הליגה האנגלית 2012/13
נכתב ב- 14/02/2013, 16:12
ב- סוארז הוא גם החלוץ שעובד הכי קשה בליגה נראה לי בללחוץ את היריבים, או אחד מאלה שעובדים הכי קשה, אז הגיוני שיהיו לו גם צהובים על עבירות שהוא עושה.
ג- הוא משחק חזק, אבל לא אגרסיבי יתר על המידה. להשוות אותו לסטוק זה לא רציני. סטוק משחקים ראגבי, זה אפילו לא אגרסיביות מה שהם עושים.
ד- קלוזה פעם אחת הודה שהבקיע עם היד. יופי לו. כמה פעמים הוא הבקיע מנבדל או אחרי שדחף את הבלמים בקריירה שלו? כמה שחקנים בכל העולם מבקיעים שערים כשהם יודעים שהם בנבדל\דחפו ולא מתוודים? מישהו קורא להם מלוכלכים? כמה פעמים שחקני הגנה שיודעים שהם האחרונים שנגעו בכדור מרימים יד כאילו לסמן שהחוץ צריך להיות שלהם, גם הם מלוכלכים?
ה- אוי אוי אוי, הוא דחף את ראמירז. כמה פעמים דרוגבה דחף בלמים בשביל לנגוח?? אתה לוקח משהו שכולם עושים כל הזמן, אבל משתמש בו כסיבה לנגח את סוארז כאילו הוא היחיד שעושה את זה.
ו- קוסיילני מעניין את התחת. אז הוא אמר. זה אותו קוסילייני ששבוע אחרי זה ניסה לשבור למישהו רגל בבעיטה פראית (לא זוכר למי). ואם סקרטל היום ייצא ויגיד שג'ירו הוא מנוול גדול, כל המשחק נותן מרפקים וצביטות? אלה דברים ששחקנים עושים כל הזמן. חד משמעית. תסתכל על ואן פרסי, כל עליה שלו לכדור גובה מלווה במרפק. טרי בתור בלם, כל המשחק מקניט את החלוץ שמולו. מספיק שתסתכל על המקרה של טרי ואנטון פרדיננד. היו שם חילופי דברים קשים. גם אם נתעלם מהגזענות, הם קיללו אחד את השני, טרי באותו משחק סימן לשוער קיו פי אר שהוא שמן (עשה תנועות עם הידיים). ככה זה. יש מלא טראש טוק.
סוארז לא בוחל ביותר מדי אמצעים בשביל לנצח. הוא לא הכי ספורטיבי, ברור. אבל הוא תותח, הוא אחד השחקנים הטובים בעולם, שכל אחד, ואני חוזר ואומר כל אחד, היה מת שיהיה לו בקבוצה שחקנים שפשוט לא רואים כלום בעיניים חוץ מניצחון (כמו רוני למשל). יש שחקנים הרבה יותר מלוכלכים מסוארז באנגליה (קאטרמול לדוגמא), אבל סוארז מייצר עניין, בניגוד לשחקנים אחרים.
אם שחקנים בקבוצות אחרות לא היו צוללים,ודוחפים,ולא יודע מה בשביל לנצח, אז הייתי מבין. אבל בכל הקבוצות פחות או יותר יש שחקנים כאלה. ככה זה.
נכתב ב- 15/02/2013, 17:15
ואגב, בקשר לזה שאתה אומר "בוודאות מוחלטת" שלבייל יש 5 צהובים, ע"פ האתר הרשמי של הפרמייר ליג לבייל יש 4 צהובים.
בקיצור, אם אתה מבטל כל כך בקלות אמרות של בלם בליגה האנגלית (שבלי ספק מבין הרבה יותר ממך בסגנון המשחק של חלוצים בליגה האנגלית) ומצד שני קובע "עובדות" שהן לא נכונות, אני לא רואה טעם להמשיך להתווכח על זה.
נכתב ב- 15/02/2013, 18:41
http://www.telegraph...ays-the-FA.html
לא יודע איפה ראית שלבייל יש רק 4 צהובים, אבל פה מדברים על זה שהוא מושעה ממשחק עקב צבירת 5 צהובים על צלילות. תעשה חיפוש בגוגל כמה כרטיסים צהובים יש לבייל, יש הרבה כתבות על זה שיש לו 5 והוא קיבל השעיה בסוף דצמבר.
כשאמרתי מה טרי וכל השאר אומרים במשחקים, הכוונה היתה שכולם עושים טראש טוק על המגרש, כמו שסוארז עושה.
אז קוסיילני אומר, מעניין את התחת. הוא החליט ללכלך על סוארז. נדמה לי שזה גם היה לפני משחק בין הנבחרות. רוני הוא שחקן אגרסיבי מאוד, לא זכור לי שבלם פעם אמר עליו משהו, וכולם זוכרים תיקולים קשים שלו ומרפקים שהוא שלח.
אם אני לא טועה, קוסיילני גם גדל באותו מועדון שדרוגבה הגיע ממנו, אולי הוא העריץ אותו כשגדל.
קיצר, אתה יכול להפסיק את הויכוח, לא איכפת לי. אתה התחלת אותו עם אמירות בלי יותר מדי היגיון.
אני מניח שבתור אוהד צ'לסי (אני צודק?) אין לך בעיה עם טינופת כמו טרי (שהוא באמת טינופת אנושית) אבל סוארז, המלוכלך הזה צולל..
נכתב ב- 16/02/2013, 18:56
- Coquelin אוהב את זה
נכתב ב- 17/02/2013, 02:38
קצת כבוד למאמן שעשה את ארסנל לקבוצת צמרת מכובדתאני שונא אותך ארסן ונגר. אני שונא אותך בכל עצם בגוף שלי.
נכתב ב- 17/02/2013, 07:02
נכתב ב- 17/02/2013, 10:58
אתה באמת אומר לי את זה?קצת כבוד למאמן שעשה את ארסנל לקבוצת צמרת מכובדת
אני שונא אותך ארסן ונגר. אני שונא אותך בכל עצם בגוף שלי.
עד לפני שנה לא פיקפקתי בשום דבר שעשה ונגר, גם כשהפסיד, ניצח, הובס, כלום. אתה לא משאיר קבוצה 17 שנים בטופ (יחסית) אם אתה לא יודע מה אתה עושה.
רק כבוד נתתי לו רק. לא יכולתי לחשוב על מאמן אחר שיצליח לעשות רבע ממה שהוא עשה בשבילנו. ושיהיה ברור, אני עדיין חושב לחלוטין שאם מאמן אחר היה בא לפני 17 שנים אנחנו היינו אולי בליגת משנה.
צריך לדעת מתי ללכת, את זה הוא לא יודע. ברגע שאתה שומר שחקנים למשחק מול באיירן, שאנחנו כולנו יודעים שאין שום סיכוי בו, מאשר באמת לתת לשחקנים לשחק במפעל שעוד אשכרה יש לך סיכוי לקחת, וזה גם גביע, זה לא סתם משהו, אז קרה משהו, איפשהו באמת שאיבדת את זה כנראה.
בחיייייייייים לא הייתי מבואס ממשחק שלנו, כמו שהייתי אחרי אתמול. זה הרג אותי.
נכתב ב- 17/02/2013, 19:02
אף אחד לא חשב שבלקבורן ינצחו, וגם זה הושג במקריות (התקפה אחת שלהם מול יום גדול של השוער שלהם).
נכתב ב- 17/02/2013, 19:26
העניין הוא, תסתכל על השחקנים של ארסנל כיום.
באמת ארסן ונגר עם השחקנים שקיימים לרשותו עושה מעל ומעבר.
לארסנל בעבר היו שחקנים שמשחקים בקבוצה כמו: ליונברג, פירס, הנרי, ויארה, שלא נדבר על מרטין קיון וטוני אדאמס, וילטורד, אדו הברזילאי (אם אני לא טועה היה נכנס יותר כמחליף אבל היה מחליף מצויין, למרות שהיו לו גם משחקים בהם שיחק באורך מלא), גם היה את סול קמפבל, לאורן המגן ימני המצויין, אשלי קול, גובאני ואן ברונקוסט (כמחליף), שוער יציב לפחות יציב כמו דייויד סימן (גם אם היו לו לפעמים שערים באשמתו זה קורה לכל שוער), היה את ריי פארלור, שהיה קשר אחורי קשוח ומצויין, ג'ילברטו סילבה (שאמנם מאוחר יותר נפצע להרבה זמן, לפני המשחקים נגד היונייטד הייתי מאחל רק שהוא לא ישחק).
היו עוד מלא שחקנים טובים לארסנל בעבר, זה מרגיש כאילו זה יצר לאוהדי ארסנל איזה שהיא אשלייה כיום שהם עדיין טובים כמו בעבר.
אין לך היום בארסנל שחקן אחד שאתה יכול להחשיב אותו כשחקן ברמה עולמית (אולי למעט קאזורלה, את וילשייר אני לא מחשיב הוא חזר מפציעה שיחזור לכושר מלא אז נדבר, כרגע אחרי כמה משחקים טובים אי אפשר להגיד שהוא כבר חזר לכושר, חזרה לכושר מעידה על יכולת טובה לאורך תקופה ארוכה ולא משחק שתיים טובים).
סז'שני מאז היורו (אם אני לא טועה ביורו הוא חזר מפציעה ארוכה) הוא פשוט לא חזר לעצמו, לדעתי אם בארסנל היו מביאים את ז'וליו סזר הוא הוא היה מלמד את סז'שני דבר או שניים ומקדם אותו.
הבלמים, על מרטסקר אין בכלל צורך לדבר, הוא מתאים יותר לקבוצת תחתית שיורדת ליגה, קוסיילני בכלל לא מפגין יציבות, וורמלן גם אם הוא יפגין יציבות זה לא ישנה הוא לא מסוגל לשחק לבד בהגנה.
המגנים? חוץ מסנייה שרק הפציעה שלו גרמה לו לירידה ביכולת, אף אחד מהמגנים האחרים לא מתאים לשחק בארסנל גם לא גיבס הנאיבי הזה שמפחד מהצל של עצמו.
סאנטוס חושב שהוא קיצוני שמאלי חח, את נאצ'ו מונראל עדיין לא ראיתי.
דיאבי, כמו שאמרתי בעבר אם יחשוב יותר הגנה וישחרר בזמן הוא יהיה קשר אחורי טוב, אם לא הוא ימשיך לעשות טעויות ולאבד כדורים בין אם בהתקפות של ארסנל או בקישור (מה שגורם להרבה מתפרצות כנגד ארסנל)
ארטטה משתדל, וילשר עושה גם הוא את המיטב, פודולסקי בסדר נו, ז'ירו לדעתי טוב, עם עוד קצת זמן ובטחון הוא יסיים עם יותר שערים בעונה, וולקוט שילך לסיטי או צ'לסי שם לא יקבל דקת משחק אחת ואחרי זה יעבור לאיזה קבוצה תחתית באנגליה (לא סובל שחקנים עם אופי כמו שלו שתופסים תחת, סליחה על הביטוי ומציבים אותם מעל המועדון), לרוזיצקי אין טענות עבר פציעה קשה עדיף להפטר ממנו בסיום העונה (אם יש לו עוד עונה בחוזה למכור אם לא שישתחרר חופשי).
רמזי לפעמים כאשר הוא משחק בעמדה שצריך לבשל יותר (והיו לו הרבה אפשרויות להכניס כדורי עומק פשוטים לשער והוא מעדיף לבעוט), על ג'רביניו אין מה להוסיף..
עכשיו מהרשימה של מה שהבאתי לך כרגע, אף אחד מהם לא מגיע ברמת הכדורגל לרשימה שחקנים שהבאתי לך של שחקני ארסנל בעבר מבחינת היכולת.
הכוונה שלי היא לא לעשות השוואה לשחקנים באחד על אחד, ולומר שפעם היו שחקנים טובים לארסנל, אלא שתבין שבעבר ארסנל הייתה יכולה להתמודד על הכל עם השחקנים שהיה להם את היכולת להוביל את ארסנל למקום הראשון ולתארים האחרים, מה שאין לה כיום.
כיום, ארסנל צריכה לומר תודה למאמן שלה שנמצא בדיוק היכן שהיא נמצאת, אם הוא יצליח להתעלות על טוטנהאם ולעלות את הקבוצה למקום הרביעי (שיוביל אותה למוקדמות ליגת האלופות)
זו הצלחה של ונגר.
כי אם תסתכל מעל ארסנל איזה קבוצות נמצאות מעליה, יהיה קשה לארסנל להתמודד מולן, ואני לא מדבר על היונייטד שהיא קבוצה יציבה קבוצתית, אלא על הקבוצות כמו הסיטי וצ'לסי שיש להן קבוצה חזקה יותר על הנייר.
לפי דעתי על הנייר הסדר אמור להיות סיטי ראשונה כמו שאני בטוח שזו לא רק דעתי שלי בלבד.
אבל בכדורגל היכולת האישית (כשרון השחקנים) היא לא הקובעת בסופו של דבר.
אם ארסנל לא תהיה בליגת האלופות יהיה לה עוד יותר קשה להביא שחקנים עם שם בעל יכולות ברמה גבוה.
אני מבין את העצבים על המשחק של אתמול, אבל עזוב שטויות, אם אני זוכר נכון, בעונה שעברה יונייטד הפסידו ללידס בגביע (לידס הייתה בליגת המשנה בעונה שעברה).
זה קורה, זה כדורגל, זה היופי במשחק הזה.
שגם קבוצות נחותות יותר ביום נתון יכולות לנצח קבוצות ברמה או כמה רמות מעליה.
ובנימה הומוריסטית קצת: עזוב אותך עצבים, הם מרוויחים מליונים ואנחנו מתעצבנים על מה?

נכתב ב- 17/02/2013, 20:09
נכתב ב- 17/02/2013, 23:50
ונגר מנג'ר ענק, אבל עושה רושם שיש עייפות חומר גדולה מדי בארסנל, והוא נהיה קיצוני מדי בחוסר המוכנות שלו לחזק את הקבוצה. ברגע שיש תחרות על שחקן, הוא מוותר עליו. זה לא רציני.
- avihai23 אוהב את זה
נכתב ב- 18/02/2013, 00:58
פשוט שמיים וארץ ממה שיש היום, כל כך עצוב לי שזה ככה..המדיניות של ונגר, שעבדה אז, כבר לא רלוונטית היום..אי אפשר להמשיך באותה השיטה..כשאתה רואה שמשהו לא הולך לך 7 שנים אתה אוטומטית מבין שצריך שינוי. זה שאנחנו הפכנו להיות קבוצת מעבר של שחקנים לקבוצות גדולות יותר זה נוראי.
צריך זעזוע. צריך מוריניו.
נכתב ב- 18/02/2013, 01:19
אני מעדיף קבוצות מעבר כפי שאתה קורא לזה מאשר קבוצות של $$$$ כגון סיטי וצ'לסיאני מתגעגע לארסנל של תחילת ה-2000. היה לי פרץ נוסטלגיה עוד לפני ההפסד, וישבתי לראות סרטונים על גבי סרטונים מהתקופה.
פשוט שמיים וארץ ממה שיש היום, כל כך עצוב לי שזה ככה..המדיניות של ונגר, שעבדה אז, כבר לא רלוונטית היום..אי אפשר להמשיך באותה השיטה..כשאתה רואה שמשהו לא הולך לך 7 שנים אתה אוטומטית מבין שצריך שינוי. זה שאנחנו הפכנו להיות קבוצת מעבר של שחקנים לקבוצות גדולות יותר זה נוראי.
צריך זעזוע. צריך מוריניו.
נכתב ב- 18/02/2013, 01:34
נכתב ב- 18/02/2013, 07:53
נכתב ב- 18/02/2013, 15:30
יש בעלים שקונים קבוצות כצעצוע ויש כאלה שזה עסק לכל דבר בשבילם, וככה זה צריך להיות.
אני רואה לאחרונה מה עושים בפריז סן ז'רמן ובא לי להקיא.
נכתב ב- 18/02/2013, 16:16
זה איך שאתה רואה את זה. אפשר גם להגיד שיש בעלים שבאמת אוהבים את המועדון שלהם אז הם משקיעים בו מהכסף שלהם, ויש בעלים שלהרוויח כסף הרבה יותר חשוב להם מההצלחה של המועדון.כי הבעלים אוהבים אותו, מועדון שפוי עם רווחים בכל עונה.
יש בעלים שקונים קבוצות כצעצוע ויש כאלה שזה עסק לכל דבר בשבילם, וככה זה צריך להיות.
אני רואה לאחרונה מה עושים בפריז סן ז'רמן ובא לי להקיא.
נכתב ב- 18/02/2013, 17:08
היום יותר קשה להם להביא כישרונות צעירים בגלל הכסף הגדול, אין מה לעשות...אבל זה לא אומר שהם צריכים להשתגע.
כל השיחים מערב הסעודית או האוליגרכים מרוסיה לא באו מאהבת הקבוצה, זה בטוח.
נכתב ב- 18/02/2013, 17:29
אבל מישמיש, מי אשם שזה הסגל של ארסנל? ונגר שם כבר 17 שנה, הכל שם היום זה בצלמו. אמנם עם סיטי וצ'לסי (וגם יונייטד) קשה להתמודד כלכלית, אבל אין סיבה שפתאום טוטנהאם תהיה מעליהם, שאברטון תהיה צמודה, שהרכש בגדול הוא לא מרשים במיוחד ושכבר 8 שנים לא הצליחו לזכות אפילו בתואר קטן כמו גביע הליגה. הם מתדרדרים לאט ובטוח כבר שנים. לא פלא שהכוכבים שלהם מחפשים לברוח בהזדמנות הראשונה.
ונגר מנג'ר ענק, אבל עושה רושם שיש עייפות חומר גדולה מדי בארסנל, והוא נהיה קיצוני מדי בחוסר המוכנות שלו לחזק את הקבוצה. ברגע שיש תחרות על שחקן, הוא מוותר עליו. זה לא רציני.
וואו, אתמול לפנות בוקררשמתי אתמול תגובה ארוכה ומשום מה זה לא פה (יכול להיות ששכחתי ללחוץ על הגב)

ההבדל בין ארסן ונגר לבין מאמנים אחרים היא שהוא לא משתגע מבחינה כלכלית ומוציא על שחקנים עשרות מיליונים כמו שהרבה מאמנים אחרים עושים.
עכשיו שלא תבינו לא נכון, אם אתם תגידו לי שזה הוא מעדיף להוציא מליונים על שחקנים, אני לא אאמין לכם, מה עוד שגם אם אני לא טועה ונגר עצמו פעם אחת נשאל למה הוא לא מוציא על רכש מהסוג הזה והוא אמר שהוא לא מעוניין להוציא סכומים כאלה (אני לא מאמין לו גם) מהסיבה שלדעתי הוא מעדיף לשמור על מקומו בארסנל, אין יד חופשית בארסנל למאמן.
זה שונגר אמר זאת פעם או פעמיים לתקשורת, אתם לא מצפים שהוא יגיד משהו כנגד בעלי המועדון נכון? כך שלדעתי הוא פשוט מנסה לשמור על מקומו.
לדעתי המגבלות שנותנים לו במשך השנים האחרונות בתקציב הם הגורם המכריע לכך שהוא צריך להביא שחקנים בינוניים במחירים באופן יחסי נמוכים בהשוואה לקבוצות האחרות שהזכרנו.
עכשיו, מצד אחד אתם אומרים שכמעט בלתי אפשרי להתמודד עם צ'לסי היונייטד וגם הסיטי מבחינה כלכלית, וזה אכן נכון, כך שכמעט אוטומטית ההישג מבחינת ארסנל יהיה מקום רביעי לא?
היום הם מקום 5 הם לא רחוקים כ"כ מה-4.
טוטנהאם זו לא קבוצה של קונוסים וזוהי קבוצה שהשקיעה גם כספים בשנים האחרונות והם לא סתם נראים איך שהם, יש להם קבוצה טובה אבל זה לא הוקוס פוקוס הם השקיעו.
אפילו מבחינת החוזים שחקנים לא רוצים להשאר בארסנל, ונגר הוא לא היחידי שאחראי על חוזים, אני לא בטוח שיש לו בכלל חלק בכמה שחקן יקבל לעונה זה נתון לשיקול דעת של ההנהלה, ונגר מבחינתו מגדיר אם הוא שחקן הרכב ספסל חשוב או לא משנה מה בסוף שכר השחקן משוערך יחד עם סוכן השחקן, השחקן עצמו וההנהלה, המאמן לא יכול לומר כמה הוא ירוויח.
אני בטוח שיש חלק גדול לבעלים של הקבוצה לגבי אי הבאת שחקנים בעלי שם.
מכיוון ששחקנים בעלי השם שמשחקים ברמה הגבוהה ביותר דורשים חוזים מטורפים, וזה עוד מבלי לשלם לקבוצותיהם על סכום העברה.
בוא נצא מנקודת הנחה שהיום מפטרים את ונגר או שהוא עוזב, אני רוצה שתתנו לי שמות של מאמנים פנויים שיכולים להעלות את ארסנל עם הסגל הנוכחי למעל ממה שהם כיום.
אני רוצה מאמנים עם יכולת אימון בסדר גודל כזה, כגון: מוריניו, גווארדיאולה, פרגוסון, יורגן קלופ, יואכים לב ועוד..
כי הרי להתמודד עם אליפות ומעל למקום 4 צריך מאמנים בסדר גודל כזה אחרת מה שווה הפיטורים? מי יכול להעלות אותם ממעל למקום ה-4?
מה עוד שאני לא רואה את ההנהלה של ארסנל בכלל מחתימה מאמן בסדר גודל כזה, כל עוד יש את ונגר הנוח, הם לא יפנו למישהו אחר.
דרך אגב, עד כמה שזכור לי גם לוולקוט היו בעיות, בקושי שדרגו לו את החוזה.
הוציאו לו את הנשמה עד כמה שזכור לי החוזה שלו היה אמור להסתיים בקיץ הזה ודובר על עזיבה בהעברה חופשית.
ולבסוף שדרגו לו את החוזה והוא חתם.
בקשר לתחרות על שחקן והויתור עליו, קראנו לא מעט פעמים על שחקנים שארסנל הייתה מעוניינת, ומאוד רצתה.
שחקנים בעלי שם שלבסוף אותם שחקנים העדיפו אפילו קבוצות נחותות יותר מארסנל.. (אפילו קבוצות מהליגה הרוסית ומה נראה לכם הסיבה? אני יאמר לכם, החוזה!)
הבעלים של ארסנל, גם אם ארסן ונגר (שוב פעם, הוא הרי לא יצא על הבעלים שלו) יעיד אחרת הם לא מתכוונים להוציא סכומים מטורפים לא על חוזים ולא על רכש.
זה לא שארסן ונגר ויתר עליו, תאמין לי אם הוא רוצה שחקן מסויים הוא לא יותר עליו בקלות.. במיוחד אחרי שראינו את הפרסומים של מספר השחקנים שהוא היה מעוניין בהם, הם מסוג השחקנים שאי אפשר לוותר עליהם וכל מאמן היה רוצה אותם בקבוצה, לומר שהוא ויתר עליו זה לא נכון, אולי ההנהלה גרמה לו להבין שהוא צריך לוותר עליו.
מי שיכול להצעיד את ארסנל כמה צעדים קדימה ממה שהם כיום אלו הם רק מאמנים בעלי שם, אם לא יגיע מאמן בעל שם לאחר עידן ארסן ונגר, לא יבואו שחקנים בעלי שם וברמה גבוהה לארסנל.
כל עוד ארסן ונגר נשאר אוהדי ארסנל צריכים להגיד תודה ולקוות שגם עם הסגל הזה הוא יכול להעלות אותם גבוהה ככל שאפשר על מנת שיהיה עתיד לארסנל, כל מאמן אחר שיגיע יכשל.
מה יגידו הבעלים של סיטי שאחרי ההשקעה הכ"כ גדולה בפעם השנייה הם לא עברו את שלב הבתים של ליגת האלופות והם במקום השני בפער של 4 נקודות מהמקום ה-3 ו-5 מהרביעי ושלא נדבר על הפער מהמקום הראשון כנגדם שהוא 12.
אמרתי זאת בעבר ואני אמשיך לומר, כדאי להיות בטופ צריך להשקיע סכום כסף גדול.. (אבל לא בהגזמה של לבצע קבוצת חלומות שכל מה שיעניין את השחקנים זה כסף, זה מה שקורה בפאריס כיום, סיטי, ובליגה הרוסית במיוחד).
היציבות הכלכלית שיש לארסנל כיום תמשוך רוכשים אחרים בעתיד לדעתי, אנשים בעלי הון יעדיפו לרכוש מועדון עם יציבות כלכלית כמו בארסנל.
ארסנל בעונה הבאה (עם קצת מזל של בלי פציעות ותמיכה מהבעלים) תהיה קבוצה טובה יותר.. ארסן ונגר חייב להשאר, אלא אם חושבים להביא מאמן בעל שם שימשוך שחקנים ברמה גבוהה.
(אבל זה לא יקרה)
נכתב ב- 18/02/2013, 20:25
תראה, כמו שאמרתי, הסגל הוא כזה כי זה מה שונגר בנה. עם כל הכח שיש לו היום במועדון, במידה והבעלים לא מוכנים להזרים כסף, הוא היה יכול (וצריך) לעשות רעש ובלגן כמו שבזמנו בניטז עשה בליברפול (וחשף את הפרצוף של הבעלים השערורייתיים שהיו שם). אבל הבעלים (וונגר) טוענים כל הזמן שיש הרבה כסף בקופה אם ירצו חיזוק.
ונגר טען כמה וכמה פעמים שהוא לא רוצה להשתתף ב"שיגעון" שיש היום מבחינה כלכלית בכדורגל (מטעמים אידיאולוגיים). עכשיו, זה טוב ויפה, אבל ככה המועדון לא יכול להיות גם הישגי.
במידה ולמועדון יש כסף, אין סיבה לא להוציא אותו, בטח ובטח כשהקבוצה מתדרדרת.
ונגר, עד כמה שאני יודע, דווקא כן אחראי על המשכורות. הוא אחראי על רוב מה שקורה במועדון. הוא הנהיג מדיניות משכורות מסוימת, וזה מה שיוצר לו בעיות. כל ילד שהוא היה מחתים, הוא החתים אותו על משכורת גבוהה מאוד, ככה שההפרש בין הכוכבים הגדולים לילדים בשכר היה קטן, וזה אחד הדברים שגם עיצבנו את הכוכבים שלו. זה גם אומר ששולמו משכורות גבוהות מאוד בסה"כ לשחקנים שלא ממש יקדמו את המועדן בעתיד הקרוב, וזה מתוך אידיאולוגיה.
לוולקוט לא הוציאו את המיץ עד שהחתימו אותו על חוזה. הוא דרש מה שדרש (100K לשבוע). המועדון לא רצה להציע לו משכורת כזאת. זה לגיטימי.
ובמידה וונגר יעזוב, ארסנל מועדון מספיק גדול ואטרקטיבי ע"מ למשוך מאמנים מהטופ. הנקודה היא שנכון שונגר הוא מנג'ר ענק, בשנים האחרונות זה לא מקבל ביטוי על המגרש. אז מה זה נותן?
8 שנים בלי תואר זה זמן מטורף לקבוצה בכזה סדר גודל. ליברפול, שב-7 שנים האחרונות היא בדיחה עצובה, הצליחה להוסיף משהו לארון התארים.
טוטנהאם השקיעו הרבה והם אחלה קבוצה, סבבה. אבל על אותו משקל, ארסנל יכולה לעבור גם את צ'לסי שהיא שכונה או סיטי שיש לה את המאמן הכי גרוע באירופה פחות או יותר.
הנקודה היא שונגר לא מוציא מהקבוצה שלו יותר ממה שהיא שווה, אם אפשר להגיד. והסגל הזה לא שווה יותר הרבה באשמתו. זה כבר לא מועדון ששחקנים מהרמה הגבוהה רוצים להגיע אליו. מתי בפעם האחרונה הוא החתים שחקן שעוד מועדון רצה להחתים? הוא אפילו הפסיד את שאהין לליברפול בתחילת העונה (לא משנה שהוא היה אכזבה, הרעיון עצמו שהוא הפסיד שחקן למועדון שלא בליגת האלופות, עם מאמן לא מוכר והמועדון כולו נמצא בירידה כבר שנים, וגם לעיר אפורה לעומת המטרופולין שהוא לונדון).
איך טוטנהאם,ליברפול,ניוקאסל מצליחות להחתים שחקנים? גם הן צריכות להתמודד מול קבוצות מרוסיה. שלא יחתים את ניימאר או לוקאס מורה, אבל שכן יחתים את סוארז (חס וחלילה, אני מדבר לפני שעבר לליברפול), את ואן דר וארט, את סיסוקו, את בה. לא מדובר פה על שחקנים יקרים במיוחד. אבל ונגר נהיה עקשן גדול. הוא ממשיך לחפש את המציאות שבמציאות, ואם במקרה יש לו תחרות על המציאה הזאת, אז הוא מוותר מראש. לי אישית בתור אוהד ליברפול זה עדיף, אבל חבל לי על ארסנל כי זה מועדון סימפטי לדעתי לעומת שאר הנבלות שיש באנגליה :-)
אני לא יודע לפי מה אתה קובע שארסנל בעונה הבאה תהיה טובה יותר. הם רק מתדרדרים שנה אחרי שנה. הסגל שלהם רק נחלש. רק חסר שיונייטד או סיטי או ריאל יחליטו שבא להם על ווילשייר בקיץ (אני אישית צופה שתוך שנתיים- שלוש הוא יהיה ביונייטד)..
אני חושב שאם לא יהיה שינוי דיי דרסטי, שנה הבאה ארסנל יהיו בטח מאחורי טוטנהאם, ולא אתפלא אם גם מאחורי ליברפול. שני המועדונים האלה עושים קולות של השתדרגות, של בנייה מחדש עם נכונות להוציא כסף ומנג'רים צעירים ורעבים.
אני לא יודע איזה מנג'ר ברמה יהיה פנוי. מוריניו עושה רושם. אנצ'לוטי אולי. ספאלטי מזניט שעושה חיל ברוסיה.
המועדון יכול גם לנסות להחתים מישהו שיש לו קבוצה, כמו ללכת בגדול על קלופ למשל, כמו שצ'לסי עשו עם AVB.
או ללכת על מנג'ר צעיר יותר, פחות מתוקשר אבל מבטיח כמו דה-בור. או כמו שיש דיבורים (חלשים) על מויס.
אפשר לחשוב איזה שם היה ונגר לפני שארסנל שלפו אותו מיפן..
אגב סיטי וזה שהוצאת כספים מרובה לא מבטיחה כלום:
א- יונייטד וצ'לסי שהן המתמודדות העיקריות שלה, הן בעצמן יש להן סגל במאות מיליונים. צ'לסי וסיטי הוציאו את הכסף פשוט בזמן קצר מאוד, ויונייטד עושה את זה כבר 20 שנה. אז זה שבמשך שנתיים סיטי מוציאה 200 מיליון (נגיד) זה לא בהכרח נותן לה יתרון על יוניטד, כי יונייטד את ה200 מיליון האלה הוציאו ב5 שנים הקודמות.
ב- לסיטי יש את המאמן הכי גרוע באירופה פחות או יותר, בגלל זה הכישלונות באירופה, בגלל זה הקמפיין החלש בליגה..
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים