עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

בחירות 2013

• אנא התחבר בכדי להגיב
244 תגובות לנושא זה

סקר: בחירות 2013

זהו סקר ציבורי. משתמשים אחרים יוכלו לראות את האפשרויות בהן בחרת.

למי תצביע בבחירות הקרובות?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

מי מהבאים הכי ראוי/ה לדעתך להיות ראש הממשלה?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#101 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎00:01

אני אישית הייתי מצביע בטוח של בנט, והחלטתי לא להצביע לו גם בגלל האמירה האחרונה שלו אבל בעיקר בגלל ההפיכה שלו לפליטיקאי, הוא מסתיר את כל הרשימה ומתחמק מביקורת עליו בטענות שווא. הוא מציג רק את אורי אריאל, שקד ואת עצמו, הדבר שקול לכך שהליכוד יציגו רק את כחלון וגדעון סער/ארדן זו לא חכמה..... כרגע אני מתלבט בין ביבי ויאיר והנטייה היא לביבי.

זה לא בדיוק מה שהליכוד עושה? הוא מציג רק את ביבי וגדעון סער. ביבי שולח את גדעון סער לכל הראיונות (אגב, לדעתי הוא הכי מסוכן מבין כולם כי הוא אשכרה מיישם את המדיניות הפאשיסטית הזאת וסותם פיות לאחרים), ובתשדירים ובפוסטרים רק הוא מופיע, ולפעמים גם ליברמן. גם הליכוד מחביא את הקיצוניים שבמפלגה שלו - את יריב לוין, זאב אלקין, קירשנבאום, פייגלין, דני דנון, אקוניס ואחרים. את אלה שנמצאים בעשירה שלישית אף אחד לא מכיר, חלק גדול מהם מישראל ביתנו ואני לא אופתע אם הם אפילו קיצוניים יותר ושפויים פחות אפילו מאלה שהזכרתי.

הפתרון הוא להצביע לאחת הרשימות שבהן יש אנשים שפויים. מי שרוצה ימין ורוצה את ביבי ראש ממשלה צריך להצביע ללפיד או לאמסלם שיאזנו את הקואליציה הבאה (בהנחה שביבי ירכיב אותה). מי שרוצה להפיל את ביבי צריך להצביע לאחת המפלגות שלא יישבו בממשלה של ביבי - העבודה או מרצ ואולי גם התנועה.

#102 מישמיש

מישמיש

• רשומים
  • 2,332 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎00:07

שגיא לתמונה זו יש אחלה פוטושופ שבעולם, אני כאחד שיודע לעבוד עם פוטושופ יודע זאת, כנראה שגם בליכוד שמו לב לעניין וערכו אחד משלהם (השמאלי).
תמונה שפורסמה

אני רוצה להביא לפה משהו שאולי קראתם..
ראשית, כמובן שאני מגנה כל בכל הערה גזענית של אדם כזה או אחר..
בעבר באחד האשכולות, אילן, הגדרת את אחת מהמפלגות המתמודדות כ"ניאו נאצית" אם אני לא טועה זאת הייתה מפלגה עוצמה לישראל של בן ארי שהגדרת אותה כמפלגה גזענית..
בגלל שזו דמוקרטיה אם בן ארי הגיב הערה גזענית כזו או אחרת, האם הערה של אחמד טיבי היא לא גזענית לשמה?
להלן ההערה חדשה מהיום: (היו עוד הערות גזעניות רבות של אחמד טיבי בעבר אבל העיקר שהוא מכנה אותנו הישראלים, כגזענים).
אחמד טיבי בהתבטאות גזענית נגד העולים 'הצבע הלבן מול הצבע שלנו'

מתוך ראיון לגדעון לוי בהארץ
"אנחנו לא 'בני מיעוטים', אנחנו בני מיעוט לאומי אחד. אנסטסיה מיכאלי, אללה ירחמה, יודעת מה זה חובייזה? מה זה זעתר? תסתכלו על הצבע שלה ועל הצבע שלנו. היא לבנה והצבע שלנו הוא צבע האדמה של הארץ. בבר-אילן ובבר-בטיח – אביע את דעתי בכל מקום".

המקור: http://www.haaretz.c...rbait/1.1909665

עכשיו זוהי דעתי:
אחמד טיבי וחבריו הם שמאל קיצוני שלא מגנה אפילו ברגע את פעולותיהם של מחבלים שהרגו מספר גדול של חפים מפשע, בפיגועי התאבדות וירי ועוד.. (מכנה אותם השהידים)
לעומת זאת, כמו שיש שמאל קיצוני וזוהי דמוקרטיה, כך יש גם ימין קיצוני (כי שאמרתי בעבר שיש להעיף חברי כנסת כגון טיבי ואחרים טענת שזוהי דמוקרטיה והחלטתי לבסוף להסכים איתך אבל רק לגבי טיבי).
אז אם אתה מגדיר את עוצמה לישראל כמפלגה "ניאו נאצית" אז ראוי מן המניין שתכניס את המפלגה של טיבי החמוד והלבבי גם לרשימת מפלגות הניאו נאציות שנמצאות בכנסת.

כמו שאמרתי בעבר אני לא הולך לבחור באף מפלגה.. כי גם אני לא רואה מישהו שהוא באמת אמין וראוי לכך שאני אלך ואצביע עבורו.
בסופו של יום, כולם שקרנים בממשלה וחושבים רק על האינטרס האישי שלהם.
בדמוקרטיה תמיד תהיה קבוצה גדולה מאוד של אזרחים שיפגעו לא משנה מה אותם אנשים יעשו או במי יבחרו!

#103 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,057 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎00:15

מישמיש, אם אתה לא הולך להצביע לאחת מהמפלגות הוותיקות או ליאיר/ציפי, אני ממליץ לך לשקול להצביע ל"ארץ חדשה".
המטרה הראשונה שלהם היא לנקות את האורוות ולהפריד בין השלטון להון, תקרא את העמודים הקודמים ותראה את סרטוני "השיטה".
ממליץ לך לפחות לבדוק יותר עליהם. בנתיים כנראה שהם יקבלו את הקול שלי.
  • cRaZy-BoY אוהב את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#104 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎00:16

אכן אמירה גזענית שאותה אני מגנה בכל תוקף. גם ש"ס מדברת בשפה הזו (ואפילו חמור הרבה יותר). זה לא מה שהופך מפלגה לניאו-נאצית. הכהנאציזם שואף לבצע הפרדה אתנית במדינת ישראל בין היהודים ללא-יהודים, ורוצה לבצע כאן טיהור אתני.
יש לזה פתרון ממש פשוט - אל תצביע לו. מישהו המליץ לך להצביע לטיבי? אני אמור לייצג אותו או להגן עליו? מה, זה או טיבי או ביבי? אין אמצע? אני חושב שכל מפלגה רשאית להתמודד לכנסת ואסור לפסול אותה (אלא אם כן היא מסיתה לרצח או משהו כזה). גם מפלגת "עוצמה לישראל". אני לא הולך להצביע לא לטיבי ולא לבן-ארי, אבל מי שרוצה להצביע להם שיהיה לו בכיף.

ואגב - פירוש המילה "שאהיד" בערבית זה לא מחבל, אלא אדם שנהרג בסכסוך. שאהיד הוא גם האזרח שהפציצו לו את הבית והוא נהרג. אליהם טיבי התכוון. הכתב שפרסם את זה שטיבי משבח מחבלים כבר התנצל על חוסר הבנת הערבית שלו.

ולא, לא כולם שקרנים ולא כולם רק מדברים. אפשר לראות ב"כנסת פתוחה", לפחות לגבי הרשימות שהיו בכנסת האחרונה, מי עבד למען הציבור. מי היה בכנסת, מי הציע הצעות חוק, מי הצליח לחוקק חוקים. מי התנגד ומי תמך. זה היתרון של עולם הטכנולוגיה - הכל שקוף ואי אפשר לעבוד עליך. אתה מוזמן לבדוק את הפעילות שלהם בכנסת באג'נדות שחשובות לך, ולהצביע למפלגה המתאימה.

Sparkles, אני באמת מקווה שארץחדשה תכנס לכנסת. אבל הצבעה למפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה זאת הצבעה לביבי. אלדד יניב גם די איבד את האמון שלי בו אחרי שלא עמד בהבטחה שלו ולא הוריד את הפתקים שלו מהקלפיות אחרי שלא עבר את אחוז החסימה בכל הסקרים.
תמונה שפורסמה

#105 מישמיש

מישמיש

• רשומים
  • 2,332 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎01:44

אילן, לא טענתי ששהיד זה מחבל, אלא שאחרי שרבים חפים מפשע נהרגו, הוא קורא לאותו מחבל שהיד במקום לגנות ולקרוא בשמו האמיתי וזה פושע וטרוריסט, בנוסח ערבי וחמור מכך שהוא לא מגנה את המעשה, וזהו אדם שיושב בכנסת ישראל!
ברור שאני ואתה לא נצביע לאף אחד משתי המפלגות רק אני מבקש ממך שכמו שאתה מגדיר את המפלגה (עוצמה לישראל) כ"ניאו נאצית" תזכיר באותה מידה שאתה מקווה שלא יבחרו גם במפלגה ה"ניאו נאצית" שקיימת כבר עשרות שנים בישראל! אני רק מבקש שיהיה איזון ואובייקטיביות שקיימת עוד מפלגה כזאת בכנסת ואין רק 1 כזו!! ^^
אני כמובן לא יודע אם המפלגה עוצמה לישראל היא באמת "ניאו נאצית", אני לא חושב שיהיה מישהו שיכול להיות משהו שדומה בכלל לנאצים (אולי המוסלמים הקיצוניים, אחרי שיסיימו להרוג האחד את השני)

Sparkles אכן אתה צודק, שלגבי ציפי אין מצב שאצביע עבורה ויהי מה!
לגבי לפיד, אני באמת לא יודע אם כל אמיריותיו הם סיסמאות כמו שאר חברי הכנסת וכך בדומה לשלי (עיתונאים = לשון חלקלקה לא פחות מפוליטיקאים ואולי אפילו יותר).
אני באמת לא מכיר אישים עם אישיות טובה ואמינה בכנסת שאני יכול להצביע עבורו, אני מאמין שלא קיים מישהו אמין בכנסת לכל אחד מהם יש אינטרס מובהק.. (שהוא לחמם את הכסא בכנסת, הרי מה רע שמשלמים לך בעבור כלום ושום דבר? אם יש כאלה שבאמת עושים אז כנראה שגם אין להם את הזמן להתראיין ובגלל זה הם לא זוכים ליותר מידי "דקות טלויזיה" שנדע באמת על מי מדובר ושנוכל להצביע עבורו, אני מעריך שאם אכן יש כאלה אז מעטים הם).
אדם שיושב בכנסת צריך שיהיה נטול אינטרסים, אבל כמו שאמרתי מקודם.. בדמוקרטיה תמיד יהיו אזרחים רבים שיפגעו!
שלא תבינו לא נכון, ברור שעדיף דמוקרטיה על הכל.. אבל אני פשוט אומר שלא משנה מי תבחרו, ניסים ונפלאות לא יהיו, אז לא להתפלא לאחר הבחירות! (גם אם שלי תבחר או לפיד או כל מי שרציתם, תמיד תהיינה אי שביעות רצון).
אני לא מכיר את "ארץ חדשה", אני אבדוק עכשיו על מה מדובר, תודה על ההמלצה. ^^

#106 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,740 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎01:57

עוצמה לישראל - קיצוניים הזויים
בנט - קיצוניים במסווה
הליכוד - ביבי + זבל ישראל ביתנו
ש"ס - אנחנו סוציאל דמוקרט אבל נלך עם ביבי ובנט שדוחפים את השיוויון בנטל ועם הרוסים
יאיר - מגיש טלוויזיה עם חבריו הקרובים
העבודה - שלי עם כמה צעירים וקיצוניים סטייל מירב מיכאלי
פיפי - בורחת כשקשה ומדברת רק על הסכסוך
מרצ - קיצוניים הזויים
ערבים - נו בחייכם?
ארץחדשה - ה"מגניבים" מהטוויטר שחיים בסרט שיעברו את אחוז החסימה
קדימה - אחלה מפלגה (לא באמת - אני מפחד מיגאל הנאצי)
כלכלה - ציצים, תצביעו!
עם שלם - אני רב (תרתי משמע) עם ש"ס

בשורה תחתונה: אין מפלגה מושלמת. שכל אחד ימצא את הרע במיעוטו שמאמין בחלק מהעקרונות של המפלגה. אין דבר כזה מושלם ותצטרכו להתפשר, אין מה לעשות. הפוליטיקה חרא.
  • מישמיש, xori ו Nikita אוהבים את זה

#107 doc

doc

שקר כלשהו

• Q-Fame
  • 8,844 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎02:00

מי שלא מצביע הוא פראייר.

מנדט = מספר המצביעים חלקי 120. פתק לבן נחשב כמחאה, לא כהצבעה. הצבעה למפלגה שלא עוברת חסימה לא נכללת בחישוב המנדטים.
הדתיים מנצלים את רוב הקולות שלהם, החילונים קצת יותר מחצי.

מי שלא מצביע, בעצם תומך בעקיפין בסחטנות הפוליטית של ש"ס.

לכו להצביע.
  • cRaZy-BoY אוהב את זה
תמונה שפורסמה

#108 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,740 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎02:07

מי שלא מצביע הוא פראייר.

מנדט = מספר המצביעים חלקי 120. פתק לבן נחשב כמחאה, לא כהצבעה. הצבעה למפלגה שלא עוברת חסימה לא נכללת בחישוב המנדטים.
הדתיים מנצלים את רוב הקולות שלהם, החילונים קצת יותר מחצי.

מי שלא מצביע, בעצם תומך בעקיפין בסחטנות הפוליטית של ש"ס.

לכו להצביע.

שכחת גם את הימין. דווקא בשמאל, אלה שנגד השלטון, הם המתמהמהים שלא הולכים להצביע.

#109 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎02:23

אילן, לא טענתי ששהיד זה מחבל, אלא שאחרי שרבים חפים מפשע נהרגו, הוא קורא לאותו מחבל שהיד במקום לגנות ולקרוא בשמו האמיתי וזה פושע וטרוריסט, בנוסח ערבי וחמור מכך שהוא לא מגנה את המעשה, וזהו אדם שיושב בכנסת ישראל!
ברור שאני ואתה לא נצביע לאף אחד משתי המפלגות רק אני מבקש ממך שכמו שאתה מגדיר את המפלגה (עוצמה לישראל) כ"ניאו נאצית" תזכיר באותה מידה שאתה מקווה שלא יבחרו גם במפלגה ה"ניאו נאצית" שקיימת כבר עשרות שנים בישראל! אני רק מבקש שיהיה איזון ואובייקטיביות שקיימת עוד מפלגה כזאת בכנסת ואין רק 1 כזו!! ^^
אני כמובן לא יודע אם המפלגה עוצמה לישראל היא באמת "ניאו נאצית", אני לא חושב שיהיה מישהו שיכול להיות משהו שדומה בכלל לנאצים (אולי המוסלמים הקיצוניים, אחרי שיסיימו להרוג האחד את השני)

זה לא נכון. טיבי מגנה את האלימות, את המחבלים, את הפיגועים ואת ירי הרקטות. שמעתי את זה באזני לא מעט פעמים. אני דווקא חושב שבין חברי הכנסת הערבים טיבי הוא בסדר גמור. הוא פרובוקטור ואוהב לעצבן, אבל סך הכל הוא גם דואג לאוכלוסיה הערבית בישראל וגם מגנה כל אלימות. שמעת את הנאום המרגש שלו על רוצחי משפחת פוגל? שמעת את הנאום שלו על השואה? זה כמובן לא מצדיק התבטאויות גזעניות, ויש הרבה ביקורות שאפשר להעביר עליו (למשל - בורח לעניין הפלסטיני שלאזרחי ישראל הערבים הוא הרבה פחות מכריע ואת האמירה הגזענית הזו) אבל זה לא מתקרב בכלל לטיהור האתני ש"עוצמה" בכלל לא מתביישים לדבר עליו. לא צריך יותר מזה כדי להגדיר מפלגה כניאו-נאצית. צריך רק לרצות הפרדה אתנית במדינה בין הגזע העליון לגזע הנחות וגירוש של בני-אדם מגזע מסוים. הנאצים כמובן היו קיצוניים פי אלף מהם, אבל לא צריך לשאוף להכניס את כולם לגזים בשביל להגדיר מפלגה ככזו. ככה לפחות זה מקובל במפלגות הימין הקיצוני והמפלגות הניאו-נאציות באירופה.

d1f2, הרשימה של העבודה קיצונית? נו באמת... נבחרה שם בערך הרשימה הכי מרכזית שיכלה להבחר. נכון שמרב מיכאלי נכנסה, אבל זאת סיבה לא להצביע עבודה? למרות שאני לא מסכים עם הדעות שלה (בעיקר הפמיניסטיות) אני דווקא חושב שהיא תהיה חברת כנסת מצוינת ותלחם עבור מעמד הביניים ועבור הדמוקרטיה (מה שלצערי אני לא יכול להגיד כמעט על אף מועמד אחר חוץ מבמרצ ובחד"ש). הרשימה של העבודה טובה יחסית ואני חושב שזאת הרשימה הכי טובה שהייתה לעבודה אי פעם. הרבה צעירים, הרבה אידיאליסטים, מיקי רוזנטל ומשה מזרחי הנלחמים בשחיתות ובהון-שלטון (אגב מצביעי ארץחדשה), כאלה שגרים בדירת שותפים, מומחים כלכליים וכמובן נינו אבסדזה המצוינת שעשתה המון בכנסת הקודמת. אם כבר, אז הסיבה לא להצביע ל"עבודה" היא בגלל פואד ובוז'י, אבל אני לא מאמין שזאת סיבה מספיקה כשמסתכלים על המושחתים במפלגות האחרות (שהן לא מרצ). וש"ס, מסורתית, תמיד הייתה מפלגה ניאו-ליברלית ולא פלא שהם הולכים יופי עם ביבי. כל התעמולה של עזרה לחלש זה בולשיט.

#110 King James

King James

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎09:50

איך לעזאזל חילוניים מצביעים לבנט? תבינו שאתם לא מצביעים רק לו, אלא לכל הרשימה של הבית היהודי.
אתם לא מבינים שכל המפלגה הזו רוצה מדינת הלכה?
אם כבר, אז תצביעו לפיד שעם כל הסלידה שלי ממנו, הוא יותר טוב לחילוניים מבנט פי כמה וכמה ועם דעות מדיניות ימניות שאשכרה ניתנות לביצוע ולא הזיות.

דודי, למה אתה רוצה שביבי יבחר? אתה לא רואה איזה צרות הוא מביא לנו?

אתה רואה מישהו אחר ראוי לכהן כראש ממשלה?
כי אני לא!

בנט לא יחליט שום דבר והמפלגה שלו לא תחליט שום דבר גם אם הוא יהיה בממשלה...

יאיר לפיד שמאלני מניאק, אתה חושב שעיתונאי צריך לנהל לך את המדינה?
מרוויח 100 אלף שקל בחודש, אתה חושב אכפת לו ממישהו?
אני אשמח אם הוא יבטל את הכספים לחרדים ויעשה גיוס לכולם, אבל קודם כל צריך לטפל בערבים ובאיראן והוא לא האיש שלי..
  • d1f2 אוהב את זה
תמונה שפורסמה

#111 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎14:51

איך לעזאזל חילוניים מצביעים לבנט? תבינו שאתם לא מצביעים רק לו, אלא לכל הרשימה של הבית היהודי.
אתם לא מבינים שכל המפלגה הזו רוצה מדינת הלכה?
אם כבר, אז תצביעו לפיד שעם כל הסלידה שלי ממנו, הוא יותר טוב לחילוניים מבנט פי כמה וכמה ועם דעות מדיניות ימניות שאשכרה ניתנות לביצוע ולא הזיות.

דודי, למה אתה רוצה שביבי יבחר? אתה לא רואה איזה צרות הוא מביא לנו?

אתה רואה מישהו אחר ראוי לכהן כראש ממשלה?
כי אני לא!

בנט לא יחליט שום דבר והמפלגה שלו לא תחליט שום דבר גם אם הוא יהיה בממשלה...

יאיר לפיד שמאלני מניאק, אתה חושב שעיתונאי צריך לנהל לך את המדינה?
מרוויח 100 אלף שקל בחודש, אתה חושב אכפת לו ממישהו?
אני אשמח אם הוא יבטל את הכספים לחרדים ויעשה גיוס לכולם, אבל קודם כל צריך לטפל בערבים ובאיראן והוא לא האיש שלי..

הבעיה עם המדיניות הכלכלית של נתניהו היא שהוא לוקח את הגרוע שבכל העולמות: השמאל הקלאסי הוא הוצאה ציבורית גבוהה ומיסים גבוהים, והימין הקלאסי הוא הוצאה ציבורית נמוכה ומיסים נמוכים. אצל נתניהו, באורח פלא, יש גם מיסוי נמוך (בעיקר לחברות הגדולות ולעשירים - את המע"מ הוא דווקא יודע להעלות), וגם חוסר יכולת אמיתית לקצץ בשומן של ההוצאות הציבוריות. כראש ממשלה חלש, הוא מומחה בפגיעה בחלשים שאין להם, וביד נדיבה לתקיפים שכבר יש להם. התוצאה הכלכלית והחברתית היא עגומה.

ומה אתה חושב שיקרה כשיחימוביץ' תהיה ראש ממשלה? אני לא חושב שהתכנית הכלכלית שלה מושלמת, אבל היא עדיפה פי כמה על מה שביבי מתכנן (בינתיים הוא רק מתכנן, הוא לא טרח אפילו לפרסם תכנית או אפילו מצע בשביל הבחירות האלה). היא תגבה מסים מהחברות הגדולות מהעשירים, ותגדיל את השירותים שהולכים לאזרח. אם אתה מפחד ממה שיקרה מבחינה ביטחונית, אז אני אזכיר לך שיחימוביץ' ולבני חיזקו את ידיו של נתניהו בזמן עמוד ענן, וממשל אולמרט ולבני הכה בחמאס הרבה יותר ב-2009, כך שביטחונית - אין הבדל משמעותי בין המרכז-שמאל לימין, ובדיוק בגלל זה אסור שנהיה מבודדים בעולם. צריך לעשות קואליציה עם העולם נגד הסכנות שלנו (איראן וכו') ולא להפנות לעולם עורף. אם חשוב לך להפיל את נתניהו כדי שהמצב הכלכלי שלנו ישתפר - תצביע לעבודה או לכל מפלגה שתשב באופוזיציה.

אם אתה בכל זאת רוצה אותו משום מה ראש ממשלה, תצביע עם שלם או לפיד. שניהם ימניים. יאיר לפיד הוא אולי נקרא מרכז, אבל הוא בדיוק הימין הקלאסי, תומך בקיצוץ השומן של ההוצאות הציבוריות, מסים נמוכים ובהפרטה, ומדינית, כמו נתניהו, הוא מציע לפלסטינים מדינה שאף פלסטיני שפוי לא יסכים לה. גם אמסלם הוא ימני. הוא קודם כל ימין מדיני והיו לו הצהרות כאלה בעבר, ושנית אני חושב שהוא יוכל להביא מבפנים (מתוך החברה החרדית) לשינוי אמיתי בענייני דת-מדינה כאן. אני מקווה שלפיד (שהלוואי שהיה עיתונאי, הוא סך הכל קריין חדשות) לא ינהיג את המדינה, ובבחירות האלה אין אפשרות כזאת. וטוב שכך.

אתה גם צריך להכניס את השיקול של הרשימה של "הבית היהודי". שמעת את ההצהרות של מס' 2, מס' 4, מס' 9, מס' 10, מס' 11, מס' 13 ומס'14? אתה מסכים איתם? הקול שלך יכול להכניס אותו ג'רמי גימפל הפסיכי שרוצה להפציץ את הר הבית, להקים שם את בית המקדש ולגרום למלחמת עולם שלישית. אתה באמת חושב שככה צריך לטפל בערבים? לא עדיף להכניס אנשים איכותיים לכנסת כמו נינו אבסדזה ומירב כהן? אתה מכיר מישהו מהעשיריה השלישית של הליכוד?

#112 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,740 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎18:13

אתה גם צריך להכניס את השיקול של הרשימה של "הבית היהודי". שמעת את ההצהרות של מס' 2, מס' 4, מס' 9, מס' 10, מס' 11, מס' 13 ומס'14? אתה מסכים איתם? הקול שלך יכול להכניס אותו ג'רמי גימפל הפסיכי שרוצה להפציץ את הר הבית, להקים שם את בית המקדש ולגרום למלחמת עולם שלישית. אתה באמת חושב שככה צריך לטפל בערבים? לא עדיף להכניס אנשים איכותיים לכנסת כמו נינו אבסדזה ומירב כהן? אתה מכיר מישהו מהעשיריה השלישית של הליכוד?

מבחינת העיקרון של מה שהוא אמר (אם כיפת הזהב לא הייתה בהר הבית - היה אפשר להקים את בית המקדש) זה די נכון. זה שהוא התבטא לא נכון זה גם נכון אבל אפשר למצוא התבטאות בעייתית של כל פוליטיקאי על כל נושא אם ממש רוצים (וביבי מחפש טוב טוב).
וכן אילן, האיום הביטחוני הוא הדבר החשוב ביותר שיש. גם אתה מצביע למפלגה שיש מאחוריה מצע מדיני - לקיחת כל תקציב הביטחון והזרמתו לפלסטינים להקמת המדינה הדמיונית שלהם.

#113 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎18:22

מבחינת העיקרון של מה שהוא אמר (אם כיפת הזהב לא הייתה בהר הבית - היה אפשר להקים את בית המקדש) זה די נכון. זה שהוא התבטא לא נכון זה גם נכון אבל אפשר למצוא התבטאות בעייתית של כל פוליטיקאי על כל נושא אם ממש רוצים (וביבי מחפש טוב טוב).
וכן אילן, האיום הביטחוני הוא הדבר החשוב ביותר שיש. גם אתה מצביע למפלגה שיש מאחוריה מצע מדיני - לקיחת כל תקציב הביטחון והזרמתו לפלסטינים להקמת המדינה הדמיונית שלהם.

"התבטא לא נכון" - הוא פאקינג קרא לפיצוץ מקום סופר קדוש למוסלמים ולבנות במקומו בית מקדש ליהודים, מה שיביא למלחמת עולם שלישית. אם אתה רוצה שלזה יפעלו הנציגים שלך בכנסת, אז תצביע להם בכיף. אם, לעומת זאת, אתה רוצה להצביע לכאלה שידאגו לרווחה, לחינוך, לבריאות, לזכויות חברתיות ולדיור, אז תצביע למפלגה אחרת. אני לא מכיר התבטאויות חוזרות ונשנות של כל-כך הרבה פוליטיקאים במפלגה אחרת (חוץ מבליכוד אולי) שהכיוון שלהם הוא אחד - דתי משיחי. חילוני שמצביע למפלגה הזאת הוא לא חילוני ועושה עוול לכל החילונים בעולם, אלא הוא במקרה הטוב אדם דתי שלא מקיים מצוות כי זה לא בזין שלו. ואתה יודע מה? אני מעדיף דתיים שמקיימים מצוות ומקיימים חיים קהילתניים על-פני חילונים כמו איילת שקד וכאלה שחלק מהבית היהודי. מה שאתם לוקחים מהדת זה רק את הדברים הכי גרועים שלה: את הלאומנות, את ארץ ישראל השלמה ואת הזכות הבלעדית שלנו על הארץ, ואתם גם לוקחים מהחילוניות את הדברים הכי גרועים בה: את האינבידואליזם הקיצוני שמביא לקפיטליזם והחוסר סולידריות לאחרים בעם שלך.

ולא - אני לא תומך בלקיחת תקציב הבטחון והעברתו לפלסטינאים. אני תומך בקיצוץ בתקציב הבטחון כדי להשקיע בחינוך, ברווחה, בבריאות ובדיור. אגב, גם בנט שלך תומך בקיצוץ בתקציב הבטחון, רק שהוא יקצץ שם כדי להעניק כסף לטייקונים, כי הוא השלים את המהפכה הקפיטליסטית של הציונות הדתית. אם פעם הם האמינו בסולדריות ובסוציאל-דמוקרטיה, היום המשנה הכלכלית שלהם זהה לזו של ביבי. הבחירות האלה הן בעיקר על הנושא החברתי-כלכלי. בגלל זה הלכנו לבחירות. נתניהו לא רצה להעביר את תקציב 2013 לפני הבחירות, ומי שלא רוצה להצביע לשלי בגלל הועדים הגדולים ועופר עיני, יש לו את מרצ שדוגלת בסוציאל-דמוקרטיה והחלשת הכח של הועדים האלה.

#114 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎18:42

הלו אני רוצה אמסטרדם. מה רק לצרכים רפואיים...? אני רוצה לעשן לכיף שלי. בדיוק כמו שיש אנשים ששותים בירה לכיף ויש כאלה שמעשנים סיגריות לכיף.

אגב, זה לא שהם סתם רוצים לבטל את ביטוח לאומי:
תמונה שפורסמה
נשמע הגיוני, לא?

הגיוני, אולי כן, אמרתי לא מזמן אחרי שהם נתנו לי את הרשימה הטובה בשבילי בכניסה לקרייה עם המצע שלהם שאני בטוח יבחר להם אם הייתי מאמין לחצי מילה שהם רושמים המכתב שאני קיבלתי מהפעילים שלהם בכניסה לקרייה כלל רק את הדברים היחידים שמעניינים אותי כרגע, הורדת זמן שירות, העלאת שכר לחיילים, הפרטת הרכבת ועוד ועוד דברים לרווחת החיילים הבנתי שיש לי עסק כאן עם עוד כמה פוליטיקאים אינטרסנטים ולכן המשכתי בדרכי, לטמון את ראשי בחול ולא להתלכלך בבחירות אלו ופשוט לא להצביע.

#115 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎18:51

שמע, הם פונים לכל קהל יעד עם הדברים שיעניינו אותו. אין להם טעם לפרסם את כל המצע בכל מכתב. עדיף שיביאו לך את המידע שהם חושבים שרלוונטי עבורך.
להצביע זה חשוב, במיוחד אם אנחנו רוצים שינויים כאן במדינה.

#116 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎19:01

הלו אני רוצה אמסטרדם. מה רק לצרכים רפואיים...? אני רוצה לעשן לכיף שלי. בדיוק כמו שיש אנשים ששותים בירה לכיף ויש כאלה שמעשנים סיגריות לכיף.

תמונה שפורסמה
נשמע הגיוני, לא?

הגיוני, אולי כן, אמרתי לא מזמן אחרי שהם נתנו לי את הרשימה הטובה בשבילי בכניסה לקרייה עם המצע שלהם שאני בטוח יבחר להם אם הייתי מאמין לחצי מילה שהם רושמים המכתב שאני קיבלתי מהפעילים שלהם בכניסה לקרייה כלל רק את הדברים היחידים שמעניינים אותי כרגע, הורדת זמן שירות, העלאת שכר לחיילים, הפרטת הרכבת ועוד ועוד דברים לרווחת החיילים הבנתי שיש לי עסק כאן עם עוד כמה פוליטיקאים אינטרסנטים ולכן המשכתי בדרכי, לטמון את ראשי בחול ולא להתלכלך בבחירות אלו ופשוט לא להצביע.

ואתה לא מבדיל בין מיקי רוזנטל למיכאל בן-ארי? אתה לא מבדיל בין פייגלין ויריב לוין לבין נינו אבסדזה ואילן גילאון? אתה לא מבדיל בין ניצן הורוביץ לבין ג'רמי גימפל? כשאתה לא מצביע אתה בעצם מצביע לכולם, והקול שלך מתחלק בין המפלגות עם עדיפות למפלגות הגדולות. הקול שלך גם הולך לביבי ולמגזרים שתמיד הולכים לקלפי (החרדים והמתנחלים), וחמור מכך - הוא מוריד בקול את אחוז החסימה ויגרום לכך ש"עוצמה לישראל" ייכנסו לכנסת. אין מפלגה מושלמת, אבל אני בטוח שתמצא בין 30 המפלגות שמתמודדות מפלגה שהיית רוצה שכוחה יגדל לעומת הכוחות האחרים. אני לא סומך על אף אחד בכנסת, אבל על השכן שלי אני סומך אפילו פחות. זה למה אני הולך להצביע.

ועלה ירוק, כאמור, "יפריטו" (ימסרו לטייקונים) כל דבר שזז ויבטלו את שאריות הרגולציות שיש כאן כדי לעזור לטייקונים להשתלט עוד יותר על המשק. אם אתה מזדהה עם האג'נדה ה"ליברלית" שלהם תצביע להם. אם לא ואתה רוצה לגליזציה אז יש חלופות טובות בהרבה שמשלבות גם כלכלה אנושית. "העברה לקהילה" אצלם זה לטייקונים, ולך תסמוך עליהם שידאגו לך.

#117 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎19:44

תמונה שפורסמה
נשמע הגיוני, לא?

ואתה לא מבדיל בין מיקי רוזנטל למיכאל בן-ארי? אתה לא מבדיל בין פייגלין ויריב לוין לבין נינו אבסדזה ואילן גילאון? אתה לא מבדיל בין ניצן הורוביץ לבין ג'רמי גימפל? כשאתה לא מצביע אתה בעצם מצביע לכולם, והקול שלך מתחלק בין המפלגות עם עדיפות למפלגות הגדולות. הקול שלך גם הולך לביבי ולמגזרים שתמיד הולכים לקלפי (החרדים והמתנחלים), וחמור מכך - הוא מוריד בקול את אחוז החסימה ויגרום לכך ש"עוצמה לישראל" ייכנסו לכנסת. אין מפלגה מושלמת, אבל אני בטוח שתמצא בין 30 המפלגות שמתמודדות מפלגה שהיית רוצה שכוחה יגדל לעומת הכוחות האחרים. אני לא סומך על אף אחד בכנסת, אבל על השכן שלי אני סומך אפילו פחות. זה למה אני הולך להצביע.

ועלה ירוק, כאמור, "יפריטו" (ימסרו לטייקונים) כל דבר שזז ויבטלו את שאריות הרגולציות שיש כאן כדי לעזור לטייקונים להשתלט עוד יותר על המשק. אם אתה מזדהה עם האג'נדה ה"ליברלית" שלהם תצביע להם. אם לא ואתה רוצה לגליזציה אז יש חלופות טובות בהרבה שמשלבות גם כלכלה אנושית. "העברה לקהילה" אצלם זה לטייקונים, ולך תסמוך עליהם שידאגו לך.

הדבר היחיד שהזדהיתי איתם היה העלאת שכר החיילים וקיצור זמן שירות. זהו. חוץ מזה שום דבר לא מעניין אותי.
וחוץ מזה, לא אני לא מבדיל בין הדמגוגים בפוליטיקה, בין אם הם מימין ובין אם הם משמאל, זה פשוט לא מעניין אותי.

#118 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎20:06

תמונה שפורסמה
נשמע הגיוני, לא?

הדבר היחיד שהזדהיתי איתם היה העלאת שכר החיילים וקיצור זמן שירות. זהו. חוץ מזה שום דבר לא מעניין אותי.
וחוץ מזה, לא אני לא מבדיל בין הדמגוגים בפוליטיקה, בין אם הם מימין ובין אם הם משמאל, זה פשוט לא מעניין אותי.

גם אני מזדהה עם הדבר הזה. לא קרוב להזדהות לאג'נדה הניאו-ליברלית שלה. אם גם אתה לא, אז תחליט אם זאת סיבה מספיק טובה לתת את הקול שלך.
וכן, יש הבדל בין הדמגוגים בפוליטיקה. אתה מוזמן לבדוק מי פעל למענך ומי נגדך. מי הצביע נגד חוק זכויות חברתיות ומי נגד.
בכל מקרה, הסיבה הכי טובה שצריך להצביע היא שזו חובה אזרחית:
http://dubikan.com/archives/2669

"כי צריך לזכור – התועלת הכי גדולה מההצבעה היא לא ההשפעה הממשית בבחירות, אלא התחושה הטובה, שהשתתפנו בתהליך האזרחי. זה לא משהו מדיד, זה משהו שמובנה על-ידי חברה דמוקרטית בתוך האזרחים שלה אם היא חפצת חיים. התחושה הזו שיש "חובה אזרחית" להשתתף בבחירות היא אלמנט שחייבים לקיים אותו, כי אם מזניחים אותו הדמוקרטיה תתפורר עד מהרה. הקמפיינים לקראת הבחירות הנוכחיות שנועדו להעלות את אחוז ההצבעה חזרה לאזור ה-80% (שמזכירים את הקמפיינים של rock the vote בארה"ב, וקמפיינים דומים במדינות אחרות שסובלות גם הן מירידה באחוזי ההצבעה) הם סימן משמח לכך שהחברה האזרחית בישראל מודעת לנזק שבאפתיות כלפי תהליך ההצבעה, שהופך עד מהרה לאובדן אמון מוחלט בשיטה הדמוקרטית."

#119 sagi1984

sagi1984

מעריץ מספר 1 של ג'ון ווין

• ותיקים
  • 3,079 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎20:16

מישהו רשם את זה בפייסבוק של שימעון פרס:

ב"ה עם ישראל, 1600 נרצחי אוסלו זועקים אליכם וייטבעו אותכם בשמים ! ומוסרי ארץ ישראל למחבלים לא יינוקו (קולט אביטל,יצחק רבין , שמעון פרס וכו..)
למי אסור להצביע על פי דין תורה והעושה כך ייתן את הדין:
1- העבודה - שלי יחימוביץ של ברק וליפקין שחק (פושעי אוסלו).
2- ש"ס של אריה דרעי (פושע אוסלו).
3- התנועה של ציפי לבני (פושעת אוסלו).
4- מרץ - תנועה כולה פושעי אוסלו.
5- לפיד - (ממשיכי הדרך של פושעי אוסלו)
6- קדימה - של מופז (ממשיכי פושעי אוסלו).
ושמרתם מאוד לנפשותיכם ! וכל הנמנע להצביע למפלגות אלה תבוא עליו הברכה וההצלחה!
תמונה שפורסמהתמונה שפורסמה
ג'ון וויין מלך המערבונים של כל הזמנים!!!
תמונה שפורסמה

#120 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎20/01/2013‏, ‎23:47

"זאת הממשלה הראשונה בהיסטוריה של העולם המערבי שלא הצליחה לשלוח הודעות לבוחר, המפלגה הראשונה בהיסטוריה של הדמוקרטיה שמתמודדת בבחירות בלי מצע, הקמפיין הראשון בהיסטוריה שלא מבטיח לבוחרים שלו ממש, אבל ממש , כלום, דף הפייסבוק הראשון בהיסטוריה הפוליטית שהקמפיין שלו הוא "בנט השמן, בבטן יש לו בן", ראש הממשלה הראשון בהיסטוריה שההישג היחידי שלו הוא שאנחנו עדיין קיימים, שר האוצר הראשון בהיסטוריה שבא בסוף השנה ואומר "אופס, נעלמו לי 40 מיליארד ש"ח". אם תבחרו בדבר הזה, כל השיאים האלה יישברו בקדנציה הבאה.

חבר'ה, תתעוררו, זה לא גשם. זה פיפי"

והוא עוד שכח כמה דברים. למשל העובדה שלצד ראש הממשלה מתמודד אדם עם אישום פלילי מרחף מעל ראשו, ושלא טרח מעולם להבהיר למצביעים איך בתו בת ה-24 הרוויחה מיליונים על "ייעוץ" לאולגירכים זרים, ומה טיב קשריו שלו עם אותם אוליגרכים.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים