נכתב ב- 18/11/2012, 22:13
אילן, אמנם אני לעולם לא מדבר על זה, אבל אחת הסיבות שאני לא סובל פוליטיקה היא הסטריאוטיפ שהשמאלנים והימנים בנו לעצמם לאורך השנים, יפה הנפש והפאשיסטים.
אתה מייצג את הסטריאוטיפ הכי גדול של השמאלנים בארץ, יפה נפש גדול שמסתכל על הצד האחר ורואה את צרתו ובוכה בשבילו, אתה ממש לא בוכה לצד שלך. ממכלול ההודעות שלך כאן ניתן לראות עד כמה אתה נאבק על מנת להישאר בקו שלך, מאמין בחמלה אנושית מולדת, טבעוני חסר פשרות, סנטימנטלי עד גיחוך ולעיתים אף צבוע. קשה לראות את זה ולא להגיד לך דבר אחד - תרגע, אתה כולה בן שמונה עשרה, כל חייך לפניך ואני בטוח שאתה איש שיחה מאוד נעים אם כי מטיש ועקשן מאוד.
אם אתה באמת ובתמים גיבשת כבר בגיל שמונה עשרה את דעותיך לשמאל הקיצוני אז אשריך, אני בגיל 20 ועדיין לא מחזיק בדעה פוליטית ואפילו לגבי מערכה זאת אין לי דעה, אני נותן למקבלי ההחלטות לעשות את שלהם כי איבדתי כבר עניין בזה מזמן, אמנם אני רק גדול ממך בשנתיים אבל דבר אחד הבנתי בחיי הקצרצרים, פוליטיקה היא דבר מטיש, מסריח, מעצבן ומורט עצבים ולפעמים כדאי לשמור את דעותיך האישיות לעצמך, תמיד יהיה מישהו שיבוא, ינסה לקחת אותם ממך תוך כדי אגרסיביות לא מתפשרת.
בשבת האחרונה סגרתי שבת בגלל המצב בדרום ואחד החיילים (שהיה מתנחל) העלה את שיחת היום, העמוד הראשי של עיתון הארץ שאמר שמר אחמד ג'עברי היה פרטנר שלום ואנחנו, רוצחים שכמותינו הרגנו אותו במו ידינו, והנה עלה הוויכוח בין השמאלנים התל אביבים הטיפוסיים לבין המתנחלים ותושבי הדרום על כמה שהשמאלנים מציגים אותנו בעולם באור שלילי והם, הם בעצמם גורמים לנו לנזק בלתי הפיך בעולם. אני כדרכי בקודש, לא הבעתי דעה, הסתכלתי מהצד ולא יכולתי שלגחך. הישראלי המצוי, המבין כל כך שהוא, הוא בעצמו יכול לנהל את כלכלת המדינה, הביטחון, הבריאות ולעשות סדר במזרח התיכון, הוא עצמו מבין שמה שעשה ראש הממשלה הוא דבר הרה אסון ואנחנו צריכים לצאת מעזה מיד או למחוק אותם מעל פני האדמה חייב לשמור על דעתו איתנה ולדבוק בקו ההגנה שלו. הוא האחד שלעולם לא תמאס עליו מלאכת ההצתדקות העצמית ותמיד יסביר לאחר כמה הוא טועה כשחושב אחרת ממנו. (לא שאני לא חוטא בזה מדי פעם)
אני מציע לך טיפה להשתחרר, אתה כולה בן 18 וכבר רודף אחרי שלום ומטרות אבודות אחרות, יש עוד כל כך הרבה נושאי שיחה אחרים שאפשר לדבר עליהם מלבד פוליטיקה - ספורט, טכנולוגיה, כלכלה, בידור, תרבות ועוד ועוד ומאז שנרשמתי לפורום לא ראיתי אותך מגיב פעם אחת לת'רד שהוא לא בנושא פוליטיקה. (למעט טבעונות)