האם התרגומים באינטרנט פוגעים באולפני הסרטים?
נכתב ב- 18/10/2009, 22:40
נכתב ב- 18/10/2009, 23:00
האנלוגיה שלך למשחטת רכב לא נכונה....ובקיצור, או שהבנתי אותך לא נכון או שאחד מאיתנו טועה בנתונים שלו, בסיס מוסרי אני לא רואה פה.
אני יודע שהדבר שאנחנו עושים נתפס בעיני פרשני חוק מסוימים כעבירה,
אבל אני לא מסכים עם הקביעה הזו והיא מעולם לא הועמדה במבחן משפטי.
אני גם לא חושב שאני פוגע במישהו ולכן מסוגל להסתכל לכולם בעיניים.
כשדיברתי על תעשיית הקולנוע, התכוונתי לתעשייה העולמית ובעיקר למפיקים.
דיון על התחום לא יהיה אפקטיבי במיוחד, מפני שלשנינו אין מספיק מידע אמיתי.
אבל אם אתה מדבר על מפיצי הקולנוע בארץ, יש שתי עובדות שאני כן יודע בנושא -
- הרבה בתי קולנוע בארץ נסגרים רק מפני שנפתח באותה עיר קומפלקס קולנועי מצ'וכלל שמושך אליו את הקהל
- לפני מספר שבועות פרסמו בעלי גלובוס שבשנים האחרונות יש עלייה קבועה במספר המבקרים בבתי הקולנוע
אבל אני אישית חושב שאנחנו לא פוגעים בהם כלל ואפילו עוזרים לאנשי התוכן בבחירת הכותרים שירכשו.
אני יכול רק להגיד לך שמאוד קשה לי למצוא סיבה אחרת להבאת 'נמלטים' לישראל שעות אחרי ארה"ב.
לבסוף, חשוב לציין שטעית כשהאשמת אותנו בגניבת מדיה.
אנחנו לא גונבים שום דבר, אלא רק יוצרים תרגום בעברית.
Brittany@Glee

בלוג אנימה אנימה למבוגרים סיקורי אנימה אנימה
כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 20/10/2009, 12:22
...ובקיצור, או שהבנתי אותך לא נכון או שאחד מאיתנו טועה בנתונים שלו, בסיס מוסרי אני לא רואה פה.
לבסוף, חשוב לציין שטעית כשהאשמת אותנו בגניבת מדיה.
אנחנו לא גונבים שום דבר, אלא רק יוצרים תרגום בעברית.
שאלה : מי שמייצר מוצר שקיים עליו פטנט באותה מדינה, אבל קורא לו בשם אחר, עובר על החוק ?
אנחנו לא מתעסקים בהפצה, העתקה, מכירה, או כל דבר הקשור באופן ישיר או עקיף לשימוש לא חוקי בקבצי מדיה.
מי שמתעסק בכך עובר על החוק. חד וחלק.
משעשע, וגם מי שמתעסק בגניבה, רצח, אונס ודריסת זקנות, גם עובר על החוק, חד וחלק, מה הקשר ?
השאלה היא לא : "מנה את רשימת העבירות המוכרות לך מהעיתונות", אלא האם הפעולה שלכם היא חוקית או לא.
אתה יכול לטעון שחוקיותה מוטלת בספק (לטעון משהו פחות מכך יהיה בדיחה),
אבל אתה לא יכול למנות עבירות אחרות שאתם לא עושים (בהנחה ואתה מבצעים אותם :-)), כהסבר מדוע כל השאר חוקי

אני רואה בכל אחד מאיתנו אמן בפני עצמו. אנחנו לוקחים משהו ונותנים לו את הפרשנות שלנו.
כמות האפשרויות שבהן ניתן לתרגם קובץ מדיה היא אין-סופית.
אנחנו יושבים ושוקלים בכובד ראש על כל אות ושורה. מנסים להעביר את התחושה המתאימה וכיצד אנחנו מביאים ומביעים את עצמו בתוך היצירה הזו.
אנחנו יוצרים יצירה שכתובה על קובץ טקסט ובעצם משקפת כל אחד מאיתנו.
לגנוב רכב, לצבוע אותו בצבעי גואש (בצורה אבסטרקטית אומנותית כמובן) ולתת לו את הפרשנות של הגנב, לגיטימי ?
אני בטוח שגם אותו גנב רואה בעצמו אמן שמעניק פרשנות, אז מה ?
אנשים לוקחים תוכנות מסוימות (שלנו אין קשר אליהן) אשר מצליחות לנגן את קובץ המדיה ביחד עם היצירה שלנו, ולחלקם זה גם עושה שכל.
מי שרוצה לעשות דברים כאלו על דעת עצמו, שיהיה לו לבריאות.
אין לנו שליטה על מה שעושה כל אחד בביתו שלו.
כמובן, אתם מפיצים את קבצי התרגום (ולא גם תרגומים מודבקים ? בטוח ? אף פעם ?) כדי שאנשים יקראו את הקובץ בעצמם,
תשמע, גם לשופט יש מינימום הבנה, אל תצא מנקודת הנחה שכולם בורים.
אנחנו לא מתעסקים בהפצה, העתקה, מכירה, או כל דבר הקשור באופן ישיר או עקיף לשימוש לא חוקי בקבצי מדיה.
מי שמתעסק בכך עובר על החוק. חד וחלק.
אנחנו יושבים ושוקלים בכובד ראש על כל אות ושורה. מנסים להעביר את התחושה המתאימה וכיצד אנחנו מביאים ומביעים את עצמו בתוך היצירה הזו.
אם תתן לשני מתרגמים שונים לתרגם קובץ מדיה מסוים תקבל שתי יצירות שונות, מכיוון שכל אחת היא תוצר של האדם שיצר אותה.
זאת האמנות שבאומנות.
על מי אתה עובד ? אתם משתדלים (ובצדק) לתרגם צמוד ככל האפשר למקור (בהתחשב בביטויים פר תרבות),
מי שחורג מכך, נחשב לנחות.
כמות האפשרויות אכן אינסופית, אני מבטיח לך שאם תתרגם סרט בצורה שלחלוטין אינה קשורה לתוכן הסרט, אף אחד לא יתבע אותך (אבל יהיה מאוד משעשע).
אם תתן לשני מתרגמים שונים לתרגם, פשוט תקבל שתי יצירות נגזרות מפרות זכויות יוצרים, לא פחות ולא יותר.
נכתב ב- 20/10/2009, 12:48
יש קצת הבדל בין השחטה לבין מה שאנחנו עושים.אני רואה בכל אחד מאיתנו אמן בפני עצמו. אנחנו לוקחים משהו ונותנים לו את הפרשנות שלנו.
לגנוב רכב, לצבוע אותו בצבעי גואש (בצורה אבסטרקטית אומנותית כמובן) ולתת לו את הפרשנות של הגנב, לגיטימי ?
היצירות שלנו מנותקות מהמקור. אתה מבין שזאת סוגיית קניין רוחני?
אנשים לוקחים תוכנות מסוימות (שלנו אין קשר אליהן) אשר מצליחות לנגן את קובץ המדיה ביחד עם היצירה שלנו, ולחלקם זה גם עושה שכל.
כמובן, אתם מפיצים את קבצי התרגום (ולא גם תרגומים מודבקים ? בטוח ? אף פעם ?) כדי שאנשים יקראו את הקובץ בעצמם,
לא, אנחנו לא.
הן מועלות לרשת לאתרים מסודרים. כל אחד רשאי לעשות איתה שימוש כעולה על דעתו. אנחנו לא מעודדים שימוש לא חוקי בה.
אתה כנראה מתבלבל בינינו לבין קבוצות שפועלות בתחום הקידוד.
ועם כל הכבוד, גם אתה לא שופט. אתה צריך עוד מספר שנים טובות בעריכת דין לפני שתקבל את המינוי.
אך רגע לפני שזה קורה, אין לך שום זכות לחרוץ את דיננו ולכנות אותנו "גנבים".
גם אם תיקח את הפעילות שלנו לפירוש המרחיב ביותר, אין כאן עבירה פלילית. לפחות לא במדינת ישראל...
אין לי רצון להמשיך להתנצח איתך
כנראה לא נשכנע אחד את השני.
למה אתה ממשיך להטריד אותנו?
תמשיך הלאה בחיים...
נכתב ב- 20/10/2009, 13:04
יש קצת הבדל בין השחטה לבין מה שאנחנו עושים.אני רואה בכל אחד מאיתנו אמן בפני עצמו. אנחנו לוקחים משהו ונותנים לו את הפרשנות שלנו.
היצירות שלנו מנותקות מהמקור. אתה מבין שזאת סוגיית קניין רוחני?אנשים לוקחים תוכנות מסוימות (שלנו אין קשר אליהן) אשר מצליחות לנגן את קובץ המדיה ביחד עם היצירה שלנו, ולחלקם זה גם עושה שכל.
לא, אנחנו לא.
הן מועלות לרשת לאתרים מסודרים. כל אחד רשאי לעשות איתה שימוש כעולה על דעתו. אנחנו לא מעודדים שימוש לא חוקי בה.
אתה כנראה מתבלבל בינינו לבין קבוצות שפועלות בתחום הקידוד.
ועם כל הכבוד, גם אתה לא שופט. אתה צריך עוד מספר שנים טובות בעריכת דין לפני שתקבל את המינוי.
אך רגע לפני שזה קורה, אין לך שום זכות לחרוץ את דיננו ולכנות אותנו "גנבים".
גם אם תיקח את הפעילות שלנו לפירוש המרחיב ביותר, אין כאן עבירה פלילית. לפחות לא במדינת ישראל...
אין לי רצון להמשיך להתנצח איתך
כנראה לא נשכנע אחד את השני.
למה אתה ממשיך להטריד אותנו?
תמשיך הלאה בחיים...
1. אם היצירות שלכם היו מנותקות מהמקור, זו לא היתה יצירה נגזרת ולא היתה הפרה לכאורה.
2. אני לא עו"ד, אלא פשוט מסתכל בזוית אובייקטיבית, וזה די משעשע האמת.
נכתב ב- 20/10/2009, 13:31

נכתב ב- 21/10/2009, 17:30
עיניים, אוזניים... לא מספרים, אם זה מה שאתה שואל. (חוץ מהכנסות הסרטים, שמפורסמות בכל אתר חדשות סרטים)קראתי את דעתך ולא הבנתי כל כך מאיפה אתה שואב את הידע שעליו אתה מתבסס
אז זהו... שלמרות שאני מקרה קיצון לכיוון אחד (וישנם מקרי קיצון לכיוון הנגדי), אני מדבר על תופעה שבה רוב האוכלוסייה נוטה לכיוון שאני נוטה אליו. שהרוב נחשפים יותר לקולנוע ולתעשייה בזכות אותם התכנים הזמינים ברשת. שהתופעה מטיבה עם אולפני הסרטים יותר מאשר היא פוגעת בהם.אני מכבד מאוד את העובדה שבשבילך התרגומים העלו את רמת המודעות ליצירות, אבל נדמה לי שנוכל להסכים (במיוחד בהתחשב במצבה העגום של התעשייה בארץ) שאתה היוצא מהכלל שאינו משליך על הכלל.
מעניין אותי בדיוק על פי מה אתה מבסס את העובדה שתחשיב הרווחיות שעבד להם עד כה הופסק (או לא עובד). אני דווקא ראיתי המון הימורים בקולנוע בחמשת השנים האחרונות. יש סרטים מצליחים יותר, ויש סרטים מצליחים פחות.זה נכון שסרט מצליח מכניס מאות מליוני דולרים אבל בדרך כלל סרט כזה גם עולה מאות מליוני דולרים, ותחשיב הרווחיות של אולפני הסרטים היה (עד לפני חמש שנים) שסרט מצליח אחד מממן שמונה סרטים שלא הצליחו, ומכיוון שאין לדעת מה יצליח ומה לא עדיף להוציא סרטים מגוונים כמה שיותר ו"להמר" על יצירות שונות. בטח שמת לב בעצמך שהקולנוע בחמשת השנים האחרונות הפסיק להמר כמעט וחבל.
לא אמרתי שהדרך בה הקולנוע עבד עד כה אינה הוגנת. הדיון כאן הוא לגבי האם התרגומים פגעו יותר משהטיבו.ובכלל, אם הזכרתי את מודל הרווחיות של התעשייה, בעיניי הוא תמיד היה הוגן מאוד, הוא הולך בערך כך:
כל מי שרוצה לראות את הסרט מייד כשהוא יוצא משלם X.
כל מי שלא דחוף לו ומוכן לראות את הסרט אחרי כמה שבועות משלם 0.8X.
כל מי שממש לא בוער לו ורוצה לראות את הסרט בבית יחכה בערך שנה וישלם 0.4X (לפעמים 0.5X, כשהסרט חדש בספרייה)
וכל ימי שלא באמת מעניין אותו הסרט וסתם רוצה להתכרבל על הספה מול משהו ישלם 0.005X.
זה לא נשמע הוגן ?
נכתב ב- 21/10/2009, 17:36
לחלוטין לא רלוונטי.
היטיבו, לא היטיבו, ממש לא משנה את חוקיות/אי חוקיות התרגום.
נכתב ב- 21/10/2009, 17:46
"הדיון כאן הוא לגבי האם התרגומים פגעו יותר משהטיבו. "
לחלוטין לא רלוונטי.
אתה סוטה ממטרת האשכול ומכניס שוב את דעתך מאשכול אחר.
(דגש על המילה "דעתך")
נכתב ב- 21/10/2009, 17:48
בפעם האחרונה שבדקתי:"הדיון כאן הוא לגבי האם התרגומים פגעו יותר משהטיבו. "
לחלוטין לא רלוונטי.
א. אתה לא שופט, ולכן לא יכול לקבוע את חוקיות או אי-חוקיות התרגומים שהצוות משחרר. עולם אכזר.
ב. כותרת האשכול אמרה: "האם התרגומים באינטרנט פוגעים באולפני הסרטים?", ועל כך הדיון.
ג. אין שום קשר בין "פגיעה באולפנים" ו"חוקיות התרגום". יכול להיות שהם חוקיים, אך פוגעים... יכול להיות שהם לא חוקיים, אך לא פוגעים... ישנן 4 אפשרויות סה"כ. העובדה של "האם התרגומים חוקיים?" היא זו שלא רלוונטית לאשכול.
נכתב ב- 21/10/2009, 17:51
בפעם האחרונה שבדקתי:"הדיון כאן הוא לגבי האם התרגומים פגעו יותר משהטיבו. "
לחלוטין לא רלוונטי.
א. אתה לא שופט, ולכן לא יכול לקבוע את חוקיות או אי-חוקיות התרגומים שהצוות משחרר. עולם אכזר.
ב. כותרת האשכול אמרה: "האם התרגומים באינטרנט פוגעים באולפני הסרטים?", ועל כך הדיון.
ג. אין שום קשר בין "פגיעה באולפנים" ו"חוקיות התרגום". יכול להיות שהם חוקיים, אך פוגעים... יכול להיות שהם לא חוקיים, אך לא פוגעים... ישנן 4 אפשרויות סה"כ. העובדה של "האם התרגומים חוקיים?" היא זו שלא רלוונטית לאשכול.
א. נכון, נמתין ונראה :-)
ב. צודק, טעות שלי.
ג. מטריצה בינארית :-)
נכתב ב- 22/10/2009, 04:20
אבל אתם חומקים מהנקודה האמיתית..
כמו שכבר ניסו להעלות פה קודם התרגום הוא לא הבעיה.. (ואני רוצה לראות את עורך הדין שיוכיח מעל לכל ספק שהוא גורם הבעיה)
אלא "המדיה הגנובה", שעליה בונים את התרגום. לכן מה שאליס עושים זה לפגוע (או לפחות לנסות )בתעשיה בארץ דרך הדלת האחורית , במחשבתם הם משערים שאם לא יהיו תרגומים לא יצפו בסרטים = פחות הורדות לא חוקיות בארץ וכן האלה, אבל במישור המשפטי אין להם בכלל קייס (ובבקשה לא לקפוץ עלי ולטעון שאני לא יכול לטעון דבר כזה כי למען האמת יש מספיק תקדימים בתחומים מקבילים שיחזקו את דברי)
והסיבה לכך היא חופש הביטוי, לכל אדם שמורה הזכות להשתמש במידע שהוא קולט באיזה אופן שהוא רואה לנכון, בדיוק כמו שמותר לצייר לצייר נוף, או למשורר לבטע את מה שרואות עיניו בשירתו כך שמורה לנו הזכות לבטע את היצרתיות שלנו בדרך של תרגום טקסט.
נכתב ב- 22/10/2009, 17:32
אליס יכולים לתבוע את Qsubs על הורדת תכנים לא חוקיים מהאינטרנט, כלומר,
לחבר בין זה ובין קובץ התרגום?
דהיינו, אליס יטענו שאת התרגום אתם עושים תוך שימוש מחויב
בהורדה לא-חוקית? ובכך, העסק שלכם לא-חוקי,
או שתוכלו לטעון שאין הדבר תלוי בדבר השני?
מקווה שהבהרתי את עצמי טוב...
נכתב ב- 22/10/2009, 18:24
אי אפשר לקבוע עובדה כזו בלי שהמצב השני (מצב שבו אין פיראטיות) קרה בתקופה האחרונה. אתה לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה פיראטיות והאמת שאותי אישית זה לא מעניין. אפשר להגיד, וזה מה שאני אומר: "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" אבל להגיד "אני לא גורם להם להפסדים" ועוד בלי בסיס להשוואה?אז זהו... שלמרות שאני מקרה קיצון לכיוון אחד (וישנם מקרי קיצון לכיוון הנגדי), אני מדבר על תופעה שבה רוב האוכלוסייה נוטה לכיוון שאני נוטה אליו. שהרוב נחשפים יותר לקולנוע ולתעשייה בזכות אותם התכנים הזמינים ברשת. שהתופעה מטיבה עם אולפני הסרטים יותר מאשר היא פוגעת בהם.
נכתב ב- 22/10/2009, 21:00
לפני 40 שנה לא הייתה פירטיות קולנוע... אבל גם לא היה כל-כך קולנוע.אי אפשר לקבוע עובדה כזו בלי שהמצב השני (מצב שבו אין פיראטיות) קרה בתקופה האחרונה. אתה לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה פיראטיות והאמת שאותי אישית זה לא מעניין. אפשר להגיד, וזה מה שאני אומר: "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" אבל להגיד "אני לא גורם להם להפסדים" ועוד בלי בסיס להשוואה?אז זהו... שלמרות שאני מקרה קיצון לכיוון אחד (וישנם מקרי קיצון לכיוון הנגדי), אני מדבר על תופעה שבה רוב האוכלוסייה נוטה לכיוון שאני נוטה אליו. שהרוב נחשפים יותר לקולנוע ולתעשייה בזכות אותם התכנים הזמינים ברשת. שהתופעה מטיבה עם אולפני הסרטים יותר מאשר היא פוגעת בהם.
העולם התפתח, התקשורת התפתחה והגלובליות התפתחה.
הקולנוע לא יכול להישאר מאחור.
Brittany@Glee

בלוג אנימה אנימה למבוגרים סיקורי אנימה אנימה
כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 22/10/2009, 21:09
א. לא קבעתי עובדה. כתבתי דעה.אי אפשר לקבוע עובדה כזו בלי שהמצב השני (מצב שבו אין פיראטיות) קרה בתקופה האחרונה. אתה לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה פיראטיות והאמת שאותי אישית זה לא מעניין. אפשר להגיד, וזה מה שאני אומר: "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" אבל להגיד "אני לא גורם להם להפסדים" ועוד בלי בסיס להשוואה?אז זהו... שלמרות שאני מקרה קיצון לכיוון אחד (וישנם מקרי קיצון לכיוון הנגדי), אני מדבר על תופעה שבה רוב האוכלוסייה נוטה לכיוון שאני נוטה אליו. שהרוב נחשפים יותר לקולנוע ולתעשייה בזכות אותם התכנים הזמינים ברשת. שהתופעה מטיבה עם אולפני הסרטים יותר מאשר היא פוגעת בהם.
ב. אני לא בא להשוות את המצב הנוכחי למצב היפותטי שאינו קיים. אני מסתכל על הנתון ומנסה להסיק מסקנות מפרמטרים שונים. לומר "אתה לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה פיראטיות" זה לא רלוונטי בכלל. יש פירטיות. השאלה היא האם היא גורמת להפסדים בהיקף בו האולפנים טוענים (או בכלל).
ג. אתה אומר "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" בגלל שאתה יוצא מנקודת הנחה שהם אכן מפסידים. את זה לא צריך להוכיח? נהפוכו! כשמישהו מצהיר שברצונו לתבוע אחר (א.ל.י.ס את Qsubs) בשל הפסד שנגרם לו, הרי שהוא צריך לפרט ולהסביר בדיוק מהו ההפסד והיקפו (במשפט). אי אפשר סתם לבוא ולומר "הם גורמים לי להפסדים".
ד. אתה אומר שאין לי בסיס להשוואה, אך ביצעתי השוואה ברורה בין ההווה לעבר (מנקודת מבטי האישית, כמובן). זהו בסיס הטיעון שלי.
נכתב ב- 23/10/2009, 03:04
זה מה שיקרה. בסוף הם יראו את מה שיש להם בבית משפט ולדעתי (ולצערי) הם ינצחו.ג. אתה אומר "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" בגלל שאתה יוצא מנקודת הנחה שהם אכן מפסידים. את זה לא צריך להוכיח? נהפוכו! כשמישהו מצהיר שברצונו לתבוע אחר (א.ל.י.ס את Qsubs) בשל הפסד שנגרם לו, הרי שהוא צריך לפרט ולהסביר בדיוק מהו ההפסד והיקפו (במשפט). אי אפשר סתם לבוא ולומר "הם גורמים לי להפסדים".
מה לעשות... הלוואי וכל זה לא היה קורה והעולם היה ממשיך כמו שהוא, אבל זה לא ככה.
אני בעד שהצוות ינצח במאבק אבל מנקודת ראייה אובייקטיבית, אני לא רואה את זה קורה.
נכתב ב- 23/10/2009, 03:09
אני לא מבין מה הקשר.לפני 40 שנה לא הייתה פירטיות קולנוע... אבל גם לא היה כל-כך קולנוע.אי אפשר לקבוע עובדה כזו בלי שהמצב השני (מצב שבו אין פיראטיות) קרה בתקופה האחרונה. אתה לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה פיראטיות והאמת שאותי אישית זה לא מעניין. אפשר להגיד, וזה מה שאני אומר: "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" אבל להגיד "אני לא גורם להם להפסדים" ועוד בלי בסיס להשוואה?אז זהו... שלמרות שאני מקרה קיצון לכיוון אחד (וישנם מקרי קיצון לכיוון הנגדי), אני מדבר על תופעה שבה רוב האוכלוסייה נוטה לכיוון שאני נוטה אליו. שהרוב נחשפים יותר לקולנוע ולתעשייה בזכות אותם התכנים הזמינים ברשת. שהתופעה מטיבה עם אולפני הסרטים יותר מאשר היא פוגעת בהם.
זה כמו שתגיד שמותר לך לפרוץ לבית בלי סורגים בחלון כי לא יתכן שהדיירים יכולים להישאר מאחור ולא להתקין סורגים.
נכתב ב- 23/10/2009, 10:39
לפני 40 שנה לא הייתה פירטיות קולנוע... אבל גם לא היה כל-כך קולנוע.אי אפשר לקבוע עובדה כזו בלי שהמצב השני (מצב שבו אין פיראטיות) קרה בתקופה האחרונה. אתה לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה פיראטיות והאמת שאותי אישית זה לא מעניין. אפשר להגיד, וזה מה שאני אומר: "לא אכפת לי שהם מפסידים בגללי" אבל להגיד "אני לא גורם להם להפסדים" ועוד בלי בסיס להשוואה?אז זהו... שלמרות שאני מקרה קיצון לכיוון אחד (וישנם מקרי קיצון לכיוון הנגדי), אני מדבר על תופעה שבה רוב האוכלוסייה נוטה לכיוון שאני נוטה אליו. שהרוב נחשפים יותר לקולנוע ולתעשייה בזכות אותם התכנים הזמינים ברשת. שהתופעה מטיבה עם אולפני הסרטים יותר מאשר היא פוגעת בהם.
מגוחך עד דמעות (של שעשוע).
אני באמת מקווה שזה לא קו ההגנה שלכם, מכיוון שיאשימו אתכם בביזיון בית המשפט ועלבון לאינטיליגנציה.

נכתב ב- 23/10/2009, 10:45
Shout4Heaven
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים