מה זה קשור כמה זמן עושים את זה? מבחינה מדעית וטבעית, אין לנו שום סיבה לצרוך ביצים וחלב פרה. זה ידע כללי וגם הגיון בסיסי.איך קבעת שלא? הם בסדר גמור. היינו חולבים את הפרה מתמיד ואוכלים את הביצים, זה לא משהו שהתחיל ב10,000 שנים האחרונות כמו דגנים וגידולים חקלאים.
אני מדבר על חלב וביצים כרגע, לא על בשר. חלב וביצים הם לא צורך קיומי. :|

תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.
נכתב ב- 22/05/2013, 18:39
נכתב ב- 22/05/2013, 18:42
לא קרוב ללהיות ימין קיצוני, אבל אני לא מופתע שאתה שמאלני.אני מציאותי בהחלט ואני מבין שבגלל שטייקונים מזדיינים רוצים עוד כסף לכיס שלהם אז הם משתמשים באמצעים לא כשרים (כמו הורמונים ואלימות פיזית) כלפי בעלי חיים. אז כן אני לא יפה נפש אי אפשר רק ללטף את בעלי החיים לפני השחיטה אבל יש גבול. הם עוברים על חוקים ועל תקנות ושמים זין על כולם והנפגעים הם יצורים חיים עם מודעות וסף כאב, בדיוק כמו בני אדם.
תשמע אני מעריך שאתה ימני קיצוני וזה מסתדר עם החשיבה שלך, אבל פאק בנאדם תחשוב שנייה בהיגיון.
כמובן יש לנו.מה זה קשור כמה זמן עושים את זה? מבחינה מדעית וטבעית, אין לנו שום סיבה לצרוך ביצים וחלב פרה. זה ידע כללי וגם הגיון בסיסי.
איך קבעת שלא? הם בסדר גמור. היינו חולבים את הפרה מתמיד ואוכלים את הביצים, זה לא משהו שהתחיל ב10,000 שנים האחרונות כמו דגנים וגידולים חקלאים.
אני מדבר על חלב וביצים כרגע, לא על בשר. חלב וביצים הם לא צורך קיומי. :|
מעבר לחלבון והויטמנים והסידן, כולסטרול = טסטסטרון. זה בריא לנו, וזה בריא להתבסס על מאכלים מהחי. נכון שאפשר להתבסס רק על בשר מבלי לאכול ביצים, אבל אין קשר. זה כאילו אתה תומך בתעשיית הבשר אבל מנסה לכפות על זה בכך שתעשיית החלב והביצים לא הכרחית.
נכתב ב- 22/05/2013, 18:44
נכתב ב- 22/05/2013, 18:52
וכמו שכל הדיון המיותר הזה צריך להיסגר גם הדיון שלנו. התגובה האחרונה שלי פה.
נכתב ב- 22/05/2013, 20:52
עדיף שיגידו 'שיזדיינו כל בעלי החיים וממש לא מעניין אותי שהפרה באדום אדום אוכלת שוקר לתחת ושהטלה מקבל מכות רצח, העיקר שהם מגיעים לי לצלחת' וידעו את האמת (מכל הצדדים, לא רק החלק של ההתעללות והרצח) מאשר שינסו להצדיק את זה בכל מיני דרכים פאתטיות כמו שפמידור מנסה לעשות.
פרימדור, בקטע של ההטפות של הטבעונות אני מסכים איתך (למרות שאני מכיר כמה וכמה טבעונים ובחיים לא הטיפו לי או ניסו לשכנע אותי להיות כזה).
אבל, אתה אומר שאנחנו מכנים את עצמנו מוסריים ושטויות כאלה, אז לא, אני לא מדבר על מי מוסרי ומי לא אני רק אומר שיש צורה להגיד דברים, והצורה שלך מאוד בוטה. "בעלי החיים צריכים לשרת את בני האדם כי אנחנו מעליהם" טוב דרווין. אפשר להגיד את זה בצורה יותר יפה נגיד - "בשל היותנו אוכלי כל ובשל כך שאנו צריכים לקבל B12 על בני האדם לאכול בשר גם אם אינם רוצים ברעת בעלי החיים". להגיד 'שיזדיינו כל בעלי החיים וממש לא מעניין אותי שהפרה באדום אדום אוכלת שוקר לתחת ושהטלה מקבל מכות רצח, העיקר שהם מגיעים לי לצלחת', זה פשוט דוחה ומגעיל. תבין שיש צורה לומר דברים ואם אתה באמת חושב את מה שאמרתי (במשפט האחרון) אז וואלה מה אני אגיד? אני לא אקרא לך לא מוסרי אלא פשוט חרא של בן אדם.
אז כמו שאני כתבתי 15 עמודים לפני אוכל?
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 22/05/2013, 21:34
B12 נוצר מפעילות של חיידקי צואה. כיום גם לחיות המשק חסר B12, והם מקבלים תוסף.למה אתה חושב טבעונים מתספים בb12? מה זה אומר לך? שאם לא היינו אוכלים בשר, פשוט מאוד, לא היינו כאן היום.
אז למען האמת, אתה מקבל את תוסף הB12 באופן עקיף דרך הבשר. אבסורדי לא?
זאת הפעם השנייה שאני מגיב על זה. יש לך ביצים לענות, בתור אחד שעבר דברים קשים?
אולי תודה שאתה אוכל את הבשר בגלל הטעם? (ומחפש פוסטים מופרכים בבלוגים על פליאו, רק בשביל להשתיק את המוסר הקטנטן שלך)
נכתב ב- 22/05/2013, 21:40
לא יודע מה כתבת לפני 15 עמודים.כל אחד יכול לאכול מה שבא לו, אבל אף אחד לא יכול להתעלם מהאמת והעובדות שנמצאות בצד של הטבעונים. הנסינות של פמידור להביא כל מיני תירוציםלאכילת בשר, חלב ביצים עלובות והוא כבר עבר את גבול הטרול. עדיף פשוט להגיד את האמת, אוכלים בשר כי זה נח וטעים (בלי להביא עוד טיעונים מפגרים כמו פמידור).
עדיף שיגידו 'שיזדיינו כל בעלי החיים וממש לא מעניין אותי שהפרה באדום אדום אוכלת שוקר לתחת ושהטלה מקבל מכות רצח, העיקר שהם מגיעים לי לצלחת' וידעו את האמת (מכל הצדדים, לא רק החלק של ההתעללות והרצח) מאשר שינסו להצדיק את זה בכל מיני דרכים פאתטיות כמו שפמידור מנסה לעשות.
פרימדור, בקטע של ההטפות של הטבעונות אני מסכים איתך (למרות שאני מכיר כמה וכמה טבעונים ובחיים לא הטיפו לי או ניסו לשכנע אותי להיות כזה).
אבל, אתה אומר שאנחנו מכנים את עצמנו מוסריים ושטויות כאלה, אז לא, אני לא מדבר על מי מוסרי ומי לא אני רק אומר שיש צורה להגיד דברים, והצורה שלך מאוד בוטה. "בעלי החיים צריכים לשרת את בני האדם כי אנחנו מעליהם" טוב דרווין. אפשר להגיד את זה בצורה יותר יפה נגיד - "בשל היותנו אוכלי כל ובשל כך שאנו צריכים לקבל B12 על בני האדם לאכול בשר גם אם אינם רוצים ברעת בעלי החיים". להגיד 'שיזדיינו כל בעלי החיים וממש לא מעניין אותי שהפרה באדום אדום אוכלת שוקר לתחת ושהטלה מקבל מכות רצח, העיקר שהם מגיעים לי לצלחת', זה פשוט דוחה ומגעיל. תבין שיש צורה לומר דברים ואם אתה באמת חושב את מה שאמרתי (במשפט האחרון) אז וואלה מה אני אגיד? אני לא אקרא לך לא מוסרי אלא פשוט חרא של בן אדם.
נכתב ב- 22/05/2013, 21:50
טוב אחי, אני אוכל בשר בשביל הטעם. לא בגלל שטבעונות היא אסון אנושי ובריאותי. לא אתה ולא שום טבעון (הכוונה לאנטי-טבע) מצוץ יגיד למישהו שהוא לא מוסרי. כל התעשייה הזאת היא מוסרית, ומי שלא מתאים לו שילך לחיות עם החיות שלו בסוואנה באפריקה.B12 נוצר מפעילות של חיידקי צואה. כיום גם לחיות המשק חסר B12, והם מקבלים תוסף.
למה אתה חושב טבעונים מתספים בb12? מה זה אומר לך? שאם לא היינו אוכלים בשר, פשוט מאוד, לא היינו כאן היום.
אז למען האמת, אתה מקבל את תוסף הB12 באופן עקיף דרך הבשר. אבסורדי לא?
זאת הפעם השנייה שאני מגיב על זה. יש לך ביצים לענות, בתור אחד שעבר דברים קשים?
אולי תודה שאתה אוכל את הבשר בגלל הטעם? (ומחפש פוסטים מופרכים בבלוגים על פליאו, רק בשביל להשתיק את המוסר הקטנטן שלך)
איזה חמודלא יודע מה כתבת לפני 15 עמודים.כל אחד יכול לאכול מה שבא לו, אבל אף אחד לא יכול להתעלם מהאמת והעובדות שנמצאות בצד של הטבעונים. הנסינות של פמידור להביא כל מיני תירוציםלאכילת בשר, חלב ביצים עלובות והוא כבר עבר את גבול הטרול. עדיף פשוט להגיד את האמת, אוכלים בשר כי זה נח וטעים (בלי להביא עוד טיעונים מפגרים כמו פמידור).
נכתב ב- 22/05/2013, 22:03
נכתב ב- 22/05/2013, 22:12
אני לא מצליח לקבוע אם הוא טרול או בנאדם שבור.פמידור- אתה אדיוט הבהרת את זה לכולם פה. תביא עוד בלוג מצוץ מהאצבע או עוד סרט בשקל תשעים ותתלהב מעמצמך שתסמת לטבעונים הפלצנים את הפה.
נכתב ב- 22/05/2013, 22:12
עם מורדוק איכשהו אפשר... אבל אני בטוח שהוא יסכים איתי שהמטרה של הטופיק הזה היא המוסר ואין לו את הכלים להתווכח איתי בכל מה שאחרת.
נכתב ב- 22/05/2013, 23:01
פשוט אל תגיבו ושכל אחד יעשה ויאכל מה שבזין שלו.
- RuinSain אוהב את זה
נכתב ב- 23/05/2013, 13:09
אחי, מבין אותך לגמרי. אבל אם תשים לב, מה פשר הויכוח הזה בכלל? אני פותח דיון כמו אינטלגנט, מציב עובדות ושמח לדון עם אנשים שיש להם שכל, אבל מה שאני מקבל זה ילדים אדיוטים ששוללים את כל התגובות שלי ואומרים לי "אתה אוכל בשר בשביל הטעם", שבתכל'ס טעיתי כשפתחתי את הדיון הזה כי אף אחד לא קרוב כאן לרמת הידע שלי בנושא, ואתה תשים לב שהחלק היותר בוגר כאן של הפורום איכשהו היה בסדר, חוץ מכאלה שאמרו שהמוסר שלי מעוות וזה בסדר כי זאת דעתם כמו שאני חושב שהם יפי נפש.אני די בטוח שהמשפט "האשכול הזה מיצה את עצמו" הופיע בכל עמוד החל מעמוד 5, ועדיין תראו לאן הגענו.
יש לי רצון ומוטיבציה להוציא אנשים מטבעונות ולהחזיר אותם לאורח חיים מוסרי ובריא, אבל כנראה שאני צריך צריך לקיים דיונים כאלה יותר עם אנשים רציניים בשתי עיניים ולא מול פורום צורח של צד אחד שלא רואה בעיניים.
נכתב ב- 23/05/2013, 13:25
אחי, מבין אותך לגמרי. אבל אם תשים לב, מה פשר הויכוח הזה בכלל? אני פותח דיון כמו אינטלגנט, מציב עובדות ושמח לדון עם אנשים שיש להם שכל, אבל מה שאני מקבל זה ילדים אדיוטים ששוללים את כל התגובות שלי ואומרים לי "אתה אוכל בשר בשביל הטעם", שבתכל'ס טעיתי כשפתחתי את הדיון הזה כי אף אחד לא קרוב כאן לרמת הידע שלי בנושא, ואתה תשים לב שהחלק היותר בוגר כאן של הפורום איכשהו היה בסדר, חוץ מכאלה שאמרו שהמוסר שלי מעוות וזה בסדר כי זאת דעתם כמו שאני חושב שהם יפי נפש.
אני די בטוח שהמשפט "האשכול הזה מיצה את עצמו" הופיע בכל עמוד החל מעמוד 5, ועדיין תראו לאן הגענו.
יש לי רצון ומוטיבציה להוציא אנשים מטבעונות ולהחזיר אותם לאורח חיים מוסרי ובריא, אבל כנראה שאני צריך צריך לקיים דיונים כאלה יותר עם אנשים רציניים בשתי עיניים ולא מול פורום צורח של צד אחד שלא רואה בעיניים.
צודק ניצחת, תנעלו תדיון.
נכתב ב- 23/05/2013, 13:26
אינטליגנט* אתה לא.אחי, מבין אותך לגמרי. אבל אם תשים לב, מה פשר הויכוח הזה בכלל? אני פותח דיון כמו אינטלגנט
- Sparkles אוהב את זה
נכתב ב- 23/05/2013, 13:44
- PqX אוהב את זה
נכתב ב- 23/05/2013, 14:00
מבחינה בריאותית ומוסרית כן, כמובן שהעולם יתפתח ואנחנו לא צריכים לחיות במערה. ככה שרדנו וכיום אנחנו לא צריכים את השומן והפרווה של החיה כדי לשרוד, אבל אנחנו כן צריכים את הבשר שלה.מטופש בעיני באופן יסודי הטיעון ש"ככה נועדנו לחיות מהטבע". אם היה איזשהו בסיס לעניין הזה, היינו חיים במערה וקמים בבוקר לצוד ממותה עם נבוט, כדי לגונן על עצמנו מהקור בעזרת הפרווה שלה. כל מי שלדעתו עברנו כמה שלבים אבולוציוניים וחברתיים מאז, ייטב אם יפסיק להתעקש על הטענה ההזוייה הזו.
נכתב ב- 23/05/2013, 14:09
מבחינה בריאותית ומוסרית כן, כמובן שהעולם יתפתח ואנחנו לא צריכים לחיות במערה. ככה שרדנו וכיום אנחנו לא צריכים את השומן והפרווה של החיה כדי לשרוד, אבל אנחנו כן צריכים את הבשר שלה.
מטופש בעיני באופן יסודי הטיעון ש"ככה נועדנו לחיות מהטבע". אם היה איזשהו בסיס לעניין הזה, היינו חיים במערה וקמים בבוקר לצוד ממותה עם נבוט, כדי לגונן על עצמנו מהקור בעזרת הפרווה שלה. כל מי שלדעתו עברנו כמה שלבים אבולוציוניים וחברתיים מאז, ייטב אם יפסיק להתעקש על הטענה ההזוייה הזו.
ואת השוקר בתחת לא לשכוח
נכתב ב- 23/05/2013, 14:14
לא אמרתי את זה מעולם
מבחינה בריאותית ומוסרית כן, כמובן שהעולם יתפתח ואנחנו לא צריכים לחיות במערה. ככה שרדנו וכיום אנחנו לא צריכים את השומן והפרווה של החיה כדי לשרוד, אבל אנחנו כן צריכים את הבשר שלה.
מטופש בעיני באופן יסודי הטיעון ש"ככה נועדנו לחיות מהטבע". אם היה איזשהו בסיס לעניין הזה, היינו חיים במערה וקמים בבוקר לצוד ממותה עם נבוט, כדי לגונן על עצמנו מהקור בעזרת הפרווה שלה. כל מי שלדעתו עברנו כמה שלבים אבולוציוניים וחברתיים מאז, ייטב אם יפסיק להתעקש על הטענה ההזוייה הזו.
ואת השוקר בתחת לא לשכוח
נכתב ב- 23/05/2013, 16:32
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים