמא: אם עכשיו אני אקים עכשיו גדוד שנקרא אבו נפחה, ואשגר רקטות וקאסמים לכיוון עזה, את מי חמאס יאשים? את ישראל נכון? כי מנהיגיה אחראים לשיגור מתוך שטח ישראל.
ואני לא מבין אותך, מה הקטע של להציג למי יש יותר גדול, מה זה השטויות האלה?? אתה מדבר בדיוק בהתאם לגילך ברגע שתגדל אני בטוח שתהיה פיקח יותר אבל אחרי שתעשה כן, מקווה שלא תקצין בעמדותייך שמאלה.
תגיד אם תוקפים אותך כשזה קשור למדינה שלך אתה מצפה ממנה להבליג?
אתה שוב פעם מזכיר פה טענות מופרכות שנהרגים פה אזרחים בגלל מדינת ישראל.
העלתי פה תמונה ואתה יודע טוב מאוד שארגוני הטרור משתמשים במגן אנושי כי הם יודעים שצה"ל לא ירה לכיוונם..
מדינת ישראל עושה כל שביכולת לתקוף את הטרוריסטים וטו לו ואמרתי לך לו פעם ואתה ממשיך להתעלם מכך, במלחמה יש הרוגים.
וכן אנחנו במלחמה על קיומנו פה במדינת ישראל בין אם עכשיו וגם לפני חודשים שנים וכך זה ימשך כנראה בעתיד.
אתה מזכיר שיש לנו את אבו מאזן, כאילו שמענו את אבו מאזן מגנה פעם את האזרחים התמימים שלנו שנפגעו שבמודע אבו מאזן יודע ששיגורי הרקטות אין להם טווח מדוייק בכלל, מטרתם לפגוע באזרחים.
נכון שגם להם היו נפגעים עכשיו, אבל אל תשווה לי את הנפגעים שלנו לשלהם, הם עושים במטרה לפגוע באזרחים אנחנו במטרה לפגוע בטרוריסטים.
אם אתה רוצה אני ארשום לך את זה שוב פעם שתבין.
כל התעלומה בשקל שהם מעלים כל תמונה של ילד שנהרג בסוריה ובלוב ובמדינות אחרות או במקרים ישנים שכאילו קרו עכשיו ומפיצים זאת לעולם כדי לגרום לישראל להראות רע..
אתה לא מבין איך אתה ועוד רבים כמוך גורמים לנזק תדמיתי שממש לא בצדק, וגורמים לכך שאפילו הלגיטימיות להגיב למעשים נפשעים של טרוריסטים כמעט ולא קיימת אצלנו הישראלים.

תתבגר ילד, אמנם אתה עושה רושם של ילד בוגר באופן יחסי לגילך כשאני אומר תתבגר אני מתכוון גם שתתפקח כי חברייך מעזה לא תמימים האמן לי, והיו הרבה מקרים.
היסטוריה לא תזיק לך ילד, תלמד.

נערך על-ידי מישמיש, ‎15/11/2012‏, ‎22:42.

• CLIPSE, yosefddd, dorel310 ו-3 אחרים אוהבים את זה

#251 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:43

לרובנו אין הסכמה עם הדעות של אילן, ואני אחד מבניהם...אבל אני יודע להעריך את זה שהוא עומד על שלו.
יש לו סבלנות, אני ממזמן הייתי מוציא איזה קללה עסיסית ואומר על הזין כולם חח

עזבו לרגע את ההשקפות הפוליטיות שלו, הוא אחלה בנאדם.
אתם תופתעו לדעת כמה יש לכם במשותף איתו, אני יודע שאני הופתעתי.
  • d1f2, מישמיש, IlanVic ו-6 אחרים אוהבים את זה

#252 N.S

N.S

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 311 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:52

אחלה אילן שבעולם! :)

#253 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎22:59

יניב: שום דבר גם לא עוצר את החיזבאללה להשיג אמל"ח. הם עדיין לא תקפו אותנו מ-2006, והפסקת האש שלנו איתם עומדת בעינה.
אני חושב שיש הגיון רב שעומד מאחורי הסגר בעזה, אם כי אני בעד להכניס לעזה אניות הומניטריות שייבדקו ע"י צה"ל שלא מכילים אמצעי לחימה, ולאשר כניסה של כל המוצרים פרט לאמצעי לחימה (זה יכול לבוא כתנאי להפסקת אש ממושכת).
אני חושב שהפתרון הכולל צריך להיות עם הרשות הפלסטינית, ושצריך למצוא פתרון איתם גם לגבי עזה.

מישמיש: איזה עובדות נתת?
מה אכפת לי מה הסיבה שהשלום נשמר עם מצרים? נכון שחלק גדול מזה בגלל הסיוע האמריקני, אבל מה זה משנה? יש לנו עדיין יחסים דיפלומטים עם המצרים, והמצרים לא עתידים לתקוף איתנו בזמן הקרוב (אלא אם כן הם יהיו מוכנים לוותר על הכסף שבא מהם מאמריקה, מה שלא נראה לי).
אני תומך בהפסקת אש שגם צה"ל לא יורה, ושהחמאס לא יורה ומונע ירי. זה לגמרי אפשרי. אני חושב שחובתה של ישראל להפסיק את ירי הרקטות ואת הפגיעה בישראלים, ואני חושב שישראל לא בוחנת את האופציה הדיפלומטית להפסקת ירי הרקטות מספיק, ושהיא לא מציעה שום פתרון מנוגד - ההפצצות על עזה לא יביאו להפסקת הירי ולא יחסלו את החמאס.

תודה קליפס, מעריך את זה :)

#254 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎23:00

מאז תחילת המבצע ירו עלינו מעל 500 רקטות וטילים ואנשים פה מדברים על "הפסקת אש"??
באיזה סרט אתם חיים?
תושבי הדרום סבלו כבר מעל 1000 רקטות מתחילת השנה, למה שימשיכו לסבול גם בזמן "הפסקות אש"?
פעם אחת ולתמיד - לשטח את עזה.
אם בכל שנה-שנתיים נצא ל"מבצע" כזה לא נרוויח כלום חוץ מעוד כמה חודשי שקט.
הסכמי שלום / הפסקות אש אף פעם לא עבדו עם הצד השני, רק קירבו אותו יותר למטרה - השמדה שלנו.
  • d1f2, cRaZy-BoY, dorel310 ו-1 אחר אוהבים את זה

#255 Cech

Cech

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 565 הודעות

נכתב ב- ‎15/11/2012‏, ‎23:17

פעם אחת ולתמיד - לשטח את עזה.

אתה גאון. איך לא חשבו על זה קודם...

#256 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎00:04

תמונה שפורסמה

פשוט עלובים

BBC: "ההרוג" מאש צה''ל לפני כמה שעות קם לתחייה לאחר כמה שניות חחח

#257 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎00:15

תמונה שפורסמה

פשוט עלובים

BBC: "ההרוג" מאש צה''ל לפני כמה שעות קם לתחייה לאחר כמה שניות חחח

http://www.youtube.com/watch?v=t_B1H-1opys

#258 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎00:19

עלוב נפש

#259 liverpool

liverpool

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 447 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎00:33

הרצון לטילים על ת"א הוא לא כי אנחנו רוצים שגם אחרים יפגעו, אנחנו בסך הכל רוצים שהמציאות תפנצ'ר את הבועה,
ומדינת ישראל סופסוף תקיים את הבטחתה להגן על תושבי ישראל.
תושבי הדרום הם אזרחים סוג ז' שפוליטיקאים באים אליהם להביע "הזדהות" בביקור של חצי שעה ובריחה חזרה לאזור המוגן במרכז הארץ או בירושלים.
כשמשבחים את תושבי הדרום על "העמידה האיתנה" זה בעצם
"תודה שאתם שם חוטפים במקומנו ולא מאלצים אותנו לפעול."
"תודה שאתם מסכימים להצטלם איתנו לאות הזדהות אתכם."
"אנחנו יודעים שזה קשה לחיות כך, אבל בחייאת אביכם, רק עוד 10 שנים בערך, כשהעולם אולי סופסוף יבין אותנו ויאשר להתגונן."
"אבל בינינו, אנחנו יודעים שאין לכם ברירה, טילים לא טילים אתם תקועים פה, אחרת הייתם עוברים דירה לבועה במרכז, אז אל תרעישו הרבה אחרי כל טיל. אנחנו יודעים שזה לא נעים, מפחיד, אפילו מסוכן, אבל דייי באמממת, כמה שנים אפשר להתלונן?! קיבלתם כיפת ברזל וכמה בטונדות עם גרפיטי של עצים יפים עליהם, 'תקדמו!"
"רק כי אנחנו לארג'ים, נשלח אליכם את שלי לפני הבחירות ואפילו נדחוף את ביבי לרכבת לבאר שבע צפון חיחיחי."

הבעיה היא ממשלת ישראל ולא תושבי המרכז או הצפון.

אני חייב להודות שאני לא רואה את המדינה עם מנהיגים אחרים.
מבחינת ביטחון, אין תחליף לנתניהו ולברק.

רק מלקבל פלאשבק מתקופת אולמרט ועמיר פרץ עושה לי רע.
אחרי שאמרתי שאני לא אצביע יותר, היום נראה לי שאני מתחרט על זה.

תראו איזה מנהיגים עלובים יש במפלגות האחרות, שלא נדבר על יאיר לפיד...זה פשוט בדיחה.

אני לא מחווה דעה, אבל דווקא מבחינה ביטחונית, אולמרט היה הרבה יותר אמיץ ואגרסיבי מביבי.
  • dorel310 ו as2330 אוהבים את זה

#260 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎00:42

גם אולמרט נכשל להגן על תושבי הדרום, אבל הוא באמת היה אגרסיבי יותר. הסגר על עזה היה מהודק יותר, ישראל הגבילה את כמות המזון שנכנסה לעזה ולא איפשרה להעביר "מותרות" (כמו שוקולד, ממתקים, צעצועים וכוסברה). הוא גם פתח בשתי מלחמות - בעזה ובלבנון.
לזכותו יאמר שהוא לפחות השיג שקט בצפון. מלחמת לבנון השנייה (שהתארכה יתר על המידה) נגמרה בהפסקת אש מוצלחת. חיזבאללה התרחקו מהגבול ומ-2006 הם לא יורים רקטות לעבר ישראל. נותר רק לקוות שביבי ישיג הפסקת אש כזו עם החמאס בהקדם האפשרי, ושלא יהרגו אנשים נוספים עד אז. אני ממש בספק שזה יקרה.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים