עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דובר צה"ל: מתקפה נרחבת נגד הטרור בעזה

עופרת יצוקה 2

• אנא התחבר בכדי להגיב
718 תגובות לנושא זה

#261 Cokegod

Cokegod

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎00:54

מאז תחילת המבצע ירו עלינו מעל 500 רקטות וטילים ואנשים פה מדברים על "הפסקת אש"??
באיזה סרט אתם חיים?
תושבי הדרום סבלו כבר מעל 1000 רקטות מתחילת השנה, למה שימשיכו לסבול גם בזמן "הפסקות אש"?
פעם אחת ולתמיד - לשטח את עזה.
אם בכל שנה-שנתיים נצא ל"מבצע" כזה לא נרוויח כלום חוץ מעוד כמה חודשי שקט.
הסכמי שלום / הפסקות אש אף פעם לא עבדו עם הצד השני, רק קירבו אותו יותר למטרה - השמדה שלנו.

לשטח את עזה? כלומר לטבוח/לגרש בכוח בסביבות המיליון וחצי בני אדם, כאשר רובם חפים מפשע? אני אוהב להתגאות בזה שצה"ל הוא צבא מוסרי הרבה יותר מכל הכוחות שבהם הוא נלחם, אבל אם נעשה כזה דבר זה כבר לא יהיה נכון, אנחנו פשוט נרד לרמה של ארגוני הטרור שנלחמים בנו.
פטריוטיזם היא דרכו של האוויל לומר שארצו נעלה על האחרות רק מכיוון שנולד בה.

#262 liverpool

liverpool

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 447 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎01:06

גם אולמרט נכשל להגן על תושבי הדרום, אבל הוא באמת היה אגרסיבי יותר. הסגר על עזה היה מהודק יותר, ישראל הגבילה את כמות המזון שנכנסה לעזה ולא איפשרה להעביר "מותרות" (כמו שוקולד, ממתקים, צעצועים וכוסברה). הוא גם פתח בשתי מלחמות - בעזה ובלבנון.
לזכותו יאמר שהוא לפחות השיג שקט בצפון. מלחמת לבנון השנייה (שהתארכה יתר על המידה) נגמרה בהפסקת אש מוצלחת. חיזבאללה התרחקו מהגבול ומ-2006 הם לא יורים רקטות לעבר ישראל. נותר רק לקוות שביבי ישיג הפסקת אש כזו עם החמאס בהקדם האפשרי, ושלא יהרגו אנשים נוספים עד אז. אני ממש בספק שזה יקרה.

הוא גם הפציץ את הכור בסוריה.

מעבר לזה, כמות ה"מבצעים המיוחדים" בתקופתו היתה גדולה מאוד, בניגוד גמור למה שקורה בקדנציה של ביבי.

ביבי נתפס כ"ביטחוניסט" למרות שבפועל הוא אחד מראשי הממשלה הכי פחות אמיצים ואגרסיביים מבחינה ביטחונית שהיו פה בעשורים האחרונים.
  • dorel310 אוהב את זה

#263 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎01:35

http://www.haaretz.c...ions/1.1865593
מאמר של תושבת קיבוץ כפר עזה.

#264 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎03:59

אני לא מסכים עם הגישה המדינית שאולמרט נקט וההסכם שניסה לסגור עם אבו מאזן (אני נגד מדינה פלסטינית), אם כי אני לא שולל את האפשרות שהוא הציע לו את זה אחרי שהוא התפטר והוא ידע שלא יהיה לזה המשכיות כי גם ציפי וגם ביבי לא היו מסכימים ליישם את ההסכם הזה. מה גם שהוא רצה לקבל תמיכה ממדינות המערב למבצע עופרת יצוקה, והוא ידע שמשא ומתן עם אבו מאזן יתרום לזה.
וכמו שציינו פה לזכותו ייאמר שהיו לו ביצים, הוא לא חשש לצאת למלחמה ונקט יד קשה נגד הטרור, בלי יותר מדי דיבורים. בכלל, הוא היה ראש ממשלה לא רע לדעתי.
מה שכן, ההחלטה למנות את עמיר פרץ לשר ביטחון הייתה כושלת, למרות שאני חושב שדן חלוץ היה האשם העיקרי בסחבת של המלחמה הזאת, וההחלטה שלו למנות את מירי רגב העילגת לדוברת צה"ל מעידה על שיקול הדעת שלו.
אבל באותה הזדמנות אציין שלפרץ היה הישג אחד משמעותי כשר ביטחון, הוא התעקש על פיתוח מערכת כיפת ברזל כשכולם מסביב לעגו לו ולא האמינו בה, ועל זה מגיע לו שאפו.
  • Sparkles אוהב את זה

#265 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎07:48

דוראל, במה הביצים שהיו לאולמרט הועילו לישראל?
עופרת יצוקה הייתה כישלון חרוץ. למרות שצבאית הצלחנו, ופגענו קשות בחמאס ובעזה (מעל ל-1000 הרוגים), ירי הטילים לא פסק ועדיין היו סבבי הסלמה. היום, 4 שנים לאחר עופרת יצוקה, יורים מאות רקטות ביום לדרום.
מלחמת לבנון השנייה הייתה כישלון צבאי, היציאה למלחמה הייתה מיותרת והיא התארכה הרבה יותר מדי, אך היא לפחות הובילה להפסקת אש מוצלחת ארוכת טווח עם החיזבאללה שמחזיקה עד היום.
אתה בן-אדם שקול. איך אתה יכול להאמין שמה שחסר לנו זו הרתעה? אם בעופרת יצוקה, שהם ספגו מכה באמת קשה, אמל"חים שלהם הושמדו וכ-500 לוחמי חמאס נהרגו במלחמה הזו, ההרתעה לא הצליחה, מה גורם לך לחשוב ש-17 הרוגים בשבוע זה מה שיחזיר את ההרתעה?
אם בפעם הקודמת שנכנסנו בהם חזק לא עבד לנו, למה שהפעם זה יעבוד? אתה באמת חושב שהחזרת ההרתעה תפסיק את השקט? צריך לצאת מהקונספציה הזאת. הדבר היחיד שיכול להחזיר את השקט זה הפסקת אש עם החמאס, שאותה אפשר להשיג גם היום.

לגבי פרץ: אני חושב שהוא היה שר בטחון מוצלח פי אלף מצמד המטכ"ליסטים ביבי וברק. אז הוא החזיק משקפת הפוך. ביג פאקינג דיל.
הוא הועיל לשמירת הביטחון של ישראל פי אלף מביביברק. כמו שציינת (בתור דבר שולי, משום מה, כאילו זה לא הדבר העיקרי ששומר על בטחונם של אזרחים ישראלים), הוא התעקש על כיפת ברזל. רק לחשוב כמה חיים ניצלו בזכות האזרח פרץ.
אני מסכים שברק יודע לנהל מלחמה טוב יותר, אבל התפקיד הוא שר הבטחון ולא שר המלחמה, ואני לא רואה איך חיסול אחמד ג'עברי הועיל לבטחונם של תושבי קריית מלאכי שנהרגו אתמול ולתושבי הדרום שנמצאים במקלטים ברגעים אלה.

למי חושב שישראל כל הזמן מבליגה ולא תוקפת, הנה קצת נתונים מהחודשים האחרונים (החל מספטמבר, לפני שההסלמה החלה רשמית) של אזרח שבדק. הנתונים מהאו"ם. התקשורת הישראלית פשוט לא מדווחת על התקיפות של צה"ל.

כל הזמן מוכרים לנו את שקר ה"הבלגה". 4 שנים ישראל מבליגה, 12 שנים ישראל מבליגה. מספרים לנו שהפלסטיטנים יורים עלינו טילים, אבל שוכחים לספר על התקיפות שישראל מבצעת בעזה.

אז טרחתי ועברתי על נתוני האו"ם (לא נתונים של הפלסטינים), והנה רשימת ההרוגים והפצועים הפלסטיניים ברצועת עזה מתקיפות ישראל רק בחודשים ספטמבר-אוקטובר ובשבוע הראשון של נובמבר.

שימו לב שלא ספרתי את כלל התקיפות של ישראל ברצועה, או את מספר הטילים והפגזים שירתה, אלא רק את אלה שהצליחו לפצוע או להרוג פלסטינים:

5-6.9 הצבא הישראלי הפגיז מכונית וקבוצת פלסטינים ממזרח למחנה הפליטים אל בורייג' שבמרכז רצועת עזה ומצפון מזרח לבית חנון, בהתאמה, הרג 6 חמושים לכאורה ופצע חמוש נוסף.

10.9 6 פצועים, חמוש אחד ו-5 אזרחים, מהם שני ילדים, בהפגזת צה"ל.

19.9 חיה"א תוקף רכב משטרה שהיה בסיור שגרתי באיזור רפיח. 2 שוטרים נהרגו, אחד נפצע.

24.9 חיילי צה"ל ירו ופצעו אישה בעת ששהתה על גג ביתה, הממוקם במרחק 1,200 מטרים מגדר הגבול במחנה הפליטים אל בוריג'.

28.9 חיילי צה"ל ירו והרגו פלסטיני ופצעו פלסטיני נוסף, בעת שהשניים דגו במימי חוף עזה בקרבת הגדר.

7.10 חיל האוויר הישראלי הפציץ שני חברי פלג חמוש פלסטיני שנסעו על אופנוע בתוך עיר רפיח, הרגו אחד מהם ופצעו את השני. 8 אזרחים, ביניהם 4 ילדים (אחד מהם תינוק בן ארבעה שבועות) נפצעו.

8.10 כוחות ישראליים ירו פגזי טנקים לעבר אזורים שונים בקרבת הגדר בג’והר א-דיכ, אל קררה, חזעא וחאן יונס. כתוצאה מירי זה נפצעו 4 אזרחים פלסטינים, 2 מהם ילדים.

12.10 תקיפה אווירית ישראלית פגעה ב-2 חמושים פלסטינים שרכבו על אופנוע ממזרח למחנה הפליטים ג’בליה, והרגה את שניהם. בתקיפה נפצע ילד בן שש.

12.10 תקיפה אווירית ישראלית נוספת מחוץ למחנה הפליטים אל בורייג’ פצעה ילד בן 12.

13.10 תקיפות אוויריות בשני מקומות ממזרח לחאן יונס ולדיר אל בלח, הרגו 3 חמושים ופצעו 3 נוספים.

22.10 במהלך חדירה ישראלית קרקעית לרצועת עזה, חיל האוויר הישראלי הרג חמוש פלסטיני אחד ופצע אדם נוסף. מעשי האיבה התפשטו לאזור אחר בבית חנון, שם נהרג חבר פלג חמוש ושניים אחרים נפצעו בתקיפה אווירית נוספת.

22.10 בשתי תקריות נוספות שהתרחשו באותו יום התמקד חיל האוויר הישראלי בקבוצת חמושים, שעל פי טענת ישראל ניסתה לירות טילים לעבר דרום ישראל, הרג 3 מהם ופצע 5 נוספים.

24.10 בירי מהאוויר ובהפגזות טנקים ישראלים נהרגו 2 חברי פלגים חמושים ונפצעו 3 אזרחים.

24.10 כוחות ישראליים ירו פגזי טנקים לעבר מחסום משטרה פלסטיני ליד מעבר ארז ופצעו שוטר.

28.10 חיל האוויר הישראלי תקף חברי פלגים חמושים פלסטינים שעל פי טענת ישראל ניסו לירות טיל לעבר ישראל; אחד החמושים נהרג ואחר נפצע.

4.11 כוחות ישראליים המוצבים במגדל תצפית לאורך הגדר ירו למוות פלסטיני בן 23 לוקה בשכלו, שהלך בתוך השטח שהגישה אליו מוגבלת במרחק כעשרה מטרים מן הגדר.

#266 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎10:10

גנץ הורה להיערך לכניסה קרקעית לעזה.
בדיונים עם הדרג המדיני נתנו אישור לגיוס של 16 אלף חיילי מילואים.
חטיבות של שריון וחי"ר סדירות כבר ירדו פה קרוב לרצועה.
מתוך אשקלון יש גיוס נרחב מאוד של אנשים!
http://news.walla.co...w=/2689/2586767

נ.ב
בני זונותתת כמה קסאמים יש באשקלון!!!!

dLORI9W.png  

#267 as2330

as2330

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎10:52

אחרי שקט יחסי לא מזמן מטחים לעבור אשכול.אשקלון.אשדוד

באר שבע קמו לאזעקה בערך ב8 בבוקר

פגיעה בחניה באשדוד אין נפגעים

מקורבו של נתניהו, השר ישראל כץ, בראיון מיוחד ל- ynet: "איסמעיל הנייה ומחמוד א-זהאר הם יעדים לגיטימיים לחיסול ממוקד ואם הם ימשיכו לגבות ירי על ישראל הם ישלמו על זה"

MV5BNDcwOTkyODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA5

#268 homer_simpson

homer_simpson

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 395 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎12:53

צריך לתקוף את עזה באמצעות מטוסים עד לכניעתה, צריך הפצצה מסיבית של עזה... ולהגיד לכל הפלסטינים שייש להם 3 ימים להתפנות מעזה,
מי שישאר שישא בתוצאות ומי שיברח ינצל.
אחר כך ליטול שתי פצצות אטום על עזה וזה יביא לחיסולם של כל עזה גם ע"י הקרינה שתשתחרר מהפצצה.
לסיכום עזה מחוקה ולאחר מכן מספחים אותה לישראל ומעניין לי את הביצה כל מה שהמדינות הערביות יגידו יש לנו
כוח יותר מהם ויש לנו כוח יותר גדול להתגונן מהטילים שלהם ששווים לתחת אנחנו מורידים פצצת אטום שלהם עם כיפת ברזל..
אנחנו מרוויחים פה : חיסול של הטרור בעזה וסיפוח עזה למדינת ישראל.
אבל צריך להיות בכוננות גבוהה ממלחמה עם לבנון ולשים בצפון כיפות ברזל וכל האמצעים הדרושים למנוע פגיעה במדינה שלנו.
בהמשך ארה"ב באה לישראל להשתתף בהגנה על מדינת ישראל עד שלבנון יפסיקו.
ולא אכפת לי מהאום שיגידו מה שבא להם. אנחנו מגינים על האזרחים של מדינת ישראל לא חטאנו ולא פשענו !
לבסוף ישראל נהנת משקט לכל החיים מהדרום !

#269 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎12:56

בטח ועל הדרך נלך גם לאירן ולסוריה ולמצרים ונשמיד אותם ונעשה שם פיצוצים גדולים ונעשה מהמדינות שלהם פארק שעשועים.
מעשה נעשה מחראה ענקית.

dLORI9W.png  

#270 homer_simpson

homer_simpson

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 395 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎13:03

בטח ועל הדרך נלך גם לאירן ולסוריה ולמצרים ונשמיד אותם ונעשה שם פיצוצים גדולים ונעשה מהמדינות שלהם פארק שעשועים.
מעשה נעשה מחראה ענקית.

את סוריה לא צריך להשמיד הם משמידים את עצמם,
מצרים אנחנו בשלום איתם לא מעניינים.
אירן נתגוננן מהם באמצעות כיפת ברזל ועוד כמה חידושים.
ולבנון התגוננות עם כיפת ברזל יחד עם ארה"ב נחסל את החיזבאללה !
והמזרח התיכון יהיה שקטטט כמו שהוא לא היה בחיים !

צריך לתקוף את עזה באמצעות מטוסים עד לכניעתה, צריך הפצצה מסיבית של עזה... ולהגיד לכל הפלסטינים שייש להם 3 ימים להתפנות מעזה,
מי שישאר שישא בתוצאות ומי שיברח ינצל.
אחר כך ליטול שתי פצצות אטום על עזה וזה יביא לחיסולם של כל עזה גם ע"י הקרינה שתשתחרר מהפצצה.
לסיכום עזה מחוקה ולאחר מכן מספחים אותה לישראל ומעניין לי את הביצה כל מה שהמדינות הערביות יגידו יש לנו
כוח יותר מהם ויש לנו כוח יותר גדול להתגונן מהטילים שלהם ששווים לתחת אנחנו מורידים פצצת אטום שלהם עם כיפת ברזל..
אנחנו מרוויחים פה : חיסול של הטרור בעזה וסיפוח עזה למדינת ישראל.
אבל צריך להיות בכוננות גבוהה ממלחמה עם לבנון ולשים בצפון כיפות ברזל וכל האמצעים הדרושים למנוע פגיעה במדינה שלנו.
בהמשך ארה"ב באה לישראל להשתתף בהגנה על מדינת ישראל עד שלבנון יפסיקו.
ולא אכפת לי מהאום שיגידו מה שבא להם. אנחנו מגינים על האזרחים של מדינת ישראל לא חטאנו ולא פשענו !
לבסוף ישראל נהנת משקט לכל החיים מהדרום !

דרך אגב מי שלא יודע זה חלק מהאסטרטגיה של תקיפת ארה"ב את יפן במלחמת העולם השנייה
אם גם הם יכולים גם אנחנו יכולים !

#271 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎13:06

אז אתה מוכן לחיות עם זנב, מלא זרתות וקמחים ושקפקפים?
כי זה מה שיקרה עם הקרינה אחרי הפצצת עזה.
חוץ מזה שהרוב המוחץ שם חף מפשע, גם אם הוא לא בדיוק אוהד את ישראל.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#272 homer_simpson

homer_simpson

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 395 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎13:10

אז אתה מוכן לחיות עם זנב, מלא זרתות וקמחים ושקפקפים?
כי זה מה שיקרה עם הקרינה אחרי הפצצת עזה.
חוץ מזה שהרוב המוחץ שם חף מפשע, גם אם הוא לא בדיוק אוהד את ישראל.

אני חושב שהפצצות צריכות להיות ברמת קרינה מסויימת ומדוייקת ולהתמקד בעזה כמה שיותר
כדי לא לפגוע בשטחים בישראל ושזה לא יעבור לישראל !
יש פיתרון לכל דבר רק צריך רצון ולפעול ! זה כמו לרסס ג'וקים בקיי- 300 !
ואמרתי בפעם הקודמת כל החפים מפשע יש להם שבוע ימים להתפנות מעזה כי אחר כך מחסלים את כל עזה,
אנחנו עושים להם טובה גם הבנייה שם על הפנים וגם השלטון על הפנים הם צריכים להודות לנו !!

#273 liverpool

liverpool

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 447 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎13:33

אני לא מסכים עם הגישה המדינית שאולמרט נקט וההסכם שניסה לסגור עם אבו מאזן (אני נגד מדינה פלסטינית), אם כי אני לא שולל את האפשרות שהוא הציע לו את זה אחרי שהוא התפטר והוא ידע שלא יהיה לזה המשכיות כי גם ציפי וגם ביבי לא היו מסכימים ליישם את ההסכם הזה. מה גם שהוא רצה לקבל תמיכה ממדינות המערב למבצע עופרת יצוקה, והוא ידע שמשא ומתן עם אבו מאזן יתרום לזה.
וכמו שציינו פה לזכותו ייאמר שהיו לו ביצים, הוא לא חשש לצאת למלחמה ונקט יד קשה נגד הטרור, בלי יותר מדי דיבורים. בכלל, הוא היה ראש ממשלה לא רע לדעתי.
מה שכן, ההחלטה למנות את עמיר פרץ לשר ביטחון הייתה כושלת, למרות שאני חושב שדן חלוץ היה האשם העיקרי בסחבת של המלחמה הזאת, וההחלטה שלו למנות את מירי רגב העילגת לדוברת צה"ל מעידה על שיקול הדעת שלו.
אבל באותה הזדמנות אציין שלפרץ היה הישג אחד משמעותי כשר ביטחון, הוא התעקש על פיתוח מערכת כיפת ברזל כשכולם מסביב לעגו לו ולא האמינו בה, ועל זה מגיע לו שאפו.

אם פרץ אחראי לכיפת ברזל (והוא אחראי) אז למה הוא היה שר ביטחון כזה כושל?
רוב המחדלים של לבנון השניה הם על חלוץ. קל לצחוק על ולזלזל בפרץ אבל אני לא יודע למה הוא היה כזה גרוע.

אילן, אני מצטער אבל מלחמת לבנון השניה היתה מוצדקת מאוד. חיזבאללה הרג וחטף חיילי צה"ל משטח שאין עליו אפילו מחלוקת שהוא ישראלי. זו הכרזת מלחמה חד וחלק.
אגב, היו הרבה בעיות עם איך שהתנהלה המלחמה, אבל היא הן היו בעיקר ברמה הצבאית, ולא ממש קשורות לאולמרט. והמלחמה הביאה לשקט משמעותי בצפון.

גם כמו שאמרתי, תחת אולמרט ביצעו היחידות המיוחדות של צה"ל הרבה מאוד מבצעים מיוחדים (דברים שלא מפורסמים בתקשורת אלא אם כן יש פאשלה גדולה). אז האומץ והאגרסיביות שלו יכול מאוד להיות תרמו רבות לביטחון המדינה.
זה משהו שלא ממש קורה תחת ביבי.

הנקודה שלי היא שלא חייבים להיות בעלי ניסיון צבאי משמעותי על מנת להיות אמיצים בהחלטות ביטחוניות, או על מנת להיות בעלי חזון (פרץ= כיפת ברזל, ארנס= חץ, פרס=כור גרעיני).

#274 kob317

kob317

• רשומים
  • 2,006 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎13:35

המבצע הזה בינתיים מתקדם לשום מקום.
היינו במצב מצויין בתחילתו עם חיסול של ג'אברי והרקטות אורכות הטווח,אבל ביומיים מאז המצב לא משהו.
הם לא מפסיקים עם הקצב של הירי למרות כל כמה שחיל האוויר תוקף.
אני ממש לא תומך בכניסה קרקעית,פשוט יהיה נורא לאבד חיי אדם בגלל החארות האלה,אבל כנראה לשם אנחנו מתקדמים.
אם לא רוצים לסכן חיי אדם שלנו אז הפתרון היחידי הוא להפסיק להיות כל כך הומניים,להפציץ מבניים תת קרקעיים של חמאס גם אם זה אומר שנהרוג כמה אזרחים בדרך,זה מלחמה.
אני לא כל כך מת על הרעיון בעצמי אבל כרגע אנחנו עם ידיינו על התחתונה פה,ואני מעדיף כמה אזרחים שלהם על חיילים שלנו.

דרך אגב,אנשים שחושבים שיכולים לעשות איתם שלום טועים טעות מרה,אין אם מי לדבר שם.
אנחנו אפילו יכולים להגיע להסכמה עם אבו מאזן על שלום,לחתום על הסכם,ואם זה לא ימצא חן בעיניי חמאס הם ימישכו לירות רקטות למרות ההסכם.
שם כל אחד לעצמו,אין דין ואין דיין,ולכן לעולם לא נוכל להגיע איתם להסכם והסכסוך הזה יהיה פשוט נצחי.
כל עוד היקום קיים גם הוא יהיה קיים.
  • dorel310 אוהב את זה

#275 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎13:42

מיליון ישראלים חפים מפשע מטווחים כבר שנים.
באמת שמעניין תחור של התחת מה יקרה ל"חפים מפשע" בעזה.
לצערי צה"ל לא תוקף מספיק חזק.
עד שהם לא זועקים "הצילו!" מכל פינה מסריחה זה לא מספיק.
ואזרחי ישראל לא בעדיפות ראשונה אצל המדינה.
דעת הקהל העולמית יותר חשובה לה.

לכן גם הסבב הזה יגמר כמו שנגמרו הסבבים הקודמים.
תושבי הדרום ימשיכו לספוג עד הפגנת השרירים הבאה.

ולכל יפי הנפש כאן, באמת שאין לכם מה להשקיע בטקסט, לא תשכנעו אף אחד רק תעצבנו עוד יותר.
הפלצנות שלכם על איפוק ועל שיקולים זה מה שמביא למר"צ בקושי 3 מנדטים.
שתבינו איפה אתם בסקאלה
  • rotembal ו as2330 אוהבים את זה

#276 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎14:06

ליברפול: אולי התגובה הראשונה הייתה מוצדקת. מה שהיה לאחר מכן היה בעיקר מיותר.
גרמנו לנסראללה להצטער על הפעולה של החיזבאללה בשלב מוקדם של המלחמה, והוא אפילו התנצל על כך. מה שקרה זה שלא ידענו מתי לסיים בזמן, והסתבכנו בלבנון הרבה יותר ממה שהיינו צריכים. בגלל זה לדעתי המלחמה מיותרת, למרות שהיא הביאה הפסקת אש ארוכת טווח ויציבה עם החיזבאללה.

FreshMan, היחיד שמקבל את ירי הטילים לדרום כשגרה הוא המרכז והימין (אולי חוץ מהימין הנוקשה מאוד שרוצה לכבוש את עזה, שהם מטורפים ויריעו את המצב של ישראל הרבה יותר).
הפתרון של השמאל הוא פתרון מדיני, הפסקת אש ארוכת טווח והפסקת הירי על הדרום.
אין כאן שום פלצנות - יש כאן רק שאלה של תועלת. עוד עופרת יצוקה (1000 הרוגים פלסטינים, חצי מהם אזרחים) לא תביא אותנו לשום דבר ותשאיר את הירי לדרום. מעגל הדמים יימשך. הדבר היחיד שיפסיק את הירי הוא הפסקת אש ארוכת טווח עם החמאס. אין לנו ברירה אחרת. כן, אנחנו צריכים לדבר עם טרוריסטים. חוץ מזה, תושבי הדרום סופגים הרבה יותר דווקא ב"הפגנת שרירים", וסופגים הרבה פחות בזמנים של רגיעה. זה מוכח. חשבתי שלימדו אתכם לקרוא משוואות בעלות משתנה אחד, לא?

#277 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎14:15

אם פרץ אחראי לכיפת ברזל (והוא אחראי) אז למה הוא היה שר ביטחון כזה כושל?
רוב המחדלים של לבנון השניה הם על חלוץ. קל לצחוק על ולזלזל בפרץ אבל אני לא יודע למה הוא היה כזה גרוע.

אילן, אני מצטער אבל מלחמת לבנון השניה היתה מוצדקת מאוד. חיזבאללה הרג וחטף חיילי צה"ל משטח שאין עליו אפילו מחלוקת שהוא ישראלי. זו הכרזת מלחמה חד וחלק.
אגב, היו הרבה בעיות עם איך שהתנהלה המלחמה, אבל היא הן היו בעיקר ברמה הצבאית, ולא ממש קשורות לאולמרט. והמלחמה הביאה לשקט משמעותי בצפון.

גם כמו שאמרתי, תחת אולמרט ביצעו היחידות המיוחדות של צה"ל הרבה מאוד מבצעים מיוחדים (דברים שלא מפורסמים בתקשורת אלא אם כן יש פאשלה גדולה). אז האומץ והאגרסיביות שלו יכול מאוד להיות תרמו רבות לביטחון המדינה.
זה משהו שלא ממש קורה תחת ביבי.

הנקודה שלי היא שלא חייבים להיות בעלי ניסיון צבאי משמעותי על מנת להיות אמיצים בהחלטות ביטחוניות, או על מנת להיות בעלי חזון (פרץ= כיפת ברזל, ארנס= חץ, פרס=כור גרעיני).

אמרתי שההחלטה למנותו הייתה כושלת כי לפרץ אין רקע ביטחוני, ולדעתי לשר ביטחון חייב להיות רקורד ביטחוני מרשים, מינימום אלוף. בסופו של דבר זאת אחת הסיבות לסחבת, חלוץ חסר ניסיון קרקעי ובגלל זה בקרקע צה"ל נחל כישלון חרוץ, לדעתי אם ברק (שאני לא סובל, אגב) היה שר ביטחון במלחמת לבנון השנייה זה היה נראה אחרת.

אילן, לא אמרתי שכיפת ברזל זה שולי, זה הישג גדול של פרץ וגם אני לא מחשיב אותו לשר ביטחון נוראי, הביקורת שלי הופנתה לאולמרט שמינה אותו לשר ביטחון ללא רקע בטחוני.

#278 JCVD

JCVD

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 160 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎14:23

אין כזה דבר משא ומתן עם טרוריסטים!!!

#279 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎14:26

ההחלטה למנות את פרץ נבעה מאילוצים של אולמרט, שבתור קפיטליסט לא היה מוכן למנות סוציאליסט שיהיה שר האוצר שלו.
בדיעבד, ההחלטה הזאת הייתה נכונה. דווקא שר הבטחון האזרח והלא גנרל הראשון הוא זה שהתעקש אשכרה לעשות את התפקיד שלו ולדאוג לבטחון של האזרחים שלו. הדרך שלו פשוט לא הייתה מלחמתית, בניגוד לגנרלים אחרים שהיו שרי בטחון ומתפקדים כשרי מלחמה בלבד.

אני מסכים איתך שצריך שיהיה גנרל שיהיה שר בטחון, אבל אני חושב שברק הוא שר בטחון ממש גרוע. שר הבטחון המושלם מבחינתי הוא שר שגם יודע לנהל מלחמה מצד אחד, גם יודע מתי להמנע ממנה, ושחושב קודם כל על ביטחון האזרחים ולא רק על איך שהצד השני נפגע יותר.

אלה שמתנגדים להפסקת אש: מה אתם מציעים? מה הפתרון שלכם להשבת השקט בדרום? האם אתם תומכים בכיבוש עזה מחדש?

#280 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎16/11/2012‏, ‎14:28

ליברפול: אולי התגובה הראשונה הייתה מוצדקת. מה שהיה לאחר מכן היה בעיקר מיותר.
גרמנו לנסראללה להצטער על הפעולה של החיזבאללה בשלב מוקדם של המלחמה, והוא אפילו התנצל על כך. מה שקרה זה שלא ידענו מתי לסיים בזמן, והסתבכנו בלבנון הרבה יותר ממה שהיינו צריכים. בגלל זה לדעתי המלחמה מיותרת, למרות שהיא הביאה הפסקת אש ארוכת טווח ויציבה עם החיזבאללה.

FreshMan, היחיד שמקבל את ירי הטילים לדרום כשגרה הוא המרכז והימין (אולי חוץ מהימין הנוקשה מאוד שרוצה לכבוש את עזה, שהם מטורפים ויריעו את המצב של ישראל הרבה יותר).
הפתרון של השמאל הוא פתרון מדיני, הפסקת אש ארוכת טווח והפסקת הירי על הדרום.
אין כאן שום פלצנות - יש כאן רק שאלה של תועלת. עוד עופרת יצוקה (1000 הרוגים פלסטינים, חצי מהם אזרחים) לא תביא אותנו לשום דבר ותשאיר את הירי לדרום. מעגל הדמים יימשך. הדבר היחיד שיפסיק את הירי הוא הפסקת אש ארוכת טווח עם החמאס. אין לנו ברירה אחרת. כן, אנחנו צריכים לדבר עם טרוריסטים. חוץ מזה, תושבי הדרום סופגים הרבה יותר דווקא ב"הפגנת שרירים", וסופגים הרבה פחות בזמנים של רגיעה. זה מוכח. חשבתי שלימדו אתכם לקרוא משוואות בעלות משתנה אחד, לא?

אין הסכם עם מחבלים ברברים פרימיטיבים.
5000 הרוגים בעזה אולי כן יפסיקו את הירי לדרום.
שווה לנסות בכל מקרה.
פחות זיהום סביבתי ויותר חמצן לכולם.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים