למה אתאיזם זה מחלה קשה.
נכתב ב- 31/05/2010, 01:03
נכתב ב- 31/05/2010, 01:04
אולי זה לא עניינך ?אולי תחליטו מה אתם?

That's the way the cookie crumbles
נכתב ב- 31/05/2010, 01:05
זה פשוט לא מסתדר ביחד אתיאסט-יהודי.
טוב, לילה טוב מחר אוניברסיטה^^
נכתב ב- 31/05/2010, 01:06
הספר פשוט מרתק!אופק, בקשר לספר שאילן המליץ, תן חוות דעת קצרה
אולי אני אקח אותו בשבוע הספר הקרב ובא.אני לא משייך את עצמי לשום דת.אז אתה מחשיב את עצמך כלא יהודי ואתה יהודי ? או שאתה בכלל נוצרי... ? XDemoticon.gif
אני מאמין שדת נוצרה על ידי האדם כדי לשעבד אנשים אחרים.
איפה ראית שרשמתי כזה דבר?
לצערי עדיין לא יצא לי לקרוא את כולו, די עסוק בזמן האחרון וכשיש זמן פנוי אני באשכול הזה P:
אני בדיוק נמצא בפרק המדבר על שורשי הדת, מתקשר לתגובה שלך, פשוט מרתק!
למען האמת, גם אני חשבתי יחסית כמוך ב"איך ולמה נוצרה הדת", ומסתבר שלדוקינס ולמדענים רבים אחרים יש הרבה דעות מעט שונות (לא מנוגדות כמובן, והוא לא סותר אף דעה וגם לא את שלך למשל).
בכל אופן, תוכל תמיד להשאיל אותו מספרייה ציבורית אם אתה לא מעוניין לקנות, למרות שאני אישית קניתי.
"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 01:07
הלפ, קח עצה שאילן (אם אני לא טועה) כתב כאן לפני כמה חודשים.
תשיג את הספר: "יש אלוהים?" של ריצארד דוקינס ופשוט תקרא.
לפי אחד הנעוצים שלך, זה נראה שפעם היית אדם רציונאלי (לפני הצבא) וחיפשת באמת ובתמים תשובות, ואולי אז המקורות שמהם קיבלת את המידע לא היו מדויקים מספיק, זה קורה.
אל תדאג אני סגור לגמרי על הדרך ויודע איפה הנ.צ לחיפוש
אני לא חזרתי בתשובה מההוכחות הללו, זה היה מעט מדי בשביל בהמה כמוני.
עד שאתה לא לומד גמרא, אתה לא מבין כלום.
נכתב ב- 31/05/2010, 01:08
תודה, באמת כיף לי.ממש לא.נ.ב אני חושב שמי שאתאיסט הוא מתבייש בזה שהוא יהודי , כי עצם היהדות זה ההסטוריה של העם היהודי ... אז מה הקטע.
אני למשל מגדיר את עצמי כאטאיסט, וגם כיהודי גאה.
שיהיה לך בכיף
...אגב,..לשיטתך..מה זה יהודי?

יהודי מבחינתי הוא כל מי שמגדיר את עצמו כיהודי, ומרגיש קשור למורשת ולהווי התרבותי וההיסטורי של העם היהודי.
לא ודווקא מבחינת היהדות כדת, אלא כלאום מאוחד.
איני רואה זאת כך.יהודי צריך להאמין בתורה, ואם אתה לא מאמין כפי שאתה טוען אז אתה לא יהודי.
ככה אני רואה את זה לפחות
אני מאמין בתורה כספר הסטוריה (סובייקטיבי אומנם), וכהוכחה ברורה שהיה עם יהודי שחי בארץ ישראל.
אני מאוד אוהב את ספר התורה, אבל זה לא אומר שאאמין לכל הסיפורים הנפלאים (באמת) ולחוקים הנמצאים בו.
בד"א, שנה שעברה סיימתי את הבגרות שלי בתנ"ך, ואני חייב לומר שזה אחד המקצועות שהכי אהבתי בשנות לימודי הקצרות. יש לי המון הערכה אל הספר הזה, ואני נהנה מאוד לקרוא בו ולפירושים שונים היוצאים ממנו.
לילה טוב לכולם!

נכתב ב- 31/05/2010, 01:10
נכתב ב- 31/05/2010, 01:11
חולק עליך בנוגע לתנ"ך, יום ראשון בגרות ואני כבר לא יכול לסבול את המקצוע הזה..תודה, באמת כיף לי.ממש לא.נ.ב אני חושב שמי שאתאיסט הוא מתבייש בזה שהוא יהודי , כי עצם היהדות זה ההסטוריה של העם היהודי ... אז מה הקטע.
אני למשל מגדיר את עצמי כאטאיסט, וגם כיהודי גאה.
שיהיה לך בכיף
...אגב,..לשיטתך..מה זה יהודי?
יהודי מבחינתי הוא כל מי שמגדיר את עצמו כיהודי, ומרגיש קשור למורשת ולהווי התרבותי וההיסטורי של העם היהודי.
לא ודווקא מבחינת היהדות כדת, אלא כלאום מאוחד.איני רואה זאת כך.יהודי צריך להאמין בתורה, ואם אתה לא מאמין כפי שאתה טוען אז אתה לא יהודי.
ככה אני רואה את זה לפחות
אני מאמין בתורה כספר הסטוריה (סובייקטיבי אומנם), וכהוכחה ברורה שהיה עם יהודי שחי בארץ ישראל.
אני מאוד אוהב את ספר התורה, אבל זה לא אומר שאאמין לכל הסיפורים הנפלאים (באמת) ולחוקים הנמצאים בו.
בד"א, שנה שעברה סיימתי את הבגרות שלי בתנ"ך, ואני חייב לומר שזה אחד המקצועות שהכי אהבתי בשנות לימודי הקצרות. יש לי המון הערכה אל הספר הזה, ואני נהנה מאוד לקרוא בו ולפירושים שונים היוצאים ממנו.
לילה טוב לכולם!
מה גם שתוכנית הלימודים מטומטמת, מה אני צריך ללמוד על פאקינג חוקי עבדים ושפחות מלפני 2500 שנה? איך זה יתרום לי בחיים?
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 01:13
הוא אמר שהוא רואה בתנ"ך ספר הסטוריה... הרגע קראת לו בור ועם הארץאגב, על פי השקפתי ...מי שלימד אותך שספר התנ"ך הוא ספר היסטוריה הוא פשוט בור ועם הארץ. (ואני מורה בפועל וסטודנט לחינוך מיוחד)

בכל מקרה ,
אז אתה מאמין בהסטוריה של העם היהודי ? אבל לא בהכל ? מאמין בכל המאורעות שהיו להם כל עוד זה לא בגדר נס או כל קשר ל"אלוקים" ? אז איך אתה אומר שאתה מרגיש קשור ....

אופק.. עכשיו אתה סתם לא מדבר לעניין , יכולת להגיד אותו דבר על ספר הסטוריה ... אבל בחרת להגיד תנ"ך... שים לב.
"מה יעזור לי לקרוא על איזה מישו בן 30 שכבש הרבה ארצות ???"
נכתב ב- 31/05/2010, 01:16
המשפחה שלי יהודית, החברים שלי יהודים, ובעצם כמעט כל מי שאני מכיר יהודי.
טבעי שמישהו במקום שלי ירגיש אחווה וקרבה לאותם אנשים שמשותף להם דבר כזה שעבר מפה לאוזן אלפי שנים.
אך זה לא בשום פנים ואופן אומר שאני אהיה חייב להאמין באותם דברים, מבין?

- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 01:17
כל ידיעה שישנה בתורה באה ללמד תוכן מסויים וכנ"ל בתורה שבעל פה. את הכרונולוגיה המדוייקת זה לא ממש מעניין אלא אם כן זה נוגע ללימוד מסויים הלכתי
כמו למשל מי קבע שהלכה כך ומי חלק עליו עליו כי יש בזה חשיבות לגבי ההלכה שתקבע בהמשך שהרי ..מה זה חשוב עכשיו...2 בלילה
לילה טוב
נכתב ב- 31/05/2010, 01:19
השאלה שענית עליה הופנת ל - BaltinatoRאני אישית מרגיש קשור ליהדות ולעם היהודי, כי גדלתי לתוך זה, אין מה לעשות..
טבעי שמישהו במקום שלי ירגיש אחווה וקרבה לאותם אנשים שמשותף להם דבר כזה שעבר מפה לאוזן אלפי שנים.
השאלה שהפניתי אליך הייתה על מה שאמרת על לימוד תנ"ך.. תקרא שוב ותענה לי , מעניין.
אני אישית מרגיש קשור ליהדות ולעם היהודי, כי גדלתי לתוך זה, אין מה לעשות..
אבל לפחות תבדוק כמו בנאדם נורמלי ולא בעזרת ספרים שבאים להלעיז שאבותיך היו טמבלים ופתאים, לא?
קצת כבוד למשפחה שלך!
אם כבר אתם "אתיאסטים-ישראלים"

כנראה שאתם לא מבינים את המשמעות האמיתית של המושג "אתיאסט"
לא חשבתי אחרת....מי שלימד אותך שספר התנ"ך הוא ספר היסטוריה הוא פשוט בור ועם הארץ.
נכתב ב- 31/05/2010, 01:21
למה לא לעניין? יש ערך כלשהו בלימוד על חוקי עבדים ושפחות במאה ה21 בישראל?אגב, על פי השקפתי ...מי שלימד אותך שספר התנ"ך הוא ספר היסטוריה הוא פשוט בור ועם הארץ. (ואני מורה בפועל וסטודנט לחינוך מיוחד)
אופק.. עכשיו אתה סתם לא מדבר לעניין , יכולת להגיד אותו דבר על ספר הסטוריה ... אבל בחרת להגיד תנ"ך... שים לב.
"מה יעזור לי לקרוא על איזה מישו בן 30 שכבש הרבה ארצות ???"
או על חוקים המתקשרים לחקלאות, כאשר אני בכלל לא חקלאי? או הקשורים לבית המקדש? וכו' וכו' וכו'
ולא אמרתי שכל מה שכתוב בתנ"ך לא שווה שיסתכלו עליו, יש בהחלט סיפורים ומעשיות שמלמדים דבר או שניים, אבל לא צריך להתייחס אליהם מעבר לזה.
אולי לכל היותר בערכים ספרותיים או היסטוריים, אבל לא באופן דתי.
והיסטוריה חשובה מאוד, כדי שנוכל להימנע מטעויות העבר, נצטרך ללמוד אותן קודם, ועדיף שנלמד מדף מאשר על בשרנו (ככה אני רואה את זה).
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 01:23
פתחת כאן תיבת פנדורה קטנה נראה ליוהיסטוריה חשובה מאוד, כדי שנוכל להימנע מטעויות העבר, נצטרך ללמוד אותן קודם, ועדיף שנלמד מדף מאשר על בשרנו (ככה אני רואה את זה).

נכתב ב- 31/05/2010, 01:23
למה אני צריך לדעת שעבד משתחרר בשנת היובל? זה נוגע לי באיזשהו אופן?כמו שהגיב אופק שסולד מידיעות מיותרות, כך גם חכמינו ז"ל סולדים מידיעות מיותרות.
כל ידיעה שישנה בתורה באה ללמד תוכן מסויים וכנ"ל בתורה שבעל פה. את הכרונולוגיה המדוייקת זה לא ממש מעניין אלא אם כן זה נוגע ללימוד מסויים הלכתי
כמו למשל מי קבע שהלכה כך ומי חלק עליו עליו כי יש בזה חשיבות לגבי ההלכה שתקבע בהמשך שהרי ..מה זה חשוב עכשיו...2 בלילה
לילה טוב
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 01:25
נכתב ב- 31/05/2010, 01:26
אני מצטער לבשר לך, ותוכל להכחיש זאת כמה שתרצה, אבל גם אבותיך היו קופים.אני אישית מרגיש קשור ליהדות ולעם היהודי, כי גדלתי לתוך זה, אין מה לעשות..
אבל לפחות תבדוק כמו בנאדם נורמלי ולא בעזרת ספרים שבאים להלעיז שאבותיך היו טמבלים ופתאים, לא?
קצת כבוד למשפחה שלך!
ויהיו כאלה שיחלקו עליך ויגידו שקופים לא טמבלים.
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 01:27
חחחחחכשהחרדים יהיו בשלטון (עוד 20 שנה בטח) יהיה לזה חשיבות בטח.
העתיד לא כזה ורוד

- סטיבן ויינברג..
ע
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים