עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דיבורי סדרות

• אנא התחבר בכדי להגיב
13903 תגובות לנושא זה

#7561 qa1234ws

qa1234ws

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,104 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎07:58

רואה אותה עכשיו, הסדרה נחמדה וכשמתעלמים מהבעיות שלה היא טובה.

אבל הבעיה הכי גדולה שלה היא שהם משחקים עם החוקיות של הזמן איך שבא להם, בלי טיפת הגיון בכלל ואפילו באופן סותר, מה קדם למה, מצד שני הם כל הזמן מדברים על זה שאם משנים משהו אז זה משנה את הכל.

שורה תחתונה צריך לראות סדרה על מסע בזמן, ולהתעלם מהלוגיקה של המסע בזמן (וזה די מציק)

#7562 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,749 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎10:03

FOX לא מוותרת על 24 וכעת מפתחת סדרת פריקוול עם ג'ק באואר הצעיר. הסדרה אומנם נמצאת בשלבים ראשוניים אבל אם אכן תצא לפועל עשויה לעלות כבר במידסיזן.

https://tvline.com/2...jack-bauer-fox/

#7563 אבי ד

אבי ד

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎10:28

אבל הבעיה הכי גדולה שלה היא שהם משחקים עם החוקיות של הזמן איך שבא להם, בלי טיפת הגיון בכלל ואפילו באופן סותר, מה קדם למה, מצד שני הם כל הזמן מדברים על זה שאם משנים משהו אז זה משנה את הכל.

שורה תחתונה צריך לראות סדרה על מסע בזמן, ולהתעלם מהלוגיקה של המסע בזמן (וזה די מציק)

ומהי הלוגיקה של המסע-בזמן?

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#7564 zahi0

zahi0

!It's Batman Time

• רשומים
  • 1,631 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎10:56

הלוגיקה היא שאינך יכול להרוג את סבך בילדותו. :D

#7565 Mushuu

Mushuu

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 236 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎13:03

הלוואי אמן שזה יהיה טוב. (ושתתרגמו)

כאילו, לא שהטיזר אומר הרבה, אבל הנה תקציר:

סדרת הפנטזיה החדשה של נטפליקס בכיכוב אמה סטון וג'ונה היל על שני אנשים מאושפזים במוסד סגור לפגועי נפש. הטוויסט? עולם הפנטזיה כולו קורה בדמיון שלהם. מדובר באיחוד ראשון של השניים האלה מאז "סופרבאד" ב-2007, ולצדם יככבו גם ג'סטין ת'רו ("הנותרים"), ג'וליה גארנר ("אורזק"), ג'מיימה קירק ("בנות") וסאלי פילד ("פורסט גאמפ"). אז תרשמו ביומנים: הדבר המדהים הזה קורה ב-21 בספטמבר.

n7wy6ge.gif

#7566 דן דן

דן דן

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 361 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎14:31

באמת אין עקביות בתפיסת המסע בזמן. רוב סדרות המסע בזמן כאלה. לפעמים קל להתעלם מזה ולפעמים קשה.

יש לוגיקה, יש כמה גישות למסע בזמן, חלקן אפילו בלי פרדוקסים.

#7567 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎15:12

הלוגיקה היא שאינך יכול להרוג את סבך בילדותו. :D

אתה מתבלבל בין לוגיקה לפרדוקס. מה שאתה מדבר עליו זה פרדוקס המסע-בזמן.

אגב, אם תחשוב על זה, מסע-בזמן בעצמו הוא בבחינת פרדוקס מבחינת הלוגיקה שלנו. אבל מי בכלל טען שהיקום מתנהל בהתאם ללוגיקה שלנו?? (למעשה, אפילו די רחוק מזה!)

ועוד אגב, מבחינת הפיזיקה הזמן עצמו הוא בבחינת אשליה-תפיסתית. בהתאם לחוקי הפיזיקה הוא למעשה אינו אלא בדיה. זו היתה גם הטענה של אינשטיין. וקשה לי להאמין שהוא טעה.

#7568 orelzor

orelzor

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 845 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎16:44

וואלה לא הבנתי מה ההתלהבות מהפרקים של קאסל רוק ברשת..

מהסדרות האלה שראיתי ואני בכוח רואה ולא מתרכז בהן

על הפנים לדעתי חח

#7569 zahi0

zahi0

!It's Batman Time

• רשומים
  • 1,631 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎19:02

אניוואי... זה מה שנקרא פרדוקס לוגי.

פרדוקסים של מסע בזמן

#7570 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎21:00

פרדוקס הוא סוג של כשל-לוגי. אבל תמיד כדאי להיות מדוייקים - גם האריה הוא סוג של חתול, ועדיין...

#7571 obeh

obeh

• רשומים
  • 1,757 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎21:44

או דיונים במישור קוונטי.
דבר ראשון צריך להפריד בין הגישה הלינארית שאומרת שכל שינוי גורר תוצאה בזמן העתידי כאילו קיים עותק אחד ויחיד של זמן
ובין מה שניתן להתייחס אליו כאל מולטי וורס שבו זמן הוא פלואידי ואין לו באמת משמעות כלשהי מלבד למסגרת חישובית של תלויות.
ניתן להתייחס לזמן כמו ספירלה שיש בה נקודות נושקות וכל שינוי ב"עבר" משנה את נקודות הממשק האלו.

בפועל רק מכיוון שאנחנו חווים את המציאות בתור קיום לינארי עם התחלה אמצע וסוף קשה לנו להתייחס לזמן בצורה אחרת.
למרות שבפועל המימד הזה הוא לחלוטין כאוטי ולא מוגדר במושגים האלו.

#7572 דן דן

דן דן

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 361 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎22:13

תפיסת הזמן רלוונטית לשאלה האם מסע בזמן אפשרי.

בשביל עלילת מסע בזמן, משנה רק ההיגיון הפנימי.

יהיה נחמד לראות סדרה שבוחרת גישה אחת ונצמדת אליה.

#7573 qa1234ws

qa1234ws

• רשומים
  • 1,104 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎22:50

טוב אחרי שכולם התרברבו פה בתפיסת הזמן והמימד שהם מודעים אליה או לא מודעים אליה,  :D  :D  :D  :D

בכל אופן אני התכוונתי שלכל תוצאה צריכה להיות סיבה, ולא יתכן שהסיבה לתוצאה מסוימת תנבע מהתוצאה עצמה, זה נראה לי כמינימום [זה נראה לי בסיסי למרות שמבחינה פילוסופית תמיד אפשר לומר משהו אחר אבל לדעתי מאוד קשה לתפוס משהו אחר],  (נראה לי שהסברתי את עצמי בסדר... B) )

#7574 דן דן

דן דן

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 361 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎22:55

טוב אחרי שכולם התרברבו פה בתפיסת הזמן והמימד שהם מודעים אליה או לא מודעים אליה,  :D  :D  :D  :D

בכל אופן אני התכוונתי שלכל תוצאה צריכה להיות סיבה, ולא יתכן שהסיבה לתוצאה מסוימת תנבע מהתוצאה עצמה, זה נראה לי כמינימום [זה נראה לי בסיסי למרות שמבחינה פילוסופית תמיד אפשר לומר משהו אחר אבל לדעתי מאוד קשה לתפוס משהו אחר],  (נראה לי שהסברתי את עצמי בסדר... B) )

זה דווקא אפשרי אם יש לולאה, אבל רק אם הזמן קבוע (כמו הסרט 12 קופים).

הרבה סיפורי מסע בזמן מאמצים מאפיינים כאלה, אבל כמובן לא את התפישה עצמה, כי רוצים לשנות דברים.

#7575 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎31/07/2018‏, ‎22:55

אז זהו שזה נכון לפי הפיסיקה הקלאסית, אבל לא נכון לפי תורת-הקוונטים. כדי לא לחזור על עצמי כדאי שתקרא את הדין והדברים בדיון שהתקיים בנושא האלוהות, באחד מתתי-הפורומים שכאן - עקרון הסיבתיות מופר בתורת-הקוונטים, ואינו מתחייב כלל וכלל.

בעצם, הנה - מצאתי אפילו את הציטוט המדוייק של עצמי :) :

תכונת הסיבתיות - לפי הפיזיקה הקלאסית אם אירוע כלשהו קרה בפועל, הדבר ארע בשל איזו סיבה פיזיקלית שקדמה לו. לפי תורת-הקוונטים אין כל הכרח בכך, ואפשר שהדבר ארע באקראי ובלי כל קשר לכל גורם אחר, כמו מועד ההתפרקות הרדיואקטיבית של אטום, למשל. (מה שגרר אמירה מפורסמת אחרת של אינשטיין: "איני יכול להאמין שהאל משחק בקוביה."). תכונה זו סותרת במובהק את אמונתו של אינשטיין בדטרמיניזם המדעי.

#7576 qa1234ws

qa1234ws

• רשומים
  • 1,104 הודעות

נכתב ב- ‎01/08/2018‏, ‎06:30

תכונת הסיבתיות - לפי הפיזיקה הקלאסית אם אירוע כלשהו קרה בפועל, הדבר ארע בשל איזו סיבה פיזיקלית שקדמה לו. לפי תורת-הקוונטים אין כל הכרח בכך, ואפשר שהדבר ארע באקראי ובלי כל קשר לכל גורם אחר, כמו מועד ההתפרקות הרדיואקטיבית של אטום, למשל. (מה שגרר אמירה מפורסמת אחרת של אינשטיין: "איני יכול להאמין שהאל משחק בקוביה."). תכונה זו סותרת במובהק את אמונתו של אינשטיין בדטרמיניזם המדעי.

גם לפי מה שאתה אומר פה דברים יכולים להתרחש באקראי, אבל אני אומר משהו אחר מעט, שבין אם קיימת או לא קיימת סיבתיות, לא יתכן שהתוצאה של משהו היא הסיבה שהביאה לתוצאה זו עצמה. (הדיון די מיותר באשכול הזה, אם יהיה לי כח אביא דוגמא מהסדרה).

#7577 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎01/08/2018‏, ‎13:29

מה שאני אומר זה שיש שתי אפשרויות :

א. אתה מכיל את פרדוקס המסע בזמן.

ב. אתה לא מכיל את פרדוקס המסע בזמן.

לפי א' כל תוצא הוא אפשרי (כולל זה שציינת, היות וחל ניתוק בין כל גורם של סיבה ומסובב). לפי ב' כל מסע-בזמן כולל בתוכו פרדוקס (ראה דבריי לעיל), לפיכך לא ניתן לקבל אותו מכל בחינה לוגית שמקובלת עלינו.

#7578 דן דן

דן דן

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 361 הודעות

נכתב ב- ‎01/08/2018‏, ‎17:25

גם לפי מה שאתה אומר פה דברים יכולים להתרחש באקראי, אבל אני אומר משהו אחר מעט, שבין אם קיימת או לא קיימת סיבתיות, לא יתכן שהתוצאה של משהו היא הסיבה שהביאה לתוצאה זו עצמה. (הדיון די מיותר באשכול הזה, אם יהיה לי כח אביא דוגמא מהסדרה).

נגיד שאתה בונה מכונת זמן, נוסע ארבע שנים אחורה, דורש מיוצרי הסדרה להיזהר עם משחקי סיבה ותוצאה, ומאיים להסיע אותם לתקופת הדינוזארים אם לא יקשיבו לך.

היוצרים, שדווקא תכננו לשמור על קשרי סיבה ותוצאה פשוטים, מחליטים לעשות לך דווקא. אתה חוזר להווה ומבין שאתה גרמת לסדרה להיראות ככה.

• qa1234ws אוהב את זה

#7579 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,749 הודעות

נכתב ב- ‎01/08/2018‏, ‎23:48

האחים וורנר עובדים על ריבוט של הסדרה ALF.

#7580 orelzor

orelzor

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 845 הודעות

נכתב ב- ‎02/08/2018‏, ‎03:18

חברים.. המלצה לסדרת מתח טובה ברמה\בסגנון של בית הנייר?

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים