גם אני תומך בלגליזציה, והצעד הראשון הוא אי-הפללה של צרכני קנאביס שתוכל לעשן לכיף שלך (ולא רק לצרכים רפואיים) ואף אחד לא יוכל לעצור אותך. היום בישראל שולחים למאסר כאלה שמחזיקים ומעשנים מריחואנה וקודם כל צריך לבטל את הביזיון הזה. זה אפשרי וזה הרבה יותר ריאלי מלגליזציה (שלצערי אין לכך רוב בישראל ואין לזה סיכוי לעבור בכנסת הבאה).הלו אני רוצה אמסטרדם. מה רק לצרכים רפואיים...? אני רוצה לעשן לכיף שלי. בדיוק כמו שיש אנשים ששותים בירה לכיף ויש כאלה שמעשנים סיגריות לכיף.
כמו כן, אותה תמר זנדברג כתבה בבלוג שלה פוסט שאומר שהיא בעד לגליזיציה של קנאביס ומסבירה למה: http://tamarzandberg.co.il/?p=1234
קיצר, להצביע לעלה ירוק רק בגלל לגליזציה זה לא חכם לדעתי. קודם כל כי זה מגיע חלק מתפיסה ליברטריאנית (כמו רון פול באמריקה) שהמדינה לא מחויבת לרווחת האזרח בכלל, וכמו שהם יאבקו על לגליזציה, הם גם יאבקו על הפרטת שירותי הבריאות וצמצום דרמטי של השירותים ההולכים לאזרח, ויבטלו רגולציות כך שמדינת ישראל תהיה ריכוזית אפילו יותר ובידי הטייקונים, והמחירים פשוט יאמירו. אתם מוכנים לבלוע את כל אלה בשביל מאבק ללגליזציה? לא עדיף פשוט להצביע למרצ שגם תאבק למען לגליזציה ואי-הפללה (ויש לך כאן התחייבות של חברת הכנסת בעתיד) וגם תאבק למען צדק חברתי?
אולי הם לא רוצים לבטל את ביטוח לאומי, אבל הם כן רוצים לקצץ בו דרסטית כך שתכל'ס לא יהיה לאזרחי ישראל רשת ביטחון. גם היום הממשלה מייבשת את ביטוח לאומי. ראית את משה סילמן שעבר עליו אסון ועוד אסון, ועדיין הקצבה שקיבל מביטוח לאומי הייתה זעומה. כמוהו יש לא-מעט אנשים שהיו במעמד הביניים וקרסו בגלל חובות שנגרמו מטעויות או איבוד כושר העבודה.