נכתב ב- 16/11/2012, 14:39
אתה מוכן להשתמש ביותר כח, לגרום לאלפי אזרחים הרוגים בעזה (כלומר להשתמש בפשעי מלחמה ולהפוך את צה"ל לארגון טרור), בשביל הסיכוי הלא-קיים שארגוני הטרור בעזה יפסיקו את הירי לעבר ישראל.
יש לי חדשות בשבילך: מעבר לחוסר המוסריות המובהק בפעולה כזו, זה פשוט לא עובד וזה לא ישיב את השקט. להפך, בזמן הטבח בעזה שאתה מציע יירו המוני רקטות אל עבר ישובי הדרום ומרכז הארץ, וסביר להניח שגם אזרחים ישראלים יהרגו (אם כי על כל אזרח ישראלי ימותו 1000 אזרחים פלסטינים לפי ההצעה שלך, מה שיספק את הצמא שלך לדם פלסטיני).
וכל זה בגלל שלא בכבוד שלך לדבר איתם דרך מישהו אחר, ולהגיע איתם להפסקות אש ארוכות טווח, שיפסיקו את הירי בשני הצדדים.
נכתב ב- 16/11/2012, 14:42
הרי הם המקור לכל הסבל שחווים ברגעים אלו תושבי הדרום.
וכמו שנאמר לעיל:
"לא עושים משא ומתן עם טרוריסטים" - צריכים למחוק אותם מהאדמה!

נכתב ב- 16/11/2012, 14:43
ממשלה מייצגת את אזרחיה לטוב ולרע.
הם בחרו חמאס, שירדו איתם לקבר.
איוב קרא בערוץ 2: אני רוצה לראות כמה שיותר גופות חמאס.
ונאמר אמן.
נכתב ב- 16/11/2012, 14:46
אין מחלוקת על העובדה שפגענו בחמאס פגיעה חזקה מאוד בעופרת יצוקה, וזה לא עזר בשיט להשבת השקט. מה גורם לכם לחשוב שהפעם פגיעה חזקה מאוד תעזור?
והעיקר כאשר הסכם שהוא הכנה להסכם שלום (אוסלו) נכשל בגלל קיצוניים בשני הצדדים (יגאל עמיר, ברוך גולדשטיין, ומחבלים פלסטינים), אתם קובעים נחרצות שאסור לנו לשאוף לשלום עם הפלסטינים, ועובדה שכששאפנו אז ההסכם נכשל, אז למה לנסות?
המוסריות לא צריכה לרחם על ברברים. יש הצדקה מלאה לפגיעה במחבלי חמאס. היא כן צריכה לרחם על אזרחים (civilians) ולהמנע ככל האפשר מפגיעה בהם. פגיעה באזרחים ללא הבחנה היא פשע מלחמה. זה מה שאתה מציע לצה"ל לעשות. אתה לא רוצה צבא מוסרי, אתה רוצה ארגון טרור בתחפושת של צבא.
נכתב ב- 16/11/2012, 15:01
צה"ל פיזר פלאיירים, מי שנשאר באזור דמו בראשו.
ביום שחמאס יפזר פלאיירים לפני שירה רקטה, תגיד שצה"ל ארגון טרור.
עד אז אתה ודומיך פשוט הזויים.
הפסקת אש עושים בין צדדים שלא רוצים בהכרח לחסל עמים אחרים מתוך אידיאולוגיה.
רוסיה וארה"ב יכולים להגיע להספקת אש, כי אף אחד מהם לא קם בבוקר עם תאווה לחסל את השני.
"פלסטינים" ושאר המדינות מסביב מחכים ליום בו יוכלו לשחוט את כל היהודים.
אז אין דבר כזה הסכם או הפסקת אש.
יש לנו עליונות עליהם בהכל. צבאי, כלכלית ומוסרית.
אז אין שום סיבה שנרד לזנות. שלא יתעסקו איתנו.
מוסריות זה לא רק כלפי האויב זה גם כלפי אזרחיך. קודם כל כלפי אזרחיך!
ולא אכפת לי אם אתה נגד גראדים ולא בעד חמאס.
אתה כן בעד לדבר ב"הגיון" עם אנשים שצריכים לגייס תרומות כדי להגיע לIQ ממוצע.
אנשים שמרגע שנולדים מחונכים לחסל יהודים.
אני אגיד זאת פעם אחת לך ולכל הישראלים שמפגינים נגד המדינה בימים האלה: אתם מ-ט-ו-מ-ט-מ-י-ם.
במקרה הטוב כמובן. במקרה הפחות טוב אתם מסייעים לאויב בדה-מורליזציה.
כל הטיעונים הפלצניים שלכם לא מכסים על המציאות והעובדות.
אנחנו במלחמה על הקיום שלנו ואתם מטומטמים שאחרי כל השנים אתם עדיין צועקים שצריך לדבר ולעשות הסכמים
- obeh אוהב את זה
נכתב ב- 16/11/2012, 15:03
לשטח את עזה? כלומר לטבוח/לגרש בכוח בסביבות המיליון וחצי בני אדם, כאשר רובם חפים מפשע? אני אוהב להתגאות בזה שצה"ל הוא צבא מוסרי הרבה יותר מכל הכוחות שבהם הוא נלחם, אבל אם נעשה כזה דבר זה כבר לא יהיה נכון, אנחנו פשוט נרד לרמה של ארגוני הטרור שנלחמים בנו.
מאז תחילת המבצע ירו עלינו מעל 500 רקטות וטילים ואנשים פה מדברים על "הפסקת אש"??
באיזה סרט אתם חיים?
תושבי הדרום סבלו כבר מעל 1000 רקטות מתחילת השנה, למה שימשיכו לסבול גם בזמן "הפסקות אש"?
פעם אחת ולתמיד - לשטח את עזה.
אם בכל שנה-שנתיים נצא ל"מבצע" כזה לא נרוויח כלום חוץ מעוד כמה חודשי שקט.
הסכמי שלום / הפסקות אש אף פעם לא עבדו עם הצד השני, רק קירבו אותו יותר למטרה - השמדה שלנו.
ברור שלא התכוונתי לפגוע בחפים מפשע.
אבל כשארגוני הטרור משתמשים בחפים מפשע כמגן אנושי אין לך ממש ברירה.
הם יורים לכל כיוון על מנת לפגוע בחפים מפשע, אנחנו משתמשים בטכנולוגיה מתקדמת (שעולה לנו [משלמי המיסים] הרבה כסף), בשביל למקד את הפגיעה כדי שלא תפגע בחפים מפשע.
אני רק אומר שאנחנו צריכים להיות קצת פחות אכפתיים, לשים זין על מה שהעולם חושב (כאילו שיקרה משהו, כולם יודעים רק לדבר).
ירו טיל מבניין מסויים? לשלוח כרוזים לאותו אזור שיתפנו כי בשעה X משטחים את האזור הזה והופכים אותו לארגז חול ואז נראה מי מהערבושים האלה יסכים שאיזה חמאסניק ישגר טיל מהאזור שלו.
נכתב ב- 16/11/2012, 15:09
הדבר היחיד שזה גורם זה למירוק המצפון. זה לא באמת מציל את אותם האנשים.
לא אמרתי שצה"ל הוא ארגון טרור. אמרתי שאתה מציע להפוך אותו לארגון טרור שיורה לכיוון אוכלוסיה אזרחית ללא הבחנה וטובח באלפי אזרחים.
חמור מכך - פעולות הטרור האלה רק יחזקו את האלימות ולא ישיבו את השקט לדרום. אז מה אתה מרוויח מכך? כנראה שזה פשוט צמאון דם.
ניתן להגיע להפסקות אש עם כל ארגון טרור. אני לא חושב שאנחנו צריכים לדבר איתם ישירות, אני חושב שאנחנו צריכים לעשות זאת עם המצרים או עם גורם בינלאומי אחר, ואני חושב שהפסקת האש צריכה להיות ארוכת טווח והחמאס יצטרך גם למנוע ירי רקטות.
במקביל, צריך לדבר עם אבו-מאזן כדי להשיג הסדר מדיני והסדר קבע על כל השטחים הפלסטינים - גם על הגדה המערבית וגם על זה. אבו מאזן הוא הפרטנטר שלנו להסדר מדיני. עם החמאס אנחנו צריכים להגיע רק להורדת הלהבות ולהפסקת הירי, כי המצב שבו אלפי תושבים בדרום סובלים מירי רקטות בלתי פוסק הוא מצב לא מקובל שאני לא מוכן לקבל אותו כעובדה - וזה שימותו עוד 2000 אזרחים פלסטינים לא ישפר את המצב שלהם.
הנקמה לא תוביל לדבר.
המפגינים לא מפגינים נגד המדינה, הם מפגינים נגד הלחימה המיותרת הזו שרק מגבירה את הלהבות בשני הצדדים, והם צודקים לגמרי.
הם עושים דהמורליזציה בעם (מה זה? למה זה רע? אתה המצאת את המונח הזה?)? אין סיבה שהמורל של העם יהיה גבוה בזמן שיש להבות בשני הצדדים. העם צריך לדרוש את הפסקת המצב הזה, והמפגינים עושים זאת למען תושבי ישראל ועזה.
הם מעוניינים בהפסקת הלחימה ובהפסקת אש ובשקט משני צידי הגבול.
אתם אלו שלא לומדים מטעויות. עופרת יצוקה נכשלה כשלון חרוץ ואתם אשכרה מבקשים לעשות אותו דבר בדיוק, עם הקצנה מסוימת, כאילו שהפעם זה יהיה שונה.
הייתי מבין אם הייתם מציעים פתרון שונה, כמו כיבוש הרצועה וסילוק חמאס, אבל אתם מציעים דברים שנעשו ונכשלו.
לעומתם, בשמאל למדו את המסקנות לכישלון אוסלו, וההסדר שהשמאל מציע עכשיו נקי מהם.
נכתב ב- 16/11/2012, 15:20
"הקם להורגך השכם להורגו"
אם התורה מרשה - אז מי אנחנו שנפקפק?

נכתב ב- 16/11/2012, 15:22
ניתן להגיע להפסקות אש עם כל ארגון טרור. אני לא חושב שאנחנו צריכים לדבר איתם ישירות, אני חושב שאנחנו צריכים לעשות זאת עם המצרים או עם גורם בינלאומי אחר, ואני חושב שהפסקת האש צריכה להיות ארוכת טווח והחמאס יצטרך גם למנוע ירי רקטות.
http://www.ynet.co.i...4306694,00.html
איתם אתה רוצה לדבר?
סלח לי ידידי, אבל אם עדיין אתה מאמין שמצריים שמאיימת עלינו היא מצריים שצריכה לגרום להפסקת אש, לא רק שאתה נאיבי ותמים, אתה גם אידיוט. מורסי לא הזכיר את שמה של ישראל בשום נאום שלו, הוא רוצה שנעלם מהפה, הם לא מכירים בנו, מתי תכניס את זה לראש שלך?!
אם לא ארה"ב הוא מזמן היה מפר את הסכם השלום בצורה הרבה יותר בוטה מאשר הכנס טנקים לאיזור המפורז בסיני.
נכתב ב- 16/11/2012, 15:25
לאן אתה מציע שהם ילכו? חלוקת פלאיירים לא מורידה את האחריות ואת הריגת האנשים ללא הבחנה.
הדבר היחיד שזה גורם זה למירוק המצפון. זה לא באמת מציל את אותם האנשים.
לא אמרתי שצה"ל הוא ארגון טרור. אמרתי שאתה מציע להפוך אותו לארגון טרור שיורה לכיוון אוכלוסיה אזרחית ללא הבחנה וטובח באלפי אזרחים.
חמור מכך - פעולות הטרור האלה רק יחזקו את האלימות ולא ישיבו את השקט לדרום. אז מה אתה מרוויח מכך? כנראה שזה פשוט צמאון דם.
במקביל, צריך לדבר עם אבו-מאזן כדי להשיג הסדר מדיני והסדר קבע על כל השטחים הפלסטינים - גם על הגדה המערבית וגם על זה. אבו מאזן הוא הפרטנטר שלנו להסדר מדיני. עם החמאס אנחנו צריכים להגיע רק להורדת הלהבות ולהפסקת הירי, כי המצב שבו אלפי תושבים בדרום סובלים מירי רקטות בלתי פוסק הוא מצב לא מקובל שאני לא מוכן לקבל אותו כעובדה - וזה שימותו עוד 2000 אזרחים פלסטינים לא ישפר את המצב שלהם.
הנקמה לא תוביל לדבר.
המפגינים לא מפגינים נגד המדינה, הם מפגינים נגד הלחימה המיותרת הזו שרק מגבירה את הלהבות בשני הצדדים, והם צודקים לגמרי.
הם עושים דהמורליזציה בעם (מה זה? למה זה רע? אתה המצאת את המונח הזה?)? אין סיבה שהמורל של העם יהיה גבוה בזמן שיש להבות בשני הצדדים. העם צריך לדרוש את הפסקת המצב הזה, והמפגינים עושים זאת למען תושבי ישראל ועזה.
הם מעוניינים בהפסקת הלחימה ובהפסקת אש, ושימור השקט.
אתם אלו שלא לומדים מטעויות. עופרת יצוקה נכשלה כשלון חרוץ ואתם אשכרה מבקשים לעשות אותו דבר בדיוק (אולי עם הקצנה מסוימת, למרות שסביר שאדם שרוצה להקצין את עופרת יצוקה שכח את ההפצצות שהיו בה), כאילו שהפעם זה יהיה שונה.
לעומתם, בשמאל למדו את המסקנות לכישלון אוסלו, וההסדר שהשמאל מציע עכשיו נקי מהם.
זה כן מציל את האנשים כי אם יש להם משהו בין האזוניים הם יקומו ויעזבו (או ישארו וימותו) בחירה שלהם.
אני לא רואה את חמאס מחלק פליירים לפני שהם משגרים רקטות וטילים לכל עבר...
אגב אני לא אומר סתם להתחיל לשטח מבנים בעזה, רק ממקומות שבוצע / מבוצע מהם שיגור.
הרי אם ישגרו עכשיו טילים 24/7 מבית חולים בעזה, מה תעשה? תתן להם להמשיך לשגר בלי הפסקה כי אי אפשר לפגוע באף אחד חוץ מהמשגרים?
אגב אני לא רוצה ולא מאמין בהפסקת אש.
כבר ניסינו, ראינו, בדקנו, זה פשוט לא הלך ולא הצליח אף פעם, וכנראה שגם לא יצליח.
הצד השני לא מעוניין בהפסקת אש, וגם אם כן זה רק לצורך התחמשות מחדש (תרומות מהחברים מאיראן?)
על המפגינים אני אפילו לא אתחיל לדבר, פשוט בוגדים.
חשבתי שטיל או שניים על ת"א יכניסו אותם לפרופורציה אבל כנראה שהם מעדיפים שלא יפגע איזה עזתי חלילה ושיזדיינו כל תושבי הדרום.
אני בטוח שאם תשים כל שמאלני בדרום לשבוע מהר מאוד הוא ישנה את עמדתו ודעתו.
עופרת יצוקה נחלה כשלון חרוץ כי בסוף תנחש מה קרה? הפסקת אש חד-צדדית מצד ישראל כדי לרצות שמאלנים ואנשים בלי שכל.
יום לאחר מכן גם חמאס הסכים להפסקת אש, אבל בכל זאת ירי הרקטות לעבר ישראל נמשך.
אז הפעם אסור להסכים לשום הפסקת אש.
ושכל המדינות מסביב, כל יפי הנפש האלה, מוזמנים לקפוץ / להעמיד חיילים בעזה שישמרו על הפסקת האש (אם העזתים כל כך חשובים להם).
נ.ב
אני לא תושב הדרום, האמת אני גר די קרוב לת"א.
נכתב ב- 16/11/2012, 15:28
והשמאל לא למד כלום מאוסלו. גם לא מגירוש גוש קטיף.
השמאל הביא את כל האסונות על המדינה.
אליטה אשכנזית מנותקת שחושבת שהיא יודעת איך מתנהגים במזרח התיכון.
- rotembal אוהב את זה
נכתב ב- 16/11/2012, 15:33
את אופן הטיפול בדבר הזה עדיין לא הסכלנו לגלות.
אם אתה רוצה לפגוע בהם אתה פוגע באזרחים לא קשורים,אם אתה לא פועל אתה גם מפסיד.
אני לא רואה שארה"ב פעלה אחרת במקרה של אל קאעידה ואפגניסטן.
אז הדבר שאנחנו עושים כרגע הוא הפתרון היחידי שעלה עד כה,אפילו אם זה אומר אזרחים פגועים.(למרות שצה"ל באמת יוצא מגדרו על מנת לא לפגוע בחיים מפשע).
בנוגע להסכם שלום,אני באמת מדגיש: אין פרטנר ולא יהיה פרטנר.
נכתב ב- 16/11/2012, 15:38
יניב: שוב, לאן הם יקומו ויעזבו? במקרה שיהיו 5000 הרוגים כמו שפרשמן הציע, עזה כולה תהיה מופצצת אפילו יותר מבעופרת יצוקה (אתם זוכרים את ההפצצות המאסיביות שהיו אז?). לא יהיה לאן לברוח. כל תושבי עזה יחיו בסכנת חיים.
יש לי חדשות בשבילך: חלק גדול מהפסקות האש אנחנו הפרנו. חלק מהפסקות האש אחד מהארגונים בעזה הפר. אין כאן מצב של צד ששומר תמיד על הפסקות האש, וצד שתמיד מפר אותם. הפסקת אש היא סיכון לשני הצדדים.
למרות זאת, אני חושב שעלינו לפעול לשם. עלינו לדבר עם מצרים (או עם גורם בינלאומי אחר שמסוגל להביא לשקט), ולהגיע להפסקת אש ארוכה. אני חושב שהיא צריכה לכלול גם את פתיחת המעברים למסחר עם הגדה המערבית (מקור הפרנסה העיקרי של תושבי עזה עד ההתנתקות), ובמקרה של הפרת הפסקת האש אפשר יהיה לסגור אותם שוב וגם להגיב צבאית.
המפגינים הם בדיוק ההפך מהתומכים העיוורים במלחמה. הם ממש אבל ממש לא בוגדים. האינטרס שלהם הוא לשקט בשני צידי הגבול.
העובדות מראות ששקט בצד אחד מראה גם על שקט בצד אחר. מה שטוב ליהודים הוא טוב לערבים. אם נתקוף את עזה אז גם הערים שלנו יסבלו יותר. אם לא נתקוף את עזה אז הערים שלנו יסבלו הרבה פחות. צריך להגיע עם החמאס למצב שהערים שלנו לא יסבלו בכלל ויהיה מצב של שקט בשני הצדדים.
זה ההסבר המטומטם ביותר ששמעתי. בעופרת יצוקה הסתבכנו, המבצע נמשך הרבה יותר מדי זמן מהצפוי וגבה הרבה יותר קורבנות פלסטינים מהצפוי. החמאס שילם מחיר מאוד מאוד כבד.
תהיה בטוח שאם עשרות שנים של כיבוש ועופרת יצוקה (השמדת אלפי טילים, הריגת 500-600 אנשי חמאס ועוד 500-600 אזרחים) לא השיגה את ההרתעה שאתם כל כך מקדשים אותה שום דבר לא ישיג.
שוב: הדבר היחיד שיביא לשקט לערי הדרום הוא הפסקת אש. הדבר שיגרום להתקפה על ערי הדרום הוא תוקפנות. באופן אישי, לי הרבה יותר חשוב שלומם ובריאותם של תושבי הדרום מאשר הסיפוק שגם החמאס מותקף.
נכתב ב- 16/11/2012, 16:12
יניב: כן, אני חושב שזו האופציה הטובה ביותר שלנו. אני לא מאמין שהמצרים מעוניינים בהסלמה. אני חושב שהם רוצים שקט, ואני בטוח שהם יכולים להשיג אותו באמצעות היחסים הדיפלומטיים שלהם הן עם ישראל והן עם החמאס. בשביל זה אנחנו צריכים לכיוון לשם ולא לירי טילים.
עם עוד לא הבנת, נשיא מיצרי שלא מסוגל להגיד את השם "מדינת ישראל", ורק מאיים עלינו, הוא לא בדיוק גוף שיש לנו איתו יחסים דיפלומטיים.
יש לי חדשות בשבילך: חלק גדול מהפסקות האש אנחנו הפרנו. חלק מהפסקות האש אחד מהארגונים בעזה הפר. אין כאן מצב של צד ששומר תמיד על הפסקות האש, וצד שתמיד מפר אותם. הפסקת אש היא סיכון לשני הצדדים.
יש לי חדשות בשבילך: ביטחון מדינת ישראל מעל הכל. לא יודע על איזה שטות אתה מדבר עכשיו, אבל אם תוקפים בעזה יש סיבה לזה. אנחנו תחת זכוכית מגדלת של כל העולם בכל ימותה שנה ככה שמאוד נזהרים לגבי זה, אז אם עושים את זה כניראה שיש סיבה.
למרות זאת, אני חושב שעלינו לפעול לשם. עלינו לדבר עם מצרים (או עם גורם בינלאומי אחר שמסוגל להביא לשקט), ולהגיע להפסקת אש ארוכה. אני חושב שהיא צריכה לכלול גם את פתיחת המעברים למסחר עם הגדה המערבית (מקור הפרנסה העיקרי של תושבי עזה עד ההתנתקות), ובמקרה של הפרת הפסקת האש אפשר יהיה לסגור אותם שוב וגם להגיב צבאית.
אמרתי לך כבר שאתה תמים?
למה לפתוח מעברים, בשביל פיגועים על חיילינו? המיצרים ידיד כל כך טוב שלהם, למה שלא יפתח את המעברים ויאמץ אותם?
נמאס לי לנסות להסביר לך, באמת אני חושב שהמחלה הכי גדולה במדינה שלנו זה שמאלנים כמוך שרוצים יותר את טובת העזתים שמושתתים על רוע ושנאת ישראל, מאשר את טובת מדינתנו.
קיימת בך זיקה כלשהי לאדמה שאתה יושב עליה?
ושוב, אני מציע לך לקרוא את זה:
http://www.mynet.co....3655738,00.html
בשביל להבין שהתמונה בצד השני היא לא כזו תמימה ומסכנה כמו שאתה חשוב.
אתה ניזון מתקשורת שקרנית שמנסה להכפיש את שם מדינתנו בכל הזדמנות ( התקשורת השמלאנית ), אתה ניראה כאילו גם שונא את מדינתך על כך שהיא מנסה להגן בכוח על אזרחיה שחיים יום יום עם איום רקטות ממושך.
אתה דביל אמיתי. סלח לי.
נכתב ב- 16/11/2012, 16:12
כל העולם התעורר כאילו רק החיסול של ג'עברי פתח תמערכה הזאת.
תושבי הדרום חוטפים כבר שנים, לא השתנה הרבה חוץ מהכמות היומית.
אז תחסוך את הרחמים שלך על תושבי הדרום, ואל תשתמש בכאב שלהם כדי להצדיק הפסקת אש.
תושבי הדרום ברובם המוחלט בעד פעולה צבאית שתזכיר לקניבלים שאנחנו צבא מתקדם ונחוש, ושאנחנו ניעלם מפה רק אחריהם. לא דקה קודם.
איזה יופי של טיל

מתמונות שראיתי הם הולכים לחטוף חזק בתחת.
לא יודע מאיפה הושגו התמונות אז לא אפרסם מחשש שיש צא"פ.
עריכה"
ברגע זה מורסי מאיים על ישראל מול המצלמות.
אומר בפעם השלישית או הרביעית: מטומטמים.
- eladfo אוהב את זה
נכתב ב- 16/11/2012, 16:19
כולן ניסו באותה דרך, בתוקפנות צבאית שתביא לחיסול החמאס ולהרתעה כלפיו.
המקרה הקיצוני ביותר היה בעופרת יצוקה - שבה החמאס נפגע קשות, והדרום נשאר מותקף.
בניגוד אליך, אני תומך בפתרון שיביא לשקט ארוך טווח לתושבי הדרום. בזמן שאתה רוצה לראות את ישראל חזקה תוקפת את עזה ובשביל זה אתה מוכן להקריב את תושבי הדרום שיספגו טילים (אתה לא קורא חדשות? תראה כמה טילים נפלו בימים האחרונים!) בשביל לראות את עזה סובלת, ואל תשתמש בכאב שלהם (אתה הרי יודע שהם יסבלו יותר כתוצאה מפעולה צבאית רחבה יותר וממושכת יותר ואפילו יספגו הרוגים) כדי להצדיק את צמאון הדם שלך.
אם אתה לא צמא דם, ואתה ברצינות מאמין שהטרור יחוסל בפעולה צבאית דווקא עכשיו אז אתה אחד מהשניים - תמים או אידיוט. בכנות, אני לא יודע מה עדיף.
נכתב ב- 16/11/2012, 16:28
לפחות זה לא כואב, אחרת הייתם בגבס כל החיים.
תושבי הדרום חוטפים כבר שנים, הם מוכנים לסבול כל עוד יודעים שצה"ל מנחית מכות קשות.
חברים, משפחה, וגם אני שלומד בבאר שבע בעד. המציאות לא השתנתה הרבה.
השמאל החליט לעבור לטקטיקה אחרת? פתאום צריך להפסיק מתוך רחמים על אזרחי הדרום המסכנים והאומללים?
גוד פור יו, מצאתם דרך לרדת יותר נמוך.
- eladfo אוהב את זה
נכתב ב- 16/11/2012, 16:34
ועכשיו בפעם הראשונה הצלחת לגעת בליבי ולעצבן אותי עם התגובה המטומטמת שלך.
אתה באמת חושב שפעולה צבאתי כרגע היא לא הכרחית?
שאין למדינת ישראל הזכות להגן על אזריחה?
שאפשר לפתור את הבעיה הזו, סכסוך עם ארגוני טירור, ע"י משא ומתן ושיחות לשלום?
הרשה לי לפקוח את עיניך - התמים בסיפור הזה הוא אתה..
אני לא אפרוס בפניך את ההיסטוריה כי אני רוצה להאמין שאתה בנאדם אינטיליגנטי שמודע לעובדות היבשות,
ועדיין אם הינך מודע, קשה לי להבין איך אתה מוציא משפט כזה מפיך
"
ואתה ברצינות מאמין שהטרור יחוסל בפעולה צבאית"
אלה אירגוני טירור שאנו נלחמים בהם.
אין עם מי לדבר, אין מקום למשא ומתן ואין מקום לפשרה. הם רוצים במותינו וזאתי מטרתם בחיים.
איך אתה בדיוק מציע לפתור זאת?
Be the change you want to see in the world - Gandhi
נכתב ב- 16/11/2012, 16:34
בזמן שבימין מפציצים, מופצצים ולא מגיעים לשום תוצאות, השמאל תומך בפתרון אמיתי ובהפסקת האש, שיביא שקט גם לתושבי הדרום וגם לתושבי עזה.
זה תמיד היה פתרון השמאל למצב בעזה.
גם ההאשמות לגבי ההתנתקות מופרכות. מי שגרם להתנתקות היו הימין - אריק שרון וחבריו. היה עימות פנימי בימין לגבי ההתנתקות.
השמאל בסופו של דבר תמך בו, אך הוא תמיד העדיף את דרך ההדברות וההדיות. אריק שרון בוודאי שלא הפך לשמאלני.
דווקא בנט, מנהיג הימין האשכנזי-דתי, הוא זה שמאמץ את המדיניות שלו בגדה המערבית, אלא שהוא רוצה לעשות את זה ללא פינוי ישובים, ולהפוך את שטח A וB לעזה ולירי טילים על ישראל גם מהכיוון ההוא.
eladfo, אני חושב שהשקט לדרום לא יבוא בפעולה צבאית. אני חושב שהוא יבוא בהפסקת אש.
את הפסקת האש אפשר היה להשיג גם לפני החיסול וגם היום ורצוי שתושג בהקדם האפשרי.
בוודאי שלמדינת ישראל יש זכות (ואפילו חובה!) להגן על אזרחיה, אבל אני לא רואה איך הפעולה הצבאית מגנה על הישראלים.
היא בסך הכל מורידה מיליון אזרחים ישראלים למקלטים כשהם נתונים לחסדי החמאס. צריך להיות מאמין גדול בשביל לחשוב שהשקט יבוא דווקא בפעילות הצבאית הזאת אחרי שעופרת יצוקה נכשלה כישלון טוטאלי.
הירי לדרום הוא פשע מלחמה. אין על כך ויכוח. חייב להפסיק אותו. השאלה היא רק מה הדרך שמפסיקים אותו, ויש שתי דרכים: או כיבוש הרצועה או הפסקת אש.
אני מעדיף בהרבה את הפסקת האש.
יצירת הרתעה היא לא אחת הדרכים. היא אמנם מנחיתה מכה קשה לארגוני הטרור האלו, אבל הירי שלהם לעבר ישראל נמשך ויימשך אחרי שייגמר המבצע, אז במה היא בדיוק עוזרת?
הויכוח שלי כאן הוא לא על הזכות של ישראל להגיב, אלא על התועלת שלה. אני חושב שזו זכותה המלאה, אבל שזה גם מהלך פוליטי טיפשי מאוד שיגרום רק להסלמה ולסבב דמים בשני הצדדים.
ובוודאי שיש אפשרות להפסקת אש. צריך להגיע להפסקת אש דומה לזו שהושגה עם החיזבאללה. צריך לעצור את הירי לחלוטין לישובי הדרום. לא ייתכן שהם יסבלו אותו יותר מעשור מבלי שהממשלה בישראל תעשה שום דבר מועיל.
יש אפשרות גם להקל על הסגר בעזה ולאפשר מסחר אחרי בדיקה ישראלית בתנאי להפסקת אש מוחלטת.
נכתב ב- 16/11/2012, 16:40
ואריק שרון ידע שהשמאל יתמוך ויעשה לו טובה בבלאגן המשפטי שנכנס אליו.
את השמאל הכי קל לקנות כי אין לו מוסר בסיסי, רק תחושת נעלות שמתוכה לפעמים יוצא משהו שתואם איזשהו מוסר.
התחושה המשכרת הזאת שמתירה להם לחלוק על החוק ועל בתי המשפט ברגע שיש אי התאמה עם האג'נדה שלהם.
אם אפשר לקרוא "מוסר" לחוסר האכפתיות מתושבי הדרום כל השנה, ומדברים רק כשצה"ל מגיב בעוצמה. פתאום הם נזכרים שיש דבר כזה "תושב ישראלי" בדרום, והכוונה היא לא לבדואים שהתשלטו על כל השטח הפתוח.
ואם אריק היה מתעורר עכשיו ורואה מה עשה, אני נוטה לחשוב שהיה מוחק את עזה, או לפחות מחזיר אותה לתקופה ששאבו מים מבארות כמו באפריקה.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים