עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אשכול ספאם

• אנא התחבר בכדי להגיב
51343 תגובות לנושא זה

#48001 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎08:35

העיתונות כתבה שהוא הודח בגלל אלימות למפקדים? אכלתם את החרטא הזאת? באמת? כי הם רואים שיש עצומה ענקית נגד זה 50 אלף משתמשים ביום!!!

http://asoccer.co.il...93#post-1836391

אני בקורס מכים כרגע, חבר שלי מהחדר היה בכיתה עם אותו דוד, בין הסרטון שצולם לבין הבין ההדחה אין קשר. הוא הודח מהגדוד בגלל שהוא התעצבן על הממ והגיע לזה שהוא קילל אותו וזרק עלן אבן.

לגבי המקרה בתור חיילים כולנו היינו המומים מזה שהעזו לתקוף אותו, הוא עומד שם 4 ערבים מקיפים אותו, אחד עם אגרופן ובכל רגע יכולים לתקוף אותו, אז הוא דרך את הנשק, הוא לא פגע באףאחד ולא השתמש באלימות - מה הבעיה?

#48002 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎09:28

'The fuck did I do?' - McNulty

• d1f2 ו אורפז. אוהבים את זה

#48003 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎13:51

העיתונות כתבה שהוא הודח בגלל אלימות למפקדים? אכלתם את החרטא הזאת? באמת? כי הם רואים שיש עצומה ענקית נגד זה 50 אלף משתמשים ביום!!!

http://asoccer.co.il...93#post-1836391

אני בקורס מכים כרגע, חבר שלי מהחדר היה בכיתה עם אותו דוד, בין הסרטון שצולם לבין הבין ההדחה אין קשר. הוא הודח מהגדוד בגלל שהוא התעצבן על הממ והגיע לזה שהוא קילל אותו וזרק עלן אבן.

לגבי המקרה בתור חיילים כולנו היינו המומים מזה שהעזו לתקוף אותו, הוא עומד שם 4 ערבים מקיפים אותו, אחד עם אגרופן ובכל רגע יכולים לתקוף אותו, אז הוא דרך את הנשק, הוא לא פגע באףאחד ולא השתמש באלימות - מה הבעיה?

הבעיה שעושים גיבור מערס טיפש שהעז לתקוף את המפקד שלו, במקום להתייחס לנושא הם כותבים שהם עם הנחלאווי, זאת הבעיה.

• Sparkles אוהב את זה

#48004 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎14:20

סוף שבוע מהנה חבר'ה, החיים יפים :chilling:

• ZIPC ו dorel310 אוהבים את זה

#48005 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎14:53

קליפס/יואל תלמיד שלך אני. :)

• CLIPSE אוהב את זה

#48006 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎15:11

חחחחחחחחח גדול :bow:

#48007 אורפז.

אורפז.

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎16:52

אתם קצת לא מבינים שאף אחד לא מדבר על האופי של הבנאדם ולאף אחד גם לא אכפת. מדברים על המקרה הספציפי הזה ועל המדיניות של צהל בכללי. וצודקים בכל מילה.

• CookieMan אוהב את זה

#48008 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:13

אתם קצת לא מבינים שאף אחד לא מדבר על האופי של הבנאדם ולאף אחד גם לא אכפת. מדברים על המקרה הספציפי הזה ועל המדיניות של צהל בכללי. וצודקים בכל מילה.

אבל הוא בכלל לא נענש על המקרה הזה אלא על תקיפת המפקד שלו, ובכל זאת פתחו בקמפיין של "אני עם הנחלאווי", לא "לחיילים יש זכות להגן על עצמם". עכשיו אתה לא מסכים שהגישה הזאת של חיילי צה"ל שהשתתפו בקמפיין הזה הייתה שגויה? אתה לא חושב שהם יכלו להביע את דעתם בנושא מבלי להעצים את הבנאדם הזה ולהפוך אותו לגיבור? כי זה בדיוק מה שהם עשו בסופו של דבר, הנחלאווי הזה הפך לגיבור בעקבות קמפיין לזכותו שהתחיל כי חשבו שהענישו אותו על המקרה, לא ידעו, חשבו, ומסתבר שזה בכלל לא המצב ומדובר בחייל שהוא בושה לצה"ל (תקף את המפקד שלו! זה אחד הדברים הכי חמורים שחייל יכול לעשות), אבל אנשים כבר מיהרו להפוך אותו לגיבור לאומי ולסמל המאבק.

• Sparkles אוהב את זה

#48009 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:26

הוא רק הטריגר. בני אדם צריכים נושא ודבר להתאחד סביבו, אחרת המחאה לא שווה כלום. ממה התחילה מחאת המיליון? מפאקינג העלאת 2 שקל למחיר קוטג'. זה הגיוני שהמחאה הכי גדולה אי פעם בישראל, שנגעה בכל מגזר ובכל נושא כלכלי-חברתי במדינה התחילה מקוטג'? לא. אבל זה קרה. מציאות עולה על כל דימיון וכמו עכשיו, הנחה שגויה של צירוף מקרים הובילה למחאה אדירה וצודקת לגמרי. ואגב, דובר צהל אמר שהמחאה כנראה תוביל לשינוי במדיניות. אז יכול להיות שהוא ערס ושהוא מפגר והכל נכון אבל בשורה תחתונה התמיכה בו והפיכה שלו לסמל יכולה להוביל לשינוי במדיניות הלקויה כל כך של הצבא שלנו.

#48010 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:27

שמע, אתה צודק וטועה (לדעתי, ברור שזאת הדעה שלך)

החלק שאתה צודק זה שאם הוא חייל חרא הוא לא יכול להיות סמל המאבק.

החלק שאתה טועה הוא זה שהמחאה צודקת, והרעיון הכללי שלה שזה מה שרוב האנשים רואים הוא צודק.

אם מישהו זורק אבן על חייל / או דוחף מותר לדרוך עליו... צה"ל הגיב שהתנהגות החייל חריגה, כלומר היא לא בסדר. לפני שפורסם כל הקטע שהוא בעצם סתם ערס...

וזה מה שמפריע, הדריכה היא לא שום דבר פסול, וכבר הרבה זמן שזה מעורפל והטרוריסטים האלה חוגגים על חשבוננו...

(תראה עם האבנים, מותר להם לזרוק סלעים על חייל ואסור לו להגיב!!!!)

צריך לרענן את החוקים שם, ולעשות קווים מנחים.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#48011 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:28

אורפז שוב הגבנו ביחד,

אוהב את התגובה שלך.

• אורפז. אוהב את זה

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#48012 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:35

https://www.facebook...863743873641625

תקראו, קשור לנושא.

#48013 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,749 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:42

מה שאני הכי (לא) אהבתי בסיפור זה את התגובה של דובר צה"ל:

דובר צה"ל: "אין דבר כזה בצה"ל מחאות בפייסבוק"

בסדרררררררררררררררררררררררררר

ראוי שצה"ל יפנים את השינוי בשטח וישנה את הגישה.

#48014 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:52

שמע, אתה צודק וטועה (לדעתי, ברור שזאת הדעה שלך)

החלק שאתה צודק זה שאם הוא חייל חרא הוא לא יכול להיות סמל המאבק.

החלק שאתה טועה הוא זה שהמחאה צודקת, והרעיון הכללי שלה שזה מה שרוב האנשים רואים הוא צודק.

אם מישהו זורק אבן על חייל / או דוחף מותר לדרוך עליו... צה"ל הגיב שהתנהגות החייל חריגה, כלומר היא לא בסדר. לפני שפורסם כל הקטע שהוא בעצם סתם ערס...

וזה מה שמפריע, הדריכה היא לא שום דבר פסול, וכבר הרבה זמן שזה מעורפל והטרוריסטים האלה חוגגים על חשבוננו...

(תראה עם האבנים, מותר להם לזרוק סלעים על חייל ואסור לו להגיב!!!!)

צריך לרענן את החוקים שם, ולעשות קווים מנחים.

אני לא טענתי לרגע שמבחינה רעיונית המחאה לא צודקת, רק לא הסכמתי עם זה שהשתמשו דווקא במקרה הזה ודווקא בחייל הזה כדי לעורר את המחאה הזאת. הרי היו כבר כל כך הרבה סרטונים שבהם חיילי צה"ל היו מנועים מלהגיב כשזרקו עליהם אבנים, בקבוקי תבערה ומה לא, למה דווקא כשהערס הזה דורך נשק כולם החליטו להמציא גיבור? למה אף אחד לא עורר מחאה כשחיילים היו בסכנת חיים ופחדו להגיב? צריך גיבור בשביל מחאה כזאת? נו באמת..

#48015 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎17:56

אני עם דוראל, זה מה שנסיתי להעביר.

שדווקא הוא מכולם הפך להיות הסמל, הגיבור...איך שתרצו לקרוא לזה.

כל הנושא הזה של ההפקרות וחוסר האפשרות בתגובה מאוד נוגע ומפריע לי.

• dorel310 אוהב את זה

#48016 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎18:48

מדובר כאן בלא יותר מתרגיל ביחסי ציבור. צה"ל מפיל את אותו חפ"ש שאמנם עשה נלחץ ועשה טעות (וסביר שגם אני הייתי לא שומר על קור רוח במצב כזה) אבל לא עשה שום דבר חמור מדי. הוא מרוויח בתמורה לכך שני דברים - גם הוא זוכה לומר עד כמה הוא צבא מוסרי שמקפיד להעניש אפילו על דריכת נשק במהלך קטטה, ומצד שני הוא מזמין לחץ מהציבור ומכל מיני פוליטיקאים למאבק שלו למען יד חופשית לעצמו נגד "ארגוני זכויות האדם". הצבא תורם כאן למיתוס שחייליו כבולים וצפויים להעמדה לדין על ימין ועל שמאל, למרות שלמיתוס הזה אין בכלל בסיס. אפשר לראות שבשנת 2012 הוגשו 240 תלונות למצ"ח נגד חיילי צה"ל, מתוכם נפתחו 103 חקירות ואחוז הגשת כתבי אישום היה 0%. מתחילת האינתיפאדה השניה אחוז הגשת כתבי האישום הוא 5%, וסך הכל היו שבעה חיילים בלבד שהורשעו בגרימת מוות לפלסטינים והעונש עליהם לא היה חמור מדי. כל זה לצד שורה של מקרים מתועדים של הרג פלסטינים שאותם צה"ל טייח כמו הירי על מוחמד דראגמה שסך הכל החזיק בקבוק שתיה או ירי הגז בכינון ישיר מתוך רכב ממוגן על מוסטפא תמימי. כשבשנה האחרונה קרוב ל-40 פלסטינים לא חמושים נהרגו מאש חיילי צה"ל, ואף לא חייל צה"ל אחד נהרג כתוצאה מזה שפחד לפעול במצב שהיה בסכנת חיים ברורה ומיידית אפשר לראות שהמיתוס על ידיהם הכבולות של חיילנו בכלל לא קשור למציאות.

צריך להבין שצבא נשען על המשמעת שהוא מנחיל בחייליו, וחיילים שחורגים מהפקודות ומהנהלים צריכים לצפות להענש עליהן, במיוחד במקרים כאלו. כאשר אין משמעות לקיום הפקודות והחיילים חומקים מעונש, הצבא הוא לא יותר מכנופיה של חמושים שעושים מה שבזין שלהם, וחופשיים להרוג את כל מי שפוגע בכבודם. זה בדיוק מה שאנחנו דורשים מצה"ל כשאנחנו מבקשים ממנו להעניק גיבוי לחיילים שלא עומדים בנהלים.

וכמובן - שורש הבעיה הוא בעצם המצב שבו צה"ל נמצא שבו הוא שולח את החיילים שלו להיות כח שיטור על אוכלוסיה אזרחית שמתנגדת לו. כשצבא מהווה כח שיטור על אוכלוסיה אזרחית, נוצרים לא מעט מצבים לא פשוטים שבלתי אפשרי להתמודד איתם כמו שצריך כמו המקרה שהצית את כל הבלאגן. בדיוק בגלל מקרים כאלו המצב הזה מוגדר בחוק הבינלאומי כמצב זמני, ובדיוק בגלל מקרים כאלו צה"ל צריך לצאת משם ולחזור להיות צבא שמטרתו להגן על תושבי ישראל.

#48017 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎19:17

אתה יודע מה מצחיק? שאנחנו הצבא היחידי בעולם שמאיימים על חייל שלו עם אגרופן, בעוד שאחד מנסה לעורר פרובוקציה, ושלישי בכלל מצלם את כל זה על מנת לתפוס את התגובה של החייל, שבכלל אסור לו להגיב. בכל מקום אחר היו מביאים 5 ענקים ומפרקים ל2 הערבים האלה את הצורה, רק אצלנו לא.

• RuinSain אוהב את זה

#48018 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎02/05/2014‏, ‎20:15

אילן איפה נעלמת לנו? קאמבק השנה ;)

#48019 IlanVic

IlanVic

• ותיקים