עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דובר צה"ל: מתקפה נרחבת נגד הטרור בעזה

עופרת יצוקה 2

• אנא התחבר בכדי להגיב
718 תגובות לנושא זה

#521 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎17:14

אם משעמם לכם:
https://www.facebook...247588208686783

אז אילן גם בשבילך. כל אותם ילדים ש"נהרגים שם". התעמולה התקשורתית שלהם מצליחה עליך, אותי זה לא קונה. לוקחים תמונות מסוריה ומפרסמים.
או:
https://www.facebook...elevant_count=1

עשרות הרוגים כל יום.
כאשר 30 שניות אחרי חלק מהם מתהלכים.

#522 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎19:57

כן, איתם יש לדבר.
לצערנו הם שולטים בעזה (ואם נודה בכך, לנו יש חלק גדול בעובדה שהם שולטים שם בגלל המעשים שלנו לאחר ההתנתקות) ולכן איתם יש לדבר.
זה לא שלא מדברים איתם. מדברים איתם כל הזמן בנוגע ליבוא, יצוא, והפסקת אש.
אפשר להביא להפסקה של ירי הטילים. הבעיה היא לא שאנחנו לא מסכימים לדבר איתם, הבעיה היא שאנחנו לא רוצים להתייחס לסוגיות האזרחיות של תושבי עזה.

רק בבקשה תסביר לי איך מדינת ישראל שהתנתקה מרצועת עזה אחראית לכך שארגון טרור שולט בה?
במקום לפתח את האזור עם החוף ים שיש שם ולעשות דברים טובים וחיוביים באיזור, הם החליטו להמשיך להילחם בישראל וכמובן להמשיך להיות בשאיפה לגרש אותנו מכאן.

אני שוב אשתמש בדוגמה הזאת, כי היא פשוט מבהירה יותר טוב מכל דבר אחר:
http://www.mynet.co....3655738,00.html

תושבי עזה בחרו בחמאס מתוך מטרה להשמיד יהודים. הם בחרו בזה, הם בחרו לשלוח את הילדים שלהם להיהרג, הם מחנכים ילדים להיות שאהידים. הם לא רוצים שלום ולא רוצים לחיות יחד. זה לא קשור בכלל לתנאים הומניטריים, זאת הבחירה שלהם. אני רואה שמשדרים הפגנות נגד ישראל ואני רוצה לשאול אותם, איפה ההפגנות נגד הקסאמים בשדרות?".

ושוב אני מתייחס לזה למקור אמין, מהכירות אישית שלי עם הבנאדם, ושמעתי גם הרבה דברים שלא רשומים בכתבה הזו.
עכשיו תבוא ותגיד לי שאנחנו אחראים לכך שהעם הפלסטיני בחר בחמאס בעזה.

כי ישראל יצאה מעזה חד-צדדית, תוך כדי שהיא מגבילה את הייצוא והייבוא של תושבי עזה, ומונעת מאבו-מאזן, השליט המתון של עזה אז, אפילו להעביר שוטרים לתחומו.
במקום לעשות את הדבר המתבקש, והוא לחזק את אבו-מאזן, לתת לו כח ומימון שהוא יוכל להפוך את עזה למקום נורמלי שטוב לחיות בו, ישראל הכניסה את עזה למצב של התקוטטות ושל מלחמת אזרחים בזמן שהיא צפתה מהצד. במצב כזה, ברור שהקיצוני ינצח וישלוט.
אבל אין לנו מה לבכות על חלב שנשפך. החמאס ניצח, ולכן אנחנו צריכים לדבר איתם ברצינות על הסדרה מדינית. בעשורים האחרונים גם אנחנו וגם אמריקאים ניסו להחליף את השלטון במדינות אחרות, ובכל הפעמים נכשלנו. זה לא יעבוד הפעם.

הפלסטינים לא בחרו בחמאס בגלל פעולות הטרור שלו, הפלסטינים בחרו בחמאס בגלל שהוא משמש גם כגוף צדקה. הוא בונה בתי ספר ועוזר לנזקקים בעזה וכך הוא מבסס את כוחו כארגון טרור מוביל.

תחשבו שאתם בתוך קובית זכוכית אטומה לרעש.
בא אדם, נוקש על הדופן ושפתיו נעות.
אתם לא יודעים מה אמר כי הקוביה אטומה לרעש,
אז אתם כותבים על הדף "אני לא שומע" ומצמידים לזכוכית.
הוא רואה מה כתבתם וצועק יותר חזק...

אז אילן בתוך הקוביה. אין עם מי לדבר.

יהושוע סובול מזועזע מהטוקבקים נגד האוכלוסיה העזתית.
"תפקידם של אנשי הרוח לדאוג של נתקרנף" - מילים שלו.

חלק מההתנשאות האופיינית.

מר סובול: אני מוכן שכל עזה תהיה מגרש גולף לפני שהטיל יפול בבית של סבא שלי בן ה80+ שעבר הכל בחיים.
היטלר לא עצר אותו, ובטח שלא אתה וחיות המחמד שלך מחוץ לגבולות.
אני יודע שאתה לא באמת מתייחס אליהם כאל בני אדם, זה חלק מהאופי.
הסינגור האינסופי על אוכלוסיה רצחנית זה בדיוק חלק מהתפישה הנעלה והמתנשאת שהם נחותים ממך ואינם אחראים למעשיהם.
כמו כלב שנושך ובעליו הוא זה שנענש.
ועדיין, יש כלבים שבעליהם נענשים, והם עצמם מורדמים לעולמי עד.
כי חוסר יכולת לחשוב עצמאית לא פוטר מעונש.

אני לא רוצה לחנך את אוכלוסית עזה, לא רוצה שלום איתם.
לא איתם ולא עם המיליארד אחים שיש להם בעולם.
אני רוצה שיפסיקו לירות על המשפחה שלי, ואם זה לא יבוא בטוב, זה יבוא בדם. שלהם.
זאת המטרה של פעולה צבאית. לא לחנך, להרתיע!
כמו ילד שחוטף סטירה.
אתה לא מחפש שיאהב אותך, אתה רק רוצה שיבין שלא דוקרים ילדים אחרים בגן עם המזלג.
וגם הסטירה באה אחרי שלא הבין זאת בטוב עם סוכריות ופרוסה עם שוקולד.

לעזאזל כבר עם כל הפלצנים.
מי מחפש לחבק את הנייה?! עם כל הצרעת והכלבת טפיי
פעולה צבאית באה לגבות מחיר ולתת תג מחיר למקרה הבא.
לא שלום ולא נעליים.
אם לא יקלטו את הכוונה, יחטפו עוד. ועוד. ועוד. ועוד. עד שכולם יהיה מתחת לאדמה מצדי.

יהושוע סובול צודק, ואכפת לו מתושבי הדרום הרבה יותר ממך.
בעוד שאתה תומך בהפעלת עוד כח ועוד כח על העזתיים (שזה מה שעשינו ב13 השנה האחרונות), יהושוע סובל תומך בהסדרה מדינית עם חמאס כך שיפסיקו לירות על תושבי הדרום ושהם (כן, גם סבא שלך בן ה80+ וגם סבא וסבתא שלי בני ה80+ שגרים בדרום יחיו בשקט).
ההיסטוריה הוכיחה שפעולות צבאיות לא משיגות דבר, השקט לא יבוא בפעולה צבאית. השקט יבוא בפעולה מדינית.
פעולה צבאית תגרום לעוד הרוגים בדרום ולעוד הרוגים בעזה ולא תשנה דבר. פעולה מדינית תגרום לשקט לכולם.
וכן, כשתוקפים אותך, אתה משתמש בדרך הטובה ביותר להגן על עצמך. לפעמים זה בובמה לאף, לפעמים זה דיבור עם התוקף ולפעמים זו קריאה למשטרה. בפעם הראשונה יש לך דילמה מה תעשה. אבל אחרי 20 פעם שאתה נתת בובמה לאף בכל פעם ועדיין תוקפים אותך - כאן אדם נורמלי היה שוקל את מעשיו.

למי שצריך הוכחה:
תמונה שפורסמה

#523 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎20:11

כי ישראל יצאה מעזה חד-צדדית, תוך כדי שהיא מגבילה את הייצוא והייבוא של תושבי עזה, ומונעת מאבו-מאזן, השליט המתון של עזה אז, אפילו להעביר שוטרים לתחומו.
במקום לעשות את הדבר המתבקש, והוא לחזק את אבו-מאזן, לתת לו כח ומימון שהוא יוכל להפוך את עזה למקום נורמלי שטוב לחיות בו, ישראל הכניסה את עזה למצב של התקוטטות ושל מלחמת אזרחים בזמן שהיא צפתה מהצד. במצב כזה, ברור שהקיצוני ינצח וישלוט..

מעניין אותי אם אתה מבין את ההשלכות של מה שאתה רושם.
יש סיבה ממש טובה ( והגיונית לימים אלו ) למה הייתה הגבלה על הרצועה. מפחד להברחת תחמודת. רוצה לדמיין מה היה קורה בימים אלו אם לא הסגר וההגבלות על הרצועה?
נכון, מבריחים ככה או ככה דרך המנהרות. אבל עדיין.
וכוח ומימון? לסכן חיי חיילים ולתת לאבו מאזמן מימון כדי לעזור לו להפוך את עזה למקום טוב יותר? למדינה הקטנה והצנועה שלנו אין מספיק בעיות?
איפה היו המיצרים באותם ימים? למה המיליונרים של קטאר לא נתנו לו "מימון" בשביל לעשות את הרצועה מקום טוב יותר?!
למה מיצרים, אלו שרוצים לעזור לרצועה וגנים את ישראל, לא לוקחים אותם? ( הרי דיברו על זה גם בהסכם אוסלו ולבסוף ישראל לא לחצה יותר מדי להשגת הסכם שכזה )
התמימות שלך למה שהנבלות האלו אומרים זה פשוט דבר מדהים.

#524 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎20:44

כן, איתם יש לדבר.
לצערנו הם שולטים בעזה (ואם נודה בכך, לנו יש חלק גדול בעובדה שהם שולטים שם בגלל המעשים שלנו לאחר ההתנתקות) ולכן איתם יש לדבר.
זה לא שלא מדברים איתם. מדברים איתם כל הזמן בנוגע ליבוא, יצוא, והפסקת אש.
אפשר להביא להפסקה של ירי הטילים. הבעיה היא לא שאנחנו לא מסכימים לדבר איתם, הבעיה היא שאנחנו לא רוצים להתייחס לסוגיות האזרחיות של תושבי עזה.

רק בבקשה תסביר לי איך מדינת ישראל שהתנתקה מרצועת עזה אחראית לכך שארגון טרור שולט בה?
במקום לפתח את האזור עם החוף ים שיש שם ולעשות דברים טובים וחיוביים באיזור, הם החליטו להמשיך להילחם בישראל וכמובן להמשיך להיות בשאיפה לגרש אותנו מכאן.

אני שוב אשתמש בדוגמה הזאת, כי היא פשוט מבהירה יותר טוב מכל דבר אחר:
http://www.mynet.co....3655738,00.html

תושבי עזה בחרו בחמאס מתוך מטרה להשמיד יהודים. הם בחרו בזה, הם בחרו לשלוח את הילדים שלהם להיהרג, הם מחנכים ילדים להיות שאהידים. הם לא רוצים שלום ולא רוצים לחיות יחד. זה לא קשור בכלל לתנאים הומניטריים, זאת הבחירה שלהם. אני רואה שמשדרים הפגנות נגד ישראל ואני רוצה לשאול אותם, איפה ההפגנות נגד הקסאמים בשדרות?".

ושוב אני מתייחס לזה למקור אמין, מהכירות אישית שלי עם הבנאדם, ושמעתי גם הרבה דברים שלא רשומים בכתבה הזו.
עכשיו תבוא ותגיד לי שאנחנו אחראים לכך שהעם הפלסטיני בחר בחמאס בעזה.

במקום לעשות את הדבר המתבקש, והוא לחזק את אבו-מאזן, לתת לו כח ומימון שהוא יוכל להפוך את עזה למקום נורמלי שטוב לחיות בו, ישראל הכניסה את עזה למצב של התקוטטות ושל מלחמת אזרחים בזמן שהיא צפתה מהצד. במצב כזה, ברור שהקיצוני ינצח וישלוט.
אבל אין לנו מה לבכות על חלב שנשפך. החמאס ניצח, ולכן אנחנו צריכים לדבר איתם ברצינות על הסדרה מדינית. בעשורים האחרונים גם אנחנו וגם אמריקאים ניסו להחליף את השלטון במדינות אחרות, ובכל הפעמים נכשלנו. זה לא יעבוד הפעם.

הפלסטינים לא בחרו בחמאס בגלל פעולות הטרור שלו, הפלסטינים בחרו בחמאס בגלל שהוא משמש גם כגוף צדקה. הוא בונה בתי ספר ועוזר לנזקקים בעזה וכך הוא מבסס את כוחו כארגון טרור מוביל.

תחשבו שאתם בתוך קובית זכוכית אטומה לרעש.
בא אדם, נוקש על הדופן ושפתיו נעות.
אתם לא יודעים מה אמר כי הקוביה אטומה לרעש,
אז אתם כותבים על הדף "אני לא שומע" ומצמידים לזכוכית.
הוא רואה מה כתבתם וצועק יותר חזק...

אז אילן בתוך הקוביה. אין עם מי לדבר.

יהושוע סובול מזועזע מהטוקבקים נגד האוכלוסיה העזתית.
"תפקידם של אנשי הרוח לדאוג של נתקרנף" - מילים שלו.

חלק מההתנשאות האופיינית.

מר סובול: אני מוכן שכל עזה תהיה מגרש גולף לפני שהטיל יפול בבית של סבא שלי בן ה80+ שעבר הכל בחיים.
היטלר לא עצר אותו, ובטח שלא אתה וחיות המחמד שלך מחוץ לגבולות.
אני יודע שאתה לא באמת מתייחס אליהם כאל בני אדם, זה חלק מהאופי.
הסינגור האינסופי על אוכלוסיה רצחנית זה בדיוק חלק מהתפישה הנעלה והמתנשאת שהם נחותים ממך ואינם אחראים למעשיהם.
כמו כלב שנושך ובעליו הוא זה שנענש.
ועדיין, יש כלבים שבעליהם נענשים, והם עצמם מורדמים לעולמי עד.
כי חוסר יכולת לחשוב עצמאית לא פוטר מעונש.

אני לא רוצה לחנך את אוכלוסית עזה, לא רוצה שלום איתם.
לא איתם ולא עם המיליארד אחים שיש להם בעולם.
אני רוצה שיפסיקו לירות על המשפחה שלי, ואם זה לא יבוא בטוב, זה יבוא בדם. שלהם.
זאת המטרה של פעולה צבאית. לא לחנך, להרתיע!
כמו ילד שחוטף סטירה.
אתה לא מחפש שיאהב אותך, אתה רק רוצה שיבין שלא דוקרים ילדים אחרים בגן עם המזלג.
וגם הסטירה באה אחרי שלא הבין זאת בטוב עם סוכריות ופרוסה עם שוקולד.

לעזאזל כבר עם כל הפלצנים.
מי מחפש לחבק את הנייה?! עם כל הצרעת והכלבת טפיי
פעולה צבאית באה לגבות מחיר ולתת תג מחיר למקרה הבא.
לא שלום ולא נעליים.
אם לא יקלטו את הכוונה, יחטפו עוד. ועוד. ועוד. ועוד. עד שכולם יהיה מתחת לאדמה מצדי.

יהושוע סובול צודק, ואכפת לו מתושבי הדרום הרבה יותר ממך.
בעוד שאתה תומך בהפעלת עוד כח ועוד כח על העזתיים (שזה מה שעשינו ב13 השנה האחרונות), יהושוע סובל תומך בהסדרה מדינית עם חמאס כך שיפסיקו לירות על תושבי הדרום ושהם (כן, גם סבא שלך בן ה80+ וגם סבא וסבתא שלי בני ה80+ שגרים בדרום יחיו בשקט).
ההיסטוריה הוכיחה שפעולות צבאיות לא משיגות דבר, השקט לא יבוא בפעולה צבאית. השקט יבוא בפעולה מדינית.
פעולה צבאית תגרום לעוד הרוגים בדרום ולעוד הרוגים בעזה ולא תשנה דבר. פעולה מדינית תגרום לשקט לכולם.
וכן, כשתוקפים אותך, אתה משתמש בדרך הטובה ביותר להגן על עצמך. לפעמים זה בובמה לאף, לפעמים זה דיבור עם התוקף ולפעמים זו קריאה למשטרה. בפעם הראשונה יש לך דילמה מה תעשה. אבל אחרי 20 פעם שאתה נתת בובמה לאף בכל פעם ועדיין תוקפים אותך - כאן אדם נורמלי היה שוקל את מעשיו.

למי שצריך הוכחה:
תמונה שפורסמה

אבל רק אדם מטומטם מתעקש להגיע להסדר כתוב שבו אתה סומך על חתימה של האויב,
כשברור שהנייר לא שווה את העץ שכרתו בשבילו באמזונס.
רק אדם אובדני מתעקש לדבר עם מי שהוכיח שדיבורים והתחייבויות לא שוות אצלו כלום.
רק השמאל ההזוי מתעקש לנצור אש ולנהוג בהיגיון האופייני לו כשאין בצד השני טיפה חצי יבשה של הגיון.

מעניין כמה שמאלנים כאלה הלכו לטייל בסוואנות של אפריקה עם מקל נוצות כזה במקום עם רובה, למקרה שיבוא אריה ויחליטו לדגדג אותו.

אנשי רוח ישראלים זה ביזוי של המושג.
סופרים ומלחיני שירים מסגלים לעצמם כינויים שאינם מתקרבים אליהם.
ואף אחד מהם לא שם על סבא שלי. 12 שנים לא שמו עליו.
תמיד הם נזכרים בו כשחיות המחמד שלהם בעזה מתחילים לחטוף.

מקום המדינה עד קום מושבה אנושית על המאדים ומעבר לו ה"פלסטינים" יחפשו לרצוח אותנו.
לך תדבר עם רוצחי ילדים יהודים, תגיע איתם להסכם שלא ירצחו יותר ותשחרר אותם.
לך תגיע להבנות עם פדופילים שמותר לאנוס פעם בחודש כשאף אחד לא רואה.
לך תעשה הסכם עם ארגוני פשע שיורים רק על פושעים אחרים, ולא בין 2 ל4 כדי לא להפריע לציבור.
לך תדבר עם הפורץ שרוקן לכם תבית, שיכנס רק עם מפתח שתשכפל לו כדי שלא יהרוס את הדלת.

אז תגיד לי אתה, אתה מטומטם? או סתם טיפש?

#525 מישמיש

מישמיש

• רשומים
  • 2,332 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎20:45

מוקדש לשוחרי השלום, גם לאילן שיראה עם איזה אנשים הוא רוצה לעשות שלום, כאלה שיאמרו לך
שהם מוכנים לעשות איתך הסכם שזה בגלוי ובתוך ליבם אחרי שיתבצעו העסקאות הם ימשיכו בכל מיני קונספירציות שיראל אולי טמנה להם פח או דברים מהסוג הזה.
אני לא אומר שזה בטוח יקרה אבל זה מאוד קרוב למציאות!

• Sparkles ו dorel310 אוהבים את זה

#526 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎20:53

לא יודע אם ליהושע סובול באופן פרטי אכפת מסבא שלך, אבל דווקא מפלגות השמאל (חד"ש ומרצ וחלק קטן מהעבודה) הם אלה שדואגים לתושבי הדרום ולפריפריה גם במצבים שאין לחימה.
אני יודע שהם ידאגו לסבא ולסבתא שלי ולדודים שלי בדרום גם אחרי שכל הלחימה הזו תגמר, בזמן שהפוליטיקאים מהימין ימשיכו להכשיל את החוקים שלהם שיטיבו עם תושבי הדרום, ולכן אני אצביע להם.
כנס לאתר "כנסת פתוחה" ותבדוק את הצעות החוק החברתיות של מרצ ושל דב חנין. תראה איך הם הצביעו ותשוכנע שבאמת אכפת להם מתושבי הדרום, לא כמו הפוליטיקאים מהימין שרוכבים על גב תושבי הדרום כדי לגרום נזק לאויב.

וכן, אני מתעקש לדבר איתם. אני מתעקש לדבר איתם כי 13 שנה של כח לא עזרו. אני מתעקש לדבר איתם כי אני מאמין שאם הם לא נרתעו עד עכשיו מלפגוע בנו הם לא יירתעו לעולם, ואני מתעקש לדבר איתם כי אני יודע שאם יהיה להם אינטרס אמיתי לשמור על השקט של הישראלים (למשל, חיים טובים יותר של אזרחי עזה) אז הם ישמרו עליו. בינתיים, אנחנו לא נותנים להם שום סיבה לשמור על השקט איתנו לאורך זמן, ואנחנו מחסלים מחבלים שלהם גם בתקופות של שקט, מה שגורר תמיד להסלמה ולירי לעבר תושבי הדרום. הם תמיד יירו אחרונים.

#527 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:04

ואני מתעקש לדבר איתם כי אני יודע שאם יהיה להם אינטרס אמיתי לשמור על השקט של הישראלים (למשל, חיים טובים יותר של אזרחי עזה) אז הם ישמרו עליו.

אתה מתעקש ולחינם.
מקום המדינה ועד היום הם לא מוכנים להכיר בנו, ואני לא מאמין שזה ישתנה.
הם חזירים שגם אם יתנו להם אצבע הם ירצו את כל היד, וזו הסיבה שכל משא ומתן אמיתי איתם כניראה יפול.
במקום יום אחד לבוא ולהשלים עם העובדה שזה פני השטח, הם מנסים במניפולציות ותעמולות לשנות זאת.

#528 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:06

אם הם מוכנים לבצע משא ומתן איתנו - הם מכירים בנו.
אנחנו צריכים להכיר בחמאס כגוף השלט על עזה. אין לנו ברירה אחרת.

שני הדברים היחידים שיעצרו את הירי באופן סופי. סופי. הם הסכם שלום או חיסול מוחלט של אחד הצדדים בסכסוך. מה שיקרה הפעם הוא בדיוק מה שקרה בפעם הקודמת והוא הסכם שיחזיק זמן מה, ובמקרה הטוב יפחית באופן דרמטי את הירי מהרצועה.
גם אם תהיה כניסה קרקעית זה מה שיקרה, ההבדל הוא שבדרך לשם ימותו לנו כמה חיילים, כנראה לא הרבה, ונהרוג מספר ארבע-ספרתי של פלסטינים, ביניהם חפים מפשע רבים.

#529 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:09

היה להם טוב לפני שהתחילו באינתיפאדות.
הם אספסוף חסר IQ שחשב שיוכל להשמיד את מדינת היהודים עם סכינים ומטעני חבלה.
היום הם מנסים עם טילים קטנים שבעיקר מעצבנים.
כמו זבוב שחושב שאם יציק לך באוזן אתה תמות.
אז מנסים להכות את הזבוב על השולחן, על הכסא, על הכתף, איפה שהוא נוחת.
הוא בורח כמה פעמים וחושב שהוא כל יכול.
לוזרים כמוך מתחילים להגיד לנו "עזוב אותו, לא תתפוס אותו. בסדר, הוא מציק, אבל בסוף הוא ילך..."
ואז בא אחד אם תגובה מהירה ומדביק אותו למנוחת עולמים.

כשמדינת ישראל תלך רחוק בפעולה צבאית בלי הפרעות מתבוסתנים כמוך וכמו "אנשי רוח" למיניהם,
נחסל את הזבוב וגם את הביצים שלו.

רק עכשיו הייתה כתבה על האסונות שהבאנו על עצמנו עם ההתנתקות.
שרון הבטיח שאשקלון לא תהיה קו חזית.
בית הספר שבו הוא נאם חטף היום את הטיל.
חברי כנסת אובדניים אמרו שההפחדות של הימין זה שטויות.
פרס תירץ את הכשלון של אוסלו בהתקדמות הטכנולוגית.
השמאל תמיד ימצא את הפירצה להגיד שצריך להמשיך לדבר ולתת וללחוץ ידיים ולחתום ולהושיט יד לשלום.
לא נמאס לכם? לא נמאס לכם להזיק למדינת ישראל?
גם להביא עלינו אסונות, גם ללכת לתקשורת העולמית ולהאשים אותנו בזה, וגם להגיד לנו "אין לכם סיכוי, רק הדרך שלנו" - כשהדרך שלכם היא זאת שסיבכה אותנו מלכתחילה?

פחדני השלום!

#530 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:20

שמתם לב שכל הטענות בדיונים השונים של אילן זה ציטוטים/מאמרים מעיתון "אל קודס" או מאתרי שמאל קיצוני אחרים (כמו בצלם)?
לבחור אפילו אין דעה אישית...

#531 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:27

שרון הביא את ההתנתקות וגרם לחמאס לשלוט על עזה.
שרון היה איש ימין, ומעולם לא הפך לשמאלני.
השמאל מעולם לא תמך בנסיגה חד-צדדית, אלא בהסדר מדיני.
הסכם אוסלו היה הסכם שהיה אמור להיות הסכם קדם-שלום. לא דובר בו על מדינה פלסטינית, והוא היווה רק את התשתיות להסכם השלום העתידי. אלא שבדרך, ברוך גולדשטיין, יגאל עמיר ביחד עם קיצוניים פלסטינים הרגו את הסכם אוסלו.
מה המסקנה מכך?
נסיגות חד-צדדיות לא עזרות. צריך הסדר קבע אחד שצריך לבוא ביחד עם הרשות הפלסטינית.
הימין נכשל. הכח נכשל. שרון נכשל. בנט עם תכנית היציאה משטחי A ו-B תכשל כמו ההתנתקות, ותביא לאפרטהייד בדיוק כפי שהיה בדרום אפריקה. זה מה שאתם מביאים עלינו.

רותם, הציטוטים הם כמובן לא מישראל היום ולא מאתרי ימין קיצוני פלסטיני או ישראלי.

#532 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:35

מוקדש לשוחרי השלום, גם לאילן שיראה עם איזה אנשים הוא רוצה לעשות שלום, כאלה שיאמרו לך
שהם מוכנים לעשות איתך הסכם שזה בגלוי ובתוך ליבם אחרי שיתבצעו העסקאות הם ימשיכו בכל מיני קונספירציות שיראל אולי טמנה להם פח או דברים מהסוג הזה.
אני לא אומר שזה בטוח יקרה אבל זה מאוד קרוב למציאות!
http://www.youtube.com/watch?v=RyhuqthF2UM

נו אילן, מה התגובה שלך?
אני רוצה שתבין עם מי יש לנו עסק.
והוא עוד בפת"ח ה"מתון". רק שתקלוט!

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#533 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:45

אילן זה ידוע למה כל משא ומתן נשבר - הם דורשים יותר מדיי.
הכל תלוי בכמה האיש שעוד בראש מדינת ישראל מוכן לתת להם.
במידה וזה איש שמאל, הרי שאין לו בעיה לתת להם כמה שיותר מבלי חשיבה על ביטחון.
איש ימין יחשוב קודם כל על ביטחון מדינת ישראל, ומה שרואים משם בטוח שלא רואים מכאן.
אני מאמין שיש סיבה מספיק טובה למה לא לשחרר את האגרוף שלוחץ עליהם, הם אף פעם לא הוכיחו שמגיע להם.
אתה תישן באמת טוב בלילה אם תדע שבמשך כל יום, ארגון טרור שאתה נותן לו לגיטימציה יתחזק עוד ועוד, ולאותו ארגון יש מטרה אחת - לרצוח כמה שיותר יהודים. כמה טוב אתה תישן?

#534 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:48

אבו מאזן והרשות הפלסטינית זנחו את הטרור מזמן (אבו מאזן התנגד אליו עוד בתקופת עראפת), והדרך שלהם לעצמאות פלסטינית היא דרך הסדרה מדינית עם ישראל. המתינות שלהם לא באה לידי ביטוי בכך שהם מחבבים את ישראל, אלא היא באה לידי ביטוי שהפתרון שלהם למצב הוא מדיני ולא מלחמתי. לקרוא לאבו-מאזן "טרוריסט" זה פשוט עוול.
אנחנו צריכים לגשת לשולחן המשא ומתן עם אבו-מאזן ולהגיע איתו להסדר מדיני. הם לא מציבים דרישות שאנו לא יכולים לעמוד בהם - הפלסטינים מסכימים ליוזמת קלינטון וליוזמת הליגה הערבית.
ברור לי שהיחסים בין שתי המדינות לא יהיו קרובים מדי, והסכם השלום יהיה דומה להסכם עם מצרים, ועדיין לדעתי צריך לעשות אותו.
לשם השוואה - כמה ישראלים נהרגו לפני הסכם השלום עם מצרים במערכה מול המצרים? כמה ישראלים נהרגו אחריו?

#535 orelzor

orelzor

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 845 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:52

האילן הזה יותר טרול מהמשתמש שמחקו... לא סתם טרול ממש מעצבן, אני יושב פה מול המסך ומתחרפן שאני קורא את השטויות שאתה רושם והכניסו לך למוח, אתה באמת מאמין בכל מה שאתה כותב?

#536 apchyy

apchyy

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 22 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:55

ואני מתעקש לדבר איתם כי אני יודע שאם יהיה להם אינטרס אמיתי לשמור על השקט של הישראלים (למשל, חיים טובים יותר של אזרחי עזה) אז הם ישמרו עליו.

באמת? חיים יותר טובים לאזרחי עזה, זה אינטרס של חמאס? אותם אנשים שיורים רקטות לישראל מטרים ספורים מגני ילדים ובתי ספר ושומרים את התחמושת שלהם מתחת לבתים של אזרחים, להם אכפת מאיכות חייהם של אזרחי עזה?

וסתם עוד סרטון של חמאס (לכאורה) על היחס שלו (לכאורה) לתושבי עזה
(ואני אומר לכאורה, כי אני לא באמת יודע אם הוא אותנטי, אבל דיי ברור שמדובר במוסלמים קיצוניים שלא שונים משמעותית מחמאס)
http://www.youtube.com/watch?v=TNyw03paahM&feature=share
  • dorel310 אוהב את זה

#537 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎21:57

האילן הזה יותר טרול מהמשתמש שמחקו... לא סתם טרול ממש מעצבן, אני יושב פה מול המסך ומתחרפן שאני קורא את השטויות שאתה רושם והכניסו לך למוח, אתה באמת מאמין בכל מה שאתה כותב?

תפסיקו להתעצבן ולשנוא אדם רק בגלל שיש לו דעה שונה. מה, הוא חייב להסכים איתכם?
פה זו לא דיקטטורה, הרי אתם לא רוצים שנחיה כמו במדינות ערב, נכון?
כן, גם אני לא מסכים איתו, אבל למה לקחת ללב? תירגעו...

אילן, תגיב בבקשה לסרטון שobeh שיתף.
נעשה איתם שלום, הם יקימו מדינה ויהיה שקט לזמן מה. אבל מה יהיה לאחר מכן? הם לא ינסו לכבוש "מחדש" את שטחי המדינה? איך אתה יכול להבטיח את זה?
הם לא יתנו לארגוני טרור לפעול מהשטח שלהם? איך אפשר לדעת ולהבטיח זאת בביטחון מלא?
אי אפשר לעשות איתם שלום כל עוד הטרור תופס מרכיב כל כך נרחב מהחיים שלהם וכל עוד שנאת ישראל היא האידאולוגיה המרכזית בחייהם.
  • מישמיש, dorel310 ו eladfo אוהבים את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#538 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎22:12

וותר על הניסיון ספארקס.

#539 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎22:15

קיצר, כמו לדבר לבלטה

#540 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎22:16

איזה סרטון obeh שיתף?
אני לא מסוגל להבטיח כלום.
אבל אם הם יפרו את הסכם השלום ויתקיפו אותנו (שזו תהיה טעות בעיקר מהצד שלהם), אין סיבה שלא נכנס למלחמה נגדם. אין סיבה שהשיתוף הכלכלי בינינו ימשיך. אין סיבה שהם ימשיכו לקבל סיוע כספי ממדינות המערב.
יהיה לאבו-מאזן אינטרס מובהק לשמור על הסכם השלום.
אבו-מאזן מתנגד לטרור, וארגוני טרור לא חוקיים בגדה המערבית. אסור להניף שם שלטים של החמאס בדיוק כפי שבישראל אסור להניף שלטים של החמאס, מכיוון שהוא ארגון טרור.
אני חושב שאם לאבו-מאזן יהיה כח מספיק, ואם תהיה לו מדינה ריבונית משלו שפתוחה למסחר עם כל העולם אז הוא יצליח למנוע טרור ויצליח לשמור על ביטחון הפלסטינים ועל ביטחון הישראלים.
בעזה, כמובן, המצב מורכב הרבה יותר, ובלתי אפשרי להעביר את השלטון לאבו-מאזן בהינף יד. בשביל זה אבו-מאזן צריך לדבר עם החמאס, ולהגיע איתם לסוג של ממשלת אחדות.
אבל אתה יודע איך זה במציאות הישראלית - אחרי שהם יגיעו לאחדות אז גורמי הימין יתלוננו שאבו-מאזן טרוריסט ומשת"פ של הטרור.

כשיש טרור הימין אומר - "יש טרור, הם טרוריסטים. איך תגיע איתם להסדר?". כשיש שקט הימין אומר: "יש שקט, בשביל מה צריך הסדר?". כשהארגונים הפלסטנים מפולגים הימין אומר: "הם מפולגים. אי אפשר להגיע להסדר כי אין התחייבות שהצד השני יקיים אותו". כשהארגונים הפלסטינים מאוחדים הימין אומר: "רואים? הצד המתון מתאחד עם הקיצוני. אין פרטנר".
אף פעם לא ייפסקו התירוצים למה לא לעשות שלום, ותמיד זה יהיה סיכון. זה היה גם סיכון ב1979, ובגין החליט לקחת אותו ומאז יש שקט עם האויבת הגדולה ביותר שהייתה לנו כבר 40 שנה.
השארת המצב הנוכחי לא נראית לך כסיכון כי זה המצב הנוכחי, אבל האמת היא שבמצב הנוכחי נהרגים יותר אנשים וימותו עוד אנשים, והמצב הנוכחי לא יחזיק לנצח. ההיסטוריה הוכיחה שסופו של כיבוש הוא להגמר, והתירוץ של ישראל הוא שהכיבוש הוא מצב זמני. השאלה היחידה היא כמה סבל יידרש עד שנגיע להסדר או לסיפוח השטחים, ומתי נתבגר ונבין שזהו אינטרס ישראלי מובהק.

אתם אומרים שלדבר אליי זה כמו לדבר לקיר, אבל בינתיים אתם לא עניתם על אף טיעון שלי (חוץ מלטעון שאני שמאלני קיצוני, כאילו שיש דבר כזה שמאל קיצוני ציוני).
ה"שמאל הקיצוני" שלכם כולל את כל הגורמים שאתם לא אוהבים - את שוחרי השלום, הצדק והדמוקרטיה, את הסוציאל-דמוקרטים, את הקומוניסטים, את האנרכיסטים ואת הלאומנים הפלסטינים.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים