כי ישראל יצאה מעזה חד-צדדית, תוך כדי שהיא מגבילה את הייצוא והייבוא של תושבי עזה, ומונעת מאבו-מאזן, השליט המתון של עזה אז, אפילו להעביר שוטרים לתחומו.
במקום לעשות את הדבר המתבקש, והוא לחזק את אבו-מאזן, לתת לו כח ומימון שהוא יוכל להפוך את עזה למקום נורמלי שטוב לחיות בו, ישראל הכניסה את עזה למצב של התקוטטות ושל מלחמת אזרחים בזמן שהיא צפתה מהצד. במצב כזה, ברור שהקיצוני ינצח וישלוט..
מעניין אותי אם אתה מבין את ההשלכות של מה שאתה רושם.
יש סיבה ממש טובה ( והגיונית לימים אלו ) למה הייתה הגבלה על הרצועה. מפחד להברחת תחמודת. רוצה לדמיין מה היה קורה בימים אלו אם לא הסגר וההגבלות על הרצועה?
נכון, מבריחים ככה או ככה דרך המנהרות. אבל עדיין.
וכוח ומימון? לסכן חיי חיילים ולתת לאבו מאזמן מימון כדי לעזור לו להפוך את עזה למקום טוב יותר? למדינה הקטנה והצנועה שלנו אין מספיק בעיות?
איפה היו המיצרים באותם ימים? למה המיליונרים של קטאר לא נתנו לו "מימון" בשביל לעשות את הרצועה מקום טוב יותר?!
למה מיצרים, אלו שרוצים לעזור לרצועה וגנים את ישראל, לא לוקחים אותם? ( הרי דיברו על זה גם בהסכם אוסלו ולבסוף ישראל לא לחצה יותר מדי להשגת הסכם שכזה )
התמימות שלך למה שהנבלות האלו אומרים זה פשוט דבר מדהים.
לגיטימי.
למה היה אסור להכניס שוקולד? קונדישינר?
החמאס הם נבלות, הערבים בכלל לא אוהבים אותנו, אבל לנו יש חלק לא מבוטל בסיכסוך.
מה שאילן אומר, ורבים לא מוכנים להבין, זה שלדעתו, לזיין אותם\להחזיר להם\עין תחת עין כל אלה לא יסיימו את הסיכסוך. אז תהיה רגיעה לכמה חודשים\שנים, עד החטיפה הבאה או עד הסיור המופצץ הבא, ואז שוב סבב כזה.
הרי להפוך את עזה למגרש חניה לא יקרה. הפלשתינאים לא יילכו מכאן פתאום. אפשר להצטדק עד מחר, בשורה התחתונה יש כאן בעיה שצריך לפתור. אפשר להמשיך לטעון לצדקתנו עוד 20-30 שנה (עד שיימאס לחלוטין לעולם וגם לארה"ב ואז תהיה פה מדינה דו לאומית מה שבפועל אומר מדינה פלשתינאית) או להיות חכמים, לעשות ויתורים ולפתור את הבעיה.
שאף אחד גם לא יתבלבל\יבלבל את השכל. מדינת ישראל ומנהיגיה לא רוצים מדינה פלשתינאית. לא עם מנהיג פלשתינאי מתון ולא עם קיצוני. כשהחמאס יתחיל להיות מתון יותר, מה שיש לא מעט דיבורים שמאחורי הקלעים זה מה שקורה (יחסית כמובן), אז נדאג להפיל אותו ולהחליף אותו בגוף אחר שנוכל להמשיך לריב איתו בצורה לא דיפלומטית.
אילן זה ידוע למה כל משא ומתן נשבר - הם דורשים יותר מדיי.
הכל תלוי בכמה האיש שעוד בראש מדינת ישראל מוכן לתת להם.
במידה וזה איש שמאל, הרי שאין לו בעיה לתת להם כמה שיותר מבלי חשיבה על ביטחון.
איש ימין יחשוב קודם כל על ביטחון מדינת ישראל, ומה שרואים משם בטוח שלא רואים מכאן.
אני מאמין שיש סיבה מספיק טובה למה לא לשחרר את האגרוף שלוחץ עליהם, הם אף פעם לא הוכיחו שמגיע להם.
אתה תישן באמת טוב בלילה אם תדע שבמשך כל יום, ארגון טרור שאתה נותן לו לגיטימציה יתחזק עוד ועוד, ולאותו ארגון יש מטרה אחת - לרצוח כמה שיותר יהודים. כמה טוב אתה תישן?
בגין הזה היה חתיכת סמולן..
גם שרון, בכלל היה אוהב ערבים גדול.
האילן הזה יותר טרול מהמשתמש שמחקו... לא סתם טרול ממש מעצבן, אני יושב פה מול המסך ומתחרפן שאני קורא את השטויות שאתה רושם והכניסו לך למוח, אתה באמת מאמין בכל מה שאתה כותב?
תפסיקו להתעצבן ולשנוא אדם רק בגלל שיש לו דעה שונה. מה, הוא חייב להסכים איתכם?
פה זו לא דיקטטורה, הרי אתם לא רוצים שנחיה כמו במדינות ערב, נכון?
כן, גם אני לא מסכים איתו, אבל למה לקחת ללב? תירגעו...
אילן, תגיב בבקשה לסרטון שobeh שיתף.
נעשה איתם שלום, הם יקימו מדינה ויהיה שקט לזמן מה. אבל מה יהיה לאחר מכן? הם לא ינסו לכבוש "מחדש" את שטחי המדינה? איך אתה יכול להבטיח את זה?
הם לא יתנו לארגוני טרור לפעול מהשטח שלהם? איך אפשר לדעת ולהבטיח זאת בביטחון מלא?
אי אפשר לעשות איתם שלום כל עוד הטרור תופס מרכיב כל כך נרחב מהחיים שלהם וכל עוד שנאת ישראל היא האידאולוגיה המרכזית בחייהם.
כל עוד אין להם מדינה, אתה נלחם נגד יישות שלא חייבת דין וחשבון לאף אחד.
ברגע שתהיה להם מדינה, לצד הזכויות זה מביא גם חובות.
מעבר לזה שאם תהיה להם מדינה זה עשוי להביא לנו הרבה יותר תועלת מרק הפסקת האלימות איתם (כלכלית, תיירותית, כריתת העץ עליו יושבים משטרים ערביים אחרים שה"כיבוש" הוא שורש כל הרע באזור והם שונאים אותנו בגללו).