מהפיכות מסביבנו אתם קולטים?
נכתב ב- 02/02/2011, 20:16
אבל מה, אי אפשר לתמוך בדיקטטור אכזר רק כי הוא בעדנו.
אני, בתור אדם דמוקרטי, רוצה שבכל מדינה תהיה דמוקרטיה, גם אם הדיקטטור שנמצא מתון ומערבי יחסית לאחרים.
אני לא יודע מאיפה המצאת שהפנאטים מניעים את המהפכות האלה, כי זה הפוך.
באיראן הייתה מהפכה שכשלה של לוחמי החופש.
בתונסיה הייתה מהפכה שהצליחה של לוחמי החופש.
במצרים המהפכה התחילה מפייסבוק, של אנשים שרוצים סוף לדיקטטורה, ולא סביר שפתאום גורם פנאטי ישתלט על המהומות, כי הם רק חלק קטן מההמון שמוחה.
אני, בכל אופן, אופטימי שהמצרים יבחרו את מה שטוב בשבילם, בתקווה שיהיה פיקוח בינלאומי.
נכתב ב- 02/02/2011, 20:25
מובארק הוא לא דיקטטור אכזר, בוא לא נגזים, יש לו ממשל מושחת, זה נכון, אבל יחסית ל"דיקטטור" הוא מאוד מתון, אחמדיני'גאד נמצא במדינה "דמוקרטית" כהגדרתו והוא פי אלף יותר דיקטטור ממובארק.מובארק היה מעולה לישראל. יותר טוב ממנו לא יכולנו לבקש.
אבל מה, אי אפשר לתמוך בדיקטטור אכזר רק כי הוא בעדנו.
אני, בתור אדם דמוקרטי, רוצה שבכל מדינה תהיה דמוקרטיה, גם אם הדיקטטור שנמצא מתון ומערבי יחסית לאחרים.
אני לא יודע מאיפה המצאת שהפנאטים מניעים את המהפכות האלה, כי זה הפוך.
באיראן הייתה מהפכה שכשלה של לוחמי החופש.
בתונסיה הייתה מהפכה שהצליחה של לוחמי החופש.
במצרים המהפכה התחילה מפייסבוק, של אנשים שרוצים סוף לדיקטטורה, ולא סביר שפתאום גורם פנאטי ישתלט על המהומות, כי הם רק חלק קטן מההמון שמוחה.
אני, בכל אופן, אופטימי שהמצרים יבחרו את מה שטוב בשבילם, בתקווה שיהיה פיקוח בינלאומי.
אל תקח דוגמא את ניסיון המהפכה שכשלה באיראן, שאפילו לא הייתי קורא לה ניסיון. תהיה בטוח שכל עוד דתיים פנאטים נמצאים בשלטון במדינה ערבית שום מהפכה שבעולם לא תעבוד, הדתיים הפנאטים עקשנים, עובדה שהטליבאן לא ניפל באפגניסטן לפני שארה"ב פלשה, ואני יכול הבטיח לך שהדמוקרטים בארה"ב בחיים לא היו פולשים לאפגניסטן, זה ההבדל בין איראן לבין מובארק היום או השאה בזמנו. הרצון לדמוקרטיה באיראן הביא את הדתיים הפנטיים לשלטון, וגם את החמאס לשלטון בעזה. אין מה לעשות העולם הערבי פרימטיבי, איך שלא תסתכל על זה, ומובארק הוא הרע במיעוטו, גם בשביל הערבים.
נכתב ב- 02/02/2011, 20:35
תשאלו אותו אם יתכן שתקום מדינה דוקרטית נורמלית בין הערבים.
שלא תשלו את עצמכם, ערבים צריכים רק שליט חזק ומפחיד, אחרת הם גונבים אפילו את המרזב או הפגוש או השן זהב של עצמם
נכתב ב- 02/02/2011, 20:37
חח כמה שזה גזעני, זה לא לגמרי לא נכון.ערבים צריכים רק שליט חזק ומפחיד, אחרת הם גונבים אפילו את המרזב או הפגוש או השן זהב של עצמם
הרבה ניצלו את המהפכות, הן במצרים והן בתוניסיה, כדי לבזוז חנויות ובתים. כמובן שאני לא מכליל את כולם.
נכתב ב- 02/02/2011, 20:38
נכתב ב- 02/02/2011, 20:39
טורקים הם לא ערבים, כנ"ל איראנים. אתה מתבלבל עם מוסלמים.אתה יודע מה טעיתי...דוגמא מצויינת לדמוקרטיה אנושית ומתחשבת בזכויות אדם שמוציאה רק טוב ומשפיעה שלווה..זה טורקיה.
נכתב ב- 02/02/2011, 20:44
טורקים זה מחבל הסודטים או מהרביירה או משהו..לא?
נכתב ב- 02/02/2011, 20:44
מובארק הוא לא דיקטטור אכזר, בוא לא נגזים, יש לו ממשל מושחת, זה נכון, אבל יחסית ל"דיקטטור" הוא מאוד מתו.
אם הוא לא היה כזה דיקטטור, כנראה לא היו מגיעים כמיליון בני-אדם להפגנה נגדו. אף-אחד פה הוא לא אזרח מצרי, אז אין פה לאף אחד מושג מהי מדיניות הפנים שלו.
נכתב ב- 02/02/2011, 20:47
אולי עכשיו, עם תהליך הגלובליזציה שמתרחש במהירות בעזרת האינטרנט, העולם המוסלמי והערבי ייתפתחו.יש כאן מישהו שלמד או מכיר מישהו שלמד מיזרחנות?
שלא תשלו את עצמכם, ערבים צריכים רק שליט חזק ומפחיד, אחרת הם גונבים אפילו את המרזב או הפגוש או השן זהב של עצמם
אף אחד לא צריך שליט חזק ומפחיד, כולנו בני אדם וכולנו רוצים חופש ושיוויון.
בכל אופן, עם כל המהפכות שמתרחשות שם, אני אופטימי, זה רק לטובתינו, גם אם במקרה אחד מהדיקטטורים הוא לטובתנו. מצרים לא תהיה האחרונה.
נכתב ב- 02/02/2011, 20:49
נכתב ב- 02/02/2011, 20:56
נקווה שאתה צודק וזה באמת לטובתנו. בכל מקרה אני לא מרוצה אפילו מהממשל במדינה שלנו ובת הברית הקרובה ביותר שלנו - ארה"ב.אולי עכשיו, עם תהליך הגלובליזציה שמתרחש במהירות בעזרת האינטרנט, העולם המוסלמי והערבי ייתפתחו.יש כאן מישהו שלמד או מכיר מישהו שלמד מיזרחנות?
אף אחד לא צריך שליט חזק ומפחיד, כולנו בני אדם וכולנו רוצים חופש ושיוויון.
בכל אופן, עם כל המהפכות שמתרחשות שם, אני אופטימי, זה רק לטובתינו, גם אם במקרה אחד מהדיקטטורים הוא לטובתנו. מצרים לא תהיה האחרונה.
ד"א אילן, בנוגע לשיחותנו הקודמות- הדמוקרטים בארה"ב טובים לעולם מושלם, בו אין רעים ואין מלחמות וכולם חיים בשלום, אבל בעולם שבו האיסלאם הקיצוני הוא איום ממשי לעולם כולו, חייבים ממשל רפובליקני בארה"ב שידע לבצע החלטות קשות כמו לצאת למלחמה, כי ראינו שהדמוקרטים מתעוררים רק אחרי שמפציצים אותם(פרל הארבור), לפני זה הם מנסים לדבר, כמו שאובמה הטיפש ממשיך לנסות לדבר עם אחמדיניג'אד.
נכתב ב- 02/02/2011, 21:13
ערבים, מוסלמים, זה בעצם כמעט אותו דבר.טורקים הם לא ערבים, כנ"ל איראנים. אתה מתבלבל עם מוסלמים.אתה יודע מה טעיתי...דוגמא מצויינת לדמוקרטיה אנושית ומתחשבת בזכויות אדם שמוציאה רק טוב ומשפיעה שלווה..זה טורקיה.
נכתב ב- 02/02/2011, 21:18
אוי הטיפשות....ערבים, מוסלמים, זה בעצם כמעט אותו דבר.טורקים הם לא ערבים, כנ"ל איראנים. אתה מתבלבל עם מוסלמים.אתה יודע מה טעיתי...דוגמא מצויינת לדמוקרטיה אנושית ומתחשבת בזכויות אדם שמוציאה רק טוב ומשפיעה שלווה..זה טורקיה.
נכתב ב- 02/02/2011, 21:26
אני יודע שערבים זה לאום ואיסלאם זה דת, אני לא מטומטם.אוי הטיפשות....ערבים, מוסלמים, זה בעצם כמעט אותו דבר.טורקים הם לא ערבים, כנ"ל איראנים. אתה מתבלבל עם מוסלמים.אתה יודע מה טעיתי...דוגמא מצויינת לדמוקרטיה אנושית ומתחשבת בזכויות אדם שמוציאה רק טוב ומשפיעה שלווה..זה טורקיה.
אבל אם נראה קרוב יותר, נראה שלא כולם ערבים, איראן הם לא ערבים אלא פרסים ובכל זאת מוסלמים.
הערבים הנוצריים הרבה פחות קיצוניים ממוסלמים, את מסכימה איתי על זה?
נכתב ב- 03/02/2011, 01:07
דבר ראשון הגיעו חצי מיליון (לפי דיווחים של עיתונונאים זרים ולא אל ג'זירה שהיא בעלת אינטרסים)מובארק הוא לא דיקטטור אכזר, בוא לא נגזים, יש לו ממשל מושחת, זה נכון, אבל יחסית ל"דיקטטור" הוא מאוד מתו.
אם הוא לא היה כזה דיקטטור, כנראה לא היו מגיעים כמיליון בני-אדם להפגנה נגדו. אף-אחד פה הוא לא אזרח מצרי, אז אין פה לאף אחד מושג מהי מדיניות הפנים שלו.
וחצי מיליון מתוך 85 מיליון תושבים זה כמו שבישראל יבואו להפגנה כ-50 אלף איש
אז בשביל 50,000 איש הממשלה תתפטר? נו בחיית
דווקא כמות המפגינים היא לא העניין פה. העניין הוא הפיזור של ההפגנות והמחאה שמתפשטת בכל מקום (בכמויות קטנות)
ואם לא הייתה אל ג'זירה בעולם
ואובמה היה חוזר לחור שלו וסותם ת'פה- לא הייתה שום הפיכה.
נכתב ב- 03/02/2011, 01:56
זה המזל שלהם...
נכתב ב- 03/02/2011, 19:31
נכתב ב- 03/02/2011, 23:12
לידיעתך, גם הסיבה לכך שבתקופת התנ"ך האזור שלנו היה מפותח מאוד יחסית לשאר (מה שבין היתר הוביל לעובדה שהתנ"ך מפורסם בכל העולם) קשורה למשאבים של הטבע.ערבים אידיוטים, לא מפתיע...אם לא היה להם את אוצרות הטבע של הנפט והגז המדינות האלה לא היו שוות כלום.
זה המזל שלהם...
העולם תמיד סבב סביב המשאבים של הטבע...
נכתב ב- 05/02/2011, 14:55
לא הבנתי מה אתה מנסה לאמר פה.לידיעתך, גם הסיבה לכך שבתקופת התנ"ך האזור שלנו היה מפותח מאוד יחסית לשאר (מה שבין היתר הוביל לעובדה שהתנ"ך מפורסם בכל העולם) קשורה למשאבים של הטבע.ערבים אידיוטים, לא מפתיע...אם לא היה להם את אוצרות הטבע של הנפט והגז המדינות האלה לא היו שוות כלום.
זה המזל שלהם...
העולם תמיד סבב סביב המשאבים של הטבע...
העובדה שרוב המדינות המוסלמיות (כי לא כולם ערבים, בשביל לדייק) נמצאות על נפט עושות את אותן מדינות לחשובות, העובדה שרוב המדינות הללו דיקטטוריות לא ממש עוזר לכך ולכן רוב העולם זקוק נואשות לנפט שנמצא בכל האיזור הזה.
כפי שCLIPSE אמר, המדינות הללו היו מיותרות אם הם לא היו יושבים על אותן אוצרות טבע.
נכתב ב- 10/02/2011, 22:15
מובארק צפוי אוטוטו להודיע על התפטרותו המיידית. איזה כאוס ואי ודאות יהיה צפויים עכשיו..
העיקר שהאחים המוסלמים לי קחו את השלטון, ולשמחתי רוב הסיכויים שזה לא יקרה, מקווה לא להתבדות..
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים