עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

קצת חומר למחשבה...

• אנא התחבר בכדי להגיב
332 תגובות לנושא זה

#281 חרדי_גאה

חרדי_גאה

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 22 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎20:38

אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.

איפה ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו?

הזכות על הארץ מותנית בכך שנשמור את מצוות התורה ואם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות, וניהול אורח חיים ע"פ התורה, אז פשוט שזה נוגד את ההתגייסות לצה"ל.

למותר לציין שהמדינה יכולה לשנות זאת אבל אינה מעוניינת בכך.

עדיין לא הבנתי איך התגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות.

אתה שואל שאלה חדשה, קודם שאלת איך זה נוגד את הזכות שלנו על הארץ כעת אתה שואל מדוע ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה.

התשובה היא אותה התשובה לשני השאלות:

אין אפשרות גם להתגייס לצה"ל וגם לנהל חיים ע"פ התורה כי הצבא לא מתייחס כלל וכלל לתורה ולהלכה ולא מנהל אורח חיים ע"פ התורה, מי שמתגייס לצבא קשה לו מאד מאד לשמור תורה ומצוות.

מה יותר פשוט מזה.

#282 Mithrandir

Mithrandir

!Fool of a Took

• Q-Fame
  • 9,321 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎20:56

אבל קל לו מאוד לחיות על חשבון המדינה.

#283 A.z

A.z

איי דריי

• חבר של כבוד
  • 5,487 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎21:02

האשכול הזה פשוט עצוב, אנשים פה מאחלים אחד לשני למות בגלל ויכוח על אמונה?
כולכם צריכים להפסיק לחשוב שכשיגיע "יום הדין" שלכם, מה שיקבע הוא אם חיכיתם 18 שעות בין אכילת חסה למצה.
זה לא משנה אם אנחנו חרדים, חילונים, הומואים, לסביות, ערבים, רוסים, פורטוגזים, סינים, יפנים, או שילוב.
מה שקובע הוא אם אנחנו בני אדם, נקודה. מה זה משנה בכלל אם ההוא מעדיף גברים? או אם צבע העור של ההיא כהה יותר?
זה מה שיקבע שהם אנשים פחות טובים מאיתנו? זה מה שיקבע שאנחנו מגיעים לגן עדן והם לגיהינום?
כל אחד מאיתנו צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו ולהפסיק למצוא את הרע באחרים.
תפסיקו להתסכל על הצלחות של אחרים, ההוא עשה צבא? ומה עם תפילין? שומר שבת? מרעיבה את הבן שלה?
בסופו של יום, כל אחד צריך לחיות עם המעשים שלו, לא של אחרים. תפסיקו להתעסק כל כך הרבה באחרים, ותתעסקו קצת יותר בחיים שלכם.
תלמדו להפסיק לבקר אנשים, ולקבל אותם כמו שהם. זה יגזול הרבה פחות אנרגיה, תאמינו לי.
ואחרי הכל, כולנו אחים, זה לא מה שהתורה אומרת?
והכי חשוב, לאף אחד לא מגיע למות בגלל הבחירה איזה חיים הוא רוצה לחיות.

מלכה

#284 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎21:11

אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.

הזכות על הארץ מותנית בכך שנשמור את מצוות התורה ואם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות, וניהול אורח חיים ע"פ התורה, אז פשוט שזה נוגד את ההתגייסות לצה"ל.

אתה שואל שאלה חדשה, קודם שאלת איך זה נוגד את הזכות שלנו על הארץ כעת אתה שואל מדוע ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה.

אין אפשרות גם להתגייס לצה"ל וגם לנהל חיים ע"פ התורה כי הצבא לא מתייחס כלל וכלל לתורה ולהלכה ולא מנהל אורח חיים ע"פ התורה, מי שמתגייס לצבא קשה לו מאד מאד לשמור תורה ומצוות.

מה יותר פשוט מזה.

אז בתיאוריה, לעשות צבא זה חטא, ולפיכך כולם צריכים להשתמט. אני טועה, או שזו המסקנה המתבקשת?

#285 חרדי_גאה

חרדי_גאה

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 22 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎21:37

מה יותר פשוט מזה.

אז בתיאוריה, לעשות צבא זה חטא, ולפיכך כולם צריכים להשתמט. אני טועה, או שזו המסקנה המתבקשת?

מעולם לא אמרתי שזה חטא אמרתי שזה מאד מאד קשה לשמור תורה ומצוות במסגרת הצבא. וזו הסיבה העיקרית מדוע הציבור החרדי אינו מתגייס, זו ולא אחרת.

לא הסקתי שום מסקנה וכל אחד יסיק מה שהוא רוצה.

#286 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎21:39

סמי וסומו, תעשו טובה לאנושות ועופו לים לפני הערבים והחרדים.

חלאת המין האנושי זה אנשים כמוכם.

שיסגרו תדיון הזה לפני שהוא יתפוצץ לגמרי.

דניאל (סמי):
שתלך כפרה על ההורים שלי.

ורק כדי לסבר תאוזן:
הוכח פה מי שונא באמת.
וטוב שכך.

גם הוכח פה מי יותר מתורבת.
חרדי גאה כותב בצורה מתורבתת.
סמי וסומו כותבים כמו זוג (עבריינים. סתם בשביל הקטע) גזענים אנטישמים.

אני נמנע מלהיתייחס אליך, אבל אולי כדאי שתעבור שוב על חוקי הפורום?
אתה מוזמן לצטט אותי איפה קיללתי מישהו או איחלתי דברים כמו שלך.

זה שהדברים שלי לא ניראים לך, לא עושה אותך צדיק ואותי עבריין וגם לא להפך.
אם כבר דיברת על תרבות דיון:
אתה מוזמן לעבור על כל אשכול/דיון שבו השתתפת ותראה את תרבות הדיון שלך. לא קרה פעם
שלא התססת מישהו. לא ראיתי פעם אחת שיצרת דיאלוג כלשהו עם מישהו.
אתה, ורק אתה --> בושה לצוות הזה שנקרא Qsubs

וסליחה, כשמנצלים אותי בטענה "אני שומר עליך בתפילה שלי" - אותי זה מקומם, מרגיז ומוציא
ממני את הכי רע שיש. במקרה כזה, לי אין תרבות דיון.
תתעורר חביבי, אלו אנשים ממולחים שיודעים טוב טוב איך לסובב אנשים.

הייתי מציע לך בנוסף ל"תואר" שצמוד אליך Q-Sync, לצרף לך תת כינוי נוסף בשם "ציקי נגררים".
[תודה שניר על הקישורים המוצלחים]

די כבר.
למה להשתלח אחד בשני??

לכל שונאי החרדים.
אני חרדי - האם עשיתי לכם פעם משהו שמצריך שנאה??
אני לא מתגייס, ואתם יודעים למה?? (חלק מהסיבה)
כי אמרו לי שכבר עשיתי "יותר מידי דחיות של בן ישיבה" (ציטוט מדברי הפקידה), אז לא רצו לתת לי ללכת לעתודה. ולקרבי אני לא מתאים..
אז עשיתי פרסה, וחזרתי לישיבה.
אתם עדיין שונאים אותי? עדיין רוצים לזרוק אותי לים??
אני בן-אדם בדיוק כמוכם אפילו שאני חרדי. תפנימו.

עשית לי משהו? וואלה לא יודע, סתם קראת לי חמור כי הדיעה שלי לא מוצאת חן בעיניך.
אז אם זה נחשב, אז כן עשית לי משהו.
אם באמת היית רוצה להתגייס, היית לפחות מתנדב. פשוט תודה שלא רצית.
אני ראיתי בלשכת הגיוס אנשים בני גילך בכיסאות גלגלים מתנדבים כדי לתרום.

אני לא שונא אותך. אתה יודע מה? אני אפילו לא רוצה לזרוק אותך לים. אבל שהציבור שלך ישרת
ויתרום למדינה(תעבדו למען השם!!!) בדיוק כמו החילוני. כשיישאר לך זמן תתפלל כמה שאתה רוצה.

ולא, אנחנו לא דומים בכלום. לך יש קודם חובות כלפי הדת והרבי שלך, ולי יש חובות למדינה שלי.
לצערי הרב, יש לנו אותן זכויות. ואת זה צריך לתקן.

בוא נצעד שניה בשבילי הזמן, ונחזור לאשכול..
נקרא את ההודעות שלך שקדמו ל "חמור" ונבדוק אם תגובתי הייתה מצודקת.
אתה פתחת בהודעות כמו "אני אזרוק את כל החרדים לים יחד עם החילונים" - לדעתי אתה חמור.

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#287 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎21:40

מה יותר פשוט מזה.

הנה משהו יותר פשוט:
אנחנו גרים במדינה שחיה על חרבה, ואלמלא תילחם פיזית באויביה יום יום, ותקריב את מיטב בניה, גורלה וגורל תושביה היהודים יהיה רע ומר. זוהי מדינה שלחיות בה דורש קורבנות שבמדינות אחרות פחות מקובלים. את ההקרבה הזו חלק של העם מוכן לתת למדינה, וחלק אחר מסרב.
כ ל א ח ד שמתגייס לצבא מקריב את אורח חייו הקודם, ואלו עם קצת פחות מזל, מפסידים את חייהם קומפלט, אבל מה לעשות, פה בחרנו לחיות, וככה זה עולה, אבל יש כאלו שמתעקשים שאחרים יעבדו, ילחמו, ואפילו ימותו בשבילם. אין שום דבר ושום טענה שתמחק את זה. זוהי הכרעה מוסרית, ובחירה שגויה.
אם לראשי העדה החרדית (וגם לזו הערבית לצורך העניין) היתה ראייה לטווח רחוק, הם היו נלחמים כדי שבניהם ישרתו את המדינה כמו כולם, דבר שיתרום רבות לשילובם במדינה. הסיבה שזה לא קורה היא פשוטה: ראשי העדה יודעים שברגע ש"נתין" שלהם יצא מרשותם לשלוש שנים, הוא עלול לא לחזור, או לשוב עם עצמאות חדשה ובלתי-מקובלת. הפחד הכי גדול שלהם הוא חשיפה לחברה האחרת, ולתרבות שלה. אגב, זה לגמרי זהה לסיבה מדוע אסור לצאת מצפון קוריאה, ולמה הקובנים משבשים שידורי רדיו וטלויזיה שמגיעים מארה"ב. החשיפה היא האוייב מס' 1 של כל רודן.
שירת איתי בצבא בחור שחזר בתשובה במהלך השירות שלו, התחיל כמסורתי, וסיים כחרדי מוחלט. הוא לא רק שהצליח לשלב את הצבא עם לימודי הדת, אלא שחתם קבע, כי הסיק שזו הדרך הבטוחה ביותר לפרנס את המשפחה שהתחיל להקים. כמוהו משרתים בצבא מאות אלפי דתיים חדורי אמונה כשרה. ההנחה שלא ניתן לנהל חיים ע"פ התורה בצבא היא פשוט שקר, האמת היא שלא ניתן ל ה ק ד י ש את חייך לתורה במהלך שירות צבאי, וזה דבר אחר לגמרי. כל אחד שמתגייס מפסיק להקדיש את חייו לעצמו ורצונותיו, ומעניק אותם בהשאלה למדינה.

1h9roi.gif

#288 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎21:58

מה יותר פשוט מזה.

לא שאלתי שאלה חדשה.
כתבת "הזכות על הארץ מותנית בכך שנשמור את מצוות התורה ואם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את שמירת התורה והמצוות..." אז רציתי להבין על מה אתה מדבר.
למה אי אפשר להתגייס לצה"ל וגם לנהל חיים ע"פ התורה? הצבא לא שומר שבת? לא שומר כשרות? אין נח"ל חרדי ויחידות אחרות דומות?

#289 Skinny

Skinny

כבר זוכרים את השם שלי

• חבר של כבוד
  • 291 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎22:16

אני לא שונא אותך. אתה יודע מה? אני אפילו לא רוצה לזרוק אותך לים. אבל שהציבור שלך ישרת
ויתרום למדינה(תעבדו למען השם!!!) בדיוק כמו החילוני. כשיישאר לך זמן תתפלל כמה שאתה רוצה.

ולא, אנחנו לא דומים בכלום. לך יש קודם חובות כלפי הדת והרבי שלך, ולי יש חובות למדינה שלי.
לצערי הרב, יש לנו אותן זכויות. ואת זה צריך לתקן.

זו גם דעתי בנושא.
מסכים עם כל מילה ומילה פה, מצטער אם זה יפגע בחלקיכם.

When You Do Something You've Never Done Before,
No matter how poorly it turns out,
You're on your way to doing it better next time

#290 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎22:18

http://www.mynet.co....3761523,00.html
גאווה לעדה

#291 אלמוני_פלמוני

אלמוני_פלמוני

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 862 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎23:30

אם לראשי העדה החרדית (וגם לזו הערבית לצורך העניין) היתה ראייה לטווח רחוק, הם היו נלחמים כדי שבניהם ישרתו את המדינה כמו כולם, דבר שיתרום רבות לשילובם במדינה. הסיבה שזה לא קורה היא פשוטה: ראשי העדה יודעים שברגע ש"נתין" שלהם יצא מרשותם לשלוש שנים, הוא עלול לא לחזור, או לשוב עם עצמאות חדשה ובלתי-מקובלת. הפחד הכי גדול שלהם הוא חשיפה לחברה האחרת, ולתרבות שלה. אגב, זה לגמרי זהה לסיבה מדוע אסור לצאת מצפון קוריאה, ולמה הקובנים משבשים שידורי רדיו וטלויזיה שמגיעים מארה"ב. החשיפה היא האוייב מס' 1 של כל רודן.

מסכים עם כל מילה, אבל בוא נהיה כנים, גם הצבא לא שש לגייס אותם, כמו שהוא לא שש לגייס צעירים שלא סיימו תיכון.
אני שרתתי 3 שנים בצבא, ועושה חודש מילואים כל שנה. זה מעצבן שרוב רובם של החרדים לא הולכים לצבא, אבל הייתי
מבליג על זה, אם לפחות הם היו עובדים, ותורמים לכלכלת המדינה. ישראל היא המדינה המערבית עם השיעור הנמוך ביותר
של השתתפות בכוח העבודה - למה? בגלל שתי אוכלוסיות שלא עובדות: גברים חרדים ונשים ערביות. למעשה, מערכת
החינוך של הבנים החרדיים היא האשמה העיקרית בזה - הם לא מקבלים את הכישורים המינימליים (מבחינת "לימודי חול")
כדי להשתלב בעבודה נורמלית (בניגוד לבנות החרדיות שכן מצליחות להשתלב בכח העבודה). אם המצב הזה לא ישתנה, מדינת ישראל
לעולם לא תוכל להדביק את הפער הכלכלי עם מדינות מערב אירופה. העניין הזה מדאיג אותי הרבה יותר מאשר אי השירות שלהם בצבא.
מכיוןן שהנהלת הפורום מסרבת למחוק את המשתמש שלי, אני נאלץ לנקוט בטריק
שיימנע ממני להיכנס לפורום עם שם המשתמש שלי. נא לא לשלוח לי פה הודעות
פרטיות! תודה.

#292 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎13/08/2009‏, ‎23:31

אתם בכלל מתעלמים מהעובדה שיש עודף חיילים.

אתה טועה.
(עדיין לא קראתי את שאר התגובות החדשות באשכול...)

#293 Mithrandir

Mithrandir

!Fool of a Took

• Q-Fame
  • 9,321 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:19

ישראל היא המדינה המערבית עם השיעור הנמוך ביותר
של השתתפות בכוח העבודה - למה? בגלל שתי אוכלוסיות שלא עובדות: גברים חרדים ונשים ערביות. למעשה, מערכת
החינוך של הבנים החרדיים היא האשמה העיקרית בזה - הם לא מקבלים את הכישורים המינימליים (מבחינת "לימודי חול")
כדי להשתלב בעבודה נורמלית (בניגוד לבנות החרדיות שכן מצליחות להשתלב בכח העבודה).

במילים אחרות, דפ"רים.

#294 Gamma

Gamma

צנחן טועה - צנחן מת, תותחן טועה - צנחן מת...

• רשומים
  • 1,481 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:19

תאמינו לי שאם היו משרישים חזק בחרדים
את הנושאים: מלחמת מצווה (חובה) ורשות וכן, 'הבא להורגך השכם להורגו' ועוד...
אז הם היו מוצאים תירוצים למה כן להתגייס לצבא.

זאת מכיוון שנוח להישאר בישיבה ולשתות קפה עלית עם איזו עוגייה או שתיים
בזמן ש"ההוא" עם הגריז על הפנים בתוך שיח קוצני קורע את התחת
ורועד מקור עם עיניים אדומות מרוב חוסר שינה ושומר עליך!

אוהחח... איזה כיף! עלית... מממ

מבחינתי, כל עוד הדתיים חובשי הכיפות הסרוגות כן משרתים ועוד בהצטיינות!
אזי אין שום סיבה לחרדים לא להעתיק מהם ולעשות את אותו הדבר.

#295 אלמוני_פלמוני

אלמוני_פלמוני

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 862 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:23

בהמשך להודעה הקודמת שלי, אני מצטט פה מתוך כתבה בדה-מרקר:

בנתוני הזכאות לבגרות שפירסם משרד החינוך לפני כמה שבועות, הופיע נתון שלא עורר תשומת לב. לפי הנתון, כ-40% מבני ה-17 הם ערבים או חרדים. נתון זה תואם את התחזיות שבישראל יהיו ב-2025 24%-26% ערבים ו-13%-19% חרדים.

שתי קבוצות אלה שונות מאוד זו מזו, אך יש להן גם מאפיינים משותפים חשובים: שיעור השתתפות נמוך בכוח העבודה (בעיקר בקרב נשים ערביות וגברים חרדים), אבטלה גבוהה יחסית, תעסוקה בשכר נמוך בענפים ובמשלחי יד עם פריון נמוך ומיומנויות נמוכות יחסית, ושיעורי עוני גבוהים מאוד. קבוצות אלה תופסות כבר שנים מקום בולט בדו"חות העוני למיניהם. אם יימשכו דפוסים אלה, פירושו של דבר שב-2025 נתח נכבד מהאוכלוסייה יהיה בעל מאפיינים בעייתיים מבחינת שוק העבודה. לכך תהיה השפעה משמעותית על גודל התוצר, על הרכבו, על גודל התמיכה הממשלתית ועל ההכנסות ממסים. בפרט, יגדל מאוד יחס התלות במשק, כלומר מספר הצרכנים ביחס למספר היצרנים (העובדים).

מתחולל כאן שינוי ארוך טווח ויש להבין את משמעות השינוי הזה בהרכב הדמוגרפי של ישראל. זו תהיה מדינה שונה במובנים כלכליים, חברתיים, תרבותיים ופוליטיים. מובן שייתכנו שינויים נוספים עד 2025 ושמאפייני הקבוצות הללו לא יישארו סטטיים. ואולם לצורך זה נדרשים שלושה סוגים של תהליכים, שכעת לא נראה שהם מתקיימים. האחד הוא שינוי משמעותי ברצון וביכולת של הקבוצות הללו לעבוד ובמקביל בנכונות להעסיקן; השני הוא עלייה משמעותית בפריון המועסקים מקרב קבוצות אלו; והשלישי הוא התערבות ממשלתית שתפעל לשינוי אמיתי במאפייני שוק העבודה של קבוצות אלה.

אמנם אנו רואים בשוליים כניסה של גברים חרדים למעגלי הכשרה ועבודה ועלייה בהשתתפות של נשים ערביות בשוק העבודה, אך שינויים אלה אינם מאסיוויים מספיק. עדיין נשארת הבעיה כי רבים מהם לא עובדים וכי אלה שעובדים לרוב משתלבים בענפים ובמשלחי יד בעלי פריון נמוך.

הכותב הוא פרופסור-חבר לכלכלה באוניברסיטת תל אביב ועמית מחקר בלונדון סקול אוף אקונומיקס
פרטיות! תודה.

#296 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:30

לא קראתי את כל האשכול,
אבל העין שלי נחה על איזו הודעה אחת..שכתוב בה שהבנים נחרדים לא מקבלים השכלה מתאימה מבחינת שיעורי חול.
אז אומנם זה נכון לבחורי הישיבות השחורות.
אבל כל מי שסיים ישיבה תיכונית, הוא בעל בגרות מלאה. מה שאומר..השכלה מתאימה.

אם אני אעבור שניה לדבר על עצמי אישית, יש לי הרבהההה יותר מהדרוש בבגרות נורמלית.
(אין לי "מגמה" אחת, יש לי בערך 5 - עם ציונים בשמים.)

1411724.png

#297 PqX

PqX

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,604 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:36

לא קראתי את כל האשכול,
אבל העין שלי נחה על איזו הודעה אחת..שכתוב בה שהבנים נחרדים לא מקבלים השכלה מתאימה מבחינת שיעורי חול.

ואל תשכח שאתה גם צנוע.
:)

#298 Gamma

Gamma

צנחן טועה - צנחן מת, תותחן טועה - צנחן מת...

• רשומים
  • 1,481 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:36

לא קראתי את כל האשכול,

ישיבה תיכונית מי עומד בראשה?
דתיי הכיפות הסרוגות! מרכז"ניקים בדרך כלל (לא מכליל).
הוא התכוון לחרדים שחורים.

#299 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:37

אני לא צנוע..נכון.
כשאני רואה תגובות כמו באשכול הזה...אני חייב להשתמש בתותחים הכבדים.
עריכה:
אני מדבר על ישיבה תיכונית שחורה, של דוסים דוסים..של חרדים.
אם אתה רוצה..תגגל עליה..
ישיבת היישוב החדש - ישיבת הרב עמיאל.

1411724.png

#300 אלמוני_פלמוני

אלמוני_פלמוני

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 862 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:41

אני לא צנוע..נכון.
כשאני רואה תגובות כמו באשכול הזה...אני חייב להשתמש בתותחים הכבדים.
עריכה:
אני מדבר על ישיבה תיכונית שחורה, של דוסים דוסים..של חרדים.
אם אתה רוצה..תגגל עליה..
ישיבת היישוב החדש - ישיבת הרב עמיאל.

וכמה ישיבות כאלה של חרדים יש?
זה עדיין נכון שרוב הבנים החרדים לא מקבלים השכלה שתוכל לאפשר להם להשתלב בעבודה טובה.
פרטיות! תודה.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים