קודם כל לגבי הספוילרים - זה אשכול שבו מדברים על סדרה, למה בדיוק אתם מצפים? למה אתם עושים את הטעות ונכנסים? גם אם חוקי הפורום היו קובעים שחייבים להשתמש בתבנית של הספוילרים באשכולות האלה, לכו תדעו אם מישהו בטעות שכח או לא ידע ויהרוס לכם. וכמובן שהחוקים ממש לא קובעים את זה, להיפך, זה ממש מעצבן לקרוא אשכול שלם עם התבניות האלה.
ולגבי הפרק... HOLY SHITTT!
פרק סיום אדיר לעונה אדירה. אין דברים כאלה פשוט. לאור ההודעה שלי על הפרק הקודם (זהירות, חפירה), אני בהחלט מוריד את הכובע. זאת אפשרות שלא חשבתי עליה - שוולט ירעיל אבל בחומר\מינון שהוא יודע שלא יהרוג את הילד. וברור שזה עדיין מרושע ולא אנושי מצד וולט, אבל בעיניי מדובר בהקרבה סבירה בהחלט כדי להציל את עצמו ואת המשפחה שלו. אם כי יש לציין שעדיין כל התכנית שלו היא מאוד LONG SHOT וקלושה, כשמסתכלים על זה במבט לאחור.
המוות של גאס - אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי מבחינת פיזיולוגית\אנטומית\אנערף, אבל אני בטוח שהם עשו את הריסרץ' שלהם - אדיר ביותר! רפרנס די ברור לטרמינייטור; מלבד ההערה של ג'סי כמה פרקים אחורה כשירו אל כיוונו של גאס וגאס נעמד כמו הטרמינייטור אל מול היריות, גאס תמיד נראה והתנהג כמו רובוט. ההליכה שלו רובוטית, ההבעות שלו רובוטיות. הרצח שהוא עשה בפרק הראשון של העונה היה רובוטי לגמרי. בהחלט סיום הולם לאחת הדמויות היותר מעניינות שהיו בטלוויזיה בשנים האחרונות.
החבירה הלא צפויה הזאת בין וולט והקטור הייתה ממש טובה ובמקום, וסוגרת מעגל יפה. אהבתי מאוד את העובדה שבחרו בזה שהקטור הורג אותו באופן אקטיבי. יכלו לעשות את זה בכמה צורות שונות ובחרו לסיים את זה עם הפעמון - שזאת הפעולה היחידה שהקשישא הזה עוד מסוגל לעשות.
מה יצפה לנו בעונה הבאה? טוב, הילד יתעורר ויגיד, "היי, לא נגעתי בשום שושנה". ג'סי יתהה מה עלה בגורל הריצין שהיה לו, ישחזר שוב את כל האירועים בראש ואולי יחבר בין הנקודות, הרי הוא לא כזה טיפש. מן הסתם גם מייק יצוץ (ואולי עוד מהאנשים של גאס, לא לגמרי ברור כמה אנשים עובדים עבורו. אולי זה שמכין צ'יפס אצלו ייצא למסע נקמה).
אני מאמין שהעונה האחרונה תהיה בסימן וולט נגד ג'סי, כשהסדרה תסתיים במוות של אחד מהם או של שניהם. מחכה בקוצר רוח...
מסכים עם כל מילה. גם קראתי את הביקורת שלך על פרק 12.
מה שמצחיק זה שאני חושב כמוך זאת אומרת יש לי את אותם הדעות אבל אתה מצליח לרשום אותם בצורה כזאת ברורה..
לדעתי בעונה הבאה האנק יגלה מי הוא הייזמברג 
תכלס..
איזה פרק סיום עונה אבל! ענק