עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

קצת חומר למחשבה...

• אנא התחבר בכדי להגיב
332 תגובות לנושא זה

#301 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:44

נכון, אני מסכים עם זה.
אבל אנשים צריכים לדעת שיש גם חרדים ששואפים לפרוץ החוצה.
(אין לי צורה טובה יותר לנסח את זה)

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#302 אלמוני_פלמוני

אלמוני_פלמוני

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 862 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎00:46

נכון, אני מסכים עם זה.
אבל אנשים צריכים לדעת שיש גם חרדים ששואפים לפרוץ החוצה.
(אין לי צורה טובה יותר לנסח את זה)

זה מעודד. הלוואי שיהיו יותר.
מכיוןן שהנהלת הפורום מסרבת למחוק את המשתמש שלי, אני נאלץ לנקוט בטריק
שיימנע ממני להיכנס לפורום עם שם המשתמש שלי. נא לא לשלוח לי פה הודעות
פרטיות! תודה.

#303 ג'אסטי

ג'אסטי

יו גמני מגניב

• רשומים
  • 1,206 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎01:33

מבלי לקרוא את רוב התגובות באשכול, אני חושב שראוי לציין שחרד אשר אינו מתגייס לצה"ל, הוא לא משתמט.
הפטור לתלמידי הישיבות מוסדר בחוק. להלן "חוק טל" מויקיפדיה:

באפריל 2000 הוגש דו"ח הוועדה, וב-23 ביולי 2002 עבר בכנסת "חוק טל", ברוב של 51 מול 41. הצעת החוק מאפשרת המשך מתן פטור לבחורי הישיבות בכפוף לתנאים המפורטים בה. בגיל 22 יקבל בחור ישיבה שנת הכרעה בה יוכל לבחור האם להמשיך ללמוד או לצאת לעבוד. מי שיבחר לעבוד יוכל לבחור בין שירות צבאי מקוצר של שנה וארבעה חודשים ומילואים לפי צורכי הצבא, לבין שירות אזרחי של שנה, ללא שכר ועם אפשרות עבודה נוספת. שתי האופציות הן מגיל 22. בנוסף יורחבו מסגרות לשירות בצבא כמו הנח"ל החרדי. תאכף ביתר קפדנות בחינת השוהים תחת ההסדר. הנהגת הישיבות מתבקשת לשתף פעולה.

ומה אנו למדים מכך? אנן למדים שמדינת ישראל מכירה בצורכם של החרדים לקיים את מסגרת חייהם, ובכך השירות הצבאי מפריע לה.
גם דוד בן-גוריון, מנהיגה של מפא"י, מקימה של רפ"י, שמאלן ללא שום קשר לדת, הכיר בזכות זו.

לעומת זאת, הפטור של ערביי ישראל אינו מוסדר בסעיף בחוק, והוא בא לידי ביטוי בכך שמלכתחילה לא מזמן אותם הפוקד לרישום ולבדיקה.
בהתחשב בעובדות אלו, מית' ועוד רבים אחרים אשר מוכנים לתקוף חרדים ולכנותם בכינויי גנאי כגון "אוכלי חינם", מוזמנים להכין את שיעורי הבית שלהם.

תגובות רבות באשכול משקפות את הכיעור של החברה הישראלית. פשוט גועל נפש.
אותי סביר להניח שלא תראו מגיב כאן יותר.
תמונה שפורסמה

#304 חרדי_גאה

חרדי_גאה

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 22 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎02:46

אני פורש מכתיבה בנושא זה ובכלל, חשבתי לתומי שאצליח להבהיר כמה נקודות ושלא הכל שחור ולבן אבל כל דברי וכל הסברי נפלו על אוזניים אטומות.

רק שני מילים על המצב הכלכלי ועל אי היציאה לעבודה בציבור החרדי בארץ.

הקהילות החרדיות בעולם כולו הם רובם ככולם עובדים ומתפרנסים בכבוד ואף מעבר, אחוזים ניכרים בכל קהילה מהקהילות החרדיות בחו"ל גם עשירים מופלגים. והחינוך שהם מקבלים הוא אותו החינוך בדיוק כמו החינוך החרדי בארץ. ללא "לימודי חול" כך שאין לזה קשר.

בארץ המצב שונה אני יודע אבל אין קשר ל"חרדיות". אתם שונאים גם את החרדים של חו"ל.

קחו לדוגמא את הקהילה החרדית בארה"ב קהילה שמונה מעלה מחצי מיליון נפש ואינם נמצאים בכלל באיזור של קו העוני.

הבעלים של B&H חנות המצלמות וציוד נלווה מהגדולות בעולם שמיקומה במנהטן והמון מבמאי הוליווד קונים את הציוד שלהם שם עקב המומחיות שלהם בצילום ובציוד, הם שני שותפים חרדים חסידי סאטמר, מרבית העובדים הם חרדים לכל דבר. ללא "לימודי חול. אני מכיר את מנכ"ל החנות באופן אישי וכיום לומדים את השיטה של העבודה שלו בחנות באוניברסיטאות בעולם. למותר לציין שהוא קיבל חינוך חרדי למהדרין ללא כל "לימודי חו"ל".

ווידאו על החנות שתבינו באיזו אימפריה מדובר.

http://www.bhphotovi...uperStore08.jsp

עריכה: מחקתי כמה דברים שלא מן העניין.

אני מתנצל על הכתיבה המרושלת עקב השעה .

#305 אלמוני_פלמוני

אלמוני_פלמוני

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 862 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎03:18

הקהילות החרדיות בעולם כולו הם רובם ככולם עובדים ומתפרנסים בכבוד ואף מעבר, אחוזים ניכרים בכל קהילה מהקהילות החרדיות בחו"ל גם עשירים מופלגים. והחינוך שהם מקבלים הוא אותו החינוך בדיוק כמו החינוך החרדי בארץ. ללא "לימודי חול" כך שאין לזה קשר.

אתה רוצה שאביא לך סטטיסטיקות רשמיות (מכל העולם) על הקשר שבין השכלה לשכר? למשל בארה"ב בוגר קולג' מרוויח
פי 2 מבוגר תיכון... להגיד שאין שום קשר בין לימודים לכושר השתכרות זה שטות מוחלטת. תמיד אפשר למצוא דוגמאות של
עשירים מופלגים חסרי השכלה, אבל מה היחס שלהם באוכלוסיה? מה שמקדם את החברה הם לא אותם עשירים מופלגים מעטים,
אלה קיום של מעמד ביניים גדול ומבוסס יחסית (וזה בהחלט קשור מאוד להשכלה!). עם או בלי קשר לשיעור העולה של החרדים באוכלוסיה,
צמצומו של מעמד הביניים בישראל בשנים האחרונות הוא אחד החוליים הגדולים של החברה שלנו.
פרטיות! תודה.

#306 חרדי_גאה

חרדי_גאה

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 22 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎04:12

אתה רוצה שאביא לך סטטיסטיקות רשמיות (מכל העולם) על הקשר שבין השכלה לשכר? למשל בארה"ב בוגר קולג' מרוויח
פי 2 מבוגר תיכון... להגיד שאין שום קשר בין לימודים לכושר השתכרות זה שטות מוחלטת. תמיד אפשר למצוא דוגמאות של
עשירים מופלגים חסרי השכלה, אבל מה היחס שלהם באוכלוסיה? מה שמקדם את החברה הם לא אותם עשירים מופלגים מעטים,
אלה קיום של מעמד ביניים גדול ומבוסס יחסית (וזה בהחלט קשור מאוד להשכלה!). עם או בלי קשר לשיעור העולה של החרדים באוכלוסיה,
צמצומו של מעמד הביניים בישראל בשנים האחרונות הוא אחד החוליים הגדולים של החברה שלנו.

אתה צודק, אבל רובם המוחלט של הציבור החרדי בעולם כולו, הוא ממעמד הביניים ומעלה, אין לי מושג איך להסביר זאת אבל זו המציאות.

אולי הם עוסקים בדברים שאינם קשורים במישרין להשכלה כזו או אחרת, כמו MSB עסקים קטנים ובינוניים ולא מקצועות שדורשים השכלה ולצורך קידום העסק שלהם הם וודאי משתמשים באלו שרכשו את ההשכלה המתאימה.

אבל לא זה הדיון כאן באשכול, הדיון כאן באשכול הוא על השנאה של ה"חילוני" אל "החרדי" והפיכת את האדם החרדי ליצור טפילי תת תרבות מובטל ואלים, ומה שאני מנסה להסביר (מדף 5 כאן באשכול), שזה בפירוש לא כך, אבל כפי שכבר ציינתי דברי נופלים על אוזניים ערלות ואטומות. נחלתי כישלון, לומדים לחיות עם זה.

יום טוב, פלוני אלמוני.

#307 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎06:01

חרדי גאה,

אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.

האם יש כאן רמיזה/אמירה שאם החוק היה מחייב חרדים להתגייס היית בוחר לחיות מחוץ לארץ ישראל (על-מנת להמשיך לקיים את אורח חייך)? זה לא נשמע לי ציוני במיוחד. שכחתי לשאול, האם הזרם אליו אתה משתייך ציוני בכלל?

אתה צודק שהדבר לא נראה הוגן כלפי שאר האזרחים

הדבר יותר חמור מכך. הוא גורם לשנאת חינם בין יהודים ליהודים. אפשר לראות זאת אפילו כאן באשכול. לאנשים קשה לקבל ("פרזיט") את העובדה שאתה לא מתגייס בגלל שאתה מאמין ב-א', ב' ו-ג'. הם טוענים שגם להם זה לא נוח. שגם הם צריכים להשתנות עבור המערכת.
אני לא חושב שאתה נופל על "אוזניים אטומות". אנשים כאן מחכים לשמוע טיעון שיתקבל אצלם (לגבי אי הגיוס), אבל אתה אומר:
"אני מאמין ככה וככה. שירות בצבא ינגוד את אמונותיי ולכן איני יכול להתגייס."
אתה אומר זאת בצורה יותר מעודנת, כמובן, אך לי זה נשמע כאילו אתה מגיע "אטום" מלכתחילה.

אבל מה אני יכול לעשות ידי כבולות.

ידיך אינן כבולות. אתה יכול לפעול לשינוי הצבא כך שיתאים גם/יותר לאורח החיים החרדי. זאת האטימות עליה אני מדבר.

לגבי מה ששאלת מי ייגן עלינו באם אף אחד לא יתגייס - אמנם זו שאלה היפוטטית - אני מאמין שמי ששמר עלינו לבל ניכחד מהעולם במשך כל שנות קיומינו כעם, ועם ישראל חי וקיים למרות שכל העולם מנסה להשמיד אותנו מיום שהפכנו לעם, ימשיך לשמור עלינו. כמובן שזה בורא העולם.

שורה תחתונה: האם אתה רואה בצה"ל (כמו שהוא היום) גוף חיוני לקיום מדינת ישראל? אם כן, האם אתה רואה את קיום מדינת ישראל כמדינת היהודים דבר חשוב?

שבת שלום,
Superb

#308 חרדי_גאה

חרדי_גאה

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 22 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎06:34

חרדי גאה,

אם ההתגייסות לצה"ל נוגדת את הזכות הזו אני לא יכול להתגייס לצבא. אתה צודק שאם אני חי במדינה ולאו דווקא מדינת ישראל אני חייב לקבל על עצמי את חובותיה וזכויותיה של המדינה, אבל במידה וחובות אל המדינה נוגדים אל חובת קיום ושמירת התורה והמצוות אאלץ לעזוב את המדינה ואם לא יהיה באפשרותי, אמסור את נפשי ע"כ ולא אעבור על אחת מהמצוות שציווני הבורא יתברך. - כך נהגו אבותינו (גם שלך) במשך כל הדורות, כמובן שאני שמח ומודה על כך לבורא יתברך שאני יכול להתגורר בארץ ישראל וזה מעוגן בחוקי המדינה כאן.

האם יש כאן רמיזה/אמירה שאם החוק היה מחייב חרדים להתגייס היית בוחר לחיות מחוץ לארץ ישראל (על-מנת להמשיך לקיים את אורח חייך)? זה לא נשמע לי ציוני במיוחד. שכחתי לשאול, האם הזרם אליו אתה משתייך ציוני בכלל?

אתה צודק שהדבר לא נראה הוגן כלפי שאר האזרחים

הדבר יותר חמור מכך. הוא גורם לשנאת חינם בין יהודים ליהודים. אפשר לראות זאת אפילו כאן באשכול. לאנשים קשה לקבל ("פרזיט") את העובדה שאתה לא מתגייס בגלל שאתה מאמין ב-א', ב' ו-ג'. הם טוענים שגם להם זה לא נוח. שגם הם צריכים להשתנות עבור המערכת.
אני לא חושב שאתה נופל על "אוזניים אטומות". אנשים כאן מחכים לשמוע טיעון שיתקבל אצלם (לגבי אי הגיוס), אבל אתה אומר:
"אני מאמין ככה וככה. שירות בצבא ינגוד את אמונותיי ולכן איני יכול להתגייס."
אתה אומר זאת בצורה יותר מעודנת, כמובן, אך לי זה נשמע כאילו אתה מגיע "אטום" מלכתחילה.

אבל מה אני יכול לעשות ידי כבולות.

ידיך אינן כבולות. אתה יכול לפעול לשינוי הצבא כך שיתאים גם/יותר לאורח החיים החרדי. זאת האטימות עליה אני מדבר.

לגבי מה ששאלת מי ייגן עלינו באם אף אחד לא יתגייס - אמנם זו שאלה היפוטטית - אני מאמין שמי ששמר עלינו לבל ניכחד מהעולם במשך כל שנות קיומינו כעם, ועם ישראל חי וקיים למרות שכל העולם מנסה להשמיד אותנו מיום שהפכנו לעם, ימשיך לשמור עלינו. כמובן שזה בורא העולם.

שורה תחתונה: האם אתה רואה בצה"ל (כמו שהוא היום) גוף חיוני לקיום מדינת ישראל? אם כן, האם אתה רואה את קיום מדינת ישראל כמדינת היהודים דבר חשוב?

שבת שלום,
Superb

בלי נדר אני אתן תשובה מפורטת במוצאי שבת או מקסימום יום ראשון, העיניים שלי נעצמות ממש, אני עובד במקום שדורש ממני את המשמרת לילה הזו בכל יום חמישי, אתה יכול לראות שלפנות בוקר עוד כתבתי תגובות.

דרך אגב חשבתי לפרוש מן האשכול ומן הדיון מכיוון שלא הרגשתי שיש לי בכלל אי אלו מתעניינים במה שאני כותב, רק הרגע ראיתי את מה ש"עדי בלי בצל" (לא מבין את המשמעות של הכינוי) כתב בלינק שהפנית אותי אליו, הוא מהיחידים שנתן התייחסות רצינית לנכתב ובאמת עורר דיון רציני, לא הייתי מתעלם מההודעה שלו אם הייתי רואה אותה. (לתשומת לבך עדי)

שבת שלום

#309 danielk

danielk

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 932 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎09:28

בוא נצעד שניה בשבילי הזמן, ונחזור לאשכול..
נקרא את ההודעות שלך שקדמו ל "חמור" ונבדוק אם תגובתי הייתה מצודקת.
אתה פתחת בהודעות כמו "אני אזרוק את כל החרדים לים יחד עם החילונים" - לדעתי אתה חמור.

כתבתי בתגובה קודמת, למה בחרתי באימרה שצריך לזרוק אתכם ואת הערבים לים. אם לא קראת
אז אומר לך בקצרה, שהיא נועדה להוציא את הנאורים שהגיבו עד אז באשכול ולהראות את הדו-פרצופיות
או אי-הנאורות שלהם, כשאתה אחד מהם לצערי. אף אחד לא התרעם על כך שכתבתי שצריך לזרוק גם את הערבים לים למשל...
ואני לא רוצה לזרוק אתכם או ציבור אחר לים, אני מצפה לשיוויון והדדיות. ואם החוק הקיים היום במדינה מעוות
לא לנצל אותו לרעה.

וכן, תתפלא, אבל אני לא שונא אותך או את החרדים, וגם לא את הערבים. אם נפגעת מהאימרה הקודמת שלי,
אז אני מתנצל בפניך.

אתה יכול להמשיך ולקרוא לי חמור, תהנה.

אתה צודק, אבל רובם המוחלט של הציבור החרדי בעולם כולו, הוא ממעמד הביניים ומעלה, אין לי מושג איך להסביר זאת אבל זו המציאות.

אולי הם עוסקים בדברים שאינם קשורים במישרין להשכלה כזו או אחרת, כמו MSB עסקים קטנים ובינוניים ולא מקצועות שדורשים השכלה ולצורך קידום העסק שלהם הם וודאי משתמשים באלו שרכשו את ההשכלה המתאימה.

אבל לא זה הדיון כאן באשכול, הדיון כאן באשכול הוא על השנאה של ה"חילוני" אל "החרדי" והפיכת את האדם החרדי ליצור טפילי תת תרבות מובטל ואלים, ומה שאני מנסה להסביר (מדף 5 כאן באשכול), שזה בפירוש לא כך, אבל כפי שכבר ציינתי דברי נופלים על אוזניים ערלות ואטומות. נחלתי כישלון, לומדים לחיות עם זה.

יום טוב, פלוני אלמוני.

חשבת אולי שבחו"ל הציבור הזה לא נהנה מההטבות המפליגות שהציבור הזה זוכה להן כאן?
לכן הוא צריך לצאת לעבוד ולפרנס את עצמו. עדיף לשלם מיסים לגויים מאשר למדינת ישראל.
הציבור החרדי, ברובו הוא ציבור משכיל עם יכולת למידה גבוהה מאוד. אני אומר את זה כאחד שעובד עם כמה חרדים
בחברת התוכנה בה אני עובד.
פשוט התרגלתם למצב הזה בו ציבור אחר מפרנס אתכם ונלחם למענכם, וכשזה מתרעם על דברים שלא ניראים לו שיוויוניים
אתם ישר הופכים את זה לשינאה. לא שונאים אתכם, פשוט רוצים לראות קצת יותר אמפטיה ושיתוף בבנית הארץ הזו. לא יותר.
תעבדו כמו כולם, תשרתו כמו כולם.

#310 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:11

הודעתי באחת ההודעות פה שלא קראתי את כל האשכול..
אתה יכול להמשיך ולומר עד מחר שבאת "לחשוף את הנאורים" (אלא שכמוני, דו פרצופייף..כן עלאק)
אז בוא נבדוק באמת מי כותב פה הודעות דו פרצופיות...
קיצר, אל תנסה לצאת מזה ככה, ובמיוחד..אל תנסה להפיל עליי דו פרצופיות.

בקשר לכך שלא הגבתי על זה שתזרוק את הערבים לים..
יש כמה סיבות...
קודם כל: כי אמרת שתזרוק את החרדים לים..וזה טיפה יותר עניין אותי..אני חושב שאתה יכול להבין למה..
דבר שני: גם (חלק) שונאים אותנו כיהודים ורוצים לזרוק אותנו לים, אז אין שום סיבה שאחוס עליהם. {כמובן שלא מדובר בכולם}.

1411724.png

#311 Skinny

Skinny

כבר זוכרים את השם שלי

• חבר של כבוד
  • 291 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:15

מבלי לקרוא את רוב התגובות באשכול, אני חושב שראוי לציין שחרד אשר אינו מתגייס לצה"ל, הוא לא משתמט.
הפטור לתלמידי הישיבות מוסדר בחוק. להלן "חוק טל" מויקיפדיה:

באפריל 2000 הוגש דו"ח הוועדה, וב-23 ביולי 2002 עבר בכנסת "חוק טל", ברוב של 51 מול 41. הצעת החוק מאפשרת המשך מתן פטור לבחורי הישיבות בכפוף לתנאים המפורטים בה. בגיל 22 יקבל בחור ישיבה שנת הכרעה בה יוכל לבחור האם להמשיך ללמוד או לצאת לעבוד. מי שיבחר לעבוד יוכל לבחור בין שירות צבאי מקוצר של שנה וארבעה חודשים ומילואים לפי צורכי הצבא, לבין שירות אזרחי של שנה, ללא שכר ועם אפשרות עבודה נוספת. שתי האופציות הן מגיל 22. בנוסף יורחבו מסגרות לשירות בצבא כמו הנח"ל החרדי. תאכף ביתר קפדנות בחינת השוהים תחת ההסדר. הנהגת הישיבות מתבקשת לשתף פעולה.

ומה אנו למדים מכך? אנן למדים שמדינת ישראל מכירה בצורכם של החרדים לקיים את מסגרת חייהם, ובכך השירות הצבאי מפריע לה.
גם דוד בן-גוריון, מנהיגה של מפא"י, מקימה של רפ"י, שמאלן ללא שום קשר לדת, הכיר בזכות זו.

לעומת זאת, הפטור של ערביי ישראל אינו מוסדר בסעיף בחוק, והוא בא לידי ביטוי בכך שמלכתחילה לא מזמן אותם הפוקד לרישום ולבדיקה.
בהתחשב בעובדות אלו, מית' ועוד רבים אחרים אשר מוכנים לתקוף חרדים ולכנותם בכינויי גנאי כגון "אוכלי חינם", מוזמנים להכין את שיעורי הבית שלהם.

תגובות רבות באשכול משקפות את הכיעור של החברה הישראלית. פשוט גועל נפש.
אותי סביר להניח שלא תראו מגיב כאן יותר.

התגובה שלך פשוט טיפשית וחסרת הגיון.
זה משנה אם תגדיר אותו משתמט? אותי כאזרח שמתגייס לצבא ותורם את חלקי, לא מעניין בכלל אם המדינה מכירה בצורכם של החרדים לקיים את מסגרת חייהם.
איך זה משנה את העובדה שהם אוכלי חינם? אני משרת בצבא 3 שנים ואף יותר, הם... לא.
וכמו כן, הועלתה פה עוד נקודה שאני עובד והם... לא.
אם זה לא אוכלי חינם, מה כן?

אותן זכויות אנו מקבלים, אבל משום מה החובות לא חלות על כולנו.

זוהי לא שנאה, זהו ציון עובדות.
א. חרדים חיים על ביטוח לאומי -> טפילי.
ב. חרדים לא רוכשים השכלה המקובלת בכלל העולם -> תת-תרבות.
ג. החרדים לא עובדים ולא תורמים לכלכלת המדינה -> מובטל.
ד. אני לא יודע מה איתך, אבל מרבית ההפגנות האלימות שאני שומע עליהן, הן של חרדים -> אלים.

יכול להיות שאני עוד צעיר וחסר הנסיון הדרוש בשביל להבין את העניין במלואו, אבל כרגע זה מה שאני רואה.

When You Do Something You've Never Done Before,
No matter how poorly it turns out,
You're on your way to doing it better next time

#312 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:23

צאו מהסרט של ה- "אוכלי חינם".

1411724.png

#313 Skinny

Skinny

כבר זוכרים את השם שלי

• חבר של כבוד
  • 291 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:31

צאו מהסרט של ה- "אוכלי חינם".

אז תן סרט אחר לחיות בו, ותדייק בפרטים.

When You Do Something You've Never Done Before,
No matter how poorly it turns out,
You're on your way to doing it better next time

#314 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:40

יש פה הודעות של חרדי_גאה בקשר לעבודה..
יש פה כמה דברים שאני עצמי כתבתי...
אתה מוזמן לגלוש ולקרוא..

1411724.png

#315 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:43

יש אצלנו בעבודה שני חרדים שעובדים,זה ממש לא נכון שכל החרדים לא עובדים.

#316 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:46

אבא שלי עובד, אחי עובד, אחיות שלי עובדות, דוד שלי עובד.
אני אעבוד..
אז הנה:
עוד ראיה שלא כל החרדים אוכלי חינם.

1411724.png

#317 אלמוני_פלמוני

אלמוני_פלמוני

אני בחבר'ה

• מתרגמי רשת
  • 862 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎10:49

הדיון כאן באשכול הוא על השנאה של ה"חילוני" אל "החרדי" והפיכת את האדם החרדי ליצור טפילי תת תרבות מובטל ואלים,

אני לא שונא חרדים. אני לא שונא ערבים. אני לא שונא הומואים. אני לא שונא אשכנזים. אני לא שונא מזרחים. אני לא שונא רוסים. אני לא שונא עארסים.
אני לא שונא שמאלנים. אני לא שונא מתנחלים. אנחנו חיים בארץ מאוד מגוונת מבחינה חברתית ותרבותית. זה עושה את החיים בארץ למעניינים, אבל
גם לא קלים. אני מקבל את העובדה שהמיסים שאני משלם למדינה משמשים גם לדברים שבעיני הם שטותיים/מקוממים/מזיקים. זה טבעה של דמוקרטיה.
יש לנו חופש דת במדינה. זה חשוב מאוד. לא פחות חשוב זה "חופש מדת". האם אתה מכיר בזכות הזאת שלי? האם הפוליטיקאים שמתיימרים לייצג אותך
בכנסת מכירים בזכות הזאת? אפילו נישואין אזרחיים אין לנו במדינה. לדעתי זאת בושה גדולה. עוד אבסורד ענק: המדינה מכירה בסמכות של רשם נישואין בקפריסין,
אבל לא בסמכות של רב רפורמי לערוך נישואין... כשחלק גדול מהציבור מרגיש שקבוצה מובחנת לוקחת מהמדינה הרבה יותר ממה שהיא נותנת, ויתרה מכך, שהקבוצה הזאת
באופן עקבי ומתמשך מנסה למנוע ממנו לחיות את חייו כפי שהוא רואה לנכון, הקבוצה הזאת לא תהייה פופולרית בלשון המעטה.
נקודה למחשבה.
פרטיות! תודה.

#318 danielk

danielk

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 932 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎11:02

הודעתי באחת ההודעות פה שלא קראתי את כל האשכול..
אתה יכול להמשיך ולומר עד מחר שבאת "לחשוף את הנאורים" (אלא שכמוני, דו פרצופייף..כן עלאק)
אז בוא נבדוק באמת מי כותב פה הודעות דו פרצופיות...
קיצר, אל תנסה לצאת מזה ככה, ובמיוחד..אל תנסה להפיל עליי דו פרצופיות.

בקשר לכך שלא הגבתי על זה שתזרוק את הערבים לים..
יש כמה סיבות...
קודם כל: כי אמרת שתזרוק את החרדים לים..וזה טיפה יותר עניין אותי..אני חושב שאתה יכול להבין למה..
דבר שני: גם (חלק) שונאים אותנו כיהודים ורוצים לזרוק אותנו לים, אז אין שום סיבה שאחוס עליהם. {כמובן שלא מדובר בכולם}.

אתה מוזמן לקרוא את כל ההודעת שלי בפורום, ואז לאמר אם אני דו-פרצופי או לא.
אני לא מנסה לצאת מכלום, אמרתי את מה שאמרתי כדי להראות פה את מה שאני חושב.

ועדיין, אתה התמחקת משירות צבאי. עובדה שכל פעם דחית ודחית(בלי קשר לבעיה הרפואית שיש לך).
אם היית רוצה, היית מוצא דרך לשרת או לתרום את חלקך. זאת בדיוק הנקודה שמציקה לי. המצב הקיים נוח לכם
ואתם מנצלים אותו עד הסוף, וכשמעירים לכם שלציבור החילוני זה מפריע, אתם הופכים את זה לשינאה.

שיהיה לך ולבני משפחתך שבת שלום.

#319 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎11:05

אני לא שונא חרדים. אני לא שונא ערבים. אני לא שונא הומואים. אני לא שונא אשכנזים. אני לא שונא מזרחים. אני לא שונא רוסים. אני לא שונא עארסים.

איך אפשר לא לשנוא עארסים?
:)

#320 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2009‏, ‎11:07

כבר אמרתי פה..אבל אומר שוב.
אני חרדי, אז מצפים ממני ללכת ללמוד בישיבה..
זה מה שעשיתי.
הבאתי פעמיים דחיה של בן ישיבה (שזה אומר, שנה אחת של ישיבה)
ואז רציתי להתגייס.
אמרו לי לא לעתודה..חזרתי לישיבה..כי אין לי עניין לקלף תפו"א בצבא.

אני לא מתחמק מצבא..ואני לא מתחמק משאלות ששואלים אותי..
אני לא אומר "אני אזרוק אותך לים" אם אני לא מתככון לזה באמת, ואני לא דו פרצופי.
זה הכל...
שבת שלום גם לך אחי..

אגב: אין לי שום דבר נגדך או נגד כל אחד ואחד בפורום (להפך: אני אפילו ממש מעריך את רוב המגיבים פה)
אבל כשזה מגיע למצב שממש קורעים לי את הצורה מילולית בגלל שאני חרדי..
אז אני מעוניין להבין מהו הגורם לכך..ואני מעוניין להסביר לכם..שתכלס - רוב החרדים הם לא כפי שאתם חושבים.

1411724.png

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים