עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

האם התרגומים באינטרנט פוגעים באולפני הסרטים?

• אנא התחבר בכדי להגיב
163 תגובות לנושא זה

#21 zazu22

zazu22

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 314 הודעות

נכתב ב- ‎06/09/2009‏, ‎23:32

הרי ברור שהתביעה כאן שונה במקצת, כיוון שהיא מדברת על פעולת התרגום יותר מפעולת אחסון הכתוביות.

דווקא כשאני קורא את הכתבה אני מסיק שעיקר התביעה היא על "העלת פוסטרים בעלי זכיות" – תעודת עניות לאירגון הקיקיוני והעלוב הזה, שמתהדר ב"פשיטה רחבה בשווקים" בעוד שיותר קל למצא דיסק צרוב מאשר קולה. הרי למה לגשת לטיפוס המזיע והאלים בבסטות כשאפשר להתנפל על אנשים תרבותים ומשכילם, בעלי עבודה מסודרת, בתואנה מטופשת של העלת פוסטר לא חוקי. בעניין התרגומים, זה עוד יהיה בעוכרם, סיכוי גדול שאם זה יגיע למשפט, הכנת התרגומים תקבל גושפנקא של ביהמ"ש וזה יביא עוד מאות מתרגמים חדשים ומגוונים שחשש אי החוקיות או הרצון לשמור על זכיות יוצרים עמד עד כה בדרכם ...
חייב לציין שחוק זכיות היוצרים החדש הוא עדיין אגוז קשה לפיצוח שכן הוא משאיר שיקול דעת רחב מאוד לשופטים במענה לשאלה מהי הפרה.
הנה סעיף מהחוק הנוגע לשיקולים איך נקבעת הפרה

. (א) הופרה זכות יוצרים או זכות מוסרית, רשאי בית המשפט, על פי בקשת התובע, לפסוק לתובע, בשל כל הפרה, פיצויים בלא הוכחת נזק בסכום שלא יעלה על 100,000 שקלים חדשים.
(ב) בקביעת פיצויים לפי הוראות סעיף קטן (א), רשאי בית המשפט לשקול, בין השאר, שיקולים אלה:
(1) היקף ההפרה;
(2) משך הזמן שבו בוצעה ההפרה;
(3) חומרת ההפרה;
(4) הנזק הממשי שנגרם לתובע, להערכת בית המשפט;
(5) הרווח שצמח לנתבע בשל ההפרה, להערכת בית המשפט;
(6) מאפייני פעילותו של הנתבע;
(7) טיב היחסים שבין הנתבע לתובע;
(8) תום לבו של הנתבע.
(ג) לעניין סעיף זה יראו הפרות המתבצעות במסכת אחת של מעשים, כהפרה אחת.

לדעתי, במקרה הכי גרוע תצטרכו פשוט לסגור את הבסטה, שזה לא נורא (עבורכם Q ). זה נורא עבור האישיות המופרעת מטורק, ועבור הנוער המסכן שלנו שידפק לו כל הנאה מהסרטים עם התרגומים של ה Kikmaster. עצוב..
אגב Sup, מה שטענת בתחילת האשכול אני טוען כבר שנים, לראיה – שנים 2007 ו 2009 שברו שיאי הכנסות חסרי תקדים ( עם "יצירות פאר" כמו רובוטריקים)

#22 doodi

doodi

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 1 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎08:32

אנשים אתם שומעים את מה שאתם אומרים ?!?!? WTF ועוד פעם WTF מי זה אליס האילו ההומאים האילו מה הם יגידו לנו לא לתרגם סרטים מי הם ביכלל ועל איזה חוק אנחנו עוברים ,??!?!? מה זה הזבל הזה אני רוצה לתרגם סרט כי אני רוצה לתרגל תאנגלית שלי או כי אני רוצה לעשות את זה לטובת אילו שלא יודעים אנגלית בא לי ליצור קובץ טקסט אם תרגום WTF מי הם שיגידו לי מה לעשות !?!?! מה הטענה שלהם שם ?!?! שזה פוגע החברות שעושות תרגום ?!?! זה השוק ואין מה לעשות !!! השוק הוא כזה שיש כאילו שמפסידים מה לעשות אני יתרום כסף ואני מבקש להביא להם בראש לזבל האילו הם מעצבנים אותיי רצחחח כל מקום הם דוחפים תאף שלהם הכלבים האילו !!!

#23 katanov

katanov

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎12:35

אולי תפסיקו כבר לזיין את השכל ולנסות להסביר לעצמכם למה פיראטיות זה טוב?!@!?!?!??

אני אישית, מאז שגיליתי את הסצינה (כמה שנים טובות), בחיים לא הייתי בבית קולנוע.
אתם נותנים תיאוריות למה זה טוב וכו' במקום לבדוק נתונים.

בשורה התחתונה, יש פיראטיות, יש פחות רווח ליוצרי הסרטים. אל תבלבלו את השכל.

עם כמה שהייתי רוצה שהצוות ימשיך לפעול, ה"מאבק" הזה נדון לכישלון.

#24 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎12:39

אולי תפסיקו כבר לזיין את השכל ולנסות להסביר לעצמכם למה פיראטיות זה טוב?!@!?!?!??

"לנסות להסביר לעצמנו"? אנחנו לא מנסים להסביר, אנחנו כבר מבינים את זה.
כמו שאתה יכול לקרוא באשכולות אחרים, יש גם לא מעט יוצרים שמבינים את זה.
בשורה התחתונה, לא אתה, לא אני ולא אף אחד כאן יודעים כמה רווח יש ליוצרי הסרטים.
אבל בהתחשב במכירות שיש באמזון ואייטיונז ובכמות המבקרים שמגיעים היום לבתי הקולנוע,
משהו אומר לי שהם לא מסכנים יותר מדי.

#25 PqX

PqX

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,604 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎12:46

מסכים עם כל מה שכתבת Superb.

#26 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎12:50

עם כמה שהייתי רוצה שהצוות ימשיך לפעול, ה"מאבק" הזה נדון לכישלון.

אולי תפסיק לכתוב בצורה מלוכלכת ולומר שאני "מזיין את השכל"?

זה שאתה לא היית בקולנוע לא אומר שכולם כמוך.
האשכול הזה לא מדבר על אנשים ספציפיים בצורה פרטנית, אלא על תופעה שאני מאמין שקיימת.
אנשים רבים מסכימים איתי, ולא רק בצל המאבק המתרחש.
האם אפשר להוכיח את דעתי? ברור שלא. אם היה אפשר, זו הייתה הטענה שאיתה היו הולכים למשפט.
האם אפשר להוכיח את הניגוד? גם לא. תופעות מהסוג הזה מכילות פרמטרים רבים שאינם ברי מידה.

#27 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎13:55

אבל בהתחשב במכירות שיש באמזון ואייטיונז ובכמות המבקרים שמגיעים היום לבתי הקולנוע,

ברור שהם מרוויחים ויש כמויות מכירה ענקיות אבל אם לא הייתה פיראטיות, הם היו מרוויחים הרבה יותר. אי אפשר להתווכח עם זה.
אני בעד הפיראטיות, מה לעשות, אני מאנייק. אבל לומר שאני צודק? בחיים לא!

האשכול הזה לא מדבר על אנשים ספציפיים בצורה פרטנית, אלא על תופעה שאני מאמין שקיימת.

האם אפשר להוכיח את דעתי? ברור שלא. אם היה אפשר, זו הייתה הטענה שאיתה היו הולכים למשפט.

אתה מצחיק אותי... היית הולך לבית משפט ואומר שבלי קשר לזה שאתה גונב, אתה גם מפרסם אותם ואז בעצם הרווחים שלהם לא נפגעו?

יש עורך דין שעכשיו הצוות מנסה לגייס כסף בשבילו והוא יעשה מה שהוא יודע אז תשאיר לו את הטיפול בזה ושוב, תפסיק להסביר לעצמך למה זה טוב.

#28 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,740 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎14:01

אני איתך.
את בית הקולנוע הקרוב לביתי סגרו לפני מספר שנים טובות. כדי ללכת לסרט אני צריך לקחת מספר אוטובוסים לכל כיוון דבר אשר יקח לי כשעה נסיעה לכל כיוון. עזבו את ההוצאות הכספיות הכרוכות בנסיעה ובכניסה לקולנוע שעולה היום מחיר מופרז לגמרי.
בזמן שיקח לי להגיע לסרט, אני יכול לראות סרט. מכיוון שהזמן שלי גם ככה לא רב ואני גם ככה בקושי צופה בסרטים(אולי סרט אחד בחודש), אני פשוט מעדיף לוותר על התענוג של הגעה לקולנוע.

#29 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎14:04

ברור שהם מרוויחים ויש כמויות מכירה ענקיות אבל אם לא הייתה פיראטיות, הם היו מרוויחים הרבה יותר. אי אפשר להתווכח עם זה.
אני בעד הפיראטיות, מה לעשות, אני מאנייק. אבל לומר שאני צודק? בחיים לא!

בודאי שאפשר להתווכח על זה.
מתוך אוכלוסיית חובבי הקולנוע בעולם המערבי, כמה פיראטים אתה חושב שיש?
אני לא מאמין שיש יותר מ-5% וגם זו עלולה להיות הגזמה פראית.
מתוך המספר הזעום הזה, יש הרבה מאוד שעדיין מבקרים בבתי הקולנוע ורוכשים סרטי DVD.
אני מסכים איתך שככל הנראה מדובר על עבירה על החוק היבש, אבל מוסרית, מצפוני נקי לחלוטין.

#30 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎14:12

אתה מצחיק אותי... היית הולך לבית משפט ואומר שבלי קשר לזה שאתה גונב, אתה גם מפרסם אותם ואז בעצם הרווחים שלהם לא נפגעו?

במידה והיה אפשר להוכיח שהכתוביות מעלות את הרווחים של אולפני הסרטים, הייתי הולך למשפט בטענה שהסכום המבוקש מגוחך. הרי הסכום מבוסס על רווח פוטנציאלי שהם טוענים שהם מפסידים (רואה? גם אצלם יש טענה שעדיין לא הוכחה). אם מישהו מסוגל להפריך את טענתם, הרי שהבעיה נפתרה, לא? ושוב, זאת במידה והיה אפשר להוכיח זאת. כמו שאמרתי- לדעתי, אי אפשר להוכיח את הטענה שלי או את טענתם לחלוטין.
עכשיו תזכיר לי, מה מצחיק כאן בדיוק? ההסבר הלוגי שאתה מתקשה לקלוט? הצורה המגעילה שבה אתה מגיב?

יש עורך דין שעכשיו הצוות מנסה לגייס כסף בשבילו והוא יעשה מה שהוא יודע אז תשאיר לו את הטיפול בזה ושוב, תפסיק להסביר לעצמך למה זה טוב.

באמת? עורך הדין יעשה את עבודתו? ואני דאגתי אחרת.
תפסיק לנסות להוציא אותי כאחד שמנסה להסביר לעצמו מדוע הוא עושה את מה שהוא עושה או מתיימר להיות עורך דין. אני יודע טוב מאוד את מקומי ואת הסיבות לפעולותיי.

יש אנשים שפשוט לוקחים דיון בסיסי למקומות אחרים.

#31 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎14:31

במידה והיה אפשר להוכיח שהכתוביות מעלות את הרווחים של אולפני הסרטים, הייתי הולך למשפט בטענה שהסכום המבוקש מגוחך.

אתה לא רוצה, אל תקנה. אי אפשר להתלונן שהם מבקשים הרבה כסף.

הסכום מבוסס על רווח פוטנציאלי שהם טוענים שהם מפסידים (רואה? גם אצלם יש טענה שעדיין לא הוכחה).

ברור שהיא מוכחת. אם לא הייתה פיראטיות ולא הייתי מקבל את הסרטים בחינם, הייתי הולך לקולנוע. משמע, מישהו כאן גנב להם 20 שקל (או כמה שכרטיס קולנוע עולה). אותי בתור לקוח הם הפסידו. הנה הוכחה.

אני מסכים איתך שככל הנראה מדובר על עבירה על החוק היבש, אבל מוסרית, מצפוני נקי לחלוטין.

גם המצפון שלי נקי. זה לא שעל כל סרט שאני מוריד אני לא יכול לישון בלילה. אבל זה לא אומר שאני צודק ואין כאן עבירה על החוק.

#32 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎14:37

אני לא מאמין שאם לא היו הורדות אז אנשים היו הולכים לקולנוע כל שבוע או כל שבועיים, או קונים מארזי DVD של סדרות, אנשים פשוט היו נחשפים לפחות תכנים.

#33 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎14:42

במידה והיה אפשר להוכיח שהכתוביות מעלות את הרווחים של אולפני הסרטים, הייתי הולך למשפט בטענה שהסכום המבוקש מגוחך.

אתה לא רוצה, אל תקנה. אי אפשר להתלונן שהם מבקשים הרבה כסף.

אה? הסכום של התביעה. לא הסכום המבוקש בבתי הקולנוע או בחנויות ה-DVD.

הסכום מבוסס על רווח פוטנציאלי שהם טוענים שהם מפסידים (רואה? גם אצלם יש טענה שעדיין לא הוכחה).

ברור שהיא מוכחת. אם לא הייתה פיראטיות ולא הייתי מקבל את הסרטים בחינם, הייתי הולך לקולנוע. משמע, מישהו כאן גנב להם 20 שקל (או כמה שכרטיס קולנוע עולה). אותי בתור לקוח הם הפסידו. הנה הוכחה.

זו לא הוכחה. זו דוגמה פרטנית שלך. באותה מידה הייתי יכול לקחת את עצמי כדוגמה ו"להוכיח" בדיוק את הכיוון השני.

#34 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎15:10

על זה בכלל אין מה לדבר. מיליון שקל זה כלום לעומת הנזק שאנחנו גורמים להם.

זו לא הוכחה. זו דוגמה פרטנית שלך. באותה מידה הייתי יכול לקחת את עצמי כדוגמה ו"להוכיח" בדיוק את הכיוון השני.

מספיקה דוגמא אחת פרטנית כדי להוכיח שנגנב להם כסף. זה לא מתמטיקה.

#35 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎15:20

אני מסכים עם Superb.
כרטיס קולנוע היום עולה הרבה, אין קולנוע קרוב = אני לא הולך כמעט לקולנוע.
הייתי הולך לקולנוע בול אותו מספר פעמים גם אם היו הורדות וגם אם לא.

#36 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎15:26

על זה בכלל אין מה לדבר. מיליון שקל זה כלום לעומת הנזק שאנחנו גורמים להם.

אתה אומר. זה לא הופך את האמירה לנכונה.

מספיקה דוגמא אחת פרטנית כדי להוכיח שנגנב להם כסף. זה לא מתמטיקה.

אני מציע לך לא ללכת ללמוד משפטים. :)

#37 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎15:39

אני לא מאמין שאם לא היו הורדות אז אנשים היו הולכים לקולנוע כל שבוע או כל שבועיים, או קונים מארזי DVD של סדרות, אנשים פשוט היו נחשפים לפחות תכנים.

בדיוק.
לפני שנכנסתי לסצינה,
הייתי מחכה שסרטים יגיעו לטלוויזיה.

#38 meirke23

meirke23

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 122 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎18:43

המצב הזה הוא מוזר וסבוך.
מצד אחד יש אינספור טיעונים שניתן להציג
בבית המשפט שלפיהם כתיבת תרגום (ואפילו הפצתו ופרסומו ברבים) היא פעולה
לגיטימית ומותרת, כל עוד כמובן היא לא מניבה רווח כספי למתרגמים.

מצד שני, בטוח שאם לא היו כלל תרגומים "פיראטיים", אז חלק מ-20000 האנשים
שהורידו את התרגום לנמלטים (אנשים שהסדרה לא זמינה עבורם בטלויזיה) היו הולכים ורוכשים את
מארזי הסדרה.

אבל, כמו ש-Superb כתב, מאוד ייתכן שדווקא בגלל החשיפה הגדולה לה זכתה הסדרה
בזכות התרגומים ה"פיראטיים", ההיפך הוא הנכון והסדרה נמכרה יותר בהשוואה
למכירות במצב שבו לא היו כלל תרגומים "פיראטיים".

לפי ניסיוני (חברים, מכרים), לא נראה שמורידי התרגומים הם שוק גדול במיוחד. כמה אלפי
הורדות במקרה הטוב לשוברי קופות רק מראה שהם נלחמים במשהו שמסב להם נזק כלכלי לא משמעותי.
מעניין יהיה לראות בהמשך, כמה אנשים יתרמו כסף למאבק, כי מבחינת הציבור, זה דוד נגד גוליית,
ואין ספק שזה סיפור שבו הציבור די מזדהה ותומך במתרגמים. הבעיה היא שמדובר באחוז
קטן והרוב הגדול כלל לא מודע לעניין. כראיה לכך, זה לא הגיע לחדשות, ומה שלא מגיע לחדשות,
לא קיים.

זה די מזכיר את העניין עם הכדורגל, גם עבור הדבר הקטן ביותר שיש לבן אדם קשה
יום ששב מעבודתו, וזה צפייה בחינם במשחק בטלויזיה, דורשים תשלום. הכל כסף, איפה שרק ניתן לחלוב את
האזרח הקטן.

נקווה שכאן זה ייפסק,
הלוואי ותצליחו.

#39 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎11/09/2009‏, ‎19:49

תגובתך נכונה ברובה, ובהחלט אני חושב שלנמלטים לא היה יוצא "שם" כזה אלמלא ההורדות הפיראטיות.
מה שבעצם גרם להגברת המודעות לגבי הסדרה בפני הציבור הישראלי שגרם גם ליס להכניס טיפה יותר לכיס, בקיצור הפיראטיות לא פוגעת משמעותית ולפעמים אפילו ההפך.
כמו שכבר ציינו גם הסטטיסטיקות זה כולה השערה, כאילו שכל מי שהוריד באמת היה קונה, כי גם לפני שגיליתי את הסצינה לא באמת טרחתי לנסוע לקולנוע וזה ממש לא שינה את התדירות שבה
אני מבקר שם.

א.ל.י.ס סתם מנסים לעשות קצת שרירים עם האיומים שלהם, וכמובן שמטרתם העיקרית היא סחיטת הכסף, כדי שהמנכ"ל שלהם "יוכל לקנות פורש חדשה לילד".

וד"א קשה לי להבין איך תחום הסדרות שהוא מהווה נתח משמעותי מסך התרגומים שלכם פוגע בצורה כלשהי ביוצרים - אם כבר כמו שציינתי מגביר את המודעות (כי תאכלס היו לנמלטים 1/4
צופים גם ביס).

Shout4Heaven

#40 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎13/09/2009‏, ‎00:07

מצד שני, בטוח שאם לא היו כלל תרגומים "פיראטיים", אז חלק מ-20000 האנשים
שהורידו את התרגום לנמלטים (אנשים שהסדרה לא זמינה עבורם בטלויזיה) היו הולכים ורוכשים את
מארזי הסדרה.

לדעתי זו הטעות הגדולה ביותר (טעות לכאורה... אולי הם מודעים לה) של תעשיות המדיה בעולם.
  • אני מכיר אישית מספר רב של אנשים שצפו בנמלטים ברשת ורכשו את המארז כשהופץ בארץ
  • קבצי הוידאו משתחררים לרשת כבר מספר שנים ועל כל קבוצה שסוגרות הרשויות נפתחות 10
  • לא כולם צריכים תרגום לעברית ולאלו שכן צריכים, תמיד היה ותמיד יהיה תרגום ברמה כזו או אחרת
משווים את הפיראטיות לגניבה ותוהים אם מליוני אנשים היו סוחבים סחורה מחנות באותה קלות מוסרית.
אבל ההשוואה הזו לא רלוונטית ודי טיפשית, כי אני לא גונב מחנות... אני הולך ברחוב ופשוט מרים מהרצפה.

אף אחד לא יכולים להילחם בתופעה כזו - אפשר רק להפוך את המוצרים לזמינים יותר, זולים יותר ובעלי ערך מוסף.
לפני כמה שנים נכנסנו לעידן הרשת והאינטרנט, ועושה רושם שלא מעט אנשים וגופים פספסו את המאורע החשוב.

יש לי רק דבר אחד להגיד להם - כדאי שיתעוררו לפני שהעולם יפספס אותם.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים