עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

גמר המונדיאל, גרמניה - ארגנטינה

• אנא התחבר בכדי להגיב
75 תגובות לנושא זה

#61 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎10:57

לא הגיע למסי שחקן מצטיין זה נכון, אבל הגיע לארגנטינה לנצח?

למה בדיוק? בגלל שטות של ההגנה הגרמנית שנתנה מתנה להיגוואין המחמיצן הסדרתי?

או בגלל שהוא הכניס מנבדל ועשה לעצמו פאדיחות כשרץ לקהל?

היו כמה הזדמנויות, אבל בכללי הם הסתגרו ובנו על מתפרצות וטעויות בהגנה הגרמנית. שיחקו לא משהו.

באופן כללי ארגנטינה שיחקה יותר טוב. הגנתית והתקפית.

באיירן שיחקה כמו בארסה. הנעת כדור חסרת תועלת במשך כל המשחק, עם נסיונות כושלים להגביה כדורים לרחבה מהאגפים.

ארגנטינה הצליחה לפרוץ את ההגנה של באיירן ואמנם לא הגיעה ליותר מידי מצבים של גול 100%, אבל היא התקיפה הרבה יותר וסיכנה יותר.

חוץ מהקורה של באיירן דקה 46 (מהקרן) גרמניה לא הגיעה לשום מצב כל המשחק אני חושב.. הם רק התמסרו בין אחד לשני. וזה די מעצבן למען האמת.

אם לא נוייר שנתן שקט וביטחון לגרמניה, אני מאמין שארגנטינה גם הייתה כובשת.

דני נוימן, איך הייתה הטיסה? :]

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#62 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎12:11

כל הכבוד לגרמניה, היא ראויה לגמרי לזכייה. היה לה קשה הלילה, אבל בסופו של דבר סיימה בקלאס. לשורלה יש הרבה מניות בניצחון הזה, הבישול שלו לגצה היה פשוט נפלא.

ספארקלס, נכון שגרמניה לא הבריקה בכל הטורניר, אבל כמה נבחרות שזכו כן? איטליה וספרד במונדיאלים הקודמים מאוד שיעממו אותי וגם הם כמו גרמניה נזקקו למזל של אלופים כדי לזכות. גרמניה נתנה לפרקים במונדיאל הזה כדורגל טוב וקבוצתי, גם אם לא באופן קבוע. אל תשכח גם שהשחקן הכי טוב שלהם רויס נפצע שבוע לפני הטורניר, אין לי ספק שאיתו היינו רואים גרמניה יותר מרשימה.

לגבי חצי הגמר נכון שברזיל התפרקה לחלוטין, אבל אי אפשר שלא להעריך נבחרת שכובשת ב-6 דקות ארבעה שערים במעמד כזה, זה מראה על עוצמה מנטלית וניצול מקסימלי של מצבים. הרבה נבחרות היו יורדות לבונקר אחרי שהיו עולות ליתרון על ברזיל, אבל גרמניה ראתה הזדמנות לגמור את המשחק ועשתה את זה במהירות וביעילות מרשימה.

מונדיאל קודם אגב גרמניה הייתה יותר מלהיבה ונתנה שלוש רביעיות מרשימות מאוד, אבל ראינו שזה בסוף לא הביא לה כלום, מול ספרד במאני טיים היא נעלמה והפעם היא ידעה להגיע לשיא במאני טיים.

בסופן של דבר מדובר בטורניר בתנאי מזג אוויר קשים אחרי עונה מתישה במיוחד, וזכייה בו מוכיחה בעיקר על אופי. לצפות מנבחרת להציג רמה של קבוצה זה פשוט לא ריאלי.

מגיע במיוחד לחבר'ה הותיקים שווייני, להאם  וקלוזה, שלהם כנראה זאת הייתה ההזדמנות האחרונה.

רק לא הבנתי עדיין מה ההוודס הזה עושה בהרכב.

ארגנטינה הציגה בגמר את משחקה הטוב ביותר, וזה אומר הכל. חבל לי שהולנד לא עלתה לגמר..

ומסי? פיפא המושחתים רצו לנחם אותו. חאמס, רובן או מולר היו אמורים לקבל את הפרס. גם למסצ'רנו הגיע לפניו.

סה"כ היה שלב בתים מהנה, ונוקאאוט מאוד מאכזב. ובכל זאת, זה האירוע הכי מרגש ומעניין בספורט המקצועני, נחכה עוד 4 שנים למונדיאל הבא, בתקווה שנראה כדורגל טוב יותר . :)

הלו, הלו, לא הטלתי ספק בהיותה של גרמניה זוכה ראויה. אין ספק שהיא הנבחרת הכי טובה בטורניר הזה, וגם אם היא לא הייתה הכי ראויה, זה פיצוי נפלא על האכזבות מהטורנירים המצוינים בשנים קודמות.

היא גם הרבה יותר מלהיבה מזוכות עבר, זה ברור לי.

ועדיין, היא לא דומיננטית על המגרש כמו זוכות עבר. אין מה להשוות מול ספרד של 2010, שאומנם לא הייתה מלהיבה, אבל לא היה ספק לרגע שהיא עדיפה על כל נבחרת אחרת. או למשל איטליה 2006, שהייתה משעממת לחלוטין, אבל הייתה טובה יותר מהיריבה בכל משחק שלה.

וכמובן שאין מה לדבר על ברזיל 2002.

אני מניח שזה לא עניין של כדורגל, אלא עניין של מנטליות, כי חוץ משויינשטייגר אף אחד לא הציג משחק יוצא דופן בגרמניה, ואם ביום כזה הם מנצחים את ארגנטינה, זה אומר הכל.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#63 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,903 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎13:45

לא הגיע למסי שחקן מצטיין זה נכון, אבל הגיע לארגנטינה לנצח?

למה בדיוק? בגלל שטות של ההגנה הגרמנית שנתנה מתנה להיגוואין המחמיצן הסדרתי?

או בגלל שהוא הכניס מנבדל ועשה לעצמו פאדיחות כשרץ לקהל?

היו כמה הזדמנויות, אבל בכללי הם הסתגרו ובנו על מתפרצות וטעויות בהגנה הגרמנית. שיחקו לא משהו.

באופן כללי ארגנטינה שיחקה יותר טוב. הגנתית והתקפית.

באיירן שיחקה כמו בארסה. הנעת כדור חסרת תועלת במשך כל המשחק, עם נסיונות כושלים להגביה כדורים לרחבה מהאגפים.

ארגנטינה הצליחה לפרוץ את ההגנה של באיירן ואמנם לא הגיעה ליותר מידי מצבים של גול 100%, אבל היא התקיפה הרבה יותר וסיכנה יותר.

חוץ מהקורה של באיירן דקה 46 (מהקרן) גרמניה לא הגיעה לשום מצב כל המשחק אני חושב.. הם רק התמסרו בין אחד לשני. וזה די מעצבן למען האמת.

אם לא נוייר שנתן שקט וביטחון לגרמניה, אני מאמין שארגנטינה גם הייתה כובשת.

דני נוימן, איך הייתה הטיסה? :]

הייתי עייף.. חח

-

תמונה שפורסמה

#64 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎13:48

ספארקלס איטליה לא הייתה יותר טובה במשחקים מול אוסטרליה, גרמניה וצרפת ב-2006. היו משחקים שקולים והיו הרבה החמצות והיא פשוט זאת שהצליחה להכניס את הכדור לרשת, ממש לא הייתה לה עליונות בטורניר הזה, אלא מזל של אלופים. בנוקאאוט צרפת הרשימה הרבה יותר ממנה וגם הייתה לה דרך יותר קשה לגמר.

גם ספרד הייתה פחות טובה מפרגוואי ב-2010, לה נפסל שער חוקי ובכלל היה לה הרבה מזל, גם בגמר ההחמצות הגדולות היו של הולנד ורובן.

האופי וקצת מזל מנצחים בסופו של דבר טורנירים כאלה, והפעם היה לגרמנים את האופי וגם את המזל הזה שהאלופים זקוקים לו.

#65 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎13:55

ספארקלס איטליה לא הייתה יותר טובה במשחקים מול אוסטרליה, גרמניה וצרפת ב-2006. היו משחקים שקולים והיו הרבה החמצות והיא פשוט זאת שהצליחה להכניס את הכדור לרשת, ממש לא הייתה לה עליונות בטורניר הזה, אלא מזל של אלופים. בנוקאאוט צרפת הרשימה הרבה יותר ממנה וגם הייתה לה דרך יותר קשה לגמר.

גם ספרד הייתה פחות טובה מפרגוואי ב-2010, לה נפסל שער חוקי ובכלל היה לה הרבה מזל, גם בגמר ההחמצות הגדולות היו של הולנד ורובן.

האופי וקצת מזל מנצחים בסופו של דבר טורנירים כאלה, והפעם היה לגרמנים את האופי וגם את המזל הזה שהאלופים זקוקים לו.

ראיתי את הגמר הזה בכלא צבאי, זה היה שגלעד שליט נחטף בערך לא?

(אני מדבר על 2006)

אני גם חושב שצרפת הייתה באותם שנים עדיפה / גרמניה. :)

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#66 avihai23

avihai23

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,247 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎17:33

אני לא מבין בכלל את הביקורות נגד ארגנטינה.
"לא הגיע לארגנטינה לקחת את הגביע".
ארגנטינה היא קבוצה לא מאוזנת.
אמנם יש לה סופר התקפה אבל בשאר חלקי המגרש אין לה איזון. ארגנטינה הבינה את זה מעולה ויישמה את המסקנות... לא צריך להזכיר מה קרה איתה כשהיא שיחקה כדורגל פתוח בטורנירים קודמים.

גרמניה לקחה את הטורניר ובצדק.
ארגנטינה נתנה טורניר גדול - ואם היא הייתה זוכה היה מגיע לה לזכות.

#67 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎17:53

אביחי איזה מגיע לה, לקחה את כל המשחקים ב1-0 קטן,

חוץ מנגד ניגריה, וגם זה הגיע בדקה 90, רק אתה אוהב כדורגל כזה... :(

זה כמו שאתה תמיד אומר צ'לסי לא עושה בונקר, זה הגנתי מאוד. חחחח

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#68 avihai23

avihai23

• ותיקים
  • 3,247 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎19:15

לגבי המשחק עצמו:
לדעתי - מאמן ארגנטינה סבאלה הרס קצת את ארגנטינה במחצית השנייה.

במחצית הראשונה ארגנטינה שיחקה עם 2 קווים של 4 ומסי והיגוואין למעלה. ארגנטינה הייתה מאוד קומפקטית במערך הזה שכן אנזו פרס או לבאצי תמיד סגרו את להאם וגרמניה התקשתה מאוד לייצר מצבים. כמו כן מסי והיגוואין היו חופשיים למעלה בלי לסגור שטחים יתר על המידה בעבודת הגנה וכך מסי היה חופשי ורענן בהתקפה - ראינו התקפות מסוכנות מאוד של ארגנטינה במחצית הראשונה.

במחצית השנייה לא הבנתי את החילוף הטיפשי שסבאלה עשה (אלא אם כן נכפה עליו)...
הוא הוציא את לבאצי שעשה עבודה מעולה בכל חלקי המגרש והכניס את אגוארו ובכך שינה את השיטה ל4-3-3. במערך הזה מסי ואגוארו היו צריכים לכסות הרבה יותר שטחים ומסי קצת איבד באלנס... כמו שראינו בהארכה.

עוד נקודה שלדעתי הייתה מכרעת אתמול - ארגנטינה עם יום מנוחה פחות לאחר ששיחקו 120 דקות נגד הולנד. לא יודע אם זה הוגן.

#69 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎19:23

אגב רק לי זה הפריע שכולם דיברו על גצה והתעלמו משורלה? לדעתי הוא בכלל עשה את הגול, הוא פרץ מהצד, השאיר אבק למסצ'רנו והרים באומנות לגצה בין שני שחקנים. גצה סיים נפלא, אבל המהלך המשמעותי היה של שורלה.

• Sparkles, avihai23 ו mad_clown אוהבים את זה

#70 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎19:25

לגבי המשחק עצמו:
לדעתי - מאמן ארגנטינה סבאלה הרס קצת את ארגנטינה במחצית השנייה.

במחצית הראשונה ארגנטינה שיחקה עם 2 קווים של 4 ומסי והיגוואין למעלה. ארגנטינה הייתה מאוד קומפקטית במערך הזה שכן אנזו פרס או לבאצי תמיד סגרו את להאם וגרמניה התקשתה מאוד לייצר מצבים. כמו כן מסי והיגוואין היו חופשיים למעלה בלי לסגור שטחים יתר על המידה בעבודת הגנה וכך מסי היה חופשי ורענן בהתקפה.

במחצית השנייה לא הבנתי את החילוף הטיפשי שסבאלה עשה (אלא אם כן נכפה עליו)...
הוא הוציא את לבאצי שעשה עבודה מעולה בכל חלקי המגרש והכניס את אגוארו ובכך שינה את השיטה ל4-3-3. במערך הזה מסי ואגוארו היו צריכים לכסות הרבה יותר שטחים ומסי קצת איבד באלנס... כמו שראינו בהארכה.

עוד נקודה שלדעתי הייתה מכרעת אתמול - ארגנטינה עם יום מנוחה פחות לאחר ששיחקו 120 דקות נגד הולנד. לא יודע אם זה הוגן.

מסכים איתך, במיוחד לגבי החילוף ההזוי של לבאצי שהיה הכי פעיל.

אבל אני לא מסכים לגבי המשפט האחרון.

אומנם לארגנטינה היה יום מנוחה פחות, אבל אם נסתכל על הטורניר בכללותו, לגרמניה היה לוח משחקים יחסית קשה עם טיסות ארוכות ומשחקים במקומות נידחים ולוהטים בעוד שלארגנטינה היה לוח משחקים מאוד קל עם טיסות קצרצרות (טסו הכי מעט בכל הטורניר מכל הנבחרות) וכולם היו במקומות עם מזג אוויר נוח.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#71 avihai23

avihai23

• ותיקים
  • 3,247 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎19:32

כן אבל מדברים על הגמר. זמן ההתאוששות היעיל ביותר הוא בדרך כלל חמישה ימים מה שגרמניה כן קיבלה וארגנטינה לא.

כשאני מנתח את הגול של גצה - ברור שזה גול שנבע מעייפות. גאראי פשוט היה צריך לסגור קו ושטח עם דמיקלס והגול היה נמנע בקלות...

#72 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎19:35

גם כן איזה חברות כוסיות יש לגרמנים, במיוחד זאת של גצה, פצצת על.

003_annkathrin_broemmel_book.jpg

• mad_clown אוהב את זה

#73 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎21:17

עד היום לא הצלחתי להבין מה הסיפור של מרקל.

תמיד שאני רואה אותה אני צוחק, היא נראת לי דמות מסרט קומדיה.

#74 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎23:33

עד היום לא הצלחתי להבין מה הסיפור של מרקל.

תמיד שאני רואה אותה אני צוחק, היא נראת לי דמות מסרט קומדיה.

והפוליטיקאים שלנו נראים כמו לקוחים מסרט טרגדיה... :-)

בגדול אני מעדיף את צ'ארלי צ'אפלין על רומיאו ויוליה.

לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#75 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎14/07/2014‏, ‎23:51

אתה יודעים שהכינוי של זה "מאמי" בגרמנית?

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#76 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎15/07/2014‏, ‎01:13

טוב אז יש סיכום באינטרנט יענו של סיקור אמיתי של השחקנים הכי טובים,

מסי לקח רק מקום רביעי, שמקום ראשון זה מולר, ויש לא פחות מ4 גרמנים....

אפשר לראות את הרשימה בוואלה,

וראיתם שויטאליTZ הזה שתמיד לוצי שם פה את הסרטונים שלו מתחיל עם בחורות פרץ למגרש?! המצלמות בכוונה לא צילמו את זה כי זה אירוע גדול יענו, אבל ראיתי שלברון ג'יימס נתן בטוויטר/ אינסטגרם לא זוכר סרטון שלו, כנראה יש ביו-טיוב לא חיפשתי...

מי שמאשר את ההודעות שלי, עשה טובה אם יש שגיאות כתיב תערוך אותם, נגיד עכשיו בהודעה מעל כתבתי שהכינוי של, והכוונה הייתה הכיונה שלה,

עכשיו עד שאתה מאשר נגמר לי זמן העריכה, תודה והמשך פיקוח נעים.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים