החרדי הגאה והחמודון לא השתמש במילים מהתחת.יש (:הצטרפת לשלישיית סמי וסומו.כן, כמו ש"אתם" לעולם לא תודו שרובכם לא מתגייסים כדי להיות טפילים של המדינה הזאת ולחיות על חשבונה ועל חשבון כל השאר.666666
כתבתי שלא תודו ע"כ, אתה לא צריך לומר שוב.
מה שתגיד, חבוב.
רק תסביר לי במה שונה ההצהרה שלי מזו של החרדי הגאה והחמודון.

קצת חומר למחשבה...
נכתב ב- 13/08/2009, 18:28
נכתב ב- 13/08/2009, 18:29
אם תוכל לתת ציטוט מדויק אני אשמח.
נכתב ב- 13/08/2009, 18:30
לא נח לך עם הדעות שלי?
אל תגיב לי.
אצלי יש בעיה עם טפילים (בין אם הם חרדים/חילונים/ערבים/שחורים/צבעוניים).
אם הייתי רואה חילוני כזה,הייתי רושם לו את זה בפרצוף בלי בעיות
תמשיך לחשוב שאני שונא חרדים
נכתב ב- 13/08/2009, 18:31
ותכלס, אין לי כוח אפילו להסביר למה זה יציאה מהתחת.
עם קצת שכל, אפשר להבין.
רותם, תעשה טובה.
"אין לי בעיה עם חרדים" אתם אומרים מהתגובה הראשונה באשכול.
בינתיים ראו כמה בעיות "אין" לכם איתם.
וגם אני, רק אומר את דעתי.
נכתב ב- 13/08/2009, 18:36
עם קצת שכל היית יכול להבין שזו הייתה תגובה למילותיו של ה"גאה", שנכנס לראשי כל החילונים ונתן סיבה לכך ש"שונאים" את המגזר החרדי.... כדי להיות טפילים של המדינה הזאת ולחיות על חשבונה ועל חשבון כל השאר.
ותכלס, אין לי כוח אפילו להסביר למה זה יציאה מהתחת.
עם קצת שכל, אפשר להבין.
רותם, תעשה טובה.
"אין לי בעיה עם חרדים" אתם אומרים מהתגובה הראשונה באשכול.
בינתיים ראו כמה בעיות "אין" לכם איתם.
וגם אני, רק אומר את דעתי.
ובאמת שאני לא מבין למה אתה מתכוון "מילים שיצאו מהתחת".
נכתב ב- 13/08/2009, 18:48
אתה משלם מס, החרדי משלם מס (כן, הוא לא מעלים אותו. זה לא סרט פשע פה).
הכל הולך לקופת המדינה, שהיא מחליטה למי לתת תקציב, ואף אחד לא שאל את דעתך על תקציב כזה או אחר.
אם כבר, באותה מידה אתה טפיל שחי על חשבון המסים של האדם החרדי,
שלא מעוניין שהכסף שלו יעבור לאוניברסיטה / תיאטרון / איצטדיון, וכל מה שהחרדי לא מייחס לו חשיבות.
ב. אין ב.
שטפו לך ולחבריך תמוח שהחרדים מעלימי מס וגנבים,
בדיוק כמו ששטפו לחלקנו את המוח שהמתנחלים הם מכשול לשלום.
אבל שוב, השנאה... הווווווו זה פשוט אוכל לכם תאיברים הפנימיים.
נכתב ב- 13/08/2009, 18:52
יש כאן סתירה מהותית.בנושא אי ההתגייסות לצבא.
אין אפשרות לשמור על אורח חיים (לא מדובר בתנאים כגון אוכל כשר וכו') חרדי בצבא! ומכיוון שאי אפשר ואנחנו (גם החרדים וגם החילונים אך החילונים בוחרים להתעלם) מחוייבים בראש ובראשונה אל בורא העולם, אי לכך סוכם עם הממשלה והכנסת הסדר בחוק. אשר מאפשר את המשך לימוד התורה בישיבה.
אבל האבסורד כאן זועק ואין משיב, אתם החילונים הרי כופרים בתורת משה ובקדוש ברוך הוא, אז תנו לי סיבה אחת לשיטתכם - מדוע הארץ הזו שייכת לנו? מדוע? כי כבשנו? כי מה? הרי לא מתייחסים למה שכתוב בתורה!
אולי תנסו לענות לי ע"כ, מה היא הסיבה שאתם נלחמים בגופכם ובנפשכם על אדמה שאיננה שייכת לכם, ואין לכם כל זכות היסטורית עליה?
מצד אחד, אתה רוצה ובוחר להיות חרדי ולקיים את המצוות של "בורא" עולם" בו אתה מאמין. זכות מהותית שאתה מקבל, כביכול, היא לחיות בישראל, לא? שהרי הינך מאמין שהאדמה שייכת לך ויש לך זכות היסטורית עליה.
מצד שני, הפתרון שאתה מקבל/מציע לאי היכולת (שוב, כביכול; יש חרדים בצבא) לשמור על אורח חיים חרדי בצבא היא אי גיוס בכלל.
עכשיו בוא ואשאל אותך:
אם לא אתה תתגייס...
ואז גם לא אני אתגייס (שהרי כל אחד יכול למצוא את סיבותיו לא להתגייס ולהשתמט מהצבא)...
מי יתגייס???
מי יגן על הזכות ההיסטורית לחיות במדינתנו שאתה מאמין בה בכל לבבך? האין צורך בהגנה?
האם אי גיוס תלמידי ישיבות נראה לך פתרון הולם? ואם כן, האם הוא הוגן כלפי כל אזרחי המדינה?
האם אתה לא רואה בזה סתירה לרצות לחיות בסגנון חיים מסויים, אך לא לרצות להגן עליו מפני אויבינו (ולא חסרים אוייבים)?
הזכות שלנו על ארץ ישראל מקורה בתורה כפי שמופיע כבר בפירוש רש"י על הפסוק הראשון בתורה, אין לנו שום זכות עליה מלבד ממה שכתוב בתורה, ובאותה התורה שנותנת לנו את הזכות על הארץ מותנית זכות זו בשמירת התורה והמצוות כפי שכתוב בחומש ויקרא פרק י"ח:
כה ותטמא הארץ, ואפקוד עוונה עליה; ותקיא הארץ, את-יושביה. כו ושמרתם אתם, את-חוקותיי ואת-משפטיי, ולא תעשו, מכול התועבות האלה: האזרח, והגר הגר בתוככם. כז כי את-כל-התועבות האל, עשו אנשי-הארץ אשר לפניכם; ותטמא, הארץ. כח ולא-תקיא הארץ אתכם, בטמאכם אותה, כאשר קאה את-הגוי, אשר לפניכם.
ולכן האמונה שלי שהארץ שייכת לנו, היא גם רק במידה ונשמור תורה ומצוות, מכיוון שכך, מה שכתבת שאני מאמין בה בכלל לבבי זו אמת אבל לא כל האמת.
אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.
אתה צודק שהדבר לא נראה הוגן כלפי שאר האזרחים, אבל מה אני יכול לעשות ידי כבולות.
לגבי מה ששאלת מי ייגן עלינו באם אף אחד לא יתגייס - אמנם זו שאלה היפוטטית - אני מאמין שמי ששמר עלינו לבל ניכחד מהעולם במשך כל שנות קיומינו כעם, ועם ישראל חי וקיים למרות שכל העולם מנסה להשמיד אותנו מיום שהפכנו לעם, ימשיך לשמור עלינו. כמובן שזה בורא העולם.
נכתב ב- 13/08/2009, 18:55
השנאה העצומה של חלק מהציבור החילוני אל ציבור שומר התורה והמצוות היא עצומה, שנאה עיוורת של ממש.
הם תולים את סיבת השנאה בכך שהחרדים משתמטים מהצבא, ראשית, לקרוא להם משתמטים זה עוול, מכיוון שהחוק מאפשר זאת ולכן זו אינה השתמטות.
אני לא מתכוון בהודעה זו להיות סנגורם של הציבור החרדי, מכיוון שמה שלא אכתוב ומה שלא אבהיר הכל נופל על אוזניים אטומות. למעשה כבר כתבתי והשתדלתי להסביר.
הציבור החרדי אינו מתגייס בשיטה זה נכון, האם זו הסיבה לשנאה העצומה? ברור שלא! מכיוון שאינכם שונאים את הערבים כפי שהנכם שונאים את החרדים ואינכם שונאים את ה-33 אחוזים שמשתמטים, כפי שהנכם שונאים אותנו החרדים.
לדעתי השנאה העצומה כבר מוזכרת אצלינו בגמרא, "אמר רבי עקיבא, כשהייתי עם הארץ, אמרתי, מי יתן לי תלמיד חכם ואנשכנו כחמור"
אתם שונאים אותנו אך ורק מכיוון שאנחנו "חרדים" אנחנו שומרים תורה ומצוות ואתם לא!. באיזו שהיא נקודה אצלכם הדבר לא נותן מנוח, כי אולי ואני חוזר שוב אולי, אולי החרדים צודקים? אולי חייבים לשמור על כל מצוות התורה וההלכה? ואני הרי לא שומר. ואם הם צודקים, אז אני חי לא נכון וכל חיי הם טעות גדולה ומרה. אתם לעולם לא תצליחו לשכנע אותי שלא התגנבה לכם מחשבה שכזו! אחרי פעם אחת שמחשבה כזו מתגנבת, אתם תחפשו את כל הסיבות בעולם למה החרדים לא טובים, בשביל להצדיק את דרך חייכם.
אתם לעולם לא תודו על זה, כי מודעות עצמית גבוהה לא תמיד היא הנוחה.
עד כאן בנושא השנאה.
בנושא אי ההתגייסות לצבא.
אין אפשרות לשמור על אורח חיים (לא מדובר בתנאים כגון אוכל כשר וכו') חרדי בצבא! ומכיוון שאי אפשר ואנחנו (גם החרדים וגם החילונים אך החילונים בוחרים להתעלם) מחוייבים בראש ובראשונה אל בורא העולם, אי לכך סוכם עם הממשלה והכנסת הסדר בחוק. אשר מאפשר את המשך לימוד התורה בישיבה.
אבל האבסורד כאן זועק ואין משיב, אתם החילונים הרי כופרים בתורת משה ובקדוש ברוך הוא, אז תנו לי סיבה אחת לשיטתכם - מדוע הארץ הזו שייכת לנו? מדוע? כי כבשנו? כי מה? הרי לא מתייחסים למה שכתוב בתורה!
אולי תנסו לענות לי ע"כ, מה היא הסיבה שאתם נלחמים בגופכם ובנפשכם על אדמה שאיננה שייכת לכם, ואין לכם כל זכות היסטורית עליה?
בוא אני אענה לך בשיא הכנות, ותתעלם מההודעות הקודמות שלי(למרות שהן לא רחוקות מהאמונה שלי). רוב התגובות הקודמות שלי
באשכול הזה, באו רק לעצבן ולמשוך בלשון אנשים שרואים וחושבים את עצמם נאורים...
א.אני לא שונא אותך או אתכם. אני פשוט כועס על אי-השוויון שיש במדינה הזאת ועל הניצול שלכם. על זה שכאשר בן גוריון הגיע לפשרה ש10%
מבני הישיבות ימשיכו בלימוד תורה למען שלמות העם והמדינה, בא הציבור שלך וניצל זאת לרעה והפך את זה כך שרק 10% מתגייסים.
אני חותם לך עכשיו, אם רק 10% מבני הישיבות ימשיכו בלימוד תורה למען שלמות העם, ומתוך פשרה, אני מתחייב לממן אותם.
ב. לגבי הציבור שלי, החילוני, גם עליהם אני לא חס. מצידי שכל מי שלא משרת את המדינה שלו(ויש אלף דרכים חוץ מתורה וכיבוש יעד מבוצר)
שלא יהיה זכאי לאותם זכויות כמו זה שכן שירת.
ג. הדרך שלכם בעיני שגויה. לא עלה בדעתי אפילו לא לרגע השאלה האם דרככם או אמונתכם היא זו הנכונה. להפך.
אתה בעצמך בין השורות מודה שישנו עיוות בדרך "שניצלתם", אז איך אני אמור להאמין בדרך שלך?
ד. אתה/ם מחויבים בראש ובראשונה לבורא עולם, אני לעומתך מחויב תחילה למדינה שלי. זאת הסיבה שרק השנה השתחררתי ממילואים
אחרי 20 שנה פלוס.שירות גאה ושלם מצפונית. ואם באמת הייתם רוצים לתרום הייתם מוצאים דרך. הדרך הנוכחית הכי נוחה לכם
אז למה לשנות אותה?
אתה חושב שאורח החיים הצבאי מתאים כמו כפפה ליד לבחור/ה חילוני? אם כן, אנחנו באמת בבעיה גדולה.
התשובה היא לא!. הבחור החילוני או חובש הכיפה סרודה, מתאים את עצמו למערכת ולא להפך.
ה. אני לא יודע אם יש לי או אין לי זכות הסטורית על המדינה הזאת, אבל היום היא המדינה שלי, והגנתי עליה מתוך זכות ואהבה נטו.
בזמן שאתה ושאר חבריך הבאתם עוד כמה "בחורי ישיבה" לעולם אני דאגתי יחד עם הפקודים שלי,
שאתה תוכל לעשות את זה. התפילה שלך או שלכם לא עזרה לנו וגם לא היינו צריכים אותה.
לא חסרות דרכים לשרת את המדינה הזאת, תאמין לי שאם תרצה/ו תמצאו את הדרך.
[שילוק, אל תשכח לעשות לי הגהה]
נכתב ב- 13/08/2009, 18:58
הזכות שלנו על ארץ ישראל מקורה בתורה כפי שמופיע כבר בפירוש רש"י על הפסוק הראשון בתורה, אין לנו שום זכות עליה מלבד ממה שכתוב בתורה, ובאותה התורה שנותנת לנו את הזכות על הארץ מותנית זכות זו בשמירת התורה והמצוות כפי שכתוב בחומש ויקרא פרק י"ח:
כה ותטמא הארץ, ואפקוד עוונה עליה; ותקיא הארץ, את-יושביה. כו ושמרתם אתם, את-חוקותיי ואת-משפטיי, ולא תעשו, מכול התועבות האלה: האזרח, והגר הגר בתוככם. כז כי את-כל-התועבות האל, עשו אנשי-הארץ אשר לפניכם; ותטמא, הארץ. כח ולא-תקיא הארץ אתכם, בטמאכם אותה, כאשר קאה את-הגוי, אשר לפניכם.
ולכן האמונה שלי שהארץ שייכת לנו, היא גם רק במידה ונשמור תורה ומצוות, מכיוון שכך, מה שכתבת שאני מאמין בה בכלל לבבי זו אמת אבל לא כל האמת.
אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.
לגבי מה ששאלת מי ייגן עלינו באם אף אחד לא יתגייס - אמנם זו שאלה היפוטטית - אני מאמין שמי ששמר עלינו לבל ניכחד מהעולם במשך כל שנות קיומינו כעם, ועם ישראל חי וקיים למרות שכל העולם מנסה להשמיד אותנו מיום שהפכנו לעם, ימשיך לשמור עלינו. כמובן שזה בורא העולם.
בקשר ל"מי ששמר, ישמור - הקב"ה"
אל תשכח שעל פי התורה עצמה, לאורך הגלות כולה, לא נעשו ניסים בלי מאמץ שלנו.
היה צבא.
"פיתחו לי פתח כחודו של מחט..."
אם אף אחד לא ישרת, לא יהיה הפתח.
אז אל תגיד "סמוך על סמוך".
תגיד תודה שיש מי שפותח פתח קטן.
נכתב ב- 13/08/2009, 19:08
היה צבא.
למה אתה מוציא את דבריי מהקשרם, מעולם לא כתבתי שאינני מעריך את אלו שמוסרים את נפשם ע"מ להגן על יהודים, הוא שאל אותי מה קורה במידה וייגרם מצב שאף אחד לא יתגייס אז הפתרון הוא מתבקש מאליו שהקדוש ברוך ישמור עלינו, אין ספק שאם יהיה מצב כזה כל הציבור החרדי יתפוס נשק בידיו, כמה שזה נשמע מגוחך ויגן על העם. כפי שהיה בימי יהושע בן נון ובימי דוד המלך ע"ה.
כיום המצב לא מאפשר את זה כפי שהסברתי.
נכתב ב- 13/08/2009, 19:15
לא הוצאתי שום דבר מהקשרו, רק אמרתי שאל תסתמך ב-100 אחוז על אלוקים.הזכות שלנו על ארץ ישראל מקורה בתורה כפי שמופיע כבר בפירוש רש"י על הפסוק הראשון בתורה, אין לנו שום זכות עליה מלבד ממה שכתוב בתורה, ובאותה התורה שנותנת לנו את הזכות על הארץ מותנית זכות זו בשמירת התורה והמצוות כפי שכתוב בחומש ויקרא פרק י"ח:
היה צבא.
למה אתה מוציא את דבריי מהקשרם, מעולם לא כתבתי שאינני מעריך את אלו שמוסרים את נפשם ע"מ להגן על יהודים, הוא שאל אותי מה קורה במידה וייגרם מצב שאף אחד לא יתגייס אז הפתרון הוא מתבקש מאליו שהקדוש ברוך ישמור עלינו, אין ספק שאם יהיה מצב כזה כל הציבור החרדי יתפוס נשק בידיו, כמה שזה נשמע מגוחך ויגן על העם. כפי שהיה בימי יהושע בן נון ובימי דוד המלך ע"ה.
אף פעם לא סמכנו עליו ב100 אחוז, תמיד הייתה השתדלות + תפילה שנשוב בשלום.
נכתב ב- 13/08/2009, 19:27
לא הוצאתי שום דבר מהקשרו, רק אמרתי שאל תסתמך ב-100 אחוז על אלוקים.הזכות שלנו על ארץ ישראל מקורה בתורה כפי שמופיע כבר בפירוש רש"י על הפסוק הראשון בתורה, אין לנו שום זכות עליה מלבד ממה שכתוב בתורה, ובאותה התורה שנותנת לנו את הזכות על הארץ מותנית זכות זו בשמירת התורה והמצוות כפי שכתוב בחומש ויקרא פרק י"ח:
היה צבא.
אף פעם לא סמכנו עליו ב100 אחוז, תמיד הייתה השתדלות + תפילה שנשוב בשלום.
זה פשוט לא נכון, אנו סומכים על הקב"ה במאת האחוזים אוי לנו אם לא היינו סומכים עליו, חלילה מלומר כך, זה אף גובל בכפירה.
אנו סומכים עליו אך עם זאת אנו מחוייבים להתנהג בדרך הטבע, כאן אנחנו ב'עולם העשיה'. אין ברצוני להרחיב את הנושא מכיוון שהוא עמוק מדי ודורש הקדמות רבות.
נכתב ב- 13/08/2009, 19:28
אני זה בטוח לא,אני בכלל לא חושב שהוא קיים
נכתב ב- 13/08/2009, 19:29
ועדיין, אין 100 אחוז אצלי, ואם אצלך כן, לבריאות.
נכתב ב- 13/08/2009, 19:34
מי זה אנו לצורך העניין?
אני זה בטוח לא,אני בכלל לא חושב שהוא קיים
אנו, התכוונתי אני ועופר שכן מאמין במציאות הבורא. אני לא הולך להוכיח לך את מציאות הבורא מכיוון שאני לא עוסק בפעילות של חזרה בתשובה.
אבל הוא קיים בין אם אתה חושב ובין אם אתה לא חושב כך.
מעניין אותי כמה מחשבה השקעת בכך?
הרמב"ם כותב שבור ועם הארץ אינו יכול להיות אפיקורס (כופר) מכיוון שאינו יודע בכלל במי הוא כופר.
נכתב ב- 13/08/2009, 20:04
איפה ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו?אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.
Brittany@Glee

בלוג אנימה אנימה למבוגרים סיקורי אנימה אנימה
כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 13/08/2009, 20:10
כולכם צריכים להפסיק לחשוב שכשיגיע "יום הדין" שלכם, מה שיקבע הוא אם חיכיתם 18 שעות בין אכילת חסה למצה.
זה לא משנה אם אנחנו חרדים, חילונים, הומואים, לסביות, ערבים, רוסים, פורטוגזים, סינים, יפנים, או שילוב.
מה שקובע הוא אם אנחנו בני אדם, נקודה. מה זה משנה בכלל אם ההוא מעדיף גברים? או אם צבע העור של ההיא כהה יותר?
זה מה שיקבע שהם אנשים פחות טובים מאיתנו? זה מה שיקבע שאנחנו מגיעים לגן עדן והם לגיהינום?
כל אחד מאיתנו צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולהפסיק למצוא את הרע באחרים.
תפסיקו להתסכל על הצלחות של אחרים, ההוא עשה צבא? ומה עם תפילין? שומר שבת? מרעיבה את הבן שלה?
בסופו של יום, כל אחד צריך לחיות עם המעשים שלו, לא של אחרים. תפסיקו להתעסק כל כך הרבה באחרים, ותתעסקו קצת יותר בחיים שלכם.
תלמדו להפסיק לבקר אנשים, ולקבל אותם כמו שהם. זה יגזול הרבה פחות אנרגיה, תאמינו לי.
ואחרי הכל, כולנו אחים, זה לא מה שהתורה אומרת?
והכי חשוב, לאף אחד לא מגיע למות בגלל הבחירה איזה חיים הוא רוצה לחיות.
נכתב ב- 13/08/2009, 20:12
איפה ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו?אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.
הזכות על הארץ מותנית בכך שנשמור את מצוות התורה ואם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות, וניהול אורח חיים ע"פ התורה, אז פשוט שזה נוגד את ההתגייסות לצה"ל.
למותר לציין שהמדינה יכולה לשנות זאת אבל אינה מעוניינת בכך.
נכתב ב- 13/08/2009, 20:16
עדיין לא הבנתי איך התגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות.איפה ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו?אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.
הזכות על הארץ מותנית בכך שנשמור את מצוות התורה ואם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות, וניהול אורח חיים ע"פ התורה, אז פשוט שזה נוגד את ההתגייסות לצה"ל.
למותר לציין שהמדינה יכולה לשנות זאת אבל אינה מעוניינת בכך.
Brittany@Glee

בלוג אנימה אנימה למבוגרים סיקורי אנימה אנימה
כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 13/08/2009, 20:26
ופה צריך לסגור את הדיוןהאשכול הזה פשוט עצוב, אנשים פה מאחלים אחד לשני למות בגלל ויכוח על אמונה?
כולכם צריכים להפסיק לחשוב שכשיגיע "יום הדין" שלכם, מה שיקבע הוא אם חיכיתם 18 שעות בין אכילת חסה למצה.
זה לא משנה אם אנחנו חרדים, חילונים, הומואים, לסביות, ערבים, רוסים, פורטוגזים, סינים, יפנים, או שילוב.
מה שקובע הוא אם אנחנו בני אדם, נקודה. מה זה משנה בכלל אם ההוא מעדיף גברים? או אם צבע העור של ההיא כהה יותר?
זה מה שיקבע שהם אנשים פחות טובים מאיתנו? זה מה שיקבע שאנחנו מגיעים לגן עדן והם לגיהינום?
כל אחד מאיתנו צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולהפסיק למצוא את הרע באחרים.
תפסיקו להתסכל על הצלחות של אחרים, ההוא עשה צבא? ומה עם תפילין? שומר שבת? מרעיבה את הבן שלה?
בסופו של יום, כל אחד צריך לחיות עם המעשים שלו, לא של אחרים. תפסיקו להתעסק כל כך הרבה באחרים, ותתעסקו קצת יותר בחיים שלכם.
תלמדו להפסיק לבקר אנשים, ולקבל אותם כמו שהם. זה יגזול הרבה פחות אנרגיה, תאמינו לי.
ואחרי הכל, כולנו אחים, זה לא מה שהתורה אומרת?
והכי חשוב, לאף אחד לא מגיע למות בגלל הבחירה איזה חיים הוא רוצה לחיות.

0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים