תשמע קליפס, אין לי מושג איפה שירתת ואין לי מושג אם זה היה מול אוכלוסיה אזרחית.
הבעיה כאן היא עצם השליטה הצבאית שלנו בפלסטינים בגדה המערבית. לאנשים האלה אין זכויות אזרחיות והצבא הוא זה ששולט עליהם, אוסר עליהם להפגין מולו ורשאי גם לעצור אותם.
בעיני זה מצב לא מתקבל על הדעת, וכמו כל שלטון כיבוש שהיה בעולם, הוא חייב להגיע לקיצו.
ושוב, בעיני זה לא ויכוח על אדמה אלא על מימוש זכויות לאומיות, למרות שגם אם מדברים במונחים של אדמה, אז רוב הפלסטינים שיושבים בארץ ובגדה המערבית, ההורים והסבים שלהם ישבו בה לפני שהציונים הגיעו.
אנחנו מספקים להם שירותים כי זאת החובה שלנו בתור מדינה כובשת, ואין לנו אפשרות אמיתית לא לספק להם חשמל. במקרה כזה הרבה פלסטינים ימותו (תחשוב למשל על בתי החולים בגדה ובעזה) ויפועל לחץ מאסיבי על ישראל לשים קץ לכיבוש.
אנחנו לא מבצעים את כל החובות המוטלות עלינו. לפי אמנת ז'נבה אסור ליישב אזרחים של המדינה בשטח כבוש, והחובה של הצבא היא להגן קודם כל על האוכלוסיה הכבושה.
נראה לי גם שיש לך רושם לא נכון לגבי הדעות שלי. אני מקבל לחלוטין את הזכות של היהודים להקים בית לאומי בארץ ישראל, אלא שלדעתי אסור שהמדינה תדכא אוכלוסיות אחרות ששואפות לעצמאות לאומית באותו השטח.
הפתרון כאן הוא שתי מדינות - אחת לעם היהודי והשנייה לעם הפלסטיני.
אם אתה מעדיף את האפשרות הדמוקרטית השניה - נתינת אזרחות ישראלית לכל הפלסטינים אז אין לי בעיה, אלא שלדעתי הפתרון הזה הרבה פחות מוצלח.
yosefddd, אני חושב שמה שאתה אומר זאת מדיניות הממשלה.
בכל מקרה השם הפחות מכובס של המדיניות הזאת הוא הקמת
בנטוסטן ודרום אפריקה פעלה כך עם השחורים כדי לנסות להוכיח שהם לא נמצאים במדינה שלהם.