קצת חומר למחשבה...
נכתב ב- 12/08/2009, 20:50
אנשים סתם מחפשים סיבה לשנוא.
נכתב ב- 12/08/2009, 20:54
הבעיה שאכולי השנאה מתכחשים לעצמם ומשוכנעים שהם לא באמת שונאים.
הרב לאו בטח קיבל הרבה כסף, בגלל זה הוא בא לכותל וחיבר תפילה לשחרורו במהרה של גלעד שליט. כל חרדי שם קיבל בכניסה 10 שקל.
כל בעל גמ"ח בטח שותל מכשירי מעקב במוצרים כדי לספק את היצר הסוטה שלו לעקוב אחרי בני אדם.
כל איש זק"א בטח עושה מה שהוא עושה כי הוא מת על גופות. מרוטשות בסגנון דקסטר זה בכלל עונג.
נכתב ב- 12/08/2009, 20:58
נכון שאחנו לא מתגייסים לצבא, אבל מה לעשות שהצבא לא מאפשר חיים ע"פ התורה ולנו יש הוראה מבורא העולם איך להתנהג ולא מראש הממשלה הכנסת או מהנשיא.
ובורא עולם שומר עליך במחסומים שם אה?
יש לי רעיון, נסגור את צה"ל, נקח את כל הכסף שהחיילים, אנשי קבע, כלי לחימה, טנקים, מטוסים, וכל הפיתוחים הישראלים דורשים...
ועל מה נבזבז את הכסף? על ספרי תורה!
אין מה לדאוג, בורא עולם שומר עלינו.
למה אתה עונה בציניות? מישהו מהחרדים לא מעריך ומתפלל להצלחת החיילים שמוסרים את נפשם להגן על יהודים?
כמה מחיילי צה"ל נמצאים בחזית? 10 אחוז 20 אחוז? אני לא יודע ואין לי מושג, אבל מי שמשרת בגלי צה"ל גם נחשב בתור אחד שתרם, למה? הרי הוא לא במחסום.
דרך אגב, אולי אתה יוכל לומר לי כמה מהחיילים בחזית כופרים בבורא עולם? אני חושב וגם בטוח שחלק בולט מאד הוא חובש כיפה.
ונכון "אם ד' לא ישמור עיר שווא שקד שומר" באם בורא העולם לא היה שומר עלינו יכולנו מזמן לסגור את צה"ל ואת המדינה. אולי אתה יכול להסביר לי איך זה שאלפים רבים של קטיושות קאסמים נוחתות עלינו ואין פגיעות בנפש. איך?
עדיין לא עניתי לי, אם אתה כופר חלילה בבורא העולם ובתורתו, אז מדוע אנחנו נמצאים כאן? למה לא ביבשת או בארץ אחרת? לדעתך אנחנו באמת סתם כובשים חסרי לב, גזלנו את האדמה הזו מידי הערבים, אל תגיד לי כתוב בתורה. כי כפי שכתבתי כבר בתורה כתוב עוד המון דברים.
אני אומר שזה שאתה מתפלל שהחייל הזה יהיה בסדר לא באמת שומר עליו...
היה לי ויכוח כזה עם אחד מהעבודה, הוא זרק לי מלא שטויות כאלה,
כמו אם הבאבא סאלי היה פה והיה נכנס לעזה הוא לא היה מת ולא היה קורה לו כלום,
או שאם טנק/מטוס מפציץ את הכותל זה לא יפול.
האמונה שלכם עיורת (מידי!).
חלאס...
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 12/08/2009, 21:04
נכתב ב- 12/08/2009, 21:06
עדיין לא עניתי לי, אם אתה כופר חלילה בבורא העולם ובתורתו, אז מדוע אנחנו נמצאים כאן? למה לא ביבשת או בארץ אחרת? לדעתך אנחנו באמת סתם כובשים חסרי לב, גזלנו את האדמה הזו מידי הערבים, אל תגיד לי כתוב בתורה. כי כפי שכתבתי כבר בתורה כתוב עוד המון דברים.
מה זה קשור לנושא,
ובשביל הקטע,
ככה יצא.
עכשיו, שעניתי לך על זה (בבקשה אל תפתח על זה נושא, כי אני לא הולך להגיב לזה.)
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 12/08/2009, 21:08
לא יודע,אבל אני מוכן ללכת לאמריקה אם תשיג לי גרין קארד!עדיין לא עניתי לי, אם אתה כופר חלילה בבורא העולם ובתורתו, אז מדוע אנחנו נמצאים כאן? למה לא ביבשת או בארץ אחרת? לדעתך אנחנו באמת סתם כובשים חסרי לב, גזלנו את האדמה הזו מידי הערבים, אל תגיד לי כתוב בתורה. כי כפי שכתבתי כבר בתורה כתוב עוד המון דברים.
נכתב ב- 12/08/2009, 21:10
לא יודע,אבל אני מוכן ללכת לאמריקה אם תשיג לי גרין קארד!עדיין לא עניתי לי, אם אתה כופר חלילה בבורא העולם ובתורתו, אז מדוע אנחנו נמצאים כאן? למה לא ביבשת או בארץ אחרת? לדעתך אנחנו באמת סתם כובשים חסרי לב, גזלנו את האדמה הזו מידי הערבים, אל תגיד לי כתוב בתורה. כי כפי שכתבתי כבר בתורה כתוב עוד המון דברים.
בהחלט תשובה יותר טובה משלי,
מאמץ.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 12/08/2009, 21:14
אתם לא מתביישים? הלכתם לצבא והשתתפתם בכיבוש אכזר וגזל אדמה מידי תושבים תמימים ומה שבראש שלכם זה החרדים? איך אתם ישנים בלילה? אין יסורי מצפון?
תכריזו בכל מקום שאתם נגד המדינה וכל הערבים צודקים!!!
נכתב ב- 12/08/2009, 21:14
תרשה לי לענות לכמה מטענותיך היותר-אבסורדיות.באם מצאתם מישהו אשר מצהיר על עצמו שהוא חרדי ואינו מתנהג ע"פ מצוות התורה הוא לא חרדי. נקודה.
לגבי ההתנהגות של החרדים בתקופה האחרונה - האלימות היא נחלתם של הציבור החילוני פסגת האלימות היא רצח[/b אין ןלו אירגון פשע אחד יחיד חרדי, מתי שמעתם בפעם אחרונה "חרדי רצח את אשתו וילדתו ולאחר מכן התאבד"? אני רוצה שמישהו יפנה אותי למקרה רצח בציבור החרדי. (במשך כל תקופת עשרות השנים של מדינת ישראל אתם לא תגיעו לעשרה מקרים ואף הגזמתי)
הערים החרדיות הם הערים הבטוחות ביותר בישראל.
נכון שלפעמים ישנם מקרים של התנהגות אלימה גם אצלינו בציבור, אבל הוא כ"כ בטל בכמות המקרים אצלכם שזה ממש מגוחך. כל מדורי הפלילים ששים ושמחים כעל מוצא שלל רב בכל מקרה פלילי שמתרחש בציבור החרדי ונותן לו כותרות ראשיות במשך תקופה ארוכה. באם כל מקרה פלילי בציבור החילוני היה זוכה לכותרת של [b]חילוני ביצע כך וכך הייתם מתביישים לקרוא את עצמכם חילונים.
אצלינו אין סכינים בבתי הספר.
אצלינו אין סמים אצל בני הנוער.
אצלינו מכבדים את ההורים.
אצלינו מכבדים את המורים.
אצלינו מכבדים את הזקנים (אין אצלינו את הסיסמא "העולם שייך לצעירים")
אצלינו לא מקללים ומדברים בגסות נוראה כל היום.
אצלינו לא מתגרשים 50 אחוז מהזוגות.
נכון שאחנו לא מתגייסים לצבא, אבל מה לעשות שהצבא לא מאפשר חיים ע"פ התורה ולנו יש הוראה מבורא העולם איך להתנהג ולא מראש הממשלה הכנסת או מהנשיא.
אין לי כוח להמשיך אבל אכתוב רק משפט אחד, שלא תחשבו שאם אתם אומרים שאתם חילונים אתם יכולים לעבור על כל מצוות התורה, אסור לכם בדיוק כמו שלי אסור אבל אתם מחליטים לצפצף. חבל.
א. אתה טוען שכל חרדי שחוטא מפסיק להיות חרדי... כמובן שזו טענה די מצחיקה, אבל מצדיקה את זה ש"אף חרדי לא חוטא". לפי אותה שיטה אנחנו יכולים לצבוע לשחור כל בלונדיני שחוטא, ולהכריז שכל הבלונדינים צדיקים.
ב. האלימות בכל חברה מתבטאת בדרך אחרת, וכל חברה שהיא, ככל שהיא הומוגנית יותר, כך הפשע בה פחות, והסולידריות רבה. זה משהו שלומדים בשיעור שלישי בסוציולוגיה, ולא נס רפואי, או משהו שקשור למידת הדתיות של חברה. כל קבוצה שכזו נוטה גם לכבס את הכביסה המלוכלכת שלה בבית, דבר שמסתיר חלק מהפשיעה שבכל אופן קורה בה. רוצה לראות חברה יותר בטוחה מהחרדית? לך לקיבוץ, שם אנשים לא נועלים רכבים, או אפילו את הדלתות כשהולכים מהבית, וילדים מסתובבים ללא השגחה. אני חושב שהחברה החרדית העידה פעם אחר פעם (והבלגנים בירושלים הם רק תזכורת) שגם היא לא חפה מאלימות. אגב, כולנו שמענו גם על משמרות הצניעות שמקיימות סנקציות חברתית באמצעות הפחדה ואלימות פיזית נוראה. אני חוזר לשאלה שלי מלפני כמה עמודים: הומו במאה שערים, חרדי באמצע שינקין. מי ישרוד? (רמז: לך לראות את "ברונו").
ג. טענתך על העדרן של תופעות כמו חוסר כבוד להורים, מורים וזקנים, היא בחלקה לא נכונה (נראה לך אין אצלכם סמים? פחחחחחחח.... נאיבי!) בחלקה הכללה גסה (אם נראה לך שכל החילונים מקללים כל היום, אני לא יודע בין אילו אנשים אתה מסתובב), ובחלקה נובעת מהחופש שבו מחנכים החילונים את ילדיהם- חינוך למחשבה עצמאית, מניעת כפייה, וטיפוח מוסר עצמי (ולא כזה שמוכתב כולו מלמעלה), זה מביא בהכרח למידה רבה יותר של טשטוש גבולות בין מבוגרים וילדים. בעיני זהו מחיר סביר לחינוך טוב יותר.
ד. זה שלא מתגרשים אצלכם כמעט, זו תופעה מעציבה בעיני מאוד. גרוע ומר שאדם יבלה את חייו בנישואים רעים ומדכאים, שרק יעצרו את דרכו לאושר. לחיות בנישואים מאמללים זה גרוע פי שתיים מלהתגרש.
ה. לא ללכת לצבא כי הוא מפר את אפשרותך לחיי תורה היא חוצפה. הצבא מפר את זכותו של כל אחד לחיות לפי ראות עיניו, או אפילו חלילה מפר את זכותו לחיות בכלל! לא ברור לי למה נראה לך סביר שאני צריך לסכן את חיי כדי שאתה תוכל לחיות בבטחה בין יהודים בארצנו המובטחת, ולהתפלל בזמן שאני בשמירה על איזו התנחלות שאני בכלל נגד עצם קיומה.
אגב, אותו דבר נוגע גם לכל דבר, נראה לי לא סביר שציבור שלם יימנע מעבודה, ויחיה מרצון על כספי מיסים שיתר הציבור משלם במאמץ רב. קיבלת הוראה ישירה מאלוהים? בבקשה תראה לי עדות מסודרת לשיחה, או שפשוט שהוא בעצמו יודיע לגורמים הממונים בבקו"ם שאתה משוחרר מבחינתו. אני בטוח שלא יהיו ויכוחים.
אגב הצבא, נניח שזה היה בסדר... אז מה עם שירות לאומי כתחליף? מתאים לך? היית מוכן ללכת לטפל בקשישים, או לסלול כבישים במקום צבא? למלא איזושהי מטרה לאומית ולתרום לחברה כמו אחיך? (בבקשה אל תענה לי שהתפילות שלך הן תרומה. אני רוצה משהו ששנינו נסכים עליו שהוא תועלת חיונית והוגנת).
ו. אתה מסכם בעצמך כאשר אתה מודה שאין לך שום נכונות לקבל דין מלכות, להיות נאמן למדינה, למחוקקיה הדמוקרטים, או לצבא, אלא רק כברירת מחדל. מה שאתה לא קולט הוא שזה שומט כל סיכוי לאזרחות נורמלית מצידך, לא רק בארץ, אלא בכל מדינה שהיא.
נכתב ב- 12/08/2009, 21:46
סליחה מר בחור,אבל אני שירתתי (או יותר נכון הייתי פראייר) 3 שנים והייתי מלחמת לבנון השנייה ליד לבנון.מה אני אמור להגיב?
אתם לא מתביישים? הלכתם לצבא והשתתפתם בכיבוש אכזר וגזל אדמה מידי תושבים תמימים ומה שבראש שלכם זה החרדים? איך אתם ישנים בלילה? אין יסורי מצפון?
תכריזו בכל מקום שאתם נגד המדינה וכל הערבים צודקים!!!
לי לא צריכים להיות יסורי מצפון ובעיות שינה אלא לאנשים כמוך שלא הולכים לצבא
לא יכול להיות שחלק מהאנשים כאן (כדי שאני אהיה ברור,גם חילונים וגם חרדים) יהנו על חשבון אחרים
זה פשוט מגעיל אותי וזאת אחת הסיבות שאני נגד המדינה הזאת.
ומה קשור ערבים?
מי בכלל ציין אותם?
נכתב ב- 12/08/2009, 21:59
באם מצאתם מישהו אשר מצהיר על עצמו שהוא חרדי ואינו מתנהג ע"פ מצוות התורה הוא לא חרדי. נקודה.
לגבי ההתנהגות של החרדים בתקופה האחרונה - האלימות היא נחלתם של הציבור החילוני פסגת האלימות היא רצח[/b אין ןלו אירגון פשע אחד יחיד חרדי, מתי שמעתם בפעם אחרונה "חרדי רצח את אשתו וילדתו ולאחר מכן התאבד"? אני רוצה שמישהו יפנה אותי למקרה רצח בציבור החרדי. (במשך כל תקופת עשרות השנים של מדינת ישראל אתם לא תגיעו לעשרה מקרים ואף הגזמתי)
נכון שלפעמים ישנם מקרים של התנהגות אלימה גם אצלינו בציבור, אבל הוא כ"כ בטל בכמות המקרים אצלכם שזה ממש מגוחך. כל מדורי הפלילים ששים ושמחים כעל מוצא שלל רב בכל מקרה פלילי שמתרחש בציבור החרדי ונותן לו כותרות ראשיות במשך תקופה ארוכה. באם כל מקרה פלילי בציבור החילוני היה זוכה לכותרת של חילוני ביצע כך וכך הייתם מתביישים לקרוא את עצמכם חילונים.
אצלינו מכבדים את ההורים.
אצלינו מכבדים את המורים.
אין לי כוח להמשיך אבל אכתוב רק משפט אחד, שלא תחשבו שאם אתם אומרים שאתם חילונים אתם יכולים לעבור על כל מצוות התורה, אסור לכם בדיוק כמו שלי אסור אבל אתם מחליטים לצפצף. חבל.
[b]---------------------------------------------------------------------------------------------
כי אתם כופים על הילדים שלכם את זה! אתם בעצמכם לא מתביישים?! לסגור את הילד בשישי-שבת,
לכפות עליו לצום בימי צום ואבל, להתפלל כל בוקר, בעצם, אתם דופקים לילד שלכם את החיים.
אז בוא אני אגיד לך איך זה פועל "אצלינו" (האם אתם יהודים אחרים מאיתנו? או ישראליים אחרים מאיתנו? לא! אתם אחרים רק בצורת האמונה.)
אצלינו נותנים חופש ביטוי לילד.
אצלינו נותנים לילד למצוא בת זוג בלי שההורים יתערבו.
אצלינו מתגייסים לצבא בשביל להגן עלייך, על המשפחה שלך ועל כל החברים ה'חרדים' שלך.
אצלינו מתגרשים כי מה לעשות, ההורים לא תמיד מסתדרים!
אצלינו תתפלא, יש גם ילדים מנומסים.
יום טוב שיהיה לך 'חרדי גאה'.
נכתב ב- 12/08/2009, 22:07
תרשה לי לענות לכמה מטענותיך היותר-אבסורדיות.באם מצאתם מישהו אשר מצהיר על עצמו שהוא חרדי ואינו מתנהג ע"פ מצוות התורה הוא לא חרדי. נקודה.
נכון שלפעמים ישנם מקרים של התנהגות אלימה גם אצלינו בציבור, אבל הוא כ"כ בטל בכמות המקרים אצלכם שזה ממש מגוחך. כל מדורי הפלילים ששים ושמחים כעל מוצא שלל רב בכל מקרה פלילי שמתרחש בציבור החרדי ונותן לו כותרות ראשיות במשך תקופה ארוכה. באם כל מקרה פלילי בציבור החילוני היה זוכה לכותרת של חילוני ביצע כך וכך הייתם מתביישים לקרוא את עצמכם חילונים.
אצלינו מכבדים את ההורים.
אצלינו מכבדים את המורים.
א. אתה טוען שכל חרדי שחוטא מפסיק להיות חרדי... כמובן שזו טענה די מצחיקה, אבל מצדיקה את זה ש"אף חרדי לא חוטא". לפי אותה שיטה אנחנו יכולים לצבוע לשחור כל בלונדיני שחוטא, ולהכריז שכל הבלונדינים צדיקים.
ב. האלימות בכל חברה מתבטאת בדרך אחרת, וכל חברה שהיא, ככל שהיא הומוגנית יותר, כך הפשע בה פחות, והסולידריות רבה. זה משהו שלומדים בשיעור שלישי בסוציולוגיה, ולא נס רפואי, או משהו שקשור למידת הדתיות של חברה. כל קבוצה שכזו נוטה גם לכבס את הכביסה המלוכלכת שלה בבית, דבר שמסתיר חלק מהפשיעה שבכל אופן קורה בה. רוצה לראות חברה יותר בטוחה מהחרדית? לך לקיבוץ, שם אנשים לא נועלים רכבים, או אפילו את הדלתות כשהולכים מהבית, וילדים מסתובבים ללא השגחה. אני חושב שהחברה החרדית העידה פעם אחר פעם (והבלגנים בירושלים הם רק תזכורת) שגם היא לא חפה מאלימות. אגב, כולנו שמענו גם על משמרות הצניעות שמקיימות סנקציות חברתית באמצעות הפחדה ואלימות פיזית נוראה. אני חוזר לשאלה שלי מלפני כמה עמודים: הומו במאה שערים, חרדי באמצע שינקין. מי ישרוד? (רמז: לך לראות את "ברונו").
ג. טענתך על העדרן של תופעות כמו חוסר כבוד להורים, מורים וזקנים, היא בחלקה לא נכונה (נראה לך אין אצלכם סמים? פחחחחחחח.... נאיבי!) בחלקה הכללה גסה (אם נראה לך שכל החילונים מקללים כל היום, אני לא יודע בין אילו אנשים אתה מסתובב), ובחלקה נובעת מהחופש שבו מחנכים החילונים את ילדיהם- חינוך למחשבה עצמאית, מניעת כפייה, וטיפוח מוסר עצמי (ולא כזה שמוכתב כולו מלמעלה), זה מביא בהכרח למידה רבה יותר של טשטוש גבולות בין מבוגרים וילדים. בעיני זהו מחיר סביר לחינוך טוב יותר.
ד. זה שלא מתגרשים אצלכם כמעט, זו תופעה מעציבה בעיני מאוד. גרוע ומר שאדם יבלה את חייו בנישואים רעים ומדכאים, שרק יעצרו את דרכו לאושר. לחיות בנישואים מאמללים זה גרוע פי שתיים מלהתגרש.
ה. לא ללכת לצבא כי הוא מפר את אפשרותך לחיי תורה היא חוצפה. הצבא מפר את זכותו של כל אחד לחיות לפי ראות עיניו, או אפילו חלילה מפר את חייו לחיות בכלל! לא ברור לי למה נראה לך סביר שאני צריך לסכן את חיי כדי שאתה תוכל לחיות בבטחה בין יהודים בארצנו המובטחת, ולהתפלל בזמן שאני בשמירה על איזו התנחלות שאני בכלל נגד עצם קיומה.
אגב, אותו דבר נוגע גם לכל דבר, נראה לי לא סביר שציבור שלם יימנע מעבודה, ויחיה מרצון על כספי מיסים שיתר הציבור משלם במאמץ רב. קיבלת הוראה ישירה מאלוהים? בבקשה תראה לי עדות מסודרת לשיחה, או שפשוט שהוא בעצמו יודיע לגורמים הממונים בבקו"ם שאתה משוחרר מבחינתו. אני בטוח שלא יהיו ויכוחים.
ו. אתה מסכם בעצמך כאשר אתה מודה שאין לך שום נכונות לקבל דין מלכות, להיות נאמן למדינה, למחוקקיה הדמוקרטים, או לצבא, אלא רק כברירת מחדל. מה שאתה לא קולט הוא שזה שומט כל סיכוי לאזרחות נורמלית מצידך, לא רק בארץ, אלא בכל מדינה שהיא.
מעולם לא אמרתי שכל חרדי שחוטא מפסיק להיות חרדי כתבתי מתנהג הוי אומר שתהלוכתיו ביום יום אינם לפי רוח התורה והמצוות, כל אחד חוטא ואף כתוב בתורה "כי אדם אין צדיק בארץ, אשר יעשה טוב ולא יחטא" גם אני חוטא וגם אני בן אדם ואני חרדי אבל, אני תמיד משתדל לתקן את מעשי ולחזור בתשובה. כוונתי בפסקה זו הייתה - שלא קוד הלבוש הוא המצביע על האדם על היותו חרדי או חילוני.
לומדים בסוציולוגיה או לא לומדים אני לא יודע, המציאות מדברת בפני עצמה החרדים הם לא כת שנמצאת באיזה מקום סגור בטריטוריה מוגדרת, הם נמצאים בכל העולם ובכל הקהילות החרדיות בעולם רמת הפשיעה היא אפסית ואין מה להתווכח עם עובדות. וכל השמועות על משמרות הצניעות הם אגדות אורבניות, הם פועלים רק במקרים של פגיעה ממשית בחינוך כמו בחורה או לחילופין גבר שמסתובב/ת ברחוב חרדי יום יום ומחטיא ומפתה את הנוער, אף אחד לא רודף אחרי מישהו חרדי שהולך לחטוא בת"א, בדיוק כמו שאתה לא מעוניין שייפתחו אצלך בשכונה בית בושת. כך אנחנו החרדים לא מעוניינים שיתנהגו בתוך השכונות שלנו בצורה שנוגדת את רוח התורה וההלכה, להביא את ברונו בתור דוגמא זה פשוט מבייש את האינטלגנציה שלי, גם חילוני יכול להסתובב ומסתובבים המון בשכונות חרדיות ולא קורה להם כלום ואף מתפרנסים מהם בכבוד אם זה נהגי מוניות שרובם חילונים או כל בעלי המקצוע האחרים, אני רוצה לראות אם אני אבוא לשיינקין ואתחיל לקיים פעילות חרדית במקום, ע"ע רמת אביב ובית חב"ד שם.
אצלינו אין בעיית סמים. נקודה. אני רחוק מאד מלהיות נאיבי. אני רוצה שתכנס לישיבת מיר בירושלים שמונה קרוב ל5000 תלמידים, אברכים ובחורים או לישיבת פוניבז' בבני ברק שמונה קרוב ל2000 בחורים ואברכים ונסה להשיג שם סם מהסוג הקל ביותר, חשיש. אתה תעלה חרס בידך. לחילופין אם אני אכנס לאחת מהאוניברסיטאות אצלכם ואנסה להשיג סם, קרוב לוודאי שאצליח מהר מאד.
לגבי הגסות בדיבור, אולי אתה צודק אני לא יודע אולי באמת כלל הנוער שלכם לא מדבר בגסויות - זה אתה אמור לדעת.
לגבי הכבוד למבוגרים/הורים/מורים, אם זה נוח לך המצב הקיים אצלך, אין לי מה להוסיף בעניין.
אדם שחי עם אשתו או אשה שחייה עם בעלה ורע ומר להם, צריכים להסתובב כל היום בדיכאון ועם פנים נפולות, הציבור שלנו ברוך השם כמעט כל היום עם חיוך ומאושרים, בבקשה תעשה סיבוב באחת מן הערים החרדיות לגמרי כמו מודיעין עילית ותווכח בעצמך אם כולם עצובים שם או להיפך. מה שהתכוונתי הוא, שע"פ התורה הכבוד הדדי בין בני הזוג הוא חובה בהלכה ולכן הזוגיות הרבה יותר טובה ובריאה, הרמב"ם פוסק להלכה שצריך לכבד את אשתו יותר מגופו. אני מאמין שאתה מבין מה זה אומר.
[b]ו. אתה מסכם בעצמך כאשר אתה מודה שאין לך שום נכונות לקבל דין מלכות, להיות נאמן למדינה, למחוקקיה הדמוקרטים, או לצבא, אלא רק כברירת מחדל. מה שאתה לא קולט הוא שזה שומט כל סיכוי לאזרחות נורמלית מצידך, לא רק בארץ, אלא בכל מדינה שהיא.
חלילה מעולם לא אמרתי שאין אנחנו מקבלים את דין המדינה, ההלכה קובעת "שדינא דמלכותא דינא" דין המלכות דין, ואין לערער עליה. אבל במידה וזה נוגד את התורה אז גם אבותיך מסרו את נפשם על קידוש השם ולא עברו על מצוות הבורא יתברך.
נכתב ב- 12/08/2009, 22:10
חרדי_גאה אתה אמרת:
באם מצאתם מישהו אשר מצהיר על עצמו שהוא חרדי ואינו מתנהג ע"פ מצוות התורה הוא לא חרדי. נקודה.
אצלינו מכבדים את ההורים.
אצלינו מכבדים את המורים.
[b]---------------------------------------------------------------------------------------------
כי אתם כופים על הילדים שלכם את זה! אתם בעצמכם לא מתביישים?! לסגור את הילד בשישי-שבת,
לכפות עליו לצום בימי צום ואבל, להתפלל כל בוקר, בעצם, אתם דופקים לילד שלכם את החיים.
אז בוא אני אגיד לך איך זה פועל "אצלינו" (האם אתם יהודים אחרים מאיתנו? או ישראליים אחרים מאיתנו? לא! אתם אחרים רק בצורת האמונה.)
אצלינו מתגייסים לצבא בשביל להגן עלייך, על המשפחה שלך ועל כל החברים ה'חרדים' שלך.
זה שאתה לא מקיים ומחנך את ילדיך כמצוות הבורא זה לא פוטר אותך, אתה מחוייב בדיוק כמוני לתורה ולהלכה. אתה יכול לתרץ אלף אלפי תירוצים בבוא היום אתה אמור לתת את הדין ע"כ. אוי לנו מיום הדין.
נכתב ב- 12/08/2009, 22:13
אוווווו הנה השטויות.חרדי_גאה אתה אמרת:
אצלינו מכבדים את ההורים.
אצלינו מכבדים את המורים.
זה שאתה לא מקיים ומחנך את ילדיך כמצוות הבורא זה לא פוטר אותך, אתה מחוייב בדיוק כמוני לתורה ולהלכה. אתה יכול לתרץ אלף אלפי תירוצים בבוא היום אתה אמור לתת את הדין ע"כ. אוי לנו מיום הדין.
אני לא הולך עם התורה
אני לא שומר שבת
אני לא צם ביום כיפור
אבל אתה יודע מה אני כן עושה?
אני לא מרעיב ילדים
אני לא רוצח
אני לא גנב
לא אנס
זה דברים בשבילי יותר חשובים ועל זה אנחנו נקבל (אם בכלל) את הדין
בתורה שלי אגב,אתה חוטא על פרזיטיות
נכתב ב- 12/08/2009, 22:15
חרדי_גאה אתה אמרת:
אצלינו מכבדים את ההורים.
אצלינו מכבדים את המורים.
האם לפי מצוות 'הבורא', אסור להתגרש? כלומר, זוג, לא מסתדר, רב כל הזמן, רוצה להתגרש. אופס! במקרה הוא חרדי. אסור, לא? ע"פ הבורא, כמו שאתה אומר, הם לא יעשו את זה כי הם מפחדים מיום הדין? תראה חבר, את יום הדין אתה לא זוכר. אחרי כמה זמן, שאתה נפטר, אתה עולה לשמיים (מי כמוך יודע?), ואז מתחדש גלגל החיים שלך. גן-עדן, גיהנום... אפשר לחשוב שתזכור משהו מזה. אתה נולד ולא זוכר כלום. אני אתן את הדין על כל החטאים שלי. אל תדאג. תחשוב על החטאים שלך, ועל הסבל שאתה גורם בלב הילדים שלך. ערב טוב.
נכתב ב- 12/08/2009, 22:20
נכתב ב- 12/08/2009, 22:36
אתם רוצים שידברו בסגנון שלכם?
סבבה.
תוציאו תראש מהתחת של החרדים!
סבתא שלי נוהגת לומר:
אל תהיה חרדי, אל תהיה חילוני - תהיה בן-אדם. ובנאדם כמה שיותר טוב.
המון חילונים הם לא בני אדם.
כנ"ל הרבה חרדים, כנ"ל הרבה מוסלמים, כנ"ל הרבה נוצרים.
אבל השנאה זורמת בווריד רק נגד החרדים.
לשנוא ולתעב כל דבר באורח החיים החרדי זה הבורות, לא שום דבר אחר.
זוג חרדי ככה, ילד חרדי ככה, האבא החרדי ככה, הסבתא רבה ככה, די!!
מצד אחד אתם אומרים לכם שלא איכפת לכם איך הם חיים, כל עוד לא מציקים לכם.
מצד שני כל התירוצים שלכם זה על מה שהם עושים בינם לבין עצמם.
וניפוח מקרים בודדים לכדי תירוץ להטיל רפש בציבור שלם.
ילד חרדי ש"לא מרחיב אופקים" זה לא עסק של אביכם!
לכו תידבקו לקבוצות האלה שבכלל לא שולחים תילד שלהם לבית ספר.
זוג נשוי שלא מת אחד על השני גם לא עסק של אביכם!
כל מי שקופץ "אמא מרעיבה" "אמא מרעיבה"
לך תתעדכן!
2 ילדות נרצחו על ידי אבא שלהן! חילונים!
וזה רק בזמן האחרון.
דווח היום שנמצאה גופת אישה מבותרת בתוך פח בוער.
מן הסתם היא חילונית, נכון?
אז אולי... כל החילונים הם דקסטרים?!
אענה לעצמי: לא, אני לא דקסטר. אבל יש אחד שחושב שכן, אבל למזלי הוא לא הדובר שלי ולא מייצג אותי.
חרדי אומר/ת:
צאו לי מהווריד!
נכתב ב- 12/08/2009, 22:39
בדיוקסבתא שלי נוהגת לומר:
אל תהיה חרדי, אל תהיה חילוני - תהיה בן-אדם. ובנאדם כמה שיותר טוב.
נכתב ב- 12/08/2009, 23:31
על מה אתה מדבר? מה יקרה לחרדי שיקיים "פעילות חרדית" (מה הכוונה אגב?) באמצע שיינקין?לומדים בסוציולוגיה או לא לומדים אני לא יודע, המציאות מדברת בפני עצמה החרדים הם לא כת שנמצאת באיזה מקום סגור בטריטוריה מוגדרת, הם נמצאים בכל העולם ובכל הקהילות החרדיות בעולם רמת הפשיעה היא אפסית ואין מה להתווכח עם עובדות. וכל השמועות על משמרות הצניעות הם אגדות אורבניות, הם פועלים רק במקרים של פגיעה ממשית בחינוך כמו בחורה או לחילופין גבר שמסתובב/ת ברחוב חרדי יום יום ומחטיא ומפתה את הנוער, אף אחד לא רודף אחרי מישהו חרדי שהולך לחטוא בת"א, בדיוק כמו שאתה לא מעוניין שייפתחו אצלך בשכונה בית בושת. כך אנחנו החרדים לא מעוניינים שיתנהגו בתוך השכונות שלנו בצורה שנוגדת את רוח התורה וההלכה, להביא את ברונו בתור דוגמא זה פשוט מבייש את האינטלגנציה שלי, גם חילוני יכול להסתובב ומסתובבים המון בשכונות חרדיות ולא קורה להם כלום ואף מתפרנסים מהם בכבוד אם זה נהגי מוניות שרובם חילונים או כל בעלי המקצוע האחרים, אני רוצה לראות אם אני אבוא לשיינקין ואתחיל לקיים פעילות חרדית במקום, ע"ע רמת אביב ובית חב"ד שם.
לא פעם ראיתי חרדים שבאים באמצע החיים ומבקשים מאנשים להניח תפילין או לתרום (בקטע של התרומות הם אפילו באים לבית, זה קורה לא מעט אצלנו). לא זכור לי על מקרה שבו חרדי הותקף עקב כך. ואני לא יודע אם ראית את ברונו (לא כ"כ הבנתי אם הבנת על מה תומר מדבר בתגובה שלך) - אז ברונו הסתובב בבגדים קצת פרובוקטיביים (כיאה להומו) במאה שערים או שכ' חרדית כלשהי, ותוך מס' שניות רדפו אחריו מס' חרדים במטרה להרביץ לו. אז נכון, ללכת ככה באמצע רחוב חרדי זה לא דבר יפה לעשות, אבל עובדה שאותם חרדים תוך שנייה פנו לכיוון האלימות.
חיפוש מהיר בגוגל על סמים+חרדים:אצלינו אין בעיית סמים. נקודה. אני רחוק מאד מלהיות נאיבי. אני רוצה שתכנס לישיבת מיר בירושלים שמונה קרוב ל5000 תלמידים, אברכים ובחורים או לישיבת פוניבז' בבני ברק שמונה קרוב ל2000 בחורים ואברכים ונסה להשיג שם סם מהסוג הקל ביותר, חשיש. אתה תעלה חרס בידך. לחילופין אם אני אכנס לאחת מהאוניברסיטאות אצלכם ואנסה להשיג סם, קרוב לוודאי שאצליח מהר מאד.
לגבי הכבוד למבוגרים/הורים/מורים, אם זה נוח לך המצב הקיים אצלך, אין לי מה להוסיף בעניין.
http://www.mako.co.i...070f7f11004.htm
http://www.haredim.c...?...&itmID=1213
http://news.walla.co.il/?w=//1313710
http://www.nrg.co.il...T1/688/159.html
אז מי נאיבי?
בקשר לכבוד, אם אתה חושב ולו לרגע שהחילונים לא מכבדים את הוריהם, אתה טועה טעות מרה. אז אולי יש פחות "דיסטאנס" בין ההורים לילדים מאצלכם, אבל לדעתי זה דבר בריא לגמרי (הקשר עם ההורים טוב יותר, לפחות לדעתי).
אדם עם קצת ניסיון חיים יודע טוב מאוד שהמראה בחוץ הוא הרבה פעמים לא מה שבאמת קורה. זה שזוג נראה מאושר כלפי חוץ לא אומר שהוא באמת ככה. וגם הייתי אומר ש"קצת" נסחפת עם הקטע של החיוכים והאושר (אולי אלו הם אותם סוחרי סמים שדיברתי עליהם מקודם).אדם שחי עם אשתו או אשה שחייה עם בעלה ורע ומר להם, צריכים להסתובב כל היום בדיכאון ועם פנים נפולות, הציבור שלנו ברוך השם כמעט כל היום עם חיוך ומאושרים, בבקשה תעשה סיבוב באחת מן הערים החרדיות לגמרי כמו מודיעין עילית ותווכח בעצמך אם כולם עצובים שם או להיפך. מה שהתכוונתי הוא, שע"פ התורה הכבוד הדדי בין בני הזוג הוא חובה בהלכה ולכן הזוגיות הרבה יותר טובה ובריאה, הרמב"ם פוסק להלכה שצריך לכבד את אשתו יותר מגופו. אני מאמין שאתה מבין מה זה אומר.
אין מה לעשות, לפעמים אנשים לא מסתדרים אחרי זמן מה. אי אפשר לחיות כל החיים בכעס ובעצב בגלל שזהו, התחתנת. והטיעון הזה תופס שבעתיים כשמדובר ב"שידוך" מהיר שההורים מסדרים.
"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק
נכתב ב- 12/08/2009, 23:46
בעיקרון תומר קלע בדיוק והוציא לי את המילים מהפה, אבל בכ"ז כדי לחזק את הדברים:
על מה אתה מדבר? מה יקרה לחרדי שיקיים "פעילות חרדית" (מה הכוונה אגב?) באמצע שיינקין?לומדים בסוציולוגיה או לא לומדים אני לא יודע, המציאות מדברת בפני עצמה החרדים הם לא כת שנמצאת באיזה מקום סגור בטריטוריה מוגדרת, הם נמצאים בכל העולם ובכל הקהילות החרדיות בעולם רמת הפשיעה היא אפסית ואין מה להתווכח עם עובדות. וכל השמועות על משמרות הצניעות הם אגדות אורבניות, הם פועלים רק במקרים של פגיעה ממשית בחינוך כמו בחורה או לחילופין גבר שמסתובב/ת ברחוב חרדי יום יום ומחטיא ומפתה את הנוער, אף אחד לא רודף אחרי מישהו חרדי שהולך לחטוא בת"א, בדיוק כמו שאתה לא מעוניין שייפתחו אצלך בשכונה בית בושת. כך אנחנו החרדים לא מעוניינים שיתנהגו בתוך השכונות שלנו בצורה שנוגדת את רוח התורה וההלכה, להביא את ברונו בתור דוגמא זה פשוט מבייש את האינטלגנציה שלי, גם חילוני יכול להסתובב ומסתובבים המון בשכונות חרדיות ולא קורה להם כלום ואף מתפרנסים מהם בכבוד אם זה נהגי מוניות שרובם חילונים או כל בעלי המקצוע האחרים, אני רוצה לראות אם אני אבוא לשיינקין ואתחיל לקיים פעילות חרדית במקום, ע"ע רמת אביב ובית חב"ד שם.
לא פעם ראיתי חרדים שבאים באמצע החיים ומבקשים מאנשים להניח תפילין או לתרום (בקטע של התרומות הם אפילו באים לבית, זה קורה לא מעט אצלנו). לא זכור לי על מקרה שבו חרדי הותקף עקב כך. ואני לא יודע אם ראית את ברונו (לא כ"כ הבנתי אם הבנת על מה תומר מדבר בתגובה שלך) - אז ברונו הסתובב בבגדים קצת פרובוקטיביים (כיאה להומו) במאה שערים או שכ' חרדית כלשהי, ותוך מס' שניות רדפו אחריו מס' חרדים במטרה להרביץ לו. אז נכון, ללכת ככה באמצע רחוב חרדי זה לא דבר יפה לעשות, אבל עובדה שאותם חרדים תוך שנייה פנו לכיוון האלימות.חיפוש מהיר בגוגל על סמים+חרדים:אצלינו אין בעיית סמים. נקודה. אני רחוק מאד מלהיות נאיבי. אני רוצה שתכנס לישיבת מיר בירושלים שמונה קרוב ל5000 תלמידים, אברכים ובחורים או לישיבת פוניבז' בבני ברק שמונה קרוב ל2000 בחורים ואברכים ונסה להשיג שם סם מהסוג הקל ביותר, חשיש. אתה תעלה חרס בידך. לחילופין אם אני אכנס לאחת מהאוניברסיטאות אצלכם ואנסה להשיג סם, קרוב לוודאי שאצליח מהר מאד.
http://www.mako.co.i...070f7f11004.htm
http://www.haredim.c...?...&itmID=1213
http://news.walla.co.il/?w=//1313710
http://www.nrg.co.il...T1/688/159.html
אז מי נאיבי?
בקשר לכבוד, אם אתה חושב ולו לרגע שהחילונים לא מכבדים את הוריהם, אתה טועה טעות מרה. אז אולי יש פחות "דיסטאנס" בין ההורים לילדים מאצלכם, אבל לדעתי זה דבר בריא לגמרי (הקשר עם ההורים טוב יותר, לפחות לדעתי).אדם עם קצת ניסיון חיים יודע טוב מאוד שהמראה בחוץ הוא הרבה פעמים לא מה שבאמת קורה. זה שזוג נראה מאושר כלפי חוץ לא אומר שהוא באמת ככה. וגם הייתי אומר ש"קצת" נסחפת עם הקטע של החיוכים והאושר (אולי אלו הם אותם סוחרי סמים שדיברתי עליהם מקודם).אדם שחי עם אשתו או אשה שחייה עם בעלה ורע ומר להם, צריכים להסתובב כל היום בדיכאון ועם פנים נפולות, הציבור שלנו ברוך השם כמעט כל היום עם חיוך ומאושרים, בבקשה תעשה סיבוב באחת מן הערים החרדיות לגמרי כמו מודיעין עילית ותווכח בעצמך אם כולם עצובים שם או להיפך. מה שהתכוונתי הוא, שע"פ התורה הכבוד הדדי בין בני הזוג הוא חובה בהלכה ולכן הזוגיות הרבה יותר טובה ובריאה, הרמב"ם פוסק להלכה שצריך לכבד את אשתו יותר מגופו. אני מאמין שאתה מבין מה זה אומר.
אין מה לעשות, לפעמים אנשים לא מסתדרים אחרי זמן מה. אי אפשר לחיות כל החיים בכעס ובעצב בגלל שזהו, התחתנת. והטיעון הזה תופס שבעתיים כשמדובר ב"שידוך" מהיר שההורים מסדרים.
על מה אתה מדבר, אני מכיר את כל המקרים שהבאת בקישורים, מדובר בעבריינים שכל החברה החרדית מוקיעה אותם ואני אומר לך את זה מתוך החברה בפנים. ומדובר הכל ביחד בחמישה או ששה אנשים שעשו זאת בגלל בצע כסף. מתוך מאות אלפי החרדים זה מה שמצאת שעסקו בסמים. אני בכלל דיברתי על השימוש בסמים.
האם אצל הנוער החרדי יש את בעיית השימוש בסמים?
התשובה היא לא, אין בנמצא. לא תמצא בחור ישיבה חרדי שמעשן סמים. וודאי ובוודאי שזו לא בעיה אצל הנוער שלנו.
לגבי האושר והחיוכים אתה צודק השתמשתי קצת בלשון מטאפורית, כוונתי הייתה שאם הציבור החרדי לא היה חי טוב עם בן זוגו זה היה פורץ החוצה בדרך זו או אחרת פשוט מגוחך לומר שהם חיים בתוך חיים אפורים ומדכאים. ההפרשים באחוזי הגירושין הם גדולים מדי. טענה זו גם מפריכה את הצורך ב-"לצאת" לפני החתונה כמו שנוהגים החילוניים. הרי כל הזוגות אצלכם יוצאים שנה שנתיים אולי שלושה עד שמחליטים למסד את הזוגיות ולהתחתן, אם זו השיטה להקים בית ולחיי זוגיות בריאים אז מדוע זה מתפורר?
תחשבו על כל ילדי אותם הורים גרושים, פשוט רחמנות עליהם, ואני מאמין שיש גם כאלו מבין הקוראים את דברי כאן שעונים על הסטאטוס "ילד להורים גרושים". אז הדרך חיים הזו מובילה לכך. מה זה אומר?
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים