עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דובר צה"ל: מתקפה נרחבת נגד הטרור בעזה

עופרת יצוקה 2

• אנא התחבר בכדי להגיב
718 תגובות לנושא זה

#401 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:46

הם לא חיים כמו באושוויץ והם אפילו לא סובלים מרעב.
ארגון גישה (שפועל להסרת המסור בעזה) אפילו פרסם מאמר נגד מאמר של נועם חומסקי (שהקשר בינו לבין הגיון מקרי בהחלט) שטען שבעזה יש רעב ושהוא בית כלא פתוח.
זה לא אומר שטוב שהסגר קיים ושאין מקום להקל עליו. זה היגיון מטומטם.

לא אמרתי שאני לא מוכן להסתובב בדרום תל-אביב. אמרתי שלא יוצא להסתובב בדרום תל-אביב לעתים תכופות. אני לא אשם שאין לי מה לחפש שם.
אני מגן על הסודאנים ואל האריתראים כי הם פליטים ושצריך להתחשב בזכויות שלהם כפליטים. אסור לשלוח אותם לבתי כלא ל-5 שנים ללא משפט ואסור לגרש אותם.
צריך למצוא פתרון שיטיב גם איתם וגם עם תושבי דרום תל-אביב. הפתרון של מרצ, פיזורם ברחבי הארץ, שימושם כעובדים זרים ושיבואו פחות עובדים זרים מתאילנד נשמע לי סביר לגמרי.
*אני לא מעוניין לחזור להתדיין לגבי הפליטים - דנתי בזה מספיק ואין במה לדון בזה. האידיוטים השימושיים שמירי רגב, דני דנון, אלי ישי והממשלה הזו הצליחה להסית אותם נגד ציבור הפליטים יישארו כאלה והעובדות לא מעניינות אותם.

רותם, מלחמת העולם השנייה הייתה מלחמת אין-ברירה מוצדקת וטוב שפתחו בה.
לא אמרתי שאין מלחמות מוצדקות. אני לא פציפיסט.
מצד שני, כמה מלחמות מיותרות אתה מכיר? יש עשרות אם לא מאות כאלה.

#402 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:48

ואללה אחד השקרנים אתה... איפה עושים חיפוש לאשכול הנ"ל? אני זוכר את הציטוט שלך אחד לאחד. לפזר אותם בארץ? נשמע לי מקובל מאוד! אבל בתנאי שמעבירים גם לאיזור שלך איזה 100-200 כן?

#403 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:49

כן.

#404 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:50

הייתה מוצדקת בדיעבד נכון? כי אתה כבר יודע את התוצאות שלה.
אני מהמר 1:1 שאם היית חי בשנת 1938 גם היית תומך במדיניות של פייסנות... כי זה מה שאתם השמאל הקיצוני - אנשים קטנים ולפלפים שחושבים שכל דבר פותרים בדיבורים.
  • obeh אוהב את זה

#405 as2330

as2330

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:52

הייתה מוצדקת בדיעבד נכון? כי אתה כבר יודע את התוצאות שלה.
אני מהמר 1:1 שאם היית חי בשנת 1938 גם היית תומך במדיניות של פייסנות... כי זה מה שאתם השמאל הקיצוני - אנשים קטנים ולפלפים שחושבים שכל דבר פותרים בדיבורים.

יוסי גורביץ

MV5BNDcwOTkyODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA5

#406 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:00

מלחמת העולם השנייה הייתה מלחמת אין ברירה.
במקרה שישראל תותקף ושהברירה היחידה שתהיה לישראל היא מלחמתית - בוודאי שאני אתמוך באקט מלחמתי נגד התוקפים.
היו הרבה יותר מלחמות מיותרות ממלחמות מוצדקות.
את כל המלחמות המיותרות ניסו להצדיק במעט המלחמות המוצדקות. זה מה שאתה עושה עכשיו.

אני שומע בערוץ 2 את מוסי רז מול אריה אלדד.
מוסי רז פשוט אומר את הדברים הנכונים בכריזה מטורפת ומציע פתרון אמיתי. חבל שהוא לא נמצא במקום ריאלי במרצ. אני מעדיף אותו בהרבה על זהבה גלאון שלא יודעת לפנות לציבור.

#407 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:03

ראש העיר אשקלון: אם נחזור לאותו מצב - עשינו צחוק מעצמנו

ברקע הדיווחים על מגעים להפסקת אש עם חמאס אמר בני וקנין, ראש עיריית אשקלון: "אם נחזור לאותו מצב שהיה לפני המבצע, אז עשינו צחוק מעצמנו. כי עכשיו נוצר מצב שישנו עורף חזק עם מצב רוח טוב שמגבה את הממשלה, אז למה לחזור אחורה ולהחמיר שוב את המצב?".

מוסי רז (מרצ) : יש לתת אישורי עבודה בישראל ל...אנשי עזה.

#408 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:04

ישראל לא מותקפת? אה, מה בדיוק זרקו על תושבי הדרום במשך 12 שנה? סוכריות? פרחים?
ורק בשנת 1939 נכנס השכל לאנשים שהיטלר מסוכן לעולם. לידיעתך אם היו מבהירים לו בכח בתחילת דרכו שהוא לא מפר שום סעיף מהסכמי ורסאי אז לא היינו מגיעים לתוצאות שקרו במלחמה!

#409 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:05

כל ראשי הערים המותקפות נגד הפסקת אש ורק אנשי מרץ החמודים בעד

#410 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:09

באותן 12 שנים הרגנו גם אלפי אזרחים בעזה. משנת 2006 מתו יותר מ2000 אזרחים עזתיים ופגענו קשות בחמאס. זה עזר במשהו?
והתכוונתי כמובן להתקפה צבאית של מדינה אחרת.

מה שאתה אומר נכון. מצד שני, היו גם המון מקרים שההדברות פתרה סכסוכים והביאה לשקט ארוך טווח.
בשורה התחתונה יותר אנשים מתו ממלחמות מיותרות מאנשים שמתו במלחמות צודקות.
אסור לנו להצדיק את כל המלחמות במלחמה מוצדקת אחת. כל פעם מחדש אנחנו צריכים לשאול את עצמנו אם הלחימה אכן מוצדקת, ואם אין דרך להגיע לאותם תוצאות באמצעים אחרים. במרבית המקרים - המלחמה תהיה מיותרת.

#411 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:11

כן, זה נותן הרתעה (איתנו לא מתעסקים). בכל מלחמה נפגעים לצערינו חפים מפשע. תאשים את החמאס שמסתתר ומשתמש באזרחים כמגן אנושי

#412 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:15

אבל אם ההרתעה לא הושגה ב-6 השנים האלו ש-2000 אזרחים עזתיים מתו ועוד אלפי מחבלים מתו, מה גורם לך לחשוב שהפעם ההרתעה תושג?
מישהו אמר שאני לא מאשים את החמאס? החמאס עושה פשעי מלחמה. זה דבר ברור וגלוי שלא על זה אנחנו מתווכחים. אין ארגון שמאל או איש שמאל אחד שלא מגנה את זה (בצלם למשל מגנה את זה כאן: http://www.btselem.o...ian_rocket_fire )
מי שלא מגנה את פשעי המלחמה שהארגונים בעזה עושים הוא לא איש שמאל. הוא איש ימין פלסטיני. לצערי יש לא מעט ח"כים ערבים כאלה (חנין זועבי, למשל) ויש לא מעט ערביים ישראלים ופלסטינים כאלה.

#413 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:17

בגלל שאנשים סתומים כמוך לא נותנים לצה"ל לסיים את המלאכה שלו, אז זה מה שקורה. הבנת?!
ואייייייי בצלם מגנה?! איזה חמודים... חבל שהם לא "מגנים" את החמאס כמו שהם דואגים לזמבר מתנחלים בגלל שעקר עץ של פלסטיני (לא שאני תומך בזה כמובן)

#414 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:22

מה זה לסיים את המלאכה שלו? לשטח את עזה? לכבוש את עזה?
כי כיבוש עזה ללא ספק יעזור, אבל רוב הישראלים לא מעוניינים בכך. אתה רוצה לחזור לשלוט באופן ישיר על מיליון פלסטינים? אתה רוצה לחזור לימים שחיילי צה"ל חיפשו את החלקים של החברים שלהם?!

הגינוי של בצלם לא מספק אותך? בצלם הוא ארגון שמטרתו לדווח על הפרות זכויות האדם בשטחים. הוא גינה גם את הפגיעה במתנחלים וגם את הפינוי האלים של ההתנחלות עופרה. הוא עוקב אחרי האזרחים הישראלים שנפגעים כמו שהוא עוקב אחרי האזרחים הפלסטינים שנפגעים.
http://www.btselem.o...raeli_civilians

ארגונים פלסטינים מצדיקים את הפגיעה באזרחים ישראלים בטענות שונות. הנימוק המרכזי שלהם הוא ש"כל האמצעים כשרים במאבק נגד כיבוש זר ולמען עצמאות". טענה זו משוללת כל יסוד וחותרת תחת העקרון הבסיסי ביותר של המשפט ההומניטארי הבינלאומי. עיקרון זה קובע כי האזרחים צריכים להיות מחוץ למעגל הלחימה ולכן חובה להבחין, בכל התקפה, בין פגיעה בלוחמים לבין פגיעה באזרחים. כלל זה, בהיותו חלק מהמשפט המינהגי, חל על כל מדינה, ארגון או אדם, גם אם אלה לא הצטרפו להסכם זה או אחר.

בנוסף, דוברים פלסטינים מבחינים בין פיגועים הנעשים בתוך מדינת ישראל לבין פיגועים המכוונים כנגד מתנחלים בשטחים. לטענתם, מכיוון שההתנחלויות עצמן אינן חוקיות ומתנחלים רבים משתייכים לכוחות הביטחון של ישראל, אין הם זכאים להגנה הניתנת לאזרחים במשפט הבינלאומי.
טענה זו היא מופרכת: אי-חוקיותן של ההתנחלויות אינה משפיעה כהוא זה על מעמדם של תושביהן כאזרחים. מדובר באוכלוסייה אזרחית מובהקת הזכאית לכל ההגנות הניתנות לאזרחים במשפט הבינלאומי. השימוש שעושים כוחות הביטחון הישראלים בשטח ההתנחלויות, או השתיכותם של חלק מיושביהן לכוחות הביטחון הישראלים, אינה משנה את מעמדם של שאר התושבים המתגוררים בהן וודאי שאינה מכשירה את הפגיעה בהם.

בצלם מתנגד בתוקף לנסיונות להצדיק פעולות אלה תוך שימוש מטעה בנימוקים המתבססים על פרשנות מעוותת של המשפט הבינלאומי. בצלם תובע מהרשות הפלסטינית לעשות כל שביכולתה כדי למנוע התקפות דומות בעתיד ודורש ממנה לחקור ולהעמיד לדין את האחראים לפיגועי העבר.

#415 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:27

אתה צודק, עדיף לחזור לשולחן המו"מ עם דוקטור אבו מאזן... שהוא כמובן דוקטור לענייני הכחשת שואה.
לסיים את המלאכה זה אומר לעצור, להרוג כל מחבל שאפשר + לתפוס אמצעי לחימה כמה שיותר. ומן הסתם שיהיו לנו הרוגים אבל אין מה לעשות, כאן זו לא שוויץ.
בצלם זה ארגון אנטישמי שממומן אם אני לא טועה ע"י הקרן הישראלית החדשה שהיא בעצמה טרוריסטית. בבקשה, אל תנסה להגן על הארגון האנטישמי הזה.

#416 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:32

מרץ=מחבלים

#417 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:35

מה אכפת לי מה ההתמחות של אבו-מאזן? הוא רוצה הסדר מדיני, ואם אנחנו רוצים גם בהסדר מדיני, חובה עלינו לשאת ולתת איתו ולהגיע להסדר.
"לסיים את המלאכה" לא תביא לשקט לדרום. כמה אפשר להגיד את השקר זה? אי אפשר לחסל את הטרור בכח. גם אם נחסל כל מחבל שאפשר וגם אם נחסל לו אמצעי לחימה (זה בדיוק מה שעשינו בעופרת יצוקה ובדיוק מה שאנחנו עושים עכשיו!), תמיד יישארו לו שרידים, תמיד יישארו אמצעי לחימה ומדינות ערב ימשיכו לממן אותו. אם אתה רוצה לחסל את החמאס אז אני מציע לך לתקוף בטהרן, בדמשק, בקהיר ואולי גם בוושינגטון.

בצלם זה ארגון אנטישמי? בדיחת השנה. ממתי פרסום מידע על הפרות זכויות אדם בשטחים (גם של ישראלים וגם של פלסטינים) זה אנטישמיות?
מה טרוריסטי בקרן החדשה? מה טרוריסטי במרצ? הקרן החדשה לישראל זה ארגון חיובי שהאג'נדה שלו זאת שמירת הדמוקרטיה בישראל. ככל שההשפעה שלו על ישראל תהיה גדולה יותר, כך ישראל תהיה דמוקרטית יותר.
זה שאתם לא אוהבים את הדמוקרטיה לא הופך את מי שכן לטרוריסט או לאנטישמי. אתם מוזמנים לגור במדינות ערב, הם שונאים את הדמוקרטים בדיוק כמוכם ומכנים את המערב הדמוקרטי טרוריסטים ומחבלים.

#418 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:38

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
זה מה שיש לי להגיד על כל התגובה האחרונה שלך.
שלום ולא להתראות.

#419 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:53

רותם חשבתי קיבלת צו 8 בכלל, מה אתה עושה כאן? ^_^
תאמינו לי...לא יודע איך לא התעייפתם עם הויכוח הזה.

לא רק שהחמאס מקבל על הראש, הוא גם מתוסכל מכיפת ברזל.
בחיי שזה גאונות, המוח היהודי :wub:

זה מחזיר אותי לויכוח המפורסם שלנו על הגזע הערבי והמיותר, שלא תרם כלום לאנושות.
הם עדיין מייצרים טילים בסטייל של מקגיוור חח

#420 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎00:58

חחח כן קליפס, אני בצפון רמת הגולן נח במשמרת שלי :)
יש כאן מחשב, אינטרנט נורמלי, טלוויזיה עם לווין.
רק חסר בחורות כוסיות והכל בסדר :P

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים