אוקיי.
אז אחרי כשלושה חודשים של המתנה והתאפקות רצינית והתנזרות כמעט מוחלטת מהמדיה החברתית והאינטרנטית, סוף סוף שודרו כל עשרת הפרקים ביס ועשיתי היום מרתון של העונה.
נכתב ב- 16/06/2014, 22:51
אוקיי.
אז אחרי כשלושה חודשים של המתנה והתאפקות רצינית והתנזרות כמעט מוחלטת מהמדיה החברתית והאינטרנטית, סוף סוף שודרו כל עשרת הפרקים ביס ועשיתי היום מרתון של העונה.
yarivito
נכתב ב- 16/06/2014, 23:00
אוקיי.
Spoiler
אין כאן "טובים" - לא באופן מוחלט, על כל פנים. הטובים הם טובים באופן יחסי, וגם הרעים הם רעים באופן יחסי, לפחות בכל האמור בדמויות הראשיות.
אגב, זה גם מה שהופך את כל הסיפור למאד מעניין מהבחינה הזאת.
נכתב ב- 16/06/2014, 23:02
ובכן, הטובים באופן יחסי באמת לא מנצחים.
yarivito
נכתב ב- 16/06/2014, 23:19
וזה שטיריון תקע לטייווין בשרותים לא נחשב?!?
נכתב ב- 16/06/2014, 23:35
נכתב ב- 16/06/2014, 23:39
איזה באסה שהרגו 2 מהדמויות האהובות עליי (טיווין התותח וקלאגן שכנראה ימות, למרות שמי יודע..)
סה"כ פרק טוב מאוד, אולי הכי טוב העונה, אבל לא היה בו שום דבר וואו ממש, אולי רק החץ הראשון של טיריון וגם זה... סה"כ נחמד הגילוי על הילידים אבל כמו שכבר נאמר פה חסרה איזה סצנת סיום מפציצה שתשאיר אותנו במתח לא נורמלי.
נכתב ב- 16/06/2014, 23:55
פרק מדהים
לפי דעתי אחד הפרקים הטובים בסדרה אם לא הכי טוב
(מאוד אהבתי את הצילום בהתחלה עם ג'ון)
לא אכפת לי שלא דייקו על דיאלוגים כמו בסדרה או שהורידו סצנות
בסופו של דבר הם שומרים על כיוון כללי טוב
ובתור סדרה בפני עצמה, לא נראה לי שיש ספק שזה הסדרה הטובה ביותר שמשודרת היום
היו כמה פרקים ממש טובים העונה - בניגוד לעונות קודמות, שתמיד התאכזבתי מפרק הסיום, הפעם הם סיימו בטון חזק מאד! בהחלט פרק-סיום שמתמודד על התואר הפרק הטוב ביותר של העונה, בעונה שהיא הטובה ביותר מבין כל העונות עד כה, לטעמי.
נכתב ב- 17/06/2014, 00:03
חחחח האמת שאני מאוכזב, זה היה פרק מסורס, הרסו את כל הסיפור, הדיאלוגים, הדמויות, הסצינות.
היו שינויים גרועים, זה היה אמור להיות מטורף, אני כל כך שמח שקראתי את הספרים, באמת...כי שם בהחלט זה היה הטקסט הכי מטלטל שקראתי בחיים.
מסכים עם כל מילה.
הסידרה לצערי מתרחקת מאוד מהספרים ולא סתם הצופים פה מתאכזבים.
הקרב על החומה בספר הוא אדיר ואילו בסידרה.... חלש.
כל הפיברוק של הסיפור עם בריאן והכלב.... פשוט חלש ביותר.
פייר.... התאכזבתי.
לא בכדי העונה הראשונה היתה אדירה - כי הם דבקו אחד לאחד לספר (אפילו ברמת ציטוטים ).
לצערי הם הולכים ונופלים יותר ויותר למלכודת קיטשית הוליוודית (דרמות מטופשות וקרבות ודם ללא קשר... על חשבון תחכום, קונפליקטים ועוצמה המודגשים כל הזמן בספרים) וממש מפספסים את הסידרה. מקווה שהם יתעשתו בעונה הבאה ויחזרו למודל של העונה הראשונה.
נכתב ב- 17/06/2014, 03:14
1. אני לא חושב שטייוין מת
2. הפריע לי שטיריון פשוט נכנס לחדר של טיווין פאקינג לאניסטר. אין שומרים בכניסה? משהו?
3. הזונה של טיריון לא יכלה לצעוק לעזרה?
4. מה לעזאזל קרה שם עם בראן והשלדים האלה? הזכיר לי את הסרט המומיה
5. אהבתי את זה שסטאניס הגיח משום מקום
בכל אופן, פרק סיום עונה לא טיפוסי. ציפיתי שיהיה איזה משהו מטורף כמו בשאר העונות. זה בטח בגלל שהעונה הזאת מחולקת ל-2 נכון?
לא הייתה שום התקדמות עם דינאריס ולא הראו בכלל את סאנסה.
האמת לקראת סיום פרק 9, אריה הגיעה בדיוק ל"שער הדמים", איפה שנמצאת אחותה סאנסה. הייתי בטוח שהם יפגשו.. חבל
עכשיו צריך לחכות עוד שנה כמעט.. השאירו הכל פתוח.
-
נכתב ב- 17/06/2014, 07:14
נכתב ב- 17/06/2014, 07:18
נכתב ב- 17/06/2014, 07:52
1. אני לא חושב שטייוין מת - אני מניח שתגלה ב-5x01.
2. הפריע לי שטיריון פשוט נכנס לחדר של טיווין פאקינג לאניסטר. אין שומרים בכניסה? משהו?
הוא נכנס דרך פתח סודי ברצפה. יש שומר/ים בכניסה לחדר.
3. הזונה של טיריון לא יכלה לצעוק לעזרה? כנראה לא ציפתה שזה מה שהוא יעשה וגם ככה החדר מאוד גדול אז לא בטוח שמישהו היה שומע.
4. מה לעזאזל קרה שם עם בראן והשלדים האלה? הזכיר לי את הסרט המומיה - אין לי מושג.
5. אהבתי את זה שסטאניס הגיח משום מקום - וואלה, גם אני.
בכל אופן, פרק סיום עונה לא טיפוסי. ציפיתי שיהיה איזה משהו מטורף כמו בשאר העונות. זה בטח בגלל שהעונה הזאת מחולקת ל-2 נכון? זה היה החצי השני של העונה. להזכיר לך סיומים "מטורפים" של שאר העונות: 1 - דאינריז יוצאת מהאש עם הדרקונים (פסיכי) 2. סאם בשלג ומהלכים לבנים סביבו (וואו) 3. דאינריז מורמת על כפיהם של עבדים משוחררים שצועקים 'מאיסה' (בעעע). אז כדי לדרג הייתי מכניס את זה במקום 3.
לא הייתה שום התקדמות עם דינאריס ולא הראו בכלל את סאנסה. דאינריז גילתה את האופי האמיתי של הדרקונים שלה וכלאה שניים מהם. הרצחני ביותר עדיין מסתובב חופשי ולא יודעים איפה הוא... זה פתח לעתיד. לגבי סאנסה - למי אכפת.
האמת לקראת סיום פרק 9, אריה הגיעה בדיוק ל"שער הדמים", איפה שנמצאת אחותה סאנסה. הייתי בטוח שהם יפגשו.. חבל -סתם מסחטת רגשות הוליוודית, בספר אריה בכלל לא הגיעה לשער.
עכשיו צריך לחכות עוד שנה כמעט.. השאירו הכל פתוח -
Yarden אומר/ת:
שי
Yarden אומר/ת:
אתה המלך החדש שלי
נכתב ב- 17/06/2014, 07:58
בראיון לקראת שידור הפרק העשירי והאחרון בעונה הנוכחית של "משחקי הכס"
מספר ג'ורג' ר.ר מרטין, יוצר סדרת הספרים "שיר של אש ושל קרח", עליה מבוססת "משחקי הכס", מה הביא אותו לכתוב פנטזיה ואיך הוא היה רוצה שכס הברזל ייראה.
לכתבה:
http://www.haaretz.c...ision/1.2350555
נכתב ב- 17/06/2014, 10:26
נכתב ב- 17/06/2014, 10:30
אגב. מישהו זוכר מה קרה לריקון האח הקטן שלאף אחד לא איכפת ממנו?
אם אני לא טועה, בסוף העונה השלישית הוא והמשרתת השנייה התפצלו מבראן והאחרים, אבל לאן הם הלכו?
yarivito
נכתב ב- 17/06/2014, 10:38
נדע בהמשך, אבל מה שיותר מעניין זה איפה הממזר של רוברט.
נערך על-ידי Pyrophoenix, 17/06/2014, 10:45.
נכתב ב- 17/06/2014, 10:40
לגמרי! בדיוק חשבתי עליו.
נראה לי בסוף סדרת הספרים יתברר שהוא המלך האמיתי האחרון של ווסטרוז.
זה מה שתמיד חשבתי עליו כשפגשנו אותו בעונה הראשונה.
שוב, מי שקרא את הספרים שלא ידבר איתי אפילו על זה.
yarivito
נכתב ב- 17/06/2014, 10:45
הסיפור של גנדרי שונה בספר ובסדרה ככה שאי אפשר לדעת איזו התפתחות הזויה היוצרים יכולים לעשות איתו.
ולגבי ריקון - הוא ואושה יצאו לכיוון אחת מהטירות של הלורדים הצפוניים שהיו נאמנים לסטארקים (לא בולטון).
Yarden אומר/ת:
שי
Yarden אומר/ת:
אתה המלך החדש שלי
נכתב ב- 17/06/2014, 10:57
נכתב ב- 17/06/2014, 11:07
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים