קצת חומר למחשבה...
נכתב ב- 12/08/2009, 23:59
א. גם אם זו בעיה פחותה אצל הנוער שלכם, זה לא משנה כלום. לכל חברה יש בעיות מסוגים שונים, ואצל כל בני הנוער ישנן בעיות. זה שאתה מדכא אותן יותר בכוח זה טיפול בסימפטום ולא בבעיה עצמה.התשובה היא לא, אין בנמצא. לא תמצא בחור ישיבה חרדי שמעשן סמים. וודאי ובוודאי שזו לא בעיה אצל הנוער שלנו.
לגבי האושר והחיוכים אתה צודק השתמשתי קצת בלשון מטאפורית, כוונתי הייתה שאם הציבור החרדי לא היה חי טוב עם בן זוגו זה היה פורץ החוצה בדרך זו או אחרת פשוט מגוחך לומר שהם חיים בתוך חיים אפורים ומדכאים. ההפרשים באחוזי הגירושין הם גדולים מדי. טענה זו גם מפריכה את הצורך ב-"לצאת" לפני החתונה כמו שנוהגים החילוניים. הרי כל הזוגות אצלכם יוצאים שנה שנתיים אולי שלושה עד שמחליטים למסד את הזוגיות ולהתחתן, אם זו השיטה להקים בית ולחיי זוגיות בריאים אז מדוע זה מתפורר?
תחשבו על כל ילדי אותם הורים גרושים, פשוט רחמנות עליהם, ואני מאמין שיש גם כאלו מבין הקוראים את דברי כאן שעונים על הסטאטוס "ילד להורים גרושים". אז הדרך חיים הזו מובילה לכך. מה זה אומר?
ב. תיקח שני אסירים; אחד בכלא לחודש, ואחד לכל החיים. זה שלזמן קצוב חולם כל יום על הבית, ועל החיים העדיפים שלו בחוץ, וכך סובל כל שעה וכל דקה. לעומתו אסיר העולם יודע שאלו החיים שלו לנצח, שכח כבר את הקודמים, ואפילו לא מצפה לקבל אותם בחזרה. הוא למד להסתגל, וממצה את המקסימום מהגורל המעפן שנפל עליו. ברגע שאתה אדם חופשי, תמיד תקווה ותשאף לטוב יותר, ולא תהיה פסיבי ומשלים עם גורל שניתן לשנותו.
ג. תחשוב על אותם ילדים להורים שכבר לא אוהבים אחד את השני, אבל קשה להם להתגרש. פשוט רחמנות עליהם. ילדים שלא רואים אהבה בין אבא לאמא איך יקיימו בבוא היום זוגיות אוהבת בעצמם?
ד. אם לחזור לתחילת הדיון ולנושא המקורי שלו לרגע, בתור חרדי וגאה, הייתי שמח לשמוע דעתך.
עופר, אתה ממש טועה. חובתה של המדינה להעניק לילד מרחב אופקים והשכלה שיאפשרו לו להתקיים בכבוד במדינה, ולמדינה להתקיים בכבוד בעולם. זכותו של ההורה לכפות על הילד אורח חיים מסויים, אבל גם חובה שתהיה לאותו ילד את האפשרות להחליט כבוגר איך לחיות. אם המדינה העניקה לו כלים שלא נותנים לו את היכולת (במילים אחרות: ההשכלה שלו היא דתית בלבד, ללא כל כלים להתפרנס או להשתלב חברתית) הרי שרשויות החינוך הממלכתיות כשלו בתפקידן. לגבי אלו שלא שולחים ילדים לבית ספר, אני פשוט לא יודע על מה אתה מדבר. יש חוק חינוך חובה, שלא ניתן לחמוק ממנו.ילד חרדי ש"לא מרחיב אופקים" זה לא עסק של אביכם!
לכו תידבקו לקבוצות האלה שבכלל לא שולחים תילד שלהם לבית ספר.
זוג נשוי שלא מת אחד על השני גם לא עסק של אביכם!
חרדי אומר/ת:
צאו לי מהווריד!
אותו הדבר לזוג בנישואים דפוקים. זכותם לשמר כל נישואין, אבל חובה לאפשר למי מהם שמשנה דעתו, ורוצה להיפרד, את הזכות לעשות כן בצורה חופשית. חובת המדינה לאפשר גירושים קלים.
נכתב ב- 13/08/2009, 00:10
בגלל שאני אובייקטיבי ולא מנפח דברים כמו החבר'ה פה, חשוב שתבין משהו, וקח אותו ברצינות:על מה אתה מדבר, אני מכיר את כל המקרים שהבאת בקישורים, מדובר בעבריינים שכל החברה החרדית מוקיעה אותם ואני אומר לך את זה מתוך החברה בפנים. ומדובר הכל ביחד בחמישה או ששה אנשים שעשו זאת בגלל בצע כסף. מתוך מאות אלפי החרדים זה מה שמצאת שעסקו בסמים. אני בכלל דיברתי על השימוש בסמים.
האם אצל הנוער החרדי יש את בעיית השימוש בסמים?
התשובה היא לא, אין בנמצא. לא תמצא בחור ישיבה חרדי שמעשן סמים. וודאי ובוודאי שזו לא בעיה אצל הנוער שלנו.
לגבי האושר והחיוכים אתה צודק השתמשתי קצת בלשון מטאפורית, כוונתי הייתה שאם הציבור החרדי לא היה חי טוב עם בן זוגו זה היה פורץ החוצה בדרך זו או אחרת פשוט מגוחך לומר שהם חיים בתוך חיים אפורים ומדכאים. ההפרשים באחוזי הגירושין הם גדולים מדי. טענה זו גם מפריכה את הצורך ב-"לצאת" לפני החתונה כמו שנוהגים החילוניים. הרי כל הזוגות אצלכם יוצאים שנה שנתיים אולי שלושה עד שמחליטים למסד את הזוגיות ולהתחתן, אם זו השיטה להקים בית ולחיי זוגיות בריאים אז מדוע זה מתפורר?
תחשבו על כל ילדי אותם הורים גרושים, פשוט רחמנות עליהם, ואני מאמין שיש גם כאלו מבין הקוראים את דברי כאן שעונים על הסטאטוס "ילד להורים גרושים". אז הדרך חיים הזו מובילה לכך. מה זה אומר?
כשחרדים מתנערים ממישהו שפורץ גדר, אין זה אומר שהוא לא "משלהם".
אתה לא יכול להגיד שנער חרדי שנשר מהישיבה ומעשן סמים, הוא לא חרדי.
אתה לא יכול להגיד שרב שנתפס עושה מעשים מגונים בנשים, הוא לא חרדי.
הטיעון שחרדי שעושה דבר רע, פתאום הופך לחרדי מזויף, זה לא טיעון.
הרחוב החרדי צריך ללמוד לקחת אחריות על חברי הקהילה.
התנערות זה טוב, אך לא הסרת האחריות.
תתנער מאותו סורר, אבל אל תגיד "הוא לא משלנו".
כי אתמול, לפני שתפסו אותו בקלקלתו, הוא כן היה "משלנו".
וכמובן, התגובה הזאת לא באה להצדיק אף אחד. חלילה.
אבל יש לי מה להגיד לשני הצדדים.
נכתב ב- 13/08/2009, 00:25
תכף תגידו שחרדים עושים גם דברים כאלה...
מדליקים אותות מצוקה ומסמנים להומואים לעצור כדי לעזור להם ואז יורים עליהם, נכון?
נכתב ב- 13/08/2009, 00:47
הצרה היותר גדולה זה החרדים.
(דפוס האירוע תואם לירי בשוטרים שהיה לא מזמן)
נכתב ב- 13/08/2009, 01:37
חרדים, ערבים, הומואים, חילונים, סמים, רצח, אונס, חינוך, גירושין... שכחתם משהו?
חרדי גאה - אל תתעקש יותר מדי - אתה מתאמץ לחינם.
הויכוח התחיל במקום אחר ולעולם לא נגיע בו לעמק השווה.
Brittany@Glee

בלוג אנימה אנימה למבוגרים סיקורי אנימה אנימה
כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 13/08/2009, 01:42
כל-כך נכון.
לא חושב שאי פעם הסכמתי איתך על משהו, יותר מזה.
נכתב ב- 13/08/2009, 03:38
א. גם אם זו בעיה פחותה אצל הנוער שלכם, זה לא משנה כלום. לכל חברה יש בעיות מסוגים שונים, ואצל כל בני הנוער ישנן בעיות. זה שאתה מדכא אותן יותר בכוח זה טיפול בסימפטום ולא בבעיה עצמה.
ב. תיקח שני אסירים; אחד בכלא לחודש, ואחד לכל החיים. זה שלזמן קצוב חולם כל יום על הבית, ועל החיים העדיפים שלו בחוץ, וכך סובל כל שעה וכל דקה. לעומתו אסיר העולם יודע שאלו החיים שלו לנצח, שכח כבר את הקודמים, ואפילו לא מצפה לקבל אותם בחזרה. הוא למד להסתגל, וממצה את המקסימום מהגורל המעפן שנפל עליו. ברגע שאתה אדם חופשי, תמיד תקווה ותשאף לטוב יותר, ולא תהיה פסיבי ומשלים עם גורל שניתן לשנותו.
ג. תחשוב על אותם ילדים להורים שכבר לא אוהבים אחד את השני, אבל קשה להם להתגרש. פשוט רחמנות עליהם. ילדים שלא רואים אהבה בין אבא לאמא איך יקיימו בבוא היום זוגיות אוהבת בעצמם?
ד. אם לחזור לתחילת הדיון ולנושא המקורי שלו לרגע, בתור חרדי וגאה, הייתי שמח לשמוע דעתך.
א. למה אתה חושב שאנחנו החרדים מדכאים את הבעיות שלנו בכוח? היכן ראית או מצאת דבר כזה, מכיוון שמצטייר בציבור הכללי שהחרדים "אלימים" אני שואל אז מדוע זה לא משתקף בציבור החרדי אצל הנוער.
מעולם אני לא אטען ולא טוען שאין בעיות בנוער החרדי וודאי שיש בעיות אבל בהשוואה אל הציבור החילוני הוא כמעט ולא נראה.
ב. ו-ג. אהבתי את הדימוי של האסירים דימוי מעולה לכשעצמו. יכול להיות שלא הסברתי את עצמי נכון, החרדים גם מתגרשים וע"פ התורה מותר להתגרש. אמנם, יש מצווה מיוחדת להשכין שלום בין איש לאשתו. אבל, במידה והזוג לא מסתדר ואין ביניהם 'שלום בית' כל רב בעולם וכל יועץ נישואין חרדי ייעץ לזוג לפרק את החבילה ולהתגרש. אני לא מכיר אף זוג חרדי שחי בריב אינסופי עם שנאה הדדית שחי יחדיו. עם זאת אחוזי הגירושין הם נמוכים לא בגלל שיש איסור להתגרש, אלא מכיוון שחיי הזוגיות בריאים יותר בחברה החרדית.
ד. אם הבנתי נכון אתה מתכוון לגבי 'קהילת ההומואים' מה היא דעתי (אני רק מקווה שאינך לוקח את ה-"גאה" מהניק שלי בקונוטציה שאני הומו, כי לא זו הייתה כוונתי). לגבי ההתייחסות האמיתית אל הקהילה ההומולסבית איך שהיא משתקפת בציבור החרדי, אפנה אותך אל הלינק הבא: (קטע אודיו קצר)
http://www.kikar.net...n=print&id=3422
בגלל שאני אובייקטיבי ולא מנפח דברים כמו החבר'ה פה, חשוב שתבין משהו, וקח אותו ברצינות:
כשחרדים מתנערים ממישהו שפורץ גדר, אין זה אומר שהוא לא "משלהם".
אתה לא יכול להגיד שנער חרדי שנשר מהישיבה ומעשן סמים, הוא לא חרדי.
אתה לא יכול להגיד שרב שנתפס עושה מעשים מגונים בנשים, הוא לא חרדי.
הטיעון שחרדי שעושה דבר רע, פתאום הופך לחרדי מזויף, זה לא טיעון.
הרחוב החרדי צריך ללמוד לקחת אחריות על חברי הקהילה.
התנערות זה טוב, אך לא הסרת האחריות.
תתנער מאותו סורר, אבל אל תגיד "הוא לא משלנו".
כי אתמול, לפני שתפסו אותו בקלקלתו, הוא כן היה "משלנו".
וכמובן, התגובה הזאת לא באה להצדיק אף אחד. חלילה.
אבל יש לי מה להגיד לשני הצדדים.
אתה צודק במאת האחוזים לא אמרתי שהם לא חרדים (או יותר נכון שייכים לציבור החרדי - כי חרדים אמיתיים הם לא כפי שכבר כתבתי), אמרתי שהציבור החרדי מוקיע אותם וזה אמת. אבל אתה שוב נוגע במיקרו ולא במאקרו, בראייה כוללת אפשר לומר שרמת הפשיעה שואפת לאפס, לא אמרתי שאין כלום.
אני חושב שזה האשכול הכי חופר וגזעני שאי פעם קראתי בפורום שלנו.
אני לא מתווכח עם אף אחד אני רק מבהיר את הדברים - כואב לי באמת שהציבור החרדי מצטייר פשוט לא נכון, ובזה אשמה התקשורת, השנאה של הציבור החילוני אל החרדים היא עצומה. ליבי שותת אני רציני וזה כמו לדבר אל הקירות, שוטפים את המוח שנים ע"ג שנים שהחרדים הם כך והחרדים הם כך וזה פשוט לא נכון. החרדים הם בני אדם טובים מאד. וודאי שלא מזיקים ואלימים כפי שחושב הציבור הכללי.
נכתב ב- 13/08/2009, 04:00
הציבור הדתי מצטייר לא נכון בעיני החילונים בדיוק כמו שהציבור החילוני מצטייר לא נכון בעיני הדתיים.אני לא מתווכח עם אף אחד אני רק מבהיר את הדברים - כואב לי באמת שהציבור החרדי מצטייר פשוט לא נכון, ובזה אשמה התקשורת, השנאה של הציבור החילוני אל החרדים היא עצומה.אני חושב שזה האשכול הכי חופר וגזעני שאי פעם קראתי בפורום שלנו.
ליבי שותת אני רציני וזה כמו לדבר אל הקירות, שוטפים את המוח שנים ע"ג שנים שהחרדים הם כך והחרדים הם כך וזה פשוט לא נכון. החרדים הם בני אדם טובים מאד. וודאי שלא מזיקים ואלימים כפי שחושב הציבור הכללי.
יש בני-אדם טובים מאוד בקרב הציבור הדתי, הציבור החילוני (ואפילו ציבור ההומואים) וכולם יודעים את זה.
הויכוח הזה זקן יותר ממני וממך ולא אנחנו נהיה אלה שנסיים אותו.
Brittany@Glee

כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 13/08/2009, 05:24
משפט מגוחך להפליא. מה לגבי "האם המרעיבה"? האם התקשורת מציירת את הקהילה החרדית כמפלצת? או שמא מדובר בהשלכה ישירה על המעשים של החרדים, בתגובה לניסיון הרשעתה? האמן לי שאני לא זקוק לתקשורת, על מנת לבצע הכללות כגון "שיאללה, איזה מטומטמים החרדים האלה. למה הם מגנים עליה בכלל?". אני יכול לומר לך שבמגזר החילוני, אף אחד לא היה מבצע מהומות על מנת להגן על מפלצת שכזו. אז להפיל את כל האשמה על התקשורת זה טוב ונחמד, ויותר מזה - זה גם הכי קל. אך מה לגבי לקיחת אחריות מסוימת?אני לא מתווכח עם אף אחד אני רק מבהיר את הדברים - כואב לי באמת שהציבור החרדי מצטייר פשוט לא נכון, ובזה אשמה התקשורת, השנאה של הציבור החילוני אל החרדים היא עצומה. ליבי שותת אני רציני וזה כמו לדבר אל הקירות, שוטפים את המוח שנים ע"ג שנים שהחרדים הם כך והחרדים הם כך וזה פשוט לא נכון. החרדים הם בני אדם טובים מאד. וודאי שלא מזיקים ואלימים כפי שחושב הציבור הכללי.אני חושב שזה האשכול הכי חופר וגזעני שאי פעם קראתי בפורום שלנו.
הכללות כגון אלו ניתן לבצע בקלות על החרדים, כיוון שהאמונה שלכם באל מלכדת אתכם מבחינת הליך המחשבה. זה לא כמו לומר "כל בלונדינית היא מטומטמת", כיוון שצבע השיער שלה לא ישפיע ישירות על אופן המחשבה שלה. לעומת זאת, חרדים תמיד הולכים כעדר. החילונים, לעומתם, לא עושים זאת... לכן לא ניתן לומר באותה קלות ש-"כל החילונים הומופובים", אם חילוני ירצח הומו כלשהו (חס וחלילה).
נכתב ב- 13/08/2009, 06:16
מורדוק ידידי, יש לך טעות בסיסית (שחוזרת על עצמה לכל אורך האשכול הזה).משפט מגוחך להפליא. מה לגבי "האם המרעיבה"? האם התקשורת מציירת את הקהילה החרדית כמפלצת? או שמא מדובר בהשלכה ישירה על המעשים של החרדים, בתגובה לניסיון הרשעתה? האמן לי שאני לא זקוק לתקשורת, על מנת לבצע הכללות כגון "שיאללה, איזה מטומטמים החרדים האלה. למה הם מגנים עליה בכלל?". אני יכול לומר לך שבמגזר החילוני, אף אחד לא היה מבצע מהומות על מנת להגן על מפלצת שכזו. אז להפיל את כל האשמה על התקשורת זה טוב ונחמד, ויותר מזה - זה גם הכי קל. אך מה לגבי לקיחת אחריות מסוימת?אני לא מתווכח עם אף אחד אני רק מבהיר את הדברים - כואב לי באמת שהציבור החרדי מצטייר פשוט לא נכון, ובזה אשמה התקשורת, השנאה של הציבור החילוני אל החרדים היא עצומה. ליבי שותת אני רציני וזה כמו לדבר אל הקירות, שוטפים את המוח שנים ע"ג שנים שהחרדים הם כך והחרדים הם כך וזה פשוט לא נכון. החרדים הם בני אדם טובים מאד. וודאי שלא מזיקים ואלימים כפי שחושב הציבור הכללי.אני חושב שזה האשכול הכי חופר וגזעני שאי פעם קראתי בפורום שלנו.
הכללות כגון אלו ניתן לבצע בקלות על החרדים, כיוון שהאמונה שלכם באל מלכדת אתכם מבחינת הליך המחשבה. זה לא כמו לומר "כל בלונדינית היא מטומטמת", כיוון שצבע השיער שלה לא ישפיע ישירות על אופן המחשבה שלה. לעומת זאת, חרדים תמיד הולכים כעדר. החילונים, לעומתם, לא עושים זאת... לכן לא ניתן לומר באותה קלות ש-"כל החילונים הומופובים", אם חילוני ירצח הומו כלשהו (חס וחלילה).
האם המרעיבה, כמו גם קבוצות הקיצונים שיוצאות להגנתה, הם חלאות המין האנושי.
אבל עובדה זו לא משקפת בשום צורה שהיא את רוח הדת או את דעתם של כל דתי ודתי.
אין פה אופן מחשבה מסוים שנובע מאמונה באל - יש פה סטייה מחשבתית ועיוות מוחלט של הדת.
ולגבי עניין ה"עדר", דווקא נדמה לי שהעדריות בעולם החילוני גדולה הרבה יותר מבעולם הדתי.
שמעת פעם על כוכב נולד? על האח הגדול? על טרנדים ואופנות? על סלבריטאים מוערצים?
Brittany@Glee

כללי התנהגות עם טרולים
כל האנימה שראיתי אי פעם
נכתב ב- 13/08/2009, 06:25
לגבי מה שכתבתי על "האם המרעיבה". זה היה בתגובה לטענתו המגוחכת שזוהי אשמתה של התקשורת, שהציבור החרדי מצטייר כמפלצת בעיני הציבור החילוני. ובכן, אין זה נכון, הרי שיש את "חלאות המין האנושי" שממלאים את התפקיד הזה יפה מאוד. אני, אתה וכל חילוני אחר לא זקוקים לתקשורת על מנת שהציבור החרדי יצטייר כך בעינינו. כמו כן, הוספתי, שקל לעשות הכללות על חרדים, כיוון שהם מלוכדים כעדר בדעתם הכוללת. או כך זה נראה, מנקודת מבטו של חילוני ממוצע להפליא.מורדוק ידידי, יש לך טעות בסיסית (שחוזרת על עצמה לכל אורך האשכול הזה).משפט מגוחך להפליא. מה לגבי "האם המרעיבה"? האם התקשורת מציירת את הקהילה החרדית כמפלצת? או שמא מדובר בהשלכה ישירה על המעשים של החרדים, בתגובה לניסיון הרשעתה? האמן לי שאני לא זקוק לתקשורת, על מנת לבצע הכללות כגון "שיאללה, איזה מטומטמים החרדים האלה. למה הם מגנים עליה בכלל?". אני יכול לומר לך שבמגזר החילוני, אף אחד לא היה מבצע מהומות על מנת להגן על מפלצת שכזו. אז להפיל את כל האשמה על התקשורת זה טוב ונחמד, ויותר מזה - זה גם הכי קל. אך מה לגבי לקיחת אחריות מסוימת?אני לא מתווכח עם אף אחד אני רק מבהיר את הדברים - כואב לי באמת שהציבור החרדי מצטייר פשוט לא נכון, ובזה אשמה התקשורת, השנאה של הציבור החילוני אל החרדים היא עצומה. ליבי שותת אני רציני וזה כמו לדבר אל הקירות, שוטפים את המוח שנים ע"ג שנים שהחרדים הם כך והחרדים הם כך וזה פשוט לא נכון. החרדים הם בני אדם טובים מאד. וודאי שלא מזיקים ואלימים כפי שחושב הציבור הכללי.אני חושב שזה האשכול הכי חופר וגזעני שאי פעם קראתי בפורום שלנו.
האם המרעיבה, כמו גם קבוצות הקיצונים שיוצאות להגנתה, הם חלאות המין האנושי.
אבל עובדה זו לא משקפת בשום צורה שהיא את רוח הדת או את דעתם של כל דתי ודתי.
אין פה אופן מחשבה מסוים שנובע מאמונה באל - יש פה סטייה מחשבתית ועיוות מוחלט של הדת.
ולגבי עניין ה"עדר", דווקא נדמה לי שהעדריות בעולם החילוני גדולה הרבה יותר מבעולם הדתי.
שמעת פעם על כוכב נולד? על האח הגדול? על טרנדים ואופנות? על סלבריטאים מוערצים?
זה לא אומר בהכרח שאני חושב כך, וסירבתי להכניס את הדעות שלי לאשכול הזה. הרי זה חסר טעם, משום שמדובר בדיון חסר תכלית.
נכתב ב- 13/08/2009, 11:25
צריך גם לצרף גזענים כמוךיש להשליך את הערבים לים ולידם את החרדים.
פעולה כזאת תחסוך למדינה מאות מיליוני שקלים, והתור בבתי חולים יתקצר פלאים.
אדיוט
אני לא גזען. אני אומר את מה שרוב האזרחים במדינה היו רוצים שיקרה.
צריך גם לצרף גזענים כמוךיש להשליך את הערבים לים ולידם את החרדים.
פעולה כזאת תחסוך למדינה מאות מיליוני שקלים, והתור בבתי חולים יתקצר פלאים.
אדיוט
לא מגיבים למטומטם כזה, רותם.
לא ציפיתי לתגובה אחרת ממך. וגם לא מזה שתמך ב"קללה" הזאת.
חרדי_גאה:
אתה קשקשן בריבוע. מה זאת אומרת הצבא לא נותן לנו לשרת לפי התורה?
גם עליי הצבא הקשה. אז מה? לא שירתתי?
אתם חבורה של פרזיטים. כל מה שהצבא עושה כדי לבוא לקראתכם לא עוזר, לא עזר ולא יעזור. למה? כי אתם פרזיטים.
מבחינתי אין ביניכם לערבים שום הבדל. הציבור שלכם כמו הציבור הערבי הינו נטל, אתם לא תורמים דבר.
אם מחר יתגשם חלומי(ושל עוד עשרות אלפים) ואתם תעלמו יחד מהערבים מהמדינה, רק טוב יהיה פה.
ואת התרומה שלכם(עלאק בתפילה ושמירת העם) אתם יכולים לוותר עליה בלי בעיה. אף אחד לא ירגיש אם תפסיקו עם זה.
מה שכן, לדבר ולהתנסח אתם יודעים. ככה אתם גם הורסים משפחות חילוניות שלמות.
קחו את "מערכת החינוך" שלכם, ועופו מהמדינה.
[יאללה שילוק, תעשה לי שוב הגהה]
נכתב ב- 13/08/2009, 11:34
להזכירך,1 מתוך 3 נערים חילונים עושים צבא
למה אליהם אתה לא בא בטענות?
אל תשפוט אוכלוסיה שלמה רק בגלל מיעוט.
ברור שיש הרבה חרדים שלא עושים צבא,אבל יש כאלה שכן עושים ולצערנו הם גם מנודים (ע"ע נחל חרדי).
גם אותם צריך להעיף?
נכתב ב- 13/08/2009, 11:36
מה אני אמור להגיב?
אתם לא מתביישים? הלכתם לצבא והשתתפתם בכיבוש אכזר וגזל אדמה מידי תושבים תמימים ומה שבראש שלכם זה החרדים? איך אתם ישנים בלילה? אין יסורי מצפון?
תכריזו בכל מקום שאתם נגד המדינה וכל הערבים צודקים!!!
אתה כזה פרזיט מסריח, מגיע לך למות הרבה יותר מכל החיילים שאיבדו את החיים שלהם בשביל שאתה תשב בכיף שלך ותלמד תורה.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 13/08/2009, 11:47
א. גם אם הנתון שהבאת לגבי גיוס החילונים נכון, זה הרבה, אבל הרבה יותר מאשר הציבור החרדי.
גם לחילונים שלא מתגייסים יש לי תלונות, אני לא מתיפף כמוך. לא שירתת? לא מגיעות לך כל הזכויות שזכאי אותו לוחם/משרת בצבא.
ב. נחל חרדי, זאת טיפה בים. זאת יחידה שפועלת אולי עשור. אני מדבר מאז קום המדינה והיום. הנורמה שנהוגה בציבור הזה
מאז ועד היום היא השתמטות נטו.(חרדי_גאה, כניראה שבכל זאת הצבא כן עושה משהו כדי לבוא לקראת הציבור הזה בסופו של דבר).
ג. היית ביחידה קרבית? אם כן בודאי נתקלת במאות חיילים ערבים בעיקר מהנגב שמשרתים בצה"ל.
אז בוא נשאיר בארץ את אלו ששירתו את המולדת שלהם כמוך וכמוני, מהמגזרים האלה. בעיקר כדי לא להכליל.
נכתב ב- 13/08/2009, 12:14
חלאת המין האנושי זה אנשים כמוכם.
שיסגרו תדיון הזה לפני שהוא יתפוצץ לגמרי.
דניאל (סמי):
שתלך כפרה על ההורים שלי.
ורק כדי לסבר תאוזן:
הוכח פה מי שונא באמת.
וטוב שכך.
גם הוכח פה מי יותר מתורבת.
חרדי גאה כותב בצורה מתורבתת.
סמי וסומו כותבים כמו זוג (עבריינים. סתם בשביל הקטע) גזענים אנטישמים.
נכתב ב- 13/08/2009, 12:17
בקשר לג,למיתייפף מעל שניר, שלום,
א. גם אם הנתון שהבאת לגבי גיוס החילונים נכון, זה הרבה, אבל הרבה יותר מאשר הציבור החרדי.
גם לחילונים שלא מתגייסים יש לי תלונות, אני לא מתיפף כמוך. לא שירתת? לא מגיעות לך כל הזכויות שזכאי אותו לוחם/משרת בצבא.
ב. נחל חרדי, זאת טיפה בים. זאת יחידה שפועלת אולי עשור. אני מדבר מאז קום המדינה והיום. הנורמה שנהוגה בציבור הזה
מאז ועד היום היא השתמטות נטו.(חרדי_גאה, כניראה שבכל זאת הצבא כן עושה משהו כדי לבוא לקראת הציבור הזה בסופו של דבר).
ג. היית ביחידה קרבית? אם כן בודאי נתקלת במאות חיילים ערבים בעיקר מהנגב שמשרתים בצה"ל.
אז בוא נשאיר בארץ את אלו ששירתו את המולדת שלהם כמוך וכמוני, מהמגזרים האלה. בעיקר כדי לא להכליל.
לא תראה כמעט ערבים בצבא,
כל מי שאתה רואה אלו בדואים ודרוזים שנותנים את הנשמה שלהם.
נכתב ב- 13/08/2009, 12:22
בקשר לג',אפשר לפתוח דיון שלם על זהבקשר לג,למיתייפף מעל שניר, שלום,
לא תראה כמעט ערבים בצבא,
כל מי שאתה רואה אלו בדואים ודרוזים שנותנים את הנשמה שלהם.
חלק מהסיבות לפי דעתי זה לא באשמתם
עופר,מי זה סומו?

0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים