ביקורת - "האויבים שבפנים".
נכתב ב- 14/06/2008, 10:21
אין ספוילרים.
האויב שבפנים:
במסגרת החלטתי לראות טרילוגיות שמעולם לא ראיתי ורציתי לראות, החלטתי לראות את טרילוגית "האויב שבפנים". לקחתי את הראשון מהספריה, כדי לראות איך זה (אני צורב סרטים מהספריה כי הסאונד יותר טוב. הוא 5.1 ובדר"כ DTS וגם כי הסרט קשה ונדיר להורדה בסאונד כזה).
לפני הסרט, הייתי בטוח שיהיה מתח אקשן. יצא אימה של זומבים. הזומבים, הכוכבים הראשים של כל סרט אימה שני, יצאו מבין הטובים שראיתי. הם נראו לגמרי כמו גופות מהלכות של אנשים ולא כמו בכל מני סרטים שאין תקציב והזומבים סובלים מכך. הסרט נהפך לסרט מתח ואימה, ממש לא מדע בדיוני רק אולי טיפה. אני מצטער על כך שלא שמרתי את כל הטרילוגיה ליום שישי ה-13 שיהיה בשבוע הבא, אבל אני שומר לו את שני הסרטים הבאים.
מבחינת המתח, הסרט היה מותח מאוד, הפסקול הוסיף לו המון. כל הזמן במערכת סטאריאו שלי שומעים מוזיקה מלחיצה כזאתי רצה מאחוריך, ממש היה טוב שלא ויתרתי והסכמתי לראות את הסרט ללא 5.1.
מבחינת האימה, זהו סרט אימה רק למי שלא רואה סרטי אימה לעיתים קרובות. יש רגעים בסרטי אימה, שתמיד בהם פתאום יקפוץ איזה זומבי ויבהיל את כולם. אחרי צפיה בעשרות סרטי אימה ב-3 שנים האחרונות, כבר ידעתי מתי הקטעים האלה שכולם קופצים ולא פחדתי בכלל. שוב, כמו בביקורות קודמות שלי, אני אומר לא לקחת דוגמא ממני כי ראיתי את טרילוגית הצעקה בכיתה א' (חינוך טוב, לא?).
לגבי איכויות, הסרט אינו מחייב HD, גם DVDRip עם רזולוציה גבהה יספיק. באיכות הסאונד, לאנשים ששומעים ברמקולים פשוטים של טלויזיה, כל איכות סאונד תספיק. לבעלי מערכת סטאריאו, חובה ב-5.1 לפחות. פשוט אתם לא יודעים מה הפסדתם כאשר לא ראיתם את הסרט ב-5.1 במערכת סטאריאו איכותית.
לסיכום, סרט טוב ונחמד, לא אימתי לגמרי אבל עדיין אימה, הוא יותר בז'אנר מתח למרות הזומבים.
הציון שלי הוא 7 מתוך 10, היה נחמד פלוס, אולי אפילו טוב, אבל לא מצוין כמו ששמעתי עליו.
האויב שבפנים 2 - אפוקליפסה:
אחרי שסיימתי את הראשון, לא עמדתי במתח ומיד אחרי הסרט הראשון עברתי לשני. שמעתי מחבר שלי שראה את הטרילוגיה, שהשני והשלישי עם הרבה יותר אקשן, קיוותי שכך. כי למרות שאני אוהב סרטי אימה ומתח, תמיד אקשן הוא האהוב ביותר עליי.
העלילה ממשיכה בדיוק מאותה הנקודה שבה עצרו בסרט הראשון. הזומבים משתחררים ומנסים להשמיד את ראקון סיטי (דרך אגב, איזה מין שם של עיר זה ראקון?). אליס מתחברת לשוטרת מעצבנת אבל עדיפה ממישל רודריגז שלא ניסיתי אפילו לזכור איך קוראים לדמות שהיא מגלמת בסרט הראשון בגלל שהיא מעצבנת, ערס כושי, חזאית פחדנית וצרחנית וסוכן כלשהו שגם את השם שלא לא התאמצתי לזכור.
הסרט הפעם בא עם הרבה יותר אקשן מאשר הקודמים, אבל הוא עדיין בעיקר מתח ואימה. אבל, האימה לא "אימתית" כל-כך כמו שכתבתי על הסרט הראשון. יש רגעים בסרטי אימה, שתמיד בהם פתאום יקפוץ איזה זומבי ויבהיל את כולם. אחרי צפיה בעשרות סרטי אימה ב-3 שנים האחרונות, כבר ידעתי מתי הקטעים האלה שכולם קופצים ולא פחדתי בכלל. הסרט היה די מוצלח, ראיתי יותר טובים כבר אבל היה טוב.
שוב פעם, הסרט אינו מחייב HD, גם עם DVDRip טוב תוכלו ליהנות. איכות הסאונד, הפעם עוד יותר מבסרט הראשון, מחייב 5.1. קטעי האקשן עם האקדחים וה"קפיצות" שיש בקטעים "המפחידים", חייבים לראות ב-5.1.
לסיכום, הפעם נהנתי מהסרט יותר מאשר בפעם הקודמת, מאוד מותח, הרבה אקשן והרבה אימה.
הציון שלי 8 מתוך 10, הפעם היה ממש טוב.
האויב שבפנים 3 - ההשמדה:
הפעם הייתי חייב לתת מנוחה לעיניים שלי, אז המשכתי את הסדרה ביום למחרת, למרות שהפעם הייתי יותר מתוח מאשר בפעם הקודמת. שמעתי שהסרט השלישי הוא המוצלח מכולם, קיוויתי מאוד שכך.
הזומבים עכשיו משתלטים על כל העולם, חבורת ניצולים בכמה אוטובוסים מנסה לשרוד. עשו משהו במוח של אליס, לא ברור מה, אבל עכשיו היא יותר חזקה. הם נפגשים, שמה אליס פוגשת את חבריה הבלתי נסבלים מהסרט השני, וממשיכים לנסות לשרוד. אליס מצאה יומן של מישהו שאומר שבאלסקה אין עוד זומבים, היא משכנעת אותם לנסוע לשם ומתכננת להיכנס בארגון אמברלה (תרתי משמע).
הסרט היה יותר עם אקשן מאשר השני ובטח שמהראשון, פחות אימה, יותר מתח ויותר זומבים. בקיצור, הכי טוב מכולם. הפעם היה סרט ממש טוב, מבין המוצלחים. גם סוף-סוף הייתי יכול להגיד שזה שמה שציפיתי מהסרט באמת היה בסרט. הסרט היה מתאים בול לז'אנרים שאני אוהב "בכמויות" שצריך.
בנוגע לאיכות זה בול כמו בקודמים, אני לא אכתוב שוב.
לסיכום, הסרט היה ממש מוצלח.
הציון שלי הוא 9 מתוך 10. היה ממש טוב.
ועכשיו הכללה על כולם:
הסרט הראשון הוא אימה ומתח נחמדים.
הסרט השני הוא אקשן, מתח ואימה טובים.
הסרט השלישי הוא אקשן, מתח ואימה אדירים.
הטרילוגיה טובה, אם כל הסרטים היו כמו השלישי היא הייתה אדירה.
הציון שלי לכל הטרילוגיה הוא 8/10.
אתם מוזמנים לקרוא את כל הביקורות שלי בפינה שלי (ZIPC) ושל משה "תהיה ביקורתי!" ובה נמצאים כל הביקורות שלי ושלו, בכתובת http://www.qsubs.net...showtopic=13872 תהנו!
נכתב ב- 14/06/2008, 10:57
נכתב ב- 14/06/2008, 11:51
לא נראה לי שמבין הטובות שיש, אבל טובה מאוד.מסכים איתך, אחת הטריולוגיות הטובות שיש
נכתב ב- 14/06/2008, 16:31
לא נראה לי שמבין הטובות שיש, אבל טובה מאוד.
העיניין הוא שהטריולוגיה לא מוערכת מספיק לדעתי, ואני אהבתי את זה, מת על סרטי זומבים
נכתב ב- 14/06/2008, 18:42
לא מעיכים אותה כי הזאנר הראשי שכתוב על הסרטים האלו בכל מקום הוא "אקשן, מתח", אחר כך יש דרמה ואז אימה. אז חושבים שהדרמה והאימה לא נחשב כי זה בסוף ואז מי שאוהב אקשן רואה את הסדרה ומתאכזב.העיניין הוא שהטריולוגיה לא מוערכת מספיק לדעתי, ואני אהבתי את זה, מת על סרטי זומבים
נכתב ב- 14/06/2008, 18:52
נכתב ב- 14/06/2008, 19:24
היא היחידה שמה שניסיתי לזכור את השם שלה...לא יודע מה אתכם... אבל לדעתי שווה לראות רק בשביל מילה ג'ובוביץ'.
נכתב ב- 14/06/2008, 20:08
אורח_Live at Leeds_*
נכתב ב- 15/06/2008, 02:30
לא יודע מה אתכם... אבל לדעתי לא שווה לראותלא יודע מה אתכם... אבל לדעתי שווה לראות רק בשביל מילה ג'ובוביץ'.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים