עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

ביקורת - "הבאטמנים". כולל רקע לסדרה, יכול לעזור למתכננים לראות את הסרט החדש.

• אנא התחבר בכדי להגיב
16 תגובות לנושא זה

#1 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎16:45

כמה דברים לפני שתתחילו לקרוא את הביקורת הארוכה ביותר שלי:
כל הביקורות שלי בפינתי "תהיה ביקורתי!" בכתובת: http://www.qsubs.net...showtopic=13872
בעקבות כך שאהבתם את הביקורת הקודמת שלי, אשר הכנסתי אליה הרבה ציניות והומור, השתדלתי לכתוב את הביקורת הזו באותו הסגנון. מקווה שתהנו.
ועכשיו לביקורת:

אתחיל עם "קצת" רקע לסדרה לאנשים אשר אינם ראו את הסרט ורוצים קצת מידע עליו, גם כדי לעזור לאנשים שרוצים לראות את הסרט החדש מבלי לראות את כל הקודמים. לאחר מכן אעבור לביקורות לכל הסרטים.

"קצת" מידע על הסדרה:
הסרט הראשון הופק בשנת 1989. קראו לו סתם "באטמן". טים ברטון היה הבמאי. מייקל קיטון שיחק את באטמן. האויב של באטמן היה ג'וקר שאותו שיחק ג'ק ניקולסון. הסרט הצליח ואז הגיע הסרט השני.
הסרט השני הופק בשנת 1992. קראו לו "באטמן חוזר", שם ממש לא צפוי. גם בו טין ברטון היה הבמאי. מייקל קיטון חזר לשחק את באטמן. הפעם לבאטמן יש שני אויבים: דני דה-ויטו בתור איש הפינגווין בעל שתי האצבעות ואת מישל פייפר שנפלה מקומה עשירית ונחתה על התחת ומאז היא רוצה להיות חתולה כדי שפעם הבאה היא תנחת על הרגלים.
הסרט השלישי הופק בשנת 1995. קראו לו "באטמן לנצח", הפעם השם לא היה הכי צפוי, אבל בכלל לא מקורי. בסרט הזה כל הצוות השתנה. ג'ואל שומאכר קיבל הפעם את תפקיד הבמאי. ואל קלימר היה באטמן. הפעם, כמו בקודם, לבאטמן היו שני אויבים: טומי לי ג'ונס בתור דו פרצוף, וג'ים קארי בתור איש השאלות. ניקול קידמן שיחקה את המאוהבת בבאטמן, כריס אודונל שיחק את רובין, שבסוף מצטרף לבאטמן.
הסרט הרביעי הופק בשנת 1997. קראו לו "באטמן ורובין" כי רובין נשאר עם באטמן, שוב פעם צפוי. ג'ואל שומאכר היה שוב הבמאי, חוץ מזה הכל השתנה חוץ מרובין, שנשאר כריס אודונל. הפעם מצטרפת עוד אחת לחבורת הבאטמנים, אליסה סילברסטון בתפקיד ברברה. שוב פעם יש שני רעים: ארנולד שוורצנגר בתור איש הקרח, ואומה תורמן בתור אישה שמתאחד עם הצמחים ונהפכת לאשת הצמחים או אשת האדמה, תקראו לזה איך שתרצו.
הסרט החמישי, הופק 8 שנים אחרי, בשנת 2005. כריסטופר נולן, אשר בחשאיות מוחלטת קיבל את התפקיד לעבוד על הבאטמן החדש, החליט לעשות גירסא משלו לכל הסרטים שכבר הופקו. הוא לא רצה להתחיל מסיפור הג'וקר, אלה מלפני זה, כל עלילותיו של ברוס ווין מאז שהוא היה ילד עד שנהפך לבאטמן וקרבו הראשון עם הרוע, עדיין לא עם ג'וקר. כריסטאן ביל שיחק את באטמן. את חברתו הראשונה של באטמן משחקת קייט הולמס, מייקל קיין הוא אלפרד עוזרו הנאמן של באטמן, ועוד רשימה ארוכה של שחקנים קטנים יותר.
הסרט השישי, "האביר האפל", יצא הקיץ. כריסטופר נולן ממשיך את הסידרה, ממש מהדקה שבה נגמר הסרט הקודם. בסוף הסרט הקודם ראו את גורדן השוטר מציע לבאטמן לעבוד על הפושע "ג'וקר", וכך הוא עושה בסרט הזה. השחקנים שמגלמים את באטמן ועוזרו נשארו. הית' לדג'ר מגלם את ג'וקר. לגבי מותו, זה כנראה מה שקרה: התפקיד התיש אותו לגמרי, הוא לקח כדורים כדי להירגע ולישון טוב בלילה. הוא לקח קצת יותר מדי, ונפטר. ג'ק ניקולנסון אמר שהוא הזהיר אותו שהתפקדי של ג'וקר קשה מאוד לגילום, ויכול לגרום לדברים קשים בחייו. מה שכריסטופר נולן הוסיף בסרט הזה בשונה מהגרסא הקודמת, שבסוף הסרט דו פרצוף נהפך לדו פרצוף, וג'וקר עדיין חיי. כנראה בסרט הבא יהיה גם את ג'וקר וגם את דו פרצוף.
סיימתי עם הרקע שעוזר בעיקר לאנשים שרוצים לראות את הסרט הבא, ועכשיו לביקורות:

באטמן (הסרט הראשון):
בחילת הסרט, האנשים כבר שואלים את עצמם "מי זה באטמן? מה זה באטמן? להרוג את באטמן.". בעקבות קרב יריות שבאטמן פורץ עליו ללא הזמנה, איש אחד נופל לחומצה ונהפך לשמח ולבן. מאז הוא עושה הופעות ירי מבין המוצלחות שהועלו אי פעם על במת תיאטרון גוטהם סיטי בכל ימות השבוע בשעה שמונה בערב. באטמן מנסה להילחם בו וכל אלה. אתם יודעים מה.
ג'ק ניקולסון במשחק מבין הטובים שראיתי. פשוט ג'וקר אדיר. כאן הג'וקר הוא ליצן משוגע, בסרט החדש אמרו הבמאי אמר שהוא יהיה "ליצן משוגע ואפל", מקווה שיהיה טוב. בכל מקרה, ג'ק ניקולסון לקח את התפקיד ממש ברצינות ,הוא משחק מטורף בצורה מבין הטובות שראיתי.
כל שאר השחקנים היו בסדר פלוס, לא יותר.
מה שהפריע לי בעיקר בסרט היה שהוא היה "שקט" כזה. היו הרבה קטעי שעמום ואז פתאום קטעי אקשן קצרים. נראה לי שאפשר היה לשלב קצת יותר את קטעי האקשן וקטעי הדיבורים.
הסרט ארוך בצורה די טובה, אבל אפשר היה יותר.
תמיד הכי אהבתי בסרטי באטמן את הרעים כאשר הם משוגעים במיוחד, כמו ג'וקר, דו פרצוף, איש השאלות. חבל לי שכולם מגיעים לאותו מקום בכל סוף סרט.
לסיכום, הסרט היה נחמד מאוד, אפילו די טוב, מומלץ.
הציון שלי הוא 7.5 מתוך 10, 3.75 מתוך 5. היה די טוב, לא יותר.

באטמן חוזר (הסרט השני):
אחרי הנאה רבה מהרע ג'וקר, קיוויתי שהרעים בסרט הזה יהיו מטורפים כמהו ואם אפשר אפילו יותר. לצערי זה לא היה ככה. הרעים הפעם יותר אכזריים מאשר מטורפים.
ילד שננטש בביוב וגדל אצל פינגווינים ונראה כמו פינגווין מטוגן רוצה לנקום בעולם על כך שהם השאירו אותו בביוב. אישה שנפלה מקומה עשירית ונחתה על התחת ומאז היא רוצה להיות חתולה כדי שפעם הבאה היא תנחת על הרגלים, היא נהפכת ל"אישה חתול". לא ברור עם טובה או רעה.
הסרט הפעם ארוך הרבה יותר טוב, הרבה אקשן משולב עם קטעי דיבורים ושעמום. קטעי האקשן טובים מאוד.
לפי דעתי הסרט הזה שווה מבחינת ה"כמה הוא טוב" לסרט הקודם. כאן יש עריכה טובה ורעים לא מטורפים, ובקודם יש עריכה סבירה ורע מטורף לגמרי. אני אוהב את שניהם באותה מידה.
כמובן שאם אני אוהב באותה מידה, הציון יהיה אותו הדבר, 7.5 מתוך 10, 3.75 מתוך 5.

באטמן לנצח (הסרט השלישי):
הפעם, הרעים עוד יותר משוגעים מהג'וקר.
דו-פרצוף משוגע לגמרי. הוא הרשע שאני הכי אוהב אחרי, איש השאלות. מטורף שרוצה להתנקם בברוס ווין ומגלה שהוא גם באטמן. הוא מצטרף לדו פרצוף והם עושים חיים משוגעים. תנחשו איך באטמן מתחבר לתמונה.
לפי דעתי הבאטמן הטוב ביותר. הרעים משוגעים, העריכה טובה, קטעי אקשן אדירים, שילוב בין קטעי אקשן לקטעי הדיבורים מצויין. אתה בקושי מצליח לעצום את העיניים בסרט הזה. עוד דבר שאהבתי בסרט הזה, שג'ים קארי וטומי לי ג'ונס הכניסו הרבה קומדיה לסרט הזה, היה ממש מצחיק.
ג'ים קארי משחק שמה כל-כך טוב. גם טומי לי ג'ונס, אבל ג'ים קארי זה פשוט אדיר. הוא כל-כך טוב בלשחק את המטורף. התפקיד של איש השאלות כל-כך מתאים לו, פשוט ג'ים קארי היה חייב לקבל את התפקיד הזה.
הציון שלי הוא 8 מתוך 10, 4 כוכבים מותך 5. היה ממש טוב.

באטמן ורובין (הסרט הרביעי):
איש קופץ לתוך חנקן ונהפך לאיש הקרח הרציני והקר. אישה שעובד על ניסוים בצמחים מתחברת לאדמה. הם מתחברים ומתחילים להתפרץ למסיבות ועושים עלילה גרוע לדעתי .
כמה חבל שהרסו את כל מה שעשו עד עכשיו. הרעים גרועים, האקשן רק מלא אפקטים ולא טוב כמו בקודמים, אין הרבה קטעי אקשן, הרבה קטעי דיבורים ושעמום. פשוט הרסו את השם של הסדרה.
סרט הבאטמן הכי גרוע שראיתי, ומבין הגרועים שיש.
הציון שלי הוא 5 מתוך 10, 2.5 כוכבים מתוך 5. סרט גרוע.

באטמן מתחיל (הסרט החמישי):
הפעם זה הרבה יותר טוב מהקודם.
ברוס ווין נתפס בגלל שחשבו שהוא הבריח סמים, ונכנס לכלא. חבורת אנשים שמאמינים ב"להרוג את הרעים לא משנה מה" מצליחים להוציא אותו מהכלא, ומלמדים אותו איך להלחם ברוע. הוא חוזר לעירו, ורוצה להציל את גוטהם סיטי מהרוע. בעזרת עוזרו הנאמן אלפרד, הוא נהפך לבאטמן. האנשים מההתחלה מחליטים להשמיד את גוטהם סיטי כי היא מקור רוע גדול מאוד, למרות שיש שמה אנשים תמימים. באטמן מנסה לעצור אותם. סוף סוף סרט גיבורי על בלי עלילת גיבורי על.
הסרט ערוך בצורה ממש טובה. האקשן משולב עם הדיבורים, אתה לא יכול לנוח לרגע, לא הגזימו עם האפקטים, אקשן ממש טוב. פשוט סרט טוב.
הרעים, הפעם לא מטורפים. סתם, רעים. גם לא אכזריים מדי. רעים נורמלים. אבל הם האמינו בעצם יותר מדי שזה כבר התחיל לעצבן," אם אנחנו מאמינים שצריך לעשות ככה, ככה צריך לעשות", קצת בהגזמה.
הסרט הפעם היה ממש מוצלח, אהבתי אותו מאוד.
הציון שלי הוא 8 מתוך 10, 4 כוכבים מותך 5. היה סרט ממש טוב.

לסיכום:
הממוצע של הציונים שנתתי לסדרה הוא 7.2, אבל הוא לא כל-כך משקף את הביקורת.
הסרט הראשון, השני והשלישי היו ממש טובים. הסרט הרביעי, בינוני ומטה. הסרט החמישי, כמו הראשונים, ממש טוב.
כל מה שנשאר זה לקוות שהסרט החדש יהיה ממש טוב. אני לא יודע מה איתכם, אבל אני אגיע לאמריקה בול ביום של הבכורה, כבר הזמנתי כרטיסים ל-IMAX. אכתוב ביקורת כשאחזור מהטיול (סוף אוגוסט) יחד עם כל סרטי הקיץ שיצאו.

כל הביקורות שלי בפינתי "תהיה ביקורתי!" בכתובת: http://www.qsubs.net...showtopic=13872

מקווה שנהנתם מהביקורת שלי,
ZIPC

#2 Sleepless

Sleepless

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,752 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎17:10

כמו שאמרת הסרט היחיד שלא היה כל כך טוב יחסית הוא "באטמן ורובין".
כמובן שאי אפשר להשוות את זה לסדרה מ66 (ששודרה עד 68), אני אישית ראיתי אותה כשהייתי קטן (ולא אני לא בן 70-80, פשוט היו משדרים את זה גם בשנות ה90), ואני לא מתכוון שזה יותר טוב אני פשוט אומר שבאמת זה בלתי אפשרי להשוות, מי שראה יודע.
היה גם סרט נוסף בשנת 66 ועוד אחד בשנת 43, אותם לא ראיתי.
הסדרה של סרטים הכי מצליחים זו הסדרה החדשה עם כריסטיאן בייל, לדעתי השחקן הכי טוב של הדור שלו.

#3 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎17:11

כמו שאמרת הסרט היחיד שלא היה כל כך טוב יחסית הוא "באטמן ורובין".
כמובן שאי אפשר להשוות את זה לסדרה מ66 (ששודרה עד 68), אני אישית ראיתי אותה כשהייתי קטן (ולא אני לא בן 70-80, פשוט היו משדרים את זה גם בשנות ה90), ואני לא מתכוון שזה יותר טוב אני פשוט אומר שבאמת זה בלתי אפשרי להשוות, מי שראה יודע.
היה גם סרט נוסף בשנת 66 ועוד אחד בשנת 43, אותם לא ראיתי.
הסדרה של סרטים הכי מצליחים זו הסדרה החדשה עם כריסטיאן בייל, לדעתי השחקן הכי טוב של הדור שלו.

צודק.
אתה באמת קראת את כל הביקורת?
אני הייתי בטוח שכשיראו שזאתי ביקורת כל כך ארוכה הם יתיאשו אחרי האמצע...

#4 crauky

crauky

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 733 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎17:13

דווקא את באטמן לנצח הכי אהבת?
ואל קילמר בתור באטמן... נו באמת :rolleyes:

#5 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎17:20

דווקא את באטמן לנצח הכי אהבת?
ואל קילמר בתור באטמן... נו באמת :rolleyes:

לא סבלתי אותו בתור באטמן.
אבל הרעים שמה כל כך טובים (איזה משפט מוזר), שזה גרם לי הכי לאהוב אותו.

#6 Sleepless

Sleepless

• רשומים
  • 1,752 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎17:51

צודק.
אתה באמת קראת את כל הביקורת?
אני הייתי בטוח שכשיראו שזאתי ביקורת כל כך ארוכה הם יתיאשו אחרי האמצע...

את האמת שאני קצת עצלן, אז קראתי את "קצת על הסדרה" ואת הסיכום, דרך הסיכום אפשר להבין מה אתה חושב על הסרט כעיקרון אז זה מה שחשוב, למרות שבד"כ אני קורא את הכל :rolleyes:

#7 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎18:44

את האמת שאני קצת עצלן, אז קראתי את "קצת על הסדרה" ואת הסיכום, דרך הסיכום אפשר להבין מה אתה חושב על הסרט כעיקרון אז זה מה שחשוב, למרות שבד"כ אני קורא את הכל :rolleyes:

ידעתי שמשהו מוזר כאן.

#8 Sleepless

Sleepless

• רשומים
  • 1,752 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎19:00

זה שלא קראתי את הכל לא אומר שלא הבנתי מה אתה חוש על כל סרט, בד"כ אנשים שלא ראו את הסרט רוצים לקראו ביקורת, במקרה הזה ראיתי את הסרטים לכן לא כל כך חשוב לי לקראו הכל, קראתי מתוך סקרנות, רציתי לדעת מה דעתך בגדול, כמו כן שכחתי להגיד שגם קראתי את החלק של כל ביקורת על כל סרט (הכוונה בנושא הזה), איפה שכתבת את הציון שלך לכל סרט. במקרה אחר, בו לא היה כל כך הרבה לקרוא וגם מדובר על סרטים שראיתי כבר, הייתי קורא את הכל.

#9 A.z

A.z

איי דריי

• חבר של כבוד
  • 5,487 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎20:12

אין כמו הראשון והשלישי.
ואל קילמר באטמן מעולה (ושלא נדבר על מדמרטיגן :rolleyes:).

#10 Sleepless

Sleepless

• רשומים
  • 1,752 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎20:30

אין כמו הראשון והשלישי.

אני אוהב את רוב הסרטים של באטמן, אך אני מעדיף את הסדרה החדשה, עם כריסטיאן בייל כברוס וויין.

#11 crauky

crauky

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 733 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎23:23

ואל קילמר באטמן מעולה (ושלא נדבר על מדמרטיגן :P).

:rolleyes:

#12 A.z

A.z

איי דריי

• חבר של כבוד
  • 5,487 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎23:25

תראה ווילו במקום לעשות פרצופים כאלו. :rolleyes:

#13 crauky

crauky

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 733 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎23:27

תראה ווילו במקום לעשות פרצופים כאלו. :rolleyes:

הפרצוף זה על זה שאמרת שהוא באטמן מעולה

#14 A.z

A.z

איי דריי

• חבר של כבוד
  • 5,487 הודעות

נכתב ב- ‎21/06/2008‏, ‎23:29

הוא באמת כזה, לדעתי.

#15 toxin

toxin

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,261 הודעות

נכתב ב- ‎22/06/2008‏, ‎10:37

אני דווקא כן קראתי את כל הביקורת (משקיע אה?) והבטמן הכי מוצלח לדעתי הוא כריסטיאן בל. הוא באמת מצליח להעביר את הייסורים והאופל שעוברים על ברוס ויין. הרשע הכי מוצלח בינתיים הוא הג'וקר של ניקולסון. אולי הג'וקר של הית' לדג'ר (לפי הטריילרים) יהיה אולי אפילו יותר מוצלח.

#16 Sleepless

Sleepless

• רשומים
  • 1,752 הודעות

נכתב ב- ‎22/06/2008‏, ‎10:43

אני דווקא כן קראתי את כל הביקורת (משקיע אה?) והבטמן הכי מוצלח לדעתי הוא כריסטיאן בל. הוא באמת מצליח להעביר את הייסורים והאופל שעוברים על ברוס ויין. הרשע הכי מוצלח בינתיים הוא הג'וקר של ניקולסון. אולי הג'וקר של הית' לדג'ר (לפי הטריילרים) יהיה אולי אפילו יותר מוצלח.

זה בעיקר בגלל שהסרט באטמן מתחיל מספר את ההתחלה בצורה יותר אפלה.

#17 kob317

kob317

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,008 הודעות

נכתב ב- ‎22/06/2008‏, ‎13:50

אני ראיתי רק את הסרט האחרון(או שנדמה לי שראיתי גם את האחרים אבל אני כבר לא זוכר משם כלום) ובאמת היה סרט מעולה.
כריסטאן בייל פשוט משחק נפלא ובכלל היה סרט מלא אקשן.
מאז שראיתי אני לא יכול להפסיק לחשוב על הסרט הקרוב שיצא...
תודה על הביקורת.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים