עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

האם התרגומים באינטרנט פוגעים באולפני הסרטים?

• אנא התחבר בכדי להגיב
163 תגובות לנושא זה

#61 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎02:16

אני מקווה שתסלחו לי שאני בא בגישה קצת שונה מהגישה השולטת כאן בפורום, אבל אני חייב להבין.
גם אם תנצחו במשפט ותוכלו להמשיך לתרגם סדרות, קשה לי להבין איך אתם מרגישים בנוח עם העניין הזה, כלומר, אין שום ספק שכתוצאה מעבודת התרגום שלכם יכולים אלפים (או עשרות אלפים) של אנשים להינות מחומר גנוב שאחרת לא היו יכולים להינות ממנו, אתם נותנים את ידיכם לגניבה בצורה שמזכירה מאוד את פעילותם של מלביני ההון למיניהם, אולי אתם בעצמכם לא מבצעים עבירה אבל אתם מסייעים לעבריינים בתוך סביבה עבריינית ובסופו של דבר אתם פוגעים באנשים שעושים את הטלוויזיה והסרטים שאתם כל כך אוהבים. שלא לדבר על זה שבסופו של דבר בראייה גלובלית אתם יורים לעצמכם ברגל;
סצינת המחשבים כבר נכוותה בעבר מדברים דומים, יש מאות דוגמאות לחברות משחקים מצליחות (ומוצלחות) שהגיעו לפשיטת רגל בגלל פיראטיות תוכן וסגרו שערים, והיום הרבה יותר קשה למצוא משחק מחשב טוב משהיה לפני עשור, וזה אומר המון בהתחשב בהתפתחות הטכנולוגית והקלות שבה אפשר לייצר משחקים היום.
אני באמת באמת שלא מבין את זה והייתי חייב לשאול, גם אם יפסוק בית המשפט לטובתכם, איך אתם ישנים בלילה ?

על צד ימין עם הפנים לקיר, לובש בוקסר וחולצה קצרה, עם מזגן או מאוורר על עוצמה נמוכה

#62 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎16:34

אני מקווה שתסלחו לי שאני בא בגישה קצת שונה מהגישה השולטת כאן בפורום, אבל אני חייב להבין. גם אם תנצחו במשפט ותוכלו להמשיך לתרגם סדרות, קשה לי להבין איך אתם מרגישים בנוח עם העניין הזה, כלומר, אין שום ספק שכתוצאה מעבודת התרגום שלכם יכולים אלפים (או עשרות אלפים) של אנשים להינות מחומר גנוב שאחרת לא היו יכולים להינות ממנו, אתם נותנים את ידיכם לגניבה בצורה שמזכירה מאוד את פעילותם של מלביני ההון למיניהם, אולי אתם בעצמכם לא מבצעים עבירה אבל אתם מסייעים לעבריינים בתוך סביבה עבריינית ובסופו של דבר אתם פוגעים באנשים שעושים את הטלוויזיה והסרטים שאתם כל כך אוהבים. שלא לדבר על זה שבסופו של דבר בראייה גלובלית אתם יורים לעצמכם ברגל; סצינת המחשבים כבר נכוותה בעבר מדברים דומים, יש מאות דוגמאות לחברות משחקים מצליחות (ומוצלחות) שהגיעו לפשיטת רגל בגלל פיראטיות תוכן וסגרו שערים, והיום הרבה יותר קשה למצוא משחק מחשב טוב משהיה לפני עשור, וזה אומר המון בהתחשב בהתפתחות הטכנולוגית והקלות שבה אפשר לייצר משחקים היום. אני באמת באמת שלא מבין את זה והייתי חייב לשאול, גם אם יפסוק בית המשפט לטובתכם, איך אתם ישנים בלילה ?

אני מאמין בצדקתי וישן טוב מאוד בלילה.

חברות המדיה עובדות בשיטות פרהיסטוריות.
חלקן חייבות להשתנות ולאחרות כבר אין זכות קיום.

העולם לא יעמוד מלכת בזמן שהן מנסות לתכנן בשארית כוחן,
איך לשנות את פורמט העבודה ועדיין להצליח לדלות מהקהל הון עתק.

כשאתה נכנס לחנות, לוקח סחורה מהמדפים ובורח, זו גניבה.
אם אתה הולך ברחוב ומוצא סחורה זרוקה על המדרכה, זו לא גניבה בכלל.

#63 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎16:39

אני מסכים עם שלוגי, המצפון שלי נקי לגמרי.
לפני ואחרי שהתחלתי להוריד סרטים הלכתי בול אותו מספר פעמים לקולנוע, קניתי DVD, השכרתי DVD וכל השאר.
לפני זה, פשוט חיכיתי שזה יגיע לטלויזיה (לא ל-VOD, לערוצי חינם).

#64 Likao

Likao

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 6 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:10

אני מקווה שתסלחו לי שאני בא בגישה קצת שונה מהגישה השולטת כאן בפורום, אבל אני חייב להבין. גם אם תנצחו במשפט ותוכלו להמשיך לתרגם סדרות, קשה לי להבין איך אתם מרגישים בנוח עם העניין הזה, כלומר, אין שום ספק שכתוצאה מעבודת התרגום שלכם יכולים אלפים (או עשרות אלפים) של אנשים להינות מחומר גנוב שאחרת לא היו יכולים להינות ממנו, אתם נותנים את ידיכם לגניבה בצורה שמזכירה מאוד את פעילותם של מלביני ההון למיניהם, אולי אתם בעצמכם לא מבצעים עבירה אבל אתם מסייעים לעבריינים בתוך סביבה עבריינית ובסופו של דבר אתם פוגעים באנשים שעושים את הטלוויזיה והסרטים שאתם כל כך אוהבים. שלא לדבר על זה שבסופו של דבר בראייה גלובלית אתם יורים לעצמכם ברגל; סצינת המחשבים כבר נכוותה בעבר מדברים דומים, יש מאות דוגמאות לחברות משחקים מצליחות (ומוצלחות) שהגיעו לפשיטת רגל בגלל פיראטיות תוכן וסגרו שערים, והיום הרבה יותר קשה למצוא משחק מחשב טוב משהיה לפני עשור, וזה אומר המון בהתחשב בהתפתחות הטכנולוגית והקלות שבה אפשר לייצר משחקים היום. אני באמת באמת שלא מבין את זה והייתי חייב לשאול, גם אם יפסוק בית המשפט לטובתכם, איך אתם ישנים בלילה ?

חברות המדיה עובדות בשיטות פרהיסטוריות.
חלקן חייבות להשתנות ולאחרות כבר אין זכות קיום.

העולם לא יעמוד מלכת בזמן שהן מנסות לתכנן בשארית כוחן,
איך לשנות את פורמט העבודה ועדיין להצליח לדלות מהקהל הון עתק.

ברשותך אחלק את מה שכתבת לשני חלקים ואגיב אליהם בנפרד, אם פספסתי את כוונתך אנא תקן אותי, ואתחיל דווקא בטענה השניה.
אתה טוען כי אינך גונב ומשווה את המעשה ל"מציאת סחורה זרוקה על המדרכה", אני מקווה שברור לשנינו שהאנלוגיה שלך לוקה בחסר (לא קמת בבוקר וגילית קבצים על המחשב שלך, ואין לך ספק בנוגע למקורם הלא חוקי) אנלוגיה יותר נכונה בעיניי היא "משחטות הרכב". עובד אדם בתור פחח ומתקן מכוניות ומדי פעם מגיע אליו בחור עם אוטו ומבקש ממנו לקנות ממנו רכב, לפרק אותו ולמכור את חלקיו, לכאורה האדם הזה יכול להגיד "אני רק עושה את עבודתי, לא ענייני מאיפה המכוניות באות" אבל בעיני החוק הוא פושע (וגם בעיניי) והפשע שלו הוא פשע כנגד שותפיו לחברה האנושית וכנגד המדינה בה הוא חי. אני לא מבין איך אותו "שוחט רכבים" ישן בלילות, או מישיר עיניו לאנשים ישרים בלא להתבייש.

לטענתך השנייה, אתה טוען פה לאיזשהוא בסיס מוסרי, או יותר נכון, בסיס פסודו-מוסרי שמדיף ניחוח "רובין הודי". אתה אומר שחברות המדיה גובות הון-עתק מהקהל שלהן ואני לא כל כך בטוח למה אתה מתכוון כשאתה אומר את זה או על מי אתה מדבר, כשאני מביט על האנשים שאתה וחבריך שודדים אני מחלק אותם לשתי קטגוריות:
א. מפיצי הסרטים והקולנועים - מדובר בשתי תעשיות שפושטות את הרגל בישראל פחות או יותר, לא מזמן נאלצה גלובוס לסגור את הקולנוע בעזריאלי, קולנוע תל אביב כבר לא איתנו וכמוהו קולנוע אואזיס וקולנוע הצפון, ברבעון האחרון של 2008 משכה "יס פלאנט" כמה מאות מליונים מחברת-האם שלה כדי להמשיך לממן את פעילותה, נדמה לי שלהגיד שהם עושות "הון עתק" זה לעג לרש. גניבת המדיה שאתה וחבריך מבצעים מדי יום הורידה את התעשיה הזאת לברכיים והיא נלחמת על חייה.
אני אישית לא מת על הקולנוע, אי אפשר לעשן באולמות וריח הפופקורן עושה לי בחילה, אבל אם ייסגר הקולנוע האחרון בישראל זה יהיה יום עצוב בשבילי.

ב. חברות הכבלים - כשאני משווה את החבילות שיס והוט מציעות לצרכן (מבחינת מגוון תוכניות מול מחיר) לחבילות שמוצעות בחו"ל (ואני מודה שאולי הידע שלי פה לקוי, יצא לי לשלם על כבלים בארה"ב ובאמסטרדם אבל אולי הן לא דוגמאות מייצגות) אני מוצא שבישראל זול יחסית להשיג מגוון די אדיר של תוכניות.

ובקיצור, או שהבנתי אותך לא נכון או שאחד מאיתנו טועה בנתונים שלו, בסיס מוסרי אני לא רואה פה.

#65 Accounter

Accounter

אני קצת ביישן

• טרולים
  • **
  • 98 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:18

לפני המשפט (במידה וטרם החל), אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך הדין שלך שוב לגבי אסטרטגית ההגנה,
מכיוון שאם זה הקו שאתם מתכוונים להוביל, עדיף שכבר תשלמו להם פיצויים מעכשיו.
ואם זה הקו שעורך הדין המליץ, מומלץ ביותר להחליף עו"ד (או לפחות לקבל חוו"ד נוספת).

ההקבלה בין סחורה זרוקה על המדרכה (שאגב, גם אותה אתה לא אמור לקחת לעצמך, אלא להעבירה לידי המשטרה),
לבין הפרת זכויות יוצרים של יצירה נגזרת היא כ"כ מופרכת, שזה אפילו משעשע.

אבל העיקר שיש כאן כמה מתלהבים שיגבו אתכם בכל מילה שאתם מוציאים, ויסכימו איתכם,
רק חבל שההסכמה שלהם שווה בערך כלום (וגם זה בקושי).

#66 Likao

Likao

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 6 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:24

לפני המשפט (במידה וטרם החל), אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך הדין שלך שוב לגבי אסטרטגית ההגנה,
ואם זה הקו שעורך הדין המליץ, מומלץ ביותר להחליף עו"ד (או לפחות לקבל חוו"ד נוספת).

ההקבלה בין סחורה זרוקה על המדרכה (שאגב, גם אותה אתה לא אמור לקחת לעצמך, אלא להעבירה לידי המשטרה),

סליחה ידידי, אבל אני לא חושב שיש מקום לעוקצנות הזאת, סה"כ אנחנו מנהלים דיון רציני. אני גם לא חושב שמדובר ב"מתלהבים שיגבו אתכם בכל מילה", סה"כ נדמה לי שרוב האנשים בפורום (וטרחתי לקרוא אותו קצת לפני שכתבתי) הם אנשים עם ראש על הכתפיים שמסוגלים לנהל שיחה אינטילגנטית ולחשוב על דברים לעומק.
אני כן חושב שרוב האנשים פה לא טרחו לחשוב על הסוף על הפגיעה החמורה שהם פוגעים ביוצרים, וגם שם אני לא מאשים אף אחד, קל מאוד לא לחשוב על האנשים בהם אנחנו פוגעים, המוח האנושי מתוכנת להשתדל לא לחשוב על האנשים בהם המעשים שלנו פוגעים.

ורק ארצה להוסיף למה שכתבתי כבר, בנוגע לטיעון "הון העתק שהחברות עושות", גם אם תטען שהקולנוע זו חוויה יקרה, אם תשווה את העלות של הבילוי בקולנוע לעלותו של כל בילוי אחר (נגיד פאב, מסעדה או בית קפה) תגלה שהקולנוע לא יקר כמו שנדמה לך. למעשה אני חושב שיחס העלות-תועלת שלו גבוה מאוד יחסית לבילויים אחרים, לפחות בתל אביב.

#67 Accounter

Accounter

אני קצת ביישן

• טרולים
  • **
  • 98 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:29

סליחה ידידי, אבל אני לא חושב שיש מקום לעוקצנות הזאת, סה"כ אנחנו מנהלים דיון רציני. אני גם לא חושב שמדובר ב"מתלהבים שיגבו אתכם בכל מילה", סה"כ נדמה לי שרוב האנשים בפורום (וטרחתי לקרוא אותו קצת לפני שכתבתי) הם אנשים עם ראש על הכתפיים שמסוגלים לנהל שיחה אינטילגנטית ולחשוב על דברים לעומק.
אני כן חושב שרוב האנשים פה לא טרחו לחשוב על הסוף על הפגיעה החמורה שהם פוגעים ביוצרים, וגם שם אני לא מאשים אף אחד, קל מאוד לא לחשוב על האנשים בהם אנחנו פוגעים, המוח האנושי מתוכנת להשתדל לא לחשוב על האנשים בהם המעשים שלנו פוגעים.

ורק ארצה להוסיף למה שכתבתי כבר, בנוגע לטיעון "הון העתק שהחברות עושות", גם אם תטען שהקולנוע זו חוויה יקרה, אם תשווה את העלות של הבילוי בקולנוע לעלותו של כל בילוי אחר (נגיד פאב, מסעדה או בית קפה) תגלה שהקולנוע לא יקר כמו שנדמה לך. למעשה אני חושב שיחס העלות-תועלת שלו גבוה מאוד יחסית לבילויים אחרים, לפחות בתל אביב.

אין לי שום בעיה שאתה תחבוש את כובע השקול, ואני את כובע המתלהם,
הרי בכל מקרה אף אחד כאן לא באמת קורא ומפנים, אלא רק מנסים להצדיק עצמם.

אגב, הטיעון של עלות הכרטיס, שכביכול (או לא) יקר, לחלוטין לא רלוונטי,
זכותם של בעלי זכויות היוצרים לקבוע תג מחיר גם של 1000 יורו לכרטיס לסרט,
תרצה - תשלם, לא תרצה - לא תשלם, אך בשום מצב זה לא יכול להוות עילה לגניבה.

#68 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:32

אולי את ה-"מיני דיון" שלכם כדאי להעביר לאשכול: http://www.qsubs.net...showtopic=34796
יפריע לכם אם אפצל את התגובות אל האשכול ההוא?

#69 Accounter

Accounter

אני קצת ביישן

• טרולים
  • **
  • 98 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:39

אולי את ה-"מיני דיון" שלכם כדאי להעביר לאשכול: http://www.qsubs.net...showtopic=34796

אם אתה מקבל תשלום עבור כל תגובה באשכול שפתחת - אז בשמחה.

#70 Likao

Likao

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 6 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:40

אני חושב שוויכוח עקרוני על המוסריות של פורום Qsubs מקומו בדיון "מדוע הפורום נסגר" אבל זו רק דעתי.

#71 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:44

שאלתי שאלה פשוטה בכדי לקבל תשובה פשוטה. לא צריך להתחכם בכל תגובה שלך (זהו לא כובע ההתלהמות; יותר כמו כובע היהירות).

אני חושב שוויכוח עקרוני על המוסריות של פורום Qsubs מקומו בדיון "מדוע הפורום נסגר" אבל זו רק דעתי.

נראה לי שהוויכוח הוא לא על המוסריות של הפורום, אלא על לגיטימיות עבודת הקבוצה.
בכל מקרה... זה לא כזה קריטי, אז אשאיר כאן.

#72 Likao

Likao

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 6 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:45

שאלתי שאלה פשוטה בכדי לקבל תשובה פשוטה. לא צריך להתחכם בכל תגובה שלך (זהו לא כובע ההתלהמות; יותר כמו כובע היהירות).

ותגובתך לעניין העקרוני ?

#73 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:49

ותגובתך לעניין העקרוני ?

ראה לינק לאשכול...? כתבתי שם את דעתי.

#74 Accounter

Accounter

אני קצת ביישן

• טרולים
  • **
  • 98 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:49

מה הכוונה לא בכל תגובה ? אז מתי כן ומתי לא ? בכל תגובה זוגית ? חמישית ?
אגב, מה יותר יפה, כובע(עון ?) ההתלהמות או היהירות ?

#75 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:56

תבין, כשאתה מנסה לצאת שנון ומתחכם בכל תגובה, זה מתחיל להיות מאוס.
יש לי תיאוריה ממש פשוטה: מאחורי כל מגיב אינטנסיבי (בנושא ספציפי) באינטרנט, נמצא אינטרס אישי כלשהו. השאלה היא מה האינטרס שלך...

#76 Likao

Likao

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 6 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:58

ותגובתך לעניין העקרוני ?

ראה לינק לאשכול...? כתבתי שם את דעתי.

קראתי את דעתך ולא הבנתי כל כך מאיפה אתה שואב את הידע שעליו אתה מתבסס, אני מכבד מאוד את העובדה שבשבילך התרגומים העלו את רמת המודעות ליצירות, אבל נדמה לי שנוכל להסכים (במיוחד בהתחשב במצבה העגום של התעשייה בארץ) שאתה היוצא מהכלל שאינו משליך על הכלל. זה נכון שסרט מצליח מכניס מאות מליוני דולרים אבל בדרך כלל סרט כזה גם עולה מאות מליוני דולרים, ותחשיב הרווחיות של אולפני הסרטים היה (עד לפני חמש שנים) שסרט מצליח אחד מממן שמונה סרטים שלא הצליחו, ומכיוון שאין לדעת מה יצליח ומה לא עדיף להוציא סרטים מגוונים כמה שיותר ו"להמר" על יצירות שונות. בטח שמת לב בעצמך שהקולנוע בחמשת השנים האחרונות הפסיק להמר כמעט וחבל.
ובכלל, אם הזכרתי את מודל הרווחיות של התעשייה, בעיניי הוא תמיד היה הוגן מאוד, הוא הולך בערך כך:
כל מי שרוצה לראות את הסרט מייד כשהוא יוצא משלם X.
כל מי שלא דחוף לו ומוכן לראות את הסרט אחרי כמה שבועות משלם 0.8X.
כל מי שממש לא בוער לו ורוצה לראות את הסרט בבית יחכה בערך שנה וישלם 0.4X (לפעמים 0.5X, כשהסרט חדש בספרייה)
וכל ימי שלא באמת מעניין אותו הסרט וסתם רוצה להתכרבל על הספה מול משהו ישלם 0.005X.

זה לא נשמע הוגן ?
הבעיה היא שהגנב המצוי רוצה לשלם 0X ולראות את הסרט יומיים אחרי שיצא בטלוויזיה שלו בבית. ולא אכפת לו מי ייפגע.
(המספרים הם הערכות גסות כמובן, לקחתי 50 ש"ח כ X וגלגלתי את שאר ההערכות משם, גם אם הסכומים לא נכונים הרעיון נכון בכללו)

#77 Accounter

Accounter

אני קצת ביישן

• טרולים
  • **
  • 98 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎20:58

תבין, כשאתה מנסה לצאת שנון ומתחכם בכל תגובה, זה מתחיל להיות מאוס.
יש לי תיאוריה ממש פשוטה: מאחורי כל מגיב אינטנסיבי (בנושא ספציפי) באינטרנט, נמצא אינטרס אישי כלשהו. השאלה היא מה האינטרס שלך...

מאוס כמו מיקי מאוס, או סתם מאוס ?
אם זה כמו מיקי, אני בעד, או לא - אז גם אני בעד.

לסיכום, אני בעד.
אבל נגד (Q)

#78 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎22:01

מאוס כמו מיקי מאוס, או סתם מאוס ?
אם זה כמו מיקי, אני בעד, או לא - אז גם אני בעד.

לסיכום, אני בעד.
אבל נגד (Q)

תמשיך להתחכם והתגובות שלך יגיעו מהר מאוד למזבלה. ראה זאת כאזהרה (אם בכלל אכפת לך; עדיין לא ביררנו את האינטרס האישי).

#79 Darkeye

Darkeye

זהירות, אני נושך!

• חבר של כבוד
  • 2,556 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎22:02

Accounter, אני רואה שמצאת לך חבר.
מצורת ההתנסחות של שניכם אני מתרשם שאתם קשורים לתחום עריכת הדין.
אין בזה פסול. בכל זאת צריך להתפרנס איכשהו...

ההשוואה של שלוגי, ידידי, פחות מתאימה למקרה שלנו. מכיוון שהדיון הוא סביב זכויות יוצרים של קניין רוחני.

אנחנו לא מתעסקים בהפצה, העתקה, מכירה, או כל דבר הקשור באופן ישיר או עקיף לשימוש לא חוקי בקבצי מדיה.
מי שמתעסק בכך עובר על החוק. חד וחלק.

אני רואה בכל אחד מאיתנו אמן בפני עצמו. אנחנו לוקחים משהו ונותנים לו את הפרשנות שלנו.
כמות האפשרויות שבהן ניתן לתרגם קובץ מדיה היא אין-סופית.
אנחנו יושבים ושוקלים בכובד ראש על כל אות ושורה. מנסים להעביר את התחושה המתאימה וכיצד אנחנו מביאים ומביעים את עצמו בתוך היצירה הזו.
אנחנו יוצרים יצירה שכתובה על קובץ טקסט ובעצם משקפת כל אחד מאיתנו.
אם תתן לשני מתרגמים שונים לתרגם קובץ מדיה מסוים תקבל שתי יצירות שונות, מכיוון שכל אחת היא תוצר של האדם שיצר אותה.
זאת האמנות שבאומנות.

אנשים לוקחים תוכנות מסוימות (שלנו אין קשר אליהן) אשר מצליחות לנגן את קובץ המדיה ביחד עם היצירה שלנו, ולחלקם זה גם עושה שכל.
מי שרוצה לעשות דברים כאלו על דעת עצמו, שיהיה לו לבריאות.
אין לנו שליטה על מה שעושה כל אחד בביתו שלו.

אם כבר, אנחנו צריכים לתבוע פיצויים על זכויות יוצרים כשמשתמשים ביצירה שלנו.
אבל מכיוון שכולנו עושים זאת מתוך תחביב, אנחנו נהנים מהסיפוק העצמי שבעצם יצירת היצירה ולא דורשים על כך שום פיצוי חומרי (לפחות עד שהתחילו האיומים של אנשי אלי"ס).
אנשים פה כ"כ אוהבים את התחביב שלהם עד שהם נותנים לכך לגזול יותר זמן מהזמן הפנוי שיש להם ובכך פוגעים בדברים אחרים בחיים שלהם (קריירה, משפחה, לימודים). אנחנו בינינו לבין עצמינו מתבדחים על כך שאנחנו "מכורים".

אנחנו מרגישים די רע בכך שאנחנו באמת מרגישים כיוצרים, אך נאלצים להתחבא מאחורי כינויים "מהתחת".

אם למישהו מפריעה הפירטיות שקיימת ברשת, נא שיטפלו בה.
אם יטפלו בה, אז אנחנו כנראה נאלץ למצוא דברים אחרים ליצור.

הבעתי את דעתי האישית, ותחושתי והבנתי בנוגע לתחביב שלי.

#80 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎18/10/2009‏, ‎22:05

התגובות הועברו לאשכול המתאים.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים