עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

בחירות 2013

• אנא התחבר בכדי להגיב
244 תגובות לנושא זה

סקר: בחירות 2013

זהו סקר ציבורי. משתמשים אחרים יוכלו לראות את האפשרויות בהן בחרת.

למי תצביע בבחירות הקרובות?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

מי מהבאים הכי ראוי/ה לדעתך להיות ראש הממשלה?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#21 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎19:49

מהבלוג של רביב דרוקר (אחד העיתונאים היותר מעורכים במדינה):

האם בנימין נתניהו באמת מאמין שהתנגד להתנתקות או שהוא בטוח שאם יגיד את זה מספיק פעמים, בסוף ימותו כל האנשים שזוכרים מה באמת קרה שם?

אתמול דיבר נתניהו בכנסת. הוא חזר על שורות די קבועות שלו בעניין ההתנתקות, איך הזהיר, איך חזה, איך לא האמינו לו וכו׳. בחדשות שידרתי את הכותרות של נאומו והזכרתי שנתניהו הצביע בעד ההתנתקות. מייד הגיעה התגובה הפבלובית מלשכת ראש הממשלה. הוא התנגד, התנגד, התפטר.

הנה העובדות:

ראש הממשלה שרון הציג לראשונה את תוכנית ההתנתקות בכנס הרצליה בדצמבר 2003. נתניהו לא התנגד. בפברואר 2004 שרון העלה הילוך והודיע לסיעת הליכוד שהורה להכין עבודת מטה לפינוי חד צדדי של יישובים. נתניהו הודיע ש״הרכבת כבר יצאה מהתחנה״, כלומר, זו כבר עובדה מוגמרת ולכן, אין טעם להתנגד. במאי 2004 ערך שרון משאל בנושא ההתנתקות בקרב מתפקדי הליכוד. נתניהו הודיע שהוא תומך. תומך. כמוהו הודיעו גם לימור לבנת וסילבן שלום. שלושתם היו בטוחים ששרון ינצח בקלות ולא רצו לצאת נגדו. שרון הפסיד. נתניהו עדיין לא שינה את עמדתו. הוא עשה קולות של מחאה, אבל בהובלת ציפי לבני הסכים ל״פשרת קרלטון״. הפשרה קבעה שההתנתקות תאושר בממשלה ובכנסת ותובא שוב סופית לממשלה בזמן הביצוע. נתניהו הסכים. הוא הצביע בעד ההתנתקות בממשלה ובכנסת (לא לפני שאיים להתפטר, דרש משאל עם ונסוג בו עם הזנב בין הרגליים), הוא לא עזר ל״כתומים״. הם יכולים לספר על זה בצורה הכי בוטה. הוא השאיר את מתיישבי גוש קטיף, מועצת יש״ע והמורדים בליכוד בלי תמיכה. שוב ושוב הם עלו אליו לרגל, שוב ושוב הוא אכזב אותם. ההתנתקות נקבעה ל 15 באוגוסט 2005. שמונה ימים לפני כן, כשלהתנגדותו לא הייתה שום משמעות בכל הקשור לסיכול הפינוי (אבל בהחלט הוסיפה גחלים מיותרות למדורת החשש מפינוי אלים), נתניהו התפטר מהממשלה. ״פשרת קרלטון״ קבעה, כאמור, שהממשלה תאשר את התוכנית שוב עם ביצועה. היה ברור לכול שזה אישור טכני - פורמלי לחלוטין, שנועד רק לתת לשרי הליכוד סולם להיאחז בו. נתניהו מנצל אותו היום כדי לשכתב את ההיסטוריה ולטעון שהתנגד לתוכנית. הוא לא מזכיר שהתנגדותו באה, כאמור, שנה ותשעה חודשים אחרי שהתוכנית יצאה לדרך, אחרי שאושרה בתמיכתו בכנסת ובממשלה, אחרי שהפכה לעובדה מוגמרת. אגב, גם כשהתפטר נתניהו אמר לכתבים שהוא אינו חושב שיהודים צריכים לחיות ברצועת עזה, הוא רק מסויג מהאופן בו בוצעה התוכנית. מה שבאמת גרם לו להתפטר זה סקרים (לא מדויקים), שהראו לו שעוזי לנדאו, מנהיג מורדי הליכוד, יותר פופולארי ממנו בליכוד. זה ולא החשש מטילים באשדוד.

אז למה נתניהו בכלל מזכיר ביוזמתו את האפיזודה הלא סימפטית, מבחינתו? למה במקום להדחיק אותה, הוא מעלה אותה בנאומים? האם הוא כבר התחיל להאמין בהיסטוריה המשוכתבת שלו? או שהוא פשוט חושב שאנחנו מספיק מטומטמים לקנות את זה?

http://israblog.nana...ogcode=13107741

על ההתנתקות הייתה ביקורת מימין ומשמאל.
המחלוקת מהימין להתנתקות הייתה מחלוקת פנים-ימנית. אם שכחת, יצאנו מעזה בגלל שלא יכלנו לספוג עוד את החיילים שהקרבנו למען השמירה על מיעוט אזרחים ישראלים שמוקפים במיליון פלסטינאים ונמאס לנו מזה.
הביקורת משמאל הייתה שזו טעות לבצע צעדים חד-צדדיים, שצעדים כאלה יחזקו את הקיצוניים ושעלינו לבצע את התכנית עם הרשות הפלסטינית, תוך כדי הסכמים עם ישראל.
ההמשך הטבעי של תכנית ההתנתקות הוא תכנית בנט: יצירה של עוד 11 "מדינות" בגדה המערבית שישראל תשלוט על אורח החיים שלהם, אבל לא תהיה נוכחת פיזית שם, ושעם השלטון שם לא יהיה הסכמים עם ישראל. אין סיבה להניח שהתוצאה תהיה שונה מתכנית ההתנתקות, שכתוצאה מהנסיגה החד-צדדית החמאס השתלט והגיע לתל-אביב. החמאס גומל לליכוד, ובזכותו צובר אהדה גם בגדה המערבית.

אני, כידוע, לא תומך בנסיגה חד-צדדית מיהודה ושומרון. אני תומך במו"מ עם הרשות הפלסטינית והגעה להסדר מדיני איתה, תוך כדי שיתוף פעולה ביטחוני וכלכלי עם ישראל ונורמליזיציה של היחסים בינינו לבין העולם הערבי על בסיס היוזמה הערבית.

#22 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎20:27

גם כן דרוקר, אף פעם לא מצאתי אותו עיתונאי רציני.
והכי קטע דווקא שהעיתונאי הזה שבחרת להציג טור שלו - נתבע על ידי נתניהו בגין לשון הרע.

אבל זה לא משנה מה אתה רוצה להוכיח, גם אם הוא תמך אז הוא שינה את דעתו, ככה שזה לא רלוונטי.
השורה התחתונה צריכה להיות - שכל מה שהוא אמר שיקרה אכן קרה.

וסלח לי אם אני לא מגיב לכל מה שאתה כותב.
אני לא בא ואומר שכל מה שאתה כותב הוא טעות, אבל אתה נוטה לא לדייק, וזה דיי מעייף אותי להתנגח.

#23 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎20:37

אתה זה שלא מדייק, מה הקטע שלך להגן על נתניהו ככה?
הוא אדם שאין לו עמוד שדרה, ועם כל הכבוד למה שהוא תרם למדינה, הוא מביא יותר נזק מתועלת בתור ראש ממשלה.
  • liverpool אוהב את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#24 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎20:39

אז מה זה מוכיח? שנתניהו רוצה לסתום לו את הפה? זכותו של נתניהו לתבוע כל אחד במדינה הזו, גם אותי וגם אותך.
אדם נחשב אשם כאשר מרשיע אותו בית המשפט, ולא כאשר אדם אחר (אפילו אם זה ראש הממשלה) תובע אותו.

נתניהו הזהיר על הסכנות אחרי שההחליטו על היישום הסופי שלה. הוא הצביע בעד בארבע הצבעות שונות בנושא.
גם יוסי ביילין הזהיר באותה תקופה על הסכנות שבהתנתקות. הוא צפה שהחמאס יתחזק ושהשלום יורחק כתוצאה מהתכנית הזו, ו-וואללה - גם הוא צדק.
בסופו של דבר, הליכוד הוא זה שביצע את ההתנתקות, תוך כדי שנתניהו תומך בה 4 פעמים ולא מביע התנגדות עד מתי שנהיה מאוחר מדי. אז למה אתה מייחס את התכנית הזאת לשמאל?

אני לא רואה איפה לא דייקתי. אם אתה מתנגד לנסיגות חד-צדדיות כמו ההתנתקות אז תאשים את בנט שרוצה לעשות אותו דבר גם ביהודה ושומרון. תאשים את הליכוד ואת נתניהו שתמך ואת ציפי לבני (למרות שעכשיו גם היא תומכת בהסדר). אנשי שמאל זאת לא הכתובת. אין אנשי שמאל שתומכים בתכניות כאלו.

עריכה: מצאתי מאמר של יוסי ביילין מיולי 2006, לפני השתלטות חמאס על הרצועה:

"אני שונא להיות בקטע של אמרנו לכם. אבל רבים מאוד מאלה שהזהירו מפני תוצאות ההתנתקות צדקו. גם בימין וגם בשמאל העריכו שנסיגה חד צדדית מעזה תחזק את הקיצונים שלא רוצים הידברות ושלום. זה בדיוק מה שקרה. מבחינתם של פלשתינאים רבים הנסיגה הוכיחה שאפשר להשיג באלימות את מה שאי אפשר להשיג במשא ומתן. שעשר שנים של הידברות לא הביאו את התוצאות של ארבע שנות אינתיפאדה. שום פלשתינאי לא קנה את הספין שעל פיו ההתנתקות נבעה מאיזה שיקול מדיני עמוק של שרון. ההתנתקות נתפשה ככניעה לטרור. היא שיחקה לידי החמאס אשר השתמש בה כהוכחה שרק הוא יכול לשחרר שטחים. האם החמאס ניצח רק בגלל ההתנתקות? לא, אבל ההתנתקות נתנה לו יתרון עצום. בוודאות, ההתנתקות הביאה לחיזוק החמאס.

"כתוצאה מההתנתקות וכתוצאה מהבזבוז של שנה שלמה שבה אבו מאזן שלט לחלוטין ברשות - מינואר 2005 עד ינואר 2006 - נוצרה אצל פלשתינאים רבים תחושה שהיהודים מבינים רק כוח. אותם פלשתינאים הסיקו את המסקנה שרק שימוש בכוח ועוד כוח ועוד כוח יוציא את ישראל מהגדה המערבית באותו אופן שבו יצאה מעזה. בשיחות סגורות מנהיגים פלשתינאים פרגמטיים שאלו אותי כבר לפני ניצחון החמאס מה ישראל עושה להם. מדוע היא הופכת אותם לחסרי כל משמעות. הרי קשה מאוד לשכנע את הציבור הפלשתיני ללכת בדרך הפשרה והמשא ומתן כאשר ישראל נותנת את הכל בחינם וכתוצאה מלחץ אלים.

"אחד הפלשתינאים הבכירים והמתונים ביותר אמר לי לא מזמן דברים עוד יותר קשים. הוא אמר לי כך: אנחנו במשך שנים נאבקים ברחוב הפלשתיני למען שלום ישראלי-פלשתיני. אנחנו מסבירים שצריך לקבל את השכונות היהודיות במזרח ירושלים ואת חילופי השטחים ואת ההסכמה לפירוז ואת הפשרה בעניין הפליטים - כדי שבסוף תהיה מדינה פלשתינית בגדה המערבית וברצועת עזה. אבל אם ישראל יוצאת מכל עזה ומ-90 אחוז של הגדה המערבית אתה חושב שנוכל לשכנע איזשהו פלשתינאי להסכים לוויתורים הכואבים הללו תמורת עשרת האחוזים הנותרים של השטח?

"כך שברור לחלוטין שהתוצאה המצטברת של ההתנתקות וההתכנסות לא תהיה קירוב של תהליך מדיני אלא ויתור על תהליך מדיני. אני אומר זאת חד משמעית: הנסיגות החד צדדיות מרחיקות את הסיכוי לשלום. אנחנו מבקשים מהפלשתינאים לוותר על די הרבה בהסכם שלום. תמורת עשרה אחוזים משטחי הגדה הם לא יסכימו לכך.

"להתנתקות היו שתי מעלות. האחת היתה שהיא גרמה לכך שאנו שולטים בפחות פלשתינאים. השנייה היתה שהיא יצרה תקדים של פינוי יישובים בהיקף מאסיווי. בשני המובנים האלה היא הצליחה. אבל אם מישהו חשב שהיא תביא לרגיעה - ההתנתקות נכשלה. אם מישהו ציפה שהיא תקרב אותנו לתהליך מדיני - היא נכשלה. היא היתה הדרך הכי מטופשת לצאת מעזה. הכי מטופשת. היא יצרה אצל הפלשתינאים את התחושה שאין בשביל מה לוותר ואצל הישראלים את התחושה שנסיגה אינה מביאה שקט. וכעת שתי התחושות האלה מחזקות זו את זו. הפלשתינאים אומרים שרק כוח מביא לנסיגה ומשתמשים בכוח, והישראלים רואים את השימוש הזה בכוח ומסיקים שנסיגה רק מעצימה את האלימות.

"אני ראיתי זאת מראש. ידעתי שההתנתקות תחזק את החמאס וכי אם לא יהיה משא ומתן מיד אחריה היא גם תגביר את האלימות. לכן היתה לי דילמה קשה האם לתמוך בהתנתקות או לא. מה שהכריע את הכף הוא שמפלגה כמו מרצ לא יכולה להצביע נגד סיום כיבוש, ולו חלקי, וכנגד פינוי התנחלויות. מפלגה כמו מרצ אנוסה על פי הדיבור. לכן, תמכתי ובכיתי. תמכתי ובכיתי. תמכתי למרות שידעתי שזה המהלך הכי מוטעה בעולם.

"עכשיו אולמרט מדבר על התכנסות. ברור שההתכנסות היא הדרך הכי מטופשת לצאת מהגדה המערבית. לצאת מ-90% מהשטח? לצאת בלי משא ומתן? בלי תמורה? בלי הסכם? בשבוע שעבר פגשתי את אולמרט. אמרתי לו: יושב כאן בנימין נתניהו. הוא אומר שהפרטנר חלש והוא לא סומך עליו ולכן הוא לא זז. אני חושב שהוא טועה אבל אני מבין את הלוגיקה שלו. לעומת זאת את הלוגיקה שלך, אולמרט, אני לא מבין. זו לא התגרות, אני באמת לא מבין.

"מה אתה אומר? שיש לי פרטנר חלש ואני לא סומך עליו ולכן אני נותן לו 90% מהשטח בחינם? הרי ברור מה יקרה בשטחים אם נלך להתכנסות. תהיה לנו חאמסטאן משני צדדים. בזמן שכל העולם נאבק בטרור האסלאמי אנחנו ניתן יד להתפתחות גורם של טרור. ונעשה ויתור היסטורי על ההכרה בירושלים כבירת ישראל. ועל הכרה בגבול המזרחי שלנו. ועל הסרת בעיית הפליטים מסדר היום. לכן, הפעם זו עלולה להיות מכת מוות. מי שמוותר על 90% מהשטח וחושב שזה פתח למשא ומתן בעתיד הוא הוזה. נסיגה חד צדדית מ-90% של הגדה המערבית פירושה שלא יהיה שום תמריץ לשום מנהיג פלשתינאי להגיע אתנו אי פעם להסדר. ההתכנסות פירושה הורדת הסיכוי להסכם שלום בימי חיינו באופן הדרמטי ביותר.

"ההתכנסות גרועה מההתנתקות במובן נוסף. בהתנתקות לפחות היה פינוי מוחלט של ההתנחלויות. לא נשאר אף מתנחל ברצועת עזה. לעומת זאת בהתכנסות הכוונה היא להמתיק את הגלולה למתנחלים בכך שיאפשרו ל-70,000 מהם להתגורר בעשרה אחוזים מן השטח שיישאר בידי ישראל. זה אומר בנייה של 15,000 יחידות דיור מעבר לקו הירוק. זה אומר תנופת בנייה בגושי ההתנחלויות. לכך אנחנו לא ניתן יד. לכל היותר נצביע בעד התנתקות בגדה. בעד התכנסות לא נצביע. אם היציאה מהגדה המערבית תהיה מותנית בבנייה בגושי ההתנחלויות אנחנו נצביע נגד ההתכנסות. בשום פנים ואופן הידיים שלנו לא תתרוממנה לתמוך בבנייה מאסיווית בגושים.

"לכן, ההתכנסות לא תעבור. בלי מרצ יש לאולמרט 55 תומכים ביום בהיר. אתנו יש לו 60 וסיכוי לתמיכה או הימנעות של הסיעות הערביות. אם אנחנו נצביע נגד ההתכנסות אין שום סיכוי שמפלגה ערבית כלשהי תתמוך או תימנע. לעומת זאת אם נצביע בעד התנתקות יש סיכוי שגם חלק מהם יתמכו או יימנעו ואז אולי יהיה לאולמרט רוב דחוק. לכן, אני אומר שלא תהיה התכנסות. פוליטית לא יכולה להיות התכנסות. זה אבסורד שבאבסורד. אבל התנתקות יכול להיות שכן תהיה.

"יכול להיות שבסופו של דבר אני שוב אתמוך ואבכה. אנחנו עלולים ללכת למהלך היסטורי שאני אתן לו יד, מהלך שימנע את השגתו של היעד הציוני: מדינה יהודית החיה בשלום עם שכנותיה. זה עלול לקרות. אבל אהוד אולמרט הוא אינטליגנטי. אני מכבד אותו. לכן, אני מקווה שהוא יודע שהאחריות המוטלת עליו כבדה. ואני דורש ממנו שלפני שיוליך אותנו למהלך כל כך מוטעה, ייתן לנו הסבר. יסביר לנו מה ההיגיון. הרי היום הוא יודע שהוא לא יקבל הכרה בינלאומית בקו הגדה. האירופים אמרו לו במפורש שאין סיכוי שאירופה תכיר בגבול שלו כבגבול קבע. ואם הוא אמר 90% כעמדת פתיחה הוא יגיע גם ל-95%. לדעתי הוא לא יוכל להגיע לפחות מ-100%. אז אם כך למה לא לנסות הסכם. אם אתה מוכן לשלם מחיר-ביילין למה לא לנסות לקבל תמורת-ביילין?

"קח את התרחיש הגרוע ביותר. קח את התרחיש שיום אחרי חתימה קם הפרטנר הפלשתיני ונוסע לפאריס ולא מבצע כלום. עדיין יש לך שגרירויות זרות בירושלים. עדיין יש לך קשרים דיפלומטיים עם ארצות ערב. יש לך הכרה בינלאומית בגבול המזרחי. אין לך פליטים על הראש. אז מדוע לא לעשות זאת? בגלל 10%? בגלל 530 קמ"ר? הגישה הזאת לא מובנת. היא לא מובנת. לכן, אני טוען שאתה יכול להיות ביבי. יש בכך היגיון. ואתה יכול להיות ביילין. אני ודאי חושב שיש בכך היגיון. אבל אתה לא יכול להיות אולמרט. התפישה החד צדדית של אולמרט משוללת כל היגיון."

#25 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎20:56

הוא אדם שאין לו עמוד שדרה, ועם כל הכבוד למה שהוא תרם למדינה, הוא מביא יותר נזק מתועלת בתור ראש ממשלה.

אה בסדר...עם חיימוביץ' וליבני יש לנו עתיד טוב יותר נכון? באמת?
ואני לא מגן עליו, אני פשוט בוחר להאמין למה שהוא אומר, זאת לגמרי זכותי.

יכולים לכתוב מיליון טורים על זה שהוא תמך, אבל שהוא מספר שזה לא נכון, אני לוקח את הצד שלו.
התקשורת אדומה חח ;)

#26 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎21:05

מה זה "מספר שזה לא נכון"? הוא הצביע פיזית בעד התכנית הזו 4 פעמים, ולא הביע התנגדות ציבורית אליה עד שמונה ימים לפני ביצועה. את כל הדברים האלה אתה יכול לבדוק.

וכן, אם יחימוביץ' תממש את התכנית הכלכלית שלה ואת המצע שלה אז יהיה עתיד טוב יותר, והצעירים יחיו טוב יותר.
שווה לתת לה ניסיון. ב-7 שנים שלה בכנסת היא הוכיחה שהיא נחושה במטרה שלה להפוך את ישראל לסוציאל-דמוקרטית. טיפשי יהיה לתת לממשלה הזו עוד 4 שנים שיחריפו את הגזירות עלינו.

#27 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎21:13

גרבוץ יהיה פעילות יותר פרודוקטיבית מללכת להצביע.

אני קורא לבני ישראל: קחו חלק בחגיגה הדמוקרטית. גרבצו!

#28 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎21:17

עוד הפעם? מכיר את זה, אבל אמרתי לך...שינה דעה, אסור? זו גדולה של בנאדם.
שכחת להזכיר שהיו הרבה שינויים לתוכנית, יכול להיות שהוא הצביע בעד תוכנית שהיתה נראת לו, וכהיא השתנתה הוא בחר להיות נגד.

אין משה דיין אמר? "רק חמור אינו משנה את דעתו"
המשפט הזה ללא ספק יכול לייצג יפה את השמאלנים, נשארים באותה דעה למרות הכל, מסע ומתן עם אירגון טרור עלק...נו באמת.

#29 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎21:27

לא קונה את זה שהוא שינה את דעתו. סביר יותר שהוא החליט לכסות על כל התרחישים.
כמו שדרוקר אמר, בראיון איתו אחרי ההתפטרות הוא הצהיר שהוא חושב שיהודים לא צריכים להיות בעזה.
הוא לא אמר את זה כי הוא שמאלני או משהו, אלא בגלל שהוא חושב שבמדינת ישראל צריכה להיות הגמוניה יהודית, ומצב כמו בעזה, שחיילי צה"ל מקריבים את החיים שלהם בגלל קומץ יהודים שבחרו לגור מוקפים במיליון פלסטינאים הייתה מציאות בלתי נסבלת בשבילו. הפתרון של הימין הרציונלי למצב היה התנתקות חד-צדדית, רק שהיא הביאה להתחזקות החמאס ולהגברת ירי הטילים על האזרחים. הפתרון של השמאל היה פינוי רצועת עזה תוך כדי הסדר עם הרשות הפלסטינית ולא כצעד חד-צדדי.

כמו שהראיתי לך, הכישלון של ההתנתקות אמור להיות מיוחס לליכוד שביצע אותה ותמך בה (חוץ ממורדי הליכוד). בוודאי שלא לשמאל שתומך במשא ומתן ובהסדר מדיני, מה שפשוט לא היה בהתנתקות.
בנט, נציג הימין הקיצוני, רוצה לעשות אותו דבר רק ללא פינוי מתנחלים, קיצוני הרבה יותר ויגרום להרבה יותר נזק. הוא רוצה לבודד את הפלסטינאים במובלעות ללא רצף טריטוריאלי, וכך ליצור עוד בנטוסאנטים שיסכנו את מדינת ישראל.

בכל מקרה - הבחירות האלה הן על תקציב 2013 - אם הוא יטיב עם האזרחים או יקשה עוד יותר על החיים שלנו.
הבחירות האלה הן לא על סוגיות ביטחוניות-מדיניות (שגם בהם נתניהו כשל - אפילו הידיד הכי קרוב של נתניהו נזף בו, ומדינות אירופה רוצות להחזיר את השגריר. הם לא נגדנו. הם פשוט נגד נתניהו).

#30 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎22:09

יש לך הרבה ידע, למרות שאני לא מסכים איתך בכלום, אבל עדיין יודע לכבד את זה.

יש לי אולי 2 דקות ביום להתעדכן בפוליטיקה, ככה שאני לא נכנס לזה עמוק כמוך, ואני לא מתיימר להיות מבין גדול.
הייתי שמח לדעת אם אתה עושה עם זה משהו בחיים, כי עושה רושם שיש לך תשוקה גדולה לעניין.

#31 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎22:27

קליפס, מה יותר חשוב מלהקדיש חצי שעה בשביל להצביע? מה תפסיד?
דבר שני, אנחנו נתנו לביבי לנהל את המדינה. אתה מרוצה מהתוצאות? אתה מרוצה מהעובדה שאנחנו במקומות האחרונים בכל המדדים החברתיים מכל המדינות המפותחות, מכך שנהיינו מבודדים בעולם ומכך שחצי מהמדינה נמצאת באיום טילים, ושבזכותם החמאס מתחזק גם בגדה?

לא אומר לך להצביע למרצ או למפלגה שסביר להניח לא תסכים עם הערכים שהיא מייצגת, אבל ראית את התכנית לכלכלה הוגנת של העבודה, שמציעה לשפר את רווחת אזרחי ישראל ואומרת בדיוק מאיפה יבוא הכסף?
היא לא מושלמת, אבל היא מצוינת ועדיפה עשרות מונים על המדיניות הכלכלית של נתניהו שהביאה אותנו עד היום.
http://www.themarker...itics/1.1878644

אתה מאשים את נתניהו בדברים שהוא קיבל בירושה, הוא לא יצר אותם בעצמו.
איום הטילים? זה קרה בגלל אנשי שמאל שגם אתה מבניהם, תאשים אותם על על איום הטילים, לא את נתניהו, ההתנתקות קראו לזה אם שכחת.

11 שנה שראש הממשלה היה איש ליכוד/איש שבא מהליכוד, ובכל זאת את הבעיות שנתניהו קיבל בירושה אתה מפיל על השמאל. השמאל כבר מלא זמן באופוזיציה ומי שבעיקר אחראי למצב של ישראל היום הוא הימין.
  • liverpool אוהב את זה
פטריוטיזם היא דרכו של האוויל לומר שארצו נעלה על האחרות רק מכיוון שנולד בה.

#32 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎22:28

לא הולך לבזבז את זמני על יקר על על בחירת קבוצת ליצנים שתשב בקרקס הזה שנקרא הכנסת בשנים הקרובות.

#33 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎22:40

כן, כי הרבה יותר קל לתת לאחרים לבחור את הנציגים שלך בכנסת מאשר להשקיע כמה זמן על קריאת מצע של מפלגות, ובדיקה באתר "כנסת פתוחה" איזה מפלגות ואיזה חברי כנסת פועלים לטובת האינטרסים שלך ולתת להם את הקול שלך.
אם אתה לא מצביע לאנשים הראויים והרעים במיעוטם, מי יצביע? אין פלא שהכנסת שלנו נראית איך שהיא נראית. 80 אחוזי הצבעה ישנו אותה.

#34 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎22:54

אנשים, תצביעו!
אם אתם לא מצביעים, אתם מחזקים את החרדים ואת הערבים (=חנין זועביזונה).
תצביעו למישהו. לבית היהודי, לעבודה, לתנועה, ליש עתיד, למרצ, לא משנה, העיקר שתצביעו למישהו רציונלי יחסית.
  • ravit ו yosefddd אוהבים את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#35 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎22:56

לא הולך לבזבז את זמני על יקר על על בחירת קבוצת ליצנים שתשב בקרקס הזה שנקרא הכנסת בשנים הקרובות.

וואו, אני לא יודע מה התחרבש לי בהודעה הזאת.
ואילן, בשיא רצינות, הקרקס הזה וחבורות הליצנים האלו לא ממש מעניינים אותי, לקרוא את המצע שלהם זה כמו לקרוא ספר פנטזיה גרוע.

#36 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎23:02

לא אמור לעניין אותך במיוחד.
זה לא אמור למנוע ממך לבזבז חצי שעה מהחיים שלך בשביל לקרוא את עיקרי המצע ואת הפעולות בכנסת, ולבזבז עוד חצי שעה ביום הבחירות בשביל ללכת להצביע.
קשה לי להאמין שאתה אדם כל-כך עמוס שאין לך את החצי שעה הזאת. אם היית, לא היית מגיב באשכול הזה בכלל.
אתה גם לא חייב להאמין שזה באמת משפיע. מה מפריע לך לקחת חצי שעה ב-22 בינואר, לשלשל בקלפי פתק של מפלגה שבה אתה תומך (או שונא הכי פחות), ולחזור לעשות את מה שאתה כרגיל עושה? מצדי תתייחס לזה בתור בזבוז זמן, בדיוק כמו שהדיון פה הוא בזבוז זמן.

אני חושב ששלוש מפלגות השמאל יכולות לעוף לאלף עזאזל, ואני לא הולך לנסות לשכנע אף אחד להצביע למרצ ולא לעבודה.
לא כל-כך אכפת לי למי אנשים יצביעו, כל עוד זה יהיה לגוש הנכון.

#37 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎23:12

לא אמור לעניין אותך במיוחד.
זה לא אמור למנוע ממך לבזבז חצי שעה מהחיים שלך בשביל לקרוא את עיקרי המצע ואת הפעולות בכנסת, ולבזבז עוד חצי שעה ביום הבחירות בשביל ללכת להצביע.
קשה לי להאמין שאתה אדם כל-כך עמוס שאין לך את החצי שעה הזאת. אם היית, לא היית מגיב באשכול הזה בכלל.
אתה גם לא חייב להאמין שזה באמת משפיע. מה מפריע לך לקחת חצי שעה ב-22 בינואר, לשלשל בקלפי פתק של מפלגה שבה אתה תומך (או שונא הכי פחות), ולחזור לעשות את מה שאתה כרגיל עושה? מצדי תתייחס לזה בתור בזבוז זמן, בדיוק כמו שהדיון פה הוא בזבוז זמן.

אני חושב ששלוש מפלגות השמאל יכולות לעוף לאלף עזאזל, ואני לא הולך לנסות לשכנע אף אחד להצביע למרצ ולא לעבודה.
לא כל-כך אכפת לי למי אנשים יצביעו, כל עוד זה יהיה לגוש הנכון.

זה לא שאני עמוס או עסוק מדי זה פשוט שכל הפוליטיקה בארץ לא מעניינת אותי ודוחה אותי באותו הזמן, אני מוכן לבזבז את זמני בכל מקום אחר (כולל גלישה באינטרנט ובפורום בפרט) ולא לבזבז אותו על שטות שכזאת.

#38 as2330

as2330

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎23:19

כרגיל ביבי יהיה הזוכה אפשר לבטל את הבחירות וסתם לבזבז עוד כסף של האזרחים
  • joepescinof אוהב את זה

MV5BNDcwOTkyODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA5

#39 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/12/2012‏, ‎23:22

הפוליטיקה הישראלית דוחה גם אותי. היא אמורה להגעיל כל בן אדם שמציץ בה. איך אפשר לא להגעל מאנשים שעוברים ממחנה למחנה וממפלגה למפלגה כל יום ראשון, שמקימים מפלגות חדשות חסרות אידאולוגיה ושהדבר שהכי מעניין אותם זה הכסא? אבל לא כל המתמודדים דוחים אותי באותו האופן. יש מפלגות ראויות יותר וראויות פחות. יש אנשים ערכיים יותר ויש אנשים אופורטוניסטים. יש אנשים שהאג'נדות שלהם תואמות לשלך ויש אנשים שהאג'נדות שלהם הפוכות משלך. אם ההשפעה של האנשים החיוביים תגדל, אולי הפוליטיקה הישראלית לא תהיה כל-כך דוחה.
הדרך היחידה שקיימת בשביל להגדיל את כמות האנשים הראויים היא ללכת לקלפי. אני לא מכיר דרך אחרת. עדיף בעיני להתגבר על תחושת הדחייה, לבזבז כמה דקות על זה, ולא משנה למי תצביע - לעבור מקלחת DDT אחרי ההצבעה.

#40 liverpool

liverpool

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 447 הודעות

נכתב ב- ‎07/12/2012‏, ‎00:12

אה בסדר...עם חיימוביץ' וליבני יש לנו עתיד טוב יותר נכון? באמת?
ואני לא מגן עליו, אני פשוט בוחר להאמין למה שהוא אומר, זאת לגמרי זכותי.

יכולים לכתוב מיליון טורים על זה שהוא תמך, אבל שהוא מספר שזה לא נכון, אני לוקח את הצד שלו.
התקשורת אדומה חח ;)

מה ז"א ביבי מספר שזה לא נכון?
קודם כל, הצבעות בכנסת הן לא סוד עדיין. זה זכור לי היטב שביבי הצביע בעד ההתנתקות, הוא בוודאי לא התנגד. לא יודע כמה פעמים אבל.
ובלי קשר, "לבחור להאמין לביבי"?? אתה מודע לכמות הפעמים שהבנאדם הזה נתפס בשקר? הוא האחרון אני חושב בפוליטיקה הישראלית שאפשר להאמין למה שיוצא לו מהפה.
  • Sparkles אוהב את זה

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים