קצת חומר למחשבה...
נכתב ב- 09/08/2009, 16:26
לעומת זאת לחילונים לא הייתה בעיה עם הדתיים, אם הדתיים היו עוסקים בעניינים שלהם ולא מפריעים לאף אחד אחר למה שתהיה להם?
אבל כמובן שהדתיים מפריעים לחילונים ועוד איך. לדוגמא איך שהרב עובדיה יוסף אמר, הוא השווה את החילונים לבהמות, כן כן, גם אם זאת השוואה של צורת האכילה, זאת עדיין השוואה לבהמות.
ובכן אף אחד לא רוצה שישוו אותו לבהמה, וכך יכול להווצר ריב רק בגלל שהחילונים לא מקיימים אותם מצוות שהדתיים עושים.
כמו לדוגמא החניון הזה בירושלים שרצו לפתוח גם בשבת, ראש העיר אשר נבחר בדמוקרטיה רוצה לעשות זאת, ובכן הדתיים מגיבים לכך בדרך בכלל לא דמוקרטית!
כאן נוצר פרדוקס, כאשר החילונים בוחרים לחיות בישראל הם מסכימים לדרכים שלה, וזה כולל את הדמוקרטיה, אך הדתיים גם רוצים לחיות כאן בגלל שזו "ארץ הקודש" וגם רוצים לפעול בדרכים לא דמוקרטיות.
אומנם הדתיים אומרים שהחילונים אוכלים כמו בהמות, אבל לפחות אלו בהמות חכמות במקצת, הדתיים מתנהגים כמו התינוקות של הבהמות אשר מתפרעים כאשר משהו לא הולך בדרך שבא הם רוצים שהוא ילך.
נכתב ב- 09/08/2009, 16:42
כל מילה סלע.הבעיה היא שבדת היהודית (כמו שאמר הרבה עובדיה יוסף) כל מי שלא עושה כמוהם הוא "חוטא" והמטרה שלהם היא לגרום לכל העולם לעשות כמוהם.
לעומת זאת לחילונים לא הייתה בעיה עם הדתיים, אם הדתיים היו עוסקים בעניינים שלהם ולא מפריעים לאף אחד אחר למה שתהיה להם?
אבל כמובן שהדתיים מפריעים לחילונים ועוד איך. לדוגמא איך שהרב עובדיה יוסף אמר, הוא השווה את החילונים לבהמות, כן כן, גם אם זאת השוואה של צורת האכילה, זאת עדיין השוואה לבהמות.
ובכן אף אחד לא רוצה שישוו אותו לבהמה, וכך יכול להווצר ריב רק בגלל שהחילונים לא מקיימים אותם מצוות שהדתיים עושים.
כמו לדוגמא החניון הזה בירושלים שרצו לפתוח גם בשבת, ראש העיר אשר נבחר בדמוקרטיה רוצה לעשות זאת, ובכן הדתיים מגיבים לכך בדרך בכלל לא דמוקרטית!
כאן נוצר פרדוקס, כאשר החילונים בוחרים לחיות בישראל הם מסכימים לדרכים שלה, וזה כולל את הדמוקרטיה, אך הדתיים גם רוצים לחיות כאן בגלל שזו "ארץ הקודש" וגם רוצים לפעול בדרכים לא דמוקרטיות.
אומנם הדתיים אומרים שהחילונים אוכלים כמו בהמות, אבל לפחות אלו בהמות חכמות במקצת, הדתיים מתנהגים כמו התינוקות של הבהמות אשר מתפרעים כאשר משהו לא הולך בדרך שבא הם רוצים שהוא ילך.
אם אני לא מברך על האוכל זה אומר שאני אוכל כמו בהמה?
אני אוכל עם סכין ומזלג ושוטף ידיים לפני, לא כמו בהמה, אלא כמו בן אדם.
נכתב ב- 09/08/2009, 17:57
אבל למה אתה אומר שהדתיים אלו החרדים?!הבעיה היא שבדת היהודית (כמו שאמר הרבה עובדיה יוסף) כל מי שלא עושה כמוהם הוא "חוטא" והמטרה שלהם היא לגרום לכל העולם לעשות כמוהם.
הבדל שמיים וארץ בין הכיפות הסרוגות לחרדים.
יש הרבה דתיים שכן מעוניינים ורוצים ללכת בדרך הדמוקרטיה.
הנה - שוב הכללה לא במקום.
נכתב ב- 09/08/2009, 17:58
הוא צודקאבל למה אתה אומר שהדתיים אלו החרדים?!הבעיה היא שבדת היהודית (כמו שאמר הרבה עובדיה יוסף) כל מי שלא עושה כמוהם הוא "חוטא" והמטרה שלהם היא לגרום לכל העולם לעשות כמוהם.
הבדל שמיים וארץ בין הכיפות הסרוגות לחרדים.
יש הרבה דתיים שכן מעוניינים ורוצים ללכת בדרך הדמוקרטיה.
הנה - שוב הכללה לא במקום.
הבעיה היא בחרדים ולא בדתיים
נכתב ב- 09/08/2009, 18:46
מילא סוגרים את הרחובות שכל תושביהם דתיים בשבת (מובן ומקובל), אבל חניון שישמש אנשים שכן רוצים לנסוע (ולחנות) בשבת גם מפריע? אף אחד לא הכריח את החרדים לנסוע ולהשתמש בחניון, אז מה אכפת להם מהחילונים?
זה כמו שלי לא אכפת שאלקנה ממאה שערים לומד תורה מגיל 4 - אני לא מסכים עם זה אבל לא אצא לרחובות ואפגין נגדם, כי זו זכותם המלאה לעשות את זה.
למעשה, אם כבר מישהו יכול להתלונן זה יהיה אני, כי אני משרת 3 שנים בצבא והם לא, ואני משלם מסים שחלק גדול מהם יגיע אליהם כי חלק גדול מהם נתמכים יותר מדי על המדינה (ככה זה כשלא עובדים ורק לומדים תורה כל היום).
יהיה חשוב גם לציין את כל הנושא של האם המרעיבה, שזה פשוט ביזיון. אמא חרדית שהרעיבה באופן כרוני וחולני את הילד הקטן שלה, וכל הקהילה החרדית עומדת לצידה... WTF?
והעניין עם ההומואים לא שונה בהרבה מעניין החניון - אף אחד לא ביקש מהחרדים להיות הומואים וללכת בידיים שלובות ברחבי ירושלים. יש אנשים שזו הנטייה המינית שלהם. ככה הם נולדו, זאת עובדה שאף אחד לא יכול לשנות, אז למה צריך להסית ולצאת נגדם?
עדיין לא ידועה זהות הרוצח אבל אני לא אתפלא אם מדובר בחרדי. לפני מס' שנים בחור חרדי דקר את אחת המשתתפות במצעד הגאווה, והיום נעצר איזה חרדי שאיים לפוצץ את האוטובוסים שיסיעו אנשים לעצרת שהיתה אתמול.
אני לא חושב שאפשר להשוות את הרצח הזה לפיגוע, והעצרת התקיימה כיוון שמדובר ברצח שונה מסיבה שונה - רצח על רקע נטייה מינית, וזה דבר שלא זכור לי שקרה (לפחות לא לאחרונה).
"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק
נכתב ב- 09/08/2009, 23:36
בכלל לא משנה אם הרוצח הוא חרדי או לא. כל אלו שהתירו את דמם צריכים לעשות חשבון נפש דחוף.
נכתב ב- 09/08/2009, 23:53
הבעיה היא שבדת היהודית (כמו שאמר הרבה עובדיה יוסף) כל מי שלא עושה כמוהם הוא "חוטא" והמטרה שלהם היא לגרום לכל העולם לעשות כמוהם.
כמו שאמרו, כל מילה בסלע, "חיה ותן לחיות".
אני לא שונא את החרדים ובהחלט יודע לעשות הפרדה בין כיפות סרוגות וחרדים שיושבים בבית בשקט ולומדים תורה לבין אלו שיוצאים לרחובות וזורקים חיתולים על שוטרים. עם החרדים מהסוג השני יש לי בעיה. הגישה המטופשת של "אנחנו לא נוסעים בשבת, אף אחד לא ייסע" היא גישה חצופה ביותר. כפייה דתית היא אחד הדברים הכי נוראים שיש.
מילא סוגרים את הרחובות שכל תושביהם דתיים בשבת (מובן ומקובל), אבל חניון שישמש אנשים שכן רוצים לנסוע (ולחנות) בשבת גם מפריע? אף אחד לא הכריח את החרדים לנסוע ולהשתמש בחניון, אז מה אכפת להם מהחילונים?
זה כמו שלי לא אכפת שאלקנה ממאה שערים לומד תורה מגיל 4 - אני לא מסכים עם זה אבל לא אצא לרחובות ואפגין נגדם, כי זו זכותם המלאה לעשות את זה.
למעשה, אם כבר מישהו יכול להתלונן זה יהיה אני, כי אני משרת 3 שנים בצבא והם לא, ואני משלם מסים שחלק גדול מהם יגיע אליהם כי חלק גדול מהם נתמכים יותר מדי על המדינה (ככה זה כשלא עובדים ורק לומדים תורה כל היום).
יהיה חשוב גם לציין את כל הנושא של האם המרעיבה, שזה פשוט ביזיון. אמא חרדית שהרעיבה באופן כרוני וחולני את הילד הקטן שלה, וכל הקהילה החרדית עומדת לצידה... WTF?
והעניין עם ההומואים לא שונה בהרבה מעניין החניון - אף אחד לא ביקש מהחרדים להיות הומואים וללכת בידיים שלובות ברחבי ירושלים. יש אנשים שזו הנטייה המינית שלהם. ככה הם נולדו, זאת עובדה שאף אחד לא יכול לשנות, אז למה צריך להסית ולצאת נגדם?
עדיין לא ידועה זהות הרוצח אבל אני לא אתפלא אם מדובר בחרדי. לפני מס' שנים בחור חרדי דקר את אחת המשתתפות במצעד הגאווה, והיום נעצר איזה חרדי שאיים לפוצץ את האוטובוסים שיסיעו אנשים לעצרת שהיתה אתמול.
אני לא חושב שאפשר להשוות את הרצח הזה לפיגוע, והעצרת התקיימה כיוון שמדובר ברצח שונה מסיבה שונה - רצח על רקע נטייה מינית, וזה דבר שלא זכור לי שקרה (לפחות לא לאחרונה).
כנ"ל, פשוט אין מה להוסיף.

לא תעזור שום צדקנות והיתממות. בסופו של יום אלו שמסיתים קבוע נגד הקהילה הגאה הם בעיקר הדתיים הקיצוניים, והפוליטיקאים שלהם.
בכלל לא משנה אם הרוצח הוא חרדי או לא. כל אלו שהתירו את דמם צריכים לעשות חשבון נפש דחוף.
אני אישית חושב שלתת לאלה שאמרו שצריך לאשפז את ההומאים (זה הוזכר בנושא כבר) לעשות חשבון נפש זה לא מספיק, כי אי אפשר לשבור אמונה עיוורת בבן אדם שלא מוכן להקשיב, אני יודע את זה מניסיון, זה כמו לנסות להפיל קיר עם קיסם, אז אני חושב שאם הם לא מוכנים לדמוקרטיה צריך להראות להם מה הברירה שלהם (לא, אני לא מדבר על דיקטטורה או קומוניזם). אם הם פוגעים באזרחים ובשוטרים, וקוראים לחייל "נאצי" כשהחייל הוא זה שהולך ומגן עליו אחרי זה כשמחבלים רוצים לפוצץ אותו למיליון חתיכות אז צרריך לפעול בקשיחות כדי להסביר להם מה באמת הם עושים ובמי הם פוגעים. אולי בגלל זה כבר כמה פעמים אמרו לי שבסוף אני אצא אנרכיסט, אבל כל עוד זה לא מפריע לאחרים בצורה ישירה כל אחד יכול אמור מה שבא לו ולהאמין במה שירצה בלי שאחרים יתערבו בזה(זה שזה לא נראה לו מוסרי או פועל בניגוד לאמונה הדתית שלו לא ממש נחשב לדעתי).
נכתב ב- 10/08/2009, 00:06
מאיפה הביטחון של המשטרה שלא היה מדובר בפיגוע על רקע לאומני?

נכתב ב- 10/08/2009, 01:07
עזוב רקע לאומני. מה אם זה בא כנקמה של מישהו מתוך הקהילה שנבגד או משהו כזה?סתם שאלה. באמת שמתוך אי-ידיעה.
מאיפה הביטחון של המשטרה שלא היה מדובר בפיגוע על רקע לאומני?
לא תעזור שום צדקנות והיתממות. בסופו של יום אלו שמסיתים קבוע נגד הקהילה הגאה הם בעיקר הדתיים הקיצוניים, והפוליטיקאים שלהם.
אני לא מצדיק הסתה. אני לא חושב שעובדיה יוסף צודק בהתבטאויות שלו.
מה שכן, אני חושב שאנשים צריכים לחשוב טוב מה הם עושים לפני שהם מרימים כל דקה את דגל ה"גזענים ומסיתים" כנגד החרדים בכל פעם מחדש.
למה אני לא רואה את אותם צדקנים, שכל פעם שמישהו מתבטא נגד ערבים או הומואים ישר קופצים, קופצים גם כשמסיתים נגד חרדים? לא רק זה שהם לא קופצים למנוע את ההסתה, הם אלו שמתחילים בהסתה.
מסיתים נגד חרדים, דתיים, מתנחלים, ימנים וכל מי שלא חושב כמותם.
השנאה פה גדלה מיום ליום ואלו שמנופפים בדגלי האהבה, שלום, נאורות וצדקנות הם אלו שרק עוזרים להפיץ אותה עוד יותר.
ההבדל בינם לבין החרדים הוא שהחרדים לא מסתתרים מאחורי מסכות ומצקצקים בלשונם כל פעם שיש הסתה בצביעות עד אין קץ, כי הם יודעים שגם הם מסיתים.
אורח_Live at Leeds_*
נכתב ב- 10/08/2009, 04:52
http://www.ynet.co.i...3758836,00.html
http://www.ynet.co.i...3755323,00.html
נכתב ב- 10/08/2009, 05:54
אין באלאנס.
תשאל את עצמך חידה פשוטה: הולך טרנסג'נדר במאה שערים, ובמקביל הולך חרדי לאורך שינקין. מי ישרוד את הרחוב בחיים?
נכתב ב- 10/08/2009, 08:09
ההיטפלות של חברי הכנסת החרדיים דווקא לקבוצה שהייתה נרדפת ומבוזה עד השנים האחרונות ממש היא אופורטיוניזם
מאוס. נראה אותם "גברים", שיגידו את אותם דברים נגד הציבור הגדול שהמיסים שלו מממנים את הישיבות שלהם...
שיימנע ממני להיכנס לפורום עם שם המשתמש שלי. נא לא לשלוח לי פה הודעות
פרטיות! תודה.
נכתב ב- 10/08/2009, 08:53
שאל את עצמך חידה פשוטה: הולך טרנסג'נדר במאה שערים, ובמקביל הולך חרדי לאורך שינקין. מי ישרוד את הרחוב בחיים?

רק לחשוב מה היו עושים החרדים אם מישהו היה מעיז להרים יד על אותו חרדי שהולך בשינקין.
בקיצור, להם מותר הכל.
נכתב ב- 10/08/2009, 20:00
ראש קטן אתה.
קורא כותרת וכבר בונה תיאוריות.
הנה הציטוט מתוך הכתבה:הקהל שבא לפה הולך הביתה ויודע לעשות קידוש. אבל יש כאלה שלמדו בבית ספר חילוני שהם כמו טיפשים מטופשים, לא יודעים מה זה קידוש ואחר כך אוכלים כמו בהמות
א. הוא לא אומר שאתה בהמה. הוא אומר שאתה דומה לבהמה שאוכלת בלי לברך לפני.
ב. הוא לא אמר שכולם כאלה. "יש כאלה".
וזה כמובן חוץ מהעובדה שהוא נותן דרשה לקהל מצומצם ואף אחד לא ביקש שתבוא.
למה לא מביאים כל שבוע ציטוטים מהמסגדים שבהם מסיתים נגד היהודים?
ראש קטן כל מי שעט על המשפטים שלו כמו נץ.
הוא לא אומר "יש כאלה שאוכלים כמו בהמות" (משפט שהוא לא הכללה נוראית כל כך) אלא "יש כאלה שלמדו בבית ספר חילוני בלה בלה בלה", ז"א, כל מי שלמד בבית ספר חילוני הוא טיפש מטופש שלא יודע מה זה קידוש ואוכל כמו בהמה.
אם לדבר ככה זו לא בהמתיות, מה כן?
אני לא שונא את החרדים ובהחלט יודע לעשות הפרדה בין כיפות סרוגות וחרדים שיושבים בבית בשקט ולומדים תורה לבין אלו שיוצאים לרחובות וזורקים חיתולים על שוטרים. עם החרדים מהסוג השני יש לי בעיה. הגישה המטופשת של "אנחנו לא נוסעים בשבת, אף אחד לא ייסע" היא גישה חצופה ביותר. כפייה דתית היא אחד הדברים הכי נוראים שיש.
כל מילה בסלע!
נכתב ב- 10/08/2009, 21:10
"זוהי שערורייה!" (לקרוא עם ר' של זקנים)
חחח
נכתב ב- 11/08/2009, 01:17
חרדים לא מקבלים דעה שנוגדת לתורה, הומואים כן מקבלים דעה שנוגדת לגאווה.
חרדים שונאים את החוטאים כי הם לא הולכים בדרך התורה, חילונים שונאים את החרדים כי החרדים שונאים את החילונים.
זה לא כמו המקרה של התרנגול והביצה, כאן זה ברור מי "התחיל".
הייתי נותן המון בשביל שחרדי או הומו או אתיופי היו מקבלים יחס זהה ליחס שאני מקבל אבל אני לא מאמין שיש חרדי (חרדי, לא דתי.) שהיה מוכן לתת לי, בתור חילוני, יחס שווה.
נכתב ב- 11/08/2009, 16:04
הבעיה היחידה עם דבריך היא שטעות להתייחס לכל דתי כ"חלק מהדתיים".חרדים חושבים שכל יהודי צריך להיות כמוהם, הומואים לא חושבים שכל בן אדם צריך להיות כמוהם.
חרדים שונאים את החוטאים כי הם לא הולכים בדרך התורה, חילונים שונאים את החרדים כי החרדים שונאים את החילונים.
הייתי נותן המון בשביל שחרדי או הומו או אתיופי היו מקבלים יחס זהה ליחס שאני מקבל אבל אני לא מאמין שיש חרדי (חרדי, לא דתי.) שהיה מוכן לתת לי, בתור חילוני, יחס שווה.
יש הרבה מאוד זרמים, קהילות ואינדיבדואלים שחושבים בצורה שונה לחלוטין מהדרך שתיארת.
כמובן שיש הרבה מאוד שהורסים את הדת ומעוותים אותה, אבל הם רחוקים מלהיות כולם.
Brittany@Glee

בלוג אנימה אנימה למבוגרים סיקורי אנימה אנימה
כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 11/08/2009, 17:28
חס וחלילה, לא אמרתי דתי. אמרתי חרדי.הבעיה היחידה עם דבריך היא שטעות להתייחס לכל דתי כ"חלק מהדתיים".חרדים חושבים שכל יהודי צריך להיות כמוהם, הומואים לא חושבים שכל בן אדם צריך להיות כמוהם.
יש הבדל ענק בין דתי עם כיפה סרוגה שיכול לקבל דעות שונות לבין חרדי שלא מוכן לקבל את מי שלא כמוהו.
ציטוט:
אבל אני לא מאמין שיש חרדי (חרדי, לא דתי.) שהיה מוכן לתת לי, בתור חילוני, יחס שווה.
נכתב ב- 11/08/2009, 17:37
ולערבים מותר לעשות הכל? לא!רק לחשוב מה היו עושים החרדים אם מישהו היה מעיז להרים יד על אותו חרדי שהולך בשינקין.
בקיצור, להם מותר הכל.
אז למה אתה לא מתלונן עליהם? כי אתה שמאלן?
יש לך דעות מעוותות.
אז מה אם החרדים לא מקבלים את ההומואים? אתה חייב לשנוא אותם?
2 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 2 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים