אשכול ספאם
נכתב ב- 09/04/2012, 00:55
לומר שחרדים הם מפלצות ונחותים ושאת ילדיהם צריך "לגנוז".
נכתב ב- 09/04/2012, 01:26
אז מה אמרתי לפני? שאם תלמד את ההיסטוריה של עם ישראל, תראה דברים יותר קשים מהשואה.אם אתה מאמין באלוהים שמתכנן, מתערב וכולו רק טוב, אתה חייב להאמין שאלוהים יכל למנוע את השואה, ולכן הוא אחראי עליה.
אם אתה לא מאמין באלוהים כזה, אלא אתה מאמין רק באלוהים שברא את היקום לפני 13.7 מיליארד שנה והלך, כשהוא נותן לכל התהליכים להתרחש בעצמם, אז אין לי ויכוח איתך, ואתה יותר קרוב לעמדה שלי מאשר לעמדה של הדתיים.
אתה לא יודע מה הדין והחשבון שהוא עושה, אם זה מעניין אותך אז תלמד ותחקור את הנושא, אין סתם.
אני זוכר שלימדו בבית הספר כסיפור הקדמה לשואה שרוב היהודים בגולה היו מתבוללים ועם שהלך לו לאיבוד, מבלי זהות.
לשאול איפה היה אלוהים בשואה זה קל לאנשים, להגן על היהודים רק כי נולדו יהודים? לא מבין בדת, אבל מאמין שזה לא הולך ככה.
להאשים את אלוהים בהכל זה דיי בורות הייתי אומר.
אתה יודע, לאדם נתנה זכות בחירה, להבדיל בן טוב לרע (ראה ערך סדום ועמורה)
בסופו של דבר בני אדם אחראים למעשים שלהם.
נכתב ב- 09/04/2012, 01:42

גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 09/04/2012, 01:45
וגם אם כן, את מה זה בדיוק מוכיח? שאלוהים היה אכזרי גם לפני 1939?
לא יודע מה לימדו אותך בבית הספר, אבל העובדות מדברות בעד עצמן:
רוב הקורבנות בשואה היו יהודי פולין, שרובם המכריע היה יהודי "לפי הספר", שמר תורה והתבדל משאר העמים. לא יהודי גרמניה.
ומה שאתה עושה כאן זאת חוצפה מדרגה ראשונה. אתה לא מתבייש להאשים את הקורבנות?!
להאשים את אלוהים זה הכל חוץ מבורות. ברגע שאתה טוען שהוא אל מתערב והתגלמות הטוב בעולם, אין לך אפשרות להסביר תופעות שכאלה.
לאדם ניתנה זכות בחירה, אבל אם הטיעון שלך הוא שקיים צדק מופתי בעולם, הטובים מקבלים גמול על המעשים שלהם והרעים מקבלים עונש על המעשים שלהם, אז אתה או טיפש או שקרן.
אם אתה חושב שבשואה נגרם צדק ליהודים המתבוללים הנוראים ולכן מוצדק היה לרצוח שישה מיליון יהודים, אז זה הופך אותך לבן אדם אכזר ולא מוסרי.
חוץ מזה, אם היית טורח קורא את התנ"ך, היית מגלה שיש בו המון רוע אקטיבי של אלוהים, שלא נובע מבחירה של האנשים בין טוב לרע.
נכתב ב- 09/04/2012, 01:55
התכוונתי לזה שאתה חוטא באותם דברים שאלפים בדיוק חושבים כמוך.
כי אתה חושב שעצם זה שאתה יהודי זה אומר שהוא צריך להגן עליך.
למה? מה אתה עושה בשבילו מלבד להשים פס עליו?
אבל אני לא סנגור של אלוהים, שתסיים את חייך תשאל אותו אתה את השאלה הזו.
כאן סיימתי את הדיון הזה, למה אני עוד כמה שעות יש לי נסיעה ארוכה לכנרת לחופשה של כמה ימים מהשטויות שלכם חח
נכתב ב- 09/04/2012, 02:07
מה זה מכיר אחי... אני גמרתי את כל עוגיות הקוקוס נראה לי ביומייםמכירים את זה שיש לכם מלא עוגיות בבית וכל השנה אתם לא נוגעים בהן, אבל רק בפסח שאסור פתאום אתם לא מסוגלים לטחון?
כן, שטויות שלנו... פרדוקס מושלם כי אתה פתחת בדיון הזה...כאן סיימתי את הדיון הזה, למה אני עוד כמה שעות יש לי נסיעה ארוכה לכנרת לחופשה של כמה ימים מהשטויות שלכם חח
נכתב ב- 09/04/2012, 02:14
אלוהים (אם הוא קיים והוא באמת התגלמות הטוב בעולם) צריך להציל כל בן אדם חף מפשע.
אם אלוהים לא מציל בן אדם חף מפשע שנרצח בסבל ובייסורים, מבחינתי הוא אכזר. קל וחומר אם מדובר בעם שלם ובשישה מיליון בני אדם. קל וחומר אם מדובר ב"עם הנבחר".
אתה מאמין באותו אל. שיבושם לך, באמת. תעשה מה שאתה רוצה ותחשוב מה שבא לך.
רק אל תביך את עצמך ותטען שהתפיסה שמנוגדת לשלך היא טפשית וחסרת הגיון. כי היא לא.
- Geralt of Rivia אוהב את זה
נכתב ב- 09/04/2012, 03:05
אני לא מאמין ולא קרוב לזה, אבל אתה סותר את עצמך.אה?
אם אלוהים לא מציל בן אדם חף מפשע שנרצח בסבל ובייסורים, מבחינתי הוא אכזר. קל וחומר אם מדובר בעם שלם ובשישה מיליון בני אדם. קל וחומר אם מדובר ב"עם הנבחר".
אתה אומר שאם אלוהים לא הציל... אז הוא אכזר.
זה עדיין לא סותר את קיומו של אלוהים, קיים אבל אכזר זה עדיין קיים וזה אומר שאתה מודה בקיום יישות עליונה ששולטת על הכל, לא משנה מה מעשיה.
אני לא חושב שיש אמונה כזו שאלוהים הופך הכל לטוב ומונע כל דבר רע שקיים.

גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 09/04/2012, 05:59
אכזבת אותי? אני לא מכיר אותך מספיק כדי שיהיה לי אכפת כל כך ותאכזב אותי חח ממש לא.אלעד אח שלי היקר, מצטער שאכזבתי אותך...נו באמת...מה אתה רוצה שאני אגיד?
חשבת שאני גבר ועכשיו כבר לא, אז בסדר...לא נורא, זה לא שאנחנו באמת מכירים, אז לא בעיה בשבילי להעביר את זה הלאה.
הדעה שלי לא תשתנה, אני עדיין חושב שהם אידיוטים והסברתי גם למה.
לא יעזור כלום, להיות אתאיסט זה להיות לא מחובר למציאות, לחשוב שהכל נוצר סתם ככה, מבלי שאף אחד תכנן את זה.
אני קורא לו אל, אתאיסטים אומרים שאין כזה, אז מה כן יש? ומה התשובה שלהם לכל היופי והחוכמה הזו?
בנתיים חוץ מלקטול אותי ולקרוא לי מתנשא לא נתתם תשובה אמיתית.
מורדוק,נאצית או לא...שיחקת אותה עם הג'ינג'ית...אהבתי.
הדעה שלך לא תשתנה אתזה כבר הבנתי, עם קיר פשוט יותר לנהל דו-שיח מאשר ממך.
שוב נחמד לראות שהתעלמת מ80% מדבריי.
אתה לא מבין שזה לא עובד ככה. אתה לא יכול לבחור דיעה, לתת לה הסבר מסויים ולהגיד זה מה יש, זו האמת היחידה.
העולם הוא לא שחור ולבן, בדיוק כמו דעותיך. יש עובדות שאתה פשוט בוחר להתעלם מהם.
אני לא יכול להגיד לדוגמא שהיו קיימות ממוטות בעבר כי ההסבר שלי לכך הוא שיש פילים בימינו. וכל מי שחושב אחרת הוא אדיוט.
אתה מבין כמה מגוכח אתה נשמע?
"הדעה שלי לא תשתנה". אתה נשמע כמו תקליט שבור.
אז למה אנחנו בכלל מדברים? עקשן כמוך הרבה זמן לא פגשתי.
מי אמר שאתאיסט חושב שהכל נוצר סתם ככה? כאילו דיברתי לאוויר בשלושה ימים האחרונים.
מה נסגר איתך, ממש העלבה לאינטיליגנציה שלך ההודעות האלה!
התשובה שלהם לכל היופי הזה בפעם השניה או השלישית היא ה"מפץ הגדול" בין היתר.
http://he.wikipedia....%93%D7%95%D7%9C
(לא מאמין שהבאתי לך לינק לויקי, אבל תקרא אותו יעקשן)
הנה הבאתי לך שוב תשובה אמיתית!
"אתאיסט זה להיות לא מחובר למציאות", הגדרה מילונית? או שאתה חשבת עלזה בעצמך?
רוב חבריי הם אתאיסטים. אני לא מבין מה הבעיה שלך לקבל אתזה שיש אנשים כמוני כמוך, סטודנטים בטכניון ואנשים חכמים אף יותר,
שלא מאמינים שקיים שם אל למעלה שדואג לנו ויצר את כלזה. הם בוחרים להאמין בהשקפות מדעיות אחרות.
במקום לקטול את דעתם בלי ביסוס, וליצור להם דמות שלא קיימת תקרא קצת.
בחייאת תקרא קצת עליהם לפני שאתה סתם מדבר (תתחיל בלינק שהבאתי לך) ואולי תפסיק לדבר שטויות.
זו דעתם, ואם היא שונה משלך אין זו אומר שהם אדיוטים, אולי ההפך הוא הנכון.
Be the change you want to see in the world - Gandhi
נכתב ב- 09/04/2012, 08:10
אני אומר שאם מניחים שאלוהים באמת קיים, אז הוא חייב להיות אכזר.אני לא מאמין ולא קרוב לזה, אבל אתה סותר את עצמך.
אה?
אתה אומר שאם אלוהים לא הציל... אז הוא אכזר.
זה עדיין לא סותר את קיומו של אלוהים, קיים אבל אכזר זה עדיין קיים וזה אומר שאתה מודה בקיום יישות עליונה ששולטת על הכל, לא משנה מה מעשיה.
אני לא חושב שיש אמונה כזו שאלוהים הופך הכל לטוב ומונע כל דבר רע שקיים.
אולי אין אמונה כזאת שאלוהים הופך הכל לטוב, אבל אלוהים של הדתיים הוא מושלם. הוא ההגדרה לטוב ולמוסר. ברגע שאלוהים אחראי לרוע שכזה, זה סותר את היותו טוב ומושלם.
כמובן שזה לא סותר את קיומו של אל אכזר ורשע, אבל אל כזה הוא שונה מהותית מהתפיסה הדתית. אני גם לא מוצא את ההיגיון באמונה באל שכזה.
חוץ מזה, זאת הסיבה העיקרית של rotembal, וזאת סיבה שהיא רק אחת מהסיבות שלי לאי אמונה.
אני לא מאמין בקיום ישות עליונה ששולטת על הכל ומתערבת בחיים שלנו ואני לא חושב שיש דבר מעבר לחוקי הפיזיקה.
- Geralt of Rivia אוהב את זה
נכתב ב- 09/04/2012, 12:04
אתחיל ואומר שאין לי דעה מגובשת ל'האם יש אלוהים או לא', כלומר אני מצד אחד לא מגדיר את עצמי כאתאיסט ומצד שני אני לא מגדיר את עצמי כמאמין. אפשר להגיד שבחרתי לא להחליט, מהסיבה הפשוטה שזה לא ממש משנה לי.
בכל מקרה, אילן, אני אתייחס לנקודה שלך:
אתה צודק שהתפיסה של הדתיים היא שאלוהים הוא מושלם והוא ההגדרה ל"טוב ולמוסר מהו".
יחד עם זאת, הוא לא יכול לשלול מאדם את חופש הבחירה, אחרת אנחנו לא נהיה בני אדם, אלא.. רובוטים.
לכן, זה מאוד בעייתי לומר על אלוהים שהוא "אכזר" רק כיוון שהוא לא מנע את ה*שואה, כי למנוע את השואה = לשנות מחשבה של אדם או תהליכים שתלויים בחופש הבחירה של בני האדם, וכאמור, זה לא רצוי.
* ניתן להחליף את השואה בכל מאורע קשה/רע היסטורית.
נכתב ב- 09/04/2012, 12:08
אני נתקל בהמון אנשים חכמים כמוך, וגם בדתיים מאוד אינלגנטים. הדבר שמפריע לי זה לא שהם מאמינים באל, אלא בדת היהודית בפרט
מה הקטע שאתה מאמין בדת שנולדת וחונכת אליה ומקיים את המצוות שלה? נולדת באמריקה למשפחה קתולית? או כי נולדת באיראן כמוסלמי? אתה מאמין בזה באמונה שלמה שהיא צודקת, והבולשיט של "אלוהים אחד" לא ממש מעניין אותי.
אתה נולדת אל תוך דת מסוימת כי לא לימדו אותך לחשוב באופן עצמאי ולבחור אותה. חינכו אותך אליה.
ולגבי הדיון עם קליפס, כן בלי להעליב או משהו,
אתם אדיוטים. אתם מבזבזים יומיים שלמים על ויכוח עם קיר? בנאדם אחד אומר X ו-Y והשני ממשיך לצעוק "בלה בלה בלה אתאיסטים הם טיפשים". למה אתם מבזבזים את הזמן שלכם מול אדם טיפש, אטום ומקובע שלא מצליח להוציא את הראש מהתחת שלו?
אין הבדל בין להתווכח איתו על קיום אלוהים בין להתווכח עם ערס טיפש. באמת
- Lucas_Lee אוהב את זה
נכתב ב- 09/04/2012, 13:07
- Murdock ו חסה אוהבים את זה
נכתב ב- 09/04/2012, 13:52
אם אלוהים הוא באמת כל יכול כמו שטוענת הדת, והוא יכל למנוע דברים כמו השואה, התעללויות, אונס, רצח וכ'ו של אנשים חפים מפשע, והוא בוחר לא לעשות את זה, מבחינתי הוא בן זונה גדול. בגלל זה אני כבר מעדיף לא להאמין בו.
אני לגמרי עם IlanVic בעניין הזה.
נכתב ב- 09/04/2012, 13:55
אייה זה כואב..אבל כיף><IP: 79.179.3.159יש לי מלא חתכים איה XD
זה כייף לעשות את זה חח..
אם מישהו רוצה לדווח למשטרה או מגן דוד ולחסוך לי לעשות את זה.
חחחחחחחחח רציני OO"
----
ואני לא מקצוענית- מי שאמר. רק התחלתי XD
מורצ'ה // נו.. מור // 16 // סטלנית // משועממת // מצ'וגעת // מאכפת לכם S:
קייטי פרי ראאאאר *~*

No you don't know what its like
when nothing feels alright
You don't know what its like to be like me
נכתב ב- 09/04/2012, 13:57
הקטע באמונה הוא להאמין בלב שלם ולא להאמין במה שאתה חושב שאלוהים צריך לעשות.מבלי להתייחס לכל הפן המדעי של הויכוח על קיומו של אלוהים (ואני בכלל לא מדבר על סיפור הבריאה שזה ברור שהוא לא היה באמת), אני מוכן לא להאמין באלוהים מסיבה אחת פשוטה.
אם אלוהים הוא באמת כל יכול כמו שטוענת הדת, והוא יכל למנוע דברים כמו השואה, התעללויות, אונס, רצח וכ'ו של אנשים חפים מפשע, והוא בוחר לא לעשות את זה, מבחינתי הוא בן זונה גדול. בגלל זה אני כבר מעדיף לא להאמין בו.
אתה פשוט מתעב את הדת ולא את אלוהים וזה משפיע על התפיסה שלך.

גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 09/04/2012, 14:01
לפעמים..שתוק י'גיי ילדותי ומפגר.
הלוואי עליי לפרוש מהפורום לנצח 20 פעם ולחזור בכל פעם מחדש...את מפגרת XDיש לי מלא חתכים איה XD
זה כייף לעשות את זה חח..
מורצ'ה // נו.. מור // 16 // סטלנית // משועממת // מצ'וגעת // מאכפת לכם S:
קייטי פרי ראאאאר *~*

No you don't know what its like
when nothing feels alright
You don't know what its like to be like me
נכתב ב- 09/04/2012, 14:08
אמונה בלב שלם אף פעם לא תהיה לי, תמיד יהיו ספקות.הקטע באמונה הוא להאמין בלב שלם ולא להאמין במה שאתה חושב שאלוהים צריך לעשות.
מבלי להתייחס לכל הפן המדעי של הויכוח על קיומו של אלוהים (ואני בכלל לא מדבר על סיפור הבריאה שזה ברור שהוא לא היה באמת), אני מוכן לא להאמין באלוהים מסיבה אחת פשוטה.
אתה פשוט מתעב את הדת ולא את אלוהים וזה משפיע על התפיסה שלך.
וזה נכון שאני חושב שהעולם היה יכול להיות טוב יותר בלי דת(כל דת כמובן, לא רק היהדות), אבל זה ממש לא קשור לתפיסה שלי את אלוהים.
אני לא "מתעב" את אלוהים כי אני לא מאמין בו.
נכתב ב- 09/04/2012, 14:10
בכל מקרה אני כבר מנסה להפסיק להיכנס לוויכוחים האלה.. אפילו שזה זה מעניין זה אף פעם זה לא נגמר טוב.
מה שכן יום שישי האחרון שביקשתי מהסודוך שם באלנבי לחם לא כשר אני באמת שונא את הלחם הכשר של פסח אז ישר אחד הערסים קפץ להגיד משהו מה שכן זה כיף לריב שאתה מסטול
נכתב ב- 09/04/2012, 14:14
אז..איזה טעם אתם הכי אוהבים?
ומה הטעם הכי מוזר שיצא לכם לטעום?
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים