עדיין לא הבנתי איך התגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות.איפה ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו?אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.
הזכות על הארץ מותנית בכך שנשמור את מצוות התורה ואם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות, וניהול אורח חיים ע"פ התורה, אז פשוט שזה נוגד את ההתגייסות לצה"ל.
למותר לציין שהמדינה יכולה לשנות זאת אבל אינה מעוניינת בכך.
אתה שואל שאלה חדשה, קודם שאלת איך זה נוגד את הזכות שלנו על הארץ כעת אתה שואל מדוע ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה.
התשובה היא אותה התשובה לשני השאלות:
אין אפשרות גם להתגייס לצה"ל וגם לנהל חיים ע"פ התורה כי הצבא לא מתייחס כלל וכלל לתורה ולהלכה ולא מנהל אורח חיים ע"פ התורה, מי שמתגייס לצבא קשה לו מאד מאד לשמור תורה ומצוות.
מה יותר פשוט מזה.