עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אשכול ספאם

• אנא התחבר בכדי להגיב
51343 תגובות לנושא זה

#45981 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎17:54

איפה אמרתי להשאיר גיוס חובה? אמרתי להפוך את הצבא למקצועי.

#45982 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,377 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎17:55

אין לך כסף לשלם לחייל בשביל שיוכל לממן את עצמו בכבוד? שלא יגייסו אותו, נקודה! אני לא יודע איפה יש עודף אחינו, אבל בקרבי ממש אין עודף כוח אדם...צא ממה שמאכילים אותך השמאלנים והתקשורת...

השכר של חייל לא עודכן כבר קרוב ל20 שנה או משהו כזה (קראתי על זה איפשהו, לא זוכר במדויק).....אז בזמן שכל שנה, לפי שעון מעדכנים לחברי הכנסת את השכר וכל שנה מוסיפים איזה אלף פה ואלף שם.....שישבו חמש דקות ויעדכנו את השכר המגוחך הזה שהלוחמים והחיילים האחרים מקבלים!.

לגביי המענקים אני לא מסכים איתך קליפ, חייל שמשתחרר לא צריך לקבל עכשיו עשרות אלפי שקלים .... מה שהם מביאים זה סכום יפה. בסופו של דבר אתה לא מתגייס בשביל לקבל כסף אחר כך.....אתה מתגייס בשביל להגן על המדינה שלך......

מה שכן, אני כן חושב שמי ששירת כלוחם צריך לקבל הרבה יותר תגמולים בכל מה שקשור למס הכנסה, ביטוח לאומי וכל מני דברים כאלה...

• quicki אוהב את זה

#45983 Spirit

Spirit

• ותיקים
  • 3,248 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎17:59

ובמקום לתת לסודנים 5 אלף דולר שיעזבו את המדינה, שיתנו את ה-5 אלף דולר לחיילים כדי שלא יעזוב את המדינה.

ובמקום לתת הלוואה של 250 אלף שקל לפתיחת עסק לאנשים שיעשו עלייה מחו"ל, שייתנו את ה-250 אלף שקל הלוואה לעסק לחייל משוחרר.

ובמקום לתת הקלות למס לאזרחים שעזבו לגור בחו"ל בשביל שיחזרו לארץ, שיתנו הקלות מס לאלה שעדיין לא נשבר להם מהמדינה הזאת ועדיין חיים כאן, לפני שגם הם יעזבו.

• d1f2, cRaZy-BoY, yosefddd ו-1 אחר אוהבים את זה

#45984 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:06

אני לא יודע איפה יש עודף אחינו, אבל בקרבי ממש אין עודף כוח אדם...צא ממה שמאכילים אותך השמאלנים והתקשורת...

יש עודף עצום, אולי לא בקרבי אבל יש. יש המון חיילים שלא עושים כלום ברוב הגדול של הזמן או אפילו תמיד וחיילים בתפקידים מיותרים לגמרי (נגיד, למה צבא צריך להפעיל תחנת רדיו?).

• Sparkles אוהב את זה

#45985 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

• ותיקים
  • 3,377 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:25

אני לא יודע איפה יש עודף אחינו, אבל בקרבי ממש אין עודף כוח אדם...צא ממה שמאכילים אותך השמאלנים והתקשורת...

יש עודף עצום, אולי לא בקרבי אבל יש. יש המון חיילים שלא עושים כלום ברוב הגדול של הזמן או אפילו תמיד וחיילים בתפקידים מיותרים לגמרי (נגיד, למה צבא צריך להפעיל תחנת רדיו?).

באמא ש'ך? דיי באמת?1 יש עודף בג'ובניקים?! איזה קטע מטורף! והם לא עושים כלום?:! שיוווו אני בהלם! איך פיספסתי את זה בארבע שנים שלי בצבא...יא אללה!!

עכשיו ברצינות: דיברתי על לוחמים ותומכי לחימה.....כן, יש מחסור עצום! וצערנו אין אפשרות להגיד לחלק שהם לא כי אין מה לעשות איתם... אני אישית הייתי מעדיף לראות אותם מתנדבים במקומות אחרים, אבל זה מה יש...

לגביי התחנה, אין לי שום בעיה עם זה... אני מניח שהם מכניסים כסף וגם אם לא...יש הרבה דברים טובים שהם עושים שם בשביל שיצדיקו את הקיום שלהם.

#45986 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:28

ואם היו משלמים ללוחמים ולתומכי לחימה שכר נורמלי, אתה לא חושב שהיו עוד רוצים את זה במקום לא לעשות כלום שנתיים או שלוש שנים? או היו רוצים את זה אם לא היה גיוס חובה בכלל?

אם התחנה מכניסה כסף, אז למה המדינה צריכה לממן אותה? וגם לאן הוא הולך? איזה יתרון תחנות הרדיו הזאת מוסיפה לצבא?

ועזוב את זה, למה צריך מש"קיות חינוך נגיד שיעשו לי פעילות של שירי חנוכה כמו בכיתה ד'? הרי באנו "להגן על המדינה", בשביל מה החרא הזה? למה כל כך הרבה אנשי קבע צריכים נהגים ויותר מפקידה אחת (אני לא אומר שכולם לא צריכים, אבל ברוב המקרים שראיתי זה מיותר)? סתם לוקחים שלוש שניים מהחיים של כל מי שבתפקידים האלו וזורקים לפח. בשלוש השנים האלו הם יכולים לעבוד או ללמוד, ומהמיסים שייקחו על כל דבר שיקנו או משכורת שיקבלו המדינה תרוויח הרבה יותר.

#45987 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:37

הבזבוז הכי גדול בצבא לדעתי הוא אנשי הקבע. לא יכול להיות שכל אפס פשוט ייצא לקצונה( או סתם יחתום קבע ויהיה נגד) וירוויח כל כך הרבה בקבע שלו, בזמן שחייל בשירות סדיר יכול לעשות את העבודה שלו אפילו יותר טוב. כל אנשי הקבע שאני מכיר(ג'ובניקים) באים באיזה שעות שבא להם, הולכים באיזה שעות שבא להם ובכלל עושים מה שהם רוצים כי אף אחד לא מפקח עליהם ואין להם פחד מפיטורין. בשוק הפרטי הם לא היו שורדים יום.

לדעתי, לג'ובניקים לא צריך לתת לצאת לקצונה, אלא רק לקרביים כי הם אשכרה עושים משהו בשירות שלהם.

#45988 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:45

ואם היו משלמים ללוחמים ולתומכי לחימה שכר נורמלי, אתה לא חושב שהיו עוד רוצים את זה במקום לא לעשות כלום שנתיים או שלוש שנים? או היו רוצים את זה אם לא היה גיוס חובה בכלל?

אם התחנה מכניסה כסף, אז למה המדינה צריכה לממן אותה? וגם לאן הוא הולך? איזה יתרון תחנות הרדיו הזאת מוסיפה לצבא?

ועזוב את זה, למה צריך מש"קיות חינוך נגיד שיעשו לי פעילות של שירי חנוכה כמו בכיתה ד'? הרי באנו "להגן על המדינה", בשביל מה החרא הזה? למה כל כך הרבה אנשי קבע צריכים נהגים ויותר מפקידה אחת (אני לא אומר שכולם לא צריכים, אבל ברוב המקרים שראיתי זה מיותר)? סתם לוקחים שלוש שניים מהחיים של כל מי שבתפקידים האלו וזורקים לפח. בשלוש השנים האלו הם יכולים לעבוד או ללמוד, ומהמיסים שייקחו על כל דבר שיקנו או משכורת שיקבלו המדינה תרוויח הרבה יותר.

אין ספק של חיל חינוך זה החיל הכי מיותר שיש בצבא, ובפער.

תעיינו בזה. אמנם זה לא כתוב הכי טוב בעולם ולא מוסבר אבל בשורה התחתונה מה שאומר החוק הזה הוא שככל שבמערכת יש יותר אנשים ככה מנסים למצוא לאנשים האלה מה לעשות, ככה שיוצא שכל אחד מוצא עבודות לשני. יש יותר מדיי חיילים>נפתח עוד חיל>עוד חיל = שירותים שהחיל מקבל כמו שלישות, רפואה וכו' וכו'>החילות האלה מקבלות עוד חיילים וחוזר חלילה.

כמובן שלא כל פלוץ צריך 3 פקידות וראש לשכה אבל המצב הנתון הוא שאין מה לעשות עם החיילים.

בקשר לתומכי לחימה, תהיה בטוח שאף אחד שיש לו שכל בראש לא יעדיף להיות תומך לחימה שעושה 11:3 או יותר גרוע, בשביל 2000 שקל בחודש, כשהוא יכול להיות כל יום בבית ולעבוד בכיף שלו. לוחמים זה סיפור אחר, ומן הסתם שמי שהולך עם זה יש לו סיבות אחרות מאשר כסף, ואני בהחלט מסכים שצריך לתת להם יותר הטבות.

וReckoner, אני מסכים ולא מסכים. בנוגע לאנשי קבע, אין ספק שיש הרבה הרבה יותר מדיי אבל זה לדעתי נובע חלקית מהעובדה שיש יותר מדיי חיילים. אני לא חושב שג'ובניקים לא צריכים לצאת לקצונה, כי אם נוריד עכשיו את חיל מודיעין (שלדעתי הוא אחד הגדולים בצבא) החשוב, בסה"כ לקבוצה של חיילים מסוימת צריך שיהיה מפקד. אי אפשר לדרוש מחייל לעשות את החובה שלו בלי שאף נגד מפקח עליו (אם מפקח או זורק זין עדיין נמצא שם). אבל זה לדעתי נושא אפור כי הצבא צריך להצטמצם בצורה קיצונית מבחינת אנשי הקבע, ועדיין צריך מפקדים על החיילים ככה שאני חצוי בנושא הזה.

#45989 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:50

אורפז, לא התכוונתי לג'ובניקים כמו חיל מודיעין שהתפקיד שלהם חשוב, אלא לכל מיני ג'ובניקים מיחידיות אחרות שבהן חיילים בשירות סדיר יכולים לעשות את העבודה של אנשי הקבע (למשל יחידת מיטב או אכ"א).

מסכים איתך לגבי בזבוז כוח האדם, ולדעתי הפתרון היחיד הוא שלא יהיה גיוס חובה, אלא שהצבא יהיה מקצועי.

#45990 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

• ותיקים
  • 3,377 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎18:57

אני חושב שהצבא שלנו צריך להשאר צבא חובה.... מ2 סיבות... הראשונה היא שלרוב אנשים בגיל הזה לא באמת יודעים מה הם רוצים, וברגע שמחייבים אותם להתגייס הם זורמים עם זה.... אני אקח את עצמי כדוגמא...בהתחלה אני ממש לא רציתי להתגייס...ובמיוחד לקרבי... אחר כך נכנסתי למערכת והחשיבה שלי השתנתה והבנתי שאני עושה משהו חשוב ומשם זרמתי עם להיות קרבי...יצאתי לקורס מפקדים המשכתי בקבע לשנה כדי לאמן צבא זר.... אז אם לא היו מכריחים אותי בהתחלה, כל זה לא היה קורה. דבר שני, ברגע שחייל מתגייס בגלל כסף..אז הוא לא עושה את מה שהוא עושה בגלל ערכים ורצון להגן על המדינה וכל שאר הדברים האלו... אני חושב שהצבא שלנו, ברגע האמת, ברגע שיש מלחמה שתסכן את הבית שלו....בסוף הכל זה ערכים, ולא המשכורת בסוף החודש. מעבר לזה, שאם אתה חושב שעכשיו יש מחסור בלוחמים, חכה תראה מה יהיה כשזה לא יהיה גיוס חובה... הכמות תרד בחצי אם לא יותר.

לגביי חיל החינוך, אני דווקא כן בעד הרעיון (לפעמים לא בעד הביצוע)...זה חשוב שיהיה גוף בצבא שיעביר לחיילים ערכים, מורשת והיסטוריה....לא כולם במדינה שלנו הם אני ואתם.....לא כולם חונכו בבית טוב, עם הורים אוהבים....לא כולם יודעים את ההיסטוריה של המדינה שלנו, לא כולם יודעים מה הצבא שלנו עושה ועשה.....צריך שיהיה גוף בצבא שיעביר את זה לחיילים.

• quicki אוהב את זה

#45991 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,749 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎19:05

למה אתם הולכים רחוק? יש פתרונות הרבה יותר פשוטים אבל הצבא מסרב. דוגמאות? אני חושב שזה היה יכול להיות שירות מעולה למדינה אם היו יותר שוטרים, פרמדיקים, אנשים שיסייעו לחולים ולקשישים וכו'.

כבר יש חיילים בצבא שעושים את זה אבל לא בהיקף מספיק. אתם יודעים למה? כי הצבא אומר שאין לו מספיק חיילים.

• cRaZy-BoY אוהב את זה

#45992 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎19:07

לא כולם לא יודעים מה הם רוצים, למה כולם צריכים להתגייס לשנתיים או שלוש? איך בכל שאר העולם כולם מסתדרים יותר טוב בלי זה?

אני עדיין לא מבין למה צריך את חיל חינוך. הרי יש חינוך טובה. חושבים שהוא לא מתפקד כמו שצריך? תגדילו אותו. אין שום סיבה שיהיה דבר כזה בצבא.

#45993 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

• ותיקים
  • 3,377 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎19:57

לא כולם לא יודעים מה הם רוצים, למה כולם צריכים להתגייס לשנתיים או שלוש? איך בכל שאר העולם כולם מסתדרים יותר טוב בלי זה?

אני עדיין לא מבין למה צריך את חיל חינוך. הרי יש חינוך טובה. חושבים שהוא לא מתפקד כמו שצריך? תגדילו אותו. אין שום סיבה שיהיה דבר כזה בצבא.

לגביי חיל החינוך, כבר הסברתי מה המטרה שלו...ושאני מסכים איתה....אז נסכים שאנחנו לא מסכימים :)

בקשר למשפט הראשון שלך.... כנראה שאתה לא מבין איפה אתה חיי אם אתה מוציא משפט כזה מהפה (מהמקלדת).... אני לא רוצה לחפור פה על סכנת קיום, העם היהודי, היטלר, ערבים וכו'....אתה בחור מספיק חכם בשביל להכיר את הנושאים האלה... ואני אסכם את זה במשפט אחד: " שאר העולם זה לא אנחנו, אז אין לך מה להשוות בינם לבנינו" .

#45994 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎20:17

עזבו שטויות, יש לנו וונדר וומן.

גל גדות התקבלה לסרט עם בן אפלק של זאק סניידר....

http://www.imdb.com/...ef_=hm_nw_tp_t1

• Spirit, d1f2 ו CLIPSE אוהבים את זה

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#45995 xori

xori

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 733 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎20:49

משהו קטן להעלות לכם חיוך בין המריבות :)

• CLIPSE ו dorel310 אוהבים את זה

#45996 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎21:14

חחחחחחחח גדול!

#45997 ItamarC

ItamarC

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 199 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎21:29

ישנן עוד מדינות בעולם שבהן מתקיים גיוס חובה, אפילו כאלו שאין להן בעיות ביטחוניות.

למשל, בשוויץ קיים גיוס חובה לגברים.

#45998 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

• ותיקים
  • 3,377 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎23:07

ישנן עוד מדינות בעולם שבהן מתקיים גיוס חובה, אפילו כאלו שאין להן בעיות ביטחוניות.

למשל, בשוויץ קיים גיוס חובה לגברים.

גם בנורווגיה....

#45999 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎04/12/2013‏, ‎23:34

איזה טעות הדיון הזה..

רק להוסיף משהו קטן, חלק גדול מהירידה בשירות וברצון להתגייס לקרבי ובכלל נובע מההסברה הגרועה של צה"ל, גם כלפי חוץ וגם כלפי אזרחי המדינה. כבר אין אמון. בנוסף, הצבא התדרדר מאוד ונערים צעירים מבינים שלהתגייס לקרבי לא יתרום להם בכלום ויכול גם להזיק. עוד נתון - 14 אלף חיילים נכנסו לכלא בשנה שעברה, זה רק מראה כמה שהמערכת נדפקה.

בנוסף לכל זה, אנחנו דור של חארות מפונקים שחושבים שהכל מגיע לנו :)

#46000 BeBest

BeBest

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎05/12/2013‏, ‎02:56

גם אני הייתי בכלא על שטויות..

אבל אני זה לא דוגמה, שנאתי את המערכת בערך מהרגע הראשון שהגעתי אליה, כי הבנתי שהכל שם רקוב ודפוק מבפנים.

וכשאתה חייל, אתה מבין כמה אנשים יש שאשכרה לא עושים כלום והיה עדיף להם ולצבא אם הם היו יושבים בבית / מתנדבים במשהו שיכול להועיל להם ולמדינה.

אם תחזירו אותי בזמן, הייתי עושה הכל כדי לא להתגייס ובמקום זה מתנדב במשהו כמו מד"א שלדעתי הייתי מרגיש בו מועיל הרבה יותר.

אבל...למזלי אני כבר חייל משוחרר, ומילואים כנראה אני לא אעשה (אולי כמה ימים בודדים בשנה) אז לא ממש מעניין אותי מה קורה במערכת הזו.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים