ביקורת - "האביר האפל".
נכתב ב- 23/08/2008, 17:01
נכתב ב- 23/08/2008, 17:06
זה לא עוד "באטמן נלחם ברע", יש בו משהו גאוני הרבה מעבר לזה.
זה מה שהפך אותו למיוחד.
נכתב ב- 23/08/2008, 23:25
אחד הסרטים המזעזעים ביותר שקיימים, לדעתי, וברטון הוא במאי מאוד מוצלח ואהוב בעיניי.
הכל בו כל כך מגוחך, המשחק זוועתי, התפאורה, העיצוב מכוערת ברמות בל יאומנו, הכל.
הדבר היחיד ששוה בו זה ג'ק ניקולסון, בתור הג'וקר, אבל הוא לא היה ממש מבריק. לא נפלתי מההופעה.
נכתב ב- 24/08/2008, 01:05
גם זה כל כך קטן ודק...
That`s what she said!#!%$
אורח_Live at Leeds_*
נכתב ב- 24/08/2008, 01:07
יש לך דרך ארוכה לפניך
נכתב ב- 24/08/2008, 04:18
אינדיד!זה הסרט הכי טוב שראית?
יש לך דרך ארוכה לפניך
נכתב ב- 24/08/2008, 06:49
נכתב ב- 24/08/2008, 07:08
נכתב ב- 24/08/2008, 07:26
נכתב ב- 24/08/2008, 09:19
מקום שלישי בכל הזמנים? לא!
נכתב ב- 24/08/2008, 10:13
משה, אם יעשו לך תרוגם ככה, והוא יהיה נמצא למטה למטה במקום שאתה בקושיי רואה, היית מסתכל עליו בכלל?
חחח, לא. אבל כנראה שלא הבנת את הבדיחה שלי.
נכתב ב- 24/08/2008, 12:10
דיברתי על באטמן הראשון מ-1989 (אותו התחלתי לראות בטלוויזיה).זה לא פלא אם ראית בTS...
אני חושב שהסרט היחיד שראיתי באיכות גרועה היה מת לצעוק 4 ב-TS. כל השאר סקרינר ומעלה.
נכתב ב- 24/08/2008, 12:21
נכתב ב- 24/08/2008, 15:32
שמע כתור אחד שחובב סרטים גם צריך שיהיה טיפה מקורות לסדרת קומיקס.אני מבין שרוב הגולשים כאן באתר הם בני נוער ולכן מצפים שסרט שיש בו דמות קומיקס תהיה מלאה באקשן רגיל בסגנון "מת לחיות". לא שזה חסר בסרט "האביר האפל" אבל השוני בו הוא הסאבטקסט- כלומר מה שלא רואים על המסך ושהצופה צריך להבין לבד בין הדיאלוגים של הדמויות ובאירועים שקורים על המסך ומה עומד מאחוריהם. באטמן למשל הוא לא דמות קומיקס רגילה בעלת כוחות על ובעלת אמונות חד משמעיות של צדק מוחלט ובין טוב לרע. להיפך, זו דמות עם עבר טראגי (רצח הוריו), פחד מיונק דוחה (עטלף), אנושי לגמרי (נפגע מקליעים, משתמש בטכנולוגיה כדי שיהיה לו יתרון על היריבים שלו) וכל הזמן מתייסר בין החלטות גורליות (להיות אכזרי ולהרוג או רק לעצור פושעים ולהסגיר אותם למשטרה).
כי אני הרגשתי אישית שפאקינג הרסו הכל, ואני לא אמור שזה יהיה כמו סדרת הסרטים מת לחיות, אני מדבר על זה שלא יהרסו את הסרט.
לדגומא הסראט אקס מן, והסדרה שלו, בסדרה אני זוכר שיש מישהו שמנסה להרוס את כל האנשים בעלי כוחות מיוחדים ואם הוא תופס אותם זה ע"י רובוטים, עכשיו בסרט עושים שהאדם מנסה לתפוס את האלה עם הכוחות, זה לדעתי הרס.
זה דוגמא אולי ספציפית וגם אני לא בטוח שזה מה שקרה בסדרה אולי זה ההפך או משהו כזה.
בספיידרמן אם אני לא טועה הם הלכו כמאט על כל הסדרה, זתומרת הראו שהוא נלחם מול הג'וקר או שדון לא זוכר מה הוא, וראו שהוא לומד לכך וכך, וראו איך סבא שלו מת וזה, לא הרחיקו לכת ממה שהכותב אז עשה, לפעמים הורס לי שהכותבים של היום לא הולכים טיפה יותר על מה שהכותב אז רשם בספר, יפה מאוד שהם ניסו לתת ראות חדשה אבל לא תמיד צריך את זה.
ואל תתייחס לאקשן שאני אמור לקבל מהסרט, אני מבין טוב מאוד את הדיאולגיה או משהו כזה שהסרט נותן אבל הטענה שלי היא שחבל שהכותבים של היום לא הולכים לפי הספר.
ונחזיר אותך טיפה אחוה, באטמן הראשון, הלכו הכל יופי טופי לפי הספר אבל הבעיה הייתה עם הרמת שחקנות, תפאורה, ונעזוב הפעם אפקטים, אבל הרמת השחקנות הייתה על הפנים, התפאורה כנ"ל, הצילום היה נחמד-, בגלל זה לא נהנתי מהראשון.
אבל אם נדבר איתך על עכשיו, אז אני שואל אותך אם הסרט שווה את זה?איך בכלל לפי דעתך כתבו את הסרט?אם כתבו אותו על העלילה אבל משהו בעיקפין ושונה?
איך הרמת שחקנות?
איך הצילום?
אי התפאורה?
וואי חפרתי את הכי בור גדול בקיו סאב כנראה.
נכתב ב- 24/08/2008, 15:37
גם אני קראתי את הספר "הנץ ממלטה", ומאוד אהבתי אותו, אל שראיתי את הסרט התאכזבתי ברמות. ממש הרסו את הספר.
המקרה היחיד שו זה לא קרה היה בלייד ראנר. גם הסרט וגם הספר מדהימים.
נכתב ב- 24/08/2008, 15:39
אישית לא קראתי שום ספר, אבל אם אני לא טועה יש לסרט בלייד שלושה סרטים וראיתי את כולם ובכולם נהנתי.זו הבעיה שקוראים ספר/קומיקס לפני סרט ומאוד אוהבים את זה. זה הורס. בכל מצב.
גם אני קראתי את הספר "הנץ ממלטה", ומאוד אהבתי אותו, אל שראיתי את הסרט התאכזבתי ברמות. ממש הרסו את הספר.
המקרה היחיד שו זה לא קרה היה בלייד ראנר. גם הסרט וגם הספר מדהימים.
לא זכור לי סרט אחד מהשלושה שיבתי סתם ורציתי כ"כ להעביר ערוץ/ללחוץ סטופ/לכבות בכלל את הטלוויזיה.
נכתב ב- 24/08/2008, 15:42
בלייד ראנר.
Blade Runner.
לא שמעת עליו?
נכתב ב- 24/08/2008, 18:03
צריכים להבין למה הכותבים של הסרט וגם הבמאי לא נצמדים למקור של הקומיקס. הרבה סרטים שנעשו בעבר ונעשים כיום בהוליווד בארה"ב מושפעים ממה שקורה מסביבם מבחינה פוליטית,חברתית וכלכלית. הסרט הראשון של בטמן נעשה בתחילת שנות ה-90 שאז הייתה בפריחה כלכלית טובה, לא מעורבת באף מלחמה ויציבה מבחינה פוליטית. אבל היום המצב שונה. אמריקה תופסת את העולם כמקום הרבה יותר אפל ומפחיד (כמו בסרט). מבחינתם טרוריסטים כמו בן לאדן מטורפים ממש כמו הג'וקר והם מפנטזים על איזה גיבור אנושי במסיכה שיבוא ויציל את המצב. אמריקה של היום היא מדינה שנמצאת במלחמה לא ברורה (עירק), המצב הכלכלי על הפנים, לפני בחירות לנשיאות (עם מועמד שחור שזה פעם ראשונה בהיסטוריה) ואחרי טראומת אסון התאומים.
נכתב ב- 24/08/2008, 18:27
גם אני קראתי כמה מהקומיקסים של באטמן, ולכן אני מסכים איתך.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים