עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

משחקי הכס - עונה 4 - ספויילרים!

Game of Thrones

• אנא התחבר בכדי להגיב
2016 תגובות לנושא זה

#1761 אבי ד

אבי ד

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎13:35

אין לך משהו אחר לומר מלבד פלצנות? כי זה כבר מתחיל להסריח...

ואתה צודק, לא כולם חייבים, ולא כולם מוכרחים לעשות כלום, אבל ציינתי (בפירוט) את הסיבות שלדעתי כן כדאי, והן ראויות ביותר.

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#1762 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎14:19

יש לי גלקסי 3 וכשקראתי את הספר הראשון בפלאפון (עוד לפני שקניתי אותו) זה היה סיוט. הכתב נורא נורא קטן, ואם אתה רוצה להגדיל אותו אז אתה כל שנייה צריך להזיז את המסך מצד לצד. אולי שטאבלט קריאה הזה (שכחתי את השם) זה נוח, אבל בפלאפון זה ממש לא.

• mad_clown אוהב את זה

#1763 ds123

ds123

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 775 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎14:37

אין כמו להחזיק ספר ביד.

קריאה בטלפונים או טאבלטים אף פעם לא תחליף את הספרים, גם לא בעוד עשר שנים.

• dvodvo123, CHiPoPo, אורפז. ו-2 אחרים אוהבים את זה

3520yeg.jpg

#1764 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎14:40

יש לי גלקסי 3 וכשקראתי את הספר הראשון בפלאפון (עוד לפני שקניתי אותו) זה היה סיוט. הכתב נורא נורא קטן, ואם אתה רוצה להגדיל אותו אז אתה כל שנייה צריך להזיז את המסך מצד לצד. אולי שטאבלט קריאה הזה (שכחתי את השם) זה נוח, אבל בפלאפון זה ממש לא.

באיזו אפליקציה השתמשת?

לאחי מותקן הקינדל על גלקסי 4S, ואין בו שום דבר מהבעיות שתארת. להיפך, גם הוא, כמוני, נטש לחלוטין את הקריאה מחוץ למכשיר, אלא אם אין לו אפשרות כזאת. כל האופציות שפרטתי מופיעות גם אצלו בתוספת היכולת להוסיף הערות, להדגיש כיתוב ופסקאות, להוסיף סימניות (בוקמרקס), ועוד דברים שלא יצא לי לבדוק.

המכשיר שלי הוא אטיב-S של סמסונג שמריץ WP8, ושם אני משתמש באפליקציה בשם : LEGIMI, שמאפשרת לי גם סנכרון ושמירה אוטו' בענן של הספרים שאני קורא, בנוסף על שאר התכונות שתארתי.

בשני המכשירים הקריאה מאד נוחה.

#1765 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎14:41

וואו, 570 שקל לחמישה ספרים זה עדיין לא זול בכלל...
מתלבט קשות, בעיקר כי אני עדיין חסיד גדול של ספרים מנייר.

9 ספרים
הם חילקו כמה מהספרים לשניים
דווקא דיל טוב

נכון, אבל הם חילקו מיוזמתם, ככל הנראה כדי לסחוט עוד כסף.

במקור מדובר על חמישה, וככה צריך להתייחס אליהם.

אני קצת מפחד לקנות את הספרים באנגלית. לא כי אני לא אבין, אני בטוח שעם מספיק מאמץ אני אצליח להסתדר, (הבנתי שהשפה שם לא גבוהה באופן חריג), אלא כי זה יוריד לי את ההנאה והחשק מהקריאה...

הם חילקו גם מסיבה כלכלית, אבל גם מסיבה פרקטית. הספר הראשון יצא בכרך אחד והוא הקצר ביותר ( 760 עמודים ) וזה פשוט היה לא נוח לקריאה.

הספרים אח"כ הכילו 900 עמודים ויותר... הדבר בלתי אפשרי לקריאה, בעיקר שמדובר בכריכה דקה ( הספר נסגר כל הזמן במהלך הקריאה עד שנקרע ) 

מדובר בנטו סיבה כלכלית.

מבחינה פרקטית אין בעיה להוציא ספרים של 1000 עמודים וההוכחה לכך היא הגרסה האנגלית. 

אוקי, אני חוזר בי. מבחינת ההוצאה לאור סביר מאוד להניח שאתה צודק - השיקול הוא כנראה נטו כלכלי.

ועדיין אישית לי היה ממש לא נוח לקרוא את הספר הראשון בגלל העובי שלו.

מבחינתי על נוחות משלמים יותר ;)

נ.ב : גם אני לא מתחבר לקטע הדיגיטאלי בספרים, אבל זה עניין של נוחות ( טעם וריח ). שכל אחד יעשה מה שבראש שלו.

לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#1766 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎15:33

באיזו אפליקציה השתמשת?

לאחי מותקן הקינדל על גלקסי 4S, ואין בו שום דבר מהבעיות שתארת. להיפך, גם הוא, כמוני, נטש לחלוטין את הקריאה מחוץ למכשיר, אלא אם אין לו אפשרות כזאת. כל האופציות שפרטתי מופיעות גם אצלו בתוספת היכולת להוסיף הערות, להדגיש כיתוב ופסקאות, להוסיף סימניות (בוקמרקס), ועוד דברים שלא יצא לי לבדוק.

המכשיר שלי הוא אטיב-S של סמסונג שמריץ WP8, ושם אני משתמש באפליקציה בשם : LEGIMI, שמאפשרת לי גם סנכרון ושמירה אוטו' בענן של הספרים שאני קורא, בנוסף על שאר התכונות שתארתי.

השתמשתי ב adobe reader, זה היה PDF. אבל באמת שאני לא רואה את ההבדל הגדול, וזה מסיבה אחת בלבד - 5 אינץ' של מסך ממש לא נוחים, לפחות לי, לקריאה של ספר. אבל כמו שהליצן אמר, על טעם וריח...

#1767 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎15:45

מי שיחליט לקרוא את הספרים יוסיף לעצמו הרבה עומק והנאה, וזה למרות שהוא כבר יודע מהלכים מראש.

אני התחלתי מהשלישי, אבל היום אני יודע להגיד שעשיתי טעות (למרות שנהנתי בטירוף!)

שחזרתי לקרוא את הראשון, זאת היתה חויה שונה לגמרי.

אתם לא צריכים לפנות לזה זמן במיוחד, מה שאני עשיתי זה לקרוא כמה פרקים לפני שינה, וזה זרם לי מאוד, רק חיכיתי ללילה הבא ;-)

#1768 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎16:12

באיזו אפליקציה השתמשת?

השתמשתי ב adobe reader, זה היה PDF. אבל באמת שאני לא רואה את ההבדל הגדול, וזה מסיבה אחת בלבד - 5 אינץ' של מסך ממש לא נוחים, לפחות לי, לקריאה של ספר. אבל כמו שהליצן אמר, על טעם וריח...

זה פורמט שממש לא מתאים לקריאה בסלולרי או טאבלט - הפורמטים המומלצים הם EPUB (הסטנדרט) ו-MOBI למכשירים ואפליקציות של אמזון. הפורמטים הללו יודעים "לקרוא" את גודל המסך, הרזולוציה ועוד פרמטרים ולהתאים את עצמם למכשיר שבו אתה קורא. PDF זה באמת עינוי לקרוא, מלבד על מחשב נייח או נייד.

בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לנסות את אחד מאלה כדי להתרשם ולהחליט רק אז מה נוח לך יותר. לספרים המודפסים תוכל לשוב בכל עת שתבחר. אגב, המסך שלי אפילו לא מגיע ל-5 - הוא 4.8, ואני לא מרגיש שום אי-נוחות בגללו.

#1769 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎16:51

הבאתי את הספר, אבל רק ראיתי את העובי וחשבתי לפרוש.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#1770 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎16:55

חח... הנה עוד סיבה למה עדיף אלקטרוני...! :D

#1771 ds123

ds123

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 775 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎17:40

הספרים של שיר של אש ושל קרח הם הארוכים ביותר שקראתי.
עם זאת, הופתעתי שהם גם הספרים שסיימתי הכי מהר.
את סופת חרבות גמעתי בשלושה וחצי שבועות.
אל תחשוש מהאורך, הספר זורם והדפים עוברים בלי שאתה שם לב.
  • CLIPSE ו mad_clown אוהבים את זה

3520yeg.jpg

#1772 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎19:25

שניר זה לא "מלחמה ושלום". הספר ממש טס וביחוד לאחר שהיכרת את הדמויות מהסידרה אז לא תצטרך לחזור כמוני בהתחלה בכל פעם בכדי להיזכר בדמויות...

עיקר הבאסה היא להמתין כמה שנים עד שיצא הספר הבא!

אני התחלתי לקרוא את הסידרה משנת 2005 .... תוך חודשיים סיימתי את שלושת הספרים וחיכיתי כשנתיים עד שיצא הרביעי "משתה לעורבים" ואז עוד 4 שנים + עד שיצא החמישי (ריקוד עם דרקונים).עוד שנה למנאייק... והשישי יוצא.

• CHiPoPo אוהב את זה

#1773 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎19:38

שניר זה לא "מלחמה ושלום". הספר ממש טס וביחוד לאחר שהיכרת את הדמויות מהסידרה אז לא תצטרך לחזור כמוני בהתחלה בכל פעם בכדי להיזכר בדמויות...

דווקא את "מלחמה ושלום" אתה מביא כדוגמא?!... זה ספר שבאמת טס לי כשקראתי אותו לראשונה, למרבה תדהמתי, כי לקח לי באמת קצת זמן להביא את עצמי לקריאה בו, מחשש דומה לזה של שניר. :D

אני התחלתי לקרוא את הסידרה משנת 2005 .... תוך חודשיים סיימתי את שלושת הספרים וחיכיתי כשנתיים עד שיצא הרביעי "משתה לעורבים" ואז עוד 4 שנים + עד שיצא החמישי (ריקוד עם דרקונים).עוד שנה למנאייק... והשישי יוצא.

אז תחשוב על המסכנים שהתחילו לקרוא עם יציאת הספר הראשון... נראה לי שבאופן יחסי, אתה בר מזל. :)

#1774 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎20:00

דווקא את "מלחמה ושלום" אתה מביא כדוגמא?!... זה ספר שבאמת טס לי כשקראתי אותו לראשונה, למרבה תדהמתי, כי לקח לי באמת קצת זמן להביא את עצמי לקריאה בו, מחשש דומה לזה של שניר. :D

אז תחשוב על המסכנים שהתחילו לקרוא עם יציאת הספר הראשון... נראה לי שבאופן יחסי, אתה בר מזל. :)

הבחורה שהמליצה לי התחילה ב-1999 ("משחקי הכס" - הספר ה-1 בסידרה יצא ב 1996 ,אבל לעברית יצא לאור ב-1999 )

מיד לאחר שהיא המליצה היא הוסיפה ואמרה שהסידרה הזאת מלמדת אותך בעיקר להיות מאופק וסבלן.... עם הזמן הבנתי בדיוק למה היא התכוונה.

#1775 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎20:44

הבחורה שהמליצה לי התחילה ב-1999 ("משחקי הכס" - הספר ה-1 בסידרה יצא ב 1996 ,אבל לעברית יצא לאור ב-1999 )

מיד לאחר שהיא המליצה היא הוסיפה ואמרה שהסידרה הזאת מלמדת אותך בעיקר להיות מאופק וסבלן.... עם הזמן הבנתי בדיוק למה היא התכוונה.

נראה לי שהסדרה הזאת בעיקר מלמדת אותך שכדאי לשמור על הראש! (ועד כמה זה קשה אם אתרע מזלך להיות דמות בספר...) :D

• mad_clown אוהב את זה

#1776 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎21:11

האמת אני קראתי את שני הספרים הראשונים, והספר השני היה לי דיי עינוי. זו הייתה תקופה לא ברורה בצבא והיה לי מעט זמן פנוי בבסיס, ולא הגעתי למצב שאני קורא אותו בבית (למרות שאת רוב הראשון קראתי בבית). אני מתלבט אם לקרוא את השלישי עכשיו, כי בתפקיד שאני נמצא כרגע יש לי המון זמן פנוי וההספק שלי הוא ספר של 400 עמודים בשבוע וחצי שבועיים. מתלבט ומפחד קצת מהאורך של הספר השלישי (1100 עמודים משהו כזה לא?).. מה אומרים?

• mad_clown אוהב את זה

#1777 Pyrophoenix

Pyrophoenix

Crow's Eye

• ותיקים
  • 6,129 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎21:16

עד אפריל 2015 יש לך שפע של זמן קריאה.

#1778 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎22:16

לך על זה, השלישי הוא יצירת מופת, קראתי אותו פעמיים, ואני אחד שקורא אולי ספר אחד בשנה.

בגלל זה גם התחייבתי כל כך על העונה הזו, אבל היוצרים הצליחו לקלל את זה (למרות שאני עדיין אומר שהיתה עונה מצוינת, אבל לא הצליחו להביא את העוצמה של הספר)

#1779 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎22:35

אגב, לא ברור לי למה המילוליות המסורבלת בתרגום "שיר של אש ושל קרח", שמופיעה כבר בתרגום המקורי כפי שהבנתי - לא עדיף "שיר של קרח ואש"?

#1780 YoRt3m

YoRt3m

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2014‏, ‎23:34

אגב, לא ברור לי למה המילוליות המסורבלת בתרגום "שיר של אש ושל קרח", שמופיעה כבר בתרגום המקורי כפי שהבנתי - לא עדיף "שיר של קרח ואש"?

האמת? 'שיר של אש ושל קרח' מתנגן יותר יפה בלשון.

That's the way the cookie crumbles

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים