כל הכבוד לגרמניה, היא ראויה לגמרי לזכייה. היה לה קשה הלילה, אבל בסופו של דבר סיימה בקלאס. לשורלה יש הרבה מניות בניצחון הזה, הבישול שלו לגצה היה פשוט נפלא.
ספארקלס, נכון שגרמניה לא הבריקה בכל הטורניר, אבל כמה נבחרות שזכו כן? איטליה וספרד במונדיאלים הקודמים מאוד שיעממו אותי וגם הם כמו גרמניה נזקקו למזל של אלופים כדי לזכות. גרמניה נתנה לפרקים במונדיאל הזה כדורגל טוב וקבוצתי, גם אם לא באופן קבוע. אל תשכח גם שהשחקן הכי טוב שלהם רויס נפצע שבוע לפני הטורניר, אין לי ספק שאיתו היינו רואים גרמניה יותר מרשימה.
לגבי חצי הגמר נכון שברזיל התפרקה לחלוטין, אבל אי אפשר שלא להעריך נבחרת שכובשת ב-6 דקות ארבעה שערים במעמד כזה, זה מראה על עוצמה מנטלית וניצול מקסימלי של מצבים. הרבה נבחרות היו יורדות לבונקר אחרי שהיו עולות ליתרון על ברזיל, אבל גרמניה ראתה הזדמנות לגמור את המשחק ועשתה את זה במהירות וביעילות מרשימה.
מונדיאל קודם אגב גרמניה הייתה יותר מלהיבה ונתנה שלוש רביעיות מרשימות מאוד, אבל ראינו שזה בסוף לא הביא לה כלום, מול ספרד במאני טיים היא נעלמה והפעם היא ידעה להגיע לשיא במאני טיים.
בסופן של דבר מדובר בטורניר בתנאי מזג אוויר קשים אחרי עונה מתישה במיוחד, וזכייה בו מוכיחה בעיקר על אופי. לצפות מנבחרת להציג רמה של קבוצה זה פשוט לא ריאלי.
מגיע במיוחד לחבר'ה הותיקים שווייני, להאם וקלוזה, שלהם כנראה זאת הייתה ההזדמנות האחרונה.
רק לא הבנתי עדיין מה ההוודס הזה עושה בהרכב.
ארגנטינה הציגה בגמר את משחקה הטוב ביותר, וזה אומר הכל. חבל לי שהולנד לא עלתה לגמר..
ומסי? פיפא המושחתים רצו לנחם אותו. חאמס, רובן או מולר היו אמורים לקבל את הפרס. גם למסצ'רנו הגיע לפניו.
סה"כ היה שלב בתים מהנה, ונוקאאוט מאוד מאכזב. ובכל זאת, זה האירוע הכי מרגש ומעניין בספורט המקצועני, נחכה עוד 4 שנים למונדיאל הבא, בתקווה שנראה כדורגל טוב יותר .